Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-15, 10:14   #1741
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ale czad! W DDTVN sa Mamusie Styczniowe 2006 ktore spotkaly sie w realu 46 rodzin. Lacznie z mezami i dziecmi. Przyjaznie nadal trwaja. Sa z calej Polski a nawet z poza Europy. Dziewczyny a my co gorsze???
właśnie widziałam, myślisz, że to z wiżazu?

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:15   #1742
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Nasi Panowie chyba nie sa do konca swiadomi co moze ich czekac. To sie moga pewnego dnia zdziwic
Moj wlasnie mial przerwe i mu pisalam o tym, to stwierdzil, ze swietny pomysl, ale jakos mi nie odpisal jak mialby nosic plakietke D., maz malwi89, tatus Wojtusia

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:20   #1743
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Po 1. wychodzą dużo taniej, bo za paczkę pieluch zapłacisz Dada 30 zł, które wystarczą na ok tydzień. Za tą cenę mam 2 pieluszki wielo, jak się dobrze poszuka, to nawet 3, a wystarczą na dłużej niż raz
Po 2. są dużo zdrowsze dla pupy niż jednorazowe
Po. 3. są eko, jako ktoś na to zwraca uwagę. W ciągu jednego pieluchowania dziecka, produkuje się ok 1 tony pieluch, które później zalegają w środowisku.
Po. 4. są śliczne, kolorowe
Brawo i podziwiam. Mi się bardzo temat wielorazowek podoba ale nie dam rady tego wprowadzić w życie.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Malwi smigaj do kuchni zjesz i z powrotem do lozka ja wcinam kanapki z serkiem i szyczypiorkiem

TheFall ponoć dziecko ruszając sie w łóżeczku moze wcisnąć buzie w ochraniacz i sie udusic. Natomiast uderzenia o szczebelki powodują ze dziecko rozwija jakies umiejętności motoryzacyjne ale wlasnie tak jak piszesz dziecko moze nie tylko sie uderzyc ale wykrecac rączki a to juz grozniejsze...

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Idąc takim tokiem myślenia to rożek też może się odwinąć, pieluszka tetrowa, kocyk...
A z uderzeniami ja akurat uważam inaczej. Wiem, że jest pełno mądrych głów teraz, które prześcigają się w teoriach ale czego się może nauczyć dziecko uderzające twarzą o szczebelki? Że boli, żeby tak nie robić? Jakby potrafiło to by się nie uderzało

Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:25   #1744
uaoo
Zakorzenienie

To kiedy się spotykamy dziewcznynki?
Ja nie mogłam dzisiaj spać całą noc, bo przypomniałam sobie, że.. nie napisałam, że chce płaską poduszkę i przyjdzie mi ta normalna Oczekiwanie na kuriera ciąg dalszy.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
No to juz mercedes wsrod sonikow ale powiem Ci, ze jestem bardzo z tej mojej zadowolona, jest lepsza niz poprzednia zwykla elektryczna, a juz nie mowie o tradycyjnej szczotce
W ogóle nie ma co porównywać sonicznej do zwykłej elektrycznej

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Zaraz będę was nadrabiać, ale muszę pokazać co kupiliśmy w TKmaxx nie mogliśmy wyjść bez tej zabawki oboje z mężem. Jest świetna, nie dość że kolory ma piękne to uszy szeleszczą, ciągnąć za ręke skarca się noga i na odwrót, w brzuszki ma "pępek" do którego można włożyć paluszka, w buzi na języku gryzak i na ogonku też, i jeszcze grzechocze. Jak gdzieś spotkacie, to naprawdę polecam jest boska znalazłam na stronie która jest podana na metce.
http://www.edushape.com/html5/ProLoo...DFA42C566F3106
zakochałam się!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To po co chcesz ja dopuscic? Zeby wyprodukowac kolejne nierasowe psy?
Nierozumiem dlaczego Ty ciągniesz dalej ten temat? Po czym mówisz, że "nierasowe"? Nie pisałam nic o tym czy moja ma rodowód czy nie, bo to nie ma znaczenie. Sprzedawać nie będę, tym bardziej, żeby się "wzbogacić".

Cytat:
Ciekawi mnie ta książka, słyszałaś coś o niej czy tak po prostu kupiłaś?
Czytałam o takich książkach na różnych forach, opinie, itp. I ta wydawała mi się najlepsza, także zamówiłam. Przejrzałam ją i jest całkiem fajnie i czytelnie opisana. Zobaczymy tylko czy mi coś pomoże.

Cytat:
U nas w miare w porzadku. Mala siedzi jeszcze wysoko przez co tak zle mi oddychac.
Tetno 140 serduszko pieknie bije. Szyjka sie nie skraca takze jest ok. TSH spadlo z 2.50 do 1.44 takze fajnie. Za to morfologia poleciala na leb na szyje dostalam zelazo 3xdzienie. Takze to juz bedzie w sumie 9 tabletek dziennie. Sporawo ale trudno:-/
Super, że wizyta udana!

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja usiadlam na brzegu lozka z tym batonikiem, tż spojrzal jednym okiem przez sen i tylko spytal "co jesz?" kocham Go za to, ze nie spytal dlaczego, ktora godzina itd go zainteresowalo co ja jem powiedzialam,ze batonika a On przez sen "Kubie bedzie smakowac" i zasnal
Mój przez sen też tak gada bo w ogóle nie kontaktuje, która godzina jest

Cytat:
Od poczatku
1. Tam gdzie sa 3 pieluszki pomaranczowa, niebieska i w pilki - BabyLand
2. Zimowa - no name, chinka
3. Otulacz bialy - Totsbots
4. 4 pieluszki kolorowe - PluPlu
5. Krowa - ta jest bambusowa, HappyFlute
6. Obok krowy - Papoose
7. 3 pieluszki, brazowa, niebieska i zielona - BabyCity
8. 5 pieluszek - chinki.
fajna kolekcja ja też mam już ładną kolekcję ale.. pampersów jednorazowych

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:28   #1745
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
właśnie widziałam, myślisz, że to z wiżazu?
No wlasnie nie wiem. Ale Wizaz z tego co mi sie wydaje jest jednym z takich starszych portali takze moze moze. Kto wie ;-)

Cytat:
Moj wlasnie mial przerwe i mu pisalam o tym, to stwierdzil, ze swietny pomysl, ale jakos mi nie odpisal jak mialby nosic plakietke D., maz malwi89, tatus Wojtusia
Haha ciekawe dlaczego. Niestety oni musieliby byc tylko dodatkiem do nas i naszych dzieci

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:31   #1746
lune1992
Zadomowienie

Hej
niedawno wstałam bo miałam nieprzespaną noc przez małego łobuza co sie tłucze w brzuchu i ma czkawki
Czekam na kuriera
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:31   #1747
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
To kiedy się spotykamy dziewcznynki?
Ja nie mogłam dzisiaj spać całą noc, bo przypomniałam sobie, że.. nie napisałam, że chce płaską poduszkę i przyjdzie mi ta normalna Oczekiwanie na kuriera ciąg dalszy.

Super, że wizyta udana!
No wlasnie kiedy???

A nie mozesz jeszcze zadzwonic zeby Ci ew wymienili czy juz wyslali zamowienie???

Dziekuje

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-15, 10:32   #1748
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ewusia trzeba było ich postraszyc że ci się dziecko pcha na świat hahaha
tak powiedziałam, no ale jak się z wymazu jeszcze nic nie wyhodowało to nie ma jak przyspieszyć
oby dziś był wynik, bo się stresuję ze jeszcze tego nie mam
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Bardzo pozytywna wizyta

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
tez mamy te szczoteczki, super są
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Córka waży 2100g. Mamy jakoś 34-35 tc

Cytat:
Zaraz będę was nadrabiać, ale muszę pokazać co kupiliśmy w TKmaxx nie mogliśmy wyjść bez tej zabawki oboje z mężem. Jest świetna, nie dość że kolory ma piękne to uszy szeleszczą, ciągnąć za ręke skarca się noga i na odwrót, w brzuszki ma "pępek" do którego można włożyć paluszka, w buzi na języku gryzak i na ogonku też, i jeszcze grzechocze. Jak gdzieś spotkacie, to naprawdę polecam jest boska znalazłam na stronie która jest podana na metce.
http://www.edushape.com/html5/ProLoo...DFA42C566F3106

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Na ta chwile wyglada to tak. Widac jak po bokach jest przywiazane i takie zagiete... i mi sie to nie podoba :P
śliczne łóżeczko
'
jak dla mnie ten ochraniacz może tak być, ale jeśli Ci przeszkadza to faktycznie kup niższy
Nie wiem czy czasem te z Ikei nie sa na 20 cm
Cytat:

U nas w miare w porzadku. Mala siedzi jeszcze wysoko przez co tak zle mi oddychac.
Tetno 140 serduszko pieknie bije. Szyjka sie nie skraca takze jest ok. TSH spadlo z 2.50 do 1.44 takze fajnie. Za to morfologia poleciala na leb na szyje dostalam zelazo 3xdzienie. Takze to juz bedzie w sumie 9 tabletek dziennie. Sporawo ale trudno:-/

oby morfologia się poprawiła
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Mąż złożył dziś kołyskę i wózek. Przypadkiem (on specjalnie, ja zostawiłam przypadkiem messenger na wierzchu) przeczytał jak się zaliłam do naszej znajomej, 5 minut później już się tłukł. Zadziałało lepiej niż prośby przyszedł szwagier i przy okazji pytał o imię, więc ostatecznie wieczorem w końcu przejrzał imiona i wybrał 5. Matko, że tak to się wszystko na ostatnią chwilę składa...
ni całe szczęście ze coś na niego zadziałało
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Zostawilam go na moment bo musialam do kibelka i ryyyk jak nie wiem.
no bo u mamusi najlepiej
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Podobno on nie zawsze jest podbarwiony krwią. Choć mój gin mówił, że on raczej będzie podbarwiony/miał nitki krwi. Czy niepokoi? Nie wiem. Krwi nie było, więc się nie stresowałam. Ale miałam taki mega ciągnący się kawałek śluzu i zastanawiałam się czy to już jest to czy nie.
jeśli to tak wygląda to mnie odchodzi od ponad tygodnia już bo mam codziennie śluz taki gęsty jak przy porządnej owulacji
no ale w sumie by mnie to nie dziwiło, gin mi mówił ze może mi już powoli odchodzić i że może być podbarwiony krwią (po wizycie miałam przez 3 dni podbarwiony) i że mam się tym nie martwić
Nawet miałam Wam pisać o tym ale jakoś mi sie zapomniało

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-12-15 o 10:35
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:33   #1749
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
No wlasnie nie wiem. Ale Wizaz z tego co mi sie wydaje jest jednym z takich starszych portali takze moze moze. Kto wie ;-)
niby prawda, ale takie wątki też mogą być na innych portalach, np na bocianie, czy jakiś innych parentingowych - właśnie się też zastanawiałam z jakiego forum

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:33   #1750
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:

Haha ciekawe dlaczego. Niestety oni musieliby byc tylko dodatkiem do nas i naszych dzieci
Mój tż akurat bardzo dobrze się orientuje co u Was zawsze się pyta co tam nowego u Mamusiek, więc mu zdaję relację. Fakt czasami się denerwuje jak siedzę non stop na telefonie, bo jak to określa czasami w najmniej oczekiwanym momencie włączam wizaż

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-15, 10:37   #1751
czarnulax
Zakorzenienie

Fajnie z tym spotkaniem

Sypie u nas śnieg! Na szczęście jakoś tak niemrawo.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
jeśli to tak wygląda to mnie odchodzi od ponad tygodnia już bo mam codziennie śluz taki gęsty jak przy porządnej owulacji
no ale w sumie by mnie to nie dziwiło, gin mi mówił ze muzę mi już powoli odchodzić i że może być podbarwiony krwią (po wizycie miałam przez 3 dni podbarwiony) i że mam się tym nie martwić
O dokładnie! Taki mega ciągnący się śluz jakby jakaś turbo owulacja.
Stary 2015-12-15, 10:38   #1752
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
tak powiedziałam, no ale jak się z wymazu jeszcze nic nie wyhodowało to nie ma jak przyspieszyć
oby dziś był wynik, bo się stresuję ze jeszcze tego nie mam

oby morfologia się poprawiła

no ale w sumie by mnie to nie dziwiło, gin mi mówił ze może mi już powoli odchodzić i że może być podbarwiony krwią (po wizycie miałam przez 3 dni podbarwiony) i że mam się tym nie martwić
Dziekuje

I kciuki oczywiscie za Twoje wyniki :-*

Zapomnialas nam napisac o takiej waznej rzeczy? No wiesz Ty co?

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-15, 10:39   #1753
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie z tym spotkaniem

Sypie u nas śnieg! Na szczęście jakoś tak niemrawo.
Ale super <3

Co do wielorazowek to jakos przekonana nie jestem,wizja prania co chwile jakos mnie nie przekonuje,wygoda do mnie bardziej przemawia co nie zmienia faktu,ze super,ze chcecie byc eko i w ogole choc sama w tym nie uczestnicze to jak ktos chce to czemu nie.

Ale jaja z tym spotkanie w ddtvn!

Nie no,chodzenie to juz mi taka trudnosc sprawia ze czuje sie jakas ulomna.. Przejde sie z gort na dol i ciagnie mnie jakbym miala ukleknac na podlodze zaraz.. Uroki koncowki
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:41   #1754
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
O dokładnie! Taki mega ciągnący się śluz jakby jakaś turbo owulacja.
no właśnie taki
ale nie zaprzątam sobie tym głowy, bo nawet jeśli to już jest to, to też sobie może odchodzić i odchodzić.... a poród nie wiadomo kiedy
bardziej się zastanawiam czy moje rozwarcie się powiększa

BTW dziś zaczynam 38 tydzień wg OM

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:41   #1755
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie z tym spotkaniem

Sypie u nas śnieg! Na szczęście jakoś tak niemrawo..
zazdroszczę
Ale bym chciała białe święta
Stary 2015-12-15, 10:42   #1756
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dzwonila po raz setny babka z obslugi playa.. Po raz setny mialam nie odebrac.. Ale dzis czekalam na ten telefon. Odebralam i powiedzialam,ze jestem w drodze na porodowke babke tak zatkalo,ze slowa nie mogla powiedziec hahahaha

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
no właśnie taki
ale nie zaprzątam sobie tym głowy, bo nawet jeśli to już jest to, to też sobie może odchodzić i odchodzić.... a poród nie wiadomo kiedy
bardziej się zastanawiam czy moje rozwarcie się powiększa

BTW dziś zaczynam 38 tydzień wg OM
Ciaza donoszona
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:45   #1757
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Dzwonila po raz setny babka z obslugi playa.. Po raz setny mialam nie odebrac.. Ale dzis czekalam na ten telefon. Odebralam i powiedzialam,ze jestem w drodze na porodowke babke tak zatkalo,ze slowa nie mogla powiedziec hahahaha

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ciaza donoszona
Hahahaha!!!! : hahaha:Noooo na to bym nie wpadła

Stary 2015-12-15, 10:47   #1758
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha wyobrazam sobie jej reakcje
Tylko obys tego nie wypowiedziala w zla godzine

Ewusia gratki wieeeelkie

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-15, 10:49   #1759
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia nie no na tym etapie, to pewnie, że już może. Mnie bardziej zastanawiał sam fakt, czy to jest własnie to. Nad rozwarciem też się zastanawiam. I czy z mojej szyjki coś tam zostało jeszcze, bo całe podwozie to mnie tak boli jakbym miała mocno udaną noc. Masz jeszcze jakąś wizytę w najbliższym czasie?
Gratulacje!

kogiel święta to też bym chciała białe No chyba, że miałabym wtedy rodzić, to nie, bo będzie droga kiepska

Mówiłam, że niemrawo sypie? Odwołuję!
Stary 2015-12-15, 10:50   #1760
hariett
Zadomowienie

Cytat:
No mnie też już tz powiedział, że mam nie szukać, bo nie kupię, a tylko się wkurze. Już mu nawet powiedziałam, że nie chce prezentu pod choinkę, już sobie zrobiłam
Mój tz jeszcze nie wie, jaką siłę przybrała moja obsesja i ile ma tego w domu.

Czarnula u mnie też śnieg :3 Myślałam że będzie od razu topnieć, ale ładnie się zbiera na gałęziach drzew i mam fajny widok na pozabalkonie, zwane inaczej lasem

Teściowa przyprowadziła robotnika i powiedziała że mam twarz napuchniętą. Chyba już puchnę tak od jakiegoś czasu - najpierw delikatnie ręce (obrączki ani pierścionka już nie założę), nogi (widać gdzie kończą mi się skarpetki), no i teraz ta twarz... Zejdzie po porodzie, prawda?

A, no i w ogóle Wam nie napisałam! Wczoraj dostałam od teściowej ciuszki, ale takie w większych rozmiarach (92 ). Nawet fajne! No może nie wszystkie, ale i tak na bank wykorzystam Małż przekazał że będą jeszcze jakieś na 62 No i teściu ponoć przeraził się jak się zorientował od kiedy u nas jest remont, kiedy zaczynają się święta i na kiedy mam termin, i że on nie wie, czy ja mu to kiedykolwiek wybaczę

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:50   #1761
mojakaren
Zakorzenienie

kogiel już nawet kolesie z telemarketingu muszą nam przypominać, że ciąża to nie choroba ale my jesteśmy zblazowane...

TheFall zgadza się dlatego ile ludzi tyle opinii

Ewusia zaczał Ci czop odchodzić i nas nie poinformowałaś nieładnie a tak serio to u Ciebie się pewnie akcja na dniach rozkręci

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:52   #1762
czarnulax
Zakorzenienie

hariett zejdzie.
Stary 2015-12-15, 10:55   #1763
kinga1701
Zakorzenienie

Malwi fajna ta Twoja kolekcja pieluszek. zapisze sobie.

Dotka, syna już Ci nie oszukują, co mama to mama, a nie jakaś położna

Magdusiaa ale fajnie, że przez tyle lat jeszcze kontakt utrzymują, super.

Kogiel nie nie śpię juz w dzień. Śpię ok 4 max 5 godzin bez różnicy o której usne i wstaje wypoczeta.

Czarnula śnieg, ciesze się za Ciebie

Jerzyczka ha ha dobrze jej powiedziałaś jutro zadzwoni zapytać co u Ciebie czy urodziłaś

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-15 o 11:10
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:55   #1764
small_
Raczkowanie

Dzień dobry
Patrze, że nie tylko ja tak mam ze nie spie po nocach, chociaz akurat dzisiaj wyjątkowo mi sie udało
Powodzenia na wizytach

medeline super że Tż w końcu ruszył z wózkiem, łóżeczkiem i wyborem imienia

Dotka super że mały tak na Ciebie reaguje. Pocieszasz mnie, że późniejsze kangurowanie też przynosi efekty, bo to jest rzecz która najbardziej wkurza mnie w cc, że tak naprawdę kangurowania nie ma ;/ (u mnie w szpitalu dziecko na pooperacyjnym jest z matka i ojciec nie ma wstępu przez 4 godz. Położne mówiły na SR, że niby wtedy kangurują, ale jak się dowiedziałam od siostry która miała tam cc to owszem dziecko leży z Tobą ale całe jest poubierane, ty zresztą też więc kontaktu skóra do skóry nie ma )

A co do metody Karpa to szumisz sama, telefonem czy szumisiem? ( ciekawa jestem bo on pisze, że nie każdy szum musi zadziałać)

Cytat:

Dzien dobry!
To moje dziecko to jednak wrednus na maks
W nocy urwanie glowy takie dzikie ruchy. Potem obudzilam sie kolo 6 na plecach i tez tak sie mocno ruszal. Poszlam spac dalej na boczek i jak sie obudzilam to z 20 min cisza. To sobie zaczelam wkrecac,ze na plecach pewnie mu odcielam dostep tlenu i udusilam go. Dlatego tak sie ruszal. Poszlam siku, pouciskalam brzuch i ruszyl sie w koncu niemrawo i puka teraz co jakis czas. Czyli zyje uff dzizas, zwariowac idzie z tymi ruchami.

A za tydzien o tej porze przepraszam,ze tak codziennie odliczam, ale nie moge sie doczekac !
Jerzyczka jabyś tak szalała całą noc to też byś potem odsypiała
Ja Cię z odliczaniem rozumiem, u mnie dokładnie miesiąc od dziś

Cytat:
Ja tez sie zelastwem faszeruje takze nic strasznego po tardyferonie mam lepsza kupe chociaz jej kolor jest dosc osobliwy, przyszykujcie sie na to
tia, u mnie efekty takie same

Cytat:
Brawo za spakowanie! Ja to chyba tak do konca spakuje sie w weekend bo nie moge zdecydowac sie co malemu wziac do szpitala
ja się spakowałam a potem i tak raz przepakowywałam rzeczy małej bo doszłam do wniosku, że jednak źle wybrałam i nie wiem czy drugi raz nie bede przepakowywać bo mam takie przeczucie, że urodzi się duża i ciuszki 56 jednak beda za małe

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 10:55   #1765
hariett
Zadomowienie

Cytat:
hariett zejdzie.

Ewusia czop to jest taki jakby porządny, glutowaty smark? Bo mam takie coś od czasu do czasu (niewiele!) plus ostatnio taki mega biały śluz Ale ten śluz to pewnie po tabletkach dowcipnych... Ehh zaczyna się

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-15 o 10:57
Stary 2015-12-15, 10:58   #1766
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Mój tz jeszcze nie wie, jaką siłę przybrała moja obsesja i ile ma tego w domu.

Czarnula u mnie też śnieg :3 Myślałam że będzie od razu topnieć, ale ładnie się zbiera na gałęziach drzew i mam fajny widok na pozabalkonie, zwane inaczej lasem

Teściowa przyprowadziła robotnika i powiedziała że mam twarz napuchniętą. Chyba już puchnę tak od jakiegoś czasu - najpierw delikatnie ręce (obrączki ani pierścionka już nie założę), nogi (widać gdzie kończą mi się skarpetki), no i teraz ta twarz... Zejdzie po porodzie, prawda?

A, no i w ogóle Wam nie napisałam! Wczoraj dostałam od teściowej ciuszki, ale takie w większych rozmiarach (92 ). Nawet fajne! No może nie wszystkie, ale i tak na bank wykorzystam Małż przekazał że będą jeszcze jakieś na 62 No i teściu ponoć przeraził się jak się zorientował od kiedy u nas jest remont, kiedy zaczynają się święta i na kiedy mam termin, i że on nie wie, czy ja mu to kiedykolwiek wybaczę
Ja to pewnie jeszcze coś dokupie, ale trochę muszą emocje opaść tż, żeby nie było, że nakupuję, a później nie wykorzystam. Jak to powiedział musi zobaczyć, że będę używać, pewnie wtedy dostanę zielone światło na kilka innych pieluszek.

Co do opuchlizny powinna zejść po porodzie, pewnie woda Ci się zbiera. Gdybyś zaczęła baaardzo puchnąć zadzwoń do lekarza

Stary 2015-12-15, 10:59   #1767
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A ja tego słynnego czopu na oczy nie widziałam... I chyba już nie zobaczę.

Spakowałam dzisiaj ciuchy dla Magdy na wyjście ze szpitala. Jesteśmy gotowe

A ja dalej w lesie ale koszule zamówiłam, czekam aż przyjdą i mam nadzieję, że zdążę je wyprać

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Zejdzie Mi też wszystko puchnie, najgorzej jest rano z dłońmi i wieczorem z łydkami
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:03   #1768
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Ja to pewnie jeszcze coś dokupie, ale trochę muszą emocje opaść tż, żeby nie było, że nakupuję, a później nie wykorzystam. Jak to powiedział musi zobaczyć, że będę używać, pewnie wtedy dostanę zielone światło na kilka innych pieluszek.

Co do opuchlizny powinna zejść po porodzie, pewnie woda Ci się zbiera. Gdybyś zaczęła baaardzo puchnąć zadzwoń do lekarza
No ja chcę sobie dać zielone światło jak zobaczę że używam i nie mam tego wystarczająco... Bo moja kolekcja już zajmuje dwa spore kartoniki Ale co ja na to mogę, że to jest taaakie fajne

Gdyby nie teściowa to bym jej nawet nie zauważyła, także chyba jakiegoś strasznego stanu nie ma. Pocieszam się że część przybranych kg to woda, reszta dziecko, tylko mała część to tkanka czekoladowa

Stary 2015-12-15, 11:06   #1769
mojakaren
Zakorzenienie

small własnie u mnie jest dokładnie to samo! Ta cc mnie zasmuca pod względem braku tej bliskości z dzieciakiem.
I wlasnie ja mam do wyboru dwa szpitale u mnie w mieście - jeden super nowy, piękny, drugi stary, ale ze świetnym personelem. w starym robilismy SR i oni bardzo duży nacisk kładą na kangurowanie po cc - dziecko jest chwilkę przy mamie, zassa pierś i idzie na godzinę do taty - kontakt skóra do skóry pod specjalną lampa.
I jak sie okaże, że będę mieć cc to pewnie wybierzemy ten drugi szpital ze względu na ich fajne podejście do tematu

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:08   #1770
small_
Raczkowanie

Hariett ja obrączki nie jestem w stanie nosić od kilku tygodni. Stopy mi puchną jakiegoś tygodnia , jeszcze w dzień to pół biedy ale wieczorem to takie płetwy mam, że masakra
Na szczęście twarzy jeszcze nie objęło
Ale zauważyłam, że jak pilnuję żeby wypić więcej niż zwykle to wtedy tak nie puchnę.
Całe szczęście, że po porodzie to mija.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości