Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-13, 22:12   #1171
iola14
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Odchodzących wód sie nie da przegapic
Co do towarzystwa interesującego na sali, tez miałam taka jedną... Nazwaliśmy ja świnka Pigi 3h po cc dzwoniła do wszystkich w rodzinie- łącznie z "dziadziuniem" zrozpaczona ze jeszcze mleka nie ma. 3 razy mówiłyśmy ze na ten oddział nie ma szans żeby dziecko dostała, dopiero jak wydobrzeje to do niego moze isc ale mamunia jej i tak tłumaczyła zema "żądać" zechce piersią karmic to dziecko cześciej dostanie :d makabra... Po4 godzinach przenieśli ja do izolatki- chybasie położne pomalowała ze my zmianie wytrzymamy nerwowo....

A my jednak mamy transfuzje. Trzymam malutka na rączkach i patrzę jak słodko śpi...
Tz zabrał mnie ze szpitalna 3h. Pojechaliśmy do galerii na kawę i ciastko, kupiliśmy kilka ciuchów dla dzieci pod choinkę... I stwierdzam ze będąc tu jestemtotLnie poza światem. Równie dobrze mogła by byc Wielkanoc... Bez różnicy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mogę sobie wyobrazić jak bardzo czujesz się odizolowana od świata Dobrze, że tż porwał Cię na chwilkę

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kamilka, oby to juz byl ostatni zabieg fajnie, ze z mezem spedzilas troche czasu

Biegaczka choc teraz juz wszystko musi byc dobrze

Ruda, torebka bardzo fajna

Jerzyczka, olej gadanie

Wiola, mialas cc to napisz konkretnie mi dlaczego tak ciezko bylo sie ogarnac samej? Po prostu rana tak ciagnela i byl bol czy ogolna slabosc po zabiegu?

Wyslane z Lumia920.
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja nie Wiola ale dlatego poszlam z mezem sie myc bo i bolalo i slabosc. U mnie jeszcze to ze znieczulenie mialam ogolne i roche mnie to rozwalilo. A bol i rana nie pozwolilyby mi np umyc nog czy wytrzec. No i ogolnie balam sie zeby nie zemdlec bo to roznie bywa po wstaniu.

Ps. Jak mi jeszcze raz ta laska jeknie jak to sie nie moze wyprostowac to padne! Tez mialam cc kurde i to nie 10lat temu tylko w poniedzialek to jeszcze pamietam jak to jest ale ona naprawde gruuubo przesadza!

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dokładnie tak jak Dotka napisała też miałam znieczulenie ogólne i nie dość, że rana bolała to słabo mi było

Może ma mniejszą tolerancję na ból i dlatego tak przeżywa?

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze w pierwszej ciazy nie mialam zadnych skurczy, boli, nic z tych rzeczy... do konca czulam sie super a teraz to juz ledwo daje rade czasem :/ no i tak jak pisalam mam wszystkie oznaki zblizajacego sie porodu a jak sie okaze ze urodze w terminie to sie wkurze :P
Ja też pierwszą ciąże wspominam najlepiej W sumie teraz już nie wiem czy życzyć Ci porodu po świętach czy w terminie
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:14   #1172
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

iola albo przed Swietami albo zaraz po poprosze

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Do terminu tak daleko ze nie chce sie tak dlugo jeszcze meczyc :/
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:16   #1173
iola14
Rozeznanie

Cytat:
iola albo przed Swietami albo zaraz po poprosze

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Do terminu tak daleko ze nie chce sie tak dlugo jeszcze meczyc :/
Ok To trzymam kciuki
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:16   #1174
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

ZUKEN, dostał listę imion na telefonie- wszystkie, zaznaczone te, które mi się podobają i faworyt. Cisza jak makiem zasiał, bo on to zrobi później. Jak później będzie w dzień porodu to zostanie Leszek, który mu się nie podoba (bo wcześniej się podobał ale po powrocie z domu rodziców już nie). I nawet nie wiem jakie mu się podobają. Wszystko jest- zostaw, zrobię jak wypije kawę, po obiedzie, jutro. I lampa czy lustro czekają na powieszenie od października

Już płakałam że mi przykro, nawet wieczorem w łóżku mu o tym przypominam czasem. "Nie jest tak", "jutro to zrobię " i dupka w drugą stronę, bo już usypia do pracy potem zje obiad i go w domu nie ma, Bo idzie pogrzebać w aucie teściów. Mam wrażenie, że ciągle za mało się o mnie troszczy, wczoraj wpadła mi kobieta pod koła (na szczęście nic się nie stało, ale stres był i cały wieczór mały szalał w brzuchu, brzuch bolał itp) ,ale wcale nie zaproponował, że zawiezie mnie do lekarza we wtorek, nawet na moją prośbę, że jednak już nie czuję się na siłach jechać 40km I potem po niego kolejne 20. Ostatecznie mój tato bierze wolne...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-12-13 o 22:21
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:21   #1175
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Co do wod to jak mi odeszly z corka to wlasnie sie saczyly ale tak konkretnie wlasnie ze w domu zalozylam podklad a zanim dojechalam do szpitala (jakies 15 minut) to juz mialam caly przemoczony...

Teraz zaobserwowalam u siebie czestsze sikanie, wiecej wydzieliny i niby brzuch nisko... takze nie zdziwie sie jak do swiat sie rozpakuje
Eeee.. ja też mam to wszystko co ty zaobserwowałaś u siebie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Zuken no nie mów Ja bym chciała się wstrzelić między Świętami a Sylwestrem
Ja też albo przed świętami albo po nowym roku zaraz. Byle nie w święta
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:29   #1176
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Med przykro mi... a jak wezmiesz to lozeczko i mu zaniesiesz pod nos ze srubokretem?
Stary 2015-12-13, 22:33   #1177
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, Kamilka, Wiola dziekuje za rozjasnienie sytuacji kapieli po cc Tez z mezem pogadam choc mysle, ze wiele nie bede musiala tlumaczyc

Dotka, nam sie latwo pisze, ze laska moze miec inny prog bolu i zrozum to ale Ty jestes juz ktorys dzien, latwo nie masz jeszcze te hormony i wiem, ze Cie to moze bardzo irytowac wysylam troche cierpliwosci

Med... znajac mnie to bym sie nafąfała tak okropnie plus zrobila awanture, ze maz w koncu obietnic by dotrzymal ale nie polecam moich metod bo po co masz sie klocic.

Kurcze dziewczyny tak piszecie, ze w z koncem grudnia sie rozpakujecie to rzeczywiscie na styczen zostanie kilka osob :P

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:40   #1178
kinga1701
Zakorzenienie

Med przykto mi, że tak Twój Tż do tego podchodzi. On chyba sobie jeszcze sprawy nie zdaje, że to praktycznie już. Ja bym już nie prosiła nie masz kogo poprosić, tatę, znajoma itd. Złożyła bym to pod jego nieobecność i z głowy ile razy można prosić o to samo.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Jarzyczka tez mnie zastanawia wigilia w szpitalu może jakaś wspólna odzdzialowa będzie, ciekawe. Będę czekać na relację.

Kurcze a ja się nie pochwaliłam. Dziś pierwszy dzień bez zastrzyku. 9 miesięcy z zastrzykami dzień w dzień. Aż tu nagle nie ma. Popłakałam się. Zamiast się cieszyć to ja się martwię i płacze czy to na pewno dobrze. Czy nic się nie stanie. Mąż mówi, że jestem nienormalne i on mógł odetchnąć z ulgą że juz nie musi mi ich robić, a ja je jeszcze bym je chciała.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:42   #1179
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ja też albo przed świętami albo po nowym roku zaraz. Byle nie w święta

I byle nie w Sylwestra

Med przykro mi Jakbym była na Twoim miejscu to bym się sama zabrała za składanie tych rzeczy. Jakby zobaczył, że Ty to robisz to pewnie by się od razu zabrał do pracy (pewnie mówiąc przy tym "No przecież mówiłem, że ja to zrobię" ale zawsze).

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:42   #1180
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Med przykto mi, że tak Twój Tż do tego podchodzi. On chyba sobie jeszcze sprawy nie zdaje, że to praktycznie już. Ja bym już nie prosiła nie masz kogo poprosić, tatę, znajoma itd. Złożyła bym to pod jego nieobecność i z głowy ile razy można prosić o to samo.
Wyszłam właśnie z takiego założenia dziś. Chyba więcej wstydu będzie jak sama złożę kołyskę czy tato mi lampę powiesi. Może będzie mu wreszcie łyso...

ZUKEN, śrubokręt jest na wierzchu, pudło z kołyską też. Cokolwiek bym nie robiła przez jego opóźnienie, mówi "zostaw, zrobię to, tylko. ..". I woli stać z komórką w ręce i oglądać filmiki ostatnio zdążyłam umyć całą łazienkę (3 tyg tak się zabierał, aż wstyd...) , kurze pościerać, umyć szafę Na ubrania nową i część zagospodarować. Jemu umycie naczyń i odkurzanie 50m2 zajęło dużo więcej A i tak w trakcie robił sobie przerwy i go ciężko było ścigać do zakończenia roboty

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-12-13 o 22:44
Stary 2015-12-13, 22:43   #1181
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja się nie pochwaliłam. Dziś pierwszy dzień bez zastrzyku. 9 miesięcy z zastrzykami dzień w dzień. Aż tu nagle nie ma. Popłakałam się. Zamiast się cieszyć to ja się martwię i płacze czy to na pewno dobrze. Czy nic się nie stanie. Mąż mówi, że jestem nienormalne i on mógł odetchnąć z ulgą że juz nie musi mi ich robić, a ja je jeszcze bym je chciała.

Kinga, obys juz nie musiala do tego wracac
Stary 2015-12-13, 22:44   #1182
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KINGA, będzie dobrze!

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-12-13, 22:45   #1183
niepozorna
Zakorzenienie

Kinga to trzeba się cieszyć, że już masz kłucie z głowy

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-13, 22:48   #1184
kinga1701
Zakorzenienie

Wiem, że powinnam się cieszyć, ale kurcze wiecie jak mi dziwnie. To już jak uzależnienie chyba było

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Med tak zrób nie proś się go już. To dla niego powinno być tak samo ważne jak i dla Ciebie. Poproś tatę niech Ci pomoże, będziesz miała zrobione i będziesz spokojniejsza, naprawdę szkoda juz Twoich nerwów i łez.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:53   #1185
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Niepozorna nooo w sylwestra tez odpada bo corka ma imieniny

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Med to wez sie za to sama ale jak on bedzie w domu... chyba nie bedzie siedzial i patrzyl jak walczysz z tym srubokretem ;:
Stary 2015-12-13, 23:14   #1186
Casaa
Zakorzenienie

Czas spac rano pobudka bo musimy lidla obstawic i zestaw do pokera zlapac, a pozniej lece do labu

Dobranoc

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-13, 23:25   #1187
niepozorna
Zakorzenienie

Casaa dobrej nocki
Ja się oczywiście kręcę z boku na bok...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-14, 04:01   #1188
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casaa dobrej nocki
Ja się oczywiście kręcę z boku na bok...

Dzieki i wzajemnie ja tez juz po spaniu :-/
Stary 2015-12-14, 04:32   #1189
candyyfloss
Zadomowienie

Hejka

Ja też już po spaniu Wpadłam na moment, bo zabieram się do pracy. Dziś wizyta u lekarza.

Tak na szybko wstawiam fotkę z wczorajszej "sesji". Reszta będzie w klubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12375660_731798340286878_510953555_o.jpg (41,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12389124_731854880281224_846455740_o.jpg (62,2 KB, 34 załadowań)
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 04:46   #1190
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Med nie daj sie. Przycisnij tz, kurcze przeciez takie skladanie to jak rozpakowywanie gwiazdkowego prezentu.
Aaaa moze MED jakbys zaczela gadsc do brzucha, ze tatus nie chce mu czegos zrobic, albo ze mu zaluje. Serio maly szantaz nie pomaga?
Ostatecznie popros kolege tz, najlepiej takiego o ktorego bedzie zazdrosny. Ewentualnie nastraszylabym tz, ze go myszy zjedza

Imie dla Wojtusia sama wybralam, bo tz nie mogl sie zdecydowac. A jak slyszalam od niego, ze on nie wie, to zaczelam mowic do brzucha, ze jest Wojtus i tak zostalo. Jemu sie spodobalo, ja uwielbiam to imie i wszyscy sa szczesliwi

Dzien dobry dziewczynki

U mnie pobudka 4.50 tz wyprawilam do pracy i Was nadabiam, ciekawa jestem czy jeszcze zasne.

A co do wod, to mnie wystraszylyscie, bo od jakiegos czasu mam takie hmm noo nie wiem mokre na majtkach. Nie jest tego duzo bo jakies takie plamki czasami mniejsze, czasami wieksze i juz nie wiem co o tym myslec.
Pogadam dzisiaj z mama, bo serio sie wystwszylam, a bole moglabym tez gdzies przegapic, bo jeszcze koncze luteine. Chce dotrzymac do wyjazdu do mamy

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 04:51   #1191
Casaa
Zakorzenienie

Candy, fajne fotki do klubu lookne z lapka. No i brzuszek taki ladny

Ja dzis zaczynam 35tc (34+0)

Malwi, moze to po prostu jest zwiekszona ilosc sluzu, ktora normalnie wystepuje

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-14, 05:07   #1192
pietrusiowata
Rozeznanie

U mnie też pospane od godziny się kręcę w łóżku.

Dziewczyny czy wy też macie taki atak gorąca? Po domu chodzę na krótki rękawek i otwieram okna a tż biedny marznie. Dzisiaj w nocy spałam bez piżamy bo za gorąco. Normalnie jak na wakacjach.

Malwi ja mam podobnie od kilku dni. Myślałam że to tak ma być z tym śluzem

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Casa gratulacje nowego tygodnia
Stary 2015-12-14, 05:12   #1193
tygrysek83
Zadomowienie

Jerzyczka, jak leżałam w swieta na patologi to nie działo sie nic oprócz tego, że mało personelu było i jeszcze poszedł sobie świętować na inny oddział. Zostawili nam tylko karteczkę z numerem telefonu na wypadek gdyby cos sie działo. Menu przyznam że nie pamiętam, ale chyba się specjalnie nie wyróżniało.

Med, przykro się czyta o podejściu twojego TZ. Oby po porodzie się bardziej zaangażował.

Dotka, życzę duzo cierpliwości do współlokatorki

Kinga, skoro zastrzyki odstawione to kolejny etap juz za toba. Teraz pozostaje rodzic.

Mówicie o porodach w tym roku, a ja bardzo chciałabym doczekać do stycznia. Tylko jakos lekarze małe szanse na to dają Mam nadzieje że się mylą.

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wy też macie taki atak gorąca? Po domu chodzę na krótki rękawek i otwieram okna a tż biedny marznie. Dzisiaj w nocy spałam bez piżamy bo za gorąco. Normalnie jak na wakacjach.

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Mi tez ciagle gorąco.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 05:12   #1194
Casaa
Zakorzenienie

Pietrusiowata dziekuje

Uderzen nie mam ale mi od zawsze cieplo i ciaza tego nie zmienila

natomiast obudzil mnie nawal wycieku z cycka :-/ no koldra mokra byla.....

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-14, 05:17   #1195
candyyfloss
Zadomowienie

Casaa - za nowy tydzień
Stary 2015-12-14, 05:21   #1196
Casaa
Zakorzenienie

Candy, dziekuje

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-14, 06:11   #1197
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka wez pod uwage tez to ze kazdy inaczej przechodzi porod czy to cc czy sn jednego moze bolec mocniej, drugiego mniej...
Niee patrzac na calosc jej akcji to po prostu jest histeryczka skoro juz nawet polozne jej zwracaja uwage no to cos w tym jest bo niejedna po cc widzialy. A ja cc mialam nie 5 lat temu tylko tydzien i doskonale pamietam jak z ta pierwsza dziewczyna wstawalysmy itd. No bolalo jak nie wiem to prawda, bo trudno zeby nie bolalo. Ale mimo bolu staralysmy sie rozchodzic. A ja boli to ona sie kladzie i koniec. Nie wyprostuje sie bo boli. Ale wczoraj pytala kiedy sie pierwszy raz mylam to mowie ze od razu jak wstalam to poleciala sie umyc wieczorem
Cytat:
Zuken no nie mów Ja bym chciała się wstrzelić między Świętami a Sylwestrem
Noo idealnie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

Ja napadow nie mialam ale ciagle mi goraco bylo.

Kinga super ze bez zastrzykow! Ja za to mam teraz codziennie, moj brzuch wyglada juz strasznie.

Med ja bym zaczela sama skladac. A jakby on Ci wtedy powiedzial ze - zloze jak tylko cos tam, to bym powiedziala ze mnie to nie interesuje bo albo sklada teraz albo ja skladam i koniec.

U mnie kiepska noc, poplakalam sobie troche, ciagle widze mamy z dziecmi i tak strasznie chcialabym miec juz Witka przy sobie... dzisiaj zapytam na co teraz czekamy bo musze miec jakis punkt graniczny - ze ma przybrac do okreslonej wagi czy co. Wczesniej czekalismy na oddychanie a teraz nie wiem na co poza tym zeby ogolnie sie wzmocnil- wiadomo.

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 06:19   #1198
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć dziewczyny po SN kiedy poszlyscie się kąpać? i może głupie pytanie czy nie leciało wam podczas prysznica z rany?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 06:29   #1199
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny po SN kiedy poszlyscie się kąpać? i może głupie pytanie czy nie leciało wam podczas prysznica z rany?
Moja koleżanka poszła po 2 godzinach. Ale nie wiem czy jej coś leciało
Stary 2015-12-14, 06:55   #1200
Dotka90
Zakorzenienie

Aa baby pytalas o kompot z jablek - on jest polecany dla rekonwalescentow

Poza tym rzygam juz niegazowana woda mineralna (gazowanej nie pozwolili), sokow za bardzo nie pije teraz to taki kompot wchodzi mi elegancko. Tz biedny bo codziennie caly gar gotuje nawet nie ma jak na kilka dni zrobic bo juz gotuje w najwiekszym garnku i

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości