|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Witam się dzisiaj i ja ... dopiero
![]() Zalatany dzień od rana . od 7 na nogach , jak Wyszłam chwilę po ósmej z domu to wróciłam o 16. Wizyta u gina ok. Powiedziała że do świąt na pewno nie urodze ![]() Gbs i posiew moczu ujemny wiec wszystko ok. Następna wizyta dopiero 13 wiec bardzo długa przerwa ale mówi że raczej przedwczesny mi nie grozi ![]() Później śmignęłam na zakupy ale z musu żeby dokończyć prezenty. I do firmy odebrać prezent świąteczny. Dostalismy w tym roku pojemnik na jedzenie do pracy do którego podłączany jest kabel i grzeje nam jedzonko. Fajny patent. Mąż się cieszy bo mu oddałam. Dowiedziałam się w kadrach żeby jak najszybciej przywieźć akt urodzenia dziecka po porodzie to nie będzie problemu z ciągłością kasy. Fajnie bo dalej firma będzie przelawać kasę a nie ZUS. Rusiandoll super torba ale cena zaporowa. ![]() Ja dziś Kupiłam w secendzie 3 Bodziaki i dwie pary spodenek za bagatela 7,5zl ![]() A i dodam że na kiermaszu w szkole sprzedały się wszystkie moje ozdoby , łącznie zebrali na rzecz tego chorego chłopca 2400zl. Porównując do zeszłego roku gdzie zebrali 400zl to spora różnica. Z jednej strony człowiek się cieszy że choć tutaj pomógł a z drugiej dowiaduje się że mojej super ciotki ,brat stracił przedwczoraj w nocy, w pożarze dom. .. nikt nie zginął ale 6 osób straciło tydzień przed świętami dach nad głową. .. masakra. Człowiek chciałby wygrać w totka żeby pomagać bo tego końca nie ma. ... A i jeszcze miałam raz napisać do dziewczyn co mają wózki BABY DESIGN może wcześniej nie doczytały (albo już o tym wiedzą ) że gondola w wózku jest składana na płasko. Można ja łatwo schować do szafy po tym jak przejdziemy na spacerówkę. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-18 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53847333]Coś Wam opowiem. Pamiętacie jakie miałam przeboje z tż - laptopek i jego gry. Nie mamy ślubu i pomyślałam, że nie daj Boże coś mi się stanie (przy porodzie) to tż nic nie będzie mógł zrobić. Ani aktu urodzenia odebrać ani nic, czy za mnie do urzędu iść czy coś. Poczytałam na necie i zaproponowałam mu podpisanie potwierdzenie ojcostwa dziecka poczętego, nienarodzonego w urzędzie przed tym całym urzędnikiem. PowiedZiał, że spoko nie ma problemu. Powiedziałam mu że trzeba wybrać jak dziecko będzie się nazywać na narodzinach skoro mamy dwa różne i powiedziałam że chce, żeby do tego czasu (możliwego ślubu) miało moje, po czym powiedział "nie" i tyle. 2 dni później wspomniałam o tym ponownie by upewnić się, że jest tego świadomy, po czym znów usłyszałam "nie" bez jakichkolwiek pytań dlaczego tak chce itp. W końcu pojechaliśmy, urzędnik zapytał a ja potwierdziłam swoje nazwisko dla dziecka.
O jezu, nie wiecie jaką potem mi urządził awanturę z tego powodu. Nie ważne że wcześniej o tym wiedział, ze miał szanse żeby się dogadać. Obraza majestatu po prostu. A ja wiem co mu odwali w przyszłości, czy mu się tydzień coś nie odwidzi. Nie jestem na 100% jego pewna Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] O mamusiu...jak małe dziecko, jakby nie mógł zrozumiec twoich motywow :-/ Cytat:
Tylko ze jesli nie bede robila to nigdy nie bede miala mieszkania gotowego :-P dzisiaj maz mial cisnienie 80/40,bliski zemdlenia-od ponad miesiaca pracuje po 8h,2-2.5h na transport,pozniej (badz wczesniej, zależy od zmiany jaka ma) remont,a wole mu pomoc niz zostac wdowa miesiac przed porodem(Bo mozna myslec co sie chce ale jednak serce osoby po 40 r.z. To nie to samo co serce dwudziestokilkulatka). Cytat:
![]() Cytat:
poloz sie i sprobuj usnac,rano obudzic sie z jasniejszym spokojniejszym umyslem. A jesli musisz płakać to placz,też powinno pomoc Cytat:
obawiam sie ze ciezarne nie maja taryfy ulgowej w bitwach o lidl :-D Cytat:
A propos-ostatnio zaczelam czytac hiszpanska ksiazke o ciazy i jest informacja o tym ze w dawnej grecji w jednym z polis to facet sie kladl na kilkadziesiat dni do łóżka po porodzie a kobieta mu uslugiwala :-D Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
Ewula gratki udanej wizyty
![]() Ładna sumka się zebrała na kiermaszu ![]() Przykro mi z powodu pożaru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja od 15 mnie było i tyle postow.
200 km chyba byłabym się jechać do szpitala z bólami. Z powrotem wydaje mi się, że większego problemu nie będzie. Co do wizyt mam ,teściowych itd. To do mnie przyjeżdżają rodzice nie wiem jeszcze jak długo tata zostanie ale mama ok tygodnia, bo mąż musi do pracy wracać od razu. I rodzicom na dzień nie oplaca sie tyle km jechać. Branie ślubu tylko dla tego , że dziecko w drodze uważam za totalna głupotę. Chyba, że dziecko tylko w jakiś sposób przyspieszyło ustalenie daty, ale w żadnym innym przypadku. Uaoo trzymaj się, ostatnio ciężkie chwile Cię caly czas dopadaj. Mam nadzieje, że jutro będzie lepszy dzień dla Ciebie. Russiandoll torba świetna. Coś to jeszcze było, hmm... ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Ewula Twoje ozdoby super się sprzedały, ładna kwota juz się uzbierała. Gratuluję wizyty i dobrych wyników. Współczuję tej rodzinie pożaru, przed samymi świętami jeszcze w zimę, straszne. W moim wózki też gondole można złożyć na płasko,świętna sprawa, bo dużo mniej miejsca zajmuje. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-18 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Rozeznanie
|
Też się cieszę z tego kiermaszu. Jeszcze w niedzielę będą dzieci zbierać kasę po każdej z mszy pod Kościołem. Myślę że kwota zacna.
Z tą gondola super sprawa tylko w przypadku baby design nigdzie się tym nie chwalą i na żadnym pokazie nie mówią a przecież to zaleta. ! Ja nie chcący na to wpadłam czytając jakiś wpis na necie jednej dziewczyny i poszłam sprawdzić. Naszarpnałam się bo nie ma do tego jakieś konkretnej instrukcji ale się udało. Z narzekań : Na mnie też się ludzie patrzą jak się turlam ale mi to nie przeszkadza bo też się patrze na ciężarne i na wózki dziecięce ![]() Dziś mam taką turbo zgage od rana że dwa razy prawie zwymiotowalam w aucie ( swoją drogą muszę przestać juz jeździć autem bo ciężko się odwracać przy cofaniu ![]() Ale i tak nie odpuscilam sobie wołowego hamburgera na mieście z sosem musztardowo miodowym ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-18 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wybaczcie, że nie cytuję ale tego tyle jest.
Co do l4 to musi być wpisany kod B, jak go nie ma to podobno da się z ZUSem po czasie załatwić dopłatę do 100% ale więcej nie wiem Gratulacje udanych wizyt ![]() Dotka gratulacje wyjścia do domu. Co do ślubu cywilnego i kościelnego to my mieliśmy kościelny, ale głównie przez naciski ze strony rodziny tż. W sumie wyszło super wesele z masą znajomych. Star Wars za nami ![]() ![]() Ale dzisiaj mnie miła niespodzianka spotkała ![]() ![]() ![]()
#3187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jeszcze sie wykpi wyrokiem, ze za stary na wiezienie, albo jeszcze co innego. Wspolczuje matce, sama chyba bym zwariowala :-( Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- Obudzil mnie budzik tz, zapomnial wylaczyc ![]() ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata gratki premii
![]() Ja też coś już spać nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczyny
![]() dobrego i bezproblemowego dnia dla nas wszystkich ![]() 86ewula ale intensywny dzień, mój też chyba taki będzie ![]() ![]() baby wojna w lidlu to wojna nie mam uprzywilejowanych ![]() ale pamiętacie jak kilka dni temu pisałam o paczce dla męża pod choinkę, dopiero wczoraj doszła, strasznie długo szła ![]() ![]() kinga1701 nie brałam pod uwagę jazdy gdy już coś się zaczyna dziać ale wcześniej ![]() ![]() pietrusiowata oproszę jaka miła niespodzianka ![]() niepozorna wstałam tylko na siusiu a Ty zaraziłaś mnie bezsennością ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Malwi, rozmawiałam. Zawsze obiecuje poprawę, ale ja mam wrażenie, że jednym uchem wchodzi, drugim wychodzi. Co do odległości do szpitala to ja mam niecałe 20 km i na pewno nie ryzykowałam bym jechać 200 km do szpitala, gdy się już akcja porodowa zaczęła. Zuken, u mnie podobnie. W życiu nie zgodziłabym się na ciągłą obecność mamy czy teściowej. Bym ich chyba pozabijała. Wszyscy będą skakać przy noworodku i mówić "zrób to tak", "daj ja zrobię", "nie rób tak". Jak sobie o tym pomyślę to już mam nerwa. Zaraz idę do szkoły. Miałam już nie chodzić, ale odpocznę sobie tam. Chociaż parę godzin bez małej, tż.
#3191 |
Zadomowienie
|
Uaoo przytulam, czasem trzeba sobie popłakać zeby upuścić emocji
Rusian torba super, mnie podobają sie ich organizery do wózka... Tylko wózka jeszcze nie mam... I tz stwierdził ze nie zdąży kupic... A liczyłam na to ze w święta wyjdziemy na pierwszy spacerek... ![]() A z gadżetów dla mam- jesli ktoś zastanawia sie nad kupnem poduszki do karmienia to powiem tak... Jak ja dałam rade bez niej przy chłopcach? Jest genialna- zwłaszcza przy kp! Wreszcie mnie plecy nie bola ![]() Młoda nakarmiona- ide spac bo jestem nieprzytomna... Zzzzz.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | |
Zakorzenienie
|
Witam i ja
![]() ![]() Cytat:
Moja mam przyjedzie do nas na tydzien i bedzie z nami mieszkala.... Juz jej zapowiedzialam, ze do przewijania, noszenia podnoszenia bedziemy uzywac specjalnych technik to odparla, ze ona zna stare metody jako polozna i takimi bedzie przy dziecku robila ![]() ![]() Ja do szkoly dzis nie poszlam, same wyklady sa... Chce sie domem nacieszyc ![]() Pietrusiowata a jak sam film? Zrobili cos ciekawego? Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-12-19 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moi rodzice mieszkają dwie klatki obok i już się zastanawiam czy nie będą za często przychodzić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No powiem Ci, ze chyba zainwestuje w body z dawandy 'moja mama wie najlepiej i nie potrzebuje rad'.... Dziecka jeszcze nie ma, a poziom irytacji rosnie :P Ale milo sobie polezec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53847333]Coś Wam opowiem. Pamiętacie jakie miałam przeboje z tż - laptopek i jego gry. Nie mamy ślubu i pomyślałam, że nie daj Boże coś mi się stanie (przy porodzie) to tż nic nie będzie mógł zrobić. Ani aktu urodzenia odebrać ani nic, czy za mnie do urzędu iść czy coś. Poczytałam na necie i zaproponowałam mu podpisanie potwierdzenie ojcostwa dziecka poczętego, nienarodzonego w urzędzie przed tym całym urzędnikiem. PowiedZiał, że spoko nie ma problemu. Powiedziałam mu że trzeba wybrać jak dziecko będzie się nazywać na narodzinach skoro mamy dwa różne i powiedziałam że chce, żeby do tego czasu (możliwego ślubu) miało moje, po czym powiedział "nie" i tyle. 2 dni później wspomniałam o tym ponownie by upewnić się, że jest tego świadomy, po czym znów usłyszałam "nie" bez jakichkolwiek pytań dlaczego tak chce itp. W końcu pojechaliśmy, urzędnik zapytał a ja potwierdziłam swoje nazwisko dla dziecka. O jezu, nie wiecie jaką potem mi urządził awanturę z tego powodu. Nie ważne że wcześniej o tym wiedział, ze miał szanse żeby się dogadać. Obraza majestatu po prostu. A ja wiem co mu odwali w przyszłości, czy mu się tydzień coś nie odwidzi. Nie jestem na 100% jego pewna Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] no chyba sobie żarty stroi że się o to oburzył ![]() przecież to oczywiste ze po takiej akcji jak mieliście ostatnio nie możesz mu ufać tak na 100% Cytat:
![]() Cytat:
![]() może nie szalej z tymi oknami bo faktycznie pójdziesz rodzić w wigilię, a chyba nie chcesz ![]() Cytat:
![]() ja tez nie chciałabym żeby ktoś inny mi się po domu plątał ![]() super torba ![]() Cytat:
![]() TŻowi podobno się dziś śniło ze rodzę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Zakorzenienie
|
Casaa super, że już wyszłas do domu! teraz jak do szpitala to już tylko na porodówkę prosto
![]() malwi jak jest wpisany kod B to od innego lekarza też L4 powinno być 100% ![]() joannarol moim zdaniem dobrze zrobiłaś z tym nazwiskiem, TŻ może duma urażona, ale faktycznie jakby chciał się tak na maxa zaangażować to oswiadczyłby się już wcześniej. Inna sprawa, że skoro można później zmienić nazwisko dziecka na nazwisko ojca to podjełaś naprawdę dobrą decyzję ![]() Casaa z jednej strony szkoda, że ominęły Cię poniekąd ślubne przygotowania, ale skoro wszystko wyszło fajnie to nic tylko się cieszyć ![]() uaoo dobrze, ze jednak idziesz do szkoły bo jak sama piszesz to będzie takie oderwanie od domu i TŻ, wręcz forma odpoczynku psychicznego. Choć tak naprawdę wieczór dla siebie w wannie z ksiażką, czy spacer czy spotkanie z koleżanką byłoby dla Ciebie najlepszą formą relaksu.. zuken dobrze, ze po wizycie wszystko okej ![]() Cytat:
![]() A ja prosiłabym o wpisanie wizyty nastepnej na 8.01. i to już ostatnia ![]() Co do ślubu w ciąży to moja siostra brała końcem października, była w 5 mc, nic nie było widać, ale to co ona się wymęczyła to dzięki, zwłaszcza, że jeszcze przeziębienie ją dopadło ![]() ![]()
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
Russian sorki za bezsenność
![]() Uaoo dobrze, że sobie popłakałaś. Czasem pomaga ![]() Casaa padłam z tego tekstu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Konto usunięte
|
O właśnie, dla mnie też proszę o dopisanie już ostatniej wizyty na 29.12 na 16.30. Ciekawe czy doczekam. Chciałabym już mieć to za sobą, urodzić pomiędzy świętami a sylwestrem. Mimo wszystko i tak wydaje mi się, że rozpakuje się w połowie stycznia te dozwolone 2 tygodnie później. Mama na święta nie przejeżdża , dopiero 28 grudnia i zostaje do 9 stycznia, mam nadzieje, że uda się jej zobaczyć małą. Szkoda bo w sumie to specjalnie poświęciła święta, żeby móc przyjechać jako tako na sam poród.
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
Uaoo to strasznie przykre :-(
Casaa wyobrazam sobie te mine A ja dzisiaj jade do mamy, kurcze Mlody chyba czuje, ze jedziemy na Slask, bo taaaak mnie podwozie boli, ze masakra jakas. Fakt odstawiam powoli leki, no i czekam na Wojtusia. Teoretycznie za 2 tygodnie mam termin.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zakorzenienie
|
Ja na moim weselu sie mega wybawilam, zabawa do 6 rano i caly czas w tancu a bylam w 14 tygodniu jakos
![]() Slub mielismy cywilny i normalnie wesele na prawie 100 osob ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
Joanna ja tak samo chcialabym urodzic miedzy Swietami a Sylwestrem no ale chciec to my sobie mozemy hehe
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Ja obstawiam ze w nastepnym tygodniu beda conajmniej 2 niespodziewane porody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | ||
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() No to pospałam ![]() ![]() ![]() a tu pasuje na zakupki jechać ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nienawidzę dotykania brzucha i dostałam koszulkę od koleżanki "hands off my bump" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze jej powiedziałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie spiochy po corce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
Joanna mi to samo gin wczoraj mowil
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
też mam takie tylko zielone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zakorzenienie
|
Joanna do końca grudnia jeszcze trochę czasu
![]() ![]() A my dziś w ogóle 9 miesiąc zaczynamy! Ostatni w tej przygodzie ciążowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | ||||
Wtajemniczenie
|
Pieknosci! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj maz chce je zamowic ![]() Cytat:
Ja tez obstawiam porody w przyszlym tygodniu ![]() ![]() Dziewczyny a jak to jest z macierzynskim? W sensie skoro teraz l4 wyplacala mi firma, bo zatrudnia wiecej niz 20 pracownikow, to macierzynski tez firma dalej bedzie wyplacac czy przejmuje to zus? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.