Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 07:57   #1171
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Hej! Właśnie dostałam smsa, że koleżanka dzisiaj urodziła. Trafiła dokładnie w termin ale nie znam jeszcze szczegółowy czy sn czy cc

Do mnie chyba dzisiaj łóżeczko dojdzie, musze w końcu materacyk kupić i cała resztę
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 08:07   #1172
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pochwalę się Wam jaki mąż tort "przyszykował" mi na 30-te urodziny
Byłam "lekko" zaskoczona
Mniammmm
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 08:12   #1173
Lucy31
Zakorzenienie

Bry po tej paskudnej nocy.

Cytat:
Byłam "lekko" zaskoczona
Fajny
Stary 2015-12-29, 09:04   #1174
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
źle przeczytałam że o różne chodzi. U mnie jest jeden, chętnych za dużo nie ma bo ma różne opinie, ale mój gin tam pracuje, poza tym jak ma być ok bo wszędzie będzie, a nie mam ochoty jechać 50 km dalej do obleganego, chwalonego i leżeć potem na korytarzu.

ale szaleństwo zakupowe, pogratulować. Ja nadal jestem w lesie, chciałam dziś poszperac w sieci i co, guzik, bo mnie tak plecy napier.... Ze siedzieć nie moglam.
Wizyty mam częściej przez szyjkę, bakterie i wcale mnie to nie cieszy bo każda 120 zł.

na Podpaskach przecież oszczędzasz lepiej niech se leci we wkładkę niż prosto w galoty bo trudno że zmiana nadążyć. Ale lepsze to niż pieczenie znów bo wtedy trza kupować smarowidla. Ot taki urok.....

A widzisz masz racje! Moja każda 150zl wiec w sumie dobrze ze tak rzadko ciagle

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ten sprzedający miał chyba z 8 aukcji z fotelikami powystawowymi, ale po 1 sztuce z każdej firmy... ja obserwowałam MaxiCosi i jeszcze Recaro MacLaren... MaxiCosi kupiłam, ten Recaro też się sprzedał, co z resztą nie wiem, bo mnie nie interesowały. Przed chwilką sprawdziłam tego sprzedającego i na ten moment nic nie wystawia, ale wyślę Ci na pw namiary na niego i sklep stacjonarny, to będziesz mogła sprawdzić za jakiś czas.

Tylko najgorsze jest to, że on ma w regulaminie wpisane, że oprócz sprzedaży wysyłkowej prowadzi sklep stacjonarny i może być tak, że produkt sprzeda się w sklepie... i później na allegro zonk. Dlatego wzięłam przesyłkę kurierską pobraniową, żebym się o kasę nie musiała wkurzać, czekam na odpowiedź sprzedającego, kiedy wyśle towar.

Ok, dzieki moze cos upoluje

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
To ja ponarzekam ze jestem waszym przeciwieństwem i u mnie sucho jak pieprz ze mam aż swedzenia nie jest to komfortowe.

U mnie kiepskie wieści ...otóż rehabilitantka proponuje byśmy małej zafundowali 3 tygodniowy codzienny turnus muszę jutro leciec Po skierowanie i jechać pózniej do centrum zdrowia dziecka ..pewnie na 3 miesiącach sie to skończy zmartwilam sie, bede musiała teściowa zaangażować w wyjazdy z mała i mężem ja juz średnio sie nadaje na podróże

Oj to pechowo dacie rade jakoś, pewnie ze sięgaj po pomoc!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Jak jutro wstaniecie to mi powiedzcie jeszcze jaka butelke kupic dla noworodka firma itd. Jedna chce miec

Mamakarolci współczuję. Tak to jest z lekarzami czasami trzeba im nawet powiedzidc co maja zrobic..

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Btw byli u nas znajomi swiadek tz z dziewczyna. Oni piwko ja soczek :-D ale nagle on do mnie Marta ale ty czujesz tak ze was jest dwoje ze jedzac karmisz dwie osoby?:-D :-D :-D

Co do butelek to sa rożne opinie. Kazdy lubi co innego nam na kursie z doradca laktacyjna polecali 3 rodzaje w tym dr Brown ale te z szerokim smoczkiem nie z wąskim. Takich tez używam i innych nigdy nie miałam

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:

Byłam "lekko" zaskoczona

Extra!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Dzien dobry! Ależ sie wyspalam! Pola obudziła sie o 6 i myślałam ze juz lo spaniu ale poszłam do niej położyłam sie obok i mowi "kocham lile moge sie przytulić do brzucha?". Położyła sie na brzuchu i tak spałyśmy do 7:45 miła odmiana po wczorajszej 5 rano

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:10   #1175
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
grałam w to w podstawówce :p W tej ciąży wyciągnełam już Settlersów II i Szpital został mi Faraon do przejścia
Klasyka, wiele bym dała, żeby w to pograć bo jakoś nigdy mi się nie udało przejść do końca. Może teraz jakaś sprytniejsza bym była? I jeszcze Simsy mi się marzą...ale to może powrócę do tego na emeryturze

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kupiłam wszystko
Od materaca, przez paczke pampersow, wszystkie kosmetyki, przewijak, podklady, majty, koszule do karmienia, naklejki na sciane i wszystkie przybory kosmetyczne Jestes z siebie dumna. Boziu ale sie umordowałam, a hajsu wydalam ponad tysiaka ale w tym apas rzeczy i dla Poli pare kosmetykow z gemini bo i tak mi sie pokonczyly a nie ma sensu placic za wysylke pare razy.

Ufff, ale hardcore. Brakuje mi jeszcze tylko fotelika do auta i kocyka muślinowego ale to musze wiekszy research zrobic bo reszte juz mialam wybrane wystarczylo odszukac najlepsza cene i odklikać

Tozto cala wyprawka, nie ma co sie chwalic

Wspaniale

Ale Wy juz macie cesto wizyty wszystkie ja dopiero 7 stycznia, po miesiecznej przerwie. A pozniej juz wizyta co 2tyg a ktg co tydzien. Jeszcze poltora tyg do wiyty,c iekawe ile moja przypakowala
Brawo !!! Ja jutro się zabieram za to

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Aninis, nasza mała jsk sie urodziła juz miała zdiagnozowana asymetrię , cały czas przekrecala główkę na lewa stronę , urodziła sie duża i juz w brzuszku główka musiała byc przekrzywiona. Robiliśmy usg ciemiaczka kilka razy niby nic nie uciekało i zdjęcie prawidłowe ale mała od urodzenia złe sypia, jest nerwowa i postępy ktore powinna robic w czasie sa u niej trochę opóźnione a wszystko dlatego ze neurolog powiedziała ze jest juz w porządku my mając 6 mies juz jest nie rehabilitowalibyśmy co jest teraz konsekwencja ze jednak nie była ona wyleczona . Tak ufać naszej służbie zdrowia!!!
Współczuję, będzie trochę trudu w organizacji ale ale naprawdę lepiej to teraz ogarnąć niż później.

Cytat:
Byłam "lekko" zaskoczona
Hehe. Tort pt. "Wreszcie usnęła"-matkę wykończyła".
Śliczny !!! W ogóle super pomysł i niespodzianka

A ja muszę się pochwalić, że wczoraj poszłam o 22:30 spać. Tyle dobrego bo było 6 pobudek w nocy i o 5 jamochłon. Dobrze, że za oknem słońce to jest nawet nieźle.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:20   #1176
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
echh... niestety tak to już jest z tymi lekarzami. Dlatego warto takie poważne sprawy skonsultować przynajmniej u 2 różnych.
Najważniejsze, że teraz trafiliście na odpowiednią osobę i dobrze, że możesz liczyć na teściową z tym jeżdżeniem na rehabilitację.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

dobra... zmykam już do spanka chociaż nie wiem jak tu zasnąć jak zgaga tak pali
A potem dostajesz 2 skrajne opinie od lekarzy i nadal nie wiesz o co kaman

Cytat:
Jak jutro wstaniecie to mi powiedzcie jeszcze jaka butelke kupic dla noworodka firma itd. Jedna chce miec

Mamakarolci współczuję. Tak to jest z lekarzami czasami trzeba im nawet powiedzidc co maja zrobic..

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Btw byli u nas znajomi swiadek tz z dziewczyna. Oni piwko ja soczek :-D ale nagle on do mnie Marta ale ty czujesz tak ze was jest dwoje ze jedzac karmisz dwie osoby?:-D :-D :-D
dobre pytanie z tą butelką Ja nie pomogę, bo moje małe się nie tkneło butelki do 8 miechów, a potem się nauczyło pić z kubka i bidoniku Z butelkami jest tak, że dziecko może Ci odmówić jakiejś, bo tak i już

Cytat:
Jakiś deeebil strzelał pedardami, no więc nie śpię już i jestem

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Serio... jakby poszły spać o 20 to też wstaną o 5tej hmmm to w takim razie musisz wyganiać męża wcześniej spać, żeby do 5tej się wyspał
Aninis z dziećmi to mniej więcej tak, że jak wstają o 5 rano, to wstają o 5 rano. Choćbyś położyła spać o 1 w nocy, to wstaną o 5 rano. A gratis za to dostaniesz wieczorno nocne płacze + marudzenie w dzień
Natomiast to nie tak, że totalnie się nie da dziecka przestawić, tylko, że to nie łatwe i może potrwać z miesiąc albo i dłużej. I oczywiście nagle przy byle przeziębieniu powrócić do stałej pory pobudek

Fajny ten tort

Moja genialna ekipa budowlana nie dotarła Twierdzą, że będa 7 stycznia, no ja ich przecież zabiję jak się łaskawie zjawią

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Klasyka, wiele bym dała, żeby w to pograć bo jakoś nigdy mi się nie udało przejść do końca. Może teraz jakaś sprytniejsza bym była? I jeszcze Simsy mi się marzą...ale to może powrócę do tego na emeryturze
Mój ang wtedy nie istniał. Do tej pory się zastanawiam jak w to grałam wtedy Teraz idzie aż za łatwo, tylko nie dostałam ani razu bonusu myszowego, wolniejsza jestem czy co?
Simsy Jak mogłaś mi to przypomnieć Tylko tego jest za dużo wersji, żebym się teraz połapała
W sumie to jeszcze me Heros z tych czasów został... może lepiej będzie jak przestanę nad tym myśleć, bo końcówka ciąży to nie zdążę wszystkiego przejść
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:24   #1177
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
No tak jak mój brat...jeden lekarz zaleca mu operację a drugi mówi że nie ma takiej potrzeby..i bądź człowieku mądry...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:28   #1178
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

dobre pytanie z tą butelką Ja nie pomogę, bo moje małe się nie tkneło butelki do 8 miechów, a potem się nauczyło pić z kubka i bidoniku Z butelkami jest tak, że dziecko może Ci odmówić jakiejś, bo tak i już

Aninis z dziećmi to mniej więcej tak, że jak wstają o 5 rano, to wstają o 5 rano. Choćbyś położyła spać o 1 w nocy, to wstaną o 5 rano. A gratis za to dostaniesz wieczorno nocne płacze + marudzenie w dzień
Natomiast to nie tak, że totalnie się nie da dziecka przestawić, tylko, że to nie łatwe i może potrwać z miesiąc albo i dłużej. I oczywiście nagle przy byle przeziębieniu powrócić do stałej pory pobudek

Fajny ten tort

Moja genialna ekipa budowlana nie dotarła Twierdzą, że będa 7 stycznia, no ja ich przecież zabiję jak się łaskawie zjawią

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Mój ang wtedy nie istniał. Do tej pory się zastanawiam jak w to grałam wtedy Teraz idzie aż za łatwo, tylko nie dostałam ani razu bonusu myszowego, wolniejsza jestem czy co?
Simsy Jak mogłaś mi to przypomnieć Tylko tego jest za dużo wersji, żebym się teraz połapała
W sumie to jeszcze me Heros z tych czasów został... może lepiej będzie jak przestanę nad tym myśleć, bo końcówka ciąży to nie zdążę wszystkiego przejść
Dokladnie
A umnie jeszcze dziala - im pozniej polozy sie spac tym gorzej spi i tym wczesniej wstaje..

A co do butelek to nam na kursie mowili, ze jelsi chcemy dziecko przyzwyczaic by nie odmowilo butli to najlepiej wprowadzic jedno karmienie o w miare tej samej porze z butelki co 1-2 dni jakos chyba kolo 5 tygodnia zycia maks. Mysmy tak zaczeli i Pola nie miala problemow (moje mleko z butli) z akceptacja, ale ciezko orzec czy to nie przypadek
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:39   #1179
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Aninis

ufo odpisalo :brzyda l:

ja niedawno wstałam

cała sie kleje od potu, ale goraczki nie mam. Nos kompletnie zatkany, gardło boli jak cholera.... witaj wtorku !

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:51   #1180
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Aninis

ja niedawno wstałam

cała sie kleje od potu, ale goraczki nie mam. Nos kompletnie zatkany, gardło boli jak cholera.... witaj wtorku !
Biedna ty ze coe chorobsko wzielo :-(

A ja sie witam w 35 tyg chyba spakuje przed sylwestrem torbe :-D
Stary 2015-12-29, 10:02   #1181
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

oby do stycznia dotrzymac tylko

szkoda by bylo urodzic pod koniec 2015...

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-29, 10:12   #1182
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
oby do stycznia dotrzymac tylko

szkoda by bylo urodzic pod koniec 2015...
oj tak. ja mam jakąś taką ochotę ale ciekawę czy na tym się nie skończy..

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Byłam "lekko" zaskoczona
ale tort!! super
Stary 2015-12-29, 10:15   #1183
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Hej! Właśnie dostałam smsa, że koleżanka dzisiaj urodziła. Trafiła dokładnie w termin ale nie znam jeszcze szczegółowy czy sn czy cc

Do mnie chyba dzisiaj łóżeczko dojdzie, musze w końcu materacyk kupić i cała resztę
gratulacje dla koleżanki
Cytat:
Aninis

ja niedawno wstałam

zdrówka
Cytat:

butelkę mam Avent 0+ jedną tak awaryjnie
ja gratuluje zakupów szybko poszło ale doświadczenie masz więc trudno się dziwić

Witam w skończonym 32t a na horyzoncie 33t niedługo na wizytę lecę, zobaczymy co powie nowego i na kiedy następna czy już tak często czy jeszcze mam luz no i ogarnąć się muszę z miejscem do porodu dziś będę dzwonić umawiać się na wizytę czas i pora w końcu zarezerwować Syn mi daje popalić..wczoraj wyczułam pierwszy raz stópkę takie małe coś kopało namiętnie w żebro położyłam rękę a ten dalej szuka wyjścia czy jak?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:19   #1184
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam wszystko
Od materaca, przez paczke pampersow, wszystkie kosmetyki, przewijak, podklady, majty, koszule do karmienia, naklejki na sciane i wszystkie przybory kosmetyczne Jestes z siebie dumna. Boziu ale sie umordowałam, a hajsu wydalam ponad tysiaka ale w tym apas rzeczy i dla Poli pare kosmetykow z gemini bo i tak mi sie pokonczyly a nie ma sensu placic za wysylke pare razy.

Ufff, ale hardcore. Brakuje mi jeszcze tylko fotelika do auta i kocyka muślinowego ale to musze wiekszy research zrobic bo reszte juz mialam wybrane wystarczylo odszukac najlepsza cene i odklikać

Tozto cala wyprawka, nie ma co sie chwalic

Wspaniale

Ale Wy juz macie cesto wizyty wszystkie ja dopiero 7 stycznia, po miesiecznej przerwie. A pozniej juz wizyta co 2tyg a ktg co tydzien. Jeszcze poltora tyg do wiyty,c iekawe ile moja przypakowala
Dzień dobry !
dziś słońce daje, jak nie wiem co, ale za to mrozik wreszcie jest .

Przestraszyłam się dzisiaj w nocy, bo miałam tak okropne bóle podbrzusza, twarde na dodatek( tzn. podbrzusze, nie bóle), jak na okres i baaardzo krzyż mnie bolał- normalnie bóle krzyżowe jak przy porodzie, aż się słabo robiło. Na dodatek dzieć szaleje i bardzo się rozpycha a to jeszcze nasila bóle.

Na dodatek córce jakiś koszmar się przyśnił i przydreptała w nocy do nas , w nocy pół biedy ale rano mnie ciagle budziła, bo przecież jasno jest- w końcu wstałam, bo już 8:30 była.

Ja- masz już z głowy wszystko .
Ja mam ciagle wizyty co mc, tylko wtedy w wigilię kazał mi przyjechać po 2 tygodniach na samo usg, bo niepokoił go brzuszek , że trochę za mały, na szczęście jest ok . Kolejna wizyta, ta normalna na 8 stycznia, dzień wcześniej zrobię badania.

Aha- dziewczyny, dużo macie miejsca w karcie ciąży? mi zostały 2 rubryki ( na 2 wizyty)- to gdzie on potem wpisuje kolejne wizyty?
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:20   #1185
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
gratulacje dla koleżanki

zdrówka

ja gratuluje zakupów szybko poszło ale doświadczenie masz więc trudno się dziwić

Witam w skończonym 32t a na horyzoncie 33t niedługo na wizytę lecę, zobaczymy co powie nowego i na kiedy następna czy już tak często czy jeszcze mam luz no i ogarnąć się muszę z miejscem do porodu dziś będę dzwonić umawiać się na wizytę czas i pora w końcu zarezerwować Syn mi daje popalić..wczoraj wyczułam pierwszy raz stópkę takie małe coś kopało namiętnie w żebro położyłam rękę a ten dalej szuka wyjścia czy jak?

moze czegos sie domagał :brzyda l:
tz mi zrobił wczoraj sok z cebuli wlasnie wypilam kilka łyzek

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-29, 10:22   #1186
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja od kilku lat używam kubeczka i teraz przy infekcji musiałam kupić podpaski, co uświadomiło mi, ze na okres po porodzie też potrzebuję na dłuższy czas Nie wiem jak ja się przyzwyczaję
Figa, jakiego kubeczka- przy okresie? czy ja coś źle zrozumiałam?
Stary 2015-12-29, 10:27   #1187
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Figa, jakiego kubeczka- przy okresie? czy ja coś źle zrozumiałam?

hehe tak

nie słyszalas o kubeczkach na okres?

ja co prawda nigdy nie używałam ale słyszałam o nich :roll eyes:

dobra, ide sie wykapac
a potem wstawie rosół

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-29, 10:30   #1188
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Aha- dziewczyny, dużo macie miejsca w karcie ciąży? mi zostały 2 rubryki ( na 2 wizyty)- to gdzie on potem wpisuje kolejne wizyty?
sporo ale ja chodzę raz na miesiąc a karta w 16 t założona tak oficjalnie nie stresuj się tym najwyżej drugą dołoży no tak myślę
Cytat:
moze czegos sie domagał :brzyda l:
tz mi zrobił wczoraj sok z cebuli wlasnie wypilam kilka łyzek
tylko syn nie wie że to boli już nawet Tż lituje się nade mną nocami i kładzie rękę na brzuszek wtedy mały tak nie kopie najzabawniej jest jak jedną nogę w jedną stronę a drugą w drugą i walczy masakra jakaś no ale już bliżej niż dalej
oby szybko Ci przeszło to przeziębienie grzej się z córą pod kocykiem

Stary 2015-12-29, 10:43   #1189
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Marcia, ja kupiłam tommee tippee (tak się chyba pisze) 150 ml z tym wskaźnikiem zimne/ ciepłe w środku i jeszcze chciałam jedną butelkę avent natural 260 ml ( na gemini kosztowała cos ok. 22 zł), ale trafiłam na jakąś promocję, że 2 butelki avent natuaral 260 ml( jedna przezroczysta, jedna błękitna) za 23 zł. więc wzięłam ten podwójny zestaw. Ja brałam już tak na zaś, bo mam zamiar karmic piersią, ale jak już zamawiałam na gemini dużo rzeczy, to od razu butelki wzięłam, zeby potem oddzielnie nie zamawiać.

dobry tekst tego znajomego

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Jakiś deeebil strzelał pedardami, no więc nie śpię już i jestem

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Serio... jakby poszły spać o 20 to też wstaną o 5tej hmmm to w takim razie musisz wyganiać męża wcześniej spać, żeby do 5tej się wyspał
Ktoś już czuje sylwka

Z dzieciakami tak jest- nasza ma 6 lata i trochę głupio było nam o 19 ( w sensie, że tak wcześnie) ją kłaść spać, więc mąż wpadł na pomysł, żeby wydłużyć jej dzień i co? doooopa- im później chodziła spac, tym wcześniej rano wstawała, więc wróciliśmy do 19-19:30 - w wolne wstaje wtedy ok. 8:00, a nie 6:00

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Byłam "lekko" zaskoczona
Bardzo pomysłowy!
dla męża.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Ok, dzieki moze cos upoluje

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Oj to pechowo dacie rade jakoś, pewnie ze sięgaj po pomoc!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Co do butelek to sa rożne opinie. Kazdy lubi co innego nam na kursie z doradca laktacyjna polecali 3 rodzaje w tym dr Brown ale te z szerokim smoczkiem nie z wąskim. Takich tez używam i innych nigdy nie miałam

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Extra!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Dzien dobry! Ależ sie wyspalam! Pola obudziła sie o 6 i myślałam ze juz lo spaniu ale poszłam do niej położyłam sie obok i mowi "kocham lile moge sie przytulić do brzucha?". Położyła sie na brzuchu i tak spałyśmy do 7:45 miła odmiana po wczorajszej 5 rano

u mnie co miesięczne wizyty po 150 zł, ale takie krótkie w międzyczasie, gł. samo usg dla sprawdzenia, czy ok z niuniakiem to za darmo, raz tylko zapłaciłam 50 zł.

Córcia zlitowała się nad matką

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Aninis

ja niedawno wstałam

Ale oczy już są?

Uuuu... to infekcja się u Ciebie rozwinęła na całego kuruj się, żeby gorzej jeszcze nie było...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Bry po tej paskudnej nocy.

Fajny
co się stało Lucy?
Stary 2015-12-29, 10:50   #1190
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje dla koleżanki

zdrówka

Mój mąż jak mały daje do wiwatu i wypycha rączki i stopki, to się śmieje, że któregoś dnia rano obudzę się z nóżką wystającą z pępka

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
hehe tak

nie słyszalas o kubeczkach na okres?

ja co prawda nigdy nie używałam ale słyszałam o nich :roll eyes:

dobra, ide sie wykapac
a potem wstawie rosół
w życiu nie słyszałam , zaraz wygooglam sobie, co to za wynalazek
Stary 2015-12-29, 10:50   #1191
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
sporo ale ja chodzę raz na miesiąc a karta w 16 t założona tak oficjalnie nie stresuj się tym najwyżej drugą dołoży no tak myślę

tylko syn nie wie że to boli już nawet Tż lituje się nade mną nocami i kładzie rękę na brzuszek wtedy mały tak nie kopie najzabawniej jest jak jedną nogę w jedną stronę a drugą w drugą i walczy masakra jakaś no ale już bliżej niż dalej
Moja tez tak robi i wtedy ręką tż idzie w ruch na brzuch i mała milknie

Elena

Hehe są jakieś szparki

Ja nadaje z wanny

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-29, 10:50   #1192
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:

to też niezła cena. Podobno nie każda butla danemu dziecku podchodzi. U nas polecaly żeby kupić że smokiem przypominającym pierś mamy.

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
No tak jak mój brat...jeden lekarz zaleca mu operację a drugi mówi że nie ma takiej potrzeby..i bądź człowieku mądry...
wtedy zostaje trzeci. Ale dziwne, wszyscy kończą ta sama medycynę, a opinie mają bardzo różne.

Cytat:
Przestraszyłam się dzisiaj w nocy, bo miałam tak okropne bóle podbrzusza, twarde na dodatek( tzn. podbrzusze, nie bóle), jak na okres i baaardzo krzyż mnie bolał- normalnie bóle krzyżowe jak przy porodzie, aż się słabo robiło. Na dodatek dzieć szaleje i bardzo się rozpycha a to jeszcze nasila bóle.

też miałam podobna noc. W karcie mam jeszcze sporo miejsca, jakos dużo tych wizyt miałaś, albo mało miejsca w karcie.

Czuje się masakrycznie, zasnelam po 3,po 4 się już obudziłam, potem przed 6,po 7 i 8,az wkoncu zadzwonił przed 9 mechanik że auto zrobione, 420 zł i ta '' radosna'' nowina tak nas rozbudzić że spać sue odechcialo. W dodatku przez to ciągle nuewyspanie boli mnie głowa. Jakby było mało to doszedł zatkany nos u temp 37. I chyba nie będę dziś zupełnie nic robiła, pomimo tyłu planów. Idę zdychac

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2015-12-29 o 10:54
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:51   #1193
Magdzinska85
Rozeznanie

U mnie została 1 rubryka ale to pewnie lekarz już sobie z tym jakoś poradzi

To życzę Wam żebyście się dzisiejszej nocy wyspały tak jak ja... nie wiem dlaczego ale nie czuję już ucisku, mam mierzyć ciśnienie 2 razy na dzień i jak mi rosło do 137/90 tak teraz mam 118/68. Albo mała się obróciła pośladkowo znowu albo idzie w dół...

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2015-12-29 o 10:54
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:52   #1194
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Elena

Hehe są jakieś szparki

Ja nadaje z wanny
utop nadajnik to będzie zero komunikacji Twoja córa jak mój syn....na usg kopie w tą sondę no ciekawe czy za dzisiejsze zachowanie będzie mi też wstyd

Stary 2015-12-29, 10:58   #1195
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Dopiero w 16 t? a to nie musi byc wcześniej, zeby potem dostac becikowe? przy wcześniejszej ciąży ( potem poronionej) przyszłam do lek. kiedy był już 10 t i położna powiedziała, ze to ostatni dzwonek, zeby założyć kartę i potem nie mieć problemu z becikowym .

U mnie też jakiś dzieciak rozkraczony, bo kopie i wypycha te swoje kulki po obu stronach brzucha

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

Elena

Hehe są jakieś szparki

Ja nadaje z wanny
mojemu mężowi przykro się robi, kiedy ja mówię, że mały tak szaleje i on widzi, że czasem aż mimowolnie skręce się z bólu- dotyka a tu cisza - on myśli, że synek ucieka przed nim .

do popołudnia wyjdą całe oczy
Stary 2015-12-29, 10:58   #1196
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero w 16 t? a to nie musi byc wcześniej, zeby potem dostac becikowe? przy wcześniejszej ciąży ( potem poronionej) przyszłam do lek. kiedy był już 10 t i położna powiedziała, ze to ostatni dzwonek, zeby założyć kartę i potem nie mieć problemu z becikowym .

U mnie też jakiś dzieciak rozkraczony, bo kopie i wypycha te swoje kulki po obu stronach brzucha
na wizyty chodziłam od 7/8 t a sama karta później została założona becikowe nie dla mnie i tak najważniejsze jest chyba zaświadczenie od lekarza od kiedy pod jego opieką jesteś a sama karta po 12t z reguły zakładana jest ale może miałaś inaczej...co lekarz to inne podejście

Stary 2015-12-29, 11:02   #1197
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
to też niezła cena. Podobno nie każda butla danemu dziecku podchodzi. U nas polecaly żeby kupić że smokiem przypominającym pierś mamy.

wtedy zostaje trzeci. Ale dziwne, wszyscy kończą ta sama medycynę, a opinie mają bardzo różne.

też miałam podobna noc. W karcie mam jeszcze sporo miejsca, jakos dużo tych wizyt miałaś, albo mało miejsca w karcie.

Czuje się masakrycznie, zasnelam po 3,po 4 się już obudziłam, potem przed 6,po 7 i 8,az wkoncu zadzwonił przed 9 mechanik że auto zrobione, 420 zł i ta '' radosna'' nowina tak nas rozbudzić że spać sue odechcialo. W dodatku przez to ciągle nuewyspanie boli mnie głowa. Jakby było mało to doszedł zatkany nos u temp 37. I chyba nie będę dziś zupełnie nic robiła, pomimo tyłu planów. Idę zdychac
u mnie jest 11 rubryk w karcie, trochę było tych wizyt .
Musisz się wykurować i odpoczywać

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
U mnie została 1 rubryka ale to pewnie lekarz już sobie z tym jakoś poradzi

To życzę Wam żebyście się dzisiejszej nocy wyspały tak jak ja... nie wiem dlaczego ale nie czuję już ucisku, mam mierzyć ciśnienie 2 razy na dzień i jak mi rosło do 137/90 tak teraz mam 118/68. Albo mała się obróciła pośladkowo znowu albo idzie w dół...
ja mam bardzo uciśniętą przeponę, nie ma mowy o głębokim wdechu,bolą bardzo żebra, źle leżeć, jeszcze gorzej stać, najlepiej chodzić
Stary 2015-12-29, 11:02   #1198
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

mojemu mężowi przykro się robi, kiedy ja mówię, że mały tak szaleje i on widzi, że czasem aż mimowolnie skręce się z bólu- dotyka a tu cisza - on myśli, że synek ucieka przed nim .

do popołudnia wyjdą całe oczy
Karta-kartą ale pewnie w karcie u lekarza jest odnotowane, że kaasi się zgłosiła wcześniej. Ja też mam późno założoną i z Małą też coś koło 14 tyg. i nie było problemu.

Mi jeszcze zostało 6 rubryk ale przy moim szczęściu przewiduje jeszcze ze 2 wizyty i wsio.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:06   #1199
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
na wizyty chodziłam od 7/8 t a sama karta później została założona becikowe nie dla mnie i tak najważniejsze jest chyba zaświadczenie od lekarza od kiedy pod jego opieką jesteś a sama karta po 12t z reguły zakładana jest ale może miałaś inaczej...co lekarz to inne podejście
Chyba tak- co lekarz, to inaczej , u mnie już na pierwszej wizycie założyli kartę- w 5 tyg. ciąży! u nas podobno takie zaświadczenie do becikowego dostaje się ze szpitala po porodzie.

aha, koleżanka męża mówiła ( jej teściowa jest główną położną w tym szpitalu), że w tym szpitalu, w którym teraz będę rodzić, cc ze względu na wage dziecka robią dopiero, kiedy usg pokazuje powyżej 4,5 kg!
Stary 2015-12-29, 11:07   #1200
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
utop nadajnik to będzie zero komunikacji Twoja córa jak mój syn....na usg kopie w tą sondę no ciekawe czy za dzisiejsze zachowanie będzie mi też wstyd
oj tam, wstyd od razu

moja to tak w ktg nawala ze guziki sie odpinaja

a ja mam wizyte za tydzien, u ginki z ktg a potem po poludniu w szpitalu z ordynatorem i tez bedzie ktg

Mia i Tosia <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości