|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
Nie masz się czym stresowac. Jak nie masz to po prostu zakładają że wynik byłby dodatni i tyle ![]() Ja tez bym chciała białe swieta... |
|
|
|
|
#1772 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam Cytat:
ja tam liczę że donoszona będzie w czwartek, jak będę mieć 2 tyg do terminu z usg, bo ten termin z OM już chyba został przez mojego gina skreślony całkiem ![]() Cytat:
wizytę mam 21 grudnia, w poniedziałek, ale gin szczerze wątpił że jej doczekam no zobaczymy ![]() najgorsze jest to ze już można szyjki nie mieć wcale, czopa nie mieć, mieć rozwarcie ileś cm a i tak jeszcze nie zacząć rodzić przez dłuższy czas najgorsze jest takie czekanie jak już wiadomo ze wszystko do porodu gotowe a porodu niet ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tylko zauważyłam ze śluz mi się zmienił na gęstszy, ale nikt znający sie, na rzeczy mi nie potwierdził ze to czop może być no więc nie wiem ![]() gin mi tylko powiedział ze to normalne jakby mi już zaczął powoli odchodzić
|
|||||
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też myślałam że twarzy nie objęło! Co Ty! Tylko teściowa wszystko widzi, bo mnie już dawno nie widziała ![]() Ewusia szkoda, myślałam że wiesz, bo też mam wizytę 21 i chciałabym móc się kiedy pochwalić że zauważyłam czopa jeśli do wizyty nie dotrwam Ale w czwartek mam ktg, to tam zapytam
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-15 o 11:16 |
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i kangurowania bardzo brak to prawda,ale po prostu doceniam kazdy szczegol,nawet to przystawienie na chwile do buzi jak juz wiem,ze cc
|
|
|
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do puchniecia to ja mam spuchniete stopy,ciezko mi sie kozaki zaklada a obraczki to nie nosze juz z 3 tygodnie,bo niby ja wloze ale boje sie,ze w ktoryms momencie jej nie zdejme
|
|
|
|
#1778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jeżeli po prostu nie jest super nowoczesny, ale wszystko inne z nim ok to bym się nie zastanawiała i niezależnie od rodzaju porodu go wybrała. Jak dla mnie personel to podstawa, bo można leżeć w luksusach, ale to niczego nie zrekompensuje jak personel będzie traktował człowieka jak g... no chyba, że mają braki w sprzęcie, albo tragiczne warunki sanitarne to to zmienia postać rzeczy ![]() A u Ciebie od czego ma zależeć cc? Też położenie miednicowe czy jakieś inne wskazania?
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia oj to prawda, teraz to czekanie jest straszne. Ja bym wolała się jeszcze trochę pokulać w dwupaku, ale najgorsze jest to takie napięcie, że wiesz, że coś się już dzieje i tak na prawdę może to być dzisiaj, może jutro, może za tydzień, a może za dwa ...
U mnie w szpitalu po CC kanguruje tatuś. Więc jeśli mnie będą kroić, to mąż zajmie się swoją córunią
|
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
W ramach przygotowania: Jak to jest być matką?
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
A wlasnie dziewczyny ktore chcialy rodzic w soczewkach. Wczoraj pytalam mojej gin i powiedziala ze pierwsze etapy porodu mozna jak najbardziej byc w soczewkach ale juz etap parcia nie koniecznie bo dla oczu to i tak spory wysilek a soczewki moga je dodatkowo podraznic i spowodowac jak to ona powiedziala "efekt kroliczych oczu" takze ja jednak wybiore chyba okular...
|
#1782 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chca zeby zjadal na dobe 100ml / 1kgbmasy ciala. Od wczoraj znow przybral 30g i wazy 2200g. Czyli powinien jesc 220ml na dobe. Je 30ml na porcje - 8x wiec 240 ![]() I oddzialowa z noworodkow bardzo dzis podkreslala ze maly zrobil postepy bo mama zrobila wszystko co mogla -kangurowanie dlugie i jak najwczesniej sie dalo, pokarm w drugiej dobie juz, rozmawianie, spiewanie. Naprawde to mi tak dodaje otuchy ze sobie nie wyobrazacie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||||||
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach, Joanna dlaczego tak mało do nas piszesz, co tam u Ciebie ?
|
|
|
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszla wlasnie wygrana karta upominkowa od h&mu
|
|
|
|
#1785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heyo
![]() Cytat:
U mamy najlepiej Ale to musi być super Cytat:
Tej teorii jeszcze nie słyszałam Ale jak dla mnie szczera prawda ![]() Miód na moje uszy Cytat:
Wczoraj wieczorem miałam pytać o to samo, ale mi z głowy wyszło Ja generalnie od dłuższego czasu mam sporo śluzu, ale wczoraj przy prysznicu zauważyłam taki cienki, ale długi kawałek i nie wiem sama czy to to czy po prostu śluz Nie był podbarwiony krwią. Cytat:
![]() Magdusia dobrze, że na wizycie wszystko okej Ewusia gratki 38 tygodnia ![]() My dzisiaj 37 zaczynamy
|
||||
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka same dobre wieści, dobrze, że Wituś tak dużo je. Wziął sobie do serca, żeby na święta wyjść do domu, przecież trzeba prezent rozpakować
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka nie, u nas po 3h jak lezysz jeszcze niewstanieta to polozna przychodzi z maluszkiem i dostawia go do piersi,kladzie na Tobie do przytulania
caly czas jest blisko,patrzy jak malenstwo ssie i czy leci siara. Jak ladnie je to zostawia z Mama a jak tylko zaplacze to przybiega jest na zawolanie,bo wiadomo ze mama jeszcze niechodliwa pionizacja nie wiem po ilu godzinach szczerze mowiac..
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
żebyś dostała już Witka do siebie. To wszystko co opowiadasz jak on na Ciebie reaguje jest takie urocze, że się prawie rozklejam |
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
I cudownie,ze bliskosc tak wiele daje. Ja mam zamiar tulic mojego szkraba ile sie da,mam w nosie podejscie,ze sie przyzwyczai itd. Niech sie przyzwyczaja
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Niepozorna gratki 37 tc
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas pionizuja na drugi dzien. Ja mialam ciecie o 17:50 i wstalam o 11.Cytat:
ze dopiero pozniej najwyzej. My sie na maxa duzo bedziemy tulic bo chce mu wynagrodzic te rozlake i bole. Ale to jest fajne bo lezy mi na klatce a ja moge przegladac forum albo czytac ksiazke ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1792 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taaa teściowa widzi wszystko ulubione pytanie mojej to ile przytyłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja siostra w zeszlym roku przegapiła moment, żeby sciagnać obrączkę. Przed cc mieli mega problem, bo żadna metoda w stylu mydło, masło czy cos nie pomagała. Skończyło sie na tym, że w końcu mąż jej na siłę sciagnął, ale cały palec miała poraniony bo skórka jej sie zdarła ![]() Cytat:
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratki wielkie kolejnego tygodnia:-*
|
|
#1794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja za każdym razem jak się kładę spać to się zastanawiam czy doczekam rana w domu Cytat:
u mnie to chyba będzie zależało kiedy zacznę rodzić bo jak w nocy to chyba po prostu w okularach pojadę i nie będę specjalnie soczewek zakładać. A jak w dzień to najwyżej w międzyczasie zdejmę dla Ciebie
|
|||
|
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka,u nas pionizacja tego samego dnia.. Profilaktyka przeciwzakrzepowa czy cos. Im szybciej tym lepiej,juz po paru godzinach. Przeraza mnie to.
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotka, nooo to jak taki prezent czeka, to się nie dziwię, że tak walczy
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. Byłam dziś z rana u gina. Dowiedziałam się, czemu już z tym nfztem takie jazdy. Bo jak się pojawia jakakolwiek patologia ciąży, to ja powinnam prowadzić moją ciążę w szpitalu, a nie w przychodni. i ot cała filozofia. Szkoda, że mi nikt tego nie powiedział 15 tyg temu.
w każdym razie dziś jesteśmy już w drugim dniu 35 tygodnia. Odebrałam też wynik GBS - czysto jest mi tak słabo, że ledwo doczłapałam do domu. co za beznadzieja :/ ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
wzrusz |
|
|
|
|
#1798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze telewizja kłamie? ![]() Cytat:
:klaski: za postępy. Z twoich postów wynoszę że i ty lepiej sie czujesz
|
||
|
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze,Olivia od dwoch dni prawie sie nie rusza i nie wiem co sie dzieje :-( nawet nie mam co zapisac w kontroli ruchow bo w ciagu 4h nie dochodzi do 10,a w sumie malo mam roboty,raczej sie lenie. Cytat:
Czy ktoras z was pobierala gbs sama? Jak mam to zrobic? :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2015-12-15 o 12:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

no zobaczymy 

08.09.2012 
Nie pisałam nic o tym czy moja ma rodowód czy nie, bo to nie ma znaczenie. Sprzedawać nie będę, tym bardziej, żeby się "wzbogacić".
:
Ja generalnie od dłuższego czasu mam sporo śluzu, ale wczoraj przy prysznicu zauważyłam taki cienki, ale długi kawałek i nie wiem sama czy to to czy po prostu śluz
Nie był podbarwiony krwią.
żebyś dostała już Witka do siebie. To wszystko co opowiadasz jak on na Ciebie reaguje jest takie urocze, że się prawie rozklejam