Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-20, 13:37   #3451
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Dzieki dziewczynki moj ma porzadny zegarek wiec to odpadalo. Zastaw obowiazkowy przy kazdorazowym wyjsciu z domu to zegarek i obraczka, dodatkowo nosi lancuszek mysle ze i to bedzie nosil albo od swieta, zobaczymy

Ja tez bym podtrzymywala wigilijna tradycje mnie nawet nie przekonuje to, ze ksieza pozwalaja na nie utrzymywanie postu w wigilie... Nic mi nie jest przeciez jak miesa nie jem przez jeden dzien wiec nie widze powodu by to znosic...

Jerzyczka, az cisnie sie na usta Mietek Fogg i ta ostatnia niedziela :P ale rozstajesz sie z brzuszkiem, a witasz najcudowniejsza istotke

Karen, podrzuc link, ktora lampe kupiliscie

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 13:50   #3452
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Właśnie skończyliśmy moje oporządzanie się do szpitala Nogi mam tak gładkie całe jak z reklamy Veet tż się spisał tam na dole też mnie trochę ogolił, ale tylko jakby w linii cięcia i ciut niżej, bo dalej stwierdził, że nie da rady psychicznie tak się boi, żeby mi krzywdy nie zrobić

Mój to chyba w ogóle by się nie odważył mnie ogolić Dobrze, że sama daję na razie jakoś radę

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 13:56   #3453
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Drugi jest normalnym dniem :-P a pierwszy w sumie nic sie nie robi

Dlatego moja szwagierka woli przyjeżdzać do PL na te swieta.
Pamietam nawet że raz tesciowie tam polecieli i próbowali Polska Wigilie zrobic ale Hiszpanie tak jakos średnio do tego podchodzili.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 13:56   #3454
mojakaren
Zakorzenienie

Casaa zgadzam się, co tradycja to tradycja i post w Wigilię obowiązkowy
A z bransoletki mąż na pewno bardzo się ucieszy zwłaszcza, że lubi takie rzeczy

A lampa taka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40149933/

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 14:11   #3455
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Casaa zgadzam się, co tradycja to tradycja i post w Wigilię obowiązkowy

A z bransoletki mąż na pewno bardzo się ucieszy zwłaszcza, że lubi takie rzeczy

A lampa taka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40149933/

Bardzo fajna, ciekawe ile rzeczywiscie bedzie swiatla dawala

Niepozorna, moj ostatnio poszalal maszynka i serio jestem bardzo zadowolona bo ja to sie zawsze gdzies zacielam, podraznien mialam, a tu po mezowym goleniu nic
Stary 2015-12-20, 14:17   #3456
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Casaa fajna bransoleta. Ciekawe czy moj by nosił cos takiego...
Uaoo Tygrysek trzymajcie sie z tymi bólami brzucha
A ja sie juz doczekać domku nie moge... Jeszcze jedna noc i bede spac we własnym łożku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie dziwię się W domu najlepiej

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Super Kamilka^^ Niech wszystko układa się jak najlepiej

Choinka ubrana, jeszcze chyba takie malusie bańki dokupie
Śliczna Moja chyba pustej gałązki nie ma

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Cassa, świetna bransoleta. Dlaczego ja nie pomyślałam o tym dla tz? Przecież mu się zerwała i mówił, że teraz mu "łyso" na ręku.

A tak wygląda moja malusia, skomniusia choinusia
Nie ma choinki

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
My nie wieszamy slodyczy na choince, wystarczy ze corka podgryza bombki

U mnie tez nocka nie przespana... o bolu brzucha i krocza nawet nie pisze bo juz nie pamietam jak to jest jak nic nie boli :/ masakra jakas! Maly dzisiaj malo ruchliw, tylko sie troche przeciaga... mam glupie przeczucie ze spedze Swieta na porodowce
Biedna Mój pierniki i cukierki podkrada

Cytat:
zgadzam się na całej linii. Gdybym mieszkała za granicą wyprawiłabym i tak święta od Wigilii po drugi dzień świat
To jest zbyt piękna tradycja, żeby odciąć się od niej

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Tż jutro na 16:30 odwozi mnie na oddział, a potem albo będzie mógł przyjść dopiero na 15 zobaczyć mnie i małego albo będę mogła zadzwonić po Niego do pionizacji, żeby mi pomógł wstać i się wykąpać.. Niestety u nas nie ma kangurowania Tatusia więc juz Mu polozna zapowiedziala, ze ma nie czekac w szpitalu, bo i tak na porodówkę Go nie wpuści ani od razu po cesarce
Ale jeszcze się jutro wszystkiego dowiemy..
Na szczescie do szpitala mamy jakieś 7 km, więc w razie mojego telefonu od razu przyjedzie jak dostaniemy na to zgodę

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

A znieczulenie miejscowe
w sensie będę świadoma podczas cięcia
Narkozę stosują rzadko, jak jest cesarka na cito albo na kobietę nie działa znieczulenie podpajęczynówkowe.. także wyjsc może różnie, ale raczej na 99% bede miec miejscowe.
Też bym próbowała podtrzymać tradycję, ale wiadomo, że mając męża obcokrajowca może być trudniej

Szkoda, że nie ma u was kangurowania

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Udało mi się w końcu zrobić zdjęcie choince Wrzucam od razu nasz domek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151220_134342.jpg (92,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151219_135024.jpg (115,8 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-12-20 o 15:03
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 15:02   #3457
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Baby nie dało się wprowadzić trochę Polskiej tradycji do waszego domu czy nie chciałaś? Bo w sumie to nie od miejsca w którym żyjemy zależy, tylko od tego jak my to zorganizujemy. Wiadomo że może być utrudnione jak nie ma wolnego i trzeba iść do pracy, ale chociaż namiastkę.
Jesli dla nich grzybowa smakuje torfem to niezbyt wiem jak mialabym spróbować wprowadzac polska tradycje...a wieeeelu potraw nie ma jak zrobic bo nie ma skladnikow (kapusta,barszcz,wiekszos c grzybow ciezko dostepna). Zreszta robienie
pierogow dla 40-50 osob chyba mnie przerasta,tym bardziej ze bez glutenu dosyc slabe wychodza :-D a jesli dla nich wigilia to impreza z plastikowymi butelkami na stole...cóż,kazdy swietuje inaczej. Nie moja rodzina wiec nie moge ingerowac w to jak swietuja niestety.
Gdybysmy mieszkali dalej na poprzedniej wyspie to pewnie bym zrobila cos dla naszej dwojki,a tak...cóż :-D sobie pewnie ugotuje grzybowa i tyle.

Cytat:
http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...ign=FacebookHN

Ja pier*****!!! Czasem mam wrażenie, że kodeks Hammurabiego to nie był zły wymysł. Wsadziłabym taką też do mikrofali na jakieś 10 min może.

Boze....chyba nie chcialam takiej wiadomości przeczytac.

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Dlatego moja szwagierka woli przyjeżdzać do PL na te swieta.
Pamietam nawet że raz tesciowie tam polecieli i próbowali Polska Wigilie zrobic ale Hiszpanie tak jakos średnio do tego podchodzili.
Dokładnie,dla nich to zupelnie inny rodzaj swieta,coś jak u nas weekend majowy Ja bardzo chcialabym moc jeszcze kiedys spedzic swieta w Polsce ale dopoki nie wygramy jakiejs loterii zeby nie musiec pracowac, raczej niemozliwe :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 15:04   #3458
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Dotka SUPERRRR!!! ja sobie obiecuje że Dorian w moim łóżku nie będzie spał...cóż zobaczymy a monitor ja mam pieluszkowy bo boję się jak cholera - śmierci łóżeczkowej- to nie jest cena warta tego ryzyka...ja wogóle schizolka jestem jeśli chodzi o takie rzeczy.
Ja raczej zakładałam, że będzie spał z nami, więc mi to nie przeszkadza
Rano spaliśmy wszyscy w czwórkę - my, młody i pies. A jacy wszyscy zadowoleni

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
W ogóle wyszłam sobie dziś na zakupy i pani w Pepco zapytała mnie czy bliźniaki
O nieee, najgorzej

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem. Tego z tą budka nie widziałam na żywo. One poza tym to żadnych istotnych różnic chyba nie mają.
Ja chyba jednak wezmę z budką, bo taki leżaczek się kupuje raz. A jednak w lecie bym młodego chciała na ogródek wystawiać, ja z książką na leżaczku i te sprawy

Cytat:
Nie ma to jak ploteczki po sąsiadach Mąż spotkał sąsiadkę na schodach i pyta go czy już jest tatusiem? Mówi, że nie, ale już niedługo. A ona "no bo my tu wszyscy czekamy już"
Ej to może możecie liczyć np. na wałówkę od sąsiadów po porodzie
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Właśnie ja też Wczoraj jechałam dwa przystanki autobusem, siadłam i mały zaczął się wiercić to go pogłaskałam (miałam rozpięta kurtkę, u nas ciepło), podniosłam głowę, a wszystkie oczy patrzą na mnie, głupio mi się zrobiło.
A dla mnie to jest przeurocze. Pamiętam jak byłam u gina jakoś w I trymestrze = zero brzucha. Była młoda dziewczyna z duużym brzuszkiem już i stała i właśnie za cchwilę pogłaskała się po brzuchu i się uśmiechnęła - no przeurocze to było

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kupilam tez Karpa 'najszczesliwsze niemowle w okokicy", maz bardzo sie ucieszyl i nakazal czytac i wkuwac jesli rzeczywiscie to sa tak dobre metody
Kurczę naprawdę mówię Wam, że to szumienie to jest genialne!
Ja generalnie: opatulam go mocno kocykiem żeby łapkami nie wywijał + szumię do ucha i ew. jeszcze go kołyszę. tylko właśnie trzeba szumieć konkretnie, tzn. SZSZSZSZSZSZSZ, a nie jak zazwyczaj matki robią: ciiiii, albo ćśśśśś - tak delikatnie.

Cytat:
Moj maz mnie rozwala od rana.. Puszcza mi disco polo piosenke Classicu "Jeszcze dzien najwyzej dwa" i spiewa do brzucha ahahaha
Ahaha, dobry!
Szkoda, że nie ma u Was kangurowania po CC, zupełnie nie rozumiem czemu szpitale z tego rezygnują Zwłaszcza, że ja widziałam u nas, że młody reagował dobrze i na mnie i na TŻta, zwłaszcza jak ten coś mówił do niego. Na mnie, bo zna bicie serca, a na TŻta bo zna jego głos. Poza tym ja jestem zdania, że dzieci zwyczajnie czują tę miłość która od nas płynie

Zuken, zazdroszczę żywej choinki
My ubierzemy we wtorek to się pochwalę

Med, Czarek nie w moim guście, ale Cezary Jan brzmi zacnie!

Kasia, ładna choineczka

Kamilka, już niedługo Przyznam, że ja się meeega wysypiam odkąd śpię w swoim łóżku
Ahaha, zalane oczy mlekiem mnie rozwaliły

Mojakaren
- fajna lampa

Uch, wczoraj mi TŻ tak działał na nerwy, że byłam bliska uduszenia go Jak przez całą ciążę byłam oazą spokoju - większą nawet niż przed ciążą, tak wczoraj to mi hormony mózg rozwaliły chyba

Strasznie mnie denerwuje, jak muszę TŻtowi wszystko powiedziec, pokazać, poinstruować, że jak on sam coś załatwia, to się nie zapyta, nie posprawdza itp.

Był w aptece, chciałam wit. D i K w KROPELKACH. Baba mu dała niby w kropelkach no a ja wyjmuję - 'kapsułki twist-off' No i mówię czy nie mógł sprawdzić w aptece - no nie, bo zapakowała i nie widział. No to mówię, że nawet po wyjściu mógł.

Na dodatek (ale to już wina baby), dała mu tabletki ważne do końca 01.2016. Kapsułek jest 45, więc wszystkich nie wykorzystam. Gdyby chodziło o mnie, to bym je zjadła, bo to jest 'najlepiej spożyć przed' a nie 'należy spożyć do', ale że chodzi o noworodka, to nie zamierzam ryzykować.

Poza tym powinna go poinformować, że jest krótsza data + na takie rzeczy zazwyczaj jest zniżka i masz wybór: 100% ceny i długa data, albo krótka data i zniżka.

No i tak mnie to wkurzyło, że sobie nie wyobrażacie, bo jeszcze parę bzdur doszło, masakra.

Aleee w nocy karmiliśmy młodego to okej, a na karmienie o 8 wstał sam TŻ, przewinął młodego, zagrzał mleko, nakarmił go (mimo że u nas to ciężko idzie, to młody ostatecznie zjadł całą porcję) i położył mi go do łóżka, skutkiem czego od 6 do 10 spałam bez przerw, a wcześniej z przerwami na karmienie.

Ale dzisiaj tak nam się nic nie chce, że szok. Jest 15, a TŻ dopiero pojechał na zakupy, jakoś nas pogoda nie nastraja (jakoś ciemno i mgliście dziś u nas).

No ale musimy dziś posprzątac, bo jutro położna przychodzi

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2015-12-20 o 15:32
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 15:05   #3459
baby montana
Zakorzenienie

A i wyszukalam w internecie, Trzy inne przypadki w usa byly takie same,że rodzice zabili dziecko w mikrofalowce...co trzeba miec w głowie?!

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 15:16   #3460
Casaa
Zakorzenienie

Wiola, choinka sliczna na maxa kolorwa chatke piernikowa bym zjadla :P

Baby, wspolczuje, ze to tak wyglada :-/ swieta przy grillu ...

Dotka, TZ sie przystosuje do takich zakupow daj mu czas. Bardzo fajnie sie czyta, ze macie spokojne i przespane noce oby tak dalej

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-20, 15:39   #3461
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Uch, wczoraj mi TŻ tak działał na nerwy, że byłam bliska uduszenia go Jak przez całą ciążę byłam oazą spokoju - większą nawet niż przed ciążą, tak wczoraj to mi hormony mózg rozwaliły chyba

Strasznie mnie denerwuje, jak muszę TŻtowi wszystko powiedziec, pokazać, poinstruować, że jak on sam coś załatwia, to się nie zapyta, nie posprawdza itp.

Był w aptece, chciałam wit. D i K w KROPELKACH. Baba mu dała niby w kropelkach no a ja wyjmuję - 'kapsułki twist-off' No i mówię czy nie mógł sprawdzić w aptece - no nie, bo zapakowała i nie widział. No to mówię, że nawet po wyjściu mógł.

Na dodatek (ale to już wina baby), dała mu tabletki ważne do końca 01.2016. Kapsułek jest 45, więc wszystkich nie wykorzystam. Gdyby chodziło o mnie, to bym je zjadła, bo to jest 'najlepiej spożyć przed' a nie 'należy spożyć do', ale że chodzi o noworodka, to nie zamierzam ryzykować.

Poza tym powinna go poinformować, że jest krótsza data + na takie rzeczy zazwyczaj jest zniżka i masz wybór: 100% ceny i długa data, albo krótka data i zniżka.

No i tak mnie to wkurzyło, że sobie nie wyobrażacie, bo jeszcze parę bzdur doszło, masakra.

Aleee w nocy karmiliśmy młodego to okej, a na karmienie o 8 wstał sam TŻ, przewinął młodego, zagrzał mleko, nakarmił go (mimo że u nas to ciężko idzie, to młody ostatecznie zjadł całą porcję) i położył mi go do łóżka, skutkiem czego od 6 do 10 spałam bez przerw, a wcześniej z przerwami na karmienie.

Ale dzisiaj tak nam się nic nie chce, że szok. Jest 15, a TŻ dopiero pojechał na zakupy, jakoś nas pogoda nie nastraja (jakoś ciemno i mgliście dziś u nas).

No ale musimy dziś posprzątac, bo jutro położna przychodzi
Kurde a nie macie rachunku z tej apteki? moze niech TŻ spróbuje zwrócić?

U mnie kalafior ciążowy atakuje TŻ stwierdził że musi mi kupić tabletki na koncentracje bo już do tego stopnia nie ogarniam mam nadzieje że po ciąży mi się to cofnie bo jakaś masakra się u mnie odbywa
Stary 2015-12-20, 15:44   #3462
niepozorna
Zakorzenienie

Dotka współczuję stresów przez TŻta. Mam nadzieję, że dzisiaj już Ci nie działa na nerwy
Ja leżaczek też kupię z budką z tych samych względów, żeby wynosić w nim Młodego na dwór. Ja sobie będę siedzieć z książką, a maluch będzie spał obok
Karpa skończyłam czytać i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła wypróbować to wszystko na Olusiu Oglądałam na youtubie wczoraj filmiki jak on uspokaja te dzieciaczki no i po prostu bajka

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-20, 15:49   #3463
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Dotka współczuję stresów przez TŻta. Mam nadzieję, że dzisiaj już Ci nie działa na nerwy
Ja leżaczek też kupię z budką z tych samych względów, żeby wynosić w nim Młodego na dwór. Ja sobie będę siedzieć z książką, a maluch będzie spał obok
Karpa skończyłam czytać i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła wypróbować to wszystko na Olusiu Oglądałam na youtubie wczoraj filmiki jak on uspokaja te dzieciaczki no i po prostu bajka
Nie, dzisiaj już mi nie działa na nerwy
Właśnie jakbym w bloku mieszkala to bym brala lezaczek bez budki, ale z racji ogródka to budka wskazana.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Kurde a nie macie rachunku z tej apteki? moze niech TŻ spróbuje zwrócić?
Mamy rachunek i jutro pojedzie to oddać, bo miał kupić jeszcze Innofer Baby, ale był na zamówienie. Bo sorry, raz że to nie to co chcieliśmy a dwa, że data. Ale była taka mloda farmaceutka, która jest beznadziejna. Zawsze jak tam idę to się modlę żeby na nią nie trafić
Stary 2015-12-20, 15:49   #3464
czarnulax
Zakorzenienie

Gratuluję dziewczyny nowych tygodni, zegar już tyka coraz głośniej dla każdego brzuszka

Choineczki piękne, kasia strasznie mi się wasza podoba

kinga u mnie w domu rodzinnym choinka zawsze jest po sam sufit i cała jest w cukierkach, lizakach, piernikach i ciasteczkach

kamilka
pewnie podekscytowana jesteś cała, że w końcu do domku pójdziecie

Casa a znasz się na cygarach i mogłabyś mi coś podpowiedzieć w tej kwestii? Najlepiej przy okazji z dobrym sklepem internetowym

mojakaren
gratuluję zakupów

Jerzyczka ale będą emocje jutro a we wtorek to już wszystkie będziemy czekać na wiadomość od was Szkoda, że nie ma kangurowania tatusia po CC u was.

iola świetny domek

Dotka wy macie domek, to to się na pewno sprawdzi U nas nie wiem czy będzie taka potrzeba, bo i tak nie mam gdzie sobie tak posiedzieć za bardzo. No ale kupować i tak będziemy po porodzie dopiero, więc jeszcze chwilę mam na przemyślenie sprawy

U mnie niestety noc też kiepska. Po wczorajszym takim bolesnym skurczu teraz praktycznie każdy jest już taki. I długo trzymają.

Cytat:
Ej to może możecie liczyć np. na wałówkę od sąsiadów po porodzie
A wiesz tu same starsze panie mieszkają ...
Stary 2015-12-20, 15:58   #3465
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy rachunek i jutro pojedzie to oddać, bo miał kupić jeszcze Innofer Baby, ale był na zamówienie. Bo sorry, raz że to nie to co chcieliśmy a dwa, że data. Ale była taka mloda farmaceutka, która jest beznadziejna. Zawsze jak tam idę to się modlę żeby na nią nie trafić
No powinni przyjąć no bo to trochę przeginka, zwłaszcza tak krótka data ważności
Swoją drogą uświadomiłyście mi po co te budki w leżaczkach bo się ostatnio nad tym zastanawiałam bo przeciez używanie takiej budki w domu to bez sensu

Jerzycka,będziemy czekać na info od Ciebie z niecierpliwością swoją droga ja bym chyba wychodziła z siebie z niecierpliwości i zdenerwowania na Twoim miejscu
Stary 2015-12-20, 16:18   #3466
kinga1701
Zakorzenienie

iola choinka i domek śliczne. Chyba pierwsza kolorowa choinka, my tez mamy kolorową

Baby dla tylu osób samej to rzeczywiście ciężko, wiadomo nie zmienisz ich poglądów i zwyczajów, bo taką mają kulturę i już. Ja we własnym domu starałabym się chociaż namiastkę Polskich świat robić, zwłaszcza teraz jak dziecko będzie. Choinka, uroczysta kolacja czy obiad chociaż jednego dnia.

Dotka, maż się wprawi taka wpadka każdemu mogła by się zdarzyć, ja tez praktycznie nigdy nie sprawdzam rzeczy kupionych dopiero w domu się okazuje jak coś jest nie takie.
Tobie hormony jeszcze działają i to pewnie dlatego.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 16:43   #3467
mojakaren
Zakorzenienie

Casaa nawet jeśli nie będzie dawała dużo światła to ja wolę mieć w pokoju kilka punktów z oświetleniem i tak sobie manewrować :P więc będą jeszcze cotton balls no i może jakaś lampka stojąca

iola14 sliczna choinka i ten domek z piernika

Dotka rozumiem Cię bo mój TŻ jest identyczny nie dopyta dokładnie, najlepiej jakby mu instrukcje wypisac i wręczyć czasem on to owszem poradzi sobie z remontem, składaniem mebi, malowanie itd. ale czasem najprostsze sprawy typu znalezienie czegoś w sklepie czy zapłacenie rachunków go przerastają

Na pewno dom już błyszczy, a Wy musicie spokojnie i pomału nauczyć się życia w 3

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 17:35   #3468
Casaa
Zakorzenienie

Czarna, na temat cygar nic Ci nie powiem bo pomagala mi wybrac pani w traffice i tyle... Zalezalo mi na kubanskim i jakims w miare slabym co by mi meza nie zabilo :P

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-20, 17:48   #3469
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Czarna, na temat cygar nic Ci nie powiem bo pomagala mi wybrac pani w traffice i tyle... Zalezalo mi na kubanskim i jakims w miare slabym co by mi meza nie zabilo :P

Wyslane z Lumia920.
Fajny pomysł z cygarem. TŻ na ślubie kupił kilka i z kumplami mają zdjęcie jak palą cygara chyba zgapię pomysł

Właśnie się obudziłam po prawie 3h drzemce :P pospacerowaliśmy chwilę a brzuch jak skała
Stary 2015-12-20, 17:56   #3470
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Właśnie się obudziłam po prawie 3h drzemce :P pospacerowaliśmy chwilę a brzuch jak skała
Mnie właśnie zaczyna mulić do spania, ale jak się teraz zdrzemnę to nockę mam już skreśloną

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-20, 17:57   #3471
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
A powiesz jakie kupiłaś? Kurcze no stacjonarnie nie kupię nigdzie, bo się nie dokulam, a mam podobny pomysł, bo chcę mu kupić kieliszek do koniaku z grawerem + myślałam właśnie o jakimś cygarze, bo wiele razy chciał spróbować, ale jedyne na czym mogę bazować to info z netu Taki zestaw do świętowania
Stary 2015-12-20, 18:06   #3472
kasia01987
Wtajemniczenie

Ja wracam ze szpitala, w końcu po raz pierwszy miałam KTG- miało być 15,20 min po czym trwało 50 bo chyba ta "miła", starsza Pani ma ch...wy zegarek szyjka trzyma, przepływy dobre, wód dość, zapis KTG bardzo ładny, młody ruchliwy...nic nie wskazuje na wcześniejszy poród Lekarz jeszcze mnie namawiał żebym jednak do tego szpitala przyjechała rodzić, ale powiedziałam mu raz jeszcze NIE NIE NIE! Mimo że szpital ładny to zawsze jest szpital...traktują Cię jak sztukę:/ nie tyle lekarze co te właśnie pielęgniarki, oczywiście są wyjątki, tylko życzę szczęścia żeby na nie trafiać. Mam nadzieje że przy Waszych porodach ekipa-personel i lekarze będą najlepsze z możliwych !!!
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 18:10   #3473
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka rozumiem Cię bo mój TŻ jest identyczny nie dopyta dokładnie, najlepiej jakby mu instrukcje wypisac i wręczyć czasem on to owszem poradzi sobie z remontem, składaniem mebi, malowanie itd. ale czasem najprostsze sprawy typu znalezienie czegoś w sklepie czy zapłacenie rachunków go przerastają

Na pewno dom już błyszczy, a Wy musicie spokojnie i pomału nauczyć się życia w 3
No ja wieeem właśnie, że oni identyczni, wiedziałam że to napiszesz. Dobrze, że chociaż ktoś ma jak ja (chociaz to nic fajnego of kors ).
Mój też w domu wszystko zrobi czy przy aucie, ale żeby się kogoś o coś zapytać, poprosić, załatwić - o loooosie masakra.

Dom nie błyszczy, dopiero obiad zjedlismy
Stary 2015-12-20, 18:23   #3474
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
A powiesz jakie kupiłaś? Kurcze no stacjonarnie nie kupię nigdzie, bo się nie dokulam, a mam podobny pomysł, bo chcę mu kupić kieliszek do koniaku z grawerem + myślałam właśnie o jakimś cygarze, bo wiele razy chciał spróbować, ale jedyne na czym mogę bazować to info z netu Taki zestaw do świętowania

Wzielam jedna sztuke tego. http://www.sklepcygara.pl/cohiba-cor...iales-289.html kosztowalo kolo 60zl. Tak jak pisalam, pani mi opowiadala ale ja nie mam zielonego o tym pojecia :-/
Stary 2015-12-20, 19:08   #3475
tygrysek83
Zadomowienie

Dotka, z tego co pamietam witaminę D w kropelkach tylko na receptę można dostać. Bez recepty tylko te w kapsułkach czy inaczej poporcjowane.
Stary 2015-12-20, 19:30   #3476
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Dotka, z tego co pamietam witaminę D w kropelkach tylko na receptę można dostać. Bez recepty tylko te w kapsułkach czy inaczej poporcjowane.

http://www.aptekagemini.pl/d3-witami...ople-20ml.html

a nie, to dla doroslych. dla dzieci jest inna?
Stary 2015-12-20, 19:47   #3477
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Byliśmy w kinie na gwiezdnych wojnach i niestety jestem lekko zawiedziona brakiem tego czegoś, typowego pierwiastka gwiezdnych wojen no disney jednak to zepsuł i pozbawił takiego swoistego uroku.. no i praktycznie to samo co 4 część
Mały o mało co nie wylazł mi przez skórę w jednym momencie była cisza i nagle BUM! Jak podskoczył w brzuchu o matko! Od razu go opatuliłam kurtką i już trochę lepiej, ale dalej niespokojnie heh. To go matka zabrała na film
Uciekam do Tż
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 19:55   #3478
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.aptekagemini.pl/d3-witami...ople-20ml.html

a nie, to dla doroslych. dla dzieci jest inna?
Dla dzieci tez na pewno jest bo mialam wrzucona do koszyka
Stary 2015-12-20, 20:08   #3479
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Byliśmy w kinie na gwiezdnych wojnach i niestety jestem lekko zawiedziona brakiem tego czegoś, typowego pierwiastka gwiezdnych wojen no disney jednak to zepsuł i pozbawił takiego swoistego uroku.. no i praktycznie to samo co 4 część
Mały o mało co nie wylazł mi przez skórę w jednym momencie była cisza i nagle BUM! Jak podskoczył w brzuchu o matko! Od razu go opatuliłam kurtką i już trochę lepiej, ale dalej niespokojnie heh. To go matka zabrała na film
Uciekam do Tż

Mi sie podobały. A młoda w brzuchu nic nie reagowała.

To może z tą witaminą D się zmieniło. Pamiętam że rok temu bez recepty nie chcieli mi sprzedać.
Stary 2015-12-20, 20:40   #3480
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Uciekam do Tż
Magda mi się najbardziej podobały te części z lat 70 bo fabuła była ciekawa i tak jak mówisz miały to coś. Mojemu tż ta część najbardziej się podobała bo fajne efekty itp. Nie mogę powiedzieć, że ta część jest słaba ale czegoś brakuje.

U mnie mały na początku się bał i dostał czkawki od nachosów i coli ale szybko się przyzwyczaił

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości