Ciężarówki po przejściach :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-19, 22:41   #841
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki po przejściach :)

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
A nasz maluszek w środę miał 9,7 cm
Także tak rośnie że jest cały czas o kilka dni starszy, ale dr powiedział, żeby trzymać się terminu wyznaczonego z transferu.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

No, Mała są tu przede mną jeszcze dziewczyny, do rodzenia także jeszcze trochę
wiem, że inne dziewczyny szybciej chodziło mi o to że tpo tak szybko minie ta ciąża

Allllle kawał człowieka
A Gruszka mi wyznaczyła termin na 9 października. Pamietam bo mówiła, ze ma urodziny tego dnia i urodziłam 9
Stary 2015-12-20, 20:04   #842
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
To cieszę się że wszystko dobrze Duża już dziewczynka

Ja się czuję już dobrzeDolegliwości przechodzą,mogę już jeść więc jest lepiej
Tak w poniedziałek miałam prenatalne i wszystko jest ok.Zrobilam dodatkowo pappa i wolne hcg bo Tż mnie namówił.A miałam nie robić.Wynik wyliczeń odbiorę w poniedziałek.
Wyszły mi bakterie w moczu Będę pewnie musiała coś na to brać.Na szczęście wizyta w poniedziałek.
Mój dzieć ma już 5,5 cm
I narazie nie widać żeby coś dyndało między nogami
Jak usg wyszło w porządku to się nie masz czym przejmować.
Pamiętaj ze z krwi to tylko prawdopodobieństwo.

Bakterie te się czasem pojawiają jak źle pobierze się próbkę, mi na początku wyszły pojedyncze a na nast mies gdy przed pobraniem podmylam się nie wyszły wcale..

5,5cm szczęścia..Super ze wszystko się dobrze układa

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, caly czas was podczytuje. U mniebez zmian czyli dalej lipa, mdlosci od rana do nocy i wymioty od czasu do czasu :-( nadal brak apetytu :-( bombka super ze wszystko dobrze, kanwa u ciebie tez. Ja ide w poniedzialek na wizyte z mierzeniem, pappa raczej nie bede robic. Dzisiaj robilam badania w diagnostyce, dostalam kartke na pappa do uzupelnienia jakbym sie jednak zdecydowala. Z czterech okienek ktore najprawdopodobnie j biora pod uwage w wyliczeniu prawdopodobienstwa wad jest ifv i ciaza blizniacza, wiec u mnie na starcie jestem ,,obciazona,,. :-( chyba, ze gin bezwzglednie kaze zrobic, ale mysle ze nie, bo jak zapytalam, to sam mi powiedzial pytaniem, a jak wyjdzie w badaniu cos nie tak, to usunie pani po latach staran i in vitro? Pewnie nie, a do konca ciazy to pewnie z nerwow i niepewnosci bym zeszla :-(

Biedactwo ale się masz z tymi objawami :-(

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte.

Ja drugi raz tego pappa bym nie robiła,stresowałam się tym wynikiem i nadal czasem jak pomyślę to się martwię czy aby napewno z malutką wszystko ok..Ale jak usg wyjdzie wam w porządku to nawet o tym nie myśl. .

Czekam na wasze wieści

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
JA mam teraz taki kolor włosów jak na 2 zdjęciu co wrzuciałaś. To mój kolor, bo już nie farbuje
Następna szczęściara z naturalnymi włosami
Zazdroszczę wam
Ja musze coś z tymi swoimi siwkami zrobić
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 13:19   #843
mala29lll
Zakorzenienie

ale Wam fajnie na święta. Możecie się obeżreć do woli i nie będzie Wam widać dużego brzucha od jedzenia bo ten ciążowy zasłoni

Jakbym nie miała czasu wejść na wątek przed świętami to życze Wam wesołych Świąt BN i najszcześliwego w życiu Nowego ROku. Pewnie będzie najszczęśliwszy. Mój też z moim kwiatuszkiem

Stary 2015-12-22, 04:48   #844
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny, caly czas was podczytuje. U mniebez zmian czyli dalej lipa, mdlosci od rana do nocy i wymioty od czasu do czasu :-( nadal brak apetytu :-( bombka super ze wszystko dobrze, kanwa u ciebie tez. Ja ide w poniedzialek na wizyte z mierzeniem, pappa raczej nie bede robic. Dzisiaj robilam badania w diagnostyce, dostalam kartke na pappa do uzupelnienia jakbym sie jednak zdecydowala. Z czterech okienek ktore najprawdopodobnie j biora pod uwage w wyliczeniu prawdopodobienstwa wad jest ifv i ciaza blizniacza, wiec u mnie na starcie jestem ,,obciazona,,. :-( chyba, ze gin bezwzglednie kaze zrobic, ale mysle ze nie, bo jak zapytalam, to sam mi powiedzial pytaniem, a jak wyjdzie w badaniu cos nie tak, to usunie pani po latach staran i in vitro? Pewnie nie, a do konca ciazy to pewnie z nerwow i niepewnosci bym zeszla :-(
Jak tam po wczorajszej wizycie kochana?

Cytat:
Hej hej

Eleo z tego co wkleiłaś o wadze, to ja nie przytyłam w 13-15 tc
U mnie waga stoi, raz schudłam kg a teraz znowu taka sama waga.

Kanwa tak dalej schodzę z progesteronu, na razie tylko z luteiny pod językowej.
Także chodzę na badanie progesteronu co 3-4 dni zależy jak wypadnie.
Od dzisiaj biorę już 3 x 1 i kontrola znowu za kilka dni.
Lutinus dalej 3 x 2

A nasz maluszek w środę miał 9,7 cm
Także tak rośnie że jest cały czas o kilka dni starszy, ale dr powiedział, żeby trzymać się terminu wyznaczonego z transferu.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

No, Mała są tu przede mną jeszcze dziewczyny, do rodzenia także jeszcze trochę

I jak tam robiłaś ten mocz i krew?
Ja dostałam antybiotyk na bakterie w moczu.
Od wczoraj zaczynam schodzić z Luteiny podjęzykowej i Lutinusa.
Zrobiłam wczoraj progestron a tam wynik 129 .Ale nie możemy drastycznie odstawić więc biorę teraz Lutinus 2x1 i luteinę 3x1.
Dodatkowo mam Żelazek na hemoglobinę bo mi spadła.
Umawiasz się już na usg 2 trymestru?Robisz w klinice czy u swojego gina?Ja chodzę cały czas do kliniki tylko.

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
Jak usg wyszło w porządku to się nie masz czym przejmować.
Pamiętaj ze z krwi to tylko prawdopodobieństwo.

Bakterie te się czasem pojawiają jak źle pobierze się próbkę, mi na początku wyszły pojedyncze a na nast mies gdy przed pobraniem podmylam się nie wyszły wcale..

5,5cm szczęścia..Super ze wszystko się dobrze układa

Biedactwo ale się masz z tymi objawami :-(

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte.

Ja drugi raz tego pappa bym nie robiła,stresowałam się tym wynikiem i nadal czasem jak pomyślę to się martwię czy aby napewno z malutką wszystko ok..Ale jak usg wyjdzie wam w porządku to nawet o tym nie myśl. .

Czekam na wasze wieści

Następna szczęściara z naturalnymi włosami
Zazdroszczę wam
Ja musze coś z tymi swoimi siwkami zrobić

Pappa jeszcze zmniejszył ryzyko także jesteśmy szczęśliwi

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
ale Wam fajnie na święta. Możecie się obeżreć do woli i nie będzie Wam widać dużego brzucha od jedzenia bo ten ciążowy zasłoni

Jakbym nie miała czasu wejść na wątek przed świętami to życze Wam wesołych Świąt BN i najszcześliwego w życiu Nowego ROku. Pewnie będzie najszczęśliwszy. Mój też z moim kwiatuszkiem

Wszystkiego dobrego kochana z okazji Świąt

Zaczynam dziś 2 trymestr♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡ ♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡ ♡♡
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 13:52   #845
Evelinke
Zakorzenienie

Hej, hej

Kanwa Gratulacje 2 trymestru

Tak, robiłam mocz w poniedziałek wszystko ok
A co do lekarza, od samego,poczatku jestem w klinice, ale dr J powiedział, że mogę już szukać lekarza u siebie który poprowadzi dalej ciążę. Także teraz 30.12 mam ostatnią wizytę w klinice
Zabawne, bo ja myślałam, że ta ostatnia będzie ostatnią
A z luteiny to ja też schodzę, teraz biorę 3 x 1 jutro,idę zbadać progesteron i jak będzie większy niż 50/60 to mogę znowu o 1 tabletkę zejść. Ńiestety Lutinus nadal 3 x 2
Jak byłam ostatnio na wizycie i rozmawiałam jedną z położnych, to powoedziała, że spokojnie mogłabym już schodzić z Lutinusa tak samo, bo poziom u mnie podniósł sie z 50 na 80 i łożysko samo już produkuje hormony a ja jeszcze się dopycham. Ale powiedziała, ze dr J to taki ostrożny jest

A co do usg 2 trymestru, zamierzam umówić się do dr Artura Kłósek
http://www.ginekologwroc.pl
Moja Sis do niego jeździła 2 razy jak była w ciąży na te 2 usg i była bardzo zadowolona
Bardzo dokładny lekarz, badanie trwało długo, sprawdzał wszystkie narządy wewnętrzne dziecka a za opłata mogą nagrać ci płytkę z filmikiem z badania
Jest też ordynatorem patologii ciąży także chłop zna sie na tym co robi.

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 15:59   #846
kanwa
Zakorzenienie

Eve słyszałam o Kłósku też same dobre opinie
A ile kosztuje tam takie usg?

U mnie progestron masakrycznie duży ale jak wiadomo nie można drastycznie odstawiać.Ale każda tabletka mniej cieszy co?

To dobrze że wyniki masz dobre
Stary 2015-12-22, 16:42   #847
Evelinke
Zakorzenienie

Jeszcze nie dzwoniłam wiec nie wiem, będę dzwonić i umawiać się już w nowym roku. Jak moja siostra była to chyba ponad 200 albo 200 nie wiem dokładnie.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

A co tabletek, to pewnie że każda mniej cieszy
Teraz jak biorę po 1 to już jest inaczej niż jak pakowałam po 3 na raz
Mam nadzieję, że jutro bedą dobre wyniki i będę mogła zmniejszyć o kolejną tabletkę

Stary 2015-12-22, 16:55   #848
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, my po wczorajszej wizycie, wszystko ok :-D. Maluchy maja 8 i 8,5cm :-D pappa nie robilismy, mniej stresu.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 19:42   #849
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Ciesze się ze wszystkim się dobrze układa.
Motylku,Kanwa Eve
Oby tak dalej,zmniejszajcie leki dzieciaczki niech rosną zdrowe a na wizytach niech goszczą same pozytywne wieści :-*

Życzę wam i sobie radosnych Świąt w domowej atmosferze.

KANWA gratki wejścia w drugi trymestr :-*
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450809639066.jpg (114,1 KB, 0 załadowań)
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 20:59   #850
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, my po wczorajszej wizycie, wszystko ok :-D. Maluchy maja 8 i 8,5cm :-D pappa nie robilismy, mniej stresu.
Super!! Gratki dużych dzidziulków

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
Ciesze się ze wszystkim się dobrze układa.
Motylku,Kanwa Eve
Oby tak dalej,zmniejszajcie leki dzieciaczki niech rosną zdrowe a na wizytach niech goszczą same pozytywne wieści :-*

Życzę wam i sobie radosnych Świąt w domowej atmosferze.

KANWA gratki wejścia w drugi trymestr :-*
Dziękuję Bombeczko

Tobie również samych wspaniałości życzę
Stary 2015-12-23, 09:41   #851
Eleo765
Zadomowienie

A tych bakterii w moczu to duzo? Bo ja nigdy nie miałam wyniku bez bakterii i nigdy nie brałam antybiotyków bo to jednak zawsze było w normie. Poza tym musi to byc sik z drugiego strumienia, po podmyciu. A polozna poleciła mi tez do pobierania moczu zakładać sobie tampon. I to dziala! Bakterie sa ale o wiele mniej.

Kanwa, gratuluję 2 trymestru, to ten najprzyjemniejszy

Dziewczyny, co do dolegliwości... Są upierdliwe, owszem, ale przecież i tak nie oddalybysmy ich za żadne skarby, bo oznaczają, że nasza walka jest wygrana bo jesteśmy w ciąży

Moja córuchna ostatnie 2-3 dni znów bardzo intensywnie się rusza, dosłownie pokazuje mi swoje stopy, czuje na brzuchu wyraźnie jak je wypycha i laskoczę hehe. A jeszcze niedawno ruszyła się mniej, miałam wrażenie że brakuje jej juz miejsca. Będę tęsknić za tym brzuszkiem i ruchami...

I melduje że na dziś ani jednego rozstępa. Zobaczymy dalej ;] wiem że wciąż mogą się pojawic.
Stary 2015-12-23, 09:50   #852
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
A tych bakterii w moczu to duzo? Bo ja nigdy nie miałam wyniku bez bakterii i nigdy nie brałam antybiotyków bo to jednak zawsze było w normie. Poza tym musi to byc sik z drugiego strumienia, po podmyciu. A polozna poleciła mi tez do pobierania moczu zakładać sobie tampon. I to dziala! Bakterie sa ale o wiele mniej.

Kanwa, gratuluję 2 trymestru, to ten najprzyjemniejszy

Dziewczyny, co do dolegliwości... Są upierdliwe, owszem, ale przecież i tak nie oddalybysmy ich za żadne skarby, bo oznaczają, że nasza walka jest wygrana bo jesteśmy w ciąży

Moja córuchna ostatnie 2-3 dni znów bardzo intensywnie się rusza, dosłownie pokazuje mi swoje stopy, czuje na brzuchu wyraźnie jak je wypycha i laskoczę hehe. A jeszcze niedawno ruszyła się mniej, miałam wrażenie że brakuje jej juz miejsca. Będę tęsknić za tym brzuszkiem i ruchami...

I melduje że na dziś ani jednego rozstępa. Zobaczymy dalej ;] wiem że wciąż mogą się pojawic.
Właśnie ponad normę.Norma do 350 a ja miałam ponad 500.Bałabym się tampona sobie wkładać.Wzięłam ten antybiotyk i mam nadzieję w następnym badaniu nic mi nie wyjdzie.

Eleo a na kiedy Ty masz dokładnie termin?

O tak.Odkąd mdłości odpuściły to mam więcej energii i chęci na wszystko
Stary 2015-12-23, 13:09   #853
Evelinke
Zakorzenienie

Hej
Ja gdyby nie pobolewanie podbrzusza czasami i ból pleców przy chodzeniu czasami to byłoby super
Ale i tak jestem mega szczęśliwa i zakochana w Maleństwu

Możliwe, źe czułam już ruchy
W sobotę, jak leżałam na boku poczułam coś czego wcześniej nie czułam. Taką rybkę, falę w podbrzuszu
Jestem w 16 tc.

Na porządne kopniaki to jeszcze sobie trochę poczekam, łożysko z przodu bedzie działało jak poduszka a szkoda

Stary 2015-12-23, 15:05   #854
Eleo765
Zadomowienie

Kanwa, to spróbuj zasłonić wejście do pochwy platkiem kosmetycznym, to też rada poloznej. Może wtedy bakterie będą w normie. Jak nie, to wtedy juz leczenie na bank.

Evelinke, tak, to mogly byc ruchy dzidziusia!
Stary 2015-12-23, 15:15   #855
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Kanwa, to spróbuj zasłonić wejście do pochwy platkiem kosmetycznym, to też rada poloznej. Może wtedy bakterie będą w normie. Jak nie, to wtedy juz leczenie na bank.

Evelinke, tak, to mogly byc ruchy dzidziusia!
DziękiSpróbuje tego sposobu przy następnym badaniu moczu

Dziś gadałam z koleżanką i jej synowi w tej samej przychodni też wyszło dużo bakterii.Był u lekarki w przychodni i powiedziała że już ileś tam osób miało takie wyniki:/
Podejrzane to. Kurde płaci się żeby mieć wyniki niemiarodajne:/
Dowiedziałam się po czasie i po antybiotyku:/
Stary 2015-12-23, 23:26   #856
Eleo765
Zadomowienie

http://www.boredpanda.com/pregnancy-...lia-sabransky/ paczajcie na to

I na to http://www.boredpanda.com/hospital-m...-baby-bassinet

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-12-24 o 00:00
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-23, 23:52   #857
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
DziękiSpróbuje tego sposobu przy następnym badaniu moczu

Dziś gadałam z koleżanką i jej synowi w tej samej przychodni też wyszło dużo bakterii.Był u lekarki w przychodni i powiedziała że już ileś tam osób miało takie wyniki:/
Podejrzane to. Kurde płaci się żeby mieć wyniki niemiarodajne:/
Dowiedziałam się po czasie i po antybiotyku:/
Te laboratoria takie są, jak raz robilam mocz u nas w przychodni, spieszylam sie, zeby do godz dostarczyc, a pielegniarki mi mowia, ze nie trzeba sie spieszyc, bo to nie ma znaczenia, pewnie nawet w lodowce nie trzymaja, zanim z laboratorium ktos po probki nie przyjedzie. A teraz robie w diagnostyce i tez roznie jest, w kwietniu wyszla mi krew w moczu /gin powiedzial, ze nie wie co jest, ale duzo pacjentek robiacych tam badania maja krew w moczu/ w czerwcu ok, pierwszy mocz w ciąży super, drugi krew w moczu, liczne bakterie, jakies moczany itd, a teraz robilam i wszystko super a nie bralam zadnych lekow, wiec nie wiem od czego to zalezy. Ale bakterie moga sie mnozyc, jesli probka jest nieodpowiednio przechowywana.
Stary 2015-12-24, 09:34   #858
Evelinke
Zakorzenienie

Kochane, życzę Wam Spokojnych, Radosnych i Smacznych Świat Bożego Narodzenia
Ja będę korzystać i będę się zajadać, następne Święta będą z maluchem przy cycku

Stary 2015-12-24, 09:36   #859
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
hahah spodziewam się takich pytań kiedy rodzeństwo a najlepiej braciszek a co ja wiem kto to czeka na mnie zamrożony?

Jeszce raz Wesołych Świąt dziewczynki

Eleo nie objedz się za dużo bo żołądek wypchnie córcie za wcześnie

A mój Gabulek sie nauczył iść spać o 21, o 24 jak ja idę spać jedzonko, później o 7 i dalej śpi Cud miód i malinki
Stary 2015-12-24, 13:10   #860
Eleo765
Zadomowienie

Mala, czyli Gabi nadal aniol
ja dziś byłam na pobraniu krwi z samego rana. A gbs wyszedł mi dodatni, czyli paciorkowiec jest, czeka mnie antybiotyk, prawda?
Dziś na moim styczniowym forum rodzic zaczęła dziewczyna która też jest po ivf i ma ten sam termin, 9 stycznia, aaaa!

Dziewczyny, życzę wam spokojnych, szczęśliwych świąt
Stary 2015-12-25, 08:21   #861
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala, czyli Gabi nadal aniol
ja dziś byłam na pobraniu krwi z samego rana. A gbs wyszedł mi dodatni, czyli paciorkowiec jest, czeka mnie antybiotyk, prawda?
Dziś na moim styczniowym forum rodzic zaczęła dziewczyna która też jest po ivf i ma ten sam termin, 9 stycznia, aaaa!

Dziewczyny, życzę wam spokojnych, szczęśliwych świąt
Gabi nadal grzeczna No jak coś tam męczy albo zmęczona to wiadomo, że marudna, ale nie ma się co dziwić, a tak to super babka Dziś znowu karmienie 21 i o 7.03. Chyba ma zegarek wbudowany heheh w dodatku na Duracelki i to by tłumaczyło dlaczego taka wiercidoopka jest, ze ciężko pampersa zmienić macha tymi gałęziami na wszystkie strony heheh

Kochana ja tez miałam dodatni GBS. Dostajesz antybiotyk przy porodzie i już. Teraz też nie mam nic z tym robić tylko zbadać przy następnym dziecku.

No Ty już na wylocie prawie Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, ze pokażesz fotkę
Stary 2015-12-25, 09:16   #862
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, zycze wam pieknych, zdrowych, radosnych swiat, spedzonych wsrod najblizszych. Lekkich porodow, Zdrowych dzidziusiow, a dla tych co dzidziusie juz sa na swiecie, usmiechow codziennie na tych cudownych twarzyczkach i przespanych nocek :-D
Stary 2015-12-25, 13:30   #863
Evelinke
Zakorzenienie

Mała szczęściara z ciebie, że Gabi takie luzy daje Rodziciom, żeby wszystkie nasze dzieci takie były

Dziewczyny, co na kaszel, bo już nie daję rady.
Byłam u rodzinnego, powiedziała, że syrop sosnowy a pani w aptece odradziła, bo nie wolno - zawiera codeinę.
Piłam Prenalen, ale on to raczej na odporność.

Stary 2015-12-25, 13:45   #864
Eleo765
Zadomowienie

Cytat:
Mała szczęściara z ciebie, że Gabi takie luzy daje Rodziciom, żeby wszystkie nasze dzieci takie były

Byłam u rodzinnego, powiedziała, że syrop sosnowy a pani w aptece odradziła, bo nie wolno - zawiera codeinę.
Spróbuj poszukać tu http://www.kosmetomama.pl/jakie-leki...zywac-w-ciazy/

Mnie na przeziębienie i kaszel pomogl... odpoczynek, duzo snu. Bo z lekami w ciąży to wiadomo że każdy lekarz mówi co innego :/ a aptekarze jeszcze co innego. Dopóki przeziebiona lazilam do pracy to nie przechodzilo, wystarczyło zostać w domu.
Stary 2015-12-25, 18:03   #865
Evelinke
Zakorzenienie

No ja to w sumie na przeziębioną się nie czuję - już
Został tylko ten kaszel i trochę gardło.
Ale dzięki za linka poczytałam

Stary 2015-12-25, 21:16   #866
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Syrop z cebuli laski piły z wątku mamusiowego i baaardzo chwaliły. Te wszystkie syropy dozwolone w ciąży to o kant d... rozbić
Stary 2015-12-26, 10:55   #867
Evelinke
Zakorzenienie

A syrop z cebuli bleeeee piję i faktycznie pomaga

Stary 2015-12-26, 12:17   #868
Eleo765
Zadomowienie

A mnie zarazki właśnie przekazał mój kochany mąż. Boze, 39 tc i zaczynam właśnie chorowanue bólem gardła, jutro zapewne katar. Spełnia się mój najczarniejszy sen, chora na porodowke...
Stary 2015-12-26, 12:53   #869
Evelinke
Zakorzenienie

Oj, bidoku

Ja piję ten paskudny syrop z cebuli no nie jest on pyszny, ale pomaga
A na odporność też jest dobry, więc pij kochana, żebyś miała siłę wypchać dzieciaczka
A na noc, zrób sobie taką miksturkę: do szklanki daj miód wymieszaj z ciepła wodą (nie gorącą) i zostaw na noc. Miód im dłużej stoi tym ma lepsze właściwości. Rano dodaj sobie sok z cytryna albo sok z czarnej porzeczki i wypij. Tez dobrze robi na odporność.
I duuuużo zdrówka
I pij cały czas.

Stary 2015-12-26, 13:15   #870
Eleo765
Zadomowienie

Evelinke, wodę z miodem i cytryna pije, ale syrop z cebuli to koszmar mojego dzieciństwa, nie przelkne fuuuuj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości