|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
pocieszam się tylko tym że dalej mam w miarę przyjemną skórę w dotyku, tak jakby dalej ma swoją konsystencję Cytat:
jakbym była pewna że to "moje" to max 7kg to bym się nie przejmowała...chociaż ciężko jest haha. jeśli któraś z was zaczynała z np.50kg a przytyła 10 bądź więcej to naprawdę ciężko musi wam być, bo ja już z tymi moimi ledwo sobie daję radę ![]() a słodycze bardzo mocno ograniczyłam, wkurzam się tylko że tyle jadłam jak mama była, bo chyba przez to mi się żołądek powiększył....a co mam zrobić jak mała mnie kopie po brzuchu jeśli jestem głodna i nie wiem:/ aaaa co do liczenia ruchów to ja liczę od początku grudnia bo kazała mi liczyć ginekolog, dzisiaj nawet podpis i pieczątkę na kartce postawiła haha. i położna powiedziała że liczę każdy ruch a nie "serie" ruchów - jak widać co osoba to zalecenie i w internecie też różne wersje czytałam.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Baby spokojnie, zrzucisz jak bedziesz ganiac za Mala :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i właśnie ja się wolę w czymś obszernym, bo brzucha jeszcze nie mam dużego w sumie w obszernym czuję się zgrabniej niż w obcisłym więc nie narzekałabym na płaszcz
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2824 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
Cytat:
Dawaj dawaj Pokojowki! usmiejesz sie i naprawde sa fajne ![]() I jutro dowiemy sie czy jestes moja posladkowa kompanką! )Cytat:
Cytat:
Ja jutro po pracy meza chyba pojade do Castoramy albo Leroy Merlin po lampki swiateczne do pokoju. Takie biale jakies ladne, beda super na poczatek do karmienia plus swiateczne a potem jedziemy na ostatnia randke przed urodzinami synka wzrusza mnie to strasznie, ostatnia randka kiedy bedziemy we dwoje tylko. Pewnie sie poplacze w jej czasie. a w sobote planujemy wieczor super filmowy![]() I wiecie co, przeraza mnie to,ze tak bezkarnie za pare dni juz nie bede mogla jesc :p ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Co do liczenia ruchow,to po prostu jak doliczylam sie 10 ruchow a liczylam wzzystkie obkrety, obroty i wypinanie to przestawalam liczyc zazwyczaj w pare minut to sie dzialo wiec dalam sobie spokoj ![]() Ponoc powinno sie liczyc wlasnie jak sie zaczna takie ruchy ruchy, aktywnosci czas
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-17 o 21:46 |
||||
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka to sobie pomysl ze musisz nosic 16 miesieczniaka codziennie
![]() Co do ruchow to mi lekarz mowil juz dawno ze 10 ruchow powinno byc od rana do 14 a na ostatniej wizycie mowil ze jak przez 4 godziny nie poczuje zadnego ruchu to juz mam przyjechac skontrolowac czy cos sie nie dzieje... |
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - ale do 40 tc ty akurat masz jeszcze trochę
Ja pod koniec nie mam zamiaru się przejmować wagą tak bardzo, bo wiem, że może się woda zbierać, która spowoduje nagły wzrost wagi, który samoistnie zejdzie po porodzie Marzę, żeby nie przekroczyć 70, z tym, że ja miałam 56,5 na początku Zostało mi 4 kg i jeśli będę tyć 0,5kg na 2 tygodnie to się wyrobię Wiem, że przeżywasz zbliżającą się 9 z przodu. Ja przeżywam 7.. jak zobaczyłam 60 to też sobie popłakałam, nigdy tyle nie miałam. Jakiekolwiek zmiany w wadze, ciele są dla mnie trudne. Nie akceptowałam nigdy swojego ciała w 100% więc teraz to dla mnie straszna próba. Tż mnie wspiera - że będzie się małym zajmował, żebym mogła zadbać o siebie i że mi pomoże. Tylko ja mam zapał do okresu. A po okresie jest mi się trudno zmotywować, ale latanie za dzieckiem, spacery i karmienie zrobią po części swoje mam nadzieje
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się jak dziad
Maż jechał na zakupy, a ja chciałam sobie pudełka zobaczyć, więc myślę, przejadę się, przecież ta chwila mnie nie zmęczy. Nie wiem co mną kierowało że tak pomyślałam Idę nadrobić te miliony postów. |
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka - widzę, że stres Cię dopada z takim ciekawskim wyczekiwaniem jak to będzie
Chyba dlatego wolę nie wiedzieć kiedy się poród zacznie, bo na dzień przed to bym się zafisiowała ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Czarna - mnie też dziś Tż wyprowadził na spacerek Jutro za to kolejny spacerek i tym razem po sklepach więc pewnie wrócę i padnę pół żywa ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- 22. Mogę iść spać dobranoc |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem że do 40tc mam jeszcze trochę, ale teoretycznie po 36 już się nie przybiera tak bardzo jak wcześniej...pożyjemy zobaczymy ![]() ja idę serial o policji oglądać, może usnę mimo zgagi. dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#2830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mała Mi, jak masz już skrócona szyjkę to się po prostu trochę bardziej oszczędzaj i więcej leż może. No przy długiej i zamkniętej to mi kazali prowadzić normalny tryb życia z podobnym, może niewiele spokojniejszym wykresem - ale z kolei te 2 mce wcześniej niż u Ciebie. Nie mam go niestety. Tylko tak pamiętam jak podpatrywalam na zapis. Ja na razie przytyłam 8kg, z czego najwięcej 7-8 msc. A najwięcej jadłam chyba na samym początku. Potem jakoś apetyt wrócił mi do poziomu sprzed ciąży, i dopiero jakoś teraz chyba więcej jem, ale głównie słodkiego. Bo normalne jedzenie to małymi porcjami wchodzi tylko, za to częściej.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-17 o 22:11 |
||
|
|
|
#2832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję dziewczyny tych pięknych ozdób i pięknie ustrojonych choinek! Jutro ja się pochwalę moimi ozdóbkami
Zrobiłam więcej niż planowałam.Cytat:
Cytat:
Ooo widzisz! Szkoda, że wcześniej nie weszłam na wizaż. Musiałam źle szukać na grouponie. Udało mi się zamówić dwie fotoksiążki z tej firmy co Ty zamawiałaś, ale po normalniej cenie tzn. 40 zł za 28 stron. Udało mi się je zamówić tylko dlatego, że wczoraj im padły serwery i przedłużyli składanie zamówień do dzisiaj do 22. Cytat:
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc Baby
My wrzucilysmy 5zl do automatu TV i gesslerowa leci a pozniej tez ide spac, moze uda sie usnac ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbym te zalecenia stosowała przy Kubie to codziennie byłyby kontrole. On był takim leniem, że ciężko było naliczyć te 10 ruchów od 8 do 18. Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt, pięknie maluszki rosną
i dobrych wyników na ktg. Wszystkie choinki i ozdoby piękne My jutro może naszą ustawimy. O ile wymyślimy gdzie ![]() med to spokojnie dotrwasz ![]() Jerzyczka śliczne te rzeczy ![]() magda moja też pod prysznicem się zawsze rusza ale może jej sie to podoba, bo jak na brzuch puszczę strumień, to mi tyłek wypinać zaczyna ![]() Cytat:
albo jak się najem w końcu po takim przegłodzeniu - np jak rano idę na badania
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mąż ma zdjęcie monitora z mojego ktg - i mam takie zygzaki, z wysokimi do 20 i że dwa powyżej 20. Także Mała Mi, to raczej nie jest jeszcze "poród" To może być niebezpieczne przy skracajacej się szyjce, ale kurna, na 1,5 mca przed terminem to chyba może już tak być?
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
uaoo szkoda, że nie udało Ci się zamówić jeszcze w promocji. Ale dobrze, że wyślą przed świętami. Jak dziś im wysłałaś projekt to pewnie wyślą wcześniej mi tez przysłali e-mailem, że po 5 dniach wysyłka, a było szybciej i jak wysłali to na drugi dzień była. Jak dostaniesz to napisz jak Ci się podoba, bo ja nie mam porównania z innymi.
Ruchów nie liczę, gin mi powiedział, żeby nie zaprzątać tym sobie głowy, jedynie jak przez 4-5 godziny nie poczuję nic to jechać skontrolować. Co do wagi przytyłam ostatnio 0,5 kg mój pierwszy wzrost wagi od diety. |
|
|
|
#2839 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze robi się cisza przy kąpieli ![]() Cytat:
że też te dzieci nie rozumieją, że nam ciężko mi najbardziej przeszkadza jak Grześ wskoczy prosto na ten olbrzymi brzuch w końcu urodzę ![]() Cytat:
Super, że z książką się udało ![]() Jeśli chodzi o ruchy to mi znowu lekarz powiedział, że powinnam czuć 3 na godzinę
|
|||
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mam porównania z innymi, bo nigdy jeszcze się w takie coś nie bawiłam. To moje pierwsze fotoksiążki, mam nadzieję tylko, że mamie i babci się spodoba Jak wszystko będzie super to zamówię później dla nas też - ze ślubu. Co do ruchów to jak byłam u prywatnego gina to mówił, że jak nie będzie 10 ruchów na dobę to wtedy jechać.
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Thefall no ja w sumie z Mela tak samo... jakos pod koniec z tego powodu trafilam do szpitala przeciez bo to taki len byl
a teraz maly nadrabia za trzech :L---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Iola no wlasnie mi sie wydaje ze corka cos tam kapuje ze bedzie dzidzia :P ale wyrozumiala to ona nie jest ostatnio ma jakas faze na noszenie... na szczescie jest lekka ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- I ja w sumie narzekam ze juz bym chciala urodzic i mnie wszystko boli... ale nie mam tak jak wy ze sie ledwo ruszam to moze nie tak zle jeszcze ze mna :P tempo chodu mam dosc normalne, zaliczylam jeszcze ostatnio przeprowadzke przeciez, urzadzanie domu... codziennie z mala wychodze na spacer, jutro jade na takie wieksze zakupy po prezenty i zarcie na Swieta sama takze daje rade nie umiem sie oszczedzac...
|
|
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje 20kg dziecię czasami też by chciało na rączki i się tak poprzytulać ale kochana jest, bo wie, że nawet bucików jej nie zawiąże i musi zrobić to sama ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
|
#2843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratki udanej wizyty ![]() APTT to jest badanie na krzepliwość krwi, czyli tak po naszemu ile czasu potrzeba, żeby wytworzył się skrzep ![]() Cytat:
Padłam ![]() Cytat:
Ja dzisiaj poszłam do sklepu wolniutkim (!) spacerkiem i też wróciłam padnięta jak nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Ja przytyłam tak 7kg mniej więcej i najwięcej tak w sierpniu/wrześniu na mnie weszło... |
||||
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo no moja to jeszcze sama nic kolo siebie nie zrobi :P ubieranie na dwor jest najgorsze bo niedosc ze ja cala upocona to jeszcze ta wiercipiete musze ubrac a ona nie chce wspolpracowac
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio był u mnie kuzyn z 5 miesięcznym synem i ten mały waży tyle co mój 15 miesięczny Szok A z tym oszczędzaniem u mnie tak samo ![]() Cytat:
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-12-17 o 22:50 |
||
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
Co do kucia w szyjce to ja tak mam przez całą ciążę i szyjka długa więc to chyba nie reguła; )
Baby co do tycia to mi przybyło 15 kg z czego najwiecej w 7/8 m-c. Z tyłu nie widać , że jestem w ciąży, co więcej nawet mam talię dalej i nie wiem gdzie to szystko się mieści bo wchodzę normalnie w spodnie z początku ciąży. Gin mnie ostatnio pocieszala , że to wcale nie za dużo :P Z tym że ja mam dużą tendencje do zatrzymywania wody (zawsze przed @ mi się zatrzymywala) i widzę że puchne. Jerzyczka super pomysł z tą randka, może też Tz namowie chociaż nie wiem czy w 40 to będę w ogóle w stanie się ruszać :P Czarnula znam ten ból, ja po wczorajszych zakupach jeszcze dziś cierpię :/ i ledwo chodzę ![]() Czasami czuje się jak kaleką zwłaszcza jak muszę sama siebie stopowac żeby za szybko nie chodzić :/
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
My w sobotę idziemy na kolację z TŻ też tak po raz ostatni we dwoje. Planujemy też ostatni weekend razem spędzić, bo nie jedziemy do rodziców ani nic tylko zostajemy u siebie. I teraz jak tak o tym myślę to też czuję, że się popłaczę wtedy
Chcę już mojego małego podlejca, ale wydaje mi się, że czasem mi może brakować tego związku tylko we dwoje. |
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też chcemy pójść na taką ostatnią w pełni bezdzietną kolację, mam tylko nadzieje, że jeszcze zdążymy
|
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co to znaczy "związek tylko we dwoje" i troche tego żałuję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

pocieszam się tylko tym że dalej mam w miarę przyjemną skórę w dotyku, tak jakby dalej ma swoją konsystencję
Jedz zdrowo - nie pchaj słodyczy, bo jak zaczniesz się głodzić to małej głównie zaszkodzisz. 

Jeszcze do tego kaczy krok 
Maż jechał na zakupy, a ja chciałam sobie pudełka zobaczyć, więc myślę, przejadę się, przecież ta chwila mnie nie zmęczy. Nie wiem co mną kierowało że tak pomyślałam 

że też te dzieci nie rozumieją, że nam ciężko 
08.09.2012