Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-13, 15:13   #1051
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Ja też nie mam problemów ze spaniem. Przesypiam jakieś 8h, a czasem jeszcze dosypiam w dzień.

Mój czasami gotuje, nawet nieźle mu wychodzi tylko musi mieć jakieś natchnienie.

U mnie w domu panuje jakieś choróbsko. TŻ przeziębiony na całego i mnie już też jakiś katar dopadł. Do tego obawiam się, że zatokowy ;/
Znacie jakieś sprawdzone sposoby na zatoki w ciąży? Syrop z cebuli już mam i piję, ale może jakieś inhalacje?
Herbata zaparzona z kawałkami imbiru, inhalacje z wody z solą, mnie lekarz też pozwolił w ciąży brać sinupret jak chorowałam. Dotka jakieś płukanie zatok robiła.

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
hahahaha mamy ten sam problem, ale powiem Ci szczerze że nawet się nad tym nie zastanawiałam. Do dwóch operacji miałam normalnie założone, w sumie teraz do cesarki też pewnie będe mogła mieć. To jak jestes"trochę ślepa" nie masz przeciwwskazania do sn??
Do operacji miałaś soczewki? Mi nie pozwolili Podobno krotkowzrocznosc nie jest wskazaniem do cc, tylko odklejanie się siatkówki czy coś takiego. Ja kurcze mam -4.5 i też nic nie widzę bez soczewek albo okularów.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 15:35   #1052
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

No mnie mama mowila, ze lepiej miec soczewki, bo przy sn nie przeszkadzaja, a przy cc widzisz dziecko i nie musisz szukac breli. Ja mam -4,5 i -4,75,bja zamierzam rodzic w okularach, jakos odzwyczailam sie od soczewek.

Kasia no taka przecietna waga (podobno)

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 15:43   #1053
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziewczynki o ile dobrze widzialam Mala Biegaczka spodziewa sie dzidzi. Termin na 02.06 super oby jej sie udalo tym razem

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 15:45   #1054
Casaa
Zakorzenienie

Mam zdemontowana kuchnie i musialam jechac po obiad. Maz maluje salon i aneks a przy okazji zahaczylam o CH i kupilam takie skarpety :P http://manymornings.com/skarpety/sweet-x-mass/ no nie moglam sie oprzec

Kasia, wspolczuje sytuacji ale wiadomo, bez Twojego wkladu z kasa bedzie kiepsko.... Mam nadzieje, ze dziecie bedzie spokojne i dasz rade z nim wszystko ogarnac

Viki, no dobra zona jestem, bo maz jest dobry dla mnie

Baby, cieple oklady na okolice ledzwiowo-krzyzowa (ale nie gorace) i lezenie w pozycji ktorej Cie nie boli.

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki o ile dobrze widzialam Mala Biegaczka spodziewa sie dzidzi. Termin na 02.06 super oby jej sie udalo tym razem

Ooooo rewelacja
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 15:49   #1055
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Swietne wiesci, wprawdzie ja jej nie poznalam, ale zainteresowalam sie kiedys co sie stalo. Oby teraz bylo bez przygod

Chyba dawno Nebuli nie widzialam, co u niej, ktos wie?

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-13, 15:49   #1056
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mieliście tosty w szkole, ale super u nas takiego czegoś nie było, w liceum na ciepło to takie pizzerki z mikrofalówki były.
u mnie też ale jeżeli chodzi o liceum to nigdy bym nie chciała wrócić do tamtych lat

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
W ogole to mam ochote wyrzucic meza z lozka tak mi smierdzi alkoholem ;p zrobil sobie drinkowanie z moim Tata "bo Kuba sie niedlugo rodzi"
My wczoraj byliśmy na domówce i miałam rano ten sam problem

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do mam to moja mieszka 30km od nas, jego tez. Tylko noo nie chce nic mowic ale jego mama sie srednio interesuje czyms. Ostatnio byl u nich to dala mu obiad ale zeby mu dac na drugi dzien to juz nie pomyslala.
A moja mama jak tu do mnie z nim jechala to mu nawet kanapki zrobila.. i obiad mu daje jak sie widza itp. Nie wiem,bo jakby moj syn byl w takiej sytuacji to bym mu nagotowala obiadow,,zrobila jakichs pierogow itp. Bo to jednak zawsze do przodu jak nie musi gotowac dla siebie.
Nie rozumiem tego w ogóle co napisałaś. Nigdy bym nie pomyślała, że teściowa czy mama miałaby gotować dla tż, tym bardziej nie byłabym tym oburzona. Dorosły facet, ma dwie ręce, więc dlaczego nie mógłby sam sobie obiadu zrobić?

Cytat:
zazdroszczę śniegu!

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wasi TŻ nie gotują?
Mój tż gotuje i to bardzo dobrze. Jak zamieszkaliśmy razem to ja nie potrafiłam w ogóle gotować i to on mnie wszystkiego nauczył Po za tym ja nie potrafię niczego wymyślać i jak chcę ugotować coś nowego to korzystam z przepisu, on natomiast wymyśla wszystko z głowy i zawsze mu super wychodzi.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 15:50   #1057
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
No mnie mama mowila, ze lepiej miec soczewki, bo przy sn nie przeszkadzaja, a przy cc widzisz dziecko i nie musisz szukac breli. Ja mam -4,5 i -4,75,bja zamierzam rodzic w okularach, jakos odzwyczailam sie od soczewek.

Kasia no taka przecietna waga (podobno)
ja też zamierzam rodzić w okularach, do soczewek jakoś do tej pory się nie przekonałam

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
super
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 15:52   #1058
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Super słyszeć takie wieści. Oby tym razem się udało.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-13, 15:52   #1059
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Uaoo tu chodzilo o to, zeby meza Dotki troche odciazy. Wstaje o 5 rano a kladzie sie spac o 1 w nocy. Nie chodzilo o to, zeby mu pod nos podstawiac, tylko zwyczajnie pomoc.

Stary 2015-12-13, 15:58   #1060
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uaoo tu chodzilo o to, zeby meza Dotki troche odciazy. Wstaje o 5 rano a kladzie sie spac o 1 w nocy. Nie chodzilo o to, zeby mu pod nos podstawiac, tylko zwyczajnie pomoc.
Widocznie musiałam czegoś nie doczytać, ale mimo wszystko dla mnie jest to dziwne, żeby być oburzonym, że mama czy teściowa nie zrobiła obiadu.. Jeżeli potrzebuje pomocy to czemu wprost nie powie jej/im czy by trochę więcej obiadu nie przygotawała/ły dla niego?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-13, 16:01   #1061
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Widocznie musiałam czegoś nie doczytać, ale mimo wszystko dla mnie jest to dziwne, żeby być oburzonym, że mama czy teściowa nie zrobiła obiadu.. Jeżeli potrzebuje pomocy to czemu wprost nie powie jej/im czy by trochę więcej obiadu nie przygotawała/ły dla niego?
Jakbym miała własną matkę prosić specjalnie o ludzki, naturalny odruch w sytuacji, jaką jest i która widzi, ale olewa,to wolałabym się stołować w restauracji niż zmuszać do pomocy

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 16:02   #1062
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Widocznie musiałam czegoś nie doczytać, ale mimo wszystko dla mnie jest to dziwne, żeby być oburzonym, że mama czy teściowa nie zrobiła obiadu.. Jeżeli potrzebuje pomocy to czemu wprost nie powie im czy by trochę więcej obiadu nie przygotawała/ły dla niego?
Powiem Ci tak, moj tz np nie lubi prosic o pomoc i woli zjesc daremna kanapke, albo cos na miescie tylko, zeby nie pokazac, ze potrzebuje pomocy. Nie mowie, ze tak jest z mezem Dotki, nie wiem, ale tez chodzi o to, ze jego matka chyba sama powinna wpasc na pomysl, ze moze cos zrobic dla syna, ze jak przyjdzie do domu to szybko odgrzeje i gotowe.

Stary 2015-12-13, 16:04   #1063
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Jakbym miała własną matkę prosić specjalnie o ludzki, naturalny odruch w sytuacji, jaką jest i która widzi, ale olewa,to wolałabym się stołować w restauracji niż zmuszać do pomocy
Może o tym w ogóle nie pomyślała?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-13, 16:05   #1064
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Może o tym w ogóle nie pomyślała?
No i o to się rozchodzi

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 16:06   #1065
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci tak, moj tz np nie lubi prosic o pomoc i woli zjesc daremna kanapke, albo cos na miescie tylko, zeby nie pokazac, ze potrzebuje pomocy. Nie mowie, ze tak jest z mezem Dotki, nie wiem, ale tez chodzi o to, ze jego matka chyba sama powinna wpasc na pomysl, ze moze cos zrobic dla syna, ze jak przyjdzie do domu to szybko odgrzeje i gotowe.
Chodziło mi o Dotkę, żeby może ona coś podpowiedziała im..
Bo mój też by nigdy nikogo nie poprosił o pomoc.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
No i o to się rozchodzi
więc może warto jej podpowiedzieć?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 16:08   #1066
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dotka ale macie fajnie z przytulaniem. Wiersze Brzechwy polecam, często czytam do brzucha i chyba zapakuję do torby szpitalnej.

Moja mama wczoraj przeraziła się jak powiedziałam, że chcę w piątek iść na Star Wars. Kazała brzuch kurtką zakryć byle do piątku i mogę rodzić
Wlasnie musze kupic te wiersze. A czemu masz brzuch zakrywac ?

Cytat:
Dotka może teściowa nie zdaje sobie sprawy z tego wszystkiego, chociaż to dziwne. Ja tak jak pisałam nie mam teściowej nie wiem jak to jest, a moja mama jest bardziej za mężem niż za mną.

Casaa mieliście cwiarke z parowka, ale fajnie już zaczęłam myśleć, że tylko u nas była.

Malwi przykro, że nie masz kontaktu z jednym bratem ale czasami tak jest. Ja z moim jedynym też nie mam za specjalnego, odzywam się od czasu do czasu, ale jak coś się dzieje to jedno za drugim murem.

Pietrusiowa witaj w 37 tc

Ewusia co to za bóle, cały czas je masz?
No chyba nie ogarnia, co poradzic..
Pytam dzis tzta co jutro ma na obiad a on mi ze moja mama mu dala zapiekanke ziemniaczana na jutro
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Zazdraszczam rosi: też bym chciała ale się coś nie zapowiada.... pewnie jak sie mała urodzi to nagle się zrobią śnieżyce codziennie

Dziewczyny Wasi TŻ nie gotują?
Gotuje proste potrawy, z glodu ni zginie problrmem jest teraz czas. Zwlaszcza ze ja jem co innego niz on i musialby gotowac dwa obiady.
Cytat:
Ojj współczuję Ci z tą rwą:/

A czemu niespokojne...miałam siedzieć w domu, na urlopie macierzyńskim przez rok. Urlop oczywiście będę mieć ale pokomplikowało się na tyle że mąż rozwiązuje spółkę, od nowego roku wraca na swoją działalność( ja rodzę 28. 12) , musi zmniejszyć ilość pracowników, jeśli chodzi o kwestie faktur reklamacji itp księgowych spraw zajmował się tym wspólnik bo mój do tego zdolności niema, więc teraz ja od samego początku muszę do przejąć...Siedzibę firmy mamy w Oświęcimiu więc 15 km muszę tam dojeżdzać, niestety z noworodkiem przy biurku pozostanie mi siedzieć:/ napewno nie długie godziny ale popierniczyło to plany jak cholera:/:/ byle tylko młody był grzeczny i zdrowy i zaakceptował sytuacje bo w przeciwnym razie niewiem co będzie:/:/:/:/:/
Ja bym chyba jednak kogos zatrudnila..

Cytat:

U mnie w domu panuje jakieś choróbsko. TŻ przeziębiony na całego i mnie już też jakiś katar dopadł. Do tego obawiam się, że zatokowy ;/
Znacie jakieś sprawdzone sposoby na zatoki w ciąży? Syrop z cebuli już mam i piję, ale może jakieś inhalacje?
Inhalacje mozna np z rumianku albo majeranku albo z olejku herbacianego.
Ale najbardziej polecam plukanie zstok:strzykawka, sol fizjologiczna. Nachylasz sie nad umywalka, przechylasz glowe poziomo i strzykawka szybko wprowadzasz sol do dziurki po czym smarkasz z calych sil -super pomaga bo wylazi caly ten gleboki katar. Dla lepszego efektu ja na 1strzykawke daje 1 kropelke olejku oilbas oil.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Musze sie jeszcze wziac za kupno adapterów do fotelika. Kojarzycie gdzie można dostać?
W kazdym sklepie z wozkami lub allegro.

Cytat:
Dziewczyny, mam może dziwne pytanie ale jakoś mnie dzisiaj męczy od rana. Czy można rodzić w soczewkach kontaktowych? Bo ja trochę ślepa jestem i bez soczewek mój świat jest zamazany. Jeszcze własnego dziecka nie poznam jak mi go na piersi położą
Mozna

Cytat:
patrząc na mnie i 2 mojego rodzeństwa urodziłaś się ogromna bracia moi mieli 2750g, 3200g i ja 3050 g. Wszyscy w terminie...teraz te dzieci jakieś wielkie się "hodują". Koleżanka miała cc w piątek 4580g i 64 cm....sama ma 1,5m w kapeluszu i skąd taki dziećrosi:
Moze listonosz wysoki

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Do operacji miałaś soczewki? Mi nie pozwolili Podobno krotkowzrocznosc nie jest wskazaniem do cc, tylko odklejanie się siatkówki czy coś takiego. Ja kurcze mam -4.5 i też nic nie widzę bez soczewek albo okularów.
To prawda - odklejanie i jeszcze jakas jedna choroba - gin nam na SR mowil.
Cytat:
Super wiesci!

Cytat:

Nie rozumiem tego w ogóle co napisałaś. Nigdy bym nie pomyślała, że teściowa czy mama miałaby gotować dla tż, tym bardziej nie byłabym tym oburzona. Dorosły facet, ma dwie ręce, więc dlaczego nie mógłby sam sobie obiadu zrobic
Bo to wyjatkowa sytuacja? Bo ja jestem w szpitalu juz tydzien a wyjde moze za dwa? Bo wstaje o 5, wychodzi o 7, wraca o 17, musi ogarnac psa, ugotowac mi kompot, cos do jedzenia,samemu zjesc i jechac do mnie . Od nas wraca ok 22- musi napalic w piecu ogarnac sie i idzie spac.
Wow, faktycznie -tyyyle ma czasu na gotowanie, masz racje -dwie rece ma, niech robi to ze na nos zaraz padnie to taki tam szczegolik

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 16:10   #1067
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Tylko z tego co Dotka pisala, to siostrze tz bardzo pomaga mimo, ze ma juz duze dzieci, wiec nie sadze, ze nie widzi, ze chlopak potrzebuje pomocy.

Stary 2015-12-13, 16:15   #1068
Dotka90
Zakorzenienie

U nas znow kroczek do przodu! Maly zostal przeniesiony do sali o mniejszym nadzorze nadal w inkubatorze ale juz nie musza miec go ciagle na oku.
Przytulalismy sie od 12:30 do 15:00 a o15 jeszcze chwile w beciku bo go karmilam. Z karmieniem jest super! O 12 zjadl 18ml ale koncowki juz nie chcial za bardzo, polozna go dokarmila resztka. Aleee przytulanie dziala cuda. Obudzil sie o 14:30 wiec pol godziny przed karmieniem i juz byl okropnie niespokojny wiec trzeba bylo jesc dal. No to dostal znowu wiecej bo 20ml i zjadl wszystko bez problemu. Akurat przyjechal tz, moja mama i siostra tzta a mlody byl taaki zadowolony, takie usmiechy walil ze szok oczy juz otwiera, popatruje na nas
Wieczorem druga dawka przytulania.

Stary 2015-12-13, 16:18   #1069
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cudowne wiesci Dotka. Gratulacje kolejnego kroku. Moze wyjdziecie szybciej niz myslisz na swieta to chyba juz bedziecie w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 16:18   #1070
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas znow kroczek do przodu! Maly zostal przeniesiony do sali o mniejszym nadzorze nadal w inkubatorze ale juz nie musza miec go ciagle na oku.
Przytulalismy sie od 12:30 do 15:00 a o15 jeszcze chwile w beciku bo go karmilam. Z karmieniem jest super! O 12 zjadl 18ml ale koncowki juz nie chcial za bardzo, polozna go dokarmila resztka. Aleee przytulanie dziala cuda. Obudzil sie o 14:30 wiec pol godziny przed karmieniem i juz byl okropnie niespokojny wiec trzeba bylo jesc dal. No to dostal znowu wiecej bo 20ml i zjadl wszystko bez problemu. Akurat przyjechal tz, moja mama i siostra tzta a mlody byl taaki zadowolony, takie usmiechy walil ze szok oczy juz otwiera, popatruje na nas

I oby tak dalej masz jakies info jak przybiera na masie?
Stary 2015-12-13, 16:19   #1071
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to wyjatkowa sytuacja? Bo ja jestem w szpitalu juz tydzien a wyjde moze za dwa? Bo wstaje o 5, wychodzi o 7, wraca o 17, musi ogarnac psa, ugotowac mi kompot, cos do jedzenia,samemu zjesc i jechac do mnie . Od nas wraca ok 22- musi napalic w piecu ogarnac sie i idzie spac.
Wow, faktycznie -tyyyle ma czasu na gotowanie, masz racje -dwie rece ma, niech robi to ze na nos zaraz padnie to taki tam szczegolik
Jesteś w szpitalu ok. Idzie do pracy ok. Ale nie przesadzajmy, że nie ma na nic czasu. Psa ogrania długo? Nie musi iść z nim np. na godzinny spacer. Gotuje Ci kompot codziennie? Przecież może przygotować go np. na kilka dni. Jak nie ma czasu zrobić sobie obiadu, niech zrobi sobie kanapkę. Nie widzę w tym nic szczególnego, bo sama taką podobną sytuację przeżyłam tylko, że mój tż nie wychodził sobie o 7.. na 5 musiał być w pracy i żyje, jakoś sobie poradził.

I gratuluje kolejnego kroku na przód.

Cytat:
Tylko z tego co Dotka pisala, to siostrze tz bardzo pomaga mimo, ze ma juz duze dzieci, wiec nie sadze, ze nie widzi, ze chlopak potrzebuje pomocy.
No wtedy faktycznie trochę nie fajnie..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-12-13 o 16:22
Stary 2015-12-13, 16:25   #1072
Dotka90
Zakorzenienie

Tak gotuje kompot codziennie. Zreszta niewazne, po prostu jest to mile jak ktos pomoze zwlaszcza ze to sytuacja dlugofalowa a nie kilkudniowa. Do tego stres i nerwy tez robia swoje. Jasne, moze sobie zrobic kanapki ale milo jest zjesc ciely obiad.
Na szczescie moja mama jest tego samego zdania.
Ja gdyby moje dziecko bylo w takiej sytuacji to tez bym mu gotowala.

Co do przybierania to nie wiem ile dokladnie przybiera ale mowia ze ladnie. Dzisiaj wazyl 2140 ale on po porodzie musial duzo spasc bo byl obrzek i czekalismy az sie odsika dobrze. Wiec spadek duzy byl wskazany no a teraz juz tylko przybiera. No i co wazne -w ogole nie ulewa wiec tez super

Stary 2015-12-13, 16:36   #1073
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do przybierania to nie wiem ile dokladnie przybiera ale mowia ze ladnie. Dzisiaj wazyl 2140 ale on po porodzie musial duzo spasc bo byl obrzek i czekalismy az sie odsika dobrze. Wiec spadek duzy byl wskazany no a teraz juz tylko przybiera. No i co wazne -w ogole nie ulewa wiec tez super

No to same dobre wiadomosci

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Aaaa Dotka, bo ciagle zapominam zapytac macie monitor oddechu?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-13, 16:46   #1074
Dotka90
Zakorzenienie

Caasa jeszcze nie ale na pewno kupimy

Stary 2015-12-13, 16:46   #1075
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie jak termin na czerwiec to chyba już najgorsze za nią trzymam kciuki
Cytat:

Same dobre wieści przynosisz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 16:51   #1076
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje byle tak już dobrze zostało
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 16:59   #1077
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ta dobrze widziałaś cieszę się bardzo, że tak szybko im się udało.

Cytat:

Super, gratulacje każdego dnia silniejszy i szybciej do wyjścia do domku.

Cytat:
Caasa jeszcze nie ale na pewno kupimy
W szpitalu używają jakiś ?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 17:01   #1078
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

W szpitalu używają jakiś ?

No wlasnie tez chcialam o to zapytac
Stary 2015-12-13, 17:06   #1079
Dotka90
Zakorzenienie

W ramach ciekawostek to mam nowa laske na sali i...dramaaat! Ja chce poprzednia ta nows tez miala cc ale takie cyrki tu wyprawia ze szok. Co chwile dzwoni po polozna, bo:czy mozna noga ruszac, ze nie moze ns bok sie obrocic, ze cos tam. Wstawanie dzisiaj to byl dramat. Ja przyznaje - pierwsze wstawanie po cc to nie jest super sprawa no ale kurde trzeba sie jakos ogarniac. A ona jeczy i placze ze boli ze nie da rady. Ledwo wstala to juz usiadla bo nie ustoi. No i e ogole nie chodzi bo ja boli. Wszystko jej trzeba przyniesc i podac, lacznie z dzieckiem ktore lezy w lozeczku obok niej!
Co chwile dzwoni tez na noworodki z takimi bzdurami ze szok.

Jak byla tamta laska to skrecilysmy jeden kaloryfer. Ci odkrecili na maxa, bo dziecku zimno a ja sie gotuje i zaduch taki..Tv przyciszony na maxa, bo 'ona musi posluchac czy dziecko przelyka'. Swiatlo chce zgasic bo dziecku swieci (ale ja zaraz bede czytac ksiazke).

Przewijaja to dziecko co 30 minut i oczywiscie on bo ona nie da rady. Przy czym co chwile dzwonia na noworodki, bo 'kupa i oni nie dali rady tak dokladnie go umyc'. Dziecko co chwile wyje bo je co chwile rozbieraja, przekladaja zamiast dac mu swiety spokoj.

Jej maz jak przyszedl chyba o 11 tak siedzi nadal. Nie musze wspominac ze musze przy nim wywalac cycka i odciagac?

Stary 2015-12-13, 17:12   #1080
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
W ramach ciekawostek to mam nowa laske na sali i...dramaaat! Ja chce poprzednia ta nows tez miala cc ale takie cyrki tu wyprawia ze szok. Co chwile dzwoni po polozna, bo:czy mozna noga ruszac, ze nie moze ns bok sie obrocic, ze cos tam. Wstawanie dzisiaj to byl dramat. Ja przyznaje - pierwsze wstawanie po cc to nie jest super sprawa no ale kurde trzeba sie jakos ogarniac. A ona jeczy i placze ze boli ze nie da rady. Ledwo wstala to juz usiadla bo nie ustoi. No i e ogole nie chodzi bo ja boli. Wszystko jej trzeba przyniesc i podac, lacznie z dzieckiem ktore lezy w lozeczku obok niej!
Co chwile dzwoni tez na noworodki z takimi bzdurami ze szok.

Jak byla tamta laska to skrecilysmy jeden kaloryfer. Ci odkrecili na maxa, bo dziecku zimno a ja sie gotuje i zaduch taki..Tv przyciszony na maxa, bo 'ona musi posluchac czy dziecko przelyka'. Swiatlo chce zgasic bo dziecku swieci (ale ja zaraz bede czytac ksiazke).

Przewijaja to dziecko co 30 minut i oczywiscie on bo ona nie da rady. Przy czym co chwile dzwonia na noworodki, bo 'kupa i oni nie dali rady tak dokladnie go umyc'. Dziecko co chwile wyje bo je co chwile rozbieraja, przekladaja zamiast dac mu swiety spokoj.

Jej maz jak przyszedl chyba o 11 tak siedzi nadal. Nie musze wspominac ze musze przy nim wywalac cycka i odciagac?

Yyyyy, ze co?!

Ze Ty to wytrzymujesz.... Moj agresor chyba by tego nie zniosl :|
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości