|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
No właśnie tu rybka leci na patelnię a tego ciasta to też nie ma Bóg wie ile.. A tłuszcz gorący więc powinien alko wyparować..
google nic na ten temat nie wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamiętam że już kiedyś je polecałaś i kupiłam ich sporo, bardzo fajne są i widać ze porządnie wykonane ![]() ![]() Cytat:
![]() ale mimo rozwarcia 3 cm, porządnego badania, krwawienia po tym badaniu przez 3 dni i prawdopodobnie odejścia przy okazji części czopa nadal nie rodzę, więc jakoś już nie wierze w to rodzenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamiętaj ze jeszcze kilka dni musisz poczekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a może w szpitalu się okaże ze coś się rozkręca u Ciebie i przyspieszą... Ubrałam choinkę i czuję się jakbym przebiegła maraton razy 2 ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Nebula - ja wczoraj na kolację zjadłam parówki z ketchupem i ten ketchup mścił się na mnie o 3 nad ranem mega zgagą.. ani to cofnąć ani żeby się odbiło, bo nie wiesz czy Ci się nie uleje masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, mam tak caly czas. Ale teraz dodatkowo czuję napieranie na krtań, tchawicę czy gdzie te mandarynki się wybierają. Zwiedzać się zachciało... ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- I gratuluje 9 miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zakorzenienie
|
Brak pomysłu
Cytat:
. Mam dokładnie tyle samo składników. U mnie mąż w pracy jest, a ja chodzę i nie wiem za co się wziąć, poskładałam zasłonki i firanki co się wczoraj prały. Dokończyłam sprzątanie w szafkach. Jeszcze te dwa okna zostały i tak na nie patrzę i nie wiem czy doczekają za nim maż wróci. Tylko czy chce mi sie słuchać później jego gadania, hmmm chyba nie. To już zostawię mu te okna nie ma niech się cieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jerzyczka super mąż ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczynki, dojechalismy szczesliwie do domu ![]() ![]() U mnie tez ja ogarniam papierkowe, finansowe i wszystkie inne sprawy.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
Magda, bez paniki z tym alko
![]() U mnie na obiad to co zwykle od tygodnia czyli co jest w menu karty knajpy, jtora wybierzemy :P maz szlifuje blaty, jeszcze trzeba olejowac wiec jutro tez obiad bedzie poza domem ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
UWAGA NADRABIAM, więc zaraz wstawię Wam tu elaborat
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
na dzień 9.12.2015 pierwsze dziecko ma 11 m-cy, a drugie sie nawet nie urodziło, no to... heloł? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A we dwójkę łatwiej nam cos ogarnąć, bo i on nie musi jechać do mnie do szpitala, a ja mam pomoc chocby przy karmieniu, czy podgrzaniu mleka, albo zrobi mi śniadanie itp. Także troszkę ogarnęlismy wczoraj, zaczęlismy tez dzisiaj, ja trochę ogarniam bo tz o 11 pojechał do Krakowa, bo ma trochę załatwień - apteka, zakupy, moja mama itp. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi CC robiła babka, którą pierwszy raz na oczy widziałam, młoda lekarka. Płakał po wsadzeniu go do fotelika ale w aucie mu przeszło. Jechałam z tyłu (mimo wszystko), bo patrzyłam czy oddycha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
High five! ![]() Hoł hoł hoł, ale poszalał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem mam wrażenie, że naprawdę musi się coś stać żebyś choć odrobinę zluzowała. Nikt nie mowi, że masz plackiem leżeć, ale przeginasz, a potem panikujesz że mała się nie rusza. Cytat:
Cytat:
Dzięki ze pytasz ![]() Generalnie jest nielekko ![]() ![]() Tak to generalnie bardzo okej ![]() ![]() Duuużo śpi, ma okresy aktywności ale nieduże. Dużo się uśmiecha (to jeszcze te mało świadome uśmiechy, ale widac że mu dobrze, np. po karmieniu). Niestety jesteśmy zmuszeni kupić kilka mniejszych ciuszkow, bo mały w większosci 56 dosłownie się topi. Teraz udało mi się go ubrać w miarę nieźle, bo bluzka i śpiochy i nawet nie są za duże. Ale mamy za mało dobrych ciuchów. Jak któraś się zastanawia nad rożkiem od Milutkiej to BRAAAAAAAAĆ! Ja nie chcialam rożka, a to super opcja, bo wkładam w rożku małego do wózka/łożeczka, on się nie rozkopuje i nie wyziębia. Przez to minky to młody się super grzeje, a u nas to naprawdę ważne. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Dotka - ale tak czy siak dużo robisz w tą godzinę ! super, że wszystko w porządku, że powoli dochodzicie do ładu ze wszystkim
![]() ![]() Tż wrócił od kuzyna i przywiózł mi to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
Dotka, fajnie ze napisalas
![]() ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Magda, bardzo mily gest ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
Casaa- bardzo miły, zważywszy na to, że on nigdy mi nie kupił kwiatków bez okazji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Rozeznanie
|
Dotka super, że jesteście już w domu
![]() ![]() U mnie kolejny produktywny dzień. Zamówiłam adaptery do fotelika i mają być do odbioru w środę i kupiliśmy stelaż pod wanienkę. Teraz trochę żałujemy, że wzięliśmy tą z Ikei ale nawet wszystko się trzyma. Uprałam pościel do łóżeczka i ochraniacz. Kupiłam olej kokosowy bo się skończył a wczoraj po balsamie myślałam, że się zadrapię :P
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) nikt mi tego nie pokazał, bo się tak skupiali na tym żeby zjadł swoją porcję z butli b) przystawiam go, ale on nic nie ogarnia ![]() W sumie te 40ml co 3h daje nam 320ml na dobę, a mówili, że ma jeść 100-150 ml na 1kg masy ciała na dobę. Przy wypisie ważył bodajże 2230, co daje nam 223-334,5ml na dobę, więc w sumie no nienajgorzej, tylko strasznie długo je. Co najlepsze: połowę zjada w 5 minut, 1/4 w kolejne ok 10-15 minut, a tą końcowkę 1/4 to mamla czasem 40 minut.. A nie jest tak, ze nie jest głodny - jest, bo nieraz po godzinie tego 40ml to widzę, że jeszcze by zjadł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
Dotka, czekałyśmy wszystkie na wiadomość jak tam pierwsza noc u was. Ciesze się bardzo,że minęła spokojnie
![]() Edit: już doczytałam |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super gest od TŻta ![]() Aaaa Casaa, chyba Ty pytałas o opiekę po porodzie, więc 100% sprawdzone info: - po CC przysługuje 3 tygodnie opieki nad żoną - po SN 2 tygodnie opieki nad żoną Oba świadczenia płatne 80%. tym samym TŻ jest z nami do 8.01 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() więc to nie przytulanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że Tż tak długo jest z wami ![]() No niby przytulanie nie jest, ale jesteś blisko niego więc może chce sobie przedłużyć te chwile kiedy mama jest obok, czuje ją, jeszcze mleczko leci - tak mu dobrze to po co przerywać zbyt szybko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oboje jesteśmy wykończeni, tz wczoraj kangurował sobie małego po jedzeniu i zasnął razem z nim na kanapie, ja siedziałam obok a po mojej drugiej stronie chrapał pies - szczęsliwy, ze pańcia w końcu w domu i że w ogóle ktoś jest w domu dłużej niż tę godzinę jak tz wracal z pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Zadomowienie
|
DOTKA jak ja ci zazdroszcze ze juz w domku jesteście
![]() ![]() ![]() Doczytałam o karmieniu- moja na poczatku była przystawianą i kończyło sie tylko na polizaniu cyca- potem mini kroczkami do przodu... 3 tyg zajęło od pierwszego przystawienia do jedzenia każdej porcji z cyca... Nie kupuj smoczka ze zbyt dużym przepływem- dzieci za szybko zjadają i ulewaja bardzo albo wręcz zwracają wszystko. Moj syn tak miał... A karmienie moze środowiskowa pokaże? Tez do butli nam rehabilitant ta pozycje polecała... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Dotka super wiesci, fajnie, ze sami dajecie rade
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Wtajemniczenie
|
Dotka, cudowne wiadomosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Dotka super,że tak dobrze Wam minęły pierwsze chwile w domku
![]() ![]() A jak psina zareagowała na Witka? Magda miło ze strony TŻ ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Kamilka te kilka dni migiem Wam zlecą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.