|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"tato a jak bardzo mnie kochasz"? - synku, kocham cie jak wszystkie milion gwazd na niebie... mam jednego bodziala z tym napisem tyle ze po niemiecku ![]() ![]() Cytat:
![]() jak juz lekarz sam nakaże to sie wtedy bierze. Lepsze to niz urodzic wczesniej. ale na byle ból brzucha czy skurcz bym nie brała.
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zalecenie od gin brac 3x1 ale nie biore. Pobolalo mnie 1 dzien pobralam 2 dni a tak to biore jesli mnie ciagnie boli i lezenie nie pomaga. Ona mi dala to zalecenie chyba po tych krwotokach i operacji ze strachu bardziej.. Nie wiem..
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. niby miałam skurcze według ktg z porodówki, ale ich nie czułam. W poprzedniej ciąży nie brałam żadnej nospy ani nic. No ale, sytuacja się zmieniła tym razem ![]() Moja ginka też nie zaleca nospy jeśli naprawdę nie ma potrzeby.Teraz miałam brać aż ta czynność skurczowa zelżeje, także brałam do zeszłej niedzieli. Ale mam zalecenie,że jakby co to mam wziąć i tyle.
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze skurcze jakie poczułam to byly po oksytocynie jak mi w dniu porodu podali...takich bym nie przegapila i wiedziałabym ze to skurcz bo bolalo zaje*iście...w kwestii skurczow takich przepowiadających czy rozpoczęcia porodu samo z siebie jestem zielona 😉 Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-12-28 o 09:54 |
|
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Darował sobie komentarz i nie odp jej a pytała jak się czuje i kiedy termin wiec ja olalam. Mogłam jej powiedzieć ze normalnie kobiety zazwyczaj karmią piersia krócej niz 2.5 roku jak jej córka a się nie czepiam i nie komentuje. Mnie tam się mój brzuszek podoba ;-)
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu poniżej poziomu podłogi nie schodzisz 😉 |
|
|
|
|
#999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi też dawali co 6 godzin. Mójginna szczęście nie jest zwolennikiem dawania na zaś. Mam brać jak zajdzie potrzeba. A co do badań nad obniżonym napięciem, to prawda Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze Lilka wda sie w siostrę i bedzie jedna 10min pobudka na karmienie i nara i tak do pierwszych zębów było. Oby sie powtórzyło. Musze przyznać ze ne dziecko im starsze tym bardziej wgnagajace jesli chodzi o pory wstawania ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Co za baba skąd sie biorą tacy ludzie ja sie pytam? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Ja tez wzięłam tylko 2 razy na samym początku. W USA tez miałam za to pouczenie w pierwszej ciąży z tej samej przyczyny ale wiadomo jak bol jest duzy to trzeba wybrać mniejsze zło. A jak ma pomoc i w jakis sposób zatrzymać poród przedwczesny to tymBardziej trzeba wybrać mniejsze zło. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#1001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, no cierpiętnica ze mnie .Mi w szpitalu zapisali spasmolinę ( to co no-spa) i kazali brać cały czas. ale ja brałam tylko doraźnie,jak silne były skurcze, czyli do tej pory 3 tabletki i mój gin to pochwalił, ale jakby było zagrożenie, to musiałabym brac cały czas i nie patrzeć na skutki uboczne ale dziwnie z tą kolędą- tylko jedną stroną? u nas chyba dopiero po Nowym Roku będzie ksiądz chodził. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Nana, co za babsko! może jeszcze jej córka pod koniec ciąży miała wymiary modelki- 90/60/90?! |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, mam chyba goraczke ![]()
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przepowiadaczy tez nie miałam a ponoc moga byc bardzo bolesne. Ja miałam tylko te bh co trenują macice ale one nic a nic nie bola. Po prostu czujesz jak sie macica napina i tyle, akie dZiwne uczycie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- kuruj sie, spij duzo jakieś soki malinowe czy cos stosuj Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- My wracamy wlasnie do siebie do krk po świętach i musze przyznać ze bardzo mnie to cieszy bo umeczyly mnie te święta jak nie wiem Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i teraz się zastanawiam, czy rozpoznam skurcze w razie czego
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz zrobie jakis cieply napój
![]() kurcze, a myslalam ze juz dotrzymam bez przeziebien do rozwiazania.... oby to tylko takie jedniodniowe bylo
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Moje straszaki są bardzo bolesne
Nie da się ich przegapić..Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, dziecko spi i ja śpię Ja mam teraz labę, bo jest wolne w szkole i wstajemy po 8 rano i nie musze budzić( ja albo mąż) córki o 6:20 .Tzn. mąż wstaje do pracy, ale my śpimy- i tak do 4 stycznia |
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zapomnę jak się czołgałam do telefonu, żeby zadzwonić do tż, że to już a gdy do niego dotarłam to zelżało i za jakiś czas było po wszystkim
Drugi raz takich skurczy dostałam na chwilę przed partymi |
|
|
|
#1009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- jak u mnie skurcze były, to przy plamieniu, same z siebie nie. ostatnio kilka nocy podbrzusze mnie bardzo bolało, ale nie wiem, czy to typowy ból czy skurcz
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Elena on tak chodzi jak mu się uwidzi...przejdzie cala wioskę ale nie wiem czy mamy się go spodziewać teraz czy nasza strona pójdzie jak będzie szedł od szkoły...zapytam sąsiadki bo wymienił kilka nazwisk a ja nie wiem kto to i z której strony drogi mieszka...
|
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1013 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, skurcze to dopiero potem po oksy, i to nie od razu---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Pamiętam, jak idąc na mszę, zobaczyliśmy pod plebanią cinquecento i się zdziwiliśmy, że taki biedny ten ksiądz, a po tygodniu nowiutka toyota stoi- i tak stoi ( i jeździ) nadal, czyli to ten właściwy samochód .---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
ja dzis tylko pranie wstawiłam, ugotuję jakąś zupę i chyba placki ziemniaczane zrobię, bo mam ochotę . Twój mąż to powinien ciebie po stopach całować ja mam zapas papieru pod poduszką |
|||
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajesz mi nadzieje kobieto )Zaraz zrobię sobie pomidory z cebula w smietanie - cebula zawsze mi pomagała odkazic gardło a na noc zjem czosnek. Może mleko z miodem tez przygarne. Dobrze ze lodówka pełna i nie trzeba gotować )
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Posadziłam dziś w doniczce pietruszkę, żeby mieć świeżą natkę i taką cebulkę, co wygląda jak czosnek ( tzn. z takich małych ☠☠☠☠ryczków się składa), bo jest z niej fajny szczypiorek, taki drobniutki.
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj miałam wypić mleko z miodem ,ale skoro nic nie boli, to nie chce mi się, może pod wieczór zapobiegawczo wypiję, nie zaszkodzi a może pomóc. Mi już się chce normalnego jedzenia, nie światecznego .aha, jak wypadła wizyta Koreańczyków- samkowało polskie jedzenie? |
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy ja jestem jedyną osoba, która nie smaruje brzucholca?!
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale smaruję
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Wy tu o tych skurczach a dla mnie to jakaś czarna magia ale chyba jak widać nie tylko dla mnie Ja kawkę wypiję i nie wiem co tu robić nie lubie sama w domu siedzieć jakoś wolę się nudzić w towarzystwie dobrze że choć jedna osóbka mi towarzyszy nie czuję samotności jakąś pomidorówkę chyba dzisiaj oporządzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

.
.

, dziecko spi i ja śpię 
jakoś wolę się nudzić w towarzystwie