Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-28, 09:44   #991
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie jestem nastawiona anty tabletkom przeciwbólowym...biore jak juz koniecznie muszę i bol utrudnia mi funkcjonowanie. Mój M zawsze mówi że ja się lubię męczyć...po prostu wole przeczekać bo byc może samo minie a jak nie to tabletka w ostateczności...

Wczoraj proboszcz zapowiadal ze idzie od dzisiaj po kolędzie...i w nasza stronę ma iść w czwartek. Tylko jedna strona drogi...i nie wiem czy nasza czy ta drugą...musze się jakoś dowiedzieć...
No ale Nospa nie jest przeciwbólowa a przeciwskurczowa.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:47   #992
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No ale Nospa nie jest przeciwbólowa a przeciwskurczowa.

Motyl ja się autentycznie czuje jak pierworódka 😉 bo ja w sumie nie wiem jak odróżnić ból od skurczu...bo ja to chyba przepowiadajacych nie miałam...chyba ze nie wiedziałam że to to 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:48   #993
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Tusia dostała pod choinkę książeczkę "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham" i teraz ciągle się do mnie przytula tak mocno i mówi "Kocham Cię bardzo", albo "Kocham Cię mocno". No normalnie kilkanaście razy dziennie hehe. Słodziak
matko, moja ukochana bajka o kroliczkach

"tato a jak bardzo mnie kochasz"?
- synku, kocham cie jak wszystkie milion gwazd na niebie...

mam jednego bodziala z tym napisem tyle ze po niemiecku

Cytat:
Bo prawda jest taka,że no-spa naprawdę może wpływać na napięcie mięśniowe płodu, jest to nawet na ulotce.
Jeśli nie ma potrzeby to nie powinno się jej brać.
Ale jeśli ciąża jest ZAGROŻONA i takie są wskazania lekarskie to brać
TRZEBA i nie ma co dyskutować.
Także jak ktoś nie musi to fajnie, niech nie bierze. Ale jeśli ty musisz to bierz i nie zastanawiaj się nad tym.
dokładnie i amen
jak juz lekarz sam nakaże to sie wtedy bierze. Lepsze to niz urodzic wczesniej. ale na byle ból brzucha czy skurcz bym nie brała.

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:48   #994
marciar7
Zakorzenienie

Ja mam zalecenie od gin brac 3x1 ale nie biore. Pobolalo mnie 1 dzien pobralam 2 dni a tak to biore jesli mnie ciagnie boli i lezenie nie pomaga. Ona mi dala to zalecenie chyba po tych krwotokach i operacji ze strachu bardziej.. Nie wiem..
Stary 2015-12-28, 09:50   #995
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl ja się autentycznie czuje jak pierworódka 😉 bo ja w sumie nie wiem jak odróżnić ból od skurczu...bo ja to chyba przepowiadajacych nie miałam...chyba ze nie wiedziałam że to to 😉
Hehe ja w poprzedniej ciąży też nic nie miałam i dlatego ciągle dopytywałam tutaj ,jak i mojej cioci i ginki jak te skurcze wyglądają.
Tzn. niby miałam skurcze według ktg z porodówki, ale ich nie czułam.
W poprzedniej ciąży nie brałam żadnej nospy ani nic.

No ale, sytuacja się zmieniła tym razem
Moja ginka też nie zaleca nospy jeśli naprawdę nie ma potrzeby.Teraz miałam brać aż ta czynność skurczowa zelżeje, także brałam do zeszłej niedzieli. Ale mam zalecenie,że jakby co to mam wziąć i tyle.

Stary 2015-12-28, 09:53   #996
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe ja w poprzedniej ciąży też nic nie miałam i dlatego ciągle dopytywałam tutaj ,jak i mojej cioci i ginki jak te skurcze wyglądają.

Tzn. niby miałam skurcze według ktg z porodówki, ale ich nie czułam.

W poprzedniej ciąży nie brałam żadnej nospy ani nic.

No ale, sytuacja się zmieniła tym razem

Moja ginka też nie zaleca nospy jeśli naprawdę nie ma potrzeby.Teraz miałam brać aż ta czynność skurczowa zelżeje, także brałam do zeszłej niedzieli. Ale mam zalecenie,że jakby co to mam wziąć i tyle.

Pierwsze skurcze jakie poczułam to byly po oksytocynie jak mi w dniu porodu podali...takich bym nie przegapila i wiedziałabym ze to skurcz bo bolalo zaje*iście...w kwestii skurczow takich przepowiadających czy rozpoczęcia porodu samo z siebie jestem zielona 😉

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-12-28 o 09:54
Stary 2015-12-28, 09:57   #997
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Ja pierd ylam odparowałaś jej równie grzecznie?
Darował sobie komentarz i nie odp jej a pytała jak się czuje i kiedy termin wiec ja olalam. Mogłam jej powiedzieć ze normalnie kobiety zazwyczaj karmią piersia krócej niz 2.5 roku jak jej córka a się nie czepiam i nie komentuje. Mnie tam się mój brzuszek podoba ;-)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:00   #998
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Darował sobie komentarz i nie odp jej a pytała jak się czuje i kiedy termin wiec ja olalam. Mogłam jej powiedzieć ze normalnie kobiety zazwyczaj karmią piersia krócej niz 2.5 roku jak jej córka a się nie czepiam i nie komentuje. Mnie tam się mój brzuszek podoba ;-)

Po prostu poniżej poziomu podłogi nie schodzisz 😉
Stary 2015-12-28, 10:23   #999
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście w lab spotkałam mamy koleżankę która skwitowala ze gruba jestem jej córka brzuch miała ale gruba nie była. Nie ma to jak mile słowa ma dzień dobry

żal mi takich ludzi

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja mam zalecenie od gin brac 3x1 ale nie biore. Pobolalo mnie 1 dzien pobralam 2 dni a tak to biore jesli mnie ciagnie boli i lezenie nie pomaga. Ona mi dala to zalecenie chyba po tych krwotokach i operacji ze strachu bardziej.. Nie wiem..
Bo oni w szpitalach to dają dla zasady czy boli czy nie boli
Mi też dawali co 6 godzin. Mójginna szczęście nie jest zwolennikiem dawania na zaś. Mam brać jak zajdzie potrzeba.

A co do badań nad obniżonym napięciem, to prawda Gin mi czytał ten artykuł. Ale tyczy się to dawki powyzej 4 ( i więcej) tabletek na dobę przyjmowanych długotrwale. Licząc dawkę jak w forte, czyli 80 mg na tabletkę

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-28, 10:29   #1000
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
dziś wreszcie lepiej się czuję, wprawdzie noc fatalna, jeszcze teraz bolą mnie kości, biodra, ale już mnie nie mdli.
Wczoraj miałam takie mdłości ( na szczęście nie skończyło się na przytulaniu kibelka) i tak mnie goniło, że myślałam , że się wykończę .

Aha, zważyłam się- i nic mi się nie przytyło przez święta , choć tyle dobrego z tego obżarstwa .

aha, Lucy- pięknie prezentuje sie łóżeczko dla synka , pierścionek też piękny- super gest ze strony męża .
Ja- chyba czas sie niestety przyzwyczajać do nocnego wstawania , co innego wstać do wc, a co innego na karmienie (bo niektóre dzieci potem same nie usną i trzeba jeszcze usypiać ).

Mam nadzieje ze Lilka wda sie w siostrę i bedzie jedna 10min pobudka na karmienie i nara i tak do pierwszych zębów było. Oby sie powtórzyło. Musze przyznać ze ne dziecko im starsze tym bardziej wgnagajace jesli chodzi o pory wstawania

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny oj z tym spaniem to obawiam się ze juz coraz trudniej nam będzie przez te ostatnie 2 miesiące. ...
Ja z lab wróciłam robiłam tsh i ft4 i po południu spr wynik online i zadzwonię do pani endo na konsultację. I z badaniami spokój do 18 stycznia
Oczywiście w lab spotkałam mamy koleżankę która skwitowala ze gruba jestem jej córka brzuch miała ale gruba nie była. Nie ma to jak mile słowa ma dzień dobry

Co za baba skąd sie biorą tacy ludzie ja sie pytam?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
tak tak, bo jej córusia to 9 cud swiata w ciazy była

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

tez bym tak zrobiła

ja wlasnie wypilam herbatke i wzielam tantum werde na gardlo.

A co do Nospy to ja wzielam podczas całej ciazy tylko 1 tabletke w 3 miesiacu jak bylam. I to dostalam ze od ginki... tu w de sa udowodnione badania kliniczne ze branie nospy w ciazy moze powodowac obnizone napiecie miesniowe u noworodkow i nadpobudliwosc psychoruchowa....

wiec ja dziekuje, czasami mam jakiegos skurcza ale sam przechodzi, po co od razu faszerowac sie chemiA.

Ja tez wzięłam tylko 2 razy na samym początku. W USA tez miałam za to pouczenie w pierwszej ciąży z tej samej przyczyny ale wiadomo jak bol jest duzy to trzeba wybrać mniejsze zło. A jak ma pomoc i w jakis sposób zatrzymać poród przedwczesny to tym
Bardziej trzeba wybrać mniejsze zło.

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:31   #1001
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ogólnie jestem nastawiona anty tabletkom przeciwbólowym...biore jak juz koniecznie muszę i bol utrudnia mi funkcjonowanie. Mój M zawsze mówi że ja się lubię męczyć...po prostu wole przeczekać bo byc może samo minie a jak nie to tabletka w ostateczności...

Wczoraj proboszcz zapowiadal ze idzie od dzisiaj po kolędzie...i w nasza stronę ma iść w czwartek. Tylko jedna strona drogi...i nie wiem czy nasza czy ta drugą...musze się jakoś dowiedzieć...
Mam tak samo z tabletkami, biorę dopiero jak już nie wytrzymuję z bólu, choć rzadko mi się to zdarza , no cierpiętnica ze mnie.

Mi w szpitalu zapisali spasmolinę ( to co no-spa) i kazali brać cały czas. ale ja brałam tylko doraźnie,jak silne były skurcze, czyli do tej pory 3 tabletki i mój gin to pochwalił, ale jakby było zagrożenie, to musiałabym brac cały czas i nie patrzeć na skutki uboczne .

ale dziwnie z tą kolędą- tylko jedną stroną? u nas chyba dopiero po Nowym Roku będzie ksiądz chodził.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Nana, co za babsko! może jeszcze jej córka pod koniec ciąży miała wymiary modelki- 90/60/90?! co za ludzie!
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:33   #1002
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze Lilka wda sie w siostrę i bedzie jedna 10min pobudka na karmienie i nara i tak do pierwszych zębów było. Oby sie powtórzyło. Musze przyznać ze ne dziecko im starsze tym bardziej wgnagajace jesli chodzi o pory wstawania

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Co za baba skąd sie biorą tacy ludzie ja sie pytam?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ja tez wzięłam tylko 2 razy na samym początku. W USA tez miałam za to pouczenie w pierwszej ciąży z tej samej przyczyny ale wiadomo jak bol jest duzy to trzeba wybrać mniejsze zło. A jak ma pomoc i w jakis sposób zatrzymać poród przedwczesny to tym
Bardziej trzeba wybrać mniejsze zło.

dokładnie.

Kurcze, mam chyba goraczke

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-28, 10:36   #1003
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze skurcze jakie poczułam to byly po oksytocynie jak mi w dniu porodu podali...takich bym nie przegapila i wiedziałabym ze to skurcz bo bolalo zaje*iście...w kwestii skurczow takich przepowiadających czy rozpoczęcia porodu samo z siebie jestem zielona

Ja przepowiadaczy tez nie miałam a ponoc moga byc bardzo bolesne. Ja miałam tylko te bh co trenują macice ale one nic a nic nie bola. Po prostu czujesz jak sie macica napina i tyle, akie dZiwne uczycie

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
dokładnie.

Kurcze, mam chyba goraczke

kuruj sie, spij duzo jakieś soki malinowe czy cos stosuj

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

My wracamy wlasnie do siebie do krk po świętach i musze przyznać ze bardzo mnie to cieszy bo umeczyly mnie te święta jak nie wiem

Stary 2015-12-28, 10:36   #1004
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsze skurcze jakie poczułam to byly po oksytocynie jak mi w dniu porodu podali...takich bym nie przegapila i wiedziałabym ze to skurcz bo bolalo zaje*iście...w kwestii skurczow takich przepowiadających czy rozpoczęcia porodu samo z siebie jestem zielona 😉
Ja też i teraz się zastanawiam, czy rozpoznam skurcze w razie czego
Stary 2015-12-28, 10:39   #1005
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Zaraz zrobie jakis cieply napój

kurcze, a myslalam ze juz dotrzymam bez przeziebien do rozwiazania....

oby to tylko takie jedniodniowe bylo

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-28, 10:39   #1006
Lucy31
Zakorzenienie

Moje straszaki są bardzo bolesne Nie da się ich przegapić..

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-28, 10:41   #1007
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak licze- karmienie parę min i od razu odkładanie do łóżeczka , dziecko spi i ja śpię .
Ja mam teraz labę, bo jest wolne w szkole i wstajemy po 8 rano i nie musze budzić( ja albo mąż) córki o 6:20 .Tzn. mąż wstaje do pracy, ale my śpimy- i tak do 4 stycznia
Stary 2015-12-28, 10:42   #1008
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też i teraz się zastanawiam, czy rozpoznam skurcze w razie czego
Ja nie zapomnę jak się czołgałam do telefonu, żeby zadzwonić do tż, że to już a gdy do niego dotarłam to zelżało i za jakiś czas było po wszystkim Drugi raz takich skurczy dostałam na chwilę przed partymi Także nie dziwią mnie dziewczyny, które docierają na IP kilka razy przed.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:44   #1009
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przepowiadaczy tez nie miałam a ponoc moga byc bardzo bolesne. Ja miałam tylko te bh co trenują macice ale one nic a nic nie bola. Po prostu czujesz jak sie macica napina i tyle, akie dZiwne uczycie
ja nie miałam bh , teraz też chyba nie

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

jak u mnie skurcze były, to przy plamieniu, same z siebie nie. ostatnio kilka nocy podbrzusze mnie bardzo bolało, ale nie wiem, czy to typowy ból czy skurcz
Stary 2015-12-28, 10:45   #1010
agaczilla21
Zakorzenienie

Elena on tak chodzi jak mu się uwidzi...przejdzie cala wioskę ale nie wiem czy mamy się go spodziewać teraz czy nasza strona pójdzie jak będzie szedł od szkoły...zapytam sąsiadki bo wymienił kilka nazwisk a ja nie wiem kto to i z której strony drogi mieszka...
Stary 2015-12-28, 10:46   #1011
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz zrobie jakis cieply napój

kurcze, a myslalam ze juz dotrzymam bez przeziebien do rozwiazania....

oby to tylko takie jedniodniowe bylo
mnie wczoraj pobolewało gardło i uszy, dzisiaj nie, tylko trochę kataru mam.
Stary 2015-12-28, 10:47   #1012
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:

Z katarem myślałam że oszaleje w nocy...

M pojechał do biura po papiery, potem na zakupy. Biorę się zaraz za ogar bo znów będzie mamranie jak wróci...
Stary 2015-12-28, 10:58   #1013
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja nie zapomnę jak się czołgałam do telefonu, żeby zadzwonić do tż, że to już a gdy do niego dotarłam to zelżało i za jakiś czas było po wszystkim Drugi raz takich skurczy dostałam na chwilę przed partymi Także nie dziwią mnie dziewczyny, które docierają na IP kilka razy przed.
u mnie poród zaczął się od odejścia wód , skurcze to dopiero potem po oksy, i to nie od razu

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Elena on tak chodzi jak mu się uwidzi...przejdzie cala wioskę ale nie wiem czy mamy się go spodziewać teraz czy nasza strona pójdzie jak będzie szedł od szkoły...zapytam sąsiadki bo wymienił kilka nazwisk a ja nie wiem kto to i z której strony drogi mieszka...
U nas w tym roku zmienił sie ksiądz i wprowadza swoje porządki- zawsze nasza ulica była jako pierwsza,w tym roku możemy być na końcu.
Pamiętam, jak idąc na mszę, zobaczyliśmy pod plebanią cinquecento i się zdziwiliśmy, że taki biedny ten ksiądz, a po tygodniu nowiutka toyota stoi- i tak stoi ( i jeździ) nadal, czyli to ten właściwy samochód .

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Z katarem myślałam że oszaleje w nocy...

M pojechał do biura po papiery, potem na zakupy. Biorę się zaraz za ogar bo znów będzie mamranie jak wróci...
Ja to ciebie podziwiam za siły ja dzis tylko pranie wstawiłam, ugotuję jakąś zupę i chyba placki ziemniaczane zrobię, bo mam ochotę . Twój mąż to powinien ciebie po stopach całować
ja mam zapas papieru pod poduszką , ale u mnie to może być nie chorobowy katar, tylko taki ciążowy.
Stary 2015-12-28, 10:58   #1014
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Dajesz mi nadzieje kobieto )

Zaraz zrobię sobie pomidory z cebula w smietanie - cebula zawsze mi pomagała odkazic gardło a na noc zjem czosnek. Może mleko z miodem tez przygarne. Dobrze ze lodówka pełna i nie trzeba gotować )

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-28, 10:59   #1015
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

kuruj sie, spij duzo jakieś soki malinowe czy cos stosuj

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

My wracamy wlasnie do siebie do krk po świętach i musze przyznać ze bardzo mnie to cieszy bo umeczyly mnie te święta jak nie wiem

A to ja zawsze myślałam,że bh to właśnie przepowiadacze

Stary 2015-12-28, 11:04   #1016
Elena_22
Wtajemniczenie

Posadziłam dziś w doniczce pietruszkę, żeby mieć świeżą natkę i taką cebulkę, co wygląda jak czosnek ( tzn. z takich małych ☠☠☠☠ryczków się składa), bo jest z niej fajny szczypiorek, taki drobniutki.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Dajesz mi nadzieje kobieto )

Zaraz zrobię sobie pomidory z cebula w smietanie - cebula zawsze mi pomagała odkazic gardło a na noc zjem czosnek. Może mleko z miodem tez przygarne. Dobrze ze lodówka pełna i nie trzeba gotować )
Dobry pomysł , czosnek, cebula, mleko z miodem powinny pomóc.
Ja dzisiaj miałam wypić mleko z miodem ,ale skoro nic nie boli, to nie chce mi się, może pod wieczór zapobiegawczo wypiję, nie zaszkodzi a może pomóc.
Mi już się chce normalnego jedzenia, nie światecznego .
aha, jak wypadła wizyta Koreańczyków- samkowało polskie jedzenie?
Stary 2015-12-28, 11:05   #1017
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja zawsze myślałam,że bh to właśnie przepowiadacze

A moze te pod koniec to przepowiadaczy? cholera wie

Stary 2015-12-28, 11:06   #1018
Elena_22
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy ja jestem jedyną osoba, która nie smaruje brzucholca?!
Stary 2015-12-28, 11:10   #1019
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy ja jestem jedyną osoba, która nie smaruje brzucholca?!
Nie, ja tez nie smaruję Ale smaruję i uda, bo brzucha zakazali dotykać. To nie dotykam
Stary 2015-12-28, 11:11   #1020
Lola2828
Zadomowienie

Hej wszystkim Wy tu o tych skurczach a dla mnie to jakaś czarna magia ale chyba jak widać nie tylko dla mnie Widzę że kilka z was dopada przeziębienie także do wyrka i wygrzać się żeby szybko przeszło Lucy piękny kącik dla Bartusia Ja kawkę wypiję i nie wiem co tu robić nie lubie sama w domu siedzieć jakoś wolę się nudzić w towarzystwie dobrze że choć jedna osóbka mi towarzyszy nie czuję samotności jakąś pomidorówkę chyba dzisiaj oporządzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości