|
|
#1201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
A ja się muszę umówić na jakąś wizytę do gina
Ostatnią miałam 3 grudnia, prosił żeby się umówić za około 3 tygodnie ale jakoś mi to szybko przeleciało i nie zdążę do tej pory badań zrobić Umówię się chyba na Sylwestra- o ile w ogóle będzie wtedy przyjmował... I tak pewnie nie będę mieć usg, więc mi się nie spieszy. A do poznania płci też mi nie spieszno jakoś, bo wiem, że na pewno jedno z dzieci unieszczęśliwię tą informacją
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1203 |
|
Konto usunięte
|
Mi tak czas leci, że to jest chore po prostu. Rano codziennie walczę z czymś co mi nie chce pozwolić wstać z łóżka, potem gonię jak wariat żeby się nie spóźnić. Jak nie ma męża to budzę dzieci, robię im śniadanie i kanapki do szkoły, odwożę, jadę do pracy. Jak wracam to robimy jedzenie, potem zadania domowe, jakaś rozrywka/zakupy, znowu jedzenie, wywalenie dzieci do kąpania i spania i już jest zwykle po 21:00
Gdzie tu znaleźć czas na przygotowania do Świąt, sprzątanie, kupno prezentów i wizytę w labku i u gina? ![]() Ale co najlepsze- za 20 minut zaczynam weekend, a potem mam wolne aż do 28.12 |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
sliweczka to mamy urlop tak samo
![]() i potem do następnej wizyty w styczniu i L4
|
#1205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i czekamy na pozostałe same dobre wieści
Widzę, że tworzy nam się niezła drużyna piłkarska ![]() Mnie dziś cały dzień głowa pęka... niestety migrena mnie dopadła
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
u nas też bony przyzwoite były no i wypłaty robię tydzień prędzej
dziewczyny 50 min i mam wolne..aż do 28.12. pozniej wracam na trzy dni i znów 7 dni wolnego.. poźniej tydzień pracy RMUA, PITy i idę pracować do domku ![]() ![]() ![]() ![]() w poniedziałek przyjeżdżają rodzice, czeka ich ponad 2 tyś km autem i promem, więc już czekam jak na szpilkach ukocham mamę i tatę, 23.12 usg, na którę biorę mamę Wigilia u teściów w dużym gronie, kqażdy cos przynosi - my w tym roku rybę po grecku, tatarek z łososia norweskiego (mama przywozi cudownego zawsze!), śledziki i ciasto marchewkowe. Szwagierka robi pyszny barszcz, pierogi, pasztet i paszteciki, teściowa sałatki, karpia (chyba w galarecie) także będzie co jeść omnomnomnom
|
#1208 | |
|
Ania
|
Cytat:
My w tym roku na szczescie tylko z rodzicami i rodzeństwem i tez kazdy sie na cos sklada, cos robi wczesniej mielismy w wiekszym gronie rodzinnym, i tak moja mama sie narobila a cala jej rodzina na gotowe-czyt rodzenstwo i ich dzieci... Tylko my z rodzeństwem sie dokladalismy, a tak nikt nawet salatki glupiej nie zaproponował :/no ale...Anuszka-oby szybko przeszło
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1212 | |||
|
Zakorzenienie
|
)Cytat:
Cytat:
Mi możesz wpisać na pierwszej strony Niespodzianka:P bo do porodu nie będzie wiadomo. Cytat:
)Fiazo: wizyta spoko, wyniki super, następna za 6 tyg. a jak Twoja?
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jak dobrze, że już weekend ale jutro też mam tyle na głowie, że muszę wybrać panele i farby ![]() ja też
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym roku teście przyjeżdżają i my robimy wigilię- denerwuję się czy mi dania wyjdą. U nas raczej tradycyjnie: barszcz z uszkami, pierogi różne, pstrągi pieczone, gołąbki, kapusta z grochem i na koniec mus makowy. Jakoś trudno mi się cieszyć na te święta jak myślę o tej robocie co mnie czeka i jeszcze stres czy teściom posmakuje. I to wszystko muszę ogarnąć i pracę jeszcze w pon i wt. Monini- to teraz dieta niestety. Dużo zdrowia! Olinka- jak tam dzisiaj się czujesz? Jak zatoki? Ola jak z uchem? Gratuluję dziewczyny wizyt- fajnie, że same dobre wiadomości na wątku
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Odpoczywam po ciężkim dniu. Wszystko dobrze. Dzieć ma 6cm. Tp potwierdził sie z 1 usg. Dr fajnie wszystko wytlumaczył i pomierzyl. Dostalismy fajne zdjecie 3D jak maleństwo sobie siedzi
|
|
|
|
#1216 | |
|
Ania
|
Cytat:
Teraz my juz mamy swoje rodziny wiec raz bedzie u nas, raz u mamy raz u rodzeństwa Na pewno tesciom posmakuje, chyba ze sa wymagajacy ?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że jest ok i znasz płeć ![]() Cytat:
Cytat:
Idzie odpocząć i przygotować się do świąt ![]() Cytat:
Mnie bardzo cieszą święta Po raz pierwszy spędzę ja całe z TŻ![]() Na wigilię i pierwszy dzień świąt jedziemy do mnie, na drugi dzień świąt i niedzielę do rodziców TŻ W poniedziałek dokupuję ostatnie drobiazgi do prezentow i je pakuje Sprawia mi to ogromną przyjemność ![]() Eleine to moje piewsze dziecko ![]()
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje Maleństwo dziś dało sobie zrobić fajną fotkę, jak ma rączki do góry uniesione, jakby się poddawał Smielismy się z ginekologiem, bo nie chciał się Maluch ułożyć profilem, żeby zbadać NT i lekarz trochę mi poruszał brzuch i wtedy Maluch podniósł rączki do góry właśnie w takim geście
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łapki do góry Dzidzi się poddaje
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zdjęcie z ostatniej jak dzidzia jedną rączke trzyma przy buzi- chyba ciuma kciuka a drugą pokazuje "siema"
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fiazo super wieści Moje tsh na szczęście troszkę wzrosło, ale dalej jest poniżej normy. Ft4 już mieści się w normie, także mam cichą nadzieję, że nie będę musiała przyjmować leków na nadczynność tarczycy Zobaczymy jaką decyzję podejmie ginka w poniedziałek ![]() Reszta wyników super
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
się pookręcało pępowiną
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2015-12-18 o 20:23 |
|
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Madzia9999 - niestety widze ich dwa razy do roku (zawsze 3 tyg. w lipcu i na Boże Narodzenie ok. 2 tyg.) ale raz do roku staram się do nich lecieć w jakiś dlugi weekend albo Wielkanoc. To prawie 2 tyś km, jakieś 35 h drogi samochodem i promem, za to samolotem zaledwie godzinka i 15min
niestety do lotniska musze jechać z Bydgoszczy do Gdańska,ale autostradką rzut beretem, nie jest źle.. takie życie.. tu zawodowo w ich wieku cięzko więc wiele lat temu wyemigrowali i prowadzą szczęśliwe, spokojne życie. Co do Wigilii - nie wyobrazam sobie przyjsc do kogoś i nie przygotować nic, chociażby sałatki,tak po prostu nie wypada... na 1 dzien świąt spotykamy sie u przyjaciol, oni zaprosili najblizszych znajomychz dziecmi, bedzie nas ok. 30 osob, kazdy cos przyniesie, bedzie wesoło Ja już pierogi mam zrobione, pomrożone, ryby kupione, w niedziele porobie ostatnie najwieksze zakupy, ale do tego potrzeba mi Tża, a teraz... od dwoch godzin gotuję wielki gaaaar bigosu. Porobi się przez cały week po czym wloże do słoików ![]() madzius90 - EKSTRA! HAHAHAHAHA u mnie jak gin przycisnal usg do brzucha to maluch się zdenerwował - prostował nóżki, cały aż się wstrząsał (jakby ze zlości), a rączkami się rozpychał bo chyba mu się ciasno na moment zrobiło hahaha komiczne, po prostu istna abstrakcja i niedowierzanie, że to się dzieje w moim brzuchu, pod moim sercem...
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-18 o 20:26 |
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jak już będą na emeryturze to wrócą do PL
|
|
#1226 |
|
Rozeznanie
|
Poradźcie coś na okrutną zgagę
|
|
|
|
#1227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dajemy sobie jakieś 5-8 lat, jeśli w zawodzie mojego męża zmieni się dużo na niekorzyść (jeśli jest tu jakaś fizjoterapeutka to pewnie wie co mam na mysli - własna działalność, ustawa o zawodzie fizjo...) to pakujemy manatki i ruszamy do Norwegii. mamy gdzie się zatrzymać, język mąż zna, damy radę... życie tam jest inne, bo spokojniejsze, może nawet nudniejsze, ale bardziej wdzięczne... kazda praca jest szanowana... bo w tej chwili to wygląda tak, że aby żyć, wyjechać na wakacje, pojsc sobie do dobrej restauracji musi zapiep**ać po 12,czasami 14 godzin dziennie... wlacznie z weekendami... teraz jest mlody, ma siłe, ale za kilka/ kilkanascie lat? |Padnie mi chłop...
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
mi w pierwszej ciąży tylko rennie pomagało
ale ja miałam potworną zgagę.... teraz jest lepiej póki co, mi pomaga jedzenie malutkich porcji i ograniczyłam cytrusy bo po nich była masakra- chociaż uwielbiam szczególnie tą porą roku
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy od lekarza teraz
To gardło nie dawalo mi spokoju Trafiłam na świetną lekarke. Badala mnie z kazdej strony Oskrzela czyste . To nie migdały mnie bola tylko mam powiększone wezly chłonne dlatego ze organizm się broni. Gardło czerwone bo z zatok to splywa i podrażnia. Anginy brak. Antybiotyku absolutnie nie brać bo to wirus. Może to trwać nawet 2 tyg! Przed wigilią do kontroli Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2015-12-18 o 20:35 |
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i fakt macie o tyle łatwiej, że w razie W możecie na początku mieszkać z rodzicami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Ostatnią miałam 3 grudnia, prosił żeby się umówić za około 3 tygodnie ale jakoś mi to szybko przeleciało i nie zdążę do tej pory badań zrobić
Umówię się chyba na Sylwestra- o ile w ogóle będzie wtedy przyjmował... I tak pewnie nie będę mieć usg, więc mi się nie spieszy. A do poznania płci też mi nie spieszno jakoś, bo wiem, że na pewno jedno z dzieci unieszczęśliwię tą informacją

Gdzie tu znaleźć czas na przygotowania do Świąt, sprzątanie, kupno prezentów i wizytę w labku i u gina?
Wzięłam ze sobą męża, aby mógł zobaczyć naszego szkraba na "żywo", a nie tylko na zdjęciach
Ma niecałe 8 cm i nawet nam pomachał

czekam już z utęsknieniem 

muszę wybrać panele i farby
Zobaczymy jaką decyzję podejmie ginka w poniedziałek