Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-19, 19:14   #3331
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Są chyba właśnie dwa rodzaje tych leżaczkow, ten bez tej budki (tańszy) i z budka (droższy). Porównywalam je ostatnio.
I który wybierasz?
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dotka - ja wiem, że to nie o wcześniaku, ale mi położna na temat wychodzenia powiedziała, żebym ubrała młodego i po prostu na rękach z nim na początek na 5-10 min i do domu spowrotem. Jak się boisz wychłodzenia to może małego ubierz i wsadź sobie go pod kurtkę i tak wyjdź?
Chyba po prostu go ubierzemy jutro i wystawimy na pole ok. południa jak będzie slońce.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 19:17   #3332
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Niepozorna - olała go powąchała go (założyliśmy jej kaganiec, bo ona jest nieoblizalna) i tyle

Jak mały płacze to nie reaguje. Nie odganiamy jej jak podchodzi jak ja np. karmię, nie zamykamy jej i to przynosi super efekty - jest obojętna. Wiadomo - młody tylko w wózku/łóżeczku, a jak na łóżku leży to psa wtedy nie wpuszczam.

Młody też dobry, bo moja psina ma meeega donośny i skrzekliwy szczek i jak się ją np. niechcący zdepta czy coś to tak się rozdziera, że umarłego by obudził. A Witkowi ani powieka nie drga Ale słyszał ją w ciąży i to chyba dlatego.

Wczoraj normalnie gotowalismy przy nim obiad, potem tz wkrętarką skręcał łożeczko - młody nic

Ooo to może mój psiak też oleje Młodego
Fajnie, że Witek ma twardy sen i nic go nie rusza. Oby mu już tak zostało

Ewusia super choinka, leżaczek i literki

Magda bardzo fajna ta torba Najważniejsze, że się dużo w nią zmieści

Wróciliśmy z kolacyjki i się tak najadłam, że ledwo chodzę

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 19:38   #3333
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Chyba po prostu go ubierzemy jutro i wystawimy na pole ok. południa jak będzie slońce.
myślę, że nie zaszkodzi małemu zwłaszcza jak go opatulisz i jeszcze w wózku to tam nie ma przeciągu ani nic Zresztą patrz po karku jak mu będzie zimno to go zabierzesz do środka

Niepozorna - no właśnie to najważniejsze nigdy nie miałam brązowej torebki to poszalałam
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 19:41   #3334
lune1992
Zadomowienie

Hejka Nie odzywałam się bo miałam duzo spraw do załatwienia.

Byłam w Szpitalu Bielańskim, chciałam wypełnic papiery wcześniej to mi powiedzieli ze nie ma zadnej rezerwacji miejsca i nie mozna wypełnic wczesniej bo nie wiadomo czy mnie w ogole przyjma bo mają duzo porodów. Dała kartke co mam ze soba mieć do szpitala itp. Powiedziala ze jakby co na Inflancką jechać gdy mnie tu nie przyjmą

Dotka super ze sobie radzicie w domku, niedługo wszystko ogarniesz

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i tygodni
Co do masażu też bym sie nie zgodziła

Strasznie mnie nogi bolą dziś

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Magda super torba i nie droga
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 19:44   #3335
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Uaoo to strasznie przykre :-(
Casaa wyobrazam sobie te mine

A ja dzisiaj jade do mamy, kurcze Mlody chyba czuje, ze jedziemy na Slask, bo taaaak mnie podwozie boli, ze masakra jakas. Fakt odstawiam powoli leki, no i czekam na Wojtusia. Teoretycznie za 2 tygodnie mam termin.

A gdzie to Malwi na Śląsku będziecie??

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
To sie mega ciesze, ze to firma nadal wyplaca
Nie bede musiala czekac na łaske zusu
Myslalam,ze po l4 macierzynski juz calkiem zus przejmuje

Dziewczyny, gardlo nadal boli, ale to jest wciaz gardlo tylko. Plucze woda z sola, woda z amolem, pije herbaty z cytryna na potege..co ja moge jeszcze zrobic? Nawet prenalen na gardlo mam. W szpitalu powiedziec o bolu gardla prawda? Bo sie boje,ze zaraze maluszka

I spakowalam sie totalnie w 100%! Torba czeka i straszy maz dzis dostaje wytyczne co ma robic po porodzie w kwestiach urzedowych, a do mnie nagle "ja juz sprawdzilem wiekszosc jak co i kiedy zrobic, teraz tylko jeszcze to sobie usystematyzuje"

Ale mam stresa.. Ostatnie 2 nocki w domu i..bedzie sie dzialo

A opryszczke to chyba glownie wypalilam amolem przez co twarz mialam w strasznym stanie, bo przegielam. Ale blaknie wszystko i schodzi powoli, a wiecie co pomoglo? Bepanthen

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Oo tego nie wiedzialam to moze dlatego ja mam wynik gbsu z 25 tygodnia ciazy i moj gin co pracuje w szpitalu juz mi nowego robic nie kazal, ze ten wystarczy

Kuruj się kuruj kochana!!! Zazdroszczę Ci tych 2 nocy^^

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
JERZYCZKA, zazdroszczę, że już możesz się rozpakowywać strasznie mnie wkurza, że mi się wszystko przesuwa i święta będą jak na szpilkach, jeśli dostanę skierowanie na 28 a tak to pojutrze byłabym już po
No właśnie Med bo my miałyśmy 21 rodzić:P ja też jestem z tego faktu niepocieszona że na 28 mnie rzucili no ale cóż...zapraszam Cię ze mną w przyszły poniedziałek
Choć ja jutro jadę na wizytę i jakimś cudem będe musiała zostać, o tyle gorzej że nie w klinice a w szpitalu ale to już bym jakoś przeżyła

Cytat:
Nebula - ja wczoraj na kolację zjadłam parówki z ketchupem i ten ketchup mścił się na mnie o 3 nad ranem mega zgagą.. ani to cofnąć ani żeby się odbiło, bo nie wiesz czy Ci się nie uleje masakra
Ani mi nie mówcie:/:/:/ coś okropnego, jakieś 2 tygodnie było ok a teraz znów się nasila:/:/

Dotka SUPERRRR!!! ja sobie obiecuje że Dorian w moim łóżku nie będzie spał...cóż zobaczymy a monitor ja mam pieluszkowy bo boję się jak cholera - śmierci łóżeczkowej- to nie jest cena warta tego ryzyka...ja wogóle schizolka jestem jeśli chodzi o takie rzeczy.

Jest 20:40 oświadczam że od 8 rano siadłam na doopie juz po kolacji i kąpieli...kupe roboty dziś ogarnęliśmy w domu. Ostatni moment żeby męża wykorzystać bo od poniedziałku na nowo otwieranie starej działalności, przepisywanie towarów, zmiany aukcji, tony papierów itp itd.....jestem przerażona tym bardziej wiedząc że SYN był chyba najważniejszą rzeczą na jaką czekał odkąd ze mną był, a teraz mało co będzie miał czasu żeby tak naprawdę się nim nacieszyć przez tego gnoja- wspólnika:/:/ <płacze>
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 19:45   #3336
kinga1701
Zakorzenienie

Magda bardzo fajna ta torebka i jeszcze za 50 zł

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Kinga- ja mu mówiłam ze jeden z odcieni szarości- obojętne mi wlasciwie jaki bedzie. Ale on i tak ma milion wymówek zeby po niego nie jechać
Amelis Pro- to był pierwszy typ- a potem juz nie było możliwości jeździć oglądać inne..
To dlaczego on go nie chce kupić, chyba nie pozostaje Ci nic jak zamówić samej.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 19:45   #3337
koktajlowa7
Rozeznanie

A po co ten masaż? Jak to się fachowo nazywa? Bo nie ogarniam
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 19:48   #3338
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Generalnie jest nielekko Ale to z racji tego, że KP ale butelką. Naprawdę to zajmuje okropnie dużo czasu Mały je co 2,5 - max 3h. Ale jedzenie zajmuje mu 40-60 minut. Do tego przewijanie, wyparzanie butelek, odciąganie pokarmu (30 minut). Więc czasu między karmieniami zostaje mi średnio 1h-1,5h. TŻta od rana nie ma, bo pojechał na zakupy itp. Nie jest najgorzej, bo wstawiłam pranie, umyłam podłogi, wzięłam prysznic itp ale trochę mnie przeraża, że mam tylko tą godzinę czasu na cokolwiek.

Tak to generalnie bardzo okej Mały budzi się co te 2,5-3h. Płacze tylko jak już głód go przyciśnie albo jak się chce przytulić
Duuużo śpi, ma okresy aktywności ale nieduże. Dużo się uśmiecha (to jeszcze te mało świadome uśmiechy, ale widac że mu dobrze, np. po karmieniu).

Niestety jesteśmy zmuszeni kupić kilka mniejszych ciuszkow, bo mały w większosci 56 dosłownie się topi.
Teraz udało mi się go ubrać w miarę nieźle, bo bluzka i śpiochy i nawet nie są za duże. Ale mamy za mało dobrych ciuchów.
Świetnie dajesz sobie radę! Naprawdę podziwiam Twoje ogarnięcie

Magda mega miły prezent od tż i fajna torebka - ja kupować torebek nie lubię, ale marzy mi się taka turbotrwała i ultrauniwersalna... Ale póki co cierpliwie na nią czekam

Baby rozumiem Cię... Tzn. generalnie za przeciążanie się, ale z drugiej strony wiem jakie o uczucie zmuszać do robienia kogoś kto wraca padnięty... I patrzeć na "nieporobione" rzeczy Ale postaraj się oszczędzać chociaż trochę

U nas we wtorek jest zaplanowany finisz prac w tych dwóch pokojach A w czwartek rano mają przyjechać moi rodzice W tygodniu musimy jeszcze podjechać do Ikea po materac i te deseczki pod niego, lampę i komplet pościeli... I zacznie się wielkie przenoszenie, sprzątanie Byle tylko mały jeszcze trochę w środku posiedział, bo chcę się tym nacieszyć

W ogóle wyszłam sobie dziś na zakupy i pani w Pepco zapytała mnie czy bliźniaki

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 19:49   #3339
kinga1701
Zakorzenienie

Kasia dużo pracy jeszcze przed świetami was czeka z firmą. Mam nadzieje, że dacie radę sie ze wszystkim sami uporać.
Stary 2015-12-19, 19:51   #3340
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
U nas we wtorek jest zaplanowany finisz prac w tych dwóch pokojach A w czwartek rano mają przyjechać moi rodzice W tygodniu musimy jeszcze podjechać do Ikea po materac i te deseczki pod niego, lampę i komplet pościeli... I zacznie się wielkie przenoszenie, sprzątanie Byle tylko mały jeszcze trochę w środku posiedział, bo chcę się tym nacieszyć

Gratki

A tekst Pani w Pepco...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-19, 19:57   #3341
kinga1701
Zakorzenienie

Hariett wielkimi krokami zbliżacie się do końca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 19:59   #3342
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
I który wybierasz?
Jeszcze nie wiem. Tego z tą budka nie widziałam na żywo. One poza tym to żadnych istotnych różnic chyba nie mają.
Stary 2015-12-19, 20:04   #3343
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Kasia dużo pracy jeszcze przed świetami was czeka z firmą. Mam nadzieje, że dacie radę sie ze wszystkim sami uporać.
Kinia sporo..staram się myśleć pozytywnie, ale to już 3 raz rozkręcanie firmy, tym razem pod presją czasu niestety co nas nie zabije to nas wzmocni jak to mówią
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 20:19   #3344
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda bardzo fajna ta torebka i jeszcze za 50 zł
No na promocji z 119

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Magda mega miły prezent od tż i fajna torebka - ja kupować torebek nie lubię, ale marzy mi się taka turbotrwała i ultrauniwersalna... Ale póki co cierpliwie na nią czekam

Bo tak naprawdę nie ma fajnych torebek Ja chciałam dość pojemną, na długim i krótkim pasku, a wszystkie albo sztywne albo malutkie albo tylko krótkie paski albo takie wielkie jak podróżne I przejrzałam z 10 sklepów i tylko 2 wpadły mi w oko także no tą co do tej pory chodziłam kupiłam jeszcze w anglii w h&m. Zabuliłam za worek 100zł, ale było warto. A drugiej takiej jeszcze nie wyprodukowali Torebki jak portfele - kupuję jak się już zaczną drzeć i mi głupio z taką chodzić między ludzi

Super, że wszystko już na finiszu
A pani w Pepco Trzeba było zapytać jej czy "a co pani też w ciąży?"
Stary 2015-12-19, 20:21   #3345
czarnulax
Zakorzenienie

Nie ma to jak ploteczki po sąsiadach Mąż spotkał sąsiadkę na schodach i pyta go czy już jest tatusiem? Mówi, że nie, ale już niedługo. A ona "no bo my tu wszyscy czekamy już"
Stary 2015-12-19, 20:28   #3346
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba by babę zatkało

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-19, 20:29   #3347
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2015-12-19, 20:43   #3348
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No może następnym razem by się zastanowiła nad tym co plecie
Dzisiaj byliśmy w galerii, idziemy sobie, a Tż do mnie, że wszyscy na mnie patrzą.. No kurcze każdy
Stary 2015-12-19, 20:47   #3349
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj byliśmy w galerii, idziemy sobie, a Tż do mnie, że wszyscy na mnie patrzą.. No kurcze każdy
Ja też zawsze patrzyłam na ciężarne ale tak pozytywnie, a nie na zasadzie "o matko ale ma brzuch"
Na nas też tak pewnie patrzą Patrzą i zazdroszczą, że takie seksi fleksi jesteśmy wszystkie

Prostujemy zą
bki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 20:48   #3350
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Hariett wielkimi krokami zbliżacie się do końca
Wreszcie!
Cytat:
Bo tak naprawdę nie ma fajnych torebek Ja chciałam dość pojemną, na długim i krótkim pasku, a wszystkie albo sztywne albo malutkie albo tylko krótkie paski albo takie wielkie jak podróżne I przejrzałam z 10 sklepów i tylko 2 wpadły mi w oko także no tą co do tej pory chodziłam kupiłam jeszcze w anglii w h&m. Zabuliłam za worek 100zł, ale było warto. A drugiej takiej jeszcze nie wyprodukowali Torebki jak portfele - kupuję jak się już zaczną drzeć i mi głupio z taką chodzić między ludzi

Super, że wszystko już na finiszu
Ojj tak, trafić na ładną, uniwersalną i trwałą torebkę to cud.

Mnie to w sumie rozbawiło, ale ogólnie to takie niezbyt miłe jest. Szczególnie że wiele kobiet ma kompleksy na temat wielkości brzucha, a taki tekst tylko podkreśla że jest duży
Ale zauważyłam że wśród ludzi trudno liczyć na jakąkolwiek empatię w słowach

Stary 2015-12-19, 20:49   #3351
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Niepozorna - tak sobie tłumaczyłam i ja też patrzyłam zawsze na brzuchy, ale tak z ukradka, a nie tak na bezczela
Stary 2015-12-19, 20:56   #3352
czarnulax
Zakorzenienie

Ja zauważyłam, że odkąd mi tak mocno brzuch wyskoczył ludzie zaczęli się tak bezczelnie oglądać. Ostatnio dzwoniłam do mamy i mówię, że zaczęłam zwracać na siebie uwagę chyba, mówi bym jej wysłała aktualne zdjęcie i mi odpowiedziała "no faktycznie możesz zwracać na siebie uwagę", aha dzięki
Stary 2015-12-19, 20:59   #3353
uaoo
Zakorzenienie

Ja bym chciała szary leżaczek, ale nie ze względu ze ma budkę tylko dlatego, że szary najbardziej odpowiada mi kolorystycznie. Na masaż szyjki też bym się nie zgodziła, bo wiem że jest to cholernie bolesny zabieg, ciekawa jestem tylko jak się go robi. Torebkę też bym chciała, ale potrzebuje taka malusią tylko na portfel w sumie. Czekam na gwiazdora może mi przyniesie, a jak nie to wtedy kupie sobie sama.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 21:07   #3354
kinga1701
Zakorzenienie

Czarnula ja się nie dziwię, że za Tobą się ludzie odwracają.

Jak jesteście w galerii, sklepie, autobusie czy gdziekolwiek w miejscu publicznym to głaskacie się po brzuchu?
Stary 2015-12-19, 21:09   #3355
uaoo
Zakorzenienie

Kinga, czasami robię to całkowicie nieświadomie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-19, 21:14   #3356
kinga1701
Zakorzenienie

Właśnie ja też Wczoraj jechałam dwa przystanki autobusem, siadłam i mały zaczął się wiercić to go pogłaskałam (miałam rozpięta kurtkę, u nas ciepło), podniosłam głowę, a wszystkie oczy patrzą na mnie, głupio mi się zrobiło.
Stary 2015-12-19, 21:21   #3357
uaoo
Zakorzenienie

A tam w końcu w ciąży nie jest się cały czas, więc głaskanie nie powinno dziwić innych.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 21:23   #3358
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Jak jesteście w galerii, sklepie, autobusie czy gdziekolwiek w miejscu publicznym to głaskacie się po brzuchu?
I nie przeszkadza mi, jeśli ludzie się na mnie patrzą - ja też patrzę się na kobiety w ciąży i dzieci i się do nich uśmiecham Z resztą mam teraz tak bujający się krok, że wcale mnie to nie dziwi jak ktoś się gapi

Stary 2015-12-19, 21:25   #3359
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, że odkąd mi tak mocno brzuch wyskoczył ludzie zaczęli się tak bezczelnie oglądać. Ostatnio dzwoniłam do mamy i mówię, że zaczęłam zwracać na siebie uwagę chyba, mówi bym jej wysłała aktualne zdjęcie i mi odpowiedziała "no faktycznie możesz zwracać na siebie uwagę", aha dzięki

Cytat:
Ja głaskać raczej nie głaskam, albo robię to tak nieświadomie, ale np. w metrze, autobusie czy galerii jak jest sporo osób obok mnie to osłaniam ręką brzuch, żeby w razie czego mieć szansę zareagować i nie dostać niechcący od kogoś
Ale uważam, że jak ktoś zobaczył jak głaszczesz brzuszek to żaden powód do wstydu

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-19, 21:25   #3360
czarnulax
Zakorzenienie

Mnie też się zdarza właśnie jak mnie mała za mocno gdzieś kopnie albo się dużo wierci. W nosie mam co sobie ludzie wtedy myślą, przecież nie robić nic złego.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości