|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Hej! Właśnie dostałam smsa, że koleżanka dzisiaj urodziła. Trafiła dokładnie w termin
ale nie znam jeszcze szczegółowy czy sn czy cc ![]() Do mnie chyba dzisiaj łóżeczko dojdzie, musze w końcu materacyk kupić i cała resztę
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry po tej paskudnej nocy.Cytat:
|
|
#1174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz masz racje! Moja każda 150zl wiec w sumie dobrze ze tak rzadko ciagle Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Ok, dzieki moze cos upoluje Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Oj to pechowo dacie rade jakoś, pewnie ze sięgaj po pomoc!Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Co do butelek to sa rożne opinie. Kazdy lubi co innego nam na kursie z doradca laktacyjna polecali 3 rodzaje w tym dr Brown ale te z szerokim smoczkiem nie z wąskim. Takich tez używam i innych nigdy nie miałamSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Extra! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Dzien dobry! Ależ sie wyspalam! Pola obudziła sie o 6 i myślałam ze juz lo spaniu ale poszłam do niej położyłam sie obok i mowi "kocham lile moge sie przytulić do brzucha?". Położyła sie na brzuchu i tak spałyśmy do 7:45 miła odmiana po wczorajszej 5 rano ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||||
|
|
|
#1175 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jutro się zabieram za to ![]() Cytat:
Cytat:
Śliczny !!! W ogóle super pomysł i niespodzianka ![]() A ja muszę się pochwalić, że wczoraj poszłam o 22:30 spać. Tyle dobrego bo było 6 pobudek w nocy i o 5 jamochłon. Dobrze, że za oknem słońce to jest nawet nieźle.
|
|
|
#1176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie pomogę, bo moje małe się nie tkneło butelki do 8 miechów, a potem się nauczyło pić z kubka i bidoniku Z butelkami jest tak, że dziecko może Ci odmówić jakiejś, bo tak i już Cytat:
![]() Natomiast to nie tak, że totalnie się nie da dziecka przestawić, tylko, że to nie łatwe i może potrwać z miesiąc albo i dłużej. I oczywiście nagle przy byle przeziębieniu powrócić do stałej pory pobudek ![]() Fajny ten tort ![]() Moja genialna ekipa budowlana nie dotarła ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Teraz idzie aż za łatwo, tylko nie dostałam ani razu bonusu myszowego, wolniejsza jestem czy co?Simsy Jak mogłaś mi to przypomnieć ![]() W sumie to jeszcze me Heros z tych czasów został... może lepiej będzie jak przestanę nad tym myśleć, bo końcówka ciąży to nie zdążę wszystkiego przejść |
||||
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A umnie jeszcze dziala - im pozniej polozy sie spac tym gorzej spi i tym wczesniej wstaje.. A co do butelek to nam na kursie mowili, ze jelsi chcemy dziecko przyzwyczaic by nie odmowilo butli to najlepiej wprowadzic jedno karmienie o w miare tej samej porze z butelki co 1-2 dni jakos chyba kolo 5 tygodnia zycia maks. Mysmy tak zaczeli i Pola nie miala problemow (moje mleko z butli) z akceptacja, ale ciezko orzec czy to nie przypadek
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis
ufo odpisalo ![]() :brzyda l:![]() ja niedawno wstałam ![]() cała sie kleje od potu, ale goraczki nie mam. Nos kompletnie zatkany, gardło boli jak cholera.... ![]() ![]()
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie witam w 35 tyg chyba spakuje przed sylwestrem torbe :-D
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby do stycznia dotrzymac tylko ![]() szkoda by bylo urodzic pod koniec 2015...
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
#1183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja gratuluje zakupów szybko poszło ale doświadczenie masz więc trudno się dziwić Witam w skończonym 32t a na horyzoncie 33t niedługo na wizytę lecę, zobaczymy co powie nowego i na kiedy następna czy już tak często czy jeszcze mam luz Syn mi daje popalić..wczoraj wyczułam pierwszy raz stópkę takie małe coś kopało namiętnie w żebro szuka wyjścia czy jak?
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś słońce daje, jak nie wiem co, ale za to mrozik wreszcie jest Przestraszyłam się dzisiaj w nocy, bo miałam tak okropne bóle podbrzusza, twarde na dodatek( tzn. podbrzusze, nie bóle), jak na okres i baaardzo krzyż mnie bolał- normalnie bóle krzyżowe jak przy porodzie, aż się słabo robiło. Na dodatek dzieć szaleje i bardzo się rozpycha a to jeszcze nasila bóle. Na dodatek córce jakiś koszmar się przyśnił i przydreptała w nocy do nas Ja- masz już z głowy wszystko Ja mam ciagle wizyty co mc, tylko wtedy w wigilię kazał mi przyjechać po 2 tygodniach na samo usg, bo niepokoił go brzuszek , że trochę za mały, na szczęście jest ok . Kolejna wizyta, ta normalna na 8 stycznia, dzień wcześniej zrobię badania.Aha- dziewczyny, dużo macie miejsca w karcie ciąży? mi zostały 2 rubryki ( na 2 wizyty)- to gdzie on potem wpisuje kolejne wizyty? |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze czegos sie domagał ![]() :brzyda l:![]() tz mi zrobił wczoraj sok z cebuli wlasnie wypilam kilka łyzek
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
hehe tak ![]() nie słyszalas o kubeczkach na okres? ![]() ja co prawda nigdy nie używałam ale słyszałam o nich ![]() :roll eyes:dobra, ide sie wykapac ![]() a potem wstawie rosół
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj się tym najwyżej drugą dołoży no tak myślę ![]() Cytat:
najzabawniej jest jak jedną nogę w jedną stronę a drugą w drugą i walczy masakra jakaś no ale już bliżej niż dalej oby szybko Ci przeszło to przeziębienie grzej się z córą pod kocykiem
|
|
#1189 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobry tekst tego znajomego ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Z dzieciakami tak jest- nasza ma 6 lata i trochę głupio było nam o 19 ( w sensie, że tak wcześnie) ją kłaść spać, więc mąż wpadł na pomysł, żeby wydłużyć jej dzień i co? doooopa- im później chodziła spac, tym wcześniej rano wstawała, więc wróciliśmy do 19-19:30 - w wolne wstaje wtedy ok. 8:00, a nie 6:00 ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
dla męża.---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Córcia zlitowała się nad matką ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Uuuu... to infekcja się u Ciebie rozwinęła na całego kuruj się, żeby gorzej jeszcze nie było...---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- co się stało Lucy? |
|||||
|
|
|
#1190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż jak mały daje do wiwatu i wypycha rączki i stopki, to się śmieje, że któregoś dnia rano obudzę się z nóżką wystającą z pępka ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
, zaraz wygooglam sobie, co to za wynalazek
|
||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy ręką tż idzie w ruch na brzuch i mała milknie Elena Hehe są jakieś szparki Ja nadaje z wanny
|
|
#1192 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czuje się masakrycznie, zasnelam po 3,po 4 się już obudziłam, potem przed 6,po 7 i 8,az wkoncu zadzwonił przed 9 mechanik że auto zrobione, 420 zł i ta '' radosna'' nowina tak nas rozbudzić że spać sue odechcialo. W dodatku przez to ciągle nuewyspanie boli mnie głowa. Jakby było mało to doszedł zatkany nos u temp 37. I chyba nie będę dziś zupełnie nic robiła, pomimo tyłu planów. Idę zdychac
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-12-29 o 10:54 |
|||
|
|
|
#1193 |
|
Rozeznanie
|
U mnie została 1 rubryka
ale to pewnie lekarz już sobie z tym jakoś poradzi ![]() To życzę Wam żebyście się dzisiejszej nocy wyspały tak jak ja... nie wiem dlaczego ale nie czuję już ucisku, mam mierzyć ciśnienie 2 razy na dzień i jak mi rosło do 137/90 tak teraz mam 118/68. Albo mała się obróciła pośladkowo znowu albo idzie w dół... Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-12-29 o 10:54 |
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja córa jak mój syn....na usg kopie w tą sondę no ciekawe czy za dzisiejsze zachowanie będzie mi też wstyd
|
|
#1195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.U mnie też jakiś dzieciak rozkraczony, bo kopie i wypycha te swoje kulki po obu stronach brzucha ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
- on myśli, że synek ucieka przed nim .do popołudnia wyjdą całe oczy
|
||
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
becikowe nie dla mnie i tak najważniejsze jest chyba zaświadczenie od lekarza od kiedy pod jego opieką jesteś a sama karta po 12t z reguły zakładana jest ale może miałaś inaczej...co lekarz to inne podejście
|
|
#1197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Musisz się wykurować i odpoczywać ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi jeszcze zostało 6 rubryk ale przy moim szczęściu przewiduje jeszcze ze 2 wizyty i wsio.
|
|
|
#1199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha, koleżanka męża mówiła ( jej teściowa jest główną położną w tym szpitalu), że w tym szpitalu, w którym teraz będę rodzić, cc ze względu na wage dziecka robią dopiero, kiedy usg pokazuje powyżej 4,5 kg! |
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja to tak w ktg nawala ze guziki sie odpinaja a ja mam wizyte za tydzien, u ginki z ktg a potem po poludniu w szpitalu z ordynatorem i tez bedzie ktg
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

ale nie znam jeszcze szczegółowy czy sn czy cc

Bry po tej paskudnej nocy.
lepiej niech se leci we wkładkę niż prosto w galoty bo trudno że zmiana nadążyć. Ale lepsze to niż pieczenie znów bo wtedy trza kupować smarowidla. Ot taki urok.....
ze mam aż swedzenia nie jest to komfortowe.
został mi Faraon do przejścia 

wlasnie wypilam kilka łyzek
kuruj się, żeby gorzej jeszcze nie było...
.