![]() |
#4201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja jest spokojna, grzeczniutka, milutka, kochana, przylepka, tulińska i wszystko naj... tylko jak mnie widzi. jak nie widzi to jest masterem w darciu ![]() ![]() no jutro jeździmy wszyscy za free ![]() ![]() a przekroczenie koszmarne. wczoraj znajomy genialna fotę strzelił. Kraków, smog i błękitne niebo. smog, jak pierzynka, nas otula ![]() ![]() ![]() ![]() my wciąż jednak uskuteczniamy. nic tak dobrze nie pachnie do porannej kawy ![]() kiedyś miałam bluzkę w gazety, okładki zeszytów w gazety, torbę w gazety ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Dziś 01.01 nie? To pochwalę się: 30 sekund temu skończłam swój pierwszy w życiu skalpel
![]() Pani, miło widzieć, że przezyłas sylwestra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Wtajemniczenie
|
Klementyna, faaaaanfary. Kiedy zakwasy? Jutro?
![]() Pani, mój tz mnie raczy takimi fotami smogu od siebie z pracy. Wczoraj była u nas 12x przekroczona norma w nocy. Koszmar. Nawet nie mam jak uskutecznić spaceru z juniorką. A propos juniorki-czysta, pachnąca przyszła na kolacyjkę... i je, je, je... i z każdym zasysem robi kupę. Przyznam się ,że zapomniałam już jak to jest zmieniać pieluchy maks co te 3h.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-01-01 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
Klementyna, bravo Ty! Ja jestem chyba inna bo mnie nic nie boli w trakcie i po skalpelu, natomiast poce sie jak swinia.
Ja moglabym sie podjac wyzwania bez slodyczy, bo mi wchodza tylko landrynki, bo czekolady nie moge. Landrynka sie liczy jsko slodycz, co nie? Panika nie widze na tel Twojego spamowania na fb.... Krakowskie dziewczyny, na fb wyczytalam ze przy Sanktuarium w Gdowie, jest do 6.01 zywa szopka, pofobno duzo lepsza niz nasza krakowska.
#4205 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś miast biszkopcików wafke ryżowe żarłam.
A landrynki to słodycze ![]() Gdów trochę daleko, ale jakby była jakaś znośna pogoda to może by się wybrać. Akurat teściów będziemy mieć. ..
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
landrynka to słodycz, ale nisko punktowany- dałabym jej 1-2 punkty na 10;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
![]()
Co tu taka cisza? wszystskie ćwicza z Ewą?;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
Witam w nowym roku i wszystkiego co najlepsze wam życzę kochane ![]() my(ja, tż i W.) Sylwestra spędziliśmy w domku Julka z Karolem pojechali do babci już 3 dni przed Sylwkiem i tam się bawili ![]() ![]() zaraz poczytam co tam u was. trochę was na tel podczytywałam ale coś mi się porobiło że nie mogę z telefonu odpisać i wkurza mnie to strasznie ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do umiejętności to jeszcze dużo nie umiemy w końcu on malutki jeszcze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a wogóle to musze obmyśleć jakieś przystawki na chrzciny bo robimy za tydzień, może jakieś propozycje ![]() ![]()
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
hej Małpka...hmmm ja ostatnio na chrzciny chrzesniaka tzta robiłam makaron -te duże muszle faszerowany róznymi farszami (sałatka jarzynowa, pasta jajeczna, tuńczyk z ryżem i kukurydza, czy co tam tylko chcesz...ładnie wyglada), a tak to raczej standardowo: śledzie, jajka faszerowane, sałatki, kęski kurczaka w sezamie i do tego sos, czesto tez robie takiezawijance z ciasta francuskiego- smaruje pasztetem, serkiem jakimś, lub po prostu wędlinę daję i zawsze duzo sera- szybko sie robi, a mozna podać i na gorąco do barszczu np.
A co planujesz jeszcze zrobić? laski piszcie coś, bo nuda;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki ![]() no właśnie co tu taka cisza dzisiaj ![]()
![]() |
#4212 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() pamiętacie? Od jutra 30 dni bez słodyczy! Ja próbuje ![]() Zrobiłam w tygodniu 3x skalpel.. Lekko nie było/nie jest ale daje radę! Mam w planach sie nie poddać. Dzis w nocy Olaf tak mi dał popalić :/ O 1 wstał i nie chciał zasnąć.. Masakra jakaś!! Maruda straszna. No ale idą ząbki- 3! Dwie jedynki i dwójeczka.. Jejuu biedny taki, katar, kwaśne kupki, odparzony lekko.. Do tego ta przeklęta alergia ![]() Chyba powinnam sie juz położyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Wtajemniczenie
|
Malpka, czytam o Wojtusiu i kopara opada. Dobrze, że Pchełka młodsza ponad 2mce bo bym znów zazdrosna była o umiejętności Twej pociechy.
Mniam... chrzciny zapowiają się...pyyyyszne. Fajny pomysł z muszlami, nie spadłabym. Jola, ja juz 3dzień bez słodyczy. Ratuję się suszonymi owocami. Spokojnej nocki. Panika, jako rekord karmien mialas? 22? Ja przy 12 mam dość ![]() Graliśmy z Fi w scarbble. PoczĄtek obiecujący- rozpoznawał literki, dokładał nam z worka. A potem było już tylko gorzej-wpierw układał swoje litery na około planszy, póżniej wtykał w wolne miejsca między naszymi słowami. Ostatecznie powyciągał nasze literki i ułożył wielki kwadrat .
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-01-03 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
Ja sie postaram bez slodyczy bo dzis zjadlam prawie wszystkie co mialam w domu. No ale ost papierosa wypalilam w sobote o 17 wiec dzis byl najgorszy dzien oby jeszcze jutro przezyc i moze bedzie lepiej. No i od jutra zaczynam cwiczyc. Tylko z rana muszet sie jutro zwazyc bo dzis z rana zapomnialam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() yesssss, Sir!!!! Olka jeszcze nie ma zębów. jak sobie pomyślę, o będzie jak będą "iść", to mi się słabo robi ![]() hehe, 12 to jest raj ![]() uczycie się siebie. będzie tylko lepiej ![]() wczoraj było 9 (a w nocy już nie zapisuję ![]() ![]() Cytat:
![]() też spędzlowałam najlepszą czekoladę ![]() rzuć fajki ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z okazji nowego roku życzę Wam wszystkiego najlepszego! Oby Wam się szczęściło i zadwolenia z dzieciaczków
![]() ![]() A ja jak zwykle z pytaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
MBZ♥
|
Kasia rzuć palenie!!!! Jak mojemu mężowi się udało to dla Ciebie to pestka
![]() Małpko tak myślałam, że jesteś uczuciowiec ![]() Pani, to Cię Konkubentos załatwił ![]() My prawie przespalysmy północ, B nas obudził telefonem. Nawet piecho nie szcZekal. Jeny, kocham kody z hmu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani Torres też chyba był cycoholikiem z tego co pamiętam... Widzę, ze drugie dzieci podobne, z tego co piszecie ![]() - Torres był wymagający- zwany przez mame "histeriuszem" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
MBZ♥
|
Jola nie wiem czy dam radę bez słodyczy
![]() Sorce, niezmiennie jestem pod wrażeniem Fifiego ![]() ![]() Oliwko ![]() I jeszcze Nestelle mogłaby się odezwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
odważny!!!
Cytat:
![]() czyta ![]() ![]() Inne są dzieci. ona jest oazą spokoju, on był histeriuszem. on po 6 miesiącu był regularny, ona jest rozregulowana. on spał, z nią to loteria. on jadł i tył. ona je mało i nie tyje (oby na całe życie jej tak zostało :P) a ja czekam na Helenkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
MBZ♥
|
A, wielbię mój czytnik, uwielbiam papierowe książki, zapach ale ten wynalazek
![]() ![]() Jest tu jakaś fanka z archiwum x? Robimy sobie powtórkę od pierwszego sezonu, jest moc ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Pani, raczej staruszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Wtajemniczenie
|
Byou, weź przestań
![]() I tu poniekąd odpowiedź dla Oliwki: każde dziecko inne. Ja może jestem ignorantką, a może robię to dla swojego zdrowia psychicznego - dopóki w żłobku specjaliści nie zwracają uwagi, że Fi ma jakieś braki (a chwalą za słownictwo np) to jestem spokojna. Nie patrzę nawet na widełki umiejętności, bo pewnie jeden punkt poniżej normy wprowadziłyby u mnie stany depresyjne. Czytnik serio taki git? Serio nie męczy oczu? Ja tylko papierowe czytałam. .. na kompie nie dało się za cholerę, mało tego nawet wydruki mnie irytowały ![]() Archiwum i TwinPeaks oglądałam w ciąży z Fifim. A wiesz kiedy ma być nowy sezon? Bo z tą samą obsadą chyba zaczęli już kręcić. Klementyna, jest taka dicho piosenka o Helence ![]() ![]() Nie potrafię na tel pisać. Man wrażenie, że moje wypowiedzi są chaotyczne i bez ładu i składu. Do tego interpukcja i polskie znaki leżą i kwiczą!
![]() |
#4224 |
Zadomowienie
|
Klementyna-
U nas dzieci to niebo a ziemia!! Mogłabym tu wypisywać do rana różnice.. Ale takie główne- Ewa spała więcej w dzien, przesypiala całe noce.. JAk zgłodniała to najpierw pol godziny kwękala- Olaf drze jape na cały regulator, musze mleko robić z nim na rękach bo by obudził pol wsi :/ musi byc JUZ! Na zeby masakra tak jak pisałam maruder, na rączki, kupki, katar.. U Ewy nie wiedziałam kiedy wychodziły.. Olaf szybciej pełzał, wstał, raczkował pewnie szybciej będzie chodził. Chodzi i szuka zaczepki, ciągnie Ewę za włosy, za fraki.. u nas dochodzi alergia wiec moze dlatego po części jest zupełnie inaczej ale tez obecność Ewy dla niego jest bodźcem do tych ostatnio wymienionych ![]() Pamietam jak np Milus od Kasi bawił sie w nocy.. Dla mnie to był kosmos bo Ewa nigdy tak nie robiła.. A Olaf potrafi i juz wiem ze każdy moze na tym kosmosie wylądować ![]() Znowu nie śpię :/ bola mnie ręce strasznie.. Po same łokcie jak jakiś reumatyzm.. Sorce- ja miałam sobotę bez a dzis wsunelam kruche ciasteczka :/ Pani- jeju jak sobie pomyśle o mojej ulubionej z rumem czekoladzie ![]() Chodakowska tez ma styczeń bez słodyczy Luty bez alkoholu- ale na to to chyba sie nie pisze ![]() Pokazywali dzis trojaczki- o mamo! Oldzinx-jesteś??? Kasia- moj tz rzucił w sierpniu po desmoxanie Ale jestem z niego dumna, wiem ile go to kosztuje (dlaczego jeszcze mu tego nie powiedziałam ![]() Trzymam kciuki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zadomowienie
|
Hej
Pisanie z telefonu to masakra. Przez jakiś czas idzie dobrze a później każdy post znika Klementyna u nas są zupełnie inni -Karol przesypial praktycznie od początku całe noce, Zuzi ze 2 razy się zdarzyło przespać jednarozowo z 8 godzin ale to dawno i nie prawda. Teraz mam wrażenie, ze budzi się co chwilę -Karol jak chciał jeść to kwekal, u Zuzi spróbuj tylko ociagac się z podaniem cycka to sekunda i wrzask - Karol nie przybieral na wadze na początku, Zuzia po 300g tygodniowo - Karol na początku praktycznie nie spał w dzień, Zuzia anioł nie dzieciak. Tylko spanie i jedzenie -Charakter! Karol szalony, tornado i tajfun, Zuzia- spokojna - Karola do dzikiego śmiechu doprowadzala śmieszna mina, żeby rozsmieszyc Zuzie trzeba się nieźle nastarac. Uśmiecha się cały czas ale dziki śmiech to rzadkość - Wydaje mi się, że mała idzie szybciej z rozwojem ruchowym - zęby- Karol w wieku Zuzi miał już dwa i kolejne dwa w drodze. Zuzia nic - włosy u Karola busz, u Zuzi krociutenkie -Zuzia w dzień pobawi sie sama, polezy a z Karolem nie było mowy o wyjściu do kuchni chociażby po kanapke Bardzo różnią się temperamentem. Karol ogień, Zuzia woda. Przynajmniej na razie. No i w ogóle Karol w wieku Zuzi to był już konkretny gość a ona wydaje mi się takim maleńkim dzidziusiem. Byou masz podświetlany czytnik? Nasze psy tez o dziwo cicho były w sylwestra. Za to Karol szalal do 1:40. Malpka czyli tak jak myślałam. Wojtek dogonił Zuzie hehe Kochane masz dzieciaki! Pani 9 karmien? Tyle to ja chyba mam w nocy ![]() Dziewczyny cos mi sie dzieje z Zuzia. Poplakala się w nocy drugi raz w życiu. Ciężko jej ostatnio zasnąć wieczorem. Miała taką śliczną skórę a juz ze 2-3 miesiące policzki zaczęły robić się suchawe ale tylko widać to było pod słońce, w dotyku jak pupcia gladziutkie a od nowego roku albo od soboty juz sama nie wiem zaczęły się robić rozowawe. do tego zauważyłam krostki między zgieciem kolana a pierwszą faldka na udzie z tyłu. Jedna sucha plamka w faldce w nadgarstku. Wczoraj wieczorem już miała takie czerwone placki na policzkach jak Karol + zaczerwieniona broda i doszły krostki na łokciu. Do tego policzki szorstkie. Nie wiem jak jest teraz z kolorem bo jeszcze jest ciemno. Już mam wizję AZS. Aha nie wspomniałam, że w nowy rok zjadła niecałe pół łyżeczki pierwszej marchewki ze swojego ogródka, nienawozonej. Aż mi się nie chce wierzyć że to od tego. Ja zjadłam mandarynke w nowy rok. Moze jakas felerna byla bo wczesniej juz kiedyś jadłam i wszystko było ok. Jeszcze jest opcja ze wczoraj wieczorem tak jej sie pogorszylo z policzkami przez mróz? U nas -18 ale miala kontakt tyle co do samochodu i to nawet na buzie przykrylam kocykiem. Nie wiem o co tu chodzi ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Przepraszam, ze tak Wam naspamowalam ale komuś musialam a chłop jak zawsze ma na wszystko wytłumaczenie: otarla się o moją brodę, ciepło jej itd chociaż wczoraj wieczorem i on już zwatpil. Chyba umowie sie do lekarza.
#4226 |
Zakorzenienie
|
Hallo, odczuwalna temp -23 stopnie, nawet drzwi w autobusie nie chca sie zamykac...wiec bez ogrzewania suniemