![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Kinga to ta coroczna akcja TVN "nie jesteś sam" http://podarujmisia.allegro.pl/ kurcze chyba już nie ma Szymonków tylko Olivia została ale mi się nie podoba
#1142 |
Zakorzenienie
|
Już wiem co to za akcja doczytałam, Szymonek najładniejszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Dotka Świetnie, że Witek robi takie postępy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pisałyście o kąpieli po porodzie, u mnie było tak jak u dziewczyn. Po cc położna mnie myła bo nie byłam w stanie sama a po sn umyłam się sama ![]() Jeśli chodzi o wolne, to mój mąż weźmie chyba od dnia porodu, ale to ze względu na dzieci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podczytuję Was dość często z sentymentem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Rozeznanie
|
Doczytałam że wystawiają kilka razy dziennie może jutro będzie Szymonek to kupuję podoba mi się jeszcze Ale ale wolę chłopca
#1146 |
Zakorzenienie
|
kinga wcale się nie dziwię, że chcesz być wtedy z mężem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Uch skasowalo mi sie cytowanie :/
Kamilka dobrze ze TZ Cie zabral ![]() Polozna zwrocila pańci uwage ze jak cos chce a jest na chodzie to ma podchodzic do dyzurki a nie dzwonic dzwonkiem ![]() Wituś wytulony,nakarmiony, usmiechy mi poprzesylal i spi ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Ruda dobrze, ze sobie cos kupila, mnie dzisiaj tz kupil rybke i mi lepiej, zrobilismy porzadek w akwarium i w ogole super teraz wyglada :-D
Jerzyczka bo jestes w 9 miesiacu ciazy i musisz duzo jesc! Kamilka ![]() Mala_biegaczka ![]() ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1150 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aczkolwiek ja też mam lekkie schizy podczas kąpieli ![]() bardzo fajna ![]() super ze sobie poszłaś na zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie ze wyszliście sobie z mężem, przynajmniej na chwilę sie oderwałaś..... Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
Wlasnie w tym momencie sie skończyła... Zobaczymy o 24 jak nam pójdzie jedzenie i jutro pewnie kontrolna morfologia...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
kamilka
![]() Ja się o te wody pytałam ostatnio lekarza i on mówi, ze raczej ciężko je przegapić nawet jeśli się sączą, bo tego jednak więcej jest. Ale ja też schizuję jak mi coś tam za dużo wycieknie (luteina mnie zawsze stresuje, bo lubi sobie tak wypływać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Kamilka, oby to juz byl ostatni zabieg
![]() ![]() Biegaczka ![]() ![]() Ruda, torebka bardzo fajna ![]() Jerzyczka, olej gadanie ![]() Wiola, mialas cc to napisz konkretnie mi dlaczego tak ciezko bylo sie ogarnac samej? Po prostu rana tak ciagnela i byl bol czy ogolna slabosc po zabiegu? Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podlaczam sie do pytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
KAMILKA, to mocne kciuki za Martynkę !
BIEGACZKA, za was też mocne kciuki ![]() RUDA, torebka jest super ![]() ![]() U mnie zawsze w pracy się śmieją "oo, grubasek do nas przyszedł! ", ale to ciąża, im większy grubasek ze mnie, tym bardziej ciążowo ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-12-13 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Ja nie Wiola ale dlatego poszlam z mezem sie myc bo i bolalo i slabosc. U mnie jeszcze to ze znieczulenie mialam ogolne i roche mnie to rozwalilo. A bol i rana nie pozwolilyby mi np umyc nog czy wytrzec. No i ogolnie balam sie zeby nie zemdlec bo to roznie bywa po wstaniu.
Ps. Jak mi jeszcze raz ta laska jeknie jak to sie nie moze wyprostowac to padne! Tez mialam cc kurde i to nie 10lat temu tylko w poniedzialek to jeszcze pamietam jak to jest ale ona naprawde gruuubo przesadza! Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Dotka wez pod uwage tez to ze kazdy inaczej przechodzi porod czy to cc czy sn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
O tak. Rozumiem wkurzenie, ale może faktycznie ją tak boli. Plus znieczulenie dolędźwiowe. ..mnie plecy po nim bolały 4 miesiące, pierwsze dwa tygodnie to był horror
#1159 |
Zakorzenienie
|
Co do wod to jak mi odeszly z corka to wlasnie sie saczyly ale tak konkretnie wlasnie ze w domu zalozylam podklad a zanim dojechalam do szpitala (jakies 15 minut) to juz mialam caly przemoczony...
Teraz zaobserwowalam u siebie czestsze sikanie, wiecej wydzieliny i niby brzuch nisko... takze nie zdziwie sie jak do swiat sie rozpakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
ZUKEN podbijesz nam liczebność rozpakowanych?
![]() Kurczę, myślałam, że w końcu mąż złoży wózek i kołyskę tak, jak od miesiąca ponad prosiłam, żeby wszystko stało złożone na ten tydzień przed porodem, bo kurczę, nawet nie mam jak pewnych rzeczy rozpakować, a z dnia na dzień coraz mniej mogę i bardzo mi zależało weekend ostatni we dwoje wykorzystać już tylko na czekanie ![]()
#1161 |
Zakorzenienie
|
Ruda super torebka
![]() Jerzyczka ale super, że sobie tak z maluchem poradziłaś. A teraz odpoczywaj ![]() ![]() Kamilka ![]() Mala_biegaczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Med nie wiem ale mam takie przeczucie ostatnio ze do konca roku maly juz bedzie z nami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Co do wozka i kolyski to badz stanowcza i zadaj zeby maz jutro poskladal wszystko!!!
Moj wozek juz stoi zlozony, musimy go tylko przeniesc tutaj do nas ale to juz maz zrobi jak bede w szpitalu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
Pierwszy prysznic po cc to zawsze makabra. Miałam 3x cc i ani raz nie dałam rady umyć sie sama. Za bardzo wszystko boli... Glowe dopiero na 3ci dzień odważyłam sie myć... Brzuch boli tak ze trudno sie schylic i nawet miedzy nogami sie umyć nie mówiąc o samych nogach... A manewrowanie ręcznikiem potem żeby sie wytrzeć... Ehhh No nie uszukujmy sie- to operacja i mimo przeciwbólowych boli jak djabli...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam ze w pierwszej ciazy nie mialam zadnych skurczy, boli, nic z tych rzeczy... do konca czulam sie super a teraz to juz ledwo daje rade czasem :/ no i tak jak pisalam mam wszystkie oznaki zblizajacego sie porodu a jak sie okaze ze urodze w terminie to sie wkurze :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Tylko ile mam żądać? Już nawet płakałam że ma w nosie wszystko, obiecał i nic. Łącznie z imieniem. Niby stanął przy kalendarzu, ponabijał sie z Alfreda, a listę imion niby przejrzał, ale musiałby dokładniej... no i klops. Nawet mówienie wprost nie powoduje, że staje od razu w gotowości do wykonania prośby
#1168 |
Zakorzenienie
|
Med ja za pierwszym razem zrobilam tak ze sama przytargalam wszystkie elementy lozeczka, srubokret i zaczelam skrecac to maz od razu przejal inicjatywe
![]() A imienia jeszcze nie macie wybranego? Ja z corka to zrobilam tak ze dalam mezowi kartke i dlugopis, otwarlam strone na necie z imionami i kazalam spisac te co mu sie podobaja, to samo zrobilam ja i wybralismy wspolnie juz z tych spisanych ![]() Do faceta to trzeba prosto z mostu, nie prosic bo sie nie doczekasz... tylko pod nos wszystko podstawic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Mala_biegaczka teraz będzie wszystko dobrze zobaczysz. Gratulacje
Kamilka kciuki za Martynkę. Pewnie Ci dzień dziś szybko z mężem zlecił. Czarna o tak po luteinie to czasami potrafi popłynąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bylam pewna,ze Kuba bedzie miedzy swietami wlasnie ![]() A tu surprise ![]() Cytat:
Musze uprzedzic meza ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem co Ci nawet doradzic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Swoja droga ciekawe jak bedzie wygladalo wigilijne menu szpitalne ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.