Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-27, 13:10   #901
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Paula bardzo klimatycznie

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

mg:

-mama jak dzidziuś robi w twoim brzuszku siku?
- normalnie
- to znaczy?
- sika
- co ?!
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 13:19   #902
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Aga nie ma co tego ukrywać. .. on żyje jak kawaler w Holandii. Tylko musi iść do pracy a potem co ? Ma wolne i robi co chce czy piwko czy gierki czy pogadanki z kolegami. I proszę cię nie broń go.... mi się nóż otwiera w kieszeni jak to słyszę. Bo ja to widziałam na własne oczy. Póki moja siostra z dwójką dzieci tu nie przyjechała to szwagier wynajmowal pokój. Pracował i im kase wysyłał. I co z tego ! Żył jak król ... żadnych obowiązków wstawania wn nocy, płaczu, chorób itp. Dopiero po roku jak siostra przyjechała to zobaczył jak pięknie jest po pracy przyjść a tu dzieci chore płaczą. Jak nie urok to sraczka. Przepraszam ze tak dosadnie napisałam ale.na.prawdę się wkurzyłam. Wiem ze jesteś dzielna babka, nikt nie przyjedzie od tak do ciebie i nie weźmie dzieci na.pół dnia bo ty masz.mdłości i ledwo chodzisz. A gdzie sprzątanie pranie i gotowanie na zaraz trójkę dzieci. Baby z jednym sobie nie radzą w depresję wpadają marudzą jak to im źle a maja pod ręką dziadka czy mamusie. .... ty jesteś sama !

Oj

Polac jej !dobrze gada

Cytat:
Wczoraj złożylismy łóżeczko dla małej
wyglada cudownie
Załącznik 6109909
Stary 2015-12-27, 13:20   #903
Lucy31
Zakorzenienie

Bry. ZA dużo naskrobałyście. Nie mam sił nadrabiać. Z grubsza poczytałam, pozaznaczałam do cytowania i gdzieś mi to przepadło

U nas tez już wszystko gotowe i w pokoiku i z rzeczami. Leżę i czekam
Skurcze mam takie, że do łez. Ale pocieszam się tym, że to na bank straszaki, bo mijają.
Noo, zleciało szybko. My też właśnie skończyliśmy 35 tydzień i zaczęliśmy 36. Jeszcze aby chwilunia (choć wolałabym aby dłuższa).

Buziaki wszystkim
Stary 2015-12-27, 13:48   #904
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja to bym chciała rybki jak ja, ale to a-wykonalne Jakoś tak nie wiem, ze znaków szczególnie lubię koziorożce,ryby,bliźnięta i panny.Wodnika miałam eksa i eks-przyjaciółkę więc jak widać nie mam z nimi świetnych relacji hehe
Ale mam nadzieję,że z własną córką będzie inaczej

Zazdrosczę, bo u mnie nie jest czyściutko i pachnąco, wszystko pochowane i w ogóle
Motyl mam dokładnie takie same odczucia no do znaków zodiaku bliźniaki to mój tż i moje 2 przyjaciółki a rybki są uczuciowe i takie dobre ludzie a wodniki no cóż moja siostra z którą najciężej mi się dogadać ona jest z 22 stycznia a dzidzia prawdopodobnie 25 ale mam nadzieje że będzie inna niż ciocia w końcu to moja i tż krew także jest szansa że będzie inna A z pokoikiem jeszcze zdążysz i będzie cudnie Paula śliczne łóżeczko i faktycznie klimatyczne też mam masę dodatków ale puki co zostaje gołe i wesołe tylko prześcieradełko i niunia w środku no i przybornik
Stary 2015-12-27, 13:49   #905
Elena_22
Wtajemniczenie

Witam się i ja
wróciliśmy trochę wcześniej, bo chciałam wreszcie odpocząć , jestem przejedzona, niewyspana ( strasznie bolał mnie brzuch w nocy i wszystko bolało ) i zamulona- chyba tą pogodą .
Powiem Wam tak :
dobrze, ze już po świętach .

Agata- dziewczyny mają rację
Paula- łóżeczko przepięknie wygląda .

Zaraz Was doczytam, bo na razie tylko po łebkach przeleciałam
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 13:53   #906
agaczilla21
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc to choćby autobusem to nie mam do kogo pojechać...do siostry bym nie jechała bo szwagier w domu a do rodziców nie bo od razu by bylo gadanie, pytania itd...tak że nawet jeśli bym chciała go zostawić z dziećmi na cały dzień to nie mam gdzie się podziać...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 13:57   #907
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to bym chciała rybki jak ja, ale to a-wykonalne Jakoś tak nie wiem, ze znaków szczególnie lubię koziorożce,ryby,bliźnięta i panny.Wodnika miałam eksa i eks-przyjaciółkę więc jak widać nie mam z nimi świetnych relacji hehe

Zazdrosczę, bo u mnie nie jest czyściutko i pachnąco, wszystko pochowane i w ogóle
Jam jest koziorożec .
Nie przejmuj się Motylku, ja dopiero w styczniu, tak bardziej pod koniec, mam zamiar ustawić łóżeczko, a porządki zrobiłam na święta, zostały tylko takie jak co sobotę .
Aha, gadałyśmy ostatnio z siostrą męża i zamienimy się na razie wanienkami- okazało się, że nasza wanienka jest bardzo duża ( nie miałam pojęcia, ze one mają rozmiary!), ich córka ma już 7 mcy, więc taka bardziej się dla niej przyda( mają nowoczesny brodzik, ale płytki na dwa palce, więc tam wody nie napuści do kąpieli), a szwagierka przywiezie swoją, mniejszą wanienkę, bo nam taka na początek wystarczy, poza tym my mamy bardzo głęboki brodzik i nam wanienka długo nie służyła .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 14:08   #908
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

Stary mi zabrał baterie z myszki do aparatu i nawet nie zdążyłam życzeń złożyć. Ale z tego co czytałam było raz lepiej-raz gorzej. W każdym razie przyszłe Święta będą na pewno inne niż te

U nas bardzo fajnie u teściów. Brat TŻ-ta przebrał się za Mikołaja i to chyba ja miałam największą popmpkę. Małgosia się wstydziła. Prezenty bardzo fajne dostała chociaż dzisiaj już się zdążyłam na nią wkurzyć bo puzzle podarła bo TŻ ją zostawił samopas...Także ja nie wiem czy zostawienie dzieci samych to jest dobry pomysł bo czasami najlepiej wszystkich pilnować.

Z nowości: po południu doskwierają mi bóle pleców, od siedzenia spuchły nogi. A spanie to jakiś dramat- budzę się na siku co godzinę(czyli 6-7 razy) nie pijąc nic na wieczór więc nie wiem o co chodzi. Ponadto chce mi się jeść w nocy lub nad ranem mimo kolacji więc tak naprawdę w nocy wcale mój organizm nie odpoczywa.
No i zaczyna mnie siekać na brzuchu i udach więc smutno mi. Te jedzenie staram się ograniczać do minimum, żeby cokolwiek oszukać organizm ale ciężko idzie.
W zeszłej ciąży nie było takich akcji .
Przez to, że w nocy nie odpoczywam to mam takie ciężkie ranki, że dopiero ok 14 dochodzę do siebie. No i poza tym krzyczę, płaczę i nie radzę sobie z emocjami.

Spojrzałam dziś na wagę i jeśli nic się nie zmieni z tym jedzeniem to chyba będzie więcej niż 17kg na końcu. Więc czuję się przygnębiona, że zawsze jak ważyłam w okolicy 50 kg +/-2kg to dobiję do 80. Porażka.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 14:09   #909
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
On nie jest zły...wiem że każdy może mieć dość..ale jednak mimo wszystko to ja mam gorzej...bo on jak jest w nl to tylko robota, kapiel, jedzenie i spanie...a ja co by nie było to muszę być z dziećmi cały czas...a gdy potrzebuje gdzieś wyjść muszę myśleć o tym z kim ich zostawić...dlatego rzadko wychodzę sama...do gina, na badania czy jak cos potrzebuje z miasta...a tak to wszędzie z dziećmi...

Boli mnie takie narzekanie bo niestety nie na wszystko mam wpływ.. A przez takie gadanie czuję się beznadziejna, niepotrzebna i najgorsza matka na świecie...
faceci... dziewczyny mają rację, że się odzwyczaił od takich akcji Mam co najmniej 2 bliskie przykłady, gdzie faceci otrząsnęli się dopiero jak dłużej zostali sami z dziećmi. Przyjaciel ostatnio miał kilka dni przymusowych z 2, bo żona była z najmłodszym w szpitalu (infekcję od starszych złapał) i mi mówi, że dopiero teraz wie, że musi się bardziej postarać w codziennym życiu, bo przecież 1 osoba nie jest w stanie tego ogarnąć!! A dotychczas oprócz pracy miał miliony innych zajęć i jakoś nie zauważał jaka to ciężka praca w domu.
Cytat:
Pięknie
Aż zaczynam się zastanawiać czy nie kupić pościeli, bo moja królewna póki co ma niebieską po braciach i jedną beżową
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

mg:

-mama jak dzidziuś robi w twoim brzuszku siku?
- normalnie
- to znaczy?
- sika
- co ?!
U mnie było dalej:
- fuuuj mamuś to obleśne!
- ale każde dziecko tak robi, to normalne. Ty jak byłeś w brzuszku to też siusiałeś
- nie ma takiej opcji! Przecież wiem, że tak się nie robi!!

Co chwilę coś takiego wychodzi

U nas drąży temat porodu. Już 2 lata temu pytał, więc żeby nie kłamać wytłumaczyłam, że p. dr wyciągnie braciszka z brzuszka. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo przeżywał jakim nożem, czy szablą, czy bolało itd.
Po czasie temat zanikł. Teraz wróciło ze zdwojoną siłą.
- znowu cię p. dr będzie kroił?
- nie, może się uda tak jak Ciebie urodzić - naturalnie
- tzn?
- zobacz jaka mamusia szeroka w biodrach, wychodzi dzidziuś pupą
- pokażesz mi?

Normalnie brakuje mi słów hehehe
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Noo, zleciało szybko. My też właśnie skończyliśmy 35 tydzień i zaczęliśmy 36. Jeszcze aby chwilunia (choć wolałabym aby dłuższa).

Buziaki wszystkim
buziaki!

Cytat:
Szczerze mówiąc to choćby autobusem to nie mam do kogo pojechać...do siostry bym nie jechała bo szwagier w domu a do rodziców nie bo od razu by bylo gadanie, pytania itd...tak że nawet jeśli bym chciała go zostawić z dziećmi na cały dzień to nie mam gdzie się podziać...
Do marketu jedź, fryzjera itp.
Stary 2015-12-27, 14:16   #910
agaczilla21
Zakorzenienie

Wiesz Aga w markecie czy u fryzjera nie zabede pól dnia...zresztą nawet nie mam za bardzo ochoty nigdzie się szlajać...
Stary 2015-12-27, 14:18   #911
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
U nas drąży temat porodu. Już 2 lata temu pytał, więc żeby nie kłamać wytłumaczyłam, że p. dr wyciągnie braciszka z brzuszka. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo przeżywał jakim nożem, czy szablą, czy bolało itd.
- tzn?
- pokażesz mi?

Moja wie, że do cc jest znieczulenie. Tż jej tlumaczył, bo była przerażona, że mamusi brzuszek cieli jak się rodziła.
Stary 2015-12-27, 14:18   #912
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz Aga w markecie czy u fryzjera nie zabede pól dnia...zresztą nawet nie mam za bardzo ochoty nigdzie się szlajać...
Wiem, wiem
Urodzisz P., to min 2 dni będziesz w szpitalu. Może wtedy zobaczy jak to jest. Oby tylko termin się zgrał
Stary 2015-12-27, 14:22   #913
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem
Urodzisz P., to min 2 dni będziesz w szpitalu. Może wtedy zobaczy jak to jest. Oby tylko termin się zgrał

No niby ustaliliśmy ze jak nie urodzę do konca lutego to zostanie 2 miesiące w domu..i wychodzi ze jak by wrócił 14 lutego to wyjazd dopiero 16 kwietnia czy jakoś tak...tylko czy ja to bym nerwowo wytrzymała...
Stary 2015-12-27, 14:26   #914
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie było dalej:
- ale każde dziecko tak robi, to normalne. Ty jak byłeś w brzuszku to też siusiałeś

- tzn?
- pokażesz mi?

Uśmiałam się. Wasze dzieciaki są świetne

Ja tam cieszę się na wodnika. Mój brat, chrześniak, szef to wodniki i zawsze świetnie się czujemy w swoim towarzystwie. Najlepsze są wygłupy, kawały, fazy Ogólnie dla mnie skręceni ludzie A ryby...TŻ-ta brat jest ryba i to taki spokojny, wyważony człowiek. Może też by było dobrze

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 14:34   #915
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
No niby ustaliliśmy ze jak nie urodzę do konca lutego to zostanie 2 miesiące w domu..i wychodzi ze jak by wrócił 14 lutego to wyjazd dopiero 16 kwietnia czy jakoś tak...tylko czy ja to bym nerwowo wytrzymała...
Hehe nie martw się na zapas

Mój Tż też wyjeżdżał jak S. był malutki i wracał tylko na weekendy. Paula ma rację, ludzie się odzwyczajają od pewnych zachowań. U nas powrót do normalności trwał ze 3 miesiące. Wymagało to wielu ustępstw z obu stron ( bo ja też się przyzwyczaiłam, że wieczorem gadamy przez telefon, oglądam spokojnie serial, mały śpi koło mnie i luz blues). To jest normalne

My zgodnie stwierdziliśmy, że nie decydujemy się na pracę daleko choć lepiej płatną, bo cierpi na tym nasza rodzina. I co z tego, że budowa, dziecko, kredyt... Ostatecznie wszystko się ułożyło i odpukać nie możemy narzekać

Ja teraz chciałabym urodzić w jakąś sobotę, bo wtedy wiem, że Tż będzie ze mną. W tygodniu nie wiem cz dostanie wolne...

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

Moja wie, że do cc jest znieczulenie. Tż jej tlumaczył, bo była przerażona, że mamusi brzuszek cieli jak się rodziła.
Tak, mój też wie. Ale twierdzi, że u dentysty też dostał znieczulenie a go bolało (chyba ze strachu).

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

A ma któraś z Was może rożek z minky? Bo przeglądam allegro i się zastanawiam czy nie kupić
Dobrze widzę, że są tam przylepce na rzepy, żeby nie przyklejały się gdzie nie powinny?
Stary 2015-12-27, 14:42   #916
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
to ja panna jestem😊, a mój Tż wodnik i niunia tez będzie raczej wodnik. A panny podobno nie potrafią się z Wodnika i dogadać. Siostrę mam rybkę. Nie są to łatwe charakterki.

Cytat:
faceci... dziewczyny mają rację, że się odzwyczaił od takich akcji Mam co najmniej 2 bliskie przykłady, gdzie faceci otrząsnęli się dopiero jak dłużej zostali sami z dziećmi. Przyjaciel ostatnio miał kilka dni przymusowych z 2, bo żona była z najmłodszym w szpitalu (infekcję od starszych złapał) i mi mówi, że dopiero teraz wie, że musi się bardziej postarać w codziennym życiu, bo przecież 1 osoba nie jest w stanie tego ogarnąć!! A dotychczas oprócz pracy miał miliony innych zajęć i jakoś nie zauważał jaka to ciężka praca w domu.

U mnie było dalej:

- tzn?
- pokażesz mi?
.
dobrze mówisz, że faceci zapominają jak to jest, a to niestety ciężka i bardzo męcząca praca, dlatego dla mnie nigdy nie było nawet do pomyślenia żeby mieszkać osobno. Brat pracował w delegacji i jego dziecko jak małe to płakała jak wracał po 2 tyg, bała się go po prostu.

Wczoraj oszukali moja chrzesnice 4 lata że ciocia zjadła mała dzidzie jak się zapytała jak ona weszła do brzuszka. Na co mała, że ona jest za duża i jej nie zjem😁
Stary 2015-12-27, 15:10   #917
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mój też wie. Ale twierdzi, że u dentysty też dostał znieczulenie a go bolało (chyba ze strachu).
Ja raz dostałam znieczulenie i bolało mimo to... odczekałyśmy dłużej niż zwykle i dopiero zaczynało działać. Także uwierzę, ze na znieczuleniu mogło boleć.
Na szczęście mój dzieć ma pozytywne doświadczenia ze znieczuleniem, więc uwierzył, że to nie bolało.

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Wczoraj oszukali moja chrzesnice 4 lata że ciocia zjadła mała dzidzie jak się zapytała jak ona weszła do brzuszka. Na co mała, że ona jest za duża i jej nie zjem😁

moja na niepsełna 3 myślała, że małe dzieci się połyka a jak urosną to wychodzą buzią przy czym sama to wymyśliła
Stary 2015-12-27, 15:34   #918
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Niby nie masz ale gdziekolwiek mozesz isc niena caly dzien a na kilka godzin.. I juz..
Stary 2015-12-27, 15:41   #919
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

a nie masz jakiejs kolezanki zeby cie przygarnela na cały dzien ?

szkoda ze blizej nie mieszkamy

juz ja bym nagadala dla Twojego tz, wiem wiem, dobry z niego chłop ale potrzebuje zeby ktos nim potrzasnal....

Dziekuje dziewczynki ochów i achow na łóżeczko
nam sie tez podoba

jeszcze zostalo połeczki, przewijak i reszte pierdółek zrobic ale to za tydzien bo trzeba bedzie wiercic w scianie

ide na spacer - troszke sie dotlenic

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 15:55   #920
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
a nie masz jakiejs kolezanki zeby cie przygarnela na cały dzien ?

szkoda ze blizej nie mieszkamy

juz ja bym nagadala dla Twojego tz, wiem wiem, dobry z niego chłop ale potrzebuje zeby ktos nim potrzasnal....

Dziekuje dziewczynki ochów i achow na łóżeczko
nam sie tez podoba

jeszcze zostalo połeczki, przewijak i reszte pierdółek zrobic ale to za tydzien bo trzeba bedzie wiercic w scianie

ide na spacer - troszke sie dotlenic

Nie mam nikogo...jedyna przyjaciolke w Krakowie...
Stary 2015-12-27, 16:13   #921
NanaR
Zadomowienie

Hej dziewczyny Jak tam po świętach? Ja dziś na mieście byłam i tak nie planowanie kupiłam wanienke
Pisalyscie o znakach zodiaku ja jestem z poczatku stycznia koziorozec i jestem raczej ugoda towarzyska osoba moja siostra wodnik z końca stycznia i hqrakter taki ze bez kija nie podchodz ale mój najlepszy przyjaciel z połowy lutego tez wodnik i świetny facet wiec nie wiem jak to jest mama rybak z 28 lutego i tez do rany przyłoż wiec co ma być to będzie ;-)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 16:49   #922
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
moja na niepsełna 3 myślała, że małe dzieci się połyka a jak urosną to wychodzą buzią przy czym sama to wymyśliła
czyli bardzo głupot jej nie nagadali. Ciekawe czy w przedszkolu się nie pochwali co to ciocia robi z dziećmi 😀

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Jak tam po świętach? Ja dziś na mieście byłam i tak nie planowanie kupiłam wanienke
Pisalyscie o znakach zodiaku ja jestem z poczatku stycznia koziorozec i jestem raczej ugoda towarzyska osoba moja siostra wodnik z końca stycznia i hqrakter taki ze bez kija nie podchodz ale mój najlepszy przyjaciel z połowy lutego tez wodnik i świetny facet wiec nie wiem jak to jest mama rybak z 28 lutego i tez do rany przyłoż wiec co ma być to będzie ;-)
jest jeszcze kwestia imienia, też podobno nadaje charakter, a i po chrzestnych się coś otrzymuje. Tak więc składowych całe mnóstwo.
Stary 2015-12-27, 16:59   #923
Aninis
Zakorzenienie

A ja wróciłam z małego spacerku, zjadłam i nastawiłam pranie. Mam ciąg dalszy doła... no cóż, chyba zaraz poszaleję na allegro z zakupami na poprawę humoru chociaż ciężko mi się zmusić nawet do tego.

Paula łóżeczko śliczne, te groszki są strasznie ładne. Ostatnio jak oglądałam kocyki (1 strona minky, 2 strona bawełna), to mój tż zaglądał i jak przewijałam wzory, to mówi oooo te grochy fajne.

Lucy kciukasy trzymam, żeby w dwupaku wyleżała jeszcze kolejne 2 tygodnie.

Dziewczyny teksty Waszych dzieci są powalające z nóg
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 17:06   #924
agaczilla21
Zakorzenienie

Mnie coś bierze..w gardle mnie drapie...ale ciul z tym..nie przejmuje się. Najwyżej M będzie miał okazję się wykazać...
Stary 2015-12-27, 17:18   #925
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

Stary mi zabrał baterie z myszki do aparatu i nawet nie zdążyłam życzeń złożyć. Ale z tego co czytałam było raz lepiej-raz gorzej. W każdym razie przyszłe Święta będą na pewno inne niż te

U nas bardzo fajnie u teściów. Brat TŻ-ta przebrał się za Mikołaja i to chyba ja miałam największą popmpkę. Małgosia się wstydziła. Prezenty bardzo fajne dostała chociaż dzisiaj już się zdążyłam na nią wkurzyć bo puzzle podarła bo TŻ ją zostawił samopas...Także ja nie wiem czy zostawienie dzieci samych to jest dobry pomysł bo czasami najlepiej wszystkich pilnować.

Z nowości: po południu doskwierają mi bóle pleców, od siedzenia spuchły nogi. A spanie to jakiś dramat- budzę się na siku co godzinę(czyli 6-7 razy) nie pijąc nic na wieczór więc nie wiem o co chodzi. Ponadto chce mi się jeść w nocy lub nad ranem mimo kolacji więc tak naprawdę w nocy wcale mój organizm nie odpoczywa.
No i zaczyna mnie siekać na brzuchu i udach więc smutno mi. Te jedzenie staram się ograniczać do minimum, żeby cokolwiek oszukać organizm ale ciężko idzie.
W zeszłej ciąży nie było takich akcji .
Przez to, że w nocy nie odpoczywam to mam takie ciężkie ranki, że dopiero ok 14 dochodzę do siebie. No i poza tym krzyczę, płaczę i nie radzę sobie z emocjami.

Spojrzałam dziś na wagę i jeśli nic się nie zmieni z tym jedzeniem to chyba będzie więcej niż 17kg na końcu. Więc czuję się przygnębiona, że zawsze jak ważyłam w okolicy 50 kg +/-2kg to dobiję do 80. Porażka.
Ja też źle śpię i rano jestem nemo.
Do tego musiałam sobie znowu jakoś dziwnie rękę ułożyć i mnie cała boli.

Smarujesz się czymś??? Ja się smaruję codziennie rano i wieczorem oliwką z babydream. A czasem jak czuję w ciągu dnia, że mnie skóra swędzi, to też sobie posmaruję brzuchol... fakt faktem większość w ubrania wsiąka, ale zawsze coś tam w skórę wsiąknie.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Mnie coś bierze..w gardle mnie drapie...ale ciul z tym..nie przejmuje się. Najwyżej M będzie miał okazję się wykazać...
posymuluj trochę i leż w łóżku niech tż biega wokół Ciebie i zajmuje się dziećmi
Stary 2015-12-27, 17:20   #926
butterfly20
Zakorzenienie

Noo Paula ja też uwielbiam kropki i grochy))

Badzia
nooo faceci ryby są spokojni, mam brata i dwóch kuzynów i wszyscy są...lekko flegmatyczni.
Ale już np. kobitki ryby, które znam są owszem wrażliwe, ale raczej energiczne

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 17:21   #927
Aninis
Zakorzenienie

a odnośnie znaków zodiaków... ja strzelec, tż lew... mój szwagier też lew, dziewczyna szwagra waga i całkiem spoko charakter.... mój brat byk (no coments) moja mama i teściowa to baran - i rzeczywiście obie uparte strasznie... teść to bliźniaki (jak dla mnie koszmarny charakterek)

z koziorożcami, wodnikami i rybami zawsze miałam dobry kontakt i znam dobre charaktery wśród tych znaków zodiaków
Stary 2015-12-27, 17:38   #928
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
a odnośnie znaków zodiaków... ja strzelec, tż lew... mój szwagier też lew, dziewczyna szwagra waga i całkiem spoko charakter.... mój brat byk (no coments) moja mama i teściowa to baran - i rzeczywiście obie uparte strasznie... teść to bliźniaki (jak dla mnie koszmarny charakterek)

z koziorożcami, wodnikami i rybami zawsze miałam dobry kontakt i znam dobre charaktery wśród tych znaków zodiaków
Nooo byki i barany bywają trudne

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 17:40   #929
marciar7
Zakorzenienie

A ja dostalam kase pod choinke imam zagwostke. Co tu.sobie kupic bo jal bedzie dzieciak to calkiem sobie nic nie kupie :-P. Jakies propozycje?:-P
Stary 2015-12-27, 17:51   #930
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
wyglada cudownie
Załącznik 6109909
Super! Ja celuję w groszki i gwiazdki. Rożek chcę z minky właśnie, ale nie mogę się zdecydować na jeden kolor

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A ja dostalam kase pod choinke imam zagwostke. Co tu.sobie kupic bo jal bedzie dzieciak to calkiem sobie nic nie kupie :-P. Jakies propozycje?:-P
W naszym stanie to chyba perfumy albo może torebkę
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości