Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-19, 15:06   #3301
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Dotka super,że tak dobrze Wam minęły pierwsze chwile w domku Super, że TŻ będzie cały czas z Wami do 8.01
A jak psina zareagowała na Witka?

Magda miło ze strony TŻ

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Kamilka te kilka dni migiem Wam zlecą Na Święta już będziecie w domu?
Dotka, ciese sie, ze tak dobrze Wam mineły pierwsze chwile powodzenia w dalszych.

aKamilka cos mowila, ze po weekendzie wychodza.
Stary 2015-12-19, 15:25   #3302
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

ej zalamka totalna....

#dotka super ze jesteście w domku teraz synek będzie szybko nabiera sił
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 15:27   #3303
Dotka90
Zakorzenienie

Kamilka, właśnie na położną bardzo liczę.

Nie kazali kupować monitora, ale ja jakoś chciałam (chociaż widzę, że będzie raczej zbędny, ale to nie szkodzi, najwyżej się go sprzeda).

Bo właśnie miałam Wam pisać, że dzwoniłam w piątek i taaaaka super babka! Wszystko wypytała, przemiła, mówiła mi per słoneczko i skarbie

To jest starsza babka, zastepuje swoją córkę, która wraca od stycznia (ma małe dziecko). Ta młoda jest mgr położnictwa więc też super, liczę na duże wsparcie.

Położna o wszyyystko wypytała, będzie w poniedziałek u nas, mówiła że się przygotuje - wie, że to wczesniak więc też coś tam może więcej powie.

Niepozorna - olała go powąchała go (założyliśmy jej kaganiec, bo ona jest nieoblizalna) i tyle

Jak mały płacze to nie reaguje. Nie odganiamy jej jak podchodzi jak ja np. karmię, nie zamykamy jej i to przynosi super efekty - jest obojętna. Wiadomo - młody tylko w wózku/łóżeczku, a jak na łóżku leży to psa wtedy nie wpuszczam.

Młody też dobry, bo moja psina ma meeega donośny i skrzekliwy szczek i jak się ją np. niechcący zdepta czy coś to tak się rozdziera, że umarłego by obudził. A Witkowi ani powieka nie drga Ale słyszał ją w ciąży i to chyba dlatego.

Wczoraj normalnie gotowalismy przy nim obiad, potem tz wkrętarką skręcał łożeczko - młody nic
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 15:40   #3304
kamilka
Zadomowienie

DOTKA nie wiem od którego tc to sie należy, ale nam z racji wcześniactwa przysługuje szczepienie na pneumokoki w 6 tyg i szczepienia skojarzone.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Nebula tak- w poniedziałek planują wypis. Mieli nas juz w piątek puścić ale z racji ze tz i dzieci mieli wirusa wolałam poczekac jeszcze moment...

kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 15:46   #3305
Dotka90
Zakorzenienie

Kamilko - nam też przysluguje to szczepienie

Dobrze, że położna fajna, bo muszę z kalendarzem się ogarnąć: czeka nas wizyta u okulisty (4,8,12 tydzień życia), kontrolne USG mózgu, kontrolne USG bioder, wizyta w poradni neonatologicznej, kontrolna morfologia itp. I tak muszę dopytać, bo mam napisane, że np. kontrola za 4 tygodnie, ale nie wiem czy to się tyczy że za 4 tygodnie od 7.12 czy od 18.12.
Stary 2015-12-19, 16:11   #3306
kamilka
Zadomowienie

U nas tłumaczyli ze za 4tyg od wypisu... Usg główki moja juz miała 3x wiec mam nadzieje z tym juz bedzie spokój. Bioderek tez juz miała... Jeszcze nam audiologiczna poradnia zostaje, chirurgiczna i logopedę noworodkowego musze ogarnąć, poza tym na rehabilitacje sie gdzies wcisnąć. To wiem, a co nam dołożą w poniedziałek to sie okaże...

Stary 2015-12-19, 17:07   #3307
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

Dzieki dziewczynki, dojechalismy szczesliwie do domu wprawdzie po drodze bolalo mnie na wybojach, ale dojechalismy
.
Super że dojechaliscie bezpiecznie
No to pozostaje spokojnie czekać na poród
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Generalnie jest nielekko Ale to z racji tego, że KP ale butelką. Naprawdę to zajmuje okropnie dużo czasu Mały je co 2,5 - max 3h. Ale jedzenie zajmuje mu 40-60 minut. Do tego przewijanie, wyparzanie butelek, odciąganie pokarmu (30 minut). Więc czasu między karmieniami zostaje mi średnio 1h-1,5h. TŻta od rana nie ma, bo pojechał na zakupy itp. Nie jest najgorzej, bo wstawiłam pranie, umyłam podłogi, wzięłam prysznic itp ale trochę mnie przeraża, że mam tylko tą godzinę czasu na cokolwiek.

Tak to generalnie bardzo okej Mały budzi się co te 2,5-3h. Płacze tylko jak już głód go przyciśnie albo jak się chce przytulić
Duuużo śpi, ma okresy aktywności ale nieduże. Dużo się uśmiecha (to jeszcze te mało świadome uśmiechy, ale widac że mu dobrze, np. po karmieniu).

Niestety jesteśmy zmuszeni kupić kilka mniejszych ciuszkow, bo mały w większosci 56 dosłownie się topi.
Teraz udało mi się go ubrać w miarę nieźle, bo bluzka i śpiochy i nawet nie są za duże. Ale mamy za mało dobrych ciuchów.

Jak któraś się zastanawia nad rożkiem od Milutkiej to BRAAAAAAAAĆ! Ja nie chcialam rożka, a to super opcja, bo wkładam w rożku małego do wózka/łożeczka, on się nie rozkopuje i nie wyziębia. Przez to minky to młody się super grzeje, a u nas to naprawdę ważne.
Fajnie że sobie radzicie w domku
Macie teraz mnóstwo czasu do wykorzystania we trójkę
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Tż wrócił od kuzyna i przywiózł mi to po to, żebym poczuła się kobietą znowu... kochany

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ej zalamka totalna....
Co się dzieje?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 17:07   #3308
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:

Tak bardzo się zgadzam !
Cytat:
Noo spoko, a Ty jesteś w zaawansowanej ciąży. Magda dobrze mowi - chcesz mieć wcześniaka przy tamtejszej służbie zdrowia?
Czasem mam wrażenie, że naprawdę musi się coś stać żebyś choć odrobinę zluzowała. Nikt nie mowi, że masz plackiem leżeć, ale przeginasz, a potem panikujesz że mała się nie rusza.

Jak któraś się zastanawia nad rożkiem od Milutkiej to BRAAAAAAAAĆ! Ja nie chcialam rożka, a to super opcja, bo wkładam w rożku małego do wózka/łożeczka, on się nie rozkopuje i nie wyziębia. Przez to minky to młody się super grzeje, a u nas to naprawdę ważne.
nie chcę, oczywiście że nie chcę - ale jaki mam wybór? jeśli tego nie zrobimy to NIE będę miała domu do mieszkania z córką, bo wątpię bardzo żebym za 3 tygodnie (donoszona ciąża) miała więcej energii niż teraz. dzisiaj miał pomóc brat i kuzyn męża i oczywiście nas olali, więc niezbyt widzę inne wyjście niż robienie tego co musimy robić we dwójkę. do domu bez mebli i prądu raczej nie wejdę z dzieckiem. a jeśli chodzi o panikę, to podzieliłam się niepokojem - tak jak każda z nas się dzieli - ale jednocześnie zachowałam spokój ze względu na to, że serce biło - to za Waszą namową wybrałam się na wizytę do lekarza. kobiety pracują do ostatniego dnia przed porodem, również fizycznie, i nie każda z takich ciąż kończy się tragedią - ba, wydaje mi się, że większość kończy się dobrze.

co do rożka to dobra wiadomość, ja nie byłam przekonana

Cytat:
Eno to ja nie w godzinę to wszystko zrobiłam Tylko w pierwszą wolną godzinę wzięłam prysznic, potem w kolejną pranie, w kolejną podłogi itp. Do tego dzwoni moja mama i gadamy godzinę, więc to też robi swoje

Super gest od TŻta

Aaaa Casaa, chyba Ty pytałas o opiekę po porodzie, więc 100% sprawdzone info:

- po CC przysługuje 3 tygodnie opieki nad żoną
- po SN 2 tygodnie opieki nad żoną

Oba świadczenia płatne 80%.

tym samym TŻ jest z nami do 8.01 Tylko w jeden dzień ma skoczyc do pracy, bo będą Wigilię robić

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Karmimy się w tej pozycji: https://www.youtube.com/watch?v=vodWQkekbpA
więc to nie przytulanie
jezu ale fajnie z tymi tygodniami na żonę, jednak to bzdura że w polsce są słabe przepisy prorodzinne

Cytat:
Kamilko - nam też przysluguje to szczepienie

Dobrze, że położna fajna, bo muszę z kalendarzem się ogarnąć: czeka nas wizyta u okulisty (4,8,12 tydzień życia), kontrolne USG mózgu, kontrolne USG bioder, wizyta w poradni neonatologicznej, kontrolna morfologia itp. I tak muszę dopytać, bo mam napisane, że np. kontrola za 4 tygodnie, ale nie wiem czy to się tyczy że za 4 tygodnie od 7.12 czy od 18.12.
o.o szok jeśli chodzi o ilość wizyt...z drugiej strony, biorąc pod uwagę kolejki w NFZ, to może i lepiej że tyle tego macie zagwarantowanego, bo jakby coś się działo i musielibyście szukać na gwałt to byłoby ciężko.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-12-19 o 17:09
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 17:17   #3309
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby - tyle wizyt dlatego, że to wcześniak i musi być kontrolowany cały czas
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 17:32   #3310
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Chwalę sie moją choinką

Nic specjalnego i taka sama jak w zeszłym roku, ale to ze miałam siłę ją ubrać to już sukces

Przy okazji wrzucam mój leżaczek Tiny Love i literki, które zamówiliśmy do powieszenia nad łóżkiem synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0119.jpg (165,8 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0120.jpg (110,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0121.jpg (81,6 KB, 56 załadowań)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-19, 17:33   #3311
kamilka
Zadomowienie

BABY USG bioderek maja standardowo wszystkie dzieci. Okulista ze względu na żółtaczkę. Usg mózgu, częsta morfologia, poradnia neonatologiczna to typowo pod wcześniaków. Zreszta do tego dojdzie jeszcze kilka innych poradni na wizytach i lekarza pierwszego kontaktu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 17:37   #3312
czarnulax
Zakorzenienie

magda piękny gest ze strony Tżta
dotka super, że jesteście już w domku
ewusia śliczności
Stary 2015-12-19, 17:38   #3313
kamilka
Zadomowienie

Szkoda ze taptalk nie ogarnia fotek ciekawe czy u mnie choinkę juz ubrali- bo znieśli i ustawili na pewno.
Jeszcze sie dzis wkurzyłem bo proszę od miesiąca i juz wiem ze wózka tz nie kupi... Czemu? Dobre pytanie... Wie jaki... Bo wybrany mamy. Tylko kolor w sklepie wybrać... To nie... Chyba woli żebym sama wybrała... Tylko jeszcze nie dotarło ze ja do sklepu nie pojadę bo najnormalniej w świecie nie wyrobie sie miedzy karmieniami... A nikomu jej butla karmic nie pozwolę

Stary 2015-12-19, 17:49   #3314
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kamilka, właśnie na położną bardzo liczę.

Nie kazali kupować monitora, ale ja jakoś chciałam (chociaż widzę, że będzie raczej zbędny, ale to nie szkodzi, najwyżej się go sprzeda).

Bo właśnie miałam Wam pisać, że dzwoniłam w piątek i taaaaka super babka! Wszystko wypytała, przemiła, mówiła mi per słoneczko i skarbie

To jest starsza babka, zastepuje swoją córkę, która wraca od stycznia (ma małe dziecko). Ta młoda jest mgr położnictwa więc też super, liczę na duże wsparcie.

Położna o wszyyystko wypytała, będzie w poniedziałek u nas, mówiła że się przygotuje - wie, że to wczesniak więc też coś tam może więcej powie.

Niepozorna - olała go powąchała go (założyliśmy jej kaganiec, bo ona jest nieoblizalna) i tyle

Jak mały płacze to nie reaguje. Nie odganiamy jej jak podchodzi jak ja np. karmię, nie zamykamy jej i to przynosi super efekty - jest obojętna. Wiadomo - młody tylko w wózku/łóżeczku, a jak na łóżku leży to psa wtedy nie wpuszczam.

Młody też dobry, bo moja psina ma meeega donośny i skrzekliwy szczek i jak się ją np. niechcący zdepta czy coś to tak się rozdziera, że umarłego by obudził. A Witkowi ani powieka nie drga Ale słyszał ją w ciąży i to chyba dlatego.

Wczoraj normalnie gotowalismy przy nim obiad, potem tz wkrętarką skręcał łożeczko - młody nic
Super, że tak piesek zareagowal mój to straszny szczekacz, więc Kuba na bank zna jego hałas
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Chwalę sie moją choinką

Nic specjalnego i taka sama jak w zeszłym roku, ale to ze miałam siłę ją ubrać to już sukces

Przy okazji wrzucam mój leżaczek Tiny Love i literki, które zamówiliśmy do powieszenia nad łóżkiem synka
Śliczna choinka śliczne wszystko

Dziewczyny, własnie obejrzałam z mężem bajkę pt. Księga Życia, przez przypadek na początek trafiliśmy w tv, bo leciała na Canal+. Jesli ktoś ma ochotę na naprawdę ładną, mądrą bajkę to obejrzyjcie bajka bardziej dla dorosłych, ale dla mnie po prostu fenomenalna. I ścieżka dźwiękowa
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 17:59   #3315
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
ewusia śliczności

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Szkoda ze taptalk nie ogarnia fotek ciekawe czy u mnie choinkę juz ubrali- bo znieśli i ustawili na pewno.
Jeszcze sie dzis wkurzyłem bo proszę od miesiąca i juz wiem ze wózka tz nie kupi... Czemu? Dobre pytanie... Wie jaki... Bo wybrany mamy. Tylko kolor w sklepie wybrać... To nie... Chyba woli żebym sama wybrała... Tylko jeszcze nie dotarło ze ja do sklepu nie pojadę bo najnormalniej w świecie nie wyrobie sie miedzy karmieniami... A nikomu jej butla karmic nie pozwolę

oj, baty się należą TŻowi za takie podejście
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Śliczna choinka śliczne wszystko

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, własnie obejrzałam z mężem bajkę pt. Księga Życia, przez przypadek na początek trafiliśmy w tv, bo leciała na Canal+. Jesli ktoś ma ochotę na naprawdę ładną, mądrą bajkę to obejrzyjcie bajka bardziej dla dorosłych, ale dla mnie po prostu fenomenalna. I ścieżka dźwiękowa
dzięki za polecenie, zapisałam
ostatnio mamy fazę na bajki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 18:03   #3316
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kamilka - to zadzwoń do tego sklepu i zamów przez tel i niech dostarczą od czegoś kurierzy są A Tż

Ewusia - super rzeczy no i choinka!
Stary 2015-12-19, 18:05   #3317
uaoo
Zakorzenienie

mojakaren, nawet nie masz pojęcia jak marzę o tym Niestety nie jestem szczęśliwą posiadaczką wanny.

niepozorna, mi pomoże tylk poród

zuken, jak Ci gin robił ten masaż?

czarnulax, ja mam drugi dzień skurcze, ale jak mnie złapie to ból straszny, są dosyć często ale nieregularnie. Wydaje mi się jednak, że mała tak szybko nie wyjdzie.

Nebula, jakiego masz szumisia tego normalnego czy tego cry sensor?

Ewusia, strasznie zazdroszczę Ci tego leżaczka!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 18:06   #3318
kamilka
Zadomowienie

Magda w smyku chciałam kupic bo mam kupon -10% a w sklepie internetowym tego wózka nie ma... A przy kwocie ponad 1000 to juz sie rabat ładny robi... Wiec z wysyłki dupka

Stary 2015-12-19, 18:10   #3319
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kamilka a jakbyś zadzwoniła na sklep to może by się udało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 18:14   #3320
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

O tym masażu szyjki macicy mówiła nam położna na SR, że jest teraz zakazany jako metoda przyspieszenia porodu. Że dochodzi przy niej do rozerwania włókien mięśni i niesie ze sobą pewne ryzyko czy one się w 100% zregeneruja. Pomijając fakt że to jest dość brutalny i bolesny zabieg.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 18:16   #3321
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ej zalamka totalna....
Co sie stało?

Kamilka mąż pewnie się boi, że Ci się kolor nie spodoba jaki on wybierze, może powiedz mu jakieś dwa i niech któryś kupi z tych co mu podasz. A jaki to wózek ma być.

Ewusia śliczne, nie wiem czemu myślałam, że te leżaczki to tylko czerwone są
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 18:19   #3322
czarnulax
Zakorzenienie

Kinga jest kilka kolorów do wyboru
Stary 2015-12-19, 18:21   #3323
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
BABY USG bioderek maja standardowo wszystkie dzieci. Okulista ze względu na żółtaczkę. Usg mózgu, częsta morfologia, poradnia neonatologiczna to typowo pod wcześniaków. Zreszta do tego dojdzie jeszcze kilka innych poradni na wizytach i lekarza pierwszego kontaktu

Okulista to chyba raczej w kierunku retinopatii?
A co ten TŻ za jaja wyczynia z tym wózkiem, skoro trzeba tylko jechać i zamówić?!

Rozmawialiście z lekarzem o spacerach? Jak się na to zapatrujesz? pogoda ładna, ciepło... Zastanawiam się czy młodego nie wystawić jutro w wózku choćby na podwórko..

Baby, ja mam nadzieje, że będzie u Ciebie wszystko okej, ale po prostu martwimy się jak widzimy, że musisz tak latać

Ewusia, a ten leżaczek można zamknąć od góry, czy on nie ma budki?
Bo ja zajarzyłam, że to jednak chyba nie jest ten sam (tak myślałam wcześniej):
1. http://www.sdkrak.pl/tiny-love-wielo...kg-p-2675.html
2. http://www.sdkrak.pl/tiny-love-wielo...ka-p-3158.html
Stary 2015-12-19, 18:26   #3324
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka - ja wiem, że to nie o wcześniaku, ale mi położna na temat wychodzenia powiedziała, żebym ubrała młodego i po prostu na rękach z nim na początek na 5-10 min i do domu spowrotem. Jak się boisz wychłodzenia to może małego ubierz i wsadź sobie go pod kurtkę i tak wyjdź?
Stary 2015-12-19, 18:28   #3325
czarnulax
Zakorzenienie

Są chyba właśnie dwa rodzaje tych leżaczkow, ten bez tej budki (tańszy) i z budka (droższy). Porównywalam je ostatnio.
Stary 2015-12-19, 18:29   #3326
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Ewusia - super rzeczy no i choinka!

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Ewusia, strasznie zazdroszczę Ci tego leżaczka!
może poszukaj używanego jak Ci się podoba? ja mam używany
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Ewusia śliczne, nie wiem czemu myślałam, że te leżaczki to tylko czerwone są

jest kilka kolorów na pewno jeszcze właśnie czerwony i niebieski
Cytat:

Ewusia, a ten leżaczek można zamknąć od góry, czy on nie ma budki?
Bo ja zajarzyłam, że to jednak chyba nie jest ten sam (tak myślałam wcześniej):
1. http://www.sdkrak.pl/tiny-love-wielo...kg-p-2675.html
2. http://www.sdkrak.pl/tiny-love-wielo...ka-p-3158.html
ja mam ten z pierwszego linka ten z budką to widocznie jakaś bardziej wybajerzona wersja (i odpowiednio droższa)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-19, 18:42   #3327
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kupiłam sobie prezent pod choinkę! Za całe 50 zł w housie Miałam brać czarną taką jakby aktówkę, ale była sztywna i martwiłam się, że mało mi wejdzie. A ta jest miękka i na pewno wszystko się zmieści
Jeszcze portfel nowy by się przydał Widziałam taki uroczy z myszką miki, ale nie wiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2056.jpg (48,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2015-12-19, 18:43   #3328
iola14
Rozeznanie

Dotka świetnie, że już jesteście w domu no i fajnie, że tż tyle z wami pobędzie

Kamilka No choćbym mojego słyszała najłatwiej powiedzieć nie wiem jaki zrób to ty Goń go do sklepu i koniec

Ewusia śliczna choinka

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
O tym masażu szyjki macicy mówiła nam położna na SR, że jest teraz zakazany jako metoda przyspieszenia porodu. Że dochodzi przy niej do rozerwania włókien mięśni i niesie ze sobą pewne ryzyko czy one się w 100% zregeneruja. Pomijając fakt że to jest dość brutalny i bolesny zabieg.
W moim planie porodu zaznaczyłam, że się na to nie zgadzam Przy synu miałam i bolało okropnie brrr... Nigdy więcej
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 18:43   #3329
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

a tą torbę co teraz mam (worek taki) wykorzystam jako torbę do wózka
Stary 2015-12-19, 18:52   #3330
kamilka
Zadomowienie

Kinga- ja mu mówiłam ze jeden z odcieni szarości- obojętne mi wlasciwie jaki bedzie. Ale on i tak ma milion wymówek zeby po niego nie jechać
Amelis Pro- to był pierwszy typ- a potem juz nie było możliwości jeździć oglądać inne...
DOTKA tu okulistę tłumaczyli faktem ze dziecko naświetlane jest. Niby oczka zakrywają, ale tak na wszelki wypadek lepiej isc skontrolować... Tak samo audiolog. Badanie było, ale nie zaszkodzi powtórnie zrobic.
O spacery nie pytałam... Ale i tak planowałam wyjsć na chwilkę. Pogoda jest taka akurat. Kisić w domu sie nie ma co... Tylko nie mam wózka na ten spacer...
A kłócić to szczerze mówiąc mi sie z nim nie chce... Dość juz nerwów mam przez szpital...
Ide na kąpanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości