|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#3242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
Nie...moje surowej ryby nie tkną, nawet nie ma mowy Wolowinkę już tak , kurczaka też chętnie, Tlustemu wszystko jedno czy surowy czy gotowany, byle z mięsa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet mialąm Taste w koszyku, ale jakoś tak...no nic, następnym razem im wezmę ![]() 2.A no, może faktycznie dla tego marudzą i kręcą nosami, że nie ma wszystkeigo co powinno być , a nie że im się nudzi. Wiem,że Whiskas jest syf, dostają sporadycznie , raz na jakiś czas puszkę /garść na 4 mordy , nie hoduję ich na tym ![]() Nie wpadłam,żeby im puszkowanego tuńczyka jako przysmak kupować, dzięki za inspirację. Pewnie dla tego,że sama nie użwam
|
||||
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. O jaaaaaaaaaaaaaaaaaa Ale no nie mogę kupić, mam 6 szamponów Będę dzielna, zużyję swoje i dopiero uderzę po zestaw obiadowy - chleb jajca i kwaśna mleko .
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Wpisz tu zomzing
|
ależ prosz, jeszcze Orijen z tych 'holistycznych', ale obecnie z tych trzech głównych (Acana/Orijen/Taste of the Wild) ostatni wypada najkorzystniej cenowo
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ile ma wzrostu, że tak spytam? Cytat:
, piwa nie mam i dobrze ![]() Cytat:
(właściwie naszych to nie dużo zostało, ale mama wczoraj musiała nas swoimi jeszcze obdarować ).
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko 205
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, to na pewno, ale nie wychodziły na mnie takie lekkie i subtelne
Eeech w naszej S i D chyba na próżno szukać. Chciałąbym móc przetestować Narsy, Tilbury, Hourglasy, ale nie ma Staaare kulkowe Meteoryty dawały taki efekt. Blurowały, utrwalały, znosiły błysk, ale nie było widać pudru, oraz nie pozostawiały brokatu
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba już nie do zdobycia, żałuję że nie zrobiłam zapasu
Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2015-12-27 o 23:18 |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie ciśnienie na pudr, bo z moją cerą, jakikolwiek specyfik nie nałożę by day, to potem w ciągu dnia i tak wyłażą kratery i tona sebum. A matowanie tego klasycznymi pudrami prasowanymi, robi nic innego jak ciasto. Wygląda to gorzej, niż niezmatowanie Potrzebny mi taki pomocnik w torebce, co będzie niewidoczny ale skuteczny Coś jak krzemionka, jednak ona na lato, bo teraz robi mi beton-fejs No i nie jest do torebki ![]() Ja już obczaiłam całą drogerię - wszędzie mąka, mąka, mąka. Zero subtelności Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-27 o 23:27 |
|
|
|
|
#3251 |
|
Piers do przodu
|
Spoo dzięki, wolę sałatkę
![]() Teraz siedzię i rozkminiam, czy potrzebuję dwch paletek w Douglas online za te 30 % taniej Karkki - a widziałaś tą paletkę Diora Jardin - zielenie i niebieskie http://www.sephora.pl/Makijaz/Palety...cieni/P1940006
|
#3252 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór znad powolnego, lecz skutecznego pozbywania się rezerw świątecznych. Marzę o chińszczyźnie albo pizzy
![]() Cytat:
![]() Cieszę się że się pogodziliście. Długo używaliśmy Royal Canin (różnych, bo kot jest czymś w stylu kociego bulimika a kotka je normalnie, więc ciężko było wybalansować), ale się przerzuciliśmy na Canagan. Rozmawialiśmy z osobami które współpracowały z Caninem i twierdzą, że zakończyły współpracę bo ostatnio zaczęli dosypywać syfu do karmy, i że jest to taki koci uzależniający fastfood :/ A po Canaganie koty, choć wybredne, są zachwycone, i mamy wrażenie że mają więcej energii i jakoś tak więcej hasają ![]() Cytat:
![]() 2. A nawilżacz powietrza ma? Mnie na grzejniki pomógł ten lotion z kwasem hialuronowym z Hada Labo, jako wspomagacz. 3. Oskię też bym chciała, ale żeby wydawać 2 stówy na mydło do twarzy mi się nie uśmiecha Cytat:
|
|||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie podkład się pod nią lepiej wtapia i staje całkiem niewidoczny taki właśnie efekt woalu |
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawo! Dobre ołówki to podstawa - pamiętam, jak w czasach, kiedy w zaopatrzeniu plastyków nie bylo niczego, dostałam w prezencie paczkę węgla rysunkowego - boszszsz, jak mi nim szlo! Ręka sama rysowała, płynęła po papierze. Dla mnie wtedy węgiel był podstawą - a dla Ciebie ołówek - rozumiem radość bardzo dobrze! Ja też, tym bardziej, że ten czas milczenia chyba nam obojgu dał wiele do przemyślenia Super! Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję, kochana Cytat:
Mam plan - wracam do marszobiegów I tabsy nasenne odstawiłam Zamieściłam wczoraj na blogu pełen goryczy wpis - i przy kolacji powiedziałam o tym W. Odpowiedział "Wiem, czytałem, rozumiem cię". I prezenty były, i opłatek - Gucio życzył Wojtkowi, "żebyś wszedł na teatr i dostał mnóstwo oklasków" (miał scenę na myśli
|
|
#3256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Zgadzam się. Mam identyczne odczucia, plus ultra krem mnie zapchał Ale to już wina mojej skóry Miałam też cosie pod oczy, nosz kurde poważnie jak Fitomed 2. Nie ma 3. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A limitowanki Clarinsa testowałaś? Te z dekoracyjnymi elementami, które można ominąć, jak się nie chce błysku. Są drobniej zmielone niż Guerlainy prasowane.Cytat:
Widziałam i macałam
||
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie, co do pyska, znalazłam rozwiązanie idealne, choć zaskakujące. A mianowicie na umytą twarz nakładam krem przeciw podrażnieniom, od którego cera staje się bledsza, ale też lekko błyszcząca, napięta i jakby jędrniejsza, potem tylko korektor na newralgiczne miejsca (a właściwie CC) i matowię sobie środek twarzy lekkim muśnięciem pudru w kamieniu, japońskim pędzlem. I ciutek różu. Na usta tylko nawilżacz z "kroplą koloru" Maybelline Baby Lips i koniec. Tzn. oczy robię też, ale nie o nich mowa (rzęsy i brwi - podstawa). Zdziwiło mnie, że mimo, że to puder, czyli proszek, nie wchodzi ani w pory, ani w zmarchy. Wygląda bardzo naturalnie. A to, co nie zmatowione, daje lekki efekt rozświetlacza.
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam pytanie o jedzenie dla futra. Czy jest jakaś sucha, ale miękka karma?
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie testowałaś Niby są "naturalne" ItCosmetics itp - ale ponownie, nie lokalnie do obczajenia. I cena Czegoś takiego, jak szukam, nie uświadczam po prostu w średniej nawet półce. |
|
|
|
|
#3261 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Nie mogę zasnąć. Choroba, rano zombie będę znowu.
|
|
#3262 |
|
Piers do przodu
|
Kurczę zamówiłam, zapłaciłam z promocją i w potwierdzeniu mam jedną paletkę w pełnej cenie a drugiej nie mam
napisałam że albo mi przyślą dwie albo niech zwracają kasę bo rezygnuję z zakupu ...A wybrałam moje kolory, Diora 718 Taupe Design i MAC Veluxe Pearlfusion Cool Companions
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Mamy zgoła inne cery, więc ten patent u mnie nie zadziała. Ja przetestowałam, już tyle, a potem rozdałam, że poważnie, starczyło by mi na kilka Hourglasów Takie pozorne oszczędzanie
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ty chcesz maskować? Te są dużo lepsiejsze i dostępne http://www.sklep.impre-art.com.pl/ka...lor-light.html
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś to pewnei "zasługa" pełni, ale przez resztę miesiąca upatruję "winowajcę" w earl greyach Ogólnie dobrych, czarnych, mocnych herbatach. Brzmi znajomo ? W temacie świątecznego jedzenia byłam z siebie dumna, czułam się lekka jak piórko, lepiej niż zazwyczaj. Zjadałam małe porcje, ale delektowałam się smakami, czułam się normalnie, zaspokojona spożywczo, smakowo, nieprzejedzona. No żyć nie umierać. I nagle teraz bam! PMS! Kabanosy poszły w ruch, doprawione Rumkami Jestem dla siebie potforę. ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
Serio? Ichni compact taki kryjący? No to dzięksy ufff. i tak się nią sugeruję, ze względu na podobieństwo skóry, plus minus 2. Kryolan hmmmm. No nie pomyślałabym, kojarzę ich właśnie z efektem maski. Rozumiem, to miałą być polska alternatywa do maskowania Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-12-28 o 01:08 |
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Karkki-ups, przepraszam, pomyliłam adresata wypowiedzi-tak to jest jak isę robi kilka rzeczy na raz
![]() Widzę, że o pudrach mowa, ja lubię sypki Les Voilettes Guerlain, ciut koryguje, daje mat , ale nie taki całkiem płaski, u mnie wygląda naprawdę dobrze, chociaż opakowanie mnie wkurza, bo choć wygląda ekskluzywnie, to nie nadaje się do torebki, musi być cały czas postawione w pozycji poziomej (ja odkleiłam tę taśmę zabezpieczającą i wyjęłam puszek, bo używam pędzla). Fajne są też prasowane meteoryty, ale te już nie korygują, dają efekt odświeżenia, rozświetlenia twarzy i są dość subtelne. |
|
|
|
#3267 | |
|
Mother of Cats
|
Ju, ufff
Cytat:
Ad. 2. Wyguglałam - super! Już widzę swoje futra w akcji ![]() |
|
|
|
|
#3268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Mam wszystko ![]() No ja niezmiennie Narsa polecam, dla mnie ideal....tylko fakt, chyba się nie da u nas przetestować...i kompakt w poruwnaniu do sypańca wypada naprawdę kiepsk, niby to samo, ale efekt calkiem inny....kompaktowy dużo gorszy Cytat:
Tam od razu , to miłość jest ![]() Dla mnie ta karma ma jedną podstawową wadę, cena ...no nic, moje będą musialy się obejść smakiem i jeść to, na co pańcię stać ![]() Cytat:
Za to limitkę Catrice posłałąm po dwóch użyciach w świat, straszne ją widać było u mnie i się ciastoliła, Essence nawet lakiery do paznokci nie chcą mi się trzymać ...jak widać wszystko kwestia cery/skóry.... |
||||
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście na początku koty mogą się na nową karmę rzucić (jeśli będzie wyjątkowo smakowita, jak np. Acana z rybą) i może się wydawać, że szybko chrupki schodzą, ale z czasem będą jadły tyle ile potrzebują. Koniec końcem bilans wychodzi na plus dla droższej karmy ![]() Moje jedzą Taste of the Wild i jako smakowity kąsek Acanę z rybą. I jeszcze raz dzięki za zieleniaka, zagości u mnie na stałe Dobry baru czy Rejcz zna olej z marakui? na naczynka, trądzik różowaty te sprawy?a i oswoiłam Anabelki, oczywiście te kryjące , jestem zadowolona
|
|
|
#3270 | ||||
|
Panaroja
|
snad gluta z zatok
![]() Cytat:
?Cytat:
Cytat:
![]() ja się nie ważę . Dopiero jak wszystko zjem co jest do zjeścia ![]() Cytat:
Niech ktoś mi guowę utnie razem z zatokami pliiis
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

karmy saszetkowo-puszkowe odpadają bo się wyliże sos , a resztę to se sami jedzcie 

Zazdroszczę. Mnie z kolorówki brakuje delikatnego pudru prasowanego, takiego bez krycia i bez matu

Eeech w naszej S i D chyba na próżno szukać. Chciałąbym móc przetestować Narsy, Tilbury, Hourglasy, ale nie ma 

Czegoś takiego, jak szukam, nie uświadczam po prostu w średniej nawet półce.
napisałam że albo mi przyślą dwie albo niech zwracają kasę bo rezygnuję z zakupu ...
Jestem dla siebie potforę.