Sex bez miłości- dla przyjemności... Wątek ZBIORCZY! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-25, 13:40   #61
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Dot.: Sex bez miłości- dla przyjemności...

Cytat:
Napisane przez Editaphx Pokaż wiadomość
nie potępiam. czasem taki sex poza związkiem może być dobrym lekiem na samotność..
Nie wiem jak inne Wizażanki, ale ja nie mówię o seksie poza związkiem - jak ktoś już słusznie wspomniał podobnie dla mnie byłaby to zdrada - tylko o seksie kiedy nie jest się w związku, a to jest pewna różnica.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 14:49   #62
karola1502
Przyczajenie

czesc tez mialam taka sytuacje bylismy tylko dobrymi znajomymi no i po pewnym czasie pzrespalismy sie ze soba raz ,drugi,trzeci i ja po pierwszym razie odrazu mu powiedzialam ze to nic nie zmienia miedzy nami i niech nie liczy czegos wiencej no on sie zgodzil ale po pewnym czaqsie on sie zakochal lae powiedzial mi to dopiero po 3 latach dlatego ze wczesniej powiedzialam zeby na nic wienej nie liczyl i on wolal mnie miec jako tylko dobra znajomy niz mnie wogule stracic ogolnie on wyjechal za granice i jak teraz przyjechal i mi to wszystko powiedzial co czul to ja juz bylam zareczona chcial zebym ja to wszystko jeszcze raz pzremyslala ale ja wiem ze on tylk bedzie moim dobrym przyjacielem na zawsze a ja jego pozdrawiam
Stary 2007-09-25, 16:55   #63
maja55
Zakorzenienie

Sama trwałam kiedys w takim luźnym związku bez zobowiązań. Nie byłam wtedy wystarczająco dojrzała, aby stworzyć związek, dbać i być odpowiedzialną osoba. Jestem dość chłodną, zimną osobą i jeśli nie jestem z kimś w bardzo bliskich relacjach, nie potrafię się angażować. Dlatego taki układ odpowiadał mi bardzo.
On - atrakcyjny, inteligentny, mieliśmy setki wspólnych tematów, pasji, ale..nie zaiskrzyło. Fascynował mnie jako osobowośc oraz pociągał jako mężczyzna, ale albo byłam wtedy zbyt zajeta i nie nastawiona na związek, albo po prostu nie był mi pisany
Spotykaliśmy się 1, 2 razy w tygodniu. Nie oznaczało to wcale, że po upojnym seksie każdy z nas wracam do swojego życia i nie dbaliśmy o siebie nawzajem. Często odbierał mnie po zajęciach, czy tez dzwoniliśmy do siebie kiedy któreś z nas miało "ważny dzień", ja na uczelni, on w pracy.

Cytat:
Napisane przez nea200pl Pokaż wiadomość
Znalam dziewczyne, ktora umawiala sie z gosciem tylko dla seksu. Spotykali sie niezobowiazujaco dwa razy w tygodniu, u niego, u niej lub w jakims hotelu. Obydwoje nie byli w zwiazku, ona twierdzila ze jest zapracowana i nie ma czasu na stale uczucie, itd.
Po pewnym czasie, dokladnie trzech miesiacach, gosc sie w niej najzwyklej zakochal i sam seks przestal mu wystarczac. Dziewczyna jednak nie byla gotowa na zwiazek, zakonczyla te znajomosc i zlamala mu serce. Szkoda mi go bylo bardzo - widzialam jego wiadomosci i widac bylo ze sie zaangazowal. Mysle ze nie madrze zrobila - nic jej nie szkodzilo sprobowac, szczegolnie ze nie przeszkadzalo mu tak bardzo ze nie mialaby dla niego caly czas czasu - sam byl dosc zajety. Ale to byla jej decyzja.
Taki uklad to dla mnie bardzo niebezpieczna uczuciowa gra - ktos sie predzej czy pozniej zrani.
Historia, która jest niemalże identyczna jak moja.
Czytając to, co napisała nea czułam się jak czytając o sobie.

