Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 21:50   #2161
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
my też mięsko swoje od swojej świnki, karmione swoim jedzeniem. A czemu, nie macie jakiejś piwnicy żeby te podstawowe przechować? My jedziemy na zapasach, marchew, pietruszka, seler, por, buraczki, dynia tez jeszcze jest. O, właśnie, zupę trzeba z niej zrobic😀
Piwnice mamy ale ogródek za mały Tzn ogródek mógłby być większy bo jest miejsce na działce (powstaly tam trawniki ), ale moi rodzice nie mają już siły żeby to uprawiać i jest tylko tyle co w okresie letnim i odrobina zapasów na jesieni.
Ale jak juz uda sie nam postawic wlasny dom to ja tez planuje chociaz mały ogródek wiec juz bedzie coraz wiecej tego wszystkiego
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:52   #2162
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Znam dziecko, które w wieku 1,5 roku osiągneło wagę 3 latka (wzorst nie). Matka na uwagę pediatry, żeby przyjarzała się diecie dziecka była zbulwersowana. Jednak zmieniła dziecku do picia Kubusia marchewkowego na Kubusia play
I na własne życzenie robi kaleke z dzieciaka zadatki na otyle dziecko
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:58   #2163
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
My właśnie z takich zapasów dostajemy warzywka w zimie.
Z owocami gorzej I jajka ciągle też dostajemy, wszystko za darmo.

A mięso też mam poporcjowane i pomrożone. Oczywiście,że czuć różnicę

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

no to może właśnie o taką mi chodzi. Obadam

WUjek mojego małża ma duże gospodarstwo. A moja ciocia ma taki ogródek na potrzeby domowe, ale dla najbliższej rodziny starcza
Ja owoce ogródkowe z kolei mam pomrozone (te ktore sie da mrozic), a z warzyw no to se ne da. Chociaz czasem sie uda skolowac jakies buraki czy marchewki od cioci sasiadki czy cos
No i miesa mam w ciul ale niestety za darmo nikt mi nie daje. Wiec jak dostaje dostawe to place po 5-6 stów (chociaz ceny wcale nie sa wyzsze niz w sklepach) ale porcjuje, mroze i starcza na bardzo dlugo to jest jednak duzy komfort miec kogos na wsi, a wiem ze duzo ludzi ni ema do tego dostepu albo w jakis eko sklepach za chore pieniądze

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Podliczylam wszystkie ciuszki i na szczescie zostalo mi tylko kilka rzeczy do dokupienia reszta jest, powinna wystarczyc
Stary 2016-01-03, 22:01   #2164
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Zupkę można odlać jak się robi na wywarze a nie kostce rosołowej, a nie jestem przekonana co dla nich było zupką

A co do koleżanki, nie mam pojęcia czy coś czytała, czy nie, obstawiam że nie. Wyglądało to tak jakby się broniła przed każdym, że zapłaciła za cc, więc wyciągała te badania. To był czas, gdy w necie można było przeczytać "urodziłaś przez cc? Twoje dziecko nie powinno przeżywać urodziń, a dzień wydobycia", ogólnej nagonki na cc.
W temacie żywienia chyba jesteśmy trochę mniej świadomi jako społeczeństwo, wielu ludzi myśli, że jak coś jest dostępne w sklepach to nie może szkodzić, bo przecież by tego nie dopuścili do sprzedaży. Sporo ludzi nie ma jednak pojęcia o racjonalnym żywieniu dorosłych, wiec co tu mówić o żywieniu niemowląt/dzieci. Mnie ta sól zdziwiła, ale sporej części rozmówców nie, ba niektórzy nawet to poparli, bo te słoiczki dla niemowląt takie mdłe

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

no a jak
nie słyszałam tego tekstu

A odnośnie jedzenia - to niestety fakt. Ludzie myślą, że jak coś w sprzedaży, to znaczy, że ok. A jak reklamowane, to już w ogóle the best.
I trochę się nie dziwię, bo czasem jak czytam skład, to sama jestem w szoku, kto to do sprzedaży dopuścił
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:03   #2165
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

A odnośnie jedzenia - to niestety fakt. Ludzie myślą, że jak coś w sprzedaży, to znaczy, że ok. A jak reklamowane, to już w ogóle the best.
I trochę się nie dziwię, bo czasem jak czytam skład, to sama jestem w szoku, kto to do sprzedaży dopuścił
dopuściła to jedno, ale jeszcze dał pozytywną opinię
http://www.justynamarkowska.pl/mis-lubis/
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:10   #2166
Zosienka200
Rozeznanie

U
Cytat:
Zupkę można odlać jak się robi na wywarze a nie kostce rosołowej, a nie jestem przekonana co dla nich było zupką
A co do koleżanki, nie mam pojęcia czy coś czytała, czy nie, obstawiam że nie. Wyglądało to tak jakby się broniła przed każdym, że zapłaciła za cc, więc wyciągała te badania. To był czas, gdy w necie można było przeczytać "urodziłaś przez cc? Twoje dziecko nie powinno przeżywać urodziń, a dzień wydobycia", ogólnej nagonki na cc.
W temacie żywienia chyba jesteśmy trochę mniej świadomi jako społeczeństwo, wielu ludzi myśli, że jak coś jest dostępne w sklepach to nie może szkodzić, bo przecież by tego nie dopuścili do sprzedaży. Sporo ludzi nie ma jednak pojęcia o racjonalnym żywieniu dorosłych, wiec co tu mówić o żywieniu niemowląt/dzieci. Mnie ta sól zdziwiła, ale sporej części rozmówców nie, ba niektórzy nawet to poparli, bo te słoiczki dla niemowląt takie mdłe [COLOR="Silver"]
no tak, teraz zupka to że słoika najlepsza. Nie powiem bo i u nas do smaku się dodaje jednak kostkę, ale dziecko moje będzie jadło takie mdle. Mamusia jadła i żyje już 31 lat.

Cytat:
aaa zupa dyniowa to nic, że w tym roku dopiero zaczełam takową robić, ale już pokochałam

U Was to chyba sporo ludzi jeszcze coś na polach hoduje? U mnie na całą wieś to raptem 3 gospodarstwa z krowami, tyle samo sąsiadów pola uprawia. Efekt? Jak posadzisz coś poza ziemniakami i zbożem to jeszcze Ci to będą z pola kradli, zboże potrafią quadami zajechać, a ziemniaki ryją dziki Wiadomo, że wszystkiego nie zniszczą czy rozkradną, ale przykro się patrzy jak teściowie się na robią i takie akcje
też już coraz mniej. U nas jeszcze jest bo mama się z tego utrzymuje. Ma krowę, kurki, świnke i kawałek pola. Mamy duży warzywna, ale niestety spora część sąsiadów nie ma, a potem kradną. I jak piszesz, przykre to od cholery jak sue człowiek narobil przy tym, a potem jakiś ch... Przychodzi na gotowe. W dodatku to są ludzie którzy mają więcej czasu, pola i ludzi do zrobienia. Ale mam nadzieję że sprawiedliwy los go za to ukarze kiedyś. Najgorszy przypadek jaki był to parę lat temu całe pole truskawek ktoś posypal solą, a to główne źródło kasy dla mamy było. Czysta złość i zazdrość, tylko nikt nie widzi ze się to pkewi, zbiera w upał po 12 godz dziennie.

Cytat:
My właśnie z takich zapasów dostajemy warzywka w zimie.
Z owocami gorzej I jajka ciągle też dostajemy, wszystko za darmo.

A mięso też mam poporcjowane i pomrożone. Oczywiście,że czuć różnicę
na owoce jedyny pomysł jaki mam to przetwory.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Piwnice mamy ale ogródek za mały Tzn ogródek mógłby być większy bo jest miejsce na działce (powstaly tam trawniki ), ale moi rodzice nie mają już siły żeby to uprawiać i jest tylko tyle co w okresie letnim i odrobina zapasów na jesieni.
Ale jak juz uda sie nam postawic wlasny dom to ja tez planuje chociaz mały ogródek wiec juz bedzie coraz wiecej tego wszystkiego
zawsze swoje to swoje, nawet jak tylko na sezon letni. Niestety jest przy tym roboty całe mnóstwo, ale efekty wszystko wynagradza. Z dzieciństwa pamiętam zajadanie marchewki prosto z pola, jedynie wytarta z ziemi o trawę, mniam... I mleko prosto od krowy, takie z pianka jeszcze....

A potem są programy i sprawdzają ile mięsa wieprzowego jest w mięsie wieprzowy mielony? - cale 0%. Albo zdrowy jogurcik dla dzieci - bez mleka.
Koleżanka, ciagle na diecie. Rano, na śniadanie kawa i fajka, po południu ruszył się żołądek to na obiad świństwo że słoika, a po powrocie z imprez, 2-3 w nocy robiła frytki i jak tu schudnąć?

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2016-01-03 o 22:16
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:26   #2167
Zakorzenienie

Cytat:
U no tak, teraz zupka to że słoika najlepsza. Nie powiem bo i u nas do smaku się dodaje jednak kostkę, ale dziecko moje będzie jadło takie mdle. Mamusia jadła i żyje już 31 lat.

też już coraz mniej. U nas jeszcze jest bo mama się z tego utrzymuje. Ma krowę, kurki, świnke i kawałek pola. Mamy duży warzywna, ale niestety spora część sąsiadów nie ma, a potem kradną. I jak piszesz, przykre to od cholery jak sue człowiek narobil przy tym, a potem jakiś ch... Przychodzi na gotowe. W dodatku to są ludzie którzy mają więcej czasu, pola i ludzi do zrobienia. Ale mam nadzieję że sprawiedliwy los go za to ukarze kiedyś. Najgorszy przypadek jaki był to parę lat temu całe pole truskawek ktoś posypal solą, a to główne źródło kasy dla mamy było. Czysta złość i zazdrość, tylko nikt nie widzi ze się to pkewi, zbiera w upał po 12 godz dziennie.

zawsze swoje to swoje, nawet jak tylko na sezon letni. Niestety jest przy tym roboty całe mnóstwo, ale efekty wszystko wynagradza. Z dzieciństwa pamiętam zajadanie marchewki prosto z pola, jedynie wytarta z ziemi o trawę, mniam... I mleko prosto od krowy, takie z pianka jeszcze....

A potem są programy i sprawdzają ile mięsa wieprzowego jest w mięsie wieprzowy mielony? - cale 0%. Albo zdrowy jogurcik dla dzieci - bez mleka.
Koleżanka, ciagle na diecie. Rano, na śniadanie kawa i fajka, po południu ruszył się żołądek to na obiad świństwo że słoika, a po powrocie z imprez, 2-3 w nocy robiła frytki i jak tu schudnąć?
to prawda - tez tak jadlam jak bylam szczyl, bo ogrodek byl wiekszy i rodzice wiecej mieli sily a i sasiedzi jeszcze cos uprawiali. teraz juz tego znacznie mniej. no ale przynajmniej w lecie jest swoje i czlowiek moze sie delektowac

A co do koelzanki to fajna dieta zycze powodzenia

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

ja uciekam do spania powoli. dobrej nocy
Stary 2016-01-03, 22:27   #2168
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Motyl apropos farby to w całym domu matowe a tam do pokoju małej nie wiem co nas podkusiło i są świecące z połyskiem no i efekt taki że naklejki się nie trzymają ale poszukam takiego kleju tutaj także dzięki za cynka Siasia fajny brzusio myślę że taki w sam raz ja już się czuje jak orka ale co tam grunt że małe ma gdzie mieszkać masz jeszcze jakieś usg ? bo też miałaś mieć więcej ja mam jeszcze jedno 14 stycznia Siostra mi dzisiaj na skajpie wywróżyła że na pewno urodzę przed cc stwierdziła że 18 stycznia cały dzień dzisiaj gości miałam przyszły koleżanki a potem 3 h na skajpie siedziałam z sis a tak to nikt się nie odzywa Jutro rano mam health visitor taka środowiskowa położna przy pierwszym dziecku przychodzi przed porodem i nie wiem czego się spodziewać
Mam usg jeszcze 8 stycznia i potem jeszcze jedno chyba koniec stycznia lub poczatek lutego. Jeszcze sie moze okazac ze zrobia mi dodatkowe i skonczy sie cc bo sie bestia przekrecila i lezy sobie centralnie horyzontalnie jak na plazy Ta srodowiskowa przychodzi tylko pogadac i obadac teren. W szafki ci nie bedzie zagladac, one tylko patrza czy w domu sie pali, pije, bierze itp. Zazwyczaj przychodzi sie zapoznac i pogadac i tyle, nie stresuj sie

Cytat:
Uuuu faktycznie duża zmiana

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Przeliczylam sie z ciuchami. Jednak 2 pralki bedzie mało.. Wyciągnęłam wszystko po poli z przedziału 56-68 cm plus pare sztuk 74, moje koszule do karmienia, pieluchy tetrowe, kocyki i prosze:

Sent from my iPhone using Tapatalk
No ladna kupka u mnie byla podobna, na trzy pralki poszlo. Okazalo sie ze mam wszystko a nawet za duzo. Mam ze 4 spiworki i po co mi tyle natomiast zgubilam pieluchy tetrowe i dwa male kocyki. Na pewno sa na strychu ale tz nie moze znalezc a mnie nie pozwala tam wejsc bo po drabince trzeba
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:42   #2169
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
dopuściła to jedno, ale jeszcze dał pozytywną opinię
http://www.justynamarkowska.pl/mis-lubis/
ooo masakra
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:47   #2170
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
to prawda - tez tak jadlam jak bylam szczyl, bo ogrodek byl wiekszy i rodzice wiecej mieli sily a i sasiedzi jeszcze cos uprawiali. teraz juz tego znacznie mniej. no ale przynajmniej w lecie jest swoje i czlowiek moze sie delektowac

oj tak, jak człowiek rozpaskudzony na swoim to takie ze sklepu nie smakuje.
Tyle razy jej tłumaczyłam że źle robi, ale ona przecież kupuje fit, 0% itd. Tylko to nie tedy droga.

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
No ladna kupka u mnie byla podobna, na trzy pralki poszlo. Okazalo sie ze mam wszystko a nawet za duzo. Mam ze 4 spiworki i po co mi tyle natomiast zgubilam pieluchy tetrowe i dwa male kocyki. Na pewno sa na strychu ale tz nie moze znalezc a mnie nie pozwala tam wejsc bo po drabince trzeba
no i ma Rację, za duże ryzyko. Niestety sprawność już nie ta, a pieluchy nie są warte spadniecia z drabiny.
Stary 2016-01-03, 22:56   #2171
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:

W temacie żywienia chyba jesteśmy trochę mniej świadomi jako społeczeństwo, wielu ludzi myśli, że jak coś jest dostępne w sklepach to nie może szkodzić, bo przecież by tego nie dopuścili do sprzedaży. Sporo ludzi nie ma jednak pojęcia o racjonalnym żywieniu dorosłych, wiec co tu mówić o żywieniu niemowląt/dzieci. Mnie ta sól zdziwiła, ale sporej części rozmówców nie, ba niektórzy nawet to poparli, bo te słoiczki dla niemowląt takie mdłe

no a jak
o masakra

dziewczyny zbocze z tematu, bo chciałam dzisiaj kupić ręczniczek, ale zgłupiałam w sklepie, bo one mają różne wymiary jaki jest taki uniwersalny
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 23:05   #2172
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
o masakra

dziewczyny zbocze z tematu, bo chciałam dzisiaj kupić ręczniczek, ale zgłupiałam w sklepie, bo one mają różne wymiary jaki jest taki uniwersalny
Ja dokupiłam sobie teraz 100x100. Ostatnio miałam jedno 75x75 i jedno 100x100. Szczerze mówiąc to obu idzie długo używać, choć teraz wybrałam większe, bo jak mała miała 2-3 lata to po wyciągnięciu z wanny ją tym opatulałam
Patrz bardziej na skład, żeby było chłonne. Ja ostatnio te 75x75 miałam świetne, a te 100x100 to była jakaś masakra... nie chłonęło wody i po kilku praniach

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2016-01-03 o 23:10
Stary 2016-01-03, 23:12   #2173
marciar7
Zakorzenienie

No na wsi kogos moec to super.. Tz ma duze gospodarstwo i znajomego rzeznika od ktorego biora zawsze mięso.. I tesciowa nam daje.. Nawet rodzicom daje co nie co. A rodzice tez biora od znajomych gospodarzy. Ogrodek swoj tez mamy to jakas marchewka i burak yez jest.

Ale masakra poplakalam sie bo tz pojechal :-( normalnie jak dziekco za mama :-\
Stary 2016-01-03, 23:20   #2174
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Ja dokupiłam sobie teraz 100x100. Ostatnio miałam jedno 75x75 i jedno 100x100. Szczerze mówiąc to obu idzie długo używać, choć teraz wybrałam większe, bo jak mała miała 2-3 lata to po wyciągnięciu z wanny ją tym opatulałam
Patrz bardziej na skład, żeby było chłonne. Ja ostatnio te 75x75 miałam świetne, a te 100x100 to była jakaś masakra... nie chłonęło wody i po kilku praniach
a skład to jaki najlepszy - bawełna, bo jakoś nigdy na ręczników tematy nie patrzylam, a potem faktycznie jeden osuszal , a inny nie. No i czy faktycznie raki niezbędny jest z kapturem?

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No na wsi kogos moec to super.. Tz ma duze gospodarstwo i znajomego rzeznika od ktorego biora zawsze mięso.. I tesciowa nam daje.. Nawet rodzicom daje co nie co. A rodzice tez biora od znajomych gospodarzy. Ogrodek swoj tez mamy to jakas marchewka i burak yez jest
Przyszła dieta naszych pociech, gotowana marchewka z burakiem wychodowanym przez mamusie 😁zobaczysz że szybko wróci.

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2016-01-03 o 23:23
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 23:32   #2175
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
a skład to jaki najlepszy - bawełna, bo jakoś nigdy na ręczników tematy nie patrzylam, a potem faktycznie jeden osuszal , a inny nie. No i czy faktycznie raki niezbędny jest z kapturem?

Przyszła dieta naszych pociech, gotowana marchewka z burakiem wychodowanym przez mamusie 😁zobaczysz że szybko wróci.
Ten co mi nie chłonął to był właśnie dodatkiem jakiegoś sztucznego włókna. Bardzo miękki po praniu, ale no nie chłonnął. Fajne są też bambusowe lub mieszanki bambus/bawełna. I ja piorę ręczniku bez płynów do płukania, w wyższej temperaturze
Te z kapturkiem nie są konieczne, nawet miałam teraz takiego nie kupować. W sumie przy noworodku to nie jest niezbedne, bo szybko się takie dziecko wyciąga i wyciera. Natomiast lubiłam je później trochę, jak wyciągałam łobuza z wanny i okazywało się, że nie mam pidżamy, albo muszę jej paznokcie obciąć. To kapturek na głowę, ją opatuliłam i gotowe, a zwykły ręcznik zawsze z niej spadał

Marciar
Stary 2016-01-03, 23:38   #2176
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Ten co mi nie chłonął to był właśnie dodatkiem jakiegoś sztucznego włókna. Bardzo miękki po praniu, ale no nie chłonnął. Fajne są też bambusowe lub mieszanki bambus/bawełna. I ja piorę ręczniku bez płynów do płukania, w wyższej temperaturze
Te z kapturkiem nie są konieczne, nawet miałam teraz takiego nie kupować. W sumie przy noworodku to nie jest niezbedne, bo szybko się takie dziecko wyciąga i wyciera. Natomiast lubiłam je później trochę, jak wyciągałam łobuza z wanny i okazywało się, że nie mam pidżamy, albo muszę jej paznokcie obciąć. To kapturek na głowę, ją opatuliłam i gotowe, a zwykły ręcznik zawsze z niej spadał

Marciar
o bambusowych to nie slyszalam nawet. Ja piore w 60, z płukanie, ale do proszku daje 2-3 kropelki olejku z drzewa herbacianego. Kurcze, bardziej bym powiedziała że z kapturkiem przydatny dla maleństwa, a tu dla starszego. Nie powiem, logika w tym jest. Człowiek jednak zielony w temacie dzieci....
Stary 2016-01-03, 23:40   #2177
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
o bambusowych to nie slyszalam nawet. Ja piore w 60, z płukanie, ale do proszku daje 2-3 kropelki olejku z drzewa herbacianego. Kurcze, bardziej bym powiedziała że z kapturkiem przydatny dla maleństwa, a tu dla starszego. Nie powiem, logika w tym jest. Człowiek jednak zielony w temacie dzieci....
no mi tak bardziej pasowało, ale może komuś innemu bardziej przy maluszku się kapturek sprawdzał
Stary 2016-01-04, 01:29   #2178
esor
Mamusia Luty 2016

Wpadlam życzyc dobrej nocy wszystkim

Przy okazji zobaczylam brzusio Siasi boski! Mięśnie piękne i piłeczka cudna

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No na wsi kogos moec to super.. Tz ma duze gospodarstwo i znajomego rzeznika od ktorego biora zawsze mięso.. I tesciowa nam daje.. Nawet rodzicom daje co nie co. A rodzice tez biora od znajomych gospodarzy. Ogrodek swoj tez mamy to jakas marchewka i burak yez jest.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 07:12   #2179
figa84
Zakorzenienie

Wstawać śpiochy
Stary 2016-01-04, 08:11   #2180
re_nata
Raczkowanie

Marcina nie smutaj tydzień szybko zleci, poza tym będziesz miała tz pod telefonem po pracy i w każdej chwili możesz dzwonić i pisać no i on jest u siebie w mieszkaniu. Mój też wczoraj pojechał o 6 rano na nawet nie wie jak długo 3 tygodnie albo 4. W dodatku nie ma tam zasięgu dobrego i wczoraj rozmawialiśmy całe 3 minuty. I jak sobie pomyślę że siedzi na tym mrozie cały dzień na zajęciach A potem wraca na jakieś obskurne domki to płakać też mi się chce.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:45   #2181
Lucy31
Zakorzenienie

Bry. Wczoraj miałam silne skurcze, co 15-20 minut. Powisiałam na telefonie z położną, żeśmy oceniły że straszaki. Minęły po południu. Ale wzięłam buscopan, a wszelkie leki miałam juz odstawić. Powiedziałam sobie, że wzięłam już ten ostatni raz Na wszelki wypadek zabezpieczyłam łóżko, bo szkoda by było zafajdaczyć

Z rana byłam w labie, ledwo dolazłam a mam przez ulicę Trasa 3 minuty a szłam 15 minut. Zrobiłam ostatnie badania. Od dziś już żądnych leków, nic. Doczekałam skończonych 36 tygodni, zaczynamy 37, doleżałam
Tera już mi wszystko jedno Może się zaczynać jak chce
Stary 2016-01-04, 08:50   #2182
butterfly20
Zakorzenienie

Dybryyyy

Cytat:
Ja owoce ogródkowe z kolei mam pomrozone (te ktore sie da mrozic), a z warzyw no to se ne da. Chociaz czasem sie uda skolowac jakies buraki czy marchewki od cioci sasiadki czy cos
No i miesa mam w ciul ale niestety za darmo nikt mi nie daje. Wiec jak dostaje dostawe to place po 5-6 stów (chociaz ceny wcale nie sa wyzsze niz w sklepach) ale porcjuje, mroze i starcza na bardzo dlugo to jest jednak duzy komfort miec kogos na wsi, a wiem ze duzo ludzi ni ema do tego dostepu albo w jakis eko sklepach za chore pieniądze

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Podliczylam wszystkie ciuszki i na szczescie zostalo mi tylko kilka rzeczy do dokupienia reszta jest, powinna wystarczyc
No mrożę truskawki, maliny, porzeczkę i borówki, no ale wiadomo jakie to jest po rozmrożeniu:/

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

Noo i ludzie myślą,ze jak w reklamach mówią,że coś jest dla dzieci to jest super. A tymczasem składy są masakryczne...Nawet te słoiki dla dzieci mają niewiele wspólnego z kalendarzem żywienia, ale skoro pisze,że od 4 mż to ludzie dają...

Cytat:
U no tak, teraz zupka to że słoika najlepsza. Nie powiem bo i u nas do smaku się dodaje jednak kostkę, ale dziecko moje będzie jadło takie mdle. Mamusia jadła i żyje już 31 lat.

Nie było Cię tu wtedy, ale końcem lata wszystko przetwarzałam Buraki, pomidory, porzeczki, truskawki, maliny, śliwki, jabłka, gruszki...wszystko co miałam domowego hehe))

U nas dodatkowo jeden kuzyn ma krowy i byki w większej ilosci, kury i króliki. Świnek nie ma.
A kuzynka z mężem mają kilkadziesiąt krów i mleko dają do jednej z tych dużych firm mleczarskich
Ale na potrzeby domowe też jakieś kury i króliki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2016-01-04 o 08:52
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:50   #2183
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Bry. Wczoraj miałam silne skurcze, co 15-20 minut. Powisiałam na telefonie z położną, żeśmy oceniły że straszaki. Minęły po południu. Ale wzięłam buscopan, a wszelkie leki miałam juz odstawić. Powiedziałam sobie, że wzięłam już ten ostatni raz Na wszelki wypadek zabezpieczyłam łóżko, bo szkoda by było zafajdaczyć

Z rana byłam w labie, ledwo dolazłam a mam przez ulicę Trasa 3 minuty a szłam 15 minut. Zrobiłam ostatnie badania. Od dziś już żądnych leków, nic. Doczekałam skończonych 36 tygodni, zaczynamy 37, doleżałam
Lucy, ja mam podobny termin jak Ty, też zagrożenie wcześniejszym porodem ale skurczów nie miałam...jak ja odczuwasz? Trzymaj się!!
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:55   #2184
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Lucy, ja mam podobny termin jak Ty, też zagrożenie wcześniejszym porodem ale skurczów nie miałam...jak ja odczuwasz? Trzymaj się!!
Hm jak wcześniej twardniał cały brzuch tak dalej twardnieje, ale jest to już bolesne. I da się zaobserwować jakąś tam regularność. Nie wiem jakby to opisać, no tym razem czułam że inaczej.
A w dole brzucha te moje bóle w szyjce to się przerodziły w jakiś koszmar Rwie mnie, kłuje, jakby wziąć szpikulec do lodu i mi go wbijać
Może nie za mądrze Ale w trakcie nalotu tego bólu wsadziłam se palucha i dotknęłam pessara to aż cały latał Szyjka pracuje.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Ale tak to jest, moja znajoma to ze 3 tygodnie przed terminem miała takie same skurcze, bóle. I czekała i czekała. Kurde przerąbane
Stary 2016-01-04, 09:01   #2185
butterfly20
Zakorzenienie

Figa ale co ciekawe, wiele słoików od 6 czy 7 mż ma w skłądzie sól

Cytat:

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

ja uciekam do spania powoli. dobrej nocy
ale ogólnie jak my byłyśmy szczylami, to nie było tyle chemii w żarciu, nie było tak dostępne słodycze i w ogóle...

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
o masakra

Jak miałam 75x75 przy Tusi to bardzo krótko nam posłużył, także teraz tylko 100x100- takie nadal Tusia używa.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:

Się dzieje!!

Gbs zrobiony?

A ja mam dzisiaj miesiąc do tcc i mam dotrwać.
Co ciekawe-jeszcze miesiąc temu biadoliłam,że zostało tak mało czasu, a teraz uważam,że to tak długo i muszę wytrwać jakoś

Stary 2016-01-04, 09:08   #2186
siasia13
Rozeznanie

Witam niewyspana
Nie daje rady a to jeszcze 6 tygodni Zasypiam godzine albo dluzej, wstaje 6 razy na siku smarkam, kaszle, nie moge oddychac, wstalam o 5, co za pech Dobra poskarzylam sie.
A i jeszcze jak tak lezalam i zdychalam pol nocy to zdaje mi sie, ze wyczulam glowke w okolicach zoladka a nozki sa chyba na dole i kopia mnie jak sie patrzy po pecherzu i nie tylko. Calkiem nie w ta strone ten moj dziec sie przekrecil :-(

Edytowane przez siasia13
Czas edycji: 2016-01-04 o 09:12
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:11   #2187
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

Gbs zrobiony?
A tak, to zaraz po świętach robiłam. Nie wyhodowano

Dziś jeszcze hbs, powtarzane toxo i takie tam standardowe morfi, mocz itd.
Stary 2016-01-04, 09:19   #2188
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś jeszcze hbs, powtarzane toxo i takie tam standardowe morfi, mocz itd.
Ja robiłam przed Świętami i też nie wyhodowano

A kiły i hiv nie musisz?
Ja muszę, ale to do cc.

Stary 2016-01-04, 09:29   #2189
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

A kiły i hiv nie musisz?
Ja muszę, ale to do cc.
Robiłam kiedyś tam to już I gin mówi, że to starczy. To chyba nie muszę.
Stary 2016-01-04, 09:32   #2190
mamusiaczek
Rozeznanie

Cześć dziewczynki!
Wracam do rzeczywistości Dzieciaki w szkole, klubiku, tż w pracy... tylko ja i tv
Byłam już w labie, teraz relaksik i zakupy Muszę sobie kupić buty, może coś malutkiej.
Cytat:
Doczekałam skończonych 36 tygodni, zaczynamy 37, doleżałam
I jaaaaa!!!!!!!!! Hehehe chyba 4 razy się budziłam dzisiaj, żeby sprawdzić czy mi wody nie odeszły

Cytat:
.
Cytat:
Zazdroszczę...u mnie niestety dodatni W piątek idę do gina i zobaczymy co powie. Przez całą ciążę nie łapały mnie żadne infekcje, to na koniec ten cholerny gbs się przyplątał

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości