Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-16, 22:25   #2521
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Malwi to nie ma sensu, ważne że tam gdzie będzie to będzie choinka, po co miała by stać sama w domu.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No ba jutro będzie zdjęcie

My mamy złoto-czerwoną głównie, plus parę bombek srebrnych i białych Myślałam po świętach kupić jej niebieskie ubranko na następny rok
Bombki plastikowe, choinka plastikowa ale w perspektywie małego dzidziola to teraz to doceniam
Z dzieckiem to chyba tylko plastikowe wchodzą w grę, szkoda by mi było szklanych.

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
nasza będzie chyba kolorowa, miało być złoto-czerwona i z kolorowymi lampkami ale mam nowe lampki fioletowe i ważniejsze wydatki czyt. dziecko więc się zobaczy co powstanie z tego co mamy.
W sumie mi się podobają takie mega kolorowe ale jednokolorowe też A ty jaką masz lub będziesz mieć?
My mamy kolorową, bombek mamy bardzo mało, w większości to różne drewniane małe figurki. Podoba mi się, że każda figura jest inna.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
A. I pokazała mi babeczka wiązanie brzucha. Fajne to bo można sobie ulżyć, gdy ciągnie i zaznajomić się z chustą
Taki pas się robi podtrzymujący brzuch tak ?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 22:26   #2522
czarnulax
Zakorzenienie

kinga, magda śliczne
Stary 2015-12-16, 22:27   #2523
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam małą i lekką bym brzucha nie nadwyrężała. Mąż miał większą i taką o wadze ok 5kg. Więc można było popraktykować na lalce mniej i bardziej podatnej na współpracę. Tę moją się ciężko układało, ponieważ była jakby z gąbki, wiec mało realna. Ale wielkościowo taki miesięczny dzieciaczek.

Z warsztatów wyniosłam ti o czym rozmawiałyśmy - w chuście od pierwszych dni, najlepiej po dwóch tygodniach, w nosidełku odkąd siada, w wieszadle wcale. Nawet nie wiedziałam że takie coś istnieje.
Cytat:
A. I pokazała mi babeczka wiązanie brzucha. Fajne to bo można sobie ulżyć, gdy ciągnie i zaznajomić się z chustą
A jakie wiązania polecała dla takiego niemowlaczka ? Zawitkowski poleca tzw. kołyskę ale wiec że część osób uważa że przesadza i można w pozycji pionowej od początku nosić a o wiązaniu brzucha też słyszałam - sposób na "łamanie" chusty
Stary 2015-12-16, 22:30   #2524
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kinga dokladnie wyszlam z takiego zalozenia, ubierac po to, ze jak przyjedziemy, to trzeba bedzie sciagac. Tylko kurzu masa, nieee. Przezyjemy jeden rok bez choinki.

Ooo matulu Mlodemu chyba warkocze rosna, nie wiem po kim, ojciec ma zakola, matka tez

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 22:35   #2525
86ewula
Rozeznanie

Magda , Kinga super dekoracje. Z tym z Szyszek trochę schodzi... Zrobiłam dwa ale za rok idę z dzidziolem na spacer do lasu i zbieram cały wózek Szyszek

Ja zrobiłam fajne 4 mini stroiki ma kiermasz. Takie na tea lighta. Jutro mogę wam zdjęcie wrzucić.

I najważniejsza informacja !
Kobieta zmienna jest a w ciąży to już w ogóle pojechaliśmy do smyka obejrzeć ten wózek. Obok stał jasno niebieski i był w promocji za 1260zl.... promocja do jutra i padła szybka decyzja. Bierzemy. Stwierdziłam że na granacie będzie widać mocno plamy i odbarwienia od słońca. ... He he byliśmy z mężem zdecydowani na granatowy od września a tu masz ... chyba też zdecydowaliśmy się żeby mieć już spokoj psychiczny przed świętami. Także wyprawka cała skończona !!!!! Jupi !!!!!
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 22:36   #2526
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Z dzieckiem to chyba tylko plastikowe wchodzą w grę, szkoda by mi było szklanych.
no właśnie dlatego teraz się cieszę nie będzie szkoda jak się będzie nimi bawił

Dzięki dziewczyny Jestem mega dumna z tych stroików, bo wyglądają fajnie! Teraz tylko kokardki/wstążki kupić i celofan żeby zapakować
No i jeszcze polakierować je trzeba chyba walniemy wszystkie na złoto a co
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 22:36   #2527
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Niepozorna ja mam wanne od 2 tygodni dopiero wiec korzystam na maksa

Ale masz dobrze
Ja kocham wanny, ale TŻ jest za to fanem pryszniców

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 22:36   #2528
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

Taki pas się robi podtrzymujący brzuch tak ?

Tak. Takie puste wiązanie, które jedynie trzyma leciutko brzuch. Spełnia to rolę tego naszego trzymania się od spodu, gdy ciągnie.
Stary 2015-12-16, 22:38   #2529
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Kobieta zmienna jest a w ciąży to już w ogóle pojechaliśmy do smyka obejrzeć ten wózek. Obok stał jasno niebieski i był w promocji za 1260zl.... promocja do jutra i padła szybka decyzja. Bierzemy. Stwierdziłam że na granacie będzie widać mocno plamy i odbarwienia od słońca. ... He he byliśmy z mężem zdecydowani na granatowy od września a tu masz ... chyba też zdecydowaliśmy się żeby mieć już spokoj psychiczny przed świętami. Także wyprawka cała skończona !!!!! Jupi !!!!!

Super

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-16, 22:39   #2530
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ewula

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-16, 22:42   #2531
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Malwi wiem ze z tym nie ma duzo roboty ale aktualnie nawet na to brak mi czasu a przede wszystkim sil corce ida zeby, zachowuje sie koszmarnie a ja ledwo chodze tak mnie wszystko boli... ogolnie gorzej byc nie moze dlatego tak czekam na ten drugi porod jak na zbawienie, chociaz z drugiej strony ryczec mi sie chce jak sobie o tym pomysle

Niepozorna moj maz tez woli prysznic takze mamy wanne z parawanem i obydwoje jestesmy zadowoleni
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 22:43   #2532
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Magda , Kinga super dekoracje. Z tym z Szyszek trochę schodzi... Zrobiłam dwa ale za rok idę z dzidziolem na spacer do lasu i zbieram cały wózek Szyszek

Ja zrobiłam fajne 4 mini stroiki ma kiermasz. Takie na tea lighta. Jutro mogę wam zdjęcie wrzucić.

Ewula brawo my też byliśmy bliscy zmiany koloru na husky beżowy, ale został pierwotny granat.

Nebula super sprawa z chustowaniem. Dla mnie to było trochę hipsterskie, ale po pokazie na SR zmieniłam zdanie. Jak będę miała dziecko przylepę to skuszę się na chustę.

My mamy choinkę w fiolecie, srebrze i metalicznym różu. Oczywiście wszystko plastik i dobrze, bo wczoraj z 4 bombki mi z rąk wypadły.
Stary 2015-12-16, 22:44   #2533
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A jakie wiązania polecała dla takiego niemowlaczka ? Zawitkowski poleca tzw. kołyskę ale wiec że część osób uważa że przesadza i można w pozycji pionowej od początku nosić a o wiązaniu brzucha też słyszałam - sposób na "łamanie" chusty

Trenowaliśmy w sumie tylko klasyczny kangurek. Mówiła że plecak (noszenie na plecach) jest dobre dla starszych dzieci, które trzymają już główkę. Kołyski nie trenowaliśmy. Nie przemawia do mnie ta pozycja. Więc i ona nie namawiała nas do tego. Powiedziała, że ważne jest byśmy my czuli się komfortowo z chustą, bo inaczej dziecko nie będzie tego lubić, będzie wyczuwać nasze napięcie. A to nikomu niepotrzebne. i to wiązanie brzucha to nie tylko węzeł na wysokość pasa. Tylko rzeczywiste kangurkowe wiązanie
Stary 2015-12-16, 22:45   #2534
niepozorna
Zakorzenienie

My na razie wynajmujemy mieszkanie i mamy prysznic więc muszę przeboleć, ale do naszego mieszkania na pewno kupimy taką większą kabinę żebyśmy oboje byli zadowoleni

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-16, 22:49   #2535
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

Gratuluje teraz juz tylko spokojnie czekać na maleństwo

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Ewula brawo my też byliśmy bliscy zmiany koloru na husky beżowy, ale został pierwotny granat.

Nebula super sprawa z chustowaniem. Dla mnie to było trochę hipsterskie, ale po pokazie na SR zmieniłam zdanie. Jak będę miała dziecko przylepę to skuszę się na chustę.

My mamy choinkę w fiolecie, srebrze i metalicznym różu. Oczywiście wszystko plastik i dobrze, bo wczoraj z 4 bombki mi z rąk wypadły.

U nas pewnie będzie srebrna, z czerwonymi akcentami. Ale jeszcze nie ma ostatecznej decyzji.

Chusty tez na początku brzmiały i wyglądały dla mnie hipstersko. Teraz liczę że mi to pomoże ogarniać rzeczywistość
Stary 2015-12-16, 22:51   #2536
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
nadal czekam na zamówione koszule już prawie tydzień, nie mogę zebrać się do zamówienia z gemini więc nie mam ani tych podpasek ani majtek i tak jak Magda kosmetyków też brak

Magdusia a co do koloru to każda farba jest ciemniejsza na mokro dajcie tej szarości szansę

będzie raźniej no chyba że się szybko zdecyduję na drugie dziecko

Dotka co tam ciekawego u Twojej współlokatorki - wciągnęłam się w serial
Poszla do domu mam nowa - po sn. Przyjechala do szpitala o 2 a o 2:20 urodzila
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej ja nie chcę nic mówić, ale moja mama na wieść, że moja przyjaciółka umyla wszystkie okna, podłogi i skosila trawnik w 40 tc powiedziała że taki przypływ energii jest na poród, że kobieta nieświadomie przygotowuje dom na przybycie nowego członka rodziny, ma siłę i chęci na sprzątanie. I przyjaciółka faktycznie urodziła dwa dni później
Tez o tym slyszalam - tzw syndrom wicia gniazda.
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
U mnie w 3 trymestrze zaczęła się ochota na słodkie, wcześniej nie jadłam a teraz to muszę codziennie coś zjeść
Mojakaren brawo za postępy w remoncie
U mnie to samo. Tzn cala ciaze lubilam slodkie ale 3trymestr to byla masakra.
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Czujecie ze święta już za tydzień ? No ja dxisiaj to sobie uświadomiłam
Ja wcale.. nawet nie mysle i choince itp..
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dotka, widzialam, ze pytalas o przewijanie i podnoszenie wg zawitkowskiego i jako fizjoterapeuta polecam to to jest metoda bobath. Dzieki takim ruchom stymulujesz dziecko do przekrecania sie i ksztaltujesz prawidlowe wzorce ruchowe. Trzeba szczegolna uwage zwrocic na kolejnosc wykonywanych czynnosci, co najpierw powinno byc oderwane lub miec stycznosc z podlozem mialam to w praktyce na zajeciach kiedys na fizjo i laska, ktora prowadzila przedmiot bardzo polecala ta metode tak jak i masaz shantala

Wyslane z Lumia920.
Dzieki za info! Przy kladzeniu najpierw pupa potem bark i glowka. A przy podnoszeniu co najpierw odrywam?
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Któraś ma tą książkę "Mamo, tato, co ty na to", co w niej jest tak w skrócie? Warta przeczytania?
Ja ja chce pod choinke
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Mąż dzisiaj cały czas mnie pyta kiedy ja wreszcie urodzę

pietrusiowata współczuję.
Biedny, pewnie chce sie w koncu napic
Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Jadłam na kolacje malutką (ale zawsze ) porcje ryżu ugotowanego na mleku z wodą, cynamonem, łyżką karobu, chili i gorzką czekoladą staram sie teraz zapychać owocami żeby potem dziecko 5 kg nie ważyło
O boziuuuu zrob mi takie!
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mowcie o ogarnianiu sie przed wizyta - wizyta w piatek wiec ten wyczyn czeka mnie jutro -nogi ogolic to bulka z maslem ale cała reszta.. jak Wy sie golicie do lusterka? Bo inaczej juz nie dam rady

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja bikini do lusterka ale uzywam kremu. A nogi sama. Jezu wiecie ze jestem tu tak dlugo ze poprosilam tzta o przywiezienie depilatora bo na nogach odsrastam?
Cytat:
Kinga my chyba w sobote kupimy choinke to sie pochwale jak juz bedzie u nas raczej nic szczegolnego, ozdoby wszystkie biale, jasne lampki, nie lubie przesady
Boje sie tylko czy choinka dotrwa do Swiat czy corka ja zmasakruje
Widzialam na fejsie akurat nie odnosnie dziecka ale kota cos takiego ze trzeba pamietac ze dolne galezie choinki naleza do kota. Moze sie okazac ze cala choinka sklada sie z dolnych galezi

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 23:07   #2537
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka a wiesz, na to nie wpadłam
Stary 2015-12-16, 23:09   #2538
Casaa
Zakorzenienie

Kinga u mnie jesli wyjde i bedzie w miare chalpa ogarnieta to choinka bedzie zywa i ozdoby sa zlote i troche slomkowych mamy do tego lancuch swietlny zimny bialy

Dotka, najpierw na przedramie przetaczamy i odrywamy od glowki unoszac calego malucha

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 23:09   #2539
niezdara
Rozeznanie

Dla spragnionych słodyczy

http://www.jadlonomia.com/przepisy/m...lada-i-chilli/

Ja dodałam karob zamiast cukru i wzięłam zwykle mleko rozcieńczone wodą z racji cukrzycy. Ale było pysznie

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 23:10   #2540
Casaa
Zakorzenienie

Co to jest karob?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-16, 23:16   #2541
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ewula super Wrzuć te na tealighty bo mi zostało ok 100 szyszek

3 palce poparzone i 2 h później - gotowe Teraz tylko pojechać i kupić puchę spreyu złotego i Tż mi w piwnicy pomaluje Później poprzyklejać kokardki/koraliki, zafoliować i tadam!!! prezenty dla mamy, teściowej i babci gotowe

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Idę leżeć, bo mały się upomina, żeby matka w końcu się wyprostowała i dała mu miejsce do wiercenia się.. Także dobranoc moje drogie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 23:19   #2542
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Co to jest karob?

Wyslane z Lumia920.

Taki jakby miód z kakao o niskiej zawartości cukru ( chyba ig=9). Można spokojnie dodać syrop z agawy albo miód lub po prostu cukier.

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 23:20   #2543
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda to moj pistolet na klej dzisiaj odmowil posluszenstwa, stopil sie :-( korki mi wywalilo w domu, zaczelo smierdziec, ale dobrze, ze u mnie juz po dekoracjacg swiatecznych.

Stary 2015-12-16, 23:24   #2544
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Taki jakby miód z kakao o niskiej zawartości cukru ( chyba ig=9). Można spokojnie dodać syrop z agawy albo miód lub po prostu cukier.

Nigdy o tym nie slyszalam dobrze cos nowego poznac

Chyba sie zbieram do spania, wymeczyli mnie dzisiaj ale ciesze sie bo moja przyjaciolka mnie odwiedzila i nawet zgrala sie z przyjazdem meza wiec generalnie fajnie

Dobrej nocy dla wszystkich Bardzo dziekuje za kciuki i wsparcie
Stary 2015-12-16, 23:25   #2545
uaoo
Zakorzenienie

Mi zostało do zrobienie tylko jedno drzewko dla siebie Choinkę myślałam, że mam już ozdobioną, a okazało się, że nie i muszę ją jakoś ubrać, bo taka goła biedna stoi. Będzie raczej w dwóch kolorach, nie lubię przesady.

Chcę urodzić, nie mam siły już!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 23:33   #2546
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Jak ubierzecie choinki to się pochwalicie ?
W jakim tylu ubierać choinkę, np dwa kolory bombek,jeden, wszystko pasujące, czy wszystko inne, bombki z tradycją, jak to u was jest. A może ktoś ma biała lub czarną choinkę ?
Ja mam taką malutka, może że 60 cm. To i z ozdobami nie poszaleje, wieszam na niej głównie bombki które rozmiarem pasują i trochę ozdób z filcu. Jutro fota - stoi już od 6 grudnia Ale ja najbardziej lubię takie tradycyjne ozdoby robione ręcznie z papieru kolorowego, bibuły i slomek. Kiedyś wyciagnelam takie książeczki po babci z wzorami ozdób i trochę takich porobilam (chyba jakieś przedwojenne te książeczki były). Tylko te zabawki to na dużą choinkę raczej.

Dzisiaj za to szylam z filcu elementy do karuzeli, mam z canopola i tam przy tasiemkach są rzepy, to na początek przyczepie te moje zawieszki, a dopiero po jakimś czasie te kolorowe maskotki.
Zostało mi tylko zszyc te kwadraty.

Widzę że jakieś szaleństwo jest na rodzenie w grudniu Ja oficjalnie ogłaszam - chce dotrwać do mojego styczniowego terminu, muszę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450305183561.jpg (88,6 KB, 2 załadowań)

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 00:01   #2547
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja właśnie skończyłam szykowanko przed wizytą Dałam radę sama, ale co się przy tym namęczyłam...

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Baby udanego seansu

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Wizytuję o 9:40

Trzymam kcouki mocne za wizyte
Cytat:
Niepozorna ja mam wanne od 2 tygodni dopiero wiec korzystam na maksa

Jak ja zazdroszcze tej wanny!
Cytat:
Jak ubierzecie choinki to się pochwalicie ?

W jakim tylu ubierać choinkę, np dwa kolory bombek,jeden, wszystko pasujące, czy wszystko inne, bombki z tradycją, jak to u was jest. A może ktoś ma biała lub czarną choinkę ?
U mnie w tym roku glownie bialo-srebrna z delikatnym akcentem takiego ladnego niebieskiego..nie wiem jak ten kolor nazwac..morski? nie lubie kazdej bombki z innej parafii, np.kolorowych choinek
Musze jeszcze wyslac tzta po lampki zeby owinac slup drewniany, ktory jest u nas w pokoju a lampki chce biale

Cytat:

Gratuluje wozka!!

Jak oatrze na te zdjecia to Wy jestescie takie zdolne, a ja kupilam gotowy stroik choinke w home and u len i tyle :p
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 00:30   #2548
86ewula
Rozeznanie

Magda te na tea lighty są z piórek które mi zostały. Jutro wkleję wszystko , teraz już czas spać noce mam okropne. Wstaje po 5 razy , boli mnie brzuch przy obracaniu się na plecy. A od Spania Na Lewym boku mimo że bardzo lubię , to boli mnie ucho. ; D

Co do wózka to w sklepie czasami człowiek sam nie wie czego chce ,ale jak już kupi , przywiezie do domu i widzi tylko tę jedną rzecz to okazuje się że jest najpiękniejsza na świecie. miałam tak też z suknia ślubną , mam nadzieje że zmiana koloru wózka też nam wejdzie na lepsze
I dziękuję za wszystkie rady i dobre słowo. Wizarzowe dobre fluidy pomogły i mogę cieszyć się świętami mając już furę w pokoju

Ja tam co prawda termin na styczeń ale przed terminem nie chce rodzić. Naczytałam się że każdy tydzień dla dziecka w brzuchu jest ważny , nawet ten ostatni bo później dzieci miewają problem z synchronizacją ssania i oddychania. I podobno poród wywołuje jakieś białko które tworzy się w płucach dziecka dopiero wtedy kiedy są już w pełni dojrzałe. I to jest sygnałem dla organizmu matki żeby zacząć poród. Tej wersji się trzymam i nie przyspieszam porodu nawet w myślach Teraz trochę przygotowań mam świątecznych wiec nie na rękę mi rodzić

Po choinkę jedziemy z mężem w weekend. W planie jest jak w zeszłym roku , jodła kaukaska ok 150cm. Bombki białe ,srebrne , plus takie mini bombeczki zielone i niebieskie. Plus pierniki z zeszłego roku , tę które zostały bo trochę z dolnych partii choinki zeżarł nam pies he he

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-12-17 o 00:33
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 01:02   #2549
kinga1701
Zakorzenienie

Ja zostaje w grupie chętnych na styczeń, od 3 mogę rodzić.

Ruda ja uwielbiam robić łańcuch taki papierowy, nawet konkurs w szkole wygrałam na najdłuższy.

Ewula gratuluję zakupu wózka. I co najważniejsze wyprawka skończona. Wyobrażałam sobie Twojego psa zjadajacego delikatnie piernika z choinki
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 01:53   #2550
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:

a to nie jest mączka z drzewa świętojańskiego czy jakoś tak? jeśli tak, to rośnie to u teściowej przed domem, nie wiedziałam że takie zdrowe jest jak spadają te "owoce" to je zwierzętom do jedzenia dajemy haha

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Trzymam kcouki mocne za wizyte

Jak ja zazdroszcze tej wanny!
masz prysznic tylko? to tak jak ja w naszym mieszkaniu (bo w tym co teraez mieszkam jest malutka wanna). jak będziesz kąpała dziecko jak już z wanienki wyrośnie?

powiem wam że się rozczarowałam filmem, chyba za bardzo zmęczona byłam żeby docenić haha, ja w ogóle tej całej Lawrence nie znoszę, ale książki z serii bardzo fajne, miałam nadzieję że film będzie równie wciągający a tu pupa.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości