Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-15, 11:08   #1771
tygrysek83
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
tak powiedziałam, no ale jak się z wymazu jeszcze nic nie wyhodowało to nie ma jak przyspieszyć
oby dziś był wynik, bo się stresuję ze jeszcze tego nie mam

Nie masz się czym stresowac. Jak nie masz to po prostu zakładają że wynik byłby dodatni i tyle

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
zazdroszczę

Ale bym chciała białe święta

Ja tez bym chciała białe swieta...
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:12   #1772
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziekuje

I kciuki oczywiscie za Twoje wyniki :-*

Zapomnialas nam napisac o takiej waznej rzeczy? No wiesz Ty co?

przepraszam
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dzwonila po raz setny babka z obslugi playa.. Po raz setny mialam nie odebrac.. Ale dzis czekalam na ten telefon. Odebralam i powiedzialam,ze jestem w drodze na porodowke babke tak zatkalo,ze slowa nie mogla powiedziec hahahaha

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Ciaza donoszona

ja tam liczę że donoszona będzie w czwartek, jak będę mieć 2 tyg do terminu z usg, bo ten termin z OM już chyba został przez mojego gina skreślony całkiem
Cytat:

Ewusia gratki wieeeelkie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
ewusia nie no na tym etapie, to pewnie, że już może. Mnie bardziej zastanawiał sam fakt, czy to jest własnie to. Nad rozwarciem też się zastanawiam. I czy z mojej szyjki coś tam zostało jeszcze, bo całe podwozie to mnie tak boli jakbym miała mocno udaną noc. Masz jeszcze jakąś wizytę w najbliższym czasie?
Gratulacje!

wizytę mam 21 grudnia, w poniedziałek, ale gin szczerze wątpił że jej doczekam no zobaczymy

najgorsze jest to ze już można szyjki nie mieć wcale, czopa nie mieć, mieć rozwarcie ileś cm a i tak jeszcze nie zacząć rodzić przez dłuższy czas najgorsze jest takie czekanie jak już wiadomo ze wszystko do porodu gotowe a porodu niet
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ewusia zaczał Ci czop odchodzić i nas nie poinformowałaś nieładnie a tak serio to u Ciebie się pewnie akcja na dniach rozkręci
no oby bo jakbym miała w takich warunkach jeszcze np 2 tygodnie czekać to chyba zwariuję
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

Ewusia czop to jest taki jakby porządny, glutowaty smark? Bo mam takie coś od czasu do czasu (niewiele!) plus ostatnio taki mega biały śluz Ale ten śluz to pewnie po tabletkach dowcipnych... Ehh zaczyna się
oficjalnie odmawiam bycia ekspertem w sprawie czopa
ja tylko zauważyłam ze śluz mi się zmienił na gęstszy, ale nikt znający sie, na rzeczy mi nie potwierdził ze to czop może być no więc nie wiem
gin mi tylko powiedział ze to normalne jakby mi już zaczął powoli odchodzić

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:13   #1773
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Hariett ja obrączki nie jestem w stanie nosić od kilku tygodni. Stopy mi puchną jakiegoś tygodnia , jeszcze w dzień to pół biedy ale wieczorem to takie płetwy mam, że masakra
Na szczęście twarzy jeszcze nie objęło
Ale zauważyłam, że jak pilnuję żeby wypić więcej niż zwykle to wtedy tak nie puchnę.
Całe szczęście, że po porodzie to mija.
Ja nie wie od kiedy, bo ze dwa miesiące już nie noszę bo założyć mogłam ale w ciągu dnia trudno było zdjąć... No a teraz nie wchodzą w ogóle
Też myślałam że twarzy nie objęło! Co Ty! Tylko teściowa wszystko widzi, bo mnie już dawno nie widziała

Ewusia szkoda, myślałam że wiesz, bo też mam wizytę 21 i chciałabym móc się kiedy pochwalić że zauważyłam czopa jeśli do wizyty nie dotrwam Ale w czwartek mam ktg, to tam zapytam Jak nie zapomnę

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-15 o 11:16
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:17   #1774
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
small własnie u mnie jest dokładnie to samo! Ta cc mnie zasmuca pod względem braku tej bliskości z dzieciakiem.
I wlasnie ja mam do wyboru dwa szpitale u mnie w mieście - jeden super nowy, piękny, drugi stary, ale ze świetnym personelem. w starym robilismy SR i oni bardzo duży nacisk kładą na kangurowanie po cc - dziecko jest chwilkę przy mamie, zassa pierś i idzie na godzinę do taty - kontakt skóra do skóry pod specjalną lampa.
I jak sie okaże, że będę mieć cc to pewnie wybierzemy ten drugi szpital ze względu na ich fajne podejście do tematu
u mnie właśnie w szpitalu tez jest takie podejście ze jeśli tylko to jest możliwie to jak najszybciej nawet po cc dziecko idzie do mamy najpierw tata go bierze, a jak mama już jest "oporządzona" po operacji i czuje sie na siłach to ona przejmuje dziecko na klatę
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Nie masz się czym stresowac. Jak nie masz to po prostu zakładają że wynik byłby dodatni i tyle
wiem o tym, no ale już wydałam kasę na to badanie i jest ono prawie gotowe, trochę byłby niefart jakby sie okazało ze wynik nie zdążył dotrzeć na czas

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-15, 11:18   #1775
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
small własnie u mnie jest dokładnie to samo! Ta cc mnie zasmuca pod względem braku tej bliskości z dzieciakiem.
I wlasnie ja mam do wyboru dwa szpitale u mnie w mieście - jeden super nowy, piękny, drugi stary, ale ze świetnym personelem. w starym robilismy SR i oni bardzo duży nacisk kładą na kangurowanie po cc - dziecko jest chwilkę przy mamie, zassa pierś i idzie na godzinę do taty - kontakt skóra do skóry pod specjalną lampa.
I jak sie okaże, że będę mieć cc to pewnie wybierzemy ten drugi szpital ze względu na ich fajne podejście do tematu
Tez mnie boli ten brak bliskosci.. U nas jest tak,ze po wyciagnieciu dziecka przykladaja je do buzi do wycalowania, a potem po 3 godzinach jak juz jest sie w sali po operacji,a jeszcze przed pionizacja to przykladaja do cycusia. Po pionizacji dziecko juz ciagle z mama i kangurowania bardzo brak to prawda,ale po prostu doceniam kazdy szczegol,nawet to przystawienie na chwile do buzi jak juz wiem,ze cc
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:19   #1776
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Ja tez bym chciała białe swieta...
W ddtvn dzisiaj powiedzieli, że ma być ciepła Wigilia. Chyba nici z białych świąt.
Cytat:
Ja nie wie od kiedy, bo ze dwa miesiące już nie noszę bo założyć mogłam ale w ciągu dnia trudno było zdjąć... No a teraz nie wchodzą w ogóle
Też myślałam że twarzy nie objęło! Co Ty! Tylko teściowa wszystko widzi, bo mnie już dawno nie widziała
Weź mi nawet nie mów, wprawdzie noszę jeszcze pierścionek, ale tylko dlatego, że go nie ściągam. Czasami już mam problem go przesunąć. Chyba czas ściągnąć.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:20   #1777
Jerzyczka
Wtajemniczenie

A co do puchniecia to ja mam spuchniete stopy,ciezko mi sie kozaki zaklada a obraczki to nie nosze juz z 3 tygodnie,bo niby ja wloze ale boje sie,ze w ktoryms momencie jej nie zdejme
Stary 2015-12-15, 11:20   #1778
small_
Raczkowanie

Cytat:
Karen a ten starszy szpital, to jest tylko starszy czy ma kiepskie warunki?
Bo jeżeli po prostu nie jest super nowoczesny, ale wszystko inne z nim ok to bym się nie zastanawiała i niezależnie od rodzaju porodu go wybrała.
Jak dla mnie personel to podstawa, bo można leżeć w luksusach, ale to niczego nie zrekompensuje jak personel będzie traktował człowieka jak g... no chyba, że mają braki w sprzęcie, albo tragiczne warunki sanitarne to to zmienia postać rzeczy
A u Ciebie od czego ma zależeć cc? Też położenie miednicowe czy jakieś inne wskazania?

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:26   #1779
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia oj to prawda, teraz to czekanie jest straszne. Ja bym wolała się jeszcze trochę pokulać w dwupaku, ale najgorsze jest to takie napięcie, że wiesz, że coś się już dzieje i tak na prawdę może to być dzisiaj, może jutro, może za tydzień, a może za dwa ...

U mnie w szpitalu po CC kanguruje tatuś. Więc jeśli mnie będą kroić, to mąż zajmie się swoją córunią
Stary 2015-12-15, 11:27   #1780
hariett
Zadomowienie

W ramach przygotowania: Jak to jest być matką?

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:35   #1781
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A wlasnie dziewczyny ktore chcialy rodzic w soczewkach. Wczoraj pytalam mojej gin i powiedziala ze pierwsze etapy porodu mozna jak najbardziej byc w soczewkach ale juz etap parcia nie koniecznie bo dla oczu to i tak spory wysilek a soczewki moga je dodatkowo podraznic i spowodowac jak to ona powiedziala "efekt kroliczych oczu" takze ja jednak wybiore chyba okular...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:37   #1782
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

Dotka czyli jesteście najlepszym przykladem ze rodzicielstwo bliskości to cudowna metoda na budowanie więzi
Dokladnie tak! Dzisiaj na wizycie pani dr mowi ze maly robi gigantyczne postepy! Kroplowka odlaczona, chyba dzis go dostane do pokoju
Chca zeby zjadal na dobe 100ml / 1kgbmasy ciala. Od wczoraj znow przybral 30g i wazy 2200g. Czyli powinien jesc 220ml na dobe. Je 30ml na porcje - 8x wiec 240

I oddzialowa z noworodkow bardzo dzis podkreslala ze maly zrobil postepy bo mama zrobila wszystko co mogla -kangurowanie dlugie i jak najwczesniej sie dalo, pokarm w drugiej dobie juz, rozmawianie, spiewanie. Naprawde to mi tak dodaje otuchy ze sobie nie wyobrazacie rozmawialam z mama, skonczylam i ide do malego a tu mi mowia ze dobrze ze jestem bo wlasnie na oddzial dzwonily za mna bo maly tak placze ze sie nie da. Wzielam na rece, wtulil sie i cisza. Boze to jest tak cudowne a plakal jakby go ze skory obdzierali az sie aparat darl ze juz mial za dlugo tetno wysokie. No to niechbmi teraz ktos powie zeby nie tulic takich maluchow. Jak dwie minuty na rekach i dziecko spokojne i zrelaksowane.
Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Dla zwolenników jednorazòwek, w Tesco jest promocja na papmersy 49,90 za 108 sztuk.

Ja dzisiaj mam ambitny plan po sprzątania mieszkania i przynajmniej częściowe spakowanie torby, bo jeszcze nie wszystko kupione.
O dzieki to dokupie bo do wielorazowek to musi jeszcze dorosnac..
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
To kiedy się spotykamy dziewcznynki?
Ja nie mogłam dzisiaj spać całą noc, bo przypomniałam sobie, że.. nie napisałam, że chce płaską poduszkę i przyjdzie mi ta normalna Oczekiwanie na kuriera ciąg dalszy.

W ogóle nie ma co porównywać sonicznej do zwykłej elektrycznej

zakochałam się!

Nierozumiem dlaczego Ty ciągniesz dalej ten temat? Po czym mówisz, że "nierasowe"? Nie pisałam nic o tym czy moja ma rodowód czy nie, bo to nie ma znaczenie. Sprzedawać nie będę, tym bardziej, żeby się "wzbogacić".

Czytałam o takich książkach na różnych forach, opinie, itp. I ta wydawała mi się najlepsza, także zamówiłam. Przejrzałam ją i jest całkiem fajnie i czytelnie opisana. Zobaczymy tylko czy mi coś pomoże.

Super, że wizyta udana!

Mój przez sen też tak gada bo w ogóle nie kontaktuje, która godzina jest

fajna kolekcja ja też mam już ładną kolekcję ale.. pampersów jednorazowych
Nie pisalas ze ma rodowod, nie mowiac o jezdzeniu na wystawy i wyrobieniu uprawnien hodowlanych,stad przyjelam ze nie ma. Czemu pisze ze nierasowe? Bo bez rodowodu rasowe nie beda. Ewula ladnego posta na ten temat napisala
Cytat:
Dzwonila po raz setny babka z obslugi playa.. Po raz setny mialam nie odebrac.. Ale dzis czekalam na ten telefon. Odebralam i powiedzialam,ze jestem w drodze na porodowke babke tak zatkalo,ze slowa nie mogla powiedziec hahahaha

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ciaza donoszona
Mistrz
Cytat:
Dzień dobry
Patrze, że nie tylko ja tak mam ze nie spie po nocach, chociaz akurat dzisiaj wyjątkowo mi sie udało
Powodzenia na wizytach

medeline super że Tż w końcu ruszył z wózkiem, łóżeczkiem i wyborem imienia

Dotka super że mały tak na Ciebie reaguje. Pocieszasz mnie, że późniejsze kangurowanie też przynosi efekty, bo to jest rzecz która najbardziej wkurza mnie w cc, że tak naprawdę kangurowania nie ma ;/ (u mnie w szpitalu dziecko na pooperacyjnym jest z matka i ojciec nie ma wstępu przez 4 godz. Położne mówiły na SR, że niby wtedy kangurują, ale jak się dowiedziałam od siostry która miała tam cc to owszem dziecko leży z Tobą ale całe jest poubierane, ty zresztą też więc kontaktu skóra do skóry nie ma )

A co do metody Karpa to szumisz sama, telefonem czy szumisiem? ( ciekawa jestem bo on pisze, że nie każdy szum musi zadziałać)

Jerzyczka jabyś tak szalała całą noc to też byś potem odsypiała :
Ja Cię z odliczaniem rozumiem, u mnie dokładnie miesiąc od dziś

tia, u mnie efekty takie same

ja się spakowałam a potem i tak raz przepakowywałam rzeczy małej bo doszłam do wniosku, że jednak źle wybrałam i nie wiem czy drugi raz nie bede przepakowywać bo mam takie przeczucie, że urodzi się duża i ciuszki 56 jednak beda za małe
Ja szumie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ja to pewnie jeszcze coś dokupie, ale trochę muszą emocje opaść tż, żeby nie było, że nakupuję, a później nie wykorzystam. Jak to powiedział musi zobaczyć, że będę używać, pewnie wtedy dostanę zielone światło na kilka innych pieluszek.

Co do opuchlizny powinna zejść po porodzie, pewnie woda Ci się zbiera. Gdybyś zaczęła baaardzo puchnąć zadzwoń do lekarza
Mi stopniowo zeszla po porodzie.

Cytat:
Tez mnie boli ten brak bliskosci.. U nas jest tak,ze po wyciagnieciu dziecka przykladaja je do buzi do wycalowania, a potem po 3 godzinach jak juz jest sie w sali po operacji,a jeszcze przed pionizacja to przykladaja do cycusia. Po pionizacji dziecko juz ciagle z mama i kangurowania bardzo brak to prawda,ale po prostu doceniam kazdy szczegol,nawet to przystawienie na chwile do buzi jak juz wiem,ze cc
Ale piszesz o uruchamianiu po CC? U Was sie po 3h wstaje juz?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:38   #1783
kinga1701
Zakorzenienie

Powodzenia na wizytach, Joanna dlaczego tak mało do nas piszesz, co tam u Ciebie ?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:43   #1784
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Przyszla wlasnie wygrana karta upominkowa od h&mu ale mam prezent niezapowiedziany dzis,kurier przywiozl a ja taki kalafior czy cos zamawialam a nie pamietam
Stary 2015-12-15, 11:44   #1785
niepozorna
Zakorzenienie

Heyo

Cytat:
To tak a propos wszystkich naszych kurierow

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Boziuuu spie sobie a tu przylatuje polozna z noworodkow zebym szybko wstala i leciala malego przytulic. Jadl 2h temu ale placze bardzo. No to lece, slysze ze wyje okrutnie, wpadam, biore na rece i..cisza jednak co mama to mama.. i mowili mi ze zjadl az 28ml ale tak jadl ze jakby 30 tam bylo to by tyle zjadl. I ze sa w szoku jak on sie do jedzenia zabral. Naprawde to przytulanie po 5-6h dziennie robi robote.. z kazdym posilkiem maly chce wiecej i wiecej.

U mamy najlepiej
Ale to musi być super

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Co do posiłków spożywanych w godzinach nocnych pamiętajcie RUSI mówi: jak nikt nie widzi (w pełnym świetle) kalorie się nie liczą, jeśli ktoś widział popij mlekiem, mleko neutralizuje kalorie

Tej teorii jeszcze nie słyszałam Ale jak dla mnie szczera prawda

Cytat:
Ale niepozorna -stosuje metody Karpa i sie sprawdzaja

Miód na moje uszy To super! Szumisia mam do torby szpitalnej już spakowanego, bo od samiutkiego początku chcę stosować jego metody. Oby i u nas podziałały.

Cytat:
Jak wygląda ten cały magiczny czop?? Tak, pooglądałam zdjęcia w necie Ale czy to jest taka galaretka czy taki ciągnący się śluz to też jest to?

Wczoraj wieczorem miałam pytać o to samo, ale mi z głowy wyszło Ja generalnie od dłuższego czasu mam sporo śluzu, ale wczoraj przy prysznicu zauważyłam taki cienki, ale długi kawałek i nie wiem sama czy to to czy po prostu śluz Nie był podbarwiony krwią.

Cytat:

Babka pewnie padła

Magdusia dobrze, że na wizycie wszystko okej
Ewusia gratki 38 tygodnia

My dzisiaj 37 zaczynamy

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:44   #1786
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka same dobre wieści, dobrze, że Wituś tak dużo je. Wziął sobie do serca, żeby na święta wyjść do domu, przecież trzeba prezent rozpakować

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-15, 11:47   #1787
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dotka nie, u nas po 3h jak lezysz jeszcze niewstanieta to polozna przychodzi z maluszkiem i dostawia go do piersi,kladzie na Tobie do przytulania caly czas jest blisko,patrzy jak malenstwo ssie i czy leci siara. Jak ladnie je to zostawia z Mama a jak tylko zaplacze to przybiega jest na zawolanie,bo wiadomo ze mama jeszcze niechodliwa pionizacja nie wiem po ilu godzinach szczerze mowiac..
Stary 2015-12-15, 11:47   #1788
niepozorna
Zakorzenienie

Dotka żebyś dostała już Witka do siebie. To wszystko co opowiadasz jak on na Ciebie reaguje jest takie urocze, że się prawie rozklejam

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:49   #1789
Jerzyczka
Wtajemniczenie

I cudownie,ze bliskosc tak wiele daje. Ja mam zamiar tulic mojego szkraba ile sie da,mam w nosie podejscie,ze sie przyzwyczai itd. Niech sie przyzwyczaja

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Niepozorna gratki 37 tc
Stary 2015-12-15, 11:51   #1790
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
My dzisiaj 37 zaczynamy
Gratulacje

Dotka, trzymam kciuki żebyś jeszcze dziś dostała Witka do siebie
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:54   #1791
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka same dobre wieści, dobrze, że Wituś tak dużo je. Wziął sobie do serca, żeby na święta wyjść do domu, przecież trzeba prezent rozpakować
Babcia funduje lezaczek Tiny Love wiec wiesz, stawka jest konkretna
Cytat:
Dotka nie, u nas po 3h jak lezysz jeszcze niewstanieta to polozna przychodzi z maluszkiem i dostawia go do piersi,kladzie na Tobie do przytulania caly czas jest blisko,patrzy jak malenstwo ssie i czy leci siara. Jak ladnie je to zostawia z Mama a jak tylko zaplacze to przybiega jest na zawolanie,bo wiadomo ze mama jeszcze niechodliwa pionizacja nie wiem po ilu godzinach szczerze mowiac..
Aa no wlasnie bo sie zdziwilam jak to tak szybko u nas pionizuja na drugi dzien. Ja mialam ciecie o 17:50 i wstalam o 11.

Cytat:
I cudownie,ze bliskosc tak wiele daje. Ja mam zamiar tulic mojego szkraba ile sie da,mam w nosie podejscie,ze sie przyzwyczai itd. Niech sie przyzwyczaja

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Niepozorna gratki 37 tc
Karp mowi ze do skonczonego 3miesisca nie da sie dziecka przyzwyczaic ze dopiero pozniej najwyzej. My sie na maxa duzo bedziemy tulic bo chce mu wynagrodzic te rozlake i bole. Ale to jest fajne bo lezy mi na klatce a ja moge przegladac forum albo czytac ksiazke

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 11:56   #1792
small_
Raczkowanie

Cytat:
no ja starałam się nosić jak najdłużej bo przez moją fryzurę (grzywka i włosy do ramion) wyglądam na 16 lat i niektórzy patrza na mnie jak na nastolatkę z brzuchem
taaa teściowa widzi wszystko ulubione pytanie mojej to ile przytyłam

Cytat:
U nas jest tak, że wyjmują dzidzie i zabierają do ważenia itp i zawijaja w pieluchy i kładą na stole obok mamy tak żeby policzek do policzka się stykały. A potem na pooperacyjnym jak się jest 4 godz to przystawiają do piersi i malenstwo niby jest cały czas razem. Ale takiego kangurowania totalnie skóra do skóry nie ma. Tak sobie myślę, żeby spróbować poprosić na tym pooperacyjnym czy by mi jej nie położyli na golaska na klatkę, ale znając życie to nie da rady. No ale od pytania jeszcze nikt nie umarł

Cytat:

Weź mi nawet nie mów, wprawdzie noszę jeszcze pierścionek, ale tylko dlatego, że go nie ściągam. Czasami już mam problem go przesunąć. Chyba czas ściągnąć.
lepiej ściągnij
Moja siostra w zeszlym roku przegapiła moment, żeby sciagnać obrączkę. Przed cc mieli mega problem, bo żadna metoda w stylu mydło, masło czy cos nie pomagała. Skończyło sie na tym, że w końcu mąż jej na siłę sciagnął, ale cały palec miała poraniony bo skórka jej sie zdarła

Cytat:

U mnie w szpitalu po CC kanguruje tatuś. Więc jeśli mnie będą kroić, to mąż zajmie się swoją córunią
Czarnula a jak u Ciebie z CC? Pamiętam że miałaś rozważane ze względu na wzrok. Na czym w końcu stanęło?

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 12:00   #1793
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Magdusia dobrze, że na wizycie wszystko okej

My dzisiaj 37 zaczynamy
Dziekuje slicznie

Gratki wielkie kolejnego tygodnia:-*

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 12:04   #1794
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia szkoda, myślałam że wiesz, bo też mam wizytę 21 i chciałabym móc się kiedy pochwalić że zauważyłam czopa jeśli do wizyty nie dotrwam Ale w czwartek mam ktg, to tam zapytam Jak nie zapomnę
obawiam się że jak komuś na żywo nie zaprezentujesz to nikt Ci nie potwierdzi ze to na pewno to
Cytat:
ewusia oj to prawda, teraz to czekanie jest straszne. Ja bym wolała się jeszcze trochę pokulać w dwupaku, ale najgorsze jest to takie napięcie, że wiesz, że coś się już dzieje i tak na prawdę może to być dzisiaj, może jutro, może za tydzień, a może za dwa ...
no dokładnie...
ja za każdym razem jak się kładę spać to się zastanawiam czy doczekam rana w domu
Cytat:
A wlasnie dziewczyny ktore chcialy rodzic w soczewkach. Wczoraj pytalam mojej gin i powiedziala ze pierwsze etapy porodu mozna jak najbardziej byc w soczewkach ale juz etap parcia nie koniecznie bo dla oczu to i tak spory wysilek a soczewki moga je dodatkowo podraznic i spowodowac jak to ona powiedziala "efekt kroliczych oczu" takze ja jednak wybiore chyba okular...
dobrze wiedzieć
u mnie to chyba będzie zależało kiedy zacznę rodzić bo jak w nocy to chyba po prostu w okularach pojadę i nie będę specjalnie soczewek zakładać. A jak w dzień to najwyżej w międzyczasie zdejmę
Cytat:

Ewusia gratki 38 tygodnia

My dzisiaj 37 zaczynamy
i dla Ciebie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-15, 12:04   #1795
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dotka,u nas pionizacja tego samego dnia.. Profilaktyka przeciwzakrzepowa czy cos. Im szybciej tym lepiej,juz po paru godzinach. Przeraza mnie to.
Stary 2015-12-15, 12:06   #1796
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
lepiej ściągnij
Moja siostra w zeszlym roku przegapiła moment, żeby sciagnać obrączkę. Przed cc mieli mega problem, bo żadna metoda w stylu mydło, masło czy cos nie pomagała. Skończyło sie na tym, że w końcu mąż jej na siłę sciagnął, ale cały palec miała poraniony bo skórka jej sie zdarła
O kurde, to chyba ściągnę wcześniej niż myślałam.

Dotka, nooo to jak taki prezent czeka, to się nie dziwię, że tak walczy

Stary 2015-12-15, 12:08   #1797
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

hej dziewczyny. Byłam dziś z rana u gina. Dowiedziałam się, czemu już z tym nfztem takie jazdy. Bo jak się pojawia jakakolwiek patologia ciąży, to ja powinnam prowadzić moją ciążę w szpitalu, a nie w przychodni. i ot cała filozofia. Szkoda, że mi nikt tego nie powiedział 15 tyg temu.

w każdym razie dziś jesteśmy już w drugim dniu 35 tygodnia. Odebrałam też wynik GBS - czysto

jest mi tak słabo, że ledwo doczłapałam do domu. co za beznadzieja :/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Dokladnie tak! Dzisiaj na wizycie pani dr mowi ze maly robi gigantyczne postepy! Kroplowka odlaczona, chyba dzis go dostane do pokoju
Chca zeby zjadal na dobe 100ml / 1kgbmasy ciala. Od wczoraj znow przybral 30g i wazy 2200g. Czyli powinien jesc 220ml na dobe. Je 30ml na porcje - 8x wiec 240

I oddzialowa z noworodkow bardzo dzis podkreslala ze maly zrobil postepy bo mama zrobila wszystko co mogla -kangurowanie dlugie i jak najwczesniej sie dalo, pokarm w drugiej dobie juz, rozmawianie, spiewanie. Naprawde to mi tak dodaje otuchy ze sobie nie wyobrazacie rozmawialam z mama, skonczylam i ide do malego a tu mi mowia ze dobrze ze jestem bo wlasnie na oddzial dzwonily za mna bo maly tak placze ze sie nie da. Wzielam na rece, wtulil sie i cisza. Boze to jest tak cudowne a plakal jakby go ze skory obdzierali az sie aparat darl ze juz mial za dlugo tetno wysokie. No to niechbmi teraz ktos powie zeby nie tulic takich maluchow. Jak dwie minuty na rekach i dziecko spokojne i zrelaksowane.
jejku, ależ cudownie, że tak z Witkiem świetnie sobie radzisz wzrusz
Stary 2015-12-15, 12:10   #1798
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
W ddtvn dzisiaj powiedzieli, że ma być ciepła Wigilia. Chyba nici z białych świąt.

Moze telewizja kłamie?

Cytat:

O dzieki to dokupie bo do wielorazowek to musi jeszcze dorosnac..

Nie pisalas ze ma rodowod, nie mowiac o jezdzeniu na wystawy i wyrobieniu uprawnien hodowlanych,stad przyjelam ze nie ma. Czemu pisze ze nierasowe? Bo bez rodowodu rasowe nie beda. Ewula ladnego posta na ten temat napisala

Mistrz

Ja szumie

Mi stopniowo zeszla po porodzie.

Ale piszesz o uruchamianiu po CC? U Was sie po 3h wstaje juz?

:klaski: za postępy. Z twoich postów wynoszę że i ty lepiej sie czujesz
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 12:10   #1799
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Hej
niedawno wstałam bo miałam nieprzespaną noc przez małego łobuza co sie tłucze w brzuchu i ma czkawki
Czekam na kuriera

Zazdroszcze,Olivia od dwoch dni prawie sie nie rusza i nie wiem co sie dzieje :-( nawet nie mam co zapisac w kontroli ruchow bo w ciagu 4h nie dochodzi do 10,a w sumie malo mam roboty,raczej sie lenie.

Cytat:
Hariett ja obrączki nie jestem w stanie nosić od kilku tygodni. Stopy mi puchną jakiegoś tygodnia , jeszcze w dzień to pół biedy ale wieczorem to takie płetwy mam, że masakra
Na szczęście twarzy jeszcze nie objęło
Ale zauważyłam, że jak pilnuję żeby wypić więcej niż zwykle to wtedy tak nie puchnę.
Całe szczęście, że po porodzie to mija.
Ja puchne i Zdjelam juz obraczke bo jest tytanowa,jak coś to niczym jej nie przetne :-P

Czy ktoras z was pobierala gbs sama? Jak mam to zrobic? :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 12:14   #1800
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Byłam dziś z rana u gina. Dowiedziałam się, czemu już z tym nfztem takie jazdy. Bo jak się pojawia jakakolwiek patologia ciąży, to ja powinnam prowadzić moją ciążę w szpitalu, a nie w przychodni. i ot cała filozofia. Szkoda, że mi nikt tego nie powiedział 15 tyg temu.

w każdym razie dziś jesteśmy już w drugim dniu 35 tygodnia. Odebrałam też wynik GBS - czysto

jest mi tak słabo, że ledwo doczłapałam do domu. co za beznadzieja :/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

jejku, ależ cudownie, że tak z Witkiem świetnie sobie radzisz wzrusz
Chyba nie czaję, bo jak masz jakąś patologię dostajesz skierowanie do szpitala, no chyba, że coś Cię niepokoi i jedziesz na IP. Ze szpitala Cię wypisują, bo przecież jeśli nie ma potrzeby, to żaden szpital nie będzie Cię trzymał i zajmował sobie łóżko, przechodzisz tym samym na leczenie ambulatoryjne. Jeśli znowu coś się dzieje, powtarzasz proces. Nie ma czegoś takiego, że przychodnia Cię nie przyjmie. Z jakiej paki? Inna sytuacja miałaby się gdybyś była w szpitalu i poszła na wizytę do przychodni, wtedy musisz za wizytę w przychodni zapłacić. No chyba czegoś nie doczytałam.

Edytowane przez malwi89
Czas edycji: 2015-12-15 o 12:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości