![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sex bez miłości- dla przyjemności...
Nie wiem jak inne Wizażanki, ale ja nie mówię o seksie poza związkiem - jak ktoś już słusznie wspomniał podobnie dla mnie byłaby to zdrada - tylko o seksie kiedy nie jest się w związku, a to jest pewna różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
czesc tez mialam taka sytuacje bylismy tylko dobrymi znajomymi no i po pewnym czasie pzrespalismy sie ze soba raz ,drugi,trzeci i ja po pierwszym razie odrazu mu powiedzialam ze to nic nie zmienia miedzy nami i niech nie liczy czegos wiencej no on sie zgodzil ale po pewnym czaqsie on sie zakochal lae powiedzial mi to dopiero po 3 latach dlatego ze wczesniej powiedzialam zeby na nic wienej nie liczyl i on wolal mnie miec jako tylko dobra znajomy niz mnie wogule stracic ogolnie on wyjechal za granice i jak teraz przyjechal i mi to wszystko powiedzial co czul to ja juz bylam zareczona chcial zebym ja to wszystko jeszcze raz pzremyslala ale ja wiem ze on tylk bedzie moim dobrym przyjacielem na zawsze a ja jego
![]()
![]() |
#63 | |||
Zakorzenienie
|
Sama trwałam kiedys w takim luźnym związku bez zobowiązań. Nie byłam wtedy wystarczająco dojrzała, aby stworzyć związek, dbać i być odpowiedzialną osoba. Jestem dość chłodną, zimną osobą i jeśli nie jestem z kimś w bardzo bliskich relacjach, nie potrafię się angażować. Dlatego taki układ odpowiadał mi bardzo.
On - atrakcyjny, inteligentny, mieliśmy setki wspólnych tematów, pasji, ale..nie zaiskrzyło. Fascynował mnie jako osobowośc oraz pociągał jako mężczyzna, ale albo byłam wtedy zbyt zajeta i nie nastawiona na związek, albo po prostu nie był mi pisany ![]() Spotykaliśmy się 1, 2 razy w tygodniu. Nie oznaczało to wcale, że po upojnym seksie każdy z nas wracam do swojego życia i nie dbaliśmy o siebie nawzajem. Często odbierał mnie po zajęciach, czy tez dzwoniliśmy do siebie kiedy któreś z nas miało "ważny dzień", ja na uczelni, on w pracy. Cytat:
Czytając to, co napisała nea czułam się jak czytając o sobie. Umawialiśmy się na inny układ, jednak nad uczuciami i emocjami nie zawsze mamy kontrolę i niestety jego uczucia poniosły za bardzo i zraniłam go, z czym oczywiście trudno było mi się pogodzić, bo jak by na to nie patrzeć - ceniłam go i w jakiś sposób zależało mi na nim(albo na tym, aby go nie zranić). Najgorsze było dla mnie to, że on od początku założył, że z czasem sama sie zaangażuję i ten luźny związek przemieni się w coś więcej. Sam komentował to w ten sposób:"Chyba nie byłaś tak naiwna, aby myśleć, że chcę Cię tylko na kilka godzin, poprzytulać, popieścić i zapomnieć na kilka dni". Widocznie byłam wtedy bardzo podłą i zarazem naiwną osoba, ponieważ myślałam właśnie w ten sposób. Cytat:
![]() Cytat:
Ale oczywiście osoby, które decydują sie na taki luźny związek to nie przypadkowo spotkane osoby, tylko ludzie, którzy z jakiś przyczyn zgodzili się na taki układ.
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiadomo że seks najlepiej smakuje podany z miłością ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Ja się tylko zastanawiam skąd u Was przekonanie, że seks najlepiej smakuje z osobą, którą się kocha.
Macie porównanie? Ja bardzo kochałam swojego ostatniego partnera i on mnie, a jednak uważam, że najlepiej smakował mi z kimś innym. Uprzedzę pytanie dlaczego się rozstaliśmy - po prostu doszliśmy do wniosku, że nie jesteśmy razem w stanie budować już przyszłości. Nie pytam tu Was o porównanie typu seks z facetem na jedną noc czy tym podobne, bo w takich przypadkach rzeczywiście nie można tego równać. Pytam, czy miałyście tego typu układy i jeżeli w takim przypadku rzeczywiście z ukochanym było Wam najlepiej - to jak najbardziej - chylę czoła. ![]() Jeżeli zaś wypowadacie się czysto teroretycznie, to życzę Wam żeby ten ukochany faktycznie był tym jedynym i najlepszym. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chciałam tylko powiedzieć jak to jest z osobą, z którą nie wiąże nas uczucie...w moim przypadku byłam zaniepokojona, być może dlatego,że nie znałam partnera a może dlatego,że były to pieszczoty dla pieszczot a nie okazania uczucia drugiej osobie, fakt-było to podniecające,ten niepokój ale gdy się związaliśmy i zakochaliśmy w sobie to seks podoba mi się bardziej- przede wszystkim jestem pewna partnera,mam poczucie bezpieczeństwa,że mnie nie zostawi, wiem,że jest tylko mój, poza tym dla mnie seks z osobą którą się kocha jest lepszy niż ten wcześniej bez uczucia, po prostu każdy gest,każda pieszczota jest bogatsza o ładunek emocjonalny, podczas seksu czuję się nie tylko pożądana ale i kochana, i lubie usłyszeć po seksie słowa kocham cie... po prostu seks z kimś kogo kocham jest dla mnie bogatszy ale to zależy od osoby, ja potrzebuje emocjonalności i tyle(wiem,że w związkach bez miłości też jest emocjonalność ale mi po prostu wydaje się sztuczne powiedzieć po seksie "lubię cie,jesteś spoko")... ja po prostu nie wyobrażam sobie kochać się z kimś i przyjaźnić,spotykać ale tylko dla przyjaźni i seksu..to już wolałabym kochać się z kimś ale nie przyjaźnić tylko umawiać na seks...bo dla mnie taka przyjaźń z seksem to półśrodek..nie mogłabym tak żyć..wolałabym albo mieć maksimum czyli miłość i seks albo minimum czyli sam seks natomiast opcja seks i przyjaźń mi jakoś nie pasuje...ale to moje prywatne zdanie. Są ludzie,którzy potafią żyć w takich relacjach, podziwiam za dystans i silny charakter.
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
powiem jak to wygląda z mojej strony..
![]() ![]() ![]()
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasem nie trzeba nic mówić, wystarczą gesty.... ![]() Ładunek emocjonalny przekazywany w seksie zależy od nas samych. Generalnie Chii1986 szanuję Twoje zdanie podobnie jak Editaphx ![]() ![]() Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2007-09-30 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
No pewnie, ale właśnie mi o te gesty chodzi, dla mnie w seksie gesty muszą być nie tylko pełne porządania czy szacunku,przyjaźni ale przede wszystkim pełne miłości i musze wam powiedzieć,że jest różnica miedzy pocałaunkiem w czoło od osoby z którą łaczy mnie tylko seks a pocałunkiem w czoło osoby, z którą łaczy mnie miłość,ten drugi pocałunek niesie z sobą jakiś taki inny ładunek..to sie czuje po prostu. Ale jeśli są ludzie,którym odpowiada związek tylko seks i czerpią z tego przyjemność to jestem za, ludzie są różni, różne maą potrzeby i różnie odczuwają-dla jednych seks jest lepszy z kochającym partnerem,dla innych lepszy jest właśnie seks bez miłości.
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli ktoś musi kochać, żeby lepiej czuć się w sensie seksualnym z danym partnerem - a najczęściej są to kobiety, to jest to ich indywidualna sprawa. Dla niektórych również czasem taki seks - bez miłości - pełen jest spontaniczności i takie osoby również sobie to cenią. Masz rację jest to osobista kwestia danego człowieka. Z tym na pewno się zgodzę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnego TŻ darzę ogromnym uczuciem(a nie jestem osobą, która łatwo obdarza zaufaniem i uczuciem inne osoby) i czuję to samo z jego strony. Pomimo tego, że jesteśmy ze sobą już długo nadal zachowujemy się jak para na 6 randce, te motyle w brzuchy, zapatrzenie w siebie - po prostu sie kochamy ![]() Seks z mężczyzną, z którym nie byłam związana był inny - bardzo podniecający, przyjemny, ale mimo, że czułam, że jemu zależy, abym czuła sie bezpiecznie, widziałam, że robi dużo, abym czerpała wiele rozkoszy - to ja nie potrafiłam zapewnić mu tego samego.
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
uważam,ze w 100% mozliwe i przyjemne....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie można porównywac tego do związku, ale ja nie potępiam takich układów - czasami są o wiele bardziej wygodne, odpowiednie dla obu stron niż angażujący związek.
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
ja bym się raczej zastanowiła, czym jest miłość, bo dzięki doświadczeniom życiowym wiem, że może być różna i na dodatek ciągle się zmienia
![]() kiedy człowiek się zakochuje musi ponosić duże ryzyko i nigdy nie ma gwarancji jak to się skończy, nie mówiąc już o wysiłku jaki trzeba włożyć w zbudowanie szczęśliwego związku, bo zazwyczaj jednak te dwie osoby mają inne poglądy na życie i przyszłość; teraz w modzie jest, aby wszystko przychodziło lekko, a miłość jest niestety wymagająca ![]()
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
A ja byłam i jestem w takim związku.I tak mi dobrze póki co
![]()
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
układ?!
Zetknelam sie wsrod swoich znajomych z czyms takim jak układ-czyli chlopak i dziewczyna (znajomi) spotykaja sie jak zwykli znajomi tyle,ze łączy ich cos wiecej. Z racji,ze nie maja nikogo (drugiej polowki) 'zaspokajaja sie fizycznie,albo tylko peeting albo tez sex. Czyli taka znajomosc +fizycznosc,ale nie sa para.
Niektorzy spotykaja sie tylko na fizycznosc, a inne 'pary znajomych' chodza razem do kina,czasami ida za reke,bawia sie razem +fizycznosc ktora nie dominuje a jest dodatkiem. Chcialam sie was zapytac co o tym myslicie?
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Dot.: układ?!
Czyli zwiazek bez zobowiazan
![]() Poki druga strona nie jest pokrzywdzona to jestem na tak,tym bardziej,ze w wielu przypadkach wsrod moich znajomych wiele wlasnie takich zwiazkow przerodzilo sie w prawdziwa milosc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: układ?!
Tu jest podobny wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=210390
![]() |
#87 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Miłość, a czułość to dwa różne pojęcia, mimo że często sobie towarzyszą. Twoim zdaniem ludzie kochają się tylko z miłości? Jeżeli tak, to niestety ale nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości. A seks w takich układach polega tylko na tym, że idzie się do łóżka i nic więcej? Tak również nie jest. Chociaż bywa. To nie jest substytut uczucia - nikt jej w takim związku nie szuka - nie oszukujesz samej siebie - układ z obu stron w takich wypadkach jest jasny. Jeżeli szukasz miłości, nie angażujesz się w takie układy. Czasami ludzie jedynie popełniają ten błąd i wtedy niestety nie za dobrze na tym wychodzą. Czy to wyklucza bycie dla siebie czułym, chęć sprawienia partnerowi przyjemności, włożenie wysiłku w to żeby było dobrze?? Nie potępiaj czegoś, w przypadku czego tylko teoretyzujesz. Chociaż z drugiej strony po głębszym zastanowieniu....masz prawo potępiać, co tylko chcesz. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś myślałam, że seks bez związku jest cudownym rozwiązaniem dla samotnych osób... I wtedy przekonałam się, że nie.
Nawet partnera tylko do seksu należy wybierać ostrożnie, gdyż z takich sytuacji może powstać wiele nieporozumień, konfliktów, zadr. Do tego nie przy każdej osobie można się na tyle otworzyć, żeby czerpać pełną przyjemność i spełniać najskrytsze pragnienia.
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.