|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
![]() aKamilka cos mowila, ze po weekendzie wychodza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
ej zalamka totalna....
![]() #dotka super ze jesteście w domku teraz synek będzie szybko nabiera sił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Kamilka, właśnie na położną bardzo liczę.
Nie kazali kupować monitora, ale ja jakoś chciałam (chociaż widzę, że będzie raczej zbędny, ale to nie szkodzi, najwyżej się go sprzeda). Bo właśnie miałam Wam pisać, że dzwoniłam w piątek i taaaaka super babka! Wszystko wypytała, przemiła, mówiła mi per słoneczko i skarbie ![]() To jest starsza babka, zastepuje swoją córkę, która wraca od stycznia (ma małe dziecko). Ta młoda jest mgr położnictwa więc też super, liczę na duże wsparcie. Położna o wszyyystko wypytała, będzie w poniedziałek u nas, mówiła że się przygotuje - wie, że to wczesniak więc też coś tam może więcej powie. Niepozorna - olała go ![]() ![]() Jak mały płacze to nie reaguje. Nie odganiamy jej jak podchodzi jak ja np. karmię, nie zamykamy jej i to przynosi super efekty - jest obojętna. Wiadomo - młody tylko w wózku/łóżeczku, a jak na łóżku leży to psa wtedy nie wpuszczam. Młody też dobry, bo moja psina ma meeega donośny i skrzekliwy szczek i jak się ją np. niechcący zdepta czy coś to tak się rozdziera, że umarłego by obudził. A Witkowi ani powieka nie drga ![]() Wczoraj normalnie gotowalismy przy nim obiad, potem tz wkrętarką skręcał łożeczko - młody nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zadomowienie
|
DOTKA nie wiem od którego tc to sie należy, ale nam z racji wcześniactwa przysługuje szczepienie na pneumokoki w 6 tyg i szczepienia skojarzone.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Nebula tak- w poniedziałek planują wypis. Mieli nas juz w piątek puścić ale z racji ze tz i dzieci mieli wirusa wolałam poczekac jeszcze moment... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Kamilko - nam też przysluguje to szczepienie
![]() Dobrze, że położna fajna, bo muszę z kalendarzem się ogarnąć: czeka nas wizyta u okulisty (4,8,12 tydzień życia), kontrolne USG mózgu, kontrolne USG bioder, wizyta w poradni neonatologicznej, kontrolna morfologia itp. I tak muszę dopytać, bo mam napisane, że np. kontrola za 4 tygodnie, ale nie wiem czy to się tyczy że za 4 tygodnie od 7.12 czy od 18.12. |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zadomowienie
|
U nas tłumaczyli ze za 4tyg od wypisu... Usg główki moja juz miała 3x wiec mam nadzieje z tym juz bedzie spokój. Bioderek tez juz miała... Jeszcze nam audiologiczna poradnia zostaje, chirurgiczna i logopedę noworodkowego musze ogarnąć, poza tym na rehabilitacje sie gdzies wcisnąć. To wiem, a co nam dołożą w poniedziałek to sie okaże...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to pozostaje spokojnie czekać na poród ![]() Cytat:
![]() Macie teraz mnóstwo czasu do wykorzystania we trójkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Co się dzieje? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rożka to dobra wiadomość, ja nie byłam przekonana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-12-19 o 17:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Chwalę sie moją choinką
![]() Nic specjalnego i taka sama jak w zeszłym roku, ale to ze miałam siłę ją ubrać to już sukces ![]() Przy okazji wrzucam mój leżaczek Tiny Love i literki, które zamówiliśmy do powieszenia nad łóżkiem synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zadomowienie
|
BABY USG bioderek maja standardowo wszystkie dzieci. Okulista ze względu na żółtaczkę. Usg mózgu, częsta morfologia, poradnia neonatologiczna to typowo pod wcześniaków. Zreszta do tego dojdzie jeszcze kilka innych poradni na wizytach i lekarza pierwszego kontaktu
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
magda piękny gest ze strony Tżta
![]() dotka super, że jesteście już w domku ![]() ewusia śliczności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zadomowienie
|
Szkoda ze taptalk nie ogarnia fotek
![]() Jeszcze sie dzis wkurzyłem bo proszę od miesiąca i juz wiem ze wózka tz nie kupi... Czemu? Dobre pytanie... Wie jaki... Bo wybrany mamy. Tylko kolor w sklepie wybrać... To nie... Chyba woli żebym sama wybrała... Tylko jeszcze nie dotarło ze ja do sklepu nie pojadę bo najnormalniej w świecie nie wyrobie sie miedzy karmieniami... A nikomu jej butla karmic nie pozwolę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, własnie obejrzałam z mężem bajkę pt. Księga Życia, przez przypadek na początek trafiliśmy w tv, bo leciała na Canal+. Jesli ktoś ma ochotę na naprawdę ładną, mądrą bajkę to obejrzyjcie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ostatnio mamy fazę na bajki ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Kamilka - to zadzwoń do tego sklepu i zamów przez tel i niech dostarczą
![]() ![]() ![]() Ewusia - super rzeczy no i choinka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
mojakaren, nawet nie masz pojęcia jak marzę o tym
![]() niepozorna, mi pomoże tylk poród ![]() zuken, jak Ci gin robił ten masaż? czarnulax, ja mam drugi dzień skurcze, ale jak mnie złapie to ból straszny, są dosyć często ale nieregularnie. Wydaje mi się jednak, że mała tak szybko nie wyjdzie. Nebula, jakiego masz szumisia tego normalnego czy tego cry sensor? Ewusia, strasznie zazdroszczę Ci tego leżaczka!
#3318 |
Zadomowienie
|
Magda w smyku chciałam kupic bo mam kupon -10% a w sklepie internetowym tego wózka nie ma... A przy kwocie ponad 1000 to juz sie rabat ładny robi... Wiec z wysyłki dupka
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
O tym masażu szyjki macicy mówiła nam położna na SR, że jest teraz zakazany
![]()
#3321 |
Zakorzenienie
|
Co sie stało?
Kamilka mąż pewnie się boi, że Ci się kolor nie spodoba jaki on wybierze, może powiedz mu jakieś dwa i niech któryś kupi z tych co mu podasz. A jaki to wózek ma być. Ewusia śliczne, nie wiem czemu myślałam, że te leżaczki to tylko czerwone są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zakorzenienie
|
Kinga jest kilka kolorów do wyboru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co ten TŻ za jaja wyczynia z tym wózkiem, skoro trzeba tylko jechać i zamówić?! ![]() Rozmawialiście z lekarzem o spacerach? Jak się na to zapatrujesz? pogoda ładna, ciepło... Zastanawiam się czy młodego nie wystawić jutro w wózku choćby na podwórko.. Baby, ja mam nadzieje, że będzie u Ciebie wszystko okej, ale po prostu martwimy się jak widzimy, że musisz tak latać ![]() Ewusia, a ten leżaczek można zamknąć od góry, czy on nie ma budki? Bo ja zajarzyłam, że to jednak chyba nie jest ten sam (tak myślałam wcześniej): 1. http://www.sdkrak.pl/tiny-love-wielo...kg-p-2675.html 2. http://www.sdkrak.pl/tiny-love-wielo...ka-p-3158.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Dotka - ja wiem, że to nie o wcześniaku, ale mi położna na temat wychodzenia powiedziała, żebym ubrała młodego i po prostu na rękach z nim na początek na 5-10 min i do domu spowrotem. Jak się boisz wychłodzenia to może małego ubierz i wsadź sobie go pod kurtkę i tak wyjdź?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Są chyba właśnie dwa rodzaje tych leżaczkow, ten bez tej budki (tańszy) i z budka (droższy). Porównywalam je ostatnio.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | ||
Zakorzenienie
|
![]() może poszukaj używanego jak Ci się podoba? ja mam używany ![]() Cytat:
![]() jest kilka kolorów ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie prezent pod choinkę! Za całe 50 zł w housie
![]() ![]() Jeszcze portfel nowy by się przydał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |
Rozeznanie
|
Dotka świetnie, że już jesteście w domu
![]() ![]() Kamilka No choćbym mojego słyszała ![]() ![]() ![]() Ewusia śliczna choinka ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zadomowienie
|
Kinga- ja mu mówiłam ze jeden z odcieni szarości- obojętne mi wlasciwie jaki bedzie. Ale on i tak ma milion wymówek zeby po niego nie jechać
Amelis Pro- to był pierwszy typ- a potem juz nie było możliwości jeździć oglądać inne... DOTKA tu okulistę tłumaczyli faktem ze dziecko naświetlane jest. Niby oczka zakrywają, ale tak na wszelki wypadek lepiej isc skontrolować... Tak samo audiolog. Badanie było, ale nie zaszkodzi powtórnie zrobic. O spacery nie pytałam... Ale i tak planowałam wyjsć na chwilkę. Pogoda jest taka akurat. Kisić w domu sie nie ma co... Tylko nie mam wózka na ten spacer... A kłócić to szczerze mówiąc mi sie z nim nie chce... Dość juz nerwów mam przez szpital... Ide na kąpanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.