Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-27, 20:37   #961
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja tam.juz wszystko tez.mam tylko pochowane. Teraz mi by sie nie chcialo chyba ze online :-D a tak to tylko trochę prasowania poukladania i spakowanie zostalo. No i urzadzic kącik bobaska ale to jeszcze troche narazie lozeczko stoi przykryte by sie nie kurzylo ;-)
U nas normalnie też szczelnie zakryte A i tak nie prałam jeszcze pokrowca na materac i nie zakładam prześcieradełka. To zrobię na samym końcu.W ostatniej chwili

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-27, 20:57   #962
ja :)
Zakorzenienie

Nic nie piszą całe święta a jak zaczną to nie idzie nadrobic :p
Byłam na basenie wlasnie jeju ale fajnie ruszyć zad po tym obżarstwie.
Ide oglądać sicario.

Kupiliśmy dzis bilety na sens 4 filmów do kina w sylwestra. Mieliśmy nigdzie nie isc ale skoro dziadki chcą bawić pole to wybierzemy sie chociaz do kina. Oczywiście nie zamierzam siedzieć tam 4 filnow, ale pójdziemy akurat na 2 pierwsze bo one sa fajne

A i w połowie stycznia wychodzi nowy film tarantino wiec jesli sa tu jego jakieś fanki jak ja to świetna dla nas wiadomośc bo akurat uda sie na niego załapać przed porodem jeszcze

Dobra, ide na ten film i ostatni kawałek ciasta bo od jutra jem juz zdrowo

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:00   #963
Aninis
Zakorzenienie

a cóż to takiego
czy któraś dzieciata mamusia używała ?

http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...875724219.html
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:06   #964
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
coś takiego

http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...347481996.html

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

drogi ten bandit

ja się zastanawiam nad tym... ale nie ogarniam jak się go zakłada... wygląda jakby nie miał zapięcia... haftek, rzepu czy to możliwe, że po prostu się go wciąga na brzuch ??? ale jak przez nogi, czy górą :conf used:

http://allegro.pl/babyono-pas-brzusz...415187505.html
\
a myslalam, ze na szczebelki

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ide oglądać sicario.

Kupiliśmy dzis bilety na sens 4 filmów do kina w sylwestra. Mieliśmy nigdzie nie isc ale skoro dziadki chcą bawić pole to wybierzemy sie chociaz do kina. Oczywiście nie zamierzam siedzieć tam 4 filnow, ale pójdziemy akurat na 2 pierwsze bo one sa fajne

A i w połowie stycznia wychodzi nowy film tarantino wiec jesli sa tu jego jakieś fanki jak ja to świetna dla nas wiadomośc bo akurat uda sie na niego załapać przed porodem jeszcze

jak Nienawistna ósemka to TŻ dzisiaj oglądał, zaczęliśmy razem, ale ja odpadłam

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2015-12-27 o 21:23
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:38   #965
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Smarujesz się czymś??? Ja się smaruję codziennie rano i wieczorem oliwką z babydream. A czasem jak czuję w ciągu dnia, że mnie skóra swędzi, to też sobie posmaruję brzuchol... fakt faktem większość w ubrania wsiąka, ale zawsze coś tam w skórę wsiąknie.[COLOR="Silver"]
Też smaruję się tą oliwką babydream. No ale taką mam skórę i już. Teraz brzuch jest duży i to w miarę wygląda ale po porodzie to chyba będzie stadium zasuszonego ziemniaka

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Noo Paula ja też uwielbiam kropki i grochy))

Badzia
nooo faceci ryby są spokojni, mam brata i dwóch kuzynów i wszyscy są...lekko flegmatyczni.
Ale już np. kobitki ryby, które znam są owszem wrażliwe, ale raczej energiczne
To samo z tym bratem ale nie chciałam nikogo urazić jeśli ktoś ma Pana Rybkę w najbliższym otoczeniu.

Cytat:
A ja dostalam kase pod choinke imam zagwostke. Co tu.sobie kupic bo jal bedzie dzieciak to calkiem sobie nic nie kupie :-P. Jakies propozycje?:-P
Ja bym ją odłożyła na lepsze czasy- teraz szkoda by mi było jakieś łachy za nią kupić. Ale marzy mi się jakaś seksi bielizna z prawdziwego zdarzenia.

Cytat:
rozbawiłaś mnie tym

ja sobie dzisiaj kupiłam w Rossmannie szczotkę do włosów tangle teezer (normalnie porwałam ostatnią w promocji), przed chwilą na allegro kupiłam odżywkę do włosów babuszki jakiejś tam (co tutaj ją polecałyście)... dalej łóżeczko (to co pokazywałam na fotce - venge z rysunkiem zająca), kocyk minky szary w białe grochy / szare (odgapiłam od pościeli Pauli) i lecę dalej kupować... a co... może mi się humor poprawi
moje koty mnie oblazły... muszę zrobić fotkę i Wam pokazać ...normalnie nie mam jak się ruszyć
Mam tą szczotkę od roku i jestem naprawdę z niej zadowolona Już chyba nigdy do zwykłej drucianej już nie wrócę.

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
TT jest ok. Też od iluś lat używam. Może nie oh ah jak to w necie zachwalają, ale jest w porzo.

Mi mąż dał pod choinkę złoty pierścionek, drugie zaręczyny heh jeszcze chciałam bransoletkę, bo mam w sumie tylko jedną, ale to mi zapowiedział, że tez mi da. No to nie kupuję za swoją kasę. To prezentowe pójdą do koperty na potem Pewnie wydam na dziecko
To nasz kącik gotowy. Nic więcej nie robimy pod dziecko, bo zestaw mebli był, to tylko łóżeczko dobraliśmy kolorystycznie. Tak na lenia

Piękny kącik . Super gest ze strony małżonka . Wiedział jaki dobrać rozmiar?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:39   #966
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie motywacją był strach. Oj mąż nabrał przyśpieszenia
A tak to by jeszcze nie gotowe było. Jakby szyjka była wzorowa to bym to robiła po nowym roku. Takie miałam plany. Ale życie swój plan pisze..
U mnie też motywacją był strach

Cytat:
Ide oglądać sicario.

Podziwiam, ja ledwo przesiedziałam na Listach do M. tak mnie krzyż bolał ciągle w jednej pozycji. Kość ogonowa Ci nie dokuczy?

Cytat:
a cóż to takiego
czy któraś dzieciata mamusia używała ?

http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...875724219.html
taaaa miałam, ale w sumie niehigieniczne to i szybko wyrzuciłam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:48   #967
badzia987
Wtajemniczenie

Byliśmy dziś na światełkach na Starówce...ludzi od groma i jeszcze więcej. Trzeba było skorzystać bo we wtorek jakieś zimowe temperatury zapowiadają.

Ja też póki co mam tylko ubranka dla Malucha i koszule dla siebie. Kurcze jeszcze trochę czasu do porodu a mnie mój ostatni stanik pod biustem zaczyna uciskać .

We wtorek w aptece się obkupię z tymi rzeczami higienicznymi dla siebie i Malucha coby w Nowym Roku już tego hajsu nie wydawać bo od października to jakoś strasznie mi dużo pieniędzy z konta wyparowało.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2015-12-27, 21:51   #968
re_nata
Raczkowanie

Mój mąż to rybka- o na pewno nie jest flegmatyczny wręcz przeciwnie.. wszystko szybko.

Mi z wyprawki zostało jeszcze rzeczy dla Ale to jutro będę zamawiać z tej apteki wizyta w Rosjanie po żel i pieluszki wozek i ciuszki jeszcze dokupić kocyk i rożek Ale to po Nowym roku bo ma być dostawa Nowa w sklepie. I też głównie strach na mnie wpłynął i to ze tz nie będzie cały styczeń, i chce do rodziców pojechać bo tu się boję sama zostać niby teście są Ale...

Zazdroszczę wam tych pokoikow dla dzieciaczkow my chcemy wstawić łóżeczko do sypialni oby się zmieściło. Bo malutki mamy pokoik łóżko biurko szafka z tv i krzesło (zamiast niego będzie lozeczko)
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:52   #969
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Piękny kącik . Super gest ze strony małżonka . Wiedział jaki dobrać rozmiar?
Też używam aktualnie tej oliwki
Ale wcześniej różne rzeczy miałam. Póki co nic mi nie wyszło, ale nie mam złudzeń, wyjdzie Jak nie teraz to po porodzie przy kurczeniu.

A rozmiar tak On pochodzi z rodziny złotniczej, miarki to oni mają w oczach

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2015-12-27 o 21:54
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:00   #970
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też motywacją był strach

Podziwiam, ja ledwo przesiedziałam na Listach do M. tak mnie krzyż bolał ciągle w jednej pozycji. Kość ogonowa Ci nie dokuczy?

taaaa miałam, ale w sumie niehigieniczne to i szybko wyrzuciłam

Zabiorę swoją magiczna poduszkę z wycięciem na dupe przerwa godzinna miedzy filmami wiec powinnam dać rade

Stary 2015-12-27, 22:02   #971
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Też używam aktualnie tej oliwki
Ale wcześniej różne rzeczy miałam. Póki co nic mi nie wyszło, ale nie mam złudzeń, wyjdzie Jak nie teraz to po porodzie przy kurczeniu.

A rozmiar tak On pochodzi z rodziny złotniczej, miarki to oni mają w oczach

Wooow...podziwiam. Są jeszcze tacy Romantycy . Pamiętam jak motyl kiedyś dostała na jakąś okazję.

Ja już dawno zdjęłam i obrączkę i zaręczynowy i nawet kolczyki.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2015-12-27, 22:07   #972
re_nata
Raczkowanie

Wiecie byli dzisiaj u mnie rodzice siostra z narzeczonym i brat. I mój brat nazwał dxidzie Krzyś i ciagle do brzuszka mowil i sprawdzal czy kopie. Na koniec mnie wysciskal i wyprzytulal i mowil ze strasznie sie stesknil z dwa miesiace sie nie widzielismy. Bardzo to mile bylo. I wogóle po ich wizycie czuje się taka hm kochana. Bo tutaj oprocz meza nikt o mnie nie dba, nie zapyta jak sie czuje, czy czegos mi nie potrzeba, dopóki ja nie zejdą na dol do teściów to oni do mnie się nie odezwa chyba ze teść coś chce kawę pożyczyć albo drobne.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:51   #973
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wy już prawie wszystko gotowe macie
ja w stosunku do was to dopiero na początku drogi. Jedyne co mam dla dziecka to część ubranek jeszcze w kartonach nie przygotowane i dla siebie koszule do szpitala i wszystko :/ teraz na tygodniu mam w planach ogarnąć łóżeczko, materac i pościel, oraz zająć się praniem ubranek ... Oczywiście z pomocą mamy, bo sama to chyba bym padła
Mam wózek, fotelik, ubranka (dzis dokupiłam kilka najmniejszych, których mi brakowało na all) oraz koszule dla siebie do szpitala. Jutro się biorę za zakupienie wszystkich kosmetyczno higienicznych rzeczy, proszek i biorę sie za pranie.

Cytat:
a odnośnie znaków zodiaków... ja strzelec, tż lew... mój szwagier też lew, dziewczyna szwagra waga i całkiem spoko charakter.... mój brat byk (no coments) moja mama i teściowa to baran - i rzeczywiście obie uparte strasznie... teść to bliźniaki (jak dla mnie koszmarny charakterek)

z koziorożcami, wodnikami i rybami zawsze miałam dobry kontakt i znam dobre charaktery wśród tych znaków zodiaków
Ja poza swoim i córki znakiem zodiaku nie kojarzę nikogo innego :p a żeby już wiedzieć jaki znak to jakie cechy charakteru to już w ogóle

Cytat:
A ja dostalam kase pod choinke imam zagwostke. Co tu.sobie kupic bo jal bedzie dzieciak to calkiem sobie nic nie kupie :-P. Jakies propozycje?:-P
kosmetyk lub biżuteria. W ciuchy bym narazie nie szła.

Piszecie o szczotkach, ja mam mieszane uczucia co do TT. Mam ja i córka. Moje liche włosy dają radę, ale jej grube i gęste to już jest zabawa.., niestety zawsze jak mam zamiar porzucić TT na rzecz czegoś innego potulnie do niej wracam Jednak do ideału jej trochę jeszcze brakuje.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 07:11   #974
Zakorzenienie

Pierwsza!
Dzien dobry. Pobudka o 5 to zdecydowanie nie jest moi ulubiony początek dnia no ale cóż, za miesiąc bedzie juz tylko gorzej bo dojdą srodnocne karmienia do wczesnych pobudek starszej wiec trzeba zahartować organizm
Chyba musze wreszcie zacząć chodzić wczesniej spac niz o polnocy bo zdechnę niedługo

No nic, dzisiaj jedziemy do ikea bo przewijak i komode i chyba pozałatwiać wszystkie artykuły higieniczne za jednym razem. Zostanie tylko przebrać ubranka po poli ale wyciągnę je z piwnicy dopiero w nowy rok

Stary 2015-12-28, 08:39   #975
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej

A ja się obudziłam z bólem gardła

Chyba się zaraziłam od chrześnicy

Wstałam po 7 jak tż do pracy wstawał. Zjadlam płatki i się położyłam pod kołdrę dalej. Chyba dzisiaj cały dzień tak spędzę

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:45   #976
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
dziś wreszcie lepiej się czuję, wprawdzie noc fatalna, jeszcze teraz bolą mnie kości, biodra, ale już mnie nie mdli.
Wczoraj miałam takie mdłości ( na szczęście nie skończyło się na przytulaniu kibelka) i tak mnie goniło, że myślałam , że się wykończę .

Aha, zważyłam się- i nic mi się nie przytyło przez święta , choć tyle dobrego z tego obżarstwa .

aha, Lucy- pięknie prezentuje sie łóżeczko dla synka , pierścionek też piękny- super gest ze strony męża .
Ja- chyba czas sie niestety przyzwyczajać do nocnego wstawania , co innego wstać do wc, a co innego na karmienie (bo niektóre dzieci potem same nie usną i trzeba jeszcze usypiać ).
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:16   #977
agaczilla21
Zakorzenienie

Hej. U nas pobudka przed 6. W nocy kiepskie spanie bo o 1 obudził mnie filtr i chodzil do 2.20...ja w tym czasie oka nie zmrużyłam...jak przestał to dalej nie mogłam zasnąć. Rano obudziłam się z przytkanym nosem ze splywajacym wodnistym katarem, drapaniem w gardle, mega bólem głowy...jeszcze jak by bylo malo cos mnie boli w dole brzucha...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:18   #978
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Hej. U nas pobudka przed 6. W nocy kiepskie spanie bo o 1 obudził mnie filtr i chodzil do 2.20...ja w tym czasie oka nie zmrużyłam...jak przestał to dalej nie mogłam zasnąć. Rano obudziłam się z przytkanym nosem ze splywajacym wodnistym katarem, drapaniem w gardle, mega bólem głowy...jeszcze jak by bylo malo cos mnie boli w dole brzucha...
No to moze nospa i domowa kuracja??

U mnie kolejna bezsenna noc..
Stary 2015-12-28, 09:24   #979
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Wooow...podziwiam. Są jeszcze tacy Romantycy . Pamiętam jak motyl kiedyś dostała na jakąś okazję.

Ja już dawno zdjęłam i obrączkę i zaręczynowy i nawet kolczyki.
Za Tusię dostałam pierścionek

Cytat:
Pierwsza!
Dzien dobry. Pobudka o 5 to zdecydowanie nie jest moi ulubiony początek dnia no ale cóż, za miesiąc bedzie juz tylko gorzej bo dojdą srodnocne karmienia do wczesnych pobudek starszej wiec trzeba zahartować organizm
Chyba musze wreszcie zacząć chodzić wczesniej spac niz o polnocy bo zdechnę niedługo

No nic, dzisiaj jedziemy do ikea bo przewijak i komode i chyba pozałatwiać wszystkie artykuły higieniczne za jednym razem. Zostanie tylko przebrać ubranka po poli ale wyciągnę je z piwnicy dopiero w nowy rok

Też by mi się przydała wizyta w Ikei.

Faktycznie, przynajmniej się zahartujesz. U nas dzisiaj pobudka jak zawsze po 8, ciężko mi będzie się potem przestawić:/

Stary 2015-12-28, 09:25   #980
NanaR
Zadomowienie

Cześć dziewczyny oj z tym spaniem to obawiam się ze juz coraz trudniej nam będzie przez te ostatnie 2 miesiące. ...
Ja z lab wróciłam robiłam tsh i ft4 i po południu spr wynik online i zadzwonię do pani endo na konsultację. I z badaniami spokój do 18 stycznia
Oczywiście w lab spotkałam mamy koleżankę która skwitowala ze gruba jestem jej córka brzuch miała ale gruba nie była. Nie ma to jak mile słowa ma dzień dobry

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:27   #981
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny oj z tym spaniem to obawiam się ze juz coraz trudniej nam będzie przez te ostatnie 2 miesiące. ...
Ja z lab wróciłam robiłam tsh i ft4 i po południu spr wynik online i zadzwonię do pani endo na konsultację. I z badaniami spokój do 18 stycznia
Oczywiście w lab spotkałam mamy koleżankę która skwitowala ze gruba jestem jej córka brzuch miała ale gruba nie była. Nie ma to jak mile słowa ma dzień dobry
A walic takich ludzi jak nie za maly brzuch to za duzy. Pewnie i tak bedzie z tym spaniem.. Ja te hormony mialam robiine przed operacja j byky w normie a wizyta u endo mi przepadła.. Musze sie umowic
Stary 2015-12-28, 09:33   #982
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
No to moze nospa i domowa kuracja??

U mnie kolejna bezsenna noc..

Mam Prenalen co kupiłam kiedyś jak mnie nabierało. Tak ze wypije sobie teraz saszetkę i wieczorem to może przejdzie. A na brzuch póki co nie biorę nic bo nie jest to bardzo uciążliwe
Stary 2015-12-28, 09:36   #983
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

tak tak, bo jej córusia to 9 cud swiata w ciazy była

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Mam Prenalen co kupiłam kiedyś jak mnie nabierało. Tak ze wypije sobie teraz saszetkę i wieczorem to może przejdzie. A na brzuch póki co nie biorę nic bo nie jest to bardzo uciążliwe
tez bym tak zrobiła

ja wlasnie wypilam herbatke i wzielam tantum werde na gardlo.

A co do Nospy to ja wzielam podczas całej ciazy tylko 1 tabletke w 3 miesiacu jak bylam. I to dostalam z☠☠☠e od ginki... tu w de sa udowodnione badania kliniczne ze branie nospy w ciazy moze powodowac obnizone napiecie miesniowe u noworodkow i nadpobudliwosc psychoruchowa....

wiec ja dziekuje, czasami mam jakiegos skurcza ale sam przechodzi, po co od razu faszerowac sie chemiA.

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:38   #984
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierd ylam odparowałaś jej równie grzecznie?

Stary 2015-12-28, 09:39   #985
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
tak tak, bo jej córusia to 9 cud swiata w ciazy była

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

tez bym tak zrobiła

ja wlasnie wypilam herbatke i wzielam tantum werde na gardlo.

A co do Nospy to ja wzielam podczas całej ciazy tylko 1 tabletke w 3 miesiacu jak bylam. I to dostalam z☠☠☠e od ginki... tu w de sa udowodnione badania kliniczne ze branie nospy w ciazy moze powodowac obnizone napiecie miesniowe u noworodkow i nadpobudliwosc psychoruchowa....

wiec ja dziekuje, czasami mam jakiegos skurcza ale sam przechodzi, po co od razu faszerowac sie chemiA.
A widzisz a ja dostalam.zalecenie ją brać. Na oddziale tez tu sie daje pacje ntkom nospe lub scopolan..
Stary 2015-12-28, 09:39   #986
butterfly20
Zakorzenienie

Tusia dostała pod choinkę książeczkę "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham" i teraz ciągle się do mnie przytula tak mocno i mówi "Kocham Cię bardzo", albo "Kocham Cię mocno". No normalnie kilkanaście razy dziennie hehe. Słodziak

Stary 2015-12-28, 09:42   #987
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Tusia dostała pod choinkę książeczkę "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham" i teraz ciągle się do mnie przytula tak mocno i mówi "Kocham Cię bardzo", albo "Kocham Cię mocno". No normalnie kilkanaście razy dziennie hehe. Słodziak
Slodziak maly
Stary 2015-12-28, 09:42   #988
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz a ja dostalam.zalecenie ją brać. Na oddziale tez tu sie daje pacje ntkom nospe lub scopolan..
Bo prawda jest taka,że no-spa naprawdę może wpływać na napięcie mięśniowe płodu, jest to nawet na ulotce.
Jeśli nie ma potrzeby to nie powinno się jej brać.
Ale jeśli ciąża jest ZAGROŻONA i takie są wskazania lekarskie to brać
TRZEBA i nie ma co dyskutować.
Także jak ktoś nie musi to fajnie, niech nie bierze. Ale jeśli ty musisz to bierz i nie zastanawiaj się nad tym.

Stary 2015-12-28, 09:43   #989
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Bo prawda jest taka,że no-spa naprawdę może wpływać na napięcie mięśniowe płodu, jest to nawet na ulotce.
Jeśli nie ma potrzeby to nie powinno się jej brać.
Ale jeśli ciąża jest ZAGROŻONA i takie są wskazania lekarskie to brać
TRZEBA i nie ma co dyskutować.
Także jak ktoś nie musi to fajnie, niech nie bierze. Ale jeśli ty musisz to bierz i nie zastanawiaj się nad tym.
Ehh :'(
Stary 2015-12-28, 09:43   #990
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja ogólnie jestem nastawiona anty tabletkom przeciwbólowym...biore jak juz koniecznie muszę i bol utrudnia mi funkcjonowanie. Mój M zawsze mówi że ja się lubię męczyć...po prostu wole przeczekać bo byc może samo minie a jak nie to tabletka w ostateczności...

Wczoraj proboszcz zapowiadal ze idzie od dzisiaj po kolędzie...i w nasza stronę ma iść w czwartek. Tylko jedna strona drogi...i nie wiem czy nasza czy ta drugą...musze się jakoś dowiedzieć...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości