|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotne święta, wątek wspólny
Cytat:
a tę listę znasz? ja najczęściej oglądam te związane z moją branżą, tj. biotechnologia, genetyka oraz psychologia, psychiatria. link |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
5 z nich oglądałam, kilka jest nie do końca w moim guście, jak już coś wybiorę, to okazuje się, że nie ma tam słownictwa dobrego. denerwuje mnie wybieranie tego filmiku bo wiecznie albo fajny ale za krótki, albo mało selektywne słownictwo albo np taki temat "how i held my breath for 17 minutes". Fajne, ale co ja o tym powiem na zajęciach ![]() Kolega z grupy omawiał kiedyś "10 things you didn't know about orgasm" i akurat wtedy nasz wykładowca go oceniał ![]() Ja polecam "alone but together" sherry turkle jak dobrze pamiętam, "how to make stress your friend" i "why thinking you're uly is bad for you". O tematach takich psychologicznych mówi mi się dobrze |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są ze 2 lub 3 filmiki Dawkinsa, on ma zawsze bardzo ładne słownictwo Tyson (ten z NASA ) też fajnie gada. ogólnie celuj w te naukowe mocno, a nie popularno naukowe, wtedy oni wypowiadają się nieco na innym poziomie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio obejrzałam straszący mało (bo nie każdy lubi) romans gotycki 'Crimson Peak' (2015) i mogę śmiało polecić.
Z bardziej straszących 'The Babadook', 'Insidious', 'The Conjuring', 'Orphan', 'Session 9' - wymieniam fajne, niekoniecznie nowe. I jeżeli jakimś cudem nie widziałaś 'Egzorcysty', czy 'The Thing' (z 1982) to polecam (najlepiej wersję directors cut). I niby nie horror, a wbija się w głowę i jest mroczny: 'Under the skin' (2013). Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-12-24 o 23:17 |
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
"Conjuring jest niezle.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
Fabuła fajna, sceneria magiczna, główne dwie aktory: Edith i Lucile świetne, Thomas jak dla mnie do wyrzucenia, ale tak podłe wykonanie, że zgon. Potwór matki okropnie wyobrażony i te zbiorniki w piwnicach. Nieeeee
![]() Choć momentami przypominał mi Grand Budapest Hotel Edytowane przez 201706081317 Czas edycji: 2015-12-24 o 23:26 |
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część już widziałam, ale skuszę się na 'The Conjuring'.
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Jestem sama w te święta, najbardziej mentalnie. Bo w domu są rodzice. Mieszkam z nimi.
U mnie darcie mordy przez matkę jest normą, w taki dzień jak dziś również. Ona nakręca złą atmosferę. Krzyczy, jest niemiła i opryskliwa, stroi fochy itp. Nie cierpię momentu modlitwy i skladania zyczen bo ona ciagle zwraca mi uwage ze cos zle robie, albo tata sie zachowal "nie tak". Tylko ona jest idealna ![]() Posiedzialam przy stole moze 15 minut, nic nie jadlam przy niej, zjadlam spokojnie u siebie. Niestety od roku choruję na nerwice i jestem znacząco ograniczona. Czekam aż tż znajdzie prace, ja sobie też czegoś zdalnie poszukam do roboty na poczatek i sie wyprowadze, wtedy szybciej wyzdrowieje. Bo w domu atmosfera jest chora ![]() Nie cierpie tych błyszczących światełek, lampek, bombek, brrr... jakiś światłowstręt mam |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj i jutro też zostajecie w domach, czy jednak spotkania z rodzinką Was nie miną ?
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda u mnie nie było wigilii sam na sam, ale udało mi się wymigac od odwiedzania rodziny. Więc wigilię spedzilismy tylko ja, TZ i dzieci. Czym starsza tym chyba bardziej wracam do korzeni, bo w wieku 35 lat po raz pierwszy zrobiłam karpia na wigilię. I wiecie co? Wszyscy go uwielbiali. Dumnam. 2 miesiące biegania za prezentami też się opłaciło, bo po raz pierwszy wszyscy byli zadowoleni. Poza mną. Bo sobie też prezent kupilam i tylko ten był dla mnie. Sprzątania nie było, bo już drugi rok z rzędu na święta dopada mnie grypa i ledwo z wyrka wychodze na gotowanie. Święta na luzie. Chociaż nie obyło się bez kłótni.
A do teraz ogladalam maraton "sleepy hollow" i się zauroczylam! No. Bardzo świąteczne. Czy Wy też nienawidzicie dzielenia się oplatkiem i składania życzeń? Mogę sprzatac, gotować. Ale jak mam wymyślać życzenia nawet dla własnych dzieci to mi język kolkiem staje. No nie i już. Nie chce być w tym sztucznym cyrku. Tak jakoś slodko-gorzko mi Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2015-12-25 o 03:52 |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
to jak to, sama sobie kupiłaś prezent i Ci nie pasował?
Cytat:
(to pogrubione)ja czasem myślę, że święta w rodzinie muszą być z kłótnią.. ![]() lubię składać życzenia osobom, które lubię
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Prezent mi pasował, w końcu sama wybrałam. Tylko, że poza moja inicjatywa nic więcej tam nie było. No ale... Tak sobie wychowałam towarzystwo. Moja wina. Myslalam, że chociaż TZ wyskoczy z malutka niespodzianką. Tak sobie "wychowałam" na to się godzilam i zbieram plony. Choć to pierwszy raz kiedy na serio kompletnie NIC od niego nie dostałam. Na ostatnie nasze 15 lat razem.
Nie umiem składać życzeń nikomu. Ci, na których mi zależy i tak wiedza, czego im życzę. Sztuczne życzenia = wymuszone życzenia. Ps. Polecam "dzikie dziecko" właśnie leci na cinemax No i faktycznie, edytuje, ta grypa to pewnie objaw psychosomatyczny. Mimo że ogólnie odkąd mam własną rodzinę nigdy ciśnienia nie było. Tzn, mój TZ ma inne wyobrażenia o wigilii. Ja jadę po minimum. Ja mam inne wyobrażenie o prezentach. On jedzie po minimum. Ale teraz przesadzil. Zabolalo. Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2015-12-25 o 04:34 |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
No. To święta pozamiatane. Cinemax rządzi! Nie rycze od tak sobie. Ale to, co zobaczylam.. "Aż do nieba". Rycze.
Nie ma to jak puszczać wyciskacze łez w wigilijna noc. Brawo cinemax Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2015-12-25 o 07:32 |
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Absolutnie sama, nawet rodzicom zapowiedziałam, żeby mi dali spokój i nie dzwonili. Może pójdę na rynek krakowski poplątać się, bo pięknie jest i tyle na dziś ![]() Rozumiem, że Ty się nie wymigasz? |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja miałam głupie sny, obudziłam się o 3 w nocy i zamiast zasnąć ponownie, to martwiłam się aferą wokół Trybunału Konstytucyjnego....
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U Was również słoneczko? Normalnie marzec. |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i rozważam pójście na siłownie. niestety nie, leje. Ale biorąc po uwagę, że leje praktycznie cały czas to nie powinnam być zdziwiona. |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Stężenie pyłów i chmury.DZIEWCZYNY, skisłam Siedze na przystanku i czekam na trajkę, ma jechać za 2 minuty a czekałam 20. Podjeżdża obok autobus i pierwsza myśl, że bliżej nim dojadę bloku. Wsiadłam, jeszcze biec musiałam, i zrozumiałam, że on jedzie Z a nie DO moich okolic |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę tylko dziadków odwiedzić, ale tak mi się nie chce wychodzić...Poszłabym do kina, ale seanse które mnie interesują są po 21:00, a wolę wieczór spędzić stacjonarnie. Same problemy w te Święta
|
|
|
|
#119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo jak patrzę to same gwiezdne wojny i kosogłos a reszta dla mnie to bullshit. |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Holy Crap!
|
Witam
![]() Wiecie co, nie jestem jakoś specjalnie wierząca, do kościoła nie chodzę, ale lubię 'magię świąt', choć nie mam jej z kim spędzać. Mama jak co roku zaprosiła swojego faceta, który ma tak zacofane poglądy jak mało kto, np. teraz twierdzi, że specjalnie nic nowego nie puszczają w tv, w sensie filmy, bo chcą by ludzie oglądali w koło to samo a ci z tv tylko ich okradają (sic!). Wczoraj oczywiście nie mogło obyć się bez wódki, bo dziadek jest pijakiem i nie przepuści okazji. Dzisiaj zjawili się niezapowiedziani goście. No okej, są to są. Praktycznie ja sama cały stół wyłożyłam, bo mama w kuchni a reszta zasiadła. Pożarłam się z bratem i skończyło się na tym, że mama powiedziała żebym spier... Nie wiem czy inni to słyszeli, mam to gdzieś, nie mój wstyd. Tak więc gościnę spędziłam w pokoju. Matka wielce zdziwiona dlaczego obraziłam się a jej podchmielony gach coś zaczął gadać to babcia wtrąciła się, by dali mi spokój. Jestem bardzo nerwowa, więc w samotności poleciały mi łzy. Ot, moja prywatna magia świąt, zaraz zapuszczę Kevina w NJ. Bardzo zazdroszczę osobom, które mogą w licznym gronie siedzieć przy stole, bo ja uwielbiam biesiadować, jestem towarzyska, ale nie bardzo mam z kim. Co roku widzę jak np. znajoma pięknie spędza święta i aż mi żal. Mooooże kiedyś ja tak będę miała, choć wątpię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

) też fajnie gada. ogólnie celuj w te naukowe mocno, a nie popularno naukowe, wtedy oni wypowiadają się nieco na innym poziomie