Umawialiśmy się na inny układ, jednak nad uczuciami i emocjami nie zawsze mamy kontrolę i niestety jego uczucia poniosły za bardzo i zraniłam go, z czym oczywiście trudno było mi się pogodzić, bo jak by na to nie patrzeć - ceniłam go i w jakiś sposób zależało mi na nim(albo na tym, aby go nie zranić).

Najgorsze było dla mnie to, że on od początku założył, że z czasem sama sie zaangażuję i ten luźny związek przemieni się w coś więcej. Sam komentował to w ten sposób:"Chyba nie byłaś tak naiwna, aby myśleć, że chcę Cię tylko na kilka godzin, poprzytulać, popieścić i zapomnieć na kilka dni".
Widocznie byłam wtedy bardzo podłą i zarazem naiwną osoba, ponieważ myślałam właśnie w ten sposób.
Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Ale to nie jest tak, że bara bara i on idzie do domu . Czułość jest jak najbardziej, nie traktujemy siebie jak przedmioty . I on i ja potrzebujemy czułości, jest to część naszego "układu".

Cytat:
Napisane przez cbc6429be45513368b51b71e3 40d921ce6d338a3 Pokaż wiadomość
Seks w takich układach nie jest zimny i bez czucia, bo wtedy kompletnie nie byłoby z niego żadnej przyjemności.
Po prostu ludzie decydują się na jasny układ, graja w tzw. otwarte karty ustalając, że poza seksem nic ich nie będzie łączyło.
Co nie znaczy, że nie mogą sobie przekazywać emocji i uczuć w seksie.
Jak już wcześniej wspominałam jest to kwestia indywidualnego podejścia do tego i pewnej dojrzałości emocjonalnej.
Oczywiście, że seks z osobą którą kochamy smakuje inaczej - dzisiaj z perspektywy czasu i doświadczenia związkowego wiem, że więcej radości sprawia mi seks z ukochanym niż z mężczyzną, który tylko mnie pociąga.
Ale oczywiście osoby, które decydują sie na taki luźny związek to nie przypadkowo spotkane osoby, tylko ludzie, którzy z jakiś przyczyn zgodzili się na taki układ.
Cytat:
Nie wiem jak inne Wizażanki, ale ja nie mówię o seksie poza związkiem - jak ktoś już słusznie wspomniał podobnie dla mnie byłaby to zdrada - tylko o seksie kiedy nie jest się w związku, a to jest pewna różnica.
Stary 2007-09-25, 22:34   #64
Editaphx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez backie Pokaż wiadomość
tak to mialam wlasnie na myśli, źle się wyraziłam. nie poza zwiazkiem jako zdrada ale poza zwiazkiem- nie będąc w zwiazku jesli ktoś jest samotny w zwiazku to receptą na to nie jest seks z kimś innym ale rozstanie..

wiadomo że seks najlepiej smakuje podany z miłością ale wraz z nabyciem statusu singla pewne potrzeby nie zanikają.... a miłość to wciąż luksus, niektórym musi wystarczyć sam seks dla przyjemności, a bez miłości.

Editaphx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 05:19   #65
Konto usunięte

Ja się tylko zastanawiam skąd u Was przekonanie, że seks najlepiej smakuje z osobą, którą się kocha.
Macie porównanie?
Ja bardzo kochałam swojego ostatniego partnera i on mnie, a jednak uważam, że najlepiej smakował mi z kimś innym.
Uprzedzę pytanie dlaczego się rozstaliśmy - po prostu doszliśmy do wniosku, że nie jesteśmy razem w stanie budować już przyszłości.
Nie pytam tu Was o porównanie typu seks z facetem na jedną noc czy tym podobne, bo w takich przypadkach rzeczywiście nie można tego równać.
Pytam, czy miałyście tego typu układy i jeżeli w takim przypadku rzeczywiście z ukochanym było Wam najlepiej - to jak najbardziej - chylę czoła.
Jeżeli zaś wypowadacie się czysto teroretycznie, to życzę Wam żeby ten ukochany faktycznie był tym jedynym i najlepszym.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 07:14   #66
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się tylko zastanawiam skąd u Was przekonanie, że seks najlepiej smakuje z osobą, którą się kocha.
Macie porównanie?
Ja bardzo kochałam swojego ostatniego partnera i on mnie, a jednak uważam, że najlepiej smakował mi z kimś innym.
Uprzedzę pytanie dlaczego się rozstaliśmy - po prostu doszliśmy do wniosku, że nie jesteśmy razem w stanie budować już przyszłości.
Nie pytam tu Was o porównanie typu seks z facetem na jedną noc czy tym podobne, bo w takich przypadkach rzeczywiście nie można tego równać.
Pytam, czy miałyście tego typu układy i jeżeli w takim przypadku rzeczywiście z ukochanym było Wam najlepiej - to jak najbardziej - chylę czoła.
Jeżeli zaś wypowadacie się czysto teroretycznie, to życzę Wam żeby ten ukochany faktycznie był tym jedynym i najlepszym.
Ja chyba mam porównanie...może nie do końca ale... na początku spotykałam się z Tżtem tylko dla seksu a raczej pieszczot i robótek ręcznych, oczywiście mieliśmy nadzieje,że coś z tego wyjdzie wiec nie był to taki związek,że tylko seks i nic wiecej ale też nie planowaliśmy być razem,po prostu liczyła sie chwila...
ale chciałam tylko powiedzieć jak to jest z osobą, z którą nie wiąże nas uczucie...w moim przypadku byłam zaniepokojona, być może dlatego,że nie znałam partnera a może dlatego,że były to pieszczoty dla pieszczot a nie okazania uczucia drugiej osobie, fakt-było to podniecające,ten niepokój ale gdy się związaliśmy i zakochaliśmy w sobie to seks podoba mi się bardziej- przede wszystkim jestem pewna partnera,mam poczucie bezpieczeństwa,że mnie nie zostawi, wiem,że jest tylko mój, poza tym dla mnie seks z osobą którą się kocha jest lepszy niż ten wcześniej bez uczucia, po prostu każdy gest,każda pieszczota jest bogatsza o ładunek emocjonalny, podczas seksu czuję się nie tylko pożądana ale i kochana, i lubie usłyszeć po seksie słowa kocham cie... po prostu seks z kimś kogo kocham jest dla mnie bogatszy ale to zależy od osoby, ja potrzebuje emocjonalności i tyle(wiem,że w związkach bez miłości też jest emocjonalność ale mi po prostu wydaje się sztuczne powiedzieć po seksie "lubię cie,jesteś spoko")... ja po prostu nie wyobrażam sobie kochać się z kimś i przyjaźnić,spotykać ale tylko dla przyjaźni i seksu..to już wolałabym kochać się z kimś ale nie przyjaźnić tylko umawiać na seks...bo dla mnie taka przyjaźń z seksem to półśrodek..nie mogłabym tak żyć..wolałabym albo mieć maksimum czyli miłość i seks albo minimum czyli sam seks natomiast opcja seks i przyjaźń mi jakoś nie pasuje...ale to moje prywatne zdanie. Są ludzie,którzy potafią żyć w takich relacjach, podziwiam za dystans i silny charakter.
Stary 2007-09-26, 08:13   #67
Editaphx
Zadomowienie

Cytat:
Macie porównanie?
powiem jak to wygląda z mojej strony.. raz w życiu kochałam i mimo iż facet nie był tak przystojny ani tak pociągający jak facet z którym obecnie powiedzmy, że się czasem widuję (ale nie kocham..) to nic nie zastąpi mi tamtego poczucia bezpieczeństwa, poczucia przynależności i spełnienia.. może jestem zbyt emocjonalna, ale bez miłości wszystko dla mnie jest jałowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-26, 08:19   #68
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Cytat:
powiem jak to wygląda z mojej strony.. raz w życiu kochałam i mimo iż facet nie był tak przystojny ani tak pociągający jak facet z którym obecnie powiedzmy, że się czasem widuję (ale nie kocham..) to nic nie zastąpi mi tamtego poczucia bezpieczeństwa, poczucia przynależności i spełnienia.. może jestem zbyt emocjonalna, ale bez miłości wszystko dla mnie jest jałowe
Ja mam identycznie...Jak do kogos czos czuje to nawet całowanie sprawia mi wieksza przyjemnosc,a co juz mówic o seksieMysle ,ze nie powinnysmy sie to sprzaczac bo racja jest po obu stronachZalezy od ludzi-ja np akceptuje innych,ze robia to dla przyjemnosci.chyba sama chciałabym tak umiec...ale nie potrafie i juz

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 08:20   #69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
(wiem,że w związkach bez miłości też jest emocjonalność ale mi po prostu wydaje się sztuczne powiedzieć po seksie "lubię cie,jesteś spoko")..

Czasem nie trzeba nic mówić, wystarczą gesty....
Ładunek emocjonalny przekazywany w seksie zależy od nas samych.

Generalnie Chii1986 szanuję Twoje zdanie podobnie jak Editaphx - każdy ma przecież prawo do własnego.

Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Czas edycji: 2007-09-30 o 12:09
Stary 2007-09-26, 08:24   #70
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem nie trzeba nic mówić, wystarczą gesty....

Generalnie Chili1986 szanuję Twoje zdanie - każdy ma przecież prawo do własnego.
No pewnie, ale właśnie mi o te gesty chodzi, dla mnie w seksie gesty muszą być nie tylko pełne porządania czy szacunku,przyjaźni ale przede wszystkim pełne miłości i musze wam powiedzieć,że jest różnica miedzy pocałaunkiem w czoło od osoby z którą łaczy mnie tylko seks a pocałunkiem w czoło osoby, z którą łaczy mnie miłość,ten drugi pocałunek niesie z sobą jakiś taki inny ładunek..to sie czuje po prostu. Ale jeśli są ludzie,którym odpowiada związek tylko seks i czerpią z tego przyjemność to jestem za, ludzie są różni, różne maą potrzeby i różnie odczuwają-dla jednych seks jest lepszy z kochającym partnerem,dla innych lepszy jest właśnie seks bez miłości.
Stary 2007-09-26, 08:38   #71
Konto usunięte

Cytat:
No pewnie, ale właśnie mi o te gesty chodzi, dla mnie w seksie gesty muszą być nie tylko pełne porządania czy szacunku,przyjaźni ale przede wszystkim pełne miłości i musze wam powiedzieć,że jest różnica miedzy pocałaunkiem w czoło od osoby z którą łaczy mnie tylko seks a pocałunkiem w czoło osoby, z którą łaczy mnie miłość,ten drugi pocałunek niesie z sobą jakiś taki inny ładunek..to sie czuje po prostu. Ale jeśli są ludzie,którym odpowiada związek tylko seks i czerpią z tego przyjemność to jestem za, ludzie są różni, różne maą potrzeby i różnie odczuwają-dla jednych seks jest lepszy z kochającym partnerem,dla innych lepszy jest właśnie seks bez miłości.
Wytłumaczę Tobie dlaczego nie uzależniam - jeżeli już mówimy w kategoriach lepszy/gorszy - jakości seksu od uczucia. W głównej mierze zależy to bowiem od doświadczeń partnerów, ich temperamentów, sposobu okazywania potrzeb, dopasowania fizycznego i powtórzę się po raz kolejny - pewnej dojrzałości emocjonalnej.
Jeżeli ktoś musi kochać, żeby lepiej czuć się w sensie seksualnym z danym partnerem - a najczęściej są to kobiety, to jest to ich indywidualna sprawa.
Dla niektórych również czasem taki seks - bez miłości - pełen jest spontaniczności i takie osoby również sobie to cenią.
Masz rację jest to osobista kwestia danego człowieka.
Z tym na pewno się zgodzę.
Stary 2007-09-26, 08:40   #72
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Macie porównanie?
Mam porównanie.
Obecnego TŻ darzę ogromnym uczuciem(a nie jestem osobą, która łatwo obdarza zaufaniem i uczuciem inne osoby) i czuję to samo z jego strony. Pomimo tego, że jesteśmy ze sobą już długo nadal zachowujemy się jak para na 6 randce, te motyle w brzuchy, zapatrzenie w siebie - po prostu sie kochamy I z nim seks jest najlepszy na świecie - czuję, jak bardzo troszczy sie o to, aby zapewnić mi przyjemność, każdy jego gest potwierdza to, że jestem dla niego całym światem.

Seks z mężczyzną, z którym nie byłam związana był inny - bardzo podniecający, przyjemny, ale mimo, że czułam, że jemu zależy, abym czuła sie bezpiecznie, widziałam, że robi dużo, abym czerpała wiele rozkoszy - to ja nie potrafiłam zapewnić mu tego samego.
Stary 2007-09-26, 08:42   #73
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Wytłumaczę Tobie dlaczego nie uzależniam - jeżeli już mówimy w kategoriach lepszy/gorszy - jakości seksu od uczucia. W głównej mierze zależy to bowiem od doświadczeń partnerów, ich temperamentów, sposobu okazywania potrzeb, dopasowania fizycznego i powtórzę się po raz kolejny - pewnej dojrzałości emocjonalnej.
Jeżeli ktoś musi kochać, żeby lepiej czuć się w sensie seksualnym z danym partnerem - a najczęściej są to kobiety, to jest to ich indywidualna sprawa.
Dla niektórych również czasem taki seks - bez miłości - pełen jest spontaniczności i takie osoby również sobie to cenią.
Masz rację jest to osobista kwestia danego człowieka.
Z tym na pewno się zgodzę.
Racja wiele osób też powie,że osoby bedące w układzie tylko seks nie są gotowe i dojrzałe emocjonalnie na poważny związek z miłością,a moim zdaniem nie zawsze tak jest, wręcz przeciwnie to najcześciej ich świadomy wybór i właśnie takie osoby są dojrzałe emocjonalnie- bo potrzeba wielkiego dystansu i właśnie takiej dojrzałości by być w związku "tylko seks", nie każdy tak potrafi(ja nie)by być w takim układzie i właśnie taki dystans, w dobrym tego słowa znaczeniu,uważam za jeden z wyznaczników dojrzałości emocjonalnej. Oczywiście,nie ma co generalizować i w jedną i w drugą strone.
Stary 2007-09-26, 08:49   #74
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maja55 Pokaż wiadomość
Mam porównanie.
Obecnego TŻ darzę ogromnym uczuciem(a nie jestem osobą, która łatwo obdarza zaufaniem i uczuciem inne osoby) i czuję to samo z jego strony. Pomimo tego, że jesteśmy ze sobą już długo nadal zachowujemy się jak para na 6 randce, te motyle w brzuchy, zapatrzenie w siebie - po prostu sie kochamy I z nim seks jest najlepszy na świecie - czuję, jak bardzo troszczy sie o to, aby zapewnić mi przyjemność, każdy jego gest potwierdza to, że jestem dla niego całym światem.

Seks z mężczyzną, z którym nie byłam związana był inny - bardzo podniecający, przyjemny, ale mimo, że czułam, że jemu zależy, abym czuła sie bezpiecznie, widziałam, że robi dużo, abym czerpała wiele rozkoszy - to ja nie potrafiłam zapewnić mu tego samego.
Znowu się powtórzę - masz wielkie szczęście maju - i życzę Wam wszystkiego, co najlepsze.
Stary 2007-09-26, 08:55   #75
Editaphx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylweczka Pokaż wiadomość
Ja mam identycznie...Jak do kogos czos czuje to nawet całowanie sprawia mi wieksza przyjemnosc,a co juz mówic o seksie
mam tak samo tz. sam akt pozostaje względnie tak samo przyjemny-mniej więcej, ale uczucia już nie te same.. co innego pomyśleć : "całuje, bo mnie kocha" niż "całuje bo mu się podobam"

Cytat:
ośmielę się stwierdzić, że seks bez miłości też ma jakaś wartość, choć może to zabrzmieć nieco dziwnie nie mowie o seksie na jedną noc, ale jeśli układ oparty jest na jakimś przywiązaniu, przyjaźni, pożądaniu (niestety ale już bez miłości..) to myślę, że można taki układ w jakimś tam stopniu cenić, więc sie zgodzę z Toba

Cytat:
Racja wiele osób też powie,że osoby bedące w układzie tylko seks nie są gotowe i dojrzałe emocjonalnie na poważny związek z miłością,a moim zdaniem nie zawsze tak jest, wręcz przeciwnie to najcześciej ich świadomy wybór i właśnie takie osoby są dojrzałe emocjonalnie- bo potrzeba wielkiego dystansu i właśnie takiej dojrzałości by być w związku "tylko seks", nie każdy tak potrafi(ja nie)by być w takim układzie i właśnie taki dystans, w dobrym tego słowa znaczeniu,uważam za jeden z wyznaczników dojrzałości emocjonalnej. Oczywiście,nie ma co generalizować i w jedną i w drugą strone.
tu też się zgodzę.. czasem to też jest na zasadzie, że ktoś się po prostu nie chce angażować całkowicie, bo ma złe doświadczenia, bo ktoś go kiedyś skrzywdził.. i woli pozostać uczuciowo obojętny, żeby w razie czego mniej bolało...

Stary 2007-09-26, 10:45   #76
_Natalee_
Zadomowienie

uważam,ze w 100% mozliwe i przyjemne....
_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 11:03   #77
Konto usunięte

Cytat:
ośmielę się stwierdzić, że seks bez miłości też ma jakaś wartość, choć może to zabrzmieć nieco dziwnie
Nie brzmi dziwnie.
Ja również tak uważam.
Stary 2007-09-26, 11:28   #78
_Natalee_
Zadomowienie

Cytat:
Nie brzmi dziwnie.
Ja również tak uważam.
i ja
_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 12:36   #79
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu się powtórzę - masz wielkie szczęście maju - i życzę Wam wszystkiego, co najlepsze.
Dziękuję za życzenia

Cytat:

ośmielę się stwierdzić, że seks bez miłości też ma jakaś wartość, choć może to zabrzmieć nieco dziwnie nie mowie o seksie na jedną noc, ale jeśli układ oparty jest na jakimś przywiązaniu, przyjaźni, pożądaniu (niestety ale już bez miłości..) to myślę, że można taki układ w jakimś tam stopniu cenić, więc sie zgodzę z Toba
.
Zgadzam się z Editaphx.
Nie można porównywac tego do związku, ale ja nie potępiam takich układów - czasami są o wiele bardziej wygodne, odpowiednie dla obu stron niż angażujący związek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 15:00   #80
sylwiani
Zadomowienie

ja bym się raczej zastanowiła, czym jest miłość, bo dzięki doświadczeniom życiowym wiem, że może być różna i na dodatek ciągle się zmienia
kiedy człowiek się zakochuje musi ponosić duże ryzyko i nigdy nie ma gwarancji jak to się skończy, nie mówiąc już o wysiłku jaki trzeba włożyć w zbudowanie szczęśliwego związku, bo zazwyczaj jednak te dwie osoby mają inne poglądy na życie i przyszłość; teraz w modzie jest, aby wszystko przychodziło lekko, a miłość jest niestety wymagająca
Stary 2007-09-27, 16:09   #81
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasieńka:) Pokaż wiadomość
Jak w tytule. Co o tym myślicie? Wchodzi tu w gre pewnego rodzaju symbioza, tzn. dwa organizmy dają coś z siebie by czerpać obustronne korzyści. Jak zapatrujecie się na coś takiego? Czy któraś z Was ma doświadczenie w tej kwestii? Wyjasniając chodzi tu o układ z jednym sexualnym partnerem.
Ojjj nie... uznaję seks tylko z miłości Z tym jedynym, pierwszym i mam nadzieję ostatnim.
Stary 2007-09-28, 11:47   #82
dagirll
Wtajemniczenie

A ja byłam i jestem w takim związku.I tak mi dobrze póki co Jednak może sie zdarzyć tak, ze jedna ze stron za bardzo sie "zaangażuje",a wtedy rodzi sie problem.

dagirll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 12:01   #83
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dagirll Pokaż wiadomość
Jednak może sie zdarzyć tak, ze jedna ze stron za bardzo sie "zaangażuje",a wtedy rodzi sie problem.
Zgadzam się, wtedy może być już nieprzyjemnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 20:49   #84
MartuFFFia
Rozeznanie

układ?!

Zetknelam sie wsrod swoich znajomych z czyms takim jak układ-czyli chlopak i dziewczyna (znajomi) spotykaja sie jak zwykli znajomi tyle,ze łączy ich cos wiecej. Z racji,ze nie maja nikogo (drugiej polowki) 'zaspokajaja sie fizycznie,albo tylko peeting albo tez sex. Czyli taka znajomosc +fizycznosc,ale nie sa para.

Niektorzy spotykaja sie tylko na fizycznosc, a inne 'pary znajomych' chodza razem do kina,czasami ida za reke,bawia sie razem +fizycznosc ktora nie dominuje a jest dodatkiem.

Chcialam sie was zapytac co o tym myslicie?

mówie i mam wszystko co zechce.!uuu...

MartuFFFia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 21:19   #85
Goshiek
Raczkowanie

Dot.: układ?!

Czyli zwiazek bez zobowiazan
Poki druga strona nie jest pokrzywdzona to jestem na tak,tym bardziej,ze w wielu przypadkach wsrod moich znajomych wiele wlasnie takich zwiazkow przerodzilo sie w prawdziwa milosc.
Stary 2007-09-29, 21:26   #86
-agniesia-
Wtajemniczenie

Dot.: układ?!

Tu jest podobny wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=210390
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 22:02   #87
nri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Ale to nie jest tak, że bara bara i on idzie do domu . Czułość jest jak najbardziej, nie traktujemy siebie jak przedmioty . I on i ja potrzebujemy czułości, jest to część naszego "układu".
Cytat:
Ja chyba mam porównanie...może nie do końca ale... na początku spotykałam się z Tżtem tylko dla seksu a raczej pieszczot i robótek ręcznych, oczywiście mieliśmy nadzieje,że coś z tego wyjdzie wiec nie był to taki związek,że tylko seks i nic wiecej ale też nie planowaliśmy być razem,po prostu liczyła sie chwila...
ale chciałam tylko powiedzieć jak to jest z osobą, z którą nie wiąże nas uczucie...w moim przypadku byłam zaniepokojona, być może dlatego,że nie znałam partnera a może dlatego,że były to pieszczoty dla pieszczot a nie okazania uczucia drugiej osobie, fakt-było to podniecające,ten niepokój ale gdy się związaliśmy i zakochaliśmy w sobie to seks podoba mi się bardziej- przede wszystkim jestem pewna partnera,mam poczucie bezpieczeństwa,że mnie nie zostawi, wiem,że jest tylko mój, poza tym dla mnie seks z osobą którą się kocha jest lepszy niż ten wcześniej bez uczucia, po prostu każdy gest,każda pieszczota jest bogatsza o ładunek emocjonalny, podczas seksu czuję się nie tylko pożądana ale i kochana, i lubie usłyszeć po seksie słowa kocham cie... po prostu seks z kimś kogo kocham jest dla mnie bogatszy ale to zależy od osoby, ja potrzebuje emocjonalności i tyle(wiem,że w związkach bez miłości też jest emocjonalność ale mi po prostu wydaje się sztuczne powiedzieć po seksie "lubię cie,jesteś spoko")... ja po prostu nie wyobrażam sobie kochać się z kimś i przyjaźnić,spotykać ale tylko dla przyjaźni i seksu..to już wolałabym kochać się z kimś ale nie przyjaźnić tylko umawiać na seks...bo dla mnie taka przyjaźń z seksem to półśrodek..nie mogłabym tak żyć..wolałabym albo mieć maksimum czyli miłość i seks albo minimum czyli sam seks natomiast opcja seks i przyjaźń mi jakoś nie pasuje...ale to moje prywatne zdanie. Są ludzie,którzy potafią żyć w takich relacjach, podziwiam za dystans i silny charakter.
Nigdy nie zrozumiem ludzi, ktorzy szukaja w takich ukladach czulosci i podobnie jak Chii - nie uznaje polsrodkow. Sama raczej na seks bez zobowiazan sie nie zdecyduje - jest to sprzeczne z moja natura, niemniej jesli bym czegos w nim szukala, to wrazen, swobody i zabawy - ale nie czulosci (nie oznacza to przeciez, ze seks staje sie automatycznie zimny). Czule slowa, glaskanie i inne gesty sa imo zarezerwowane dla milosci. W innym wypadku to substytut, oszukiwanie samego siebie. Jesli do seksu nie potrzeba milosci, to imo nie powinno sie jej w nim szukac.
Stary 2007-09-29, 22:29   #88
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nri Pokaż wiadomość
Nigdy nie zrozumiem ludzi, ktorzy szukaja w takich ukladach czulosci i podobnie jak Chii - nie uznaje polsrodkow. Sama raczej na seks bez zobowiazan sie nie zdecyduje - jest to sprzeczne z moja natura, niemniej jesli bym czegos w nim szukala, to wrazen, swobody i zabawy - ale nie czulosci (nie oznacza to przeciez, ze seks staje sie automatycznie zimny). Czule slowa, glaskanie i inne gesty sa imo zarezerwowane dla milosci. W innym wypadku to substytut, oszukiwanie samego siebie. Jesli do seksu nie potrzeba milosci, to imo nie powinno sie jej w nim szukac.

Miłość, a czułość to dwa różne pojęcia, mimo że często sobie towarzyszą.
Twoim zdaniem ludzie kochają się tylko z miłości?
Jeżeli tak, to niestety ale nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości.
A seks w takich układach polega tylko na tym, że idzie się do łóżka i nic więcej?
Tak również nie jest.
Chociaż bywa.
To nie jest substytut uczucia - nikt jej w takim związku nie szuka - nie oszukujesz samej siebie - układ z obu stron w takich wypadkach jest jasny.
Jeżeli szukasz miłości, nie angażujesz się w takie układy.
Czasami ludzie jedynie popełniają ten błąd i wtedy niestety nie za dobrze na tym wychodzą.
Czy to wyklucza bycie dla siebie czułym, chęć sprawienia partnerowi przyjemności, włożenie wysiłku w to żeby było dobrze??
Nie potępiaj czegoś, w przypadku czego tylko teoretyzujesz.
Chociaż z drugiej strony po głębszym zastanowieniu....masz prawo potępiać, co tylko chcesz.
Stary 2007-09-29, 22:59   #89
dzustam
Zakorzenienie

Kiedyś myślałam, że seks bez związku jest cudownym rozwiązaniem dla samotnych osób... I wtedy przekonałam się, że nie.

Nawet partnera tylko do seksu należy wybierać ostrożnie, gdyż z takich sytuacji może powstać wiele nieporozumień, konfliktów, zadr.

Do tego nie przy każdej osobie można się na tyle otworzyć, żeby czerpać pełną przyjemność i spełniać najskrytsze pragnienia.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 23:33   #90
MartuFFFia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Kiedyś myślałam, że seks bez związku jest cudownym rozwiązaniem dla samotnych osób... I wtedy przekonałam się, że nie.

Nawet partnera tylko do seksu należy wybierać ostrożnie, gdyż z takich sytuacji może powstać wiele nieporozumień, konfliktów, zadr.

Do tego nie przy każdej osobie można się na tyle otworzyć, żeby czerpać pełną przyjemność i spełniać najskrytsze pragnienia.
wiec mzoe lepiej byc w ukladzie z kims kogo znasz? Ktos kto nie pojawil sie w Twoim zyciu niedawno a ktos po kim wiesz czego mozesz sie spodziewacc.

mówie i mam wszystko co zechce.!uuu...

MartuFFFia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości