Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 11:12   #2791
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj planowe przyjęcie do szpitala, cc na jutro zaplanowana.
Powodzenia
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:13   #2792
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
niepozorna kciuki
lune śliczny maluszek
uaoo przeczytałam dziś w książce że drażnienie sutków przyspiesza poród, że niby to wytwarza oksytocyne
Od 3 dni draznie i nie daje to zadnych efektow.

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
magda ja mam wrazenie ze ja nigdy nie urodze
Ooo wlasnie. Jutro ide do szpitala, niech juz sie cos zacznie. A jak u Ciebie z szyjka? U mnie sie dopiero miekka zaczela robic

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:15   #2793
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

malwi miałam zgladzona gdzies około 22.12 potem. 29.12 nie robiła mi gin badania tylko usg a w szpitalu tylko ktg i usg miałam wiec nie wiem nawet czy jest rozwarcie
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2016-01-03 o 11:39
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:16   #2794
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Niepozorna kciukasy wielkie!!!

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:24   #2795
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ale moment moment.. Niepozorna wpychasz się w kolejkę!

Mówiłam, że w tej części rodzę i koniec

Dzięki za wszystkie kciuki
Skurcze czuję, ale takie jak na okres. Nie boli mnie bardzo. Podłączymy kroplówkę z oksy niedługo, ale najpierw czekam aż lewatywa mnie puści, bo chciałam być nadgorliwa i potrzymać ją dłużej no i teraz to mi się odechciało w ogóle do kibelka

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:28   #2796
lune1992
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny moj maluszek jest taki spokojny i ladnie chwyta sam piers
Ruda jestem w tym malym szpitalu na solcu. Leze w 1, u cb jak tam?
Niepozorna ja wczoraj ty dzis 3mam kciuki
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:30   #2797
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
malwi miałam zgladzona gdzies około 22.12 potem. 12 nie robiła mi gin badania tylko usg a w szpitalu tylko ktg i usg miałam wiec nie wiem nawet czy jest rozwarcie
Too u Ciebie moze bedzie na dniach. Ja to jeszcze dluga mam

Niepozorna ucieklo mi, ze w szpitalu jestes.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:32   #2798
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Tygrysek ja sie czulam jakbym miala prywatna polozna. Ale tu caly personel jest super, także polecam szpital na solcu
Śliczny jest super że poród tak szybko poszedł, mam nadzieje że wszystkim nam się uda tak szybko
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja leżę pod KTG właśnie. Skurcze się piszą, rozwarcie na 4cm więc rodzimy dzisiaj
Cytat:

Skurcze czuję, ale takie jak na okres. Nie boli mnie bardzo. Podłączymy kroplówkę z oksy niedługo, ale najpierw czekam aż lewatywa mnie puści, bo chciałam być nadgorliwa i potrzymać ją dłużej no i teraz to mi się odechciało w ogóle do kibelka
Yay to super
kurde mnie też boli jak na okres no nic mam 7.01 wizytę, mam nadzieje że jakieś rozwarcie będzie
Stary 2016-01-03, 11:47   #2799
Casaa
Zakorzenienie

Lune, Kolin jest sliczny

Niepozorna

Uaoo no oby po odejsciu czopa wreszcie i u Ciebie ruszylo

Ruda, o ktorej Cie jutro tna?

Ja dopiero wstalam :P stosuje sie do zalecen wszystkich i spie ile sie da

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:52   #2800
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Wraaacam do żywych z okropnym bólem krzyża, ile można być pod ktg podłączonym. Zrobili test z oksytocyny przy największej dawce serduszko się uspokoiło.. dziwne. Skurczy nie czuje żadnych wiec wypuścili mnie z porodówki i leżę dalej na patologi.
bied,a tyle czasu Cię tam męczą
Cytat:
Hej
Czarna tak to prawda usg sie sporo pomylilo.
Tak po krotce to wody odeszly o 3, oksy wlaczona o 9 i zwiekszana dawka bo nic sie nie dzialo do godz 13 lekkie skurcze bez zapisu na ktg. Od 13 tak naprawde zaczal sie porod. Skurcze na maksa, wylam ale mialam super polozna, szpital sto % polecam. Przy 4 cm chcialam znieczulenie okazalo sie ze nie moge przez to ze mialam rwe kulszowa i zaczal sie moj ryk i histeria. Polozna ze mna pod prysznic,na pilke, masaz i od 13 do 15:20 poszło od 1 do 10 cm kolin wychodzil raczka tetno spadalo musieli mnie naciac ale pieknie zszyli. Maly jadl tylko raz mi z cycow sie leje. Ciagle spi ulewa sie mu wodami jest zmeczony ale bardzo spokojny,kupke robil. Zaraz sie cycujemy a porod piekna sprawa z perspektywy czasu, ciotki glowa do gory. A jaki maz dumny byl, bardzo mnie wspieral. A jaki kolin do niego podobny identyczne usta i podbródek
super, byłaś bardzo dzielna
fajnie Ci szybko rozwarcie szło , u mnie to była wieczność, jak na to że startowałam z 4 cm i skurcze miałam przez cały dzień

ślicznego masz synka

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Staje na wagę dziś rano i widzę koleje kg w dół. dziś jest 9 dzień od porodu i ja mam -8 kg. Wiec juz 8 mniej niż przed ciążą. Dziewczyny także jedzcie czekoladę póki w ciąży jesteście i nie przejmujcie się wagą.

u mnie też leci cały czas, jak ostatnio się ważyłam to miałam 7,5 mniej, czyli 1,5 mniej niż przed ciążą, nie pamiętam kiedy ważyłam tak mało
no ale to nasza cukrzyca zasługa tego chyba
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj planowe przyjęcie do szpitala, cc na jutro zaplanowana.
no to za jutro
Cytat:

może nie będzie oksy potrzebna, u mnie lewatywa sama pomogła
W ogóle to niezła jesteś z ta lewatywą ja wytrzymałam minute z zegarkiem w ręku, bo tyle mi położna kazała i już leciałam na kibelek

U nas kolejna fajna nocka 2 karmienia i 2 zmiany pieluszek w międzyczasie tylko koło 8 rano jeszcze nakarmiłam ssaka porządnie i później dospaliśmy do 10

Dziś przyjeżdżają teście trzymajcie kciuki żeby teściowa się powstrzymała przed komentarzami
Teść zobaczy wnuka pierwszy raz dopiero, jakoś mu się nie spieszyło
Tyle dobrego ze obiad planują nam przywieźć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:55   #2801
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
A smoczek trzyma ładnie czy wypada?
żeby sie nauczył ze noc to nie dzien. U nas juz troszke lepiej pod tym względem. (Mam nadzieje że nie zapesze)
Smoczek na początku wypluwam a teraz grzecznie ssie i nie mam dziecka uwieszonego na piersi. Smoczek mam ten z aventu 0-2 dostałam gdzieś w gratisie ale to te takie zielone, niebieskie przezroczyste są.

Niepozorna trzymam kciuki żeby lekko było

dziewczyny gdyby nie tż, chyba bym sama sobie nie poradziła. Nigdy bym się nie spodziewała jakim super tatą będzie. W nocy mi pomaga, w dzień dumny nosi Jasia i się nim zajmuje. Nawet googluje ile dziecko ma jeść, czy można smoczek itp.
Stary 2016-01-03, 11:59   #2802
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Niepozorna, kciukasy!!!!!!

.moj maly tez akceptuje tylko smoczek z aventu i w nocy wariuje a teraz anioleczek
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:59   #2803
small_
Raczkowanie

Niepozorna, Ruda powodzenia

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:01   #2804
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Ruda za ciebie tez ogromne kciuki *
Stary 2016-01-03, 12:01   #2805
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Lune Kolin

Uaoo może się zaczyna

Niepozorna mocne żeby było szybko, sprawnie i przyjemnie

Ruda to jutro już przytulisz Dzidziusia

Hohoho mówiłam, że jak pierwsza ruszy to już pójdą kolejne
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:09   #2806
Casaa
Zakorzenienie

Ewusia, oby wizyta tesciow przwbiegla spokojnie super, ze Konrad tak ladnie Wam przesypia noce

Pietrusiowata to tylko sie cieszyc, ze TZ tak bardzo sie przejal

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Omg.... Jak ja jutro wstane... Na 8:30 mam ktg :| teraz dla mnie to srodek nocy

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-03, 12:13   #2807
czarnulax
Zakorzenienie

niepozorna by szybko poszło
ruda za jutro!
ewusia, kinga za kg.
Stary 2016-01-03, 12:18   #2808
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Niepozorna o kurde nie wiedzialam ze u Ciebie sie cos zaczelo mocne kciuki!!!
U mnie bylo spoko tak do 6-7 cm, potem masakra

Ruda Ty tez sie tam trzymaj i czekamy jutro na kolejnego maluszka!

Pietrusiowata super ze Tz sie tak spisuje :brawo: powiem Ci ze u mnie bylo identycznie, w ciazy sie zamartwialam bo nie wyobrazalam sobie tz w roli taty a po porodzie okazalo sie ze to najlepszy tata na swiecie i tak jest do dzisiaj

Cos Med sie nie odzywa! Pewnie Cezary ja pochlonal w 100 %
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:19   #2809
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Dzieki dziewczyny moj maluszek jest taki spokojny i ladnie chwyta sam piers
Ruda jestem w tym malym szpitalu na solcu. Leze w 1, u cb jak tam?
Niepozorna ja wczoraj ty dzis 3mam kciuki
A to ja nie wiem czy to jest mały szpital ;-) Ja nie znam za bardzo W-wy. Ja w Orlowskim.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Lune, Kolin jest sliczny

Niepozorna

Uaoo no oby po odejsciu czopa wreszcie i u Ciebie ruszylo

Ruda, o ktorej Cie jutro tna?

Ja dopiero wstalam :P stosuje sie do zalecen wszystkich i spie ile sie da

Wyslane z Lumia920.
Nie wiem jeszcze o której.

Pod ktg na izbie chyba że 40 min leżałam, dostałam takiej zgagi że zaraz oszaleję...
Dzięki za kciuki.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:20   #2810
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja wizyte u ortopedy prawdopodobnie bede miala we wtorek... boje sie co mi powie!
No i moj lekarz sie dzisiaj odezwal, wszystko mu napisalam co sie dzieje, wizyta w piatek 8 stycznia i wtedy juz sie umowimy na ewentualny porod
Stary 2016-01-03, 12:21   #2811
niepozorna
Zakorzenienie

Leże pod KTG i podłączyli mi kroplówkę więc skurczyki zaczynają się rozkręcać. Boli, ale do wytrzymania. Jak już będę wolała żeby nie bolało to mam dać znać to mnie znieczulą, ale chcę wytrzymać jak najdłużej żeby czasem akcji nie spowolnić.
No ale ta lewatywa mi nie daje spokoju A co jak w ogóle mi się nie zachce, a będę musiała zacząć przeć??

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:28   #2812
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Leże pod KTG i podłączyli mi kroplówkę więc skurczyki zaczynają się rozkręcać. Boli, ale do wytrzymania. Jak już będę wolała żeby nie bolało to mam dać znać to mnie znieczulą, ale chcę wytrzymać jak najdłużej żeby czasem akcji nie spowolnić.
No ale ta lewatywa mi nie daje spokoju A co jak w ogóle mi się nie zachce, a będę musiała zacząć przeć??

Nie przejmuj się tym

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Zazdroszczę Wam że dotrwałyście do stycznia. Ja tak bardzo nie chciałam rodzic w grudniu
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:33   #2813
86ewula
Rozeznanie

Niepozorna relacja na żywo normalnie ! Czad! Trzymam kciuki za Ciebie żeby szybko poszło do 10cm a później ze trzy parcia i po bólu !!!

Uaoo Tobie też życzę powodzenia. Niech się akcja zaczyna choć do 8.01 jeszcze czas

Mi sie dzisiaj śniło że odszedł mi krwawy czop masakra a że wstaje w nocy kilka razy to w pewnym momencie rano nie wiedziałam czy to był sen czy rzeczywiście się to działo :-D a rano pierwszy raz w ciąży obudziłam się z mlekiem na koszulce :-D mąż się śmiał że do porannej kawki w sam raz he he

Lune super przystojniak. Jeszcze raz gratulacje. Poród miałaś wyczerpujący ale dałaś radę i fajnie że piszesz że z perspektywy czasu to cudowne chwile. Mam nadzieje że będę o tym pamiętać jak ból mnie przyciśnie w szpitalu

Ruda trzymam kciuki za to aby wszystko poszło zgodnie z planem. Jutro będziesz tulić maleństwo. Matko jakie to się realne robi. Myślałam że jak juz przyjdzie styczeń to będę drżała ze strachu a ja nadal nie czuje że to dotyczy mnie czytam was i zapominam że mnie też to czeka. He he . Może jak mnie skurczybyki złapią to uwierzę że w ciąży jestem
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:38   #2814
kasia01987
Wtajemniczenie

Dziewczyny powodzenia !!!!! Czekamy na dobre wieści!!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:39   #2815
kamilka
Zadomowienie

Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...

TYGRYSEK zdrówka dla Laury
PIETRISIOWATa a ten szumią głośny jest?
LUNE szkoda ze z znieczuleniem nie poszło, ale przynajmniej reszta dość szybko poszła... Fajnie ze miałaś wsparcie położnej
Uaoo czyli malutki krok do przodu
KINGA tez bym chciała tak lecieć na wadze- ja nam kilka kg wiecej. Ile dokładnie nie wiem bo mi waga zdechła- ale w ciuchy sie mieszczę- No moze w bluzki nie- koszule mi sie rozchodzą na piersiach
NIPOZORNA czyli sie doczekalas w koncu! Powodzenia!
RUDA trzymam za jutro!
MALWI za twój szpital tez

Ja tez powoli sie zaczynam pakować... Jutro kontrola

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:39   #2816
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Niepozorna nie martw sie ta lewatywa uwierz mi ze w momencie parcia sa takie emocje ze to juz zaraz poznasz swoje dziecko ze czlowiek nawet nie mysli o takich rzeczach a personel jest przygotowany na wszystko takze powodzenia!!!! I super ze masz mozliwosc poprosic o znieczulenie, zazdroszcze!
Stary 2016-01-03, 12:42   #2817
Jerzyczka
Wtajemniczenie

A ja strasznie zazdroszcze Wam porodow naturalnyc w terminie kiedy maluszki same chca wychodzic.. Mam mega dola przez te cesarke i chyba nigdy nie zdecyduje sie na drugie dziecko po tym wszystkim
Stary 2016-01-03, 12:54   #2818
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
A ja strasznie zazdroszcze Wam porodow naturalnyc w terminie kiedy maluszki same chca wychodzic.. Mam mega dola przez te cesarke i chyba nigdy nie zdecyduje sie na drugie dziecko po tym wszystkim
Jerzyczka ale czemu?? Najważniejsze że synuś jest obok i oboje czujecie się dobrze. Jak wyszedł na świat niema znaczenia głowa do góry

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:57   #2819
candyyfloss
Zadomowienie

Lune - gratulacje

Niepozorna - kciuki mocne: kciuki:

Za mnie trzymajcie kciuki, żebym w dwupaku wytrzymała do 8 stycznia
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:05   #2820
Casaa
Zakorzenienie

Candy, wytrzymasz jak Twoje cukry?

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości