|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
właśnie widziałam, myślisz, że to z wiżazu?
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A z uderzeniami ja akurat uważam inaczej. Wiem, że jest pełno mądrych głów teraz, które prześcigają się w teoriach ale czego się może nauczyć dziecko uderzające twarzą o szczebelki? Że boli, żeby tak nie robić? Jakby potrafiło to by się nie uderzało ![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1744 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To kiedy się spotykamy dziewcznynki?
![]() Ja nie mogłam dzisiaj spać całą noc, bo przypomniałam sobie, że.. nie napisałam, że chce płaską poduszkę i przyjdzie mi ta normalna Cytat:
Cytat:
Nierozumiem dlaczego Ty ciągniesz dalej ten temat? Po czym mówisz, że "nierasowe"? Nie pisałam nic o tym czy moja ma rodowód czy nie, bo to nie ma znaczenie. Sprzedawać nie będę, tym bardziej, żeby się "wzbogacić". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też mam już ładną kolekcję ale.. pampersów jednorazowych
|
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie nie wiem. Ale Wizaz z tego co mi sie wydaje jest jednym z takich starszych portali takze moze moze. Kto wie ;-)
Cytat:
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Hej
niedawno wstałam bo miałam nieprzespaną noc przez małego łobuza co sie tłucze w brzuchu i ma czkawki ![]() Czekam na kuriera
|
|
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie mozesz jeszcze zadzwonic zeby Ci ew wymienili czy juz wyslali zamowienie??? Dziekuje
|
|
#1748 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby dziś był wynik, bo się stresuję ze jeszcze tego nie mam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ' jak dla mnie ten ochraniacz może tak być, ale jeśli Ci przeszkadza to faktycznie kup niższy Nie wiem czy czasem te z Ikei nie sa na 20 cm Cytat:
![]() oby morfologia się poprawiła Cytat:
no bo u mamusi najlepiej Cytat:
bo mam codziennie śluz taki gęsty jak przy porządnej owulacji ![]() no ale w sumie by mnie to nie dziwiło, gin mi mówił ze może mi już powoli odchodzić i że może być podbarwiony krwią (po wizycie miałam przez 3 dni podbarwiony) i że mam się tym nie martwić Nawet miałam Wam pisać o tym ale jakoś mi sie zapomniało
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-12-15 o 10:35 |
||||||||
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
niby prawda, ale takie wątki też mogą być na innych portalach, np na bocianie, czy jakiś innych parentingowych - właśnie się też zastanawiałam z jakiego forum
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze się pyta co tam nowego u Mamusiek, więc mu zdaję relację. Fakt czasami się denerwuje jak siedzę non stop na telefonie, bo jak to określa czasami w najmniej oczekiwanym momencie włączam wizaż
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie z tym spotkaniem
![]() Sypie u nas śnieg! Na szczęście jakoś tak niemrawo. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kciuki oczywiscie za Twoje wyniki :-* Zapomnialas nam napisac o takiej waznej rzeczy? No wiesz Ty co?
|
|
#1753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wielorazowek to jakos przekonana nie jestem,wizja prania co chwile jakos mnie nie przekonuje,wygoda do mnie bardziej przemawia co nie zmienia faktu,ze super,ze chcecie byc eko i w ogole choc sama w tym nie uczestnicze to jak ktos chce to czemu nie. ![]() Ale jaja z tym spotkanie w ddtvn! Nie no,chodzenie to juz mi taka trudnosc sprawia ze czuje sie jakas ulomna.. Przejde sie z gort na dol i ciagnie mnie jakbym miala ukleknac na podlodze zaraz.. Uroki koncowki
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie zaprzątam sobie tym głowy, bo nawet jeśli to już jest to, to też sobie może odchodzić i odchodzić.... a poród nie wiadomo kiedy ![]() bardziej się zastanawiam czy moje rozwarcie się powiększa ![]() BTW dziś zaczynam 38 tydzień wg OM
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwonila po raz setny babka z obslugi playa.. Po raz setny mialam nie odebrac.. Ale dzis czekalam na ten telefon. Odebralam i powiedzialam,ze jestem w drodze na porodowke
babke tak zatkalo,ze slowa nie mogla powiedziec hahahaha ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko obys tego nie wypowiedziala w zla godzine ![]() Ewusia gratki wieeeelkie
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia nie no na tym etapie, to pewnie, że już może. Mnie bardziej zastanawiał sam fakt, czy to jest własnie to. Nad rozwarciem też się zastanawiam. I czy z mojej szyjki coś tam zostało jeszcze, bo całe podwozie to mnie tak boli jakbym miała mocno udaną noc.
Masz jeszcze jakąś wizytę w najbliższym czasie? Gratulacje! ![]() kogiel święta to też bym chciała białe No chyba, że miałabym wtedy rodzić, to nie, bo będzie droga kiepska ![]() Mówiłam, że niemrawo sypie? Odwołuję! |
|
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarnula u mnie też śnieg :3 Myślałam że będzie od razu topnieć, ale ładnie się zbiera na gałęziach drzew i mam fajny widok na pozabalkonie, zwane inaczej lasem ![]() Teściowa przyprowadziła robotnika i powiedziała że mam twarz napuchniętą. Chyba już puchnę tak od jakiegoś czasu - najpierw delikatnie ręce (obrączki ani pierścionka już nie założę), nogi (widać gdzie kończą mi się skarpetki), no i teraz ta twarz... Zejdzie po porodzie, prawda? ![]() A, no i w ogóle Wam nie napisałam! Wczoraj dostałam od teściowej ciuszki, ale takie w większych rozmiarach (92 ). Nawet fajne! No może nie wszystkie, ale i tak na bank wykorzystam No i teściu ponoć przeraził się jak się zorientował od kiedy u nas jest remont, kiedy zaczynają się święta i na kiedy mam termin, i że on nie wie, czy ja mu to kiedykolwiek wybaczę
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
kogiel już nawet kolesie z telemarketingu muszą nam przypominać, że ciąża to nie choroba
ale my jesteśmy zblazowane...TheFall zgadza się dlatego ile ludzi tyle opinii ![]() Ewusia zaczał Ci czop odchodzić i nas nie poinformowałaś nieładnie a tak serio to u Ciebie się pewnie akcja na dniach rozkręci
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
hariett zejdzie.
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi fajna ta Twoja kolekcja pieluszek. zapisze sobie.
Dotka, syna już Ci nie oszukują, co mama to mama, a nie jakaś położna Magdusiaa ale fajnie, że przez tyle lat jeszcze kontakt utrzymują, super. Kogiel nie nie śpię juz w dzień. Śpię ok 4 max 5 godzin bez różnicy o której usne i wstaje wypoczeta. Czarnula śnieg, ciesze się za Ciebie Jerzyczka ha ha dobrze jej powiedziałaś jutro zadzwoni zapytać co u Ciebie czy urodziłaś
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-15 o 11:10 |
|
|
|
#1764 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Patrze, że nie tylko ja tak mam ze nie spie po nocach, chociaz akurat dzisiaj wyjątkowo mi sie udało ![]() Powodzenia na wizytach medeline super że Tż w końcu ruszył z wózkiem, łóżeczkiem i wyborem imienia Dotka super że mały tak na Ciebie reaguje. Pocieszasz mnie, że późniejsze kangurowanie też przynosi efekty, bo to jest rzecz która najbardziej wkurza mnie w cc, że tak naprawdę kangurowania nie ma ;/ (u mnie w szpitalu dziecko na pooperacyjnym jest z matka i ojciec nie ma wstępu przez 4 godz. Położne mówiły na SR, że niby wtedy kangurują, ale jak się dowiedziałam od siostry która miała tam cc to owszem dziecko leży z Tobą ale całe jest poubierane, ty zresztą też więc kontaktu skóra do skóry nie ma )A co do metody Karpa to szumisz sama, telefonem czy szumisiem? ( ciekawa jestem bo on pisze, że nie każdy szum musi zadziałać) Cytat:
Ja Cię z odliczaniem rozumiem, u mnie dokładnie miesiąc od dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie wiem czy drugi raz nie bede przepakowywać bo mam takie przeczucie, że urodzi się duża i ciuszki 56 jednak beda za małe
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia czop to jest taki jakby porządny, glutowaty smark? Bo mam takie coś od czasu do czasu (niewiele!) plus ostatnio taki mega biały śluz Ale ten śluz to pewnie po tabletkach dowcipnych... Ehh zaczyna się
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-15 o 10:57 |
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do opuchlizny powinna zejść po porodzie, pewnie woda Ci się zbiera. Gdybyś zaczęła baaardzo puchnąć zadzwoń do lekarza
|
|
|
|
#1767 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale koszule zamówiłam, czekam aż przyjdą i mam nadzieję, że zdążę je wyprać Cytat:
|
||
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co ja na to mogę, że to jest taaakie fajne ![]() Gdyby nie teściowa to bym jej nawet nie zauważyła, także chyba jakiegoś strasznego stanu nie ma. Pocieszam się że część przybranych kg to woda, reszta dziecko, tylko mała część to tkanka czekoladowa
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
small własnie u mnie jest dokładnie to samo! Ta cc mnie zasmuca pod względem braku tej bliskości z dzieciakiem.
I wlasnie ja mam do wyboru dwa szpitale u mnie w mieście - jeden super nowy, piękny, drugi stary, ale ze świetnym personelem. w starym robilismy SR i oni bardzo duży nacisk kładą na kangurowanie po cc - dziecko jest chwilkę przy mamie, zassa pierś i idzie na godzinę do taty - kontakt skóra do skóry pod specjalną lampa. I jak sie okaże, że będę mieć cc to pewnie wybierzemy ten drugi szpital ze względu na ich fajne podejście do tematu
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Hariett ja obrączki nie jestem w stanie nosić od kilku tygodni. Stopy mi puchną jakiegoś tygodnia , jeszcze w dzień to pół biedy ale wieczorem to takie płetwy mam, że masakra
Na szczęście twarzy jeszcze nie objęło Ale zauważyłam, że jak pilnuję żeby wypić więcej niż zwykle to wtedy tak nie puchnę. Całe szczęście, że po porodzie to mija.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

ja wcinam kanapki z serkiem i szyczypiorkiem

Nie pisałam nic o tym czy moja ma rodowód czy nie, bo to nie ma znaczenie. Sprzedawać nie będę, tym bardziej, żeby się "wzbogacić".
dostalam zelazo 3xdzienie. Takze to juz bedzie w sumie 9 tabletek dziennie. Sporawo ale trudno:-/

08.09.2012
Ale ten śluz to pewnie po tabletkach dowcipnych... Ehh zaczyna się