|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ide do kina na 2 filmu choć grają 4 ale tyle to na dziękuje a 1 stycznia idziemy na koncert noworoczny i jakas dobra kolacje bo pola u dziadków ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Sudocren to ja bym zostawiła tylko na okazje kiedy juz zaczyna sie dziać. Zdecydowanie nienorofilakyycznie bo to maść lecznicza nie pielęgnacyjna. A wietrzyć warto i w zimę wystarczy cieplej w pokoju, na podłodze koc i heja dzieci to uwielbiają Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Super rosnie Mati pięknie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Takie leśne zwierzątka nie jakieś bardzo drogie ale robimy tymczasowy kącik wiec nie ma co szaleć Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
boziuuu... jaki człowiek jest zacofany
![]() ooo albo plastykowe kule do prania staników
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-29 o 20:09 |
|
|
|
#1324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten po poli został w USA, nie daliśmy rady przywieźć. A tutaj pare miesiecy używaliśmy pożyczonego od mojego brata a mozniej juz ten rwf Tez mam nadzieje ze czułości nie przerodzą sie w zazdrość ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Wiecej nie nadrobie bo tramwaj mi dojeżdża na rynek a ide na spotkanie ze znajomymi. Do knajpy gdzie nie ma nic prócz piwa i ja ciężarna no ale cóż począć, wodę mineralna musza miec bez jaj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Ja tez dysze.. Ostatnio w ciąży to samo. Ale jakoś na 3-4 tyg jakby macica niżej zeszła i było lżej Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Jest próg. Ja dostanę moze gratulacje słowne co najwyżej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Moja miała włosy na uszach jak sie urodziła jeszcze z miesiąc po urodzeniuSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Dobra, wysiadam. Jeszcze udało se cos nadrobic ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#1325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mati przykoksił !!! Cytat:
![]() Ja się dotoczyłam do mamy Mam od brata zaproszenie na Sylwestra ale nie skorzystam bo nie mam serca zostawić Małej z Rodzicami na noc.A tak poza tym to mamy jutro księdza a ja nie mam ani kropidła, ani krzyżyka na stół, bo 2 lata temu pożyczyłam od mamy, a w zeszłym roku akurat wylądowaliśmy w szpitalu. TŻ nie wie ile hajsu w kopercie dać, a ja jutro mam USG na 16 i nie wiem czy sam nie będzie przyjmował. Jest panika- pyta mnie co to się odmawia przy księdzu- tacy się zrobiliśmy pobożni od narodzin Małej ...Kurcze jutro dużo hajsu pójdzie: święte gadżety, gadżety do szpitala i jeszcze USG... Aaaa -TŻ ma 2 dni wolne więc skorzystam i idę na pobranie krwi i zanieść mocz- i boję się rannego głodu ![]() Mi się też ciężko oddycha
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
worek do wyrabiania ciasta musze popatrzec
|
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paczta czego to ludziska nie wymyślą ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1328 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Mądre Witam sie po wizycie. Szyjka sie skróciła, ale Pani dr powiedziała, ze jak na ten etap ciazy bez tragedii. W kazdym razie mam jeszcze minimum tydzien-dwa leżeć (bez siedzenia) non stop i luteinę 100 g do konca opakowania (czyli jeszcze 2.5 tygodnia). Za 3 tyg wizyta z dokładniejszym usg, ale dzis widzieliśmy jak Hania sobie ssie paluszka, a druga łapka zasłaniała twarz Jak wracaliśmy TZ raz mocniej zahamował i troche szarpnęło brzuszek... i w ogole czuje lekko ucisk w podbrzuszu znowu. Bo dzis duzo siedziałam (prasowałam, kroilam warzywa) no i masz. Ale nic, ciesze sie, ze ogolnie z ciąża ok. Na następna wizyte mam zrobic GBS, ponownie HIV, i pare innych takich badań potrzebnych juz do porodu. Ktg pani mowila, ze dobrze robic od 36tygodnia co tydzien, z tym, ze ona zawsze mowi w pełnych skończonych tygodniach, czyli tak jakby po naszemu od 37go... A kurczę wiem ze Wy tu niektóre juz robicie te ktg ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Święte gadżety ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Aha i mała ciagle głowa w dół i juz ma raczej tak mało miejsca, ze nie powinno sie to zmienic
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
taka już tyle kupuje i nadal kupić nie mogę.
Gratuluję udanych wizyt, dobrze że są pozytywne wiadomości. Bóle napewno ustapia po leczeniu. Najważniejsze że z szyjka nie ma tragedii. Ja mam taki dzień, że aż się nie chce nic mówić. Wszystko jest nie tak jak miało być.
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Albo ktoś mnie udusi albo ja kogoś udusze zaraz
![]() Nie mam jak oddychac ; (
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Badzia i Esor gratuluję udanych wizyt ciesze się ze wszystko w porządku i ze wszystkie trwam w dwupakach
Jutro wybieram się na badanie wzroku do vision express brat dziś był po nowe okulary bo ma astygmatyzm i musiał zbadać i wymienić szkła i dostał bon na 200zl to idę sprawdzić i ja jak miałam 8 lat nosiłam 0.5 pozniej bylo ok ale jakiś czas temu zauważyłam że górę widzę z daleka i sprawdzę to lepiej
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to tak skomentuję: WTF ( i nie mam na myśli World Taekwondo Federation:P )
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
A ile Hania waży?
każda z nas inna jest u mnie kto będzie pod sam koniec wizyty mam nadal comiesięczne więc trzeba zaufac lekarzowi Badzia padlam oby gadżety udało sie kupic i kciuki za wizytę
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co widzę to tylko dziewczyny na obczyźnie mają już ktg regularnie. A reszta z nas to jak się coś dzieje raczej
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie mamy świętych gadżetów :P A rok temu jak ksiądz chodził tp TŻ malował mieszkanie bo ledwie co było kupione... Ktoś puka on otwiera a tam ksiądz i powiedział właścicieli nie ma w domu ja tu tylko maluję
![]() My na ktg chodzimy co tydzień od 33 tc ![]() Kochane a te Oliatum kosmetyki na co dzień nie zaszkodzą??? Prasowałam i tak sobie wymyśliłam zapytanie, tylko mnie nie wyśmiejcie ![]() Dziecko ile razy dziennie sie przebiera?? Wieczorem po kąpieli i rano po pobudce?? Nie liczę oczywiście wypadków zalania czy ulania ![]() My becikowego też nie dostaniemy :/ jedynie pzu bo sobie płacimy... A dziś czytałam że to 500zł to jeden wieli wał, hehe miało być na 1 dziecko po nie przekroczeniu progu a na 2 każde bez względu na dochód a teraz okazuje się że będą progi. Czyli bezrobotni będą mieli motywację do powiększania rodzin...Krew mnie zalewa jak to czytam, dają z moich składek my z TŻ w nagrodę za zaradność życiową i pracowitość nic nie dostaniemy.
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2015-12-29 o 22:39 |
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Ja jutro mam dopiero 32 tc i pierwszy raz będę miała ktg
|
|
|
|
#1338 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Nie mowila. Moja lekarka takie szczegóły mowi jak jestesmy z gory umówione na wizyte z USG (oczywiście droższa duzo, 250 zł). A tak to co zwykła wizyte kontrolna (100zl) robi usg zeby zobaczyc serduszko, ułożenie dziecka, pępowinę i tyle. Ale w sobote 10 dni temu było troche ponad 1500 g, co mi na IP Hanie mierzyli to mysle, ze tez moze teraz byc tyle co Twoj Synek koło 1700. Za równe 3 tyg kolejna wizyta z tym "płatnym" usg to sie dowiem. Ale wlasnie jak widziałam Hanie 3 tyg temu na usg co ważyła 1350 g to miała sporo wiecej miejsca niz teraz. Teraz naprawde widac, ze siedzi w ścisku. Niesamowite ze w dniu porodu bedzie pewnie 2x większa, albo i lepiej niz teraz. ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Aaa faktycznie moze za granica jakos to popularniejsze Mi dzisiaj gin powiedziała, ze ktg to takie cos przyjęte, ze jesli wyjdzie wsYstko super to przez najbliższy tydzien jest duze prawdopodobieństwo ze nie stanie sie nic z przepływem pępowiny i innymi takimi. Z drugiej strony troche to brzmi nielogicznie, bo przeciez moge zrobic dobre ktg, Mała sie obróci i nie daj Boże owinie pępowina i ktg nic do tego nie ma
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze malutka ok Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
O tych 500 zł nawet nie moge słuchac. Jak nie mam nic do PISu (w sensie nie głosuje na nich, ale tez po nich nie jade) tak nienawidze tych wszystkich zasiłków i dawania komukolwiek czegokolwiek za darmo.
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam od następnej wizyty ktg co tydzien (34 skończone tyg to bedzie). W USA miałam dopiero przy porodzie Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Wykalacka a Ty w PL czy za granica jestes? ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Ile kosztuje? U mojej chyba 50 zł. Ja chyba tez zrobie ktg jak skoncze ten 35-36 tydzien. A tak w dni gdy Hania wyjątkowo spokojna (tzn zawsze jesst spokojna ale jak np jest 15 a ja ciagle nie poczułam ruchu) to i tak słucham dopplerem serduszka
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano tak to juz jet w naszej Polsce.. Mogli by to od podatku odliczyć np to by mobilizowali do pracy a nie rozdawać. Co do przebierania to rożnie wychodzi - tak jak piszesz plus wpadki ale u mnie wpadek było sporo chyba zależy od dziecka czy ulewa etc Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Ktg mam w cenie wizyty. Wizyta 150zl Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- A w sumie pozniej samo ktg bez wizyty (bo wizyty beda co 2 tyg) to nie wiem ile.. Dowiem sie za tydzien jak bede ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Wracam z piwka, fajnie było dawni znajomi, kupe czasu sie nie widzieliśmy. Powspominaliśmy pozartowalismy no ale czas do domu. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam ani razu ktg z Małgosią...
Gadżety mama znów pożyczy bo nie chce, żebym turlała się w takim stanie po kościołach i szukała tego więc jeden wydatek odpadł
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tylko żeby dać komukolwiek cokolwiek to muszką też zabrać i komu?? Pracującym oczywiście dowalą dziwaczne podtaki bankowe, maketowe co spowoduje podwyżki... Powinni pomyśleć o zlikwidowaniu podatki na rzeczy dla maluszków, bezpłatne szczepienia (te dodatkowe), czy choćby opieka dla ciężarnych i mega drogie badania....
Esor ktg jest darmowe! Przysługuje Ci położna która będzie Ci je robiła bezpłatnie raz w tygodniu i to należy sie każdej bodajże już od 32w tyg. To te nowe standardy opieki dla kobiet w ciąży.
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadko kiedy z tych benefitow korzystaja naprawde potrzebujacy uczciwi ludzie
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Czesc dziewczyny
Witam po przerwie. Nadrobic nie dam rady nawet jakbym tylko lezala do porodu Musze przyznac ze praca na caly etat, plus dziecko, plus ciaza rowna sie zero czasu na wizaz Juz wypelnilam dokumenty w pracy, ze na macierzynski ide od 22 lutego czyli moj tp Ale moze sie skusze i wezme urlop tydzien wczesniej bo M bedzie miala przerwe w szkole to sobie z nia posiedze. To wszystko oczywiscie zakladajac ze dzidzius zdecyduje wspolpracowac z mama i urodzi sie w terminie Widze, ze u was wzglednie ok, chociaz biedna Esor musi lezec, ale juz blizej niz dalej kochana zgage mam niemilosierna od niepamietnych czasow i jest tylko gorzej. Zmusilam sie do picia siemienia ale powiem szczerze ze nie dziala do tego brzuch mi opadl (tak wszyscy mowia) i jak sie nachylam to czuje w dole taki ucisk co mi spedza sen z powiek Znioslam ubranka ze strychu, piore i bede ukladac zeby zobaczyc co mam (a wyglada ze mam duzo). Jutro moze wstawie jakies foty Dobra nie zanudzam. Ciesze sie ze u was wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Aaa i w UK ktg dopiero przy porodzie robia chyba ze sie trafi do szpitala z powodu jakis dolegliwosci. |
|
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak są progi do becikowego i tych 500stówek - to ja nie dostanę nic, tylko z prywatnego ubezpieczenia z AXA, które sama opłacam więc witaj w klubie.A ktg też nie mam ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() Jak już chcą tak polepszyć, to mogliby wprowadzić np. darmowe podręczniki dla wszystkich w szkole i darmowe obiady.
|
||
|
|
|
#1350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
. Czasami może coś przeciec przez pampersa lub co gorsza...wyjść z niego. Ja akurat nie miałam ulewającego dziecka więc chyba tylko właśnie 2 razy dziennie przebierałam. No i w zależności czy było ciepło czy zimno, jaka pogoda na wyjście na spacer.Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

choć grają 4 ale tyle to na dziękuje
a 1 stycznia idziemy na koncert noworoczny i jakas dobra kolacje bo pola u dziadków 

Ślub 
Znioslam ubranka ze strychu, piore i bede ukladac zeby zobaczyc co mam (a wyglada ze mam duzo). Jutro moze wstawie jakies foty