Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 19:16   #1321
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Ale macie radoche : hahaha:

ooo

Załącznik 6111188
Paula popłakałam się przez Ciebie i brzuch mnie ze śmiechu boli
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 19:48   #1322
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Nana na tel nie widzę...jak nie ma w składzie tlenku cynku to będzie ok na kazdorazowy użytek. Ja osobiście preferuję alantan lub linomag

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dzisiaj mam zamiar dzwonić do siostry czy przyjedzie do nas żebyśmy mogli na Sylwestra iść. Sylwester w kinie w Jasle, dwa filmy Idol i Slaba plec? Moze mi dupa nie ustanie

Ja tez ide do kina na 2 filmu choć grają 4 ale tyle to na dziękuje a 1 stycznia idziemy na koncert noworoczny i jakas dobra kolacje bo pola u dziadków

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Moja szwagierka tez tak polecała - a ma za soba parke (bliźniaki) urodzone w 34 tc, wiec bardzo delikatne były i ogolnie wiadomo, ze kazde dziecko jest inne, ale na pierwsza próbę biorę jej rady, czyli do kąpieli Emolient i po nim juz nic nie oliwkujemy ani nie smarujemy, a do pupy i pachwin Alantan maść (nie krem) i tez nie co kazde przewijanie tylko co około 3 godziny.
Mowila, ze czasem dla urozmaicenia smarowała tez Sudocremem. I nigdy żadnych odparzeń nie było.

Aha no i nasze maluszki czeka zapewne upalne lato, w którym lepiej dac skórze pooddychać, a nie ciagle ściskać pupę pampersami

Sudocren to ja bym zostawiła tylko na okazje kiedy juz zaczyna sie dziać. Zdecydowanie nienorofilakyycznie bo to maść lecznicza nie pielęgnacyjna.

A wietrzyć warto i w zimę wystarczy cieplej w pokoju, na podłodze koc i heja dzieci to uwielbiają

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
jestem
1700g następna wizyta 25.01 dopiero i wiecie co? syn ma taką czuprynę aż się gin śmiała że kudłaty taki że aż dziwne no włosy mu sterczały że masakra zapytała gdzie chce rodzić i jest za tym miejscem co i ja i na następnej wizycie zadzwoni do lekarza stamtąd i się dogadamy także ufff reszta w normie ale blisko 50 centyla jest i wygląda na drobinkę

za kciuki dziękuję
Nana zostaw awaryjnie tego Hippa kup z BD jest bez cynku kosztuje grosze

Super rosnie Mati pięknie

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dobry dobry.Ja od rana na badaniach i się wyrwałam jeszcze do Home&You i Jyska po takie zakupy do domku

Ale masakra, aż do JZ?Przesada...Ja myślałam,że z Wojewózkiego to już nie odsyłają nigdzie

Całe szczęście,że mnie nie odeślą nigdzie...

No to tak jak u mojego, mój też duży i barczysty, ale ostatnio się bidak skurczył. Nawet biceps już nie ten, taki wysuszony mi się zrobił A ja jednak wolę, jak facet jest konkretnej postury. Ale myślę,że remont się skończy, nowy rok będzie to mi chłopak nabierze masy

OMG Żywiec to już w ogóle rzeźnia. A o Cieszynie nic nie wiem. No i podobno w Tychach też nieciekawie.

Noo i to jest jakaś myśl

To się umęczyłaś A jakie naklejki kupiłaś?

Ja się wnerwiam, bo wybrałam takie,żeby mi pasowały kolorystycznie, wcale nie tanie, a się dziady odklejają!!!!

Nooo to prawda, po lutce jest masakra z tym.

A ja niestety mam też po lutce swędzące dolegliwości:/

Ojeju. A najgorsze,że na takie rzeczy nie masz nawet wpływu, w brzuszku się ułożyła i tyle.Ech no i fakt, masakra z naszymi lekarzami:/

Takie leśne zwierzątka nie jakieś bardzo drogie ale robimy tymczasowy kącik wiec nie ma co szaleć

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 19:49   #1323
Aninis
Zakorzenienie

boziuuu... jaki człowiek jest zacofany szukam wałka do ciasta na allegro jak radziła Agata i tak lookam na różne rzeczy, a tutaj: temperówka do warzyw (wychodzą ozdobne spiralki), worek silikonowy do wyrabiania ciasta, czy też separator do żółtek jaj

ooo albo plastykowe kule do prania staników

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-12-29 o 20:09
Stary 2015-12-29, 19:55   #1324
Zakorzenienie

Cytat:
Ja a jak to się stało,że nie macie fotelika po Poli?

Ciekawe czy naszym dziewczynkom nie przejdą te czułostki jak się młode urodzą Oby też były takie czułe i opiekuńcze

No ja ciągle mówię-byle wytrwać do Nowego Roku. Nigdy nie chciałam mieć dziecka z końca roku no i tak kurcze ciągle mówię Zuuu,że ma siedzieć

Jak czytam styczniówki to aż im się dziwię,że im się tak spieszy jeszcze w tym roku urodzić

Też kupiłam tę butelkę z TT, one są antykolkowe. I przy Tusi też ich używałam. Wprawdzie łobuz nie chciał w ogóle mm, ale jak odciągnęłam pokarm i dałam z butli to ładnie jadła

Ten po poli został w USA, nie daliśmy rady przywieźć. A tutaj pare miesiecy używaliśmy pożyczonego od mojego brata a mozniej juz ten rwf
Tez mam nadzieje ze czułości nie przerodzą sie w zazdrość

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Wiecej nie nadrobie bo tramwaj mi dojeżdża na rynek a ide na spotkanie ze znajomymi. Do knajpy gdzie nie ma nic prócz piwa i ja ciężarna no ale cóż począć, wodę mineralna musza miec bez jaj

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

Dobre naucza sie TZ-ty nasze.... Ja tez musze zrobic "kurs" mojemu :P póki co jest zaaferowany samochodem bo zmienia lusterka ze zwykłych na samochowajace sie - tzn sam to sobie robi, nie ze płaci komuś kasę i jest tak wciągnięty i podekscytowany ze nie śmiałabym go z tego transu wyciągać

Wlasnie dziewczyny, ma któraś problemy z oddychaniem? Bo ja mam i to kurczę sie robi juz coraz powazniej uciążliwe a to dopiero początek 33 tygodnia ciazy i sie martwię co bedzie za kolejne 2-3 tygodnie.

Kazdy oddech jest spłycony i kosztuje mnie duzo wysiłku, a nie mowie o jakiejkolwiek czynności, nawet jak zmiana pozycji w lozku czy wejście do łóżka - dysze jak parowóz

Ja tez dysze.. Ostatnio w ciąży to samo. Ale jakoś na 3-4 tyg jakby macica niżej zeszła i było lżej

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
a na becikowe jest próg finansowy, czy należy się każdemu

Jest próg. Ja dostanę moze gratulacje słowne co najwyżej

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
oby sie pokazała!!!! Hihi

A z czupryna to nie wiem... Moze to co maja teraz na główce to jeszcze odpada? Bo wiem ze do jakiegoś momentu (dosyc późnego napewno 30+ jesli chodzi o TC) dzieci sa całe porośnięte włoskami i one potem odpadaja.... I dlatego nie rodzą sie włochate

Moja miała włosy na uszach jak sie urodziła jeszcze z miesiąc po urodzeniu

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Dobra, wysiadam. Jeszcze udało se cos nadrobic

Stary 2015-12-29, 20:12   #1325
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem
1700g następna wizyta 25.01 dopiero i wiecie co? syn ma taką czuprynę aż się gin śmiała że kudłaty taki że aż dziwne no włosy mu sterczały że masakra zapytała gdzie chce rodzić i jest za tym miejscem co i ja i na następnej wizycie zadzwoni do lekarza stamtąd i się dogadamy także ufff reszta w normie ale blisko 50 centyla jest i wygląda na drobinkę

za kciuki dziękuję
Nana zostaw awaryjnie tego Hippa kup z BD jest bez cynku kosztuje grosze
Super wieści
Mati przykoksił !!!

Cytat:

ooo

Załącznik 6111188
Ale macie fazę

Ja się dotoczyłam do mamy Mam od brata zaproszenie na Sylwestra ale nie skorzystam bo nie mam serca zostawić Małej z Rodzicami na noc.

A tak poza tym to mamy jutro księdza a ja nie mam ani kropidła, ani krzyżyka na stół, bo 2 lata temu pożyczyłam od mamy, a w zeszłym roku akurat wylądowaliśmy w szpitalu. TŻ nie wie ile hajsu w kopercie dać, a ja jutro mam USG na 16 i nie wiem czy sam nie będzie przyjmował. Jest panika- pyta mnie co to się odmawia przy księdzu- tacy się zrobiliśmy pobożni od narodzin Małej ...

Kurcze jutro dużo hajsu pójdzie: święte gadżety, gadżety do szpitala i jeszcze USG...

Aaaa -TŻ ma 2 dni wolne więc skorzystam i idę na pobranie krwi i zanieść mocz- i boję się rannego głodu

Mi się też ciężko oddycha

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 20:16   #1326
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
boziuuu... jaki człowiek jest zacofany szukam wałka do ciasta na allegro jak radziła Agata i tak lookam na różne rzeczy, a tutaj: temperówka do warzyw (wychodzą ozdobne spiralki), worek silikonowy do wyrabiania ciasta, czy też separator do żółtek jaj

kule znam, ale nie porwały mnie
worek do wyrabiania ciasta musze popatrzec
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 21:00   #1327
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
kule znam, ale nie porwały mnie
worek do wyrabiania ciasta musze popatrzec
i jeszcze wypatrzyłam takie foremki do gotowania jajek bez skorupek paczta czego to ludziska nie wymyślą

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Super wieści
Mati przykoksił !!!

Ale macie fazę

Ja się dotoczyłam do mamy Mam od brata zaproszenie na Sylwestra ale nie skorzystam bo nie mam serca zostawić Małej z Rodzicami na noc.

A tak poza tym to mamy jutro księdza a ja nie mam ani kropidła, ani krzyżyka na stół, bo 2 lata temu pożyczyłam od mamy, a w zeszłym roku akurat wylądowaliśmy w szpitalu. TŻ nie wie ile hajsu w kopercie dać, a ja jutro mam USG na 16 i nie wiem czy sam nie będzie przyjmował. Jest panika- pyta mnie co to się odmawia przy księdzu- tacy się zrobiliśmy pobożni od narodzin Małej ...

Kurcze jutro dużo hajsu pójdzie: święte gadżety, gadżety do szpitala i jeszcze USG...

Aaaa -TŻ ma 2 dni wolne więc skorzystam i idę na pobranie krwi i zanieść mocz- i boję się rannego głodu

przepraszam, ale mam taką głupawkę, że wszystko mnie śmieszy... i te Twoje święte gadżety
Stary 2015-12-29, 21:34   #1328
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Jakie to prawdziwe

Mądre

Witam sie po wizycie. Szyjka sie skróciła, ale Pani dr powiedziała, ze jak na ten etap ciazy bez tragedii. W kazdym razie mam jeszcze minimum tydzien-dwa leżeć (bez siedzenia) non stop i luteinę 100 g do konca opakowania (czyli jeszcze 2.5 tygodnia). Za 3 tyg wizyta z dokładniejszym usg, ale dzis widzieliśmy jak Hania sobie ssie paluszka, a druga łapka zasłaniała twarz także juz nie liczymy na zdjecie twarzy, zobaczymy ja chyba dopiero po porodzie

Jak wracaliśmy TZ raz mocniej zahamował i troche szarpnęło brzuszek... i w ogole czuje lekko ucisk w podbrzuszu znowu. Bo dzis duzo siedziałam (prasowałam, kroilam warzywa) no i masz.

Ale nic, ciesze sie, ze ogolnie z ciąża ok.

Na następna wizyte mam zrobic GBS, ponownie HIV, i pare innych takich badań potrzebnych juz do porodu.

Ktg pani mowila, ze dobrze robic od 36tygodnia co tydzien, z tym, ze ona zawsze mowi w pełnych skończonych tygodniach, czyli tak jakby po naszemu od 37go... A kurczę wiem ze Wy tu niektóre juz robicie te ktg

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Super wieści

Mati przykoksił !!!

Ale macie fazę

Święte gadżety płacze ze śmiechu

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Aha i mała ciagle głowa w dół i juz ma raczej tak mało miejsca, ze nie powinno sie to zmienic

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 21:44   #1329
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
taka już tyle kupuje i nadal kupić nie mogę.

Gratuluję udanych wizyt, dobrze że są pozytywne wiadomości. Bóle napewno ustapia po leczeniu. Najważniejsze że z szyjka nie ma tragedii.

Ja mam taki dzień, że aż się nie chce nic mówić. Wszystko jest nie tak jak miało być.
Stary 2015-12-29, 21:53   #1330
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Albo ktoś mnie udusi albo ja kogoś udusze zaraz

Nie mam jak oddychac ; (

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 21:55   #1331
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Albo ktoś mnie udusi albo ja kogoś udusze zaraz

Nie mam jak oddychac ; (
ja też cały dzień wzdycham

i w ogóle siedzę teraz przy kompie i widzę w lustrze, bo akurat jest obok jaki mam brzuch ogromny, a to jeszcze 2 miesiące
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 21:55   #1332
NanaR
Zadomowienie

Badzia i Esor gratuluję udanych wizyt ciesze się ze wszystko w porządku i ze wszystkie trwam w dwupakach
Jutro wybieram się na badanie wzroku do vision express brat dziś był po nowe okulary bo ma astygmatyzm i musiał zbadać i wymienić szkła i dostał bon na 200zl to idę sprawdzić i ja jak miałam 8 lat nosiłam 0.5 pozniej bylo ok ale jakiś czas temu zauważyłam że górę widzę z daleka i sprawdzę to lepiej

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 22:20   #1333
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Ja najpierw myślałam, ze to głowa byka a nie kurczak u tego faceta

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

My kupiliśmy córce naklejki na ścianę w biedrze ( na pewno więcej niż rok temu)- śliczne,w sowy i tak mocno trzymają, że jak będę je z czasem zrywać ( np. by zmienić kolor ścian), to zedrę je z farbą - wiem, bo już próbowałam zmienić im miejsce i zostawiłam w spokoju .

No tak- Paula cierpi, a nam głupawka się włącza

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

zawału można dostać pod wodą
Mam te naklejki w starym pokoju Tuśkowym. Mimo wszystko-do nowego by nie pasowały

Cytat:

ooo

Załącznik 6111188

Ja to tak skomentuję: WTF ( i nie mam na myśli World Taekwondo Federation:P )

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 22:22   #1334
kaaasi
Zakorzenienie

A ile Hania waży? każda z nas inna jest u mnie kto będzie pod sam koniec wizyty mam nadal comiesięczne więc trzeba zaufac lekarzowi Badzia padlam oby gadżety udało sie kupic i kciuki za wizytę

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 22:23   #1335
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Mądre

Witam sie po wizycie. Szyjka sie skróciła, ale Pani dr powiedziała, ze jak na ten etap ciazy bez tragedii. W kazdym razie mam jeszcze minimum tydzien-dwa leżeć (bez siedzenia) non stop i luteinę 100 g do konca opakowania (czyli jeszcze 2.5 tygodnia). Za 3 tyg wizyta z dokładniejszym usg, ale dzis widzieliśmy jak Hania sobie ssie paluszka, a druga łapka zasłaniała twarz także juz nie liczymy na zdjecie twarzy, zobaczymy ja chyba dopiero po porodzie

Jak wracaliśmy TZ raz mocniej zahamował i troche szarpnęło brzuszek... i w ogole czuje lekko ucisk w podbrzuszu znowu. Bo dzis duzo siedziałam (prasowałam, kroilam warzywa) no i masz.

Na następna wizyte mam zrobic GBS, ponownie HIV, i pare innych takich badań potrzebnych juz do porodu.

Ktg pani mowila, ze dobrze robic od 36tygodnia co tydzien, z tym, ze ona zawsze mowi w pełnych skończonych tygodniach, czyli tak jakby po naszemu od 37go... A kurczę wiem ze Wy tu niektóre juz robicie te ktg

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Aha i mała ciagle głowa w dół i juz ma raczej tak mało miejsca, ze nie powinno sie to zmienic
Oszczędzaj się. Super,że z Hanią ok.

Z tego co widzę to tylko dziewczyny na obczyźnie mają już ktg regularnie. A reszta z nas to jak się coś dzieje raczej

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 22:37   #1336
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Też nie mamy świętych gadżetów :P A rok temu jak ksiądz chodził tp TŻ malował mieszkanie bo ledwie co było kupione... Ktoś puka on otwiera a tam ksiądz i powiedział właścicieli nie ma w domu ja tu tylko maluję
My na ktg chodzimy co tydzień od 33 tc

Kochane a te Oliatum kosmetyki na co dzień nie zaszkodzą???
Prasowałam i tak sobie wymyśliłam zapytanie, tylko mnie nie wyśmiejcie
Dziecko ile razy dziennie sie przebiera?? Wieczorem po kąpieli i rano po pobudce?? Nie liczę oczywiście wypadków zalania czy ulania
My becikowego też nie dostaniemy :/ jedynie pzu bo sobie płacimy...
A dziś czytałam że to 500zł to jeden wieli wał, hehe miało być na 1 dziecko po nie przekroczeniu progu a na 2 każde bez względu na dochód a teraz okazuje się że będą progi. Czyli bezrobotni będą mieli motywację do powiększania rodzin...Krew mnie zalewa jak to czytam, dają z moich składek my z TŻ w nagrodę za zaradność życiową i pracowitość nic nie dostaniemy.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2015-12-29 o 22:39
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 22:37   #1337
wykalacka
Zadomowienie

Ja jutro mam dopiero 32 tc i pierwszy raz będę miała ktg
Stary 2015-12-29, 22:42   #1338
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
A ile Hania waży? każda z nas inna jest u mnie kto będzie pod sam koniec wizyty mam nadal comiesięczne więc trzeba zaufac lekarzowi Badzia padlam oby gadżety udało sie kupic i kciuki za wizytę

Nie mowila. Moja lekarka takie szczegóły mowi jak jestesmy z gory umówione na wizyte z USG (oczywiście droższa duzo, 250 zł). A tak to co zwykła wizyte kontrolna (100zl) robi usg zeby zobaczyc serduszko, ułożenie dziecka, pępowinę i tyle.

Ale w sobote 10 dni temu było troche ponad 1500 g, co mi na IP Hanie mierzyli to mysle, ze tez moze teraz byc tyle co Twoj Synek koło 1700. Za równe 3 tyg kolejna wizyta z tym "płatnym" usg to sie dowiem. Ale wlasnie jak widziałam Hanie 3 tyg temu na usg co ważyła 1350 g to miała sporo wiecej miejsca niz teraz. Teraz naprawde widac, ze siedzi w ścisku. Niesamowite ze w dniu porodu bedzie pewnie 2x większa, albo i lepiej niz teraz.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:

Z tego co widzę to tylko dziewczyny na obczyźnie mają już ktg regularnie. A reszta z nas to jak się coś dzieje raczej

Aaa faktycznie moze za granica jakos to popularniejsze

Mi dzisiaj gin powiedziała, ze ktg to takie cos przyjęte, ze jesli wyjdzie wsYstko super to przez najbliższy tydzien jest duze prawdopodobieństwo ze nie stanie sie nic z przepływem pępowiny i innymi takimi.

Z drugiej strony troche to brzmi nielogicznie, bo przeciez moge zrobic dobre ktg, Mała sie obróci i nie daj Boże owinie pępowina i ktg nic do tego nie ma

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 22:44   #1339
Zakorzenienie

Cytat:
Mądre

Super ze malutka ok

Stary 2015-12-29, 22:45   #1340
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Też nie mamy świętych gadżetów :P A rok temu jak ksiądz chodził tp TŻ malował mieszkanie bo ledwie co było kupione... Ktoś puka on otwiera a tam ksiądz i powiedział właścicieli nie ma w domu ja tu tylko maluję

Dziecko ile razy dziennie sie przebiera?? Wieczorem po kąpieli i rano po pobudce?? Nie liczę oczywiście wypadków zalania czy ulania
A dziś czytałam że to 500zł to jeden wieli wał, hehe miało być na 1 dziecko po nie przekroczeniu progu a na 2 każde bez względu na dochód a teraz okazuje się że będą progi. Czyli bezrobotni będą mieli motywację do powiększania rodzin...Krew mnie zalewa jak to czytam, dają z moich składek my z TŻ w nagrodę za zaradność życiową i pracowitość nic nie dostaniemy.

O tych 500 zł nawet nie moge słuchac. Jak nie mam nic do PISu (w sensie nie głosuje na nich, ale tez po nich nie jade) tak nienawidze tych wszystkich zasiłków i dawania komukolwiek czegokolwiek za darmo. chore to jest i bez sensu

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 22:46   #1341
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam od następnej wizyty ktg co tydzien (34 skończone tyg to bedzie). W USA miałam dopiero przy porodzie

Stary 2015-12-29, 22:48   #1342
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ja jutro mam dopiero 32 tc i pierwszy raz będę miała ktg

Wykalacka a Ty w PL czy za granica jestes?

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja mam od następnej wizyty ktg co tydzien (34 skończone tyg to bedzie). W USA miałam dopiero przy porodzie

Ile kosztuje? U mojej chyba 50 zł.
Ja chyba tez zrobie ktg jak skoncze ten 35-36 tydzien. A tak w dni gdy Hania wyjątkowo spokojna (tzn zawsze jesst spokojna ale jak np jest 15 a ja ciagle nie poczułam ruchu) to i tak słucham dopplerem serduszka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 22:51   #1343
Zakorzenienie

Cytat:

Ano tak to juz jet w naszej Polsce.. Mogli by to od podatku odliczyć np to by mobilizowali do pracy a nie rozdawać.
Co do przebierania to rożnie wychodzi - tak jak piszesz plus wpadki ale u mnie wpadek było sporo chyba zależy od dziecka czy ulewa etc

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Ja chyba tez zrobie ktg jak skoncze ten 35-36 tydzien. A tak w dni gdy Hania wyjątkowo spokojna (tzn zawsze jesst spokojna ale jak np jest 15 a ja ciagle nie poczułam ruchu) to i tak słucham dopplerem serduszka

Ktg mam w cenie wizyty. Wizyta 150zl

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A w sumie pozniej samo ktg bez wizyty (bo wizyty beda co 2 tyg) to nie wiem ile.. Dowiem sie za tydzien jak bede

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Wracam z piwka, fajnie było dawni znajomi, kupe czasu sie nie widzieliśmy. Powspominaliśmy pozartowalismy no ale czas do domu.

Stary 2015-12-29, 22:56   #1344
badzia987
Wtajemniczenie

Ja nie miałam ani razu ktg z Małgosią...

Gadżety mama znów pożyczy bo nie chce, żebym turlała się w takim stanie po kościołach i szukała tego więc jeden wydatek odpadł . Teraz robię tą listę co do kupienia i jakoś niewiele tego...

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2015-12-29, 22:58   #1345
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:

W Pl u mnie chyba jest +20zł do wizyty - dowiem się jutro. Tylko ja juz od 2 m-cy mam wizyty co 3 tyg.
Stary 2015-12-29, 23:09   #1346
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Dziewczyny tylko żeby dać komukolwiek cokolwiek to muszką też zabrać i komu?? Pracującym oczywiście dowalą dziwaczne podtaki bankowe, maketowe co spowoduje podwyżki... Powinni pomyśleć o zlikwidowaniu podatki na rzeczy dla maluszków, bezpłatne szczepienia (te dodatkowe), czy choćby opieka dla ciężarnych i mega drogie badania....

Esor ktg jest darmowe! Przysługuje Ci położna która będzie Ci je robiła bezpłatnie raz w tygodniu i to należy sie każdej bodajże już od 32w tyg. To te nowe standardy opieki dla kobiet w ciąży.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 23:19   #1347
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tylko żeby dać komukolwiek cokolwiek to muszką też zabrać i komu?? Pracującym oczywiście dowalą dziwaczne podtaki bankowe, maketowe co spowoduje podwyżki... Powinni pomyśleć o zlikwidowaniu podatki na rzeczy dla maluszków, bezpłatne szczepienia (te dodatkowe), czy choćby opieka dla ciężarnych i mega drogie badania....

Esor ktg jest darmowe! Przysługuje Ci położna która będzie Ci je robiła bezpłatnie raz w tygodniu i to należy sie każdej bodajże już od 32w tyg. To te nowe standardy opieki dla kobiet w ciąży.
no niestety, taki kraj. my placimy, wykorzystywacze zyskuja rzadko kiedy z tych benefitow korzystaja naprawde potrzebujacy uczciwi ludzie
Stary 2015-12-29, 23:35   #1348
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Czesc dziewczyny Witam po przerwie. Nadrobic nie dam rady nawet jakbym tylko lezala do porodu Musze przyznac ze praca na caly etat, plus dziecko, plus ciaza rowna sie zero czasu na wizaz a zaluje, bo jak czasem wejde i poczytam to wam zazdraszczam. Ja sie dopiero teraz troche wyluzowalam bo mam dwa tygodnie wolne Ale od wtorku znowu w kierat Juz wypelnilam dokumenty w pracy, ze na macierzynski ide od 22 lutego czyli moj tp Ale moze sie skusze i wezme urlop tydzien wczesniej bo M bedzie miala przerwe w szkole to sobie z nia posiedze. To wszystko oczywiscie zakladajac ze dzidzius zdecyduje wspolpracowac z mama i urodzi sie w terminie Widze, ze u was wzglednie ok, chociaz biedna Esor musi lezec, ale juz blizej niz dalej kochana U mnie chyba raczej ok, usg mialam 3 tygodnie temu i mala wazyla 1350 wiec chyba ok. Bardzo jest aktywna i czasem cauje sie jakbym polknela kota ktory koniecznie chce sie wydostac zgage mam niemilosierna od niepamietnych czasow i jest tylko gorzej. Zmusilam sie do picia siemienia ale powiem szczerze ze nie dziala Ktos wspominal o oddychaniu, ja mam zadyszke jak stara lokomotywa, jak mowie to robie pauzy na oddychanie do tego brzuch mi opadl (tak wszyscy mowia) i jak sie nachylam to czuje w dole taki ucisk co mi spedza sen z powiek Znioslam ubranka ze strychu, piore i bede ukladac zeby zobaczyc co mam (a wyglada ze mam duzo). Jutro moze wstawie jakies foty Dobra nie zanudzam. Ciesze sie ze u was wszystko ok

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Aaa i w UK ktg dopiero przy porodzie robia chyba ze sie trafi do szpitala z powodu jakis dolegliwosci.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 23:38   #1349
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

hahaha padłam jeszcze Ty powinnaś wyjrzeć zza rogu i powiedzieć a ja tu tylko sprzątam

Jak są progi do becikowego i tych 500stówek - to ja nie dostanę nic, tylko z prywatnego ubezpieczenia z AXA, które sama opłacam więc witaj w klubie.

A ktg też nie mam

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
O tych 500 zł nawet nie moge słuchac. Jak nie mam nic do PISu (w sensie nie głosuje na nich, ale tez po nich nie jade) tak nienawidze tych wszystkich zasiłków i dawania komukolwiek czegokolwiek za darmo. chore to jest i bez sensu
Też tak uważam.
Jak już chcą tak polepszyć, to mogliby wprowadzić np. darmowe podręczniki dla wszystkich w szkole i darmowe obiady.
Stary 2015-12-29, 23:41   #1350
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:

To jest bardzo indywidualne i sama do tego dojdziesz . Czasami może coś przeciec przez pampersa lub co gorsza...wyjść z niego. Ja akurat nie miałam ulewającego dziecka więc chyba tylko właśnie 2 razy dziennie przebierałam. No i w zależności czy było ciepło czy zimno, jaka pogoda na wyjście na spacer.

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Witam po przerwie. Nadrobic nie dam rady nawet jakbym tylko lezala do porodu Musze przyznac ze praca na caly etat, plus dziecko, plus ciaza rowna sie zero czasu na wizaz a zaluje, bo jak czasem wejde i poczytam to wam zazdraszczam. Ja sie dopiero teraz troche wyluzowalam bo mam dwa tygodnie wolne Ale od wtorku znowu w kierat Juz wypelnilam dokumenty w pracy, ze na macierzynski ide od 22 lutego czyli moj tp Ale moze sie skusze i wezme urlop tydzien wczesniej bo M bedzie miala przerwe w szkole to sobie z nia posiedze. To wszystko oczywiscie zakladajac ze dzidzius zdecyduje wspolpracowac z mama i urodzi sie w terminie Widze, ze u was wzglednie ok, chociaz biedna Esor musi lezec, ale juz blizej niz dalej kochana U mnie chyba raczej ok, usg mialam 3 tygodnie temu i mala wazyla 1350 wiec chyba ok. Bardzo jest aktywna i czasem cauje sie jakbym polknela kota ktory koniecznie chce sie wydostac zgage mam niemilosierna od niepamietnych czasow i jest tylko gorzej. Zmusilam sie do picia siemienia ale powiem szczerze ze nie dziala Ktos wspominal o oddychaniu, ja mam zadyszke jak stara lokomotywa, jak mowie to robie pauzy na oddychanie do tego brzuch mi opadl (tak wszyscy mowia) i jak sie nachylam to czuje w dole taki ucisk co mi spedza sen z powiek Znioslam ubranka ze strychu, piore i bede ukladac zeby zobaczyc co mam (a wyglada ze mam duzo). Jutro moze wstawie jakies foty Dobra nie zanudzam. Ciesze sie ze u was wszystko ok

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Aaa i w UK ktg dopiero przy porodzie robia chyba ze sie trafi do szpitala z powodu jakis dolegliwosci.
Super, że się odezwałaś !!!

Małgosia 06.10.2013 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości