|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Magda no trochę słabo z tymi bucikami
![]() MallaMi to prawda, że taka owinięta pępowina jest częstym przypadkiem ale tak czy tak trzeba to sprawdzać i kontrolować. Będzie dobrze |
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Zuken dobrze ze wszystko w porządku i że Cię wypuścili w domu zawsze lepiej.
Magda nie rozmazesz się bo popsika Ci takim sprayem utrwalajacym. Malla Mi mam nadzieje, ze mały się odwinol. Malwi najlepiej jakby samo poszło. Może akurat jutro albo w poniedziałek coś się zacznie. |
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy ktoras sie orientuje jak to jest jak jeszcze sie nie rozwiazalam, L4 mam do 3.01 i teraz tak jak pojde do szpitala to looz, ale jak mnie nie przyjma, to moge zlozyc wniosek o urlop macierzynski? Jesli tak to gdzie sie go sklada? W zusie, u pracodawcy?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Tż ma dziurę w łokciu. Dziura powstała parę lat temu po jednej z bójek jak Tż przewrócił się czy uderzył kogoś łokciem. I zauważyliśmy, że dziura jakby się powiększa, bo wcześniej nie było jej widać na zewnątrz, a od tygodnia - dwóch widać zapadniętą skórę w tym miejscu. Nie chcę wgłębiać się w internety i nakręcać, bo już wyczytałam o torbieli i nowotworze, ale jednak to nie jest normalne i myślę nad tym gdzie mógłby pójść. Myślicie, że jak pójdzie do rodzinnej to wystarczy? I ona go skieruje na prześwietlenie itd? Pasowałoby się tym zająć przed porodem jeszcze..
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Rozeznanie
|
Zuken szkoda, że akurat nie było ortopedy
no ale dobrze, że Cię puścili w domu zawsze lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magda ja bym właśnie od rodzinnego zaczęła |
||
|
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Magda, chyba rodzinny pomoze. A potem ew. rtg, ortopeda czy chirurg.
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też tak myślę
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie troszeczkę gorzej, malej znów znów za szybko bije serduszk. Leze juz 2h bez ruchu pod ktg i będę tak długo aż ordynator przyjdzie zadecydować co dalej.
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja bym od rodzinnego zaczęła
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Kurcze a kiedy ordynator łaskawie się pojawi? |
|
|
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Uaoo, to może się dziś coś ruszy u ciebie...
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo kciuki zeby w koncu zapadla jakas decyzja bo biedna sie stresujesz niepotrzebnie!
A jak jej bije to serduszko? U mnie kilka razy bylo pod 180 ale to przy ruchach malego ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- No i wspolczuje tego lezenia pod ktg tyle czasu... ja po 40 minutach lezenia na boku bo tak bylo lepiej wychwycic malego jak wstawalam to sie poplakalam :/ |
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo - masakra.. oby wszystko się uspokoiło z jej serduszkiem
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Idę lulu |
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Magda tyle ze rodzinny da skierowanie do ortopedy/ chirurga albo piernik wie do kogo... Tz zapisze sie do kolejki i termin za kilka mies... Potem pewnie termin na usg /rezonans / prześwietlenie... I tak będziecie chodzic z poł roku :/
Ale jak nie jest to pilne i nie boli to tak zacznijcie Uaoo tobie tam duzo cierpliwości przez weekend życzę... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy rewelacyjne grono sąsiedzkie poza tym już chciałabym wrócić do szkoły tańca bo mnie nosi jak mąż może tańczyć, a ja siedzę bo nie daję rady Cytat:
Cytat:
nie ma co bagatelizować ![]() Cytat:
ja monitoruję cały czas czy się rusza, jak nie to pobudzam i lepiej niech mi numerów nie odwala bo w wariatkowie skończę ![]() Wróciliśmy to był kolejny sylwester dla sąsiadów, którzy spędzili właściwy w szpitalu z dzieckiem co zjadło kapsułkę viziru :P oczywiście hitem "oczy zielone" no i o północy było odliczanie i petardy
|
||||
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Wraaacam do żywych z okropnym bólem krzyża, ile można być pod ktg podłączonym. Zrobili test z oksytocyny przy największej dawce serduszko się uspokoiło.. dziwne. Skurczy nie czuje żadnych wiec wypuścili mnie z porodówki i leżę dalej na patologi.
|
#2748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
działa lepiej niż słodycze
|
|
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. U nas standardowo pobudka o 6 rano. Moje starsze dziecko to ranny ptaszek
U Laury dalej katar. Mam wrazenie że coraz gorszy Uaoo aby u Coebie cos ruszyło zanim zwariujesz.
|
|
|
|
#2750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uaoo trzymam kciuki, niech coś ruszy do przodu, bo się biedna zamęczysz Co do tematu majtek, ja nadal noszę siatkowe bo miałam zapas i sobie teraz zużywam W temacie staników - mam jeden taki zwykły do karmienia ale czekałam trochę z zakupem żeby znać rozmiar. Może któregoś dnia podjadę do CH i coś kupię Dziewczyny utknęłam w pieluszkach i kupkach ale udało mi się trochę nadrobić. Mały w dzień jest słodki i kochany, mogłabym całymi dniami na niego patrzeć. W nocy daje o sobie znać Ma wielki odruch ssania więc poszedł w ruch smoczek, no i szumiś jest jego przyjacielem.
|
|
|
#2751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A smoczek trzyma ładnie czy wypada? żeby sie nauczył ze noc to nie dzien. U nas juz troszke lepiej pod tym względem. (Mam nadzieje że nie zapesze)
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czarna tak to prawda usg sie sporo pomylilo. Tak po krotce to wody odeszly o 3, oksy wlaczona o 9 i zwiekszana dawka bo nic sie nie dzialo do godz 13 lekkie skurcze bez zapisu na ktg. Od 13 tak naprawde zaczal sie porod. Skurcze na maksa, wylam ale mialam super polozna, szpital sto % polecam. Przy 4 cm chcialam znieczulenie okazalo sie ze nie moge przez to ze mialam rwe kulszowa i zaczal sie moj ryk i histeria. Polozna ze mna pod prysznic,na pilke, masaz i od 13 do 15:20 poszło od 1 do 10 cm kolin wychodzil raczka tetno spadalo musieli mnie naciac ale pieknie zszyli. Maly jadl tylko raz mi z cycow sie leje. Ciagle spi ulewa sie mu wodami jest zmeczony ale bardzo spokojny,kupke robil. Zaraz sie cycujemy a porod piekna sprawa z perspektywy czasu, ciotki glowa do gory. A jaki maz dumny byl, bardzo mnie wspieral. A jaki kolin do niego podobny identyczne usta i podbródek
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna położna trafiłaś. Z tym podobieństwem do ojców to podobno natura tak wymyśliła żeby partner nie odrzucał dziecka
|
|
|
|
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
Tygrysek ja sie czulam jakbym miala prywatna polozna. Ale tu caly personel jest super, także polecam szpital na solcu
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
super, czyli poród aż taki zły nie był
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje lune!!!!
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
lune słodkości
![]() tygrysek zdrówka dla małej Dzisiaj mała powinna wyleźć i co? Właśnie siedzę i kawę piję, a jej tam chyba całkiem dobrze
|
|
|
|
#2759 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem kichnełam i coś mi trzasneło na dole... Teraz boli i ciężko się ruszyć. Jaja z tą ciążą...
Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2760 |
|
Rozeznanie
|
Lune, jeszcze raz gratuluję, z tego co piszesz to poród miałaś fajny, już Ci zazdroszczę
A Kolin jest śliczny TheFall dziwnie to brzmi, bo co Ci moglo strzelić? Może warto to sprawdzić u lekarza ? Uaoo kciuki żeby akcja się rozkrecila jak najszybciej Zuken,dobrze ze z dzidziusiem wszystko w porządku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.