Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 10:48   #2611
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Jerzyczka olej takie bzdury

Bylam na usg i wychodzi, ze mlody wazy 2400( przedwczoraj 2160), brzuszek ma troche mniejszy w stosunku do glowki i k.udowej ale w granicach normy, lozysko jak nazwala p doktor akceptowalne, przeplywy ok. Skontaktowalismy sie z naszym ginem bo tu pracuje ale na innym oddziale i przyszedl, powiedzial zeby sie poddac temu testowi. Ja sie boje zeby akcja sie nie rozkrecila :-/ lekarka, ktora robila usg stwierdzila 'to pani najwyzej urodzi...' No super..... Wprost fenomenalnie :-/ a tak w ogole to pepowina u mlodego przebiega przodem szyjki i nie jest okrecona wokol niej. Czyli albo sie odkrecil albo blad diagnostyczny...

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:50   #2612
uaoo
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Jestem wkurzona, wczoraj zaczęłam robić fotoksiążkę, chciałam ją dzisiaj skończyć a na stronie, że zamówienia będą realizować po 24.12 a ja chciałam na gwiazdkę. I gdzie ja teraz zrobię? Patrzałam na grouponie ale nic nie ma + całą noc nie spałam przez okropny ból głowy i na dodatek mam podwyższoną temperaturę

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie was nadrabiać choć bym chciała...
U nas dobre wiesci... Po transfuzji Martynka bardzo sie wzmocniła. Od poniedziałku jesteśmy na cycu. I nawet w nicy zjada z butli. Spadki saturacji jeszcze sa ale juz sporadyczne. Sondę juz pożegnaliśmy
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest

super wieści

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac w ogole.
Wczoraj pisala do mnie kolezanka, jak sie czuje i kiedy rodze itd..
To ja do niej,ze mam cesarke we wtorek.
A ona na to: tak przed swietami, ale lipa,okropnie, nie mozesz tego zmienic?
A ja: nie bede sama decydowac o dacie urodzenia swojego dziecka, jesli lekarz tak zadecydowal to znaczy,ze tak jest dobrze.
Ona: bez sensu, swieta w szpitalu, mi by bylo strasznie smutno, straaaaaaasznie smutno. Juz Ci wspolczuje. Poza tym, wszyscy Kubie beda dawac jeden prezent -gwiazdkowo urodzinowy i zawsze bedzie pokrzywdzony. Dziwna jestes,ze nie poprosilas o inna date.

Wtf? Powiedzcie mi, czy ludzie to sa normalni? potem jeszcze z 5 razy powtorzyla jak to bedzie mi smutno w swieta i jak ona by sie na taki termin nie zgodzila
Nie, nie są normalni :/

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Bylam na usg i wychodzi, ze mlody wazy 2400( przedwczoraj 2160), brzuszek ma troche mniejszy w stosunku do glowki i k.udowej ale w granicach normy, lozysko jak nazwala p doktor akceptowalne, przeplywy ok. Skontaktowalismy sie z naszym ginem bo tu pracuje ale na innym oddziale i przyszedl, powiedzial zeby sie poddac temu testowi. Ja sie boje zeby akcja sie nie rozkrecila :-/ lekarka, ktora robila usg stwierdzila 'to pani najwyzej urodzi...' No super..... Wprost fenomenalnie :-/ a tak w ogole to pepowina u mlodego przebiega przodem szyjki i nie jest okrecona wokol niej. Czyli albo sie odkrecil albo blad diagnostyczny...

Uff dobrze, że nie jest owinięte pępowiną. Ja to bym na twoim miejscu zaraz schizowała

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:57   #2613
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
Casaa,ale to Ty masz zadecydowac o tym,czy sie poddajesz tej oksytocynie czy oni?

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Jestem wkurzona, wczoraj zaczęłam robić fotoksiążkę, chciałam ją dzisiaj skończyć a na stronie, że zamówienia będą realizować po 24.12 a ja chciałam na gwiazdkę. I gdzie ja teraz zrobię? Patrzałam na grouponie ale nic nie ma + całą noc nie spałam przez okropny ból głowy i na dodatek mam podwyższoną temperaturę

super wieści

Nie, nie są normalni :/

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Uff dobrze, że nie jest owinięte pępowiną. Ja to bym na twoim miejscu zaraz schizowała
No juz poznawo i moze byc problem z ta fotoksiazka

Szykuje sie na ktg i jak bedzie moj gin to pokaze Mu ten twarzowy wykwit. Moze mi przepisze na recepte cos.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:57   #2614
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
skoro nie jest owinięty to możesz być spokojna będzie dobrze
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:58   #2615
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dobre wiesci... Po transfuzji Martynka bardzo sie wzmocniła. Od poniedziałku jesteśmy na cycu. I nawet w nicy zjada z butli. Spadki saturacji jeszcze sa ale juz sporadyczne. Sondę juz pożegnaliśmy
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest

Kamilka czyli cała rodzina na święta w domu. Same dobre wieści.

Jerzyczka a weź sobie termin na luty ustal, a co Ci szkodzi.
Szkoda mówić o takich ludziach.

uaoo współczuję, że z książka nie wypali, moja wczoraj doszła do rodziców. Ja zamawiałam z colorand dwa dni po wysłaniu do nich projektu wysłali ją do mnie.

zuken co z Tobą? A raczej z tym co piszesz?

Casaa super, że już nie jest owinięty. Ale jak to najwyżej urodzi? Żartuje sobie
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:58   #2616
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

To ja nie rozumiem. Po co wywoływać poród skoro jest ok

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:01   #2617
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Nebula fajnie ze jesteś zadowolona po warsztatach. Wiem ze chuste juz masz ale ta babeczka doradzala Ci jakis konkretny model? Na co zwrócić uwage przy zakupie?

Powiedziała że rodzaj chusty zalezy od tego jaką ma domieszkę. Bawełniane, bawełniane z bambusem są delikatniejsze, bardziej śliskie i są lepsze dla lżejszych dzieci. Z domieszką lnu są bardziej szorstkie i dają lepsze podparcie dla cięższych dzieci (nie wysuwają się).

Nie ppodawała jednak żadnych firm, czy marek. Mówiła też że ułatwieniem jest znacznik środka i różnokolorowe krawędzie.

DDzień dobry :-*
Stary 2015-12-17, 11:01   #2618
iola14
Rozeznanie

Cytat:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja niby w domu siedzę a też nie jestem w stanie nadrabiać Super, że Martynka zrobiła takie postępy. Zuch dziewczynka

Cytat:
A ja: nie bede sama decydowac o dacie urodzenia swojego dziecka, jesli lekarz tak zadecydowal to znaczy,ze tak jest dobrze.
Ona: bez sensu, swieta w szpitalu, mi by bylo strasznie smutno, straaaaaaasznie smutno. Juz Ci wspolczuje. Poza tym, wszyscy Kubie beda dawac jeden prezent -gwiazdkowo urodzinowy i zawsze bedzie pokrzywdzony. Dziwna jestes,ze nie poprosilas o inna date.

Wtf? Powiedzcie mi, czy ludzie to sa normalni? potem jeszcze z 5 razy powtorzyla jak to bedzie mi smutno w swieta i jak ona by sie na taki termin nie zgodzila
A bo wszyscy wkoło myślą, że skoro dla nich coś jest nie do pomyślenie to tak już musi być i koniec Nie przejmuj się takim gadaniem, po za tym nie rodzisz w święta tylko przed, więc gadki z prezentem nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
E h
,bn
..

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

M
Czyżbyś komputer bez opieki zostawiła?

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
A w jakim celu ma być ten test? Jeśli dziecko nie jest okręcone pępowiną to chyba bez sensu?

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
A z jakieś innej firmy nie da się jeszcze na szybko? Trochę lipnie, że weekend jest po drodze bo to też opóźnia
Nie wiem co z tą głową mnie trzy dni męczyła, wczoraj niby było ok a ledwo się pochwaliłam i znowu rozbolała Może ciśnienie nie takie, ale ja na drugim końcu Polski mieszkam

Pochwalę się jeszcze moimi świecznikami i wiankiem na drzwi Dla tego złotego brakło mi kieliszka, chyba muszę mamie podwędzić Po za wiankiem to cała reszta idzie na kiermasz do szkoły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151215_095048.jpg (123,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151216_090636.jpg (135,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151216_090722.jpg (134,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151216_090748.jpg (125,3 KB, 13 załadowań)
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:01   #2619
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Baby szkoda ze wyprawa do kina nie do konca udana:-/

U nas choinka bedzie chyba pierniczkowo- pomaranczowo-orzechowa z bialymi lampkami

Czarnulka nie stresuj ciotek. Niech malutka jeszcze tam siedzi grzecznie. Biedna sie wyneczylas

Kciuki za wszystkie wizyty

Ja TZ do pracy wyprawilam i dalej leze.
Moze pomozecie dziewczyny bo biore na czczo Sorbifer i Euthyrox razem chyba nie mozna ich brac. I nie wiem w jakiej kolejnosci i odleglosci czasowej byloby najlepiej...

Ja biore euthyrox rano,pozniej sniadanie i po 2-3 godzinach zelazo zapijane sokiem pomaranczowym,tak mi gin poradzila

Cytat:
Witam sie. Nie wiem o co kaman ale od rana mialam godzine ktg i lekarzowi sie ono nie podobalo, rezydent przyszedl i powiedzial, ze z profem skonsultuje test oksytocynowy zeby zobaczyc jak mlody w stresie reaguje.... Nie wiem co o tym myslec.... Byl teraz obchod, glowny lekarz mruknal tylko i poszli :-/

Wyslane z Lumia920.

naprawde lekarze powinni miec szkolenia z empatii itd...

Cytat:
E h
,bn
..

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

M
Widze tworczosc dziecka na telefonie :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:01   #2620
czarnulax
Zakorzenienie

Casa to po co ten test w takim razie?
kamilka super
Stary 2015-12-17, 11:02   #2621
lune1992
Zadomowienie

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
Skoro nie jest owinięty to po co to ruszac. I co za tekst że najwyzej urodzisz... Ja bym sie na taką ingerencje nie godziła jak jest okej.
Poprostu kontrolować i tyle.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:03   #2622
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Haha no dokladnie corka dorwala telefon :P
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:06   #2623
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze moimi świecznikami i wiankiem na drzwi Dla tego złotego brakło mi kieliszka, chyba muszę mamie podwędzić Po za wiankiem to cała reszta idzie na kiermasz do szkoły
Świetne są ostatni mi się najbardziej podoba, a na drzwiach mam podobno

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Haha no dokladnie corka dorwala telefon :P
Tez chciała nam coś powiedzieć
Stary 2015-12-17, 11:08   #2624
Casaa
Zakorzenienie

Moge oczywiscie sie nie godzic bo wiadomo, ze ostateczna decyzja nalezy do mnie. Chodzi o to by podac mniejsza dawke oksy, wywolac lekkie skurcze i wtedy ktg podlaczyc i zobaczyc czy tetno nie spada czy przy skurczach nie zaciska sie pepowina, wiadomym jest, ze nie wiadomo jak organizm zareaguje na oksy i efektem ubocznym mogloby byc wywolanie porodu ale nikt tutaj tego nie mowi, ze to po to by wywolac. Chodzi o diagnostyke. Rozmawialam z lekarzem i juz wiem co mu sie w tym ktg nie podobalo, na poczatku mlody usnal i dosc dlugo spal, no i wlasnie ten "ciagly" zapis mu sie nie podobal. Na razie z testu zrezygnowali bo przeplywy sa ok, tylko kazal mi cos zrobic zeby na nastepnym ktg mlody sie ruszal, jak zapis bedzie ok to luz. Mam nadzieje, ze w miare to opisalam

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-17, 11:09   #2625
kinga1701
Zakorzenienie

uaoo jest na groupon z tej firmy co ja zamawiałam
[url]https://www.groupon.pl/deals/gg-cyfrowafoto2-colorland-121[/url

A tu masz jeszcze dwie inne https://www.groupon.pl/browse/szczecin?lat=53.428&lng=1 4.552&address=Szczecin&qu ery=fotoksi%C4%85%C5%BCka &locale=pl_PL
(nie wiem czemu tam szczecin wyskoczył, ale to nie ma znaczenia)

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-17 o 11:12
Stary 2015-12-17, 11:11   #2626
mojakaren
Zakorzenienie

dziewczyny ja się dzisiaj już tak wkurzyłam, że nie wiem
U mnie w miescie praktycznie w żadnym sklepie gdzie robię zakupy nie ma kas pierwszeństwa, wiecznie pokornie kiszę się w kolejkach.
Jeszcze nikt nigdy, ani jeden raz nie zaproponował mi pierwszeństwa ani nic z tych rzeczy, ale dzisiaj to co mnie gość z równowagi wyprowadził... Stoję w kolejce, przede mną jedna osoba i nagle wpada gość z żonką i do kasjerki, ze im źle rachunek naliczyła i awantura. Ta zostawiła kasę i poszła z nimi robić jakieś obliczenia, a żona tego typka do nas, że "najlepiej jakbyśmy sobie kasę zmienili bo im to chwilę zajmie" nosz kurna! A miałam akurat kilka rzeczy i nie chciało mi się znów nachylać do koszyka i pakować do innej kasy i innej kolejki..
Chwilę postałam i czekam, ale było mi już tak gorąco, że pot mi spływał po plecach i poszłam do nich z fochem oczywiście ( ) i mówię do gościa, że jestem w 8 miesiącu ciąży, już ledwo stoję z gorąca i chcę żeby mnie w końcu obsłuzono bo dłużej nie wystoję. Kolesiowi się głupio zrobiło, coś tam zaczął pultać, że jako klient ma swoje prawa, a ja mu na to, że jako kobieta w ciąży też mam i poszłam no i podziałało bo kobita wróciła do kasy od razu.
Ale czasem mi naprawdę przykro, że kazdy brzuch Ci wyogląda, a nikt nie przepuści w kolejce

hariett super, że wszystko w porządku u Was

Dotka u mnie jako takich warsztatów raczej nie ma, ale mam namiar do babeczki, która przyjedzie do domu na indywidualną lekcję chustowania

kamilka ale wspaniale, że przychodzisz z takimi wieściami!
Chłopaki pewnie się Was nie mogą doczekać w domu

Ewusia fajne to nosidełko z chustą!
Tylko widzę, że droższe niż sama chusta i ciężko osiągalne... Ja na początku byłam napalona na to close caboo, ale jego też nie polecają od samego początku wiec chyba w końcu ostatecznie zdecydujemy się na klasyczną chustę

Jerzyczka, ale koleżanka ma zmartwienia :/ tak to jest najważniejsze na świecie ile prezentów będzie dostawało Twoje dziecko... a jak święta mogą być dla Ciebie smutne skoro będziesz miała przy sobie największy skarb?

Casaa no własnie ja też nie rozumiem, skoro okazało się, że jest okej to po co ryzykować z tym zabiegiem?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:13   #2627
ahnessy
Rozeznanie

dzien dobry
ja już jestem po spotkaniu z położną z ciekawych informacji o połogu
jeśli chodzi o pielęgnację krocza (jesli są rany) poleca 2 x dziennie tantum rosa żeby nie przesadzić z wyjałowieniem a reszta "podmyć" żelem do higieny intymnej lub szarym mydłem - oczywiście jesli sa rany nalezy się podmywać po każdej wizycie w toalecie. Co do octeniseptu nie poleca ze względu na to że ponoć on długo odparowuje a spirytus się nie nadaje na tamte okolice no i zaleca wietrzyć dużo tzn jak dziecko spi to kładziemy podkład na łóżko i wietrzymy najlepiej 2 razy dziennie a jak nie ma czasu można suszarką podsuszać

i koniecznie zwracac uwagę na ilość, zapach i kolor tych odchodów poporodowych bo położna bedzie o nie pytać

Dziewczyny powodzenia na wizytach, oby były same dobre wiadomości

Cytat:
Ja tez... dzisiaj nawet wzielam ciepla kapiel!
ja całą ciążę się kąpię a temperatury wody nie sprawdzałam bo na pewno za gorąca jest
już sie nie moge doczekac kapieli po porodzie dłuuuugiej i z parzaca głowa ze skóra bedzie az czerwona - uwielbiam
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Poszla do domu mam nowa - po sn. Przyjechala do szpitala o 2 a o 2:20 urodzila
ciekawe jak sobie radzą, kurcze przydalaby sie relacja na zywo
20 min ja tez tak chce, to jej pierwszy poród? bo moze jest nadzieja
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No i jeszcze podczas "spania" doszłam do wniosku, że muszę serial nadrobić. Boże myśleć o serialu podczas spania to dziecko faktycznie robiło wszystko żebym już wstała i poszła coś zjeść, a ja go oszukiwałam wodą
tez tak czasem robie - wyrodne matki
Jerzyczka a ta kolezanka ma dziecko? bo teksty tak troche bez wyobrazni.......ze niby masz ryzykowac zdrowiem dziecka tylko po to zeby swieta spedzic w domu - nie jedne swieta przed wami
Kamilka super wiesci, fajnie ze w koncu bedziecie razem
Casaa współczuje sytuacji, beznadziejni lekarze jak mozna tak pacjenta nastraszyc i zostawic
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U nas wypis raczej w sobote bo jeszcze chyba naswietlany bedzie bo znow jest lekko zolty.
oby Witus wrócił do swoich kolorów
TZ bedzie miał jeden dzien wiecej na ogarniecie domu a łóżeczko już macie - bo pamietam ze mieliscie dostac od szwagierki???
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Co do snu, Med nie wiem jaki cudem, ale śnilas mi się dziś że oduczylaś dziecko w ciągu 3 miesięcy pampersow. I w karcie było wpisane szybkie, nagłe odpieluchowienie. Nie pytajcie skąd taki sen nie mam pojęcia.
Med zapisuje sie do ciebie na warsztaty - co za oszczędność na pampersach
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:15   #2628
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

nietaktowna dziewucha i tyle zapewne postawiona w takiej samej sytuacji nie wiedziałaby co zrobić. albo i może i zaczęła by pyskować lekarzowi i szybko sprowadziłby ją do poziomu mówiąc, że zdrowie ważniejsze.
Stary 2015-12-17, 11:16   #2629
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

Ja tez
Stary 2015-12-17, 11:20   #2630
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, żałuje że w tym śnie nie było pokazane jak to zrobiła.

Cytat:
Ale czasem mi naprawdę przykro, że kazdy brzuch Ci wyogląda, a nikt nie przepuści w kolejce
Dokładnie, patrzeć to się każdy potrafi, ale żeby jakiś miły odruch ludzki to już nikt Cię wtedy nie zauważy.
Stary 2015-12-17, 11:20   #2631
86ewula
Rozeznanie

Iola piękne stroiki. Cudne wszystkie !!!

Casaa jeżeli z pępowinę jest ok to ja bym nie kusiła losu oksy. Chyba że chcą spr. Ruchy i serce dziecka w redakcji o oksy. Ale moim zdaniem powinni ci to profesjonalnie wytłumaczyć i przedstawić korzyści i wady. Bo to miesiąc przed terminem jest. A tekst najwyżej pani urodzi jest skrajnie nieodpowiedzialny !

Kamilka bardzo się cieszę że Martynka taka dzielna i że pojawia się temat domu. Na pewno podnosi Cię to na duchu , wizja bycia w domu , szczególnie przed świętami z całą rodziną musi być mega pozytywna !

Ja dziś miałam tragiczna noc. Nie wiem co się dzieje. Sypiam 40 min -1h i się Budzę. Coś mi się śni , jak nie siku to bóle brzucha takie od wzdęć , jelit. Wstaje po 5-6 razy , jem w nocy bo z wszystkiego już glodnieje nad ranem. .. kładę się codziennie kolo 24.30 i regularnie pierwsza pobudka przed drugą. ... Czuje się tak jak placek.
Organizm się chyba hartuje przed przyjściem dziecka na świat.

Dodaje swoje wypociny tegoroczne.
Choinka z suchego mchu.
Mini choineczki.
I zaczęta kula z Szyszek na prezent pod choinkę. Tylko musze jeszcze psiknąć sprayem ,udekorować i zapakować w doniczke. Chyba uaoo wklejalaś taką ?

Plan na dziś zrobić gołąbki na święta. Idę zaraz po kapustę ; D
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:24   #2632
Casaa
Zakorzenienie

Ewula dlatego troche bylam niemila dla pani lekarz :P a pani lekarz byla oschla i zimna ryba :P

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-17, 11:24   #2633
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia,wlasnie, nawet jakbym w Wigilie miala rodzic to jakos mi to nie przeszkadza wszyscy przynajmniej by spiewali Bog sie rodzi

ja bym w wigilię nie chciała rodzić tylko dlatego ze wtedy nie mogę skorzystać z mojej indywidualnej położnej, bo ona w wigilię jest niedostępna
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość

śliczne
Cytat:
Moge oczywiscie sie nie godzic bo wiadomo, ze ostateczna decyzja nalezy do mnie. Chodzi o to by podac mniejsza dawke oksy, wywolac lekkie skurcze i wtedy ktg podlaczyc i zobaczyc czy tetno nie spada czy przy skurczach nie zaciska sie pepowina, wiadomym jest, ze nie wiadomo jak organizm zareaguje na oksy i efektem ubocznym mogloby byc wywolanie porodu ale nikt tutaj tego nie mowi, ze to po to by wywolac. Chodzi o diagnostyke. Rozmawialam z lekarzem i juz wiem co mu sie w tym ktg nie podobalo, na poczatku mlody usnal i dosc dlugo spal, no i wlasnie ten "ciagly" zapis mu sie nie podobal. Na razie z testu zrezygnowali bo przeplywy sa ok, tylko kazal mi cos zrobic zeby na nastepnym ktg mlody sie ruszal, jak zapis bedzie ok to luz. Mam nadzieje, ze w miare to opisalam

Wyslane z Lumia920.
no teraz to juz lepiej wygląda
to oby to kolejne ktg wyszło ok i nie trzeba było robić testu
Cytat:

Ewusia fajne to nosidełko z chustą!
Tylko widzę, że droższe niż sama chusta i ciężko osiągalne... Ja na początku byłam napalona na to close caboo, ale jego też nie polecają od samego początku wiec chyba w końcu ostatecznie zdecydujemy się na klasyczną chustę
no drogie jest dość niestety..
ale jak TŻ się uprze to pewnie to kupimy, ja tam bym mogła mieć chustę ale jego przeraża ta ilość materiału
Cytat:
dzien dobry
ja już jestem po spotkaniu z położną z ciekawych informacji o połogu
jeśli chodzi o pielęgnację krocza (jesli są rany) poleca 2 x dziennie tantum rosa żeby nie przesadzić z wyjałowieniem a reszta "podmyć" żelem do higieny intymnej lub szarym mydłem - oczywiście jesli sa rany nalezy się podmywać po każdej wizycie w toalecie. Co do octeniseptu nie poleca ze względu na to że ponoć on długo odparowuje a spirytus się nie nadaje na tamte okolice no i zaleca wietrzyć dużo tzn jak dziecko spi to kładziemy podkład na łóżko i wietrzymy najlepiej 2 razy dziennie a jak nie ma czasu można suszarką podsuszać
to nam położna mówiła żeby tantum rosa absolutnie nie używać octenisept może być, ale też bez szaleństw, najlepiej po prostu myć i wietrzyć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:25   #2634
86ewula
Rozeznanie

Znów zapomniałam o zdjęciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450347805355.jpg (43,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1450347816209.jpg (42,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1450347827625.jpg (53,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1450347836711.jpg (49,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1450347859768.jpg (101,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1450347888275.jpg (75,8 KB, 6 załadowań)
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:29   #2635
lune1992
Zadomowienie

mojakaren no własnie tez zauwazylam ze ludzie do kobiet w ciąży nie wiem zadnego szacunku i wspolczucia nie maja.
Ja ostatnio weszlam na poczte z 1 listem a tam pełno ludzi, duchota, mochery sobie siedza i kazdy głowa w drugą strone jakbym jakas tredowata była. Nawet nie wziełam numerka tylko podeszlam do kasy i sie zapytalam czy mnie pani obsluzy bo nie wystoje.
Ja tak robie nie pierdziele sie ze znieczulicą
Stary 2015-12-17, 11:31   #2636
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kurna, taki post nasmarowalam i mi się skasował... :-(

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:31   #2637
lune1992
Zadomowienie

ewula śliczne to
Stary 2015-12-17, 11:37   #2638
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kamilka wiesci rewelka!!! Tyle na to czekaliscie

Jerzyczka no rzeczywiscie kolezanka malo myslaca. Bedziesz przesuwac termin porodu i ryzykowac bezpieczenstwem malego tylko dlatego ze w przyszlosci bedzie jeden prezent mniej dostawal

Casaa no to dobrze ze jednak z ta pepowina zmyla. Ale Ci lekarze to tez jacys dziwni. Zero konkretow. Jaja sobie robia....

Ewusia dziekuje za informacje o tabletkach. To juz teraz bede wiadziala jak sobie je poustawiac

Mojakaren wcale sie nie dziwie ze sie zdenerwowalas. Ludzie czasami naprawde sumienia nie maja...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 11:37   #2639
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

świetne robicie te stroiki. bardzo mi się podobają Myślałyście by tym handlować?:P

ja się chyba zdrzemnę, coś mnie głowa łupie.
Stary 2015-12-17, 11:49   #2640
Casaa
Zakorzenienie

No kolo 14 mam kolejne ktg i musze tego łotra rozruszac i postanowilam, ze zjem ciut slodkiego.... Trudno, delikatnie mi cukier podbije ale niech zapis bedzie zadowalajacy.

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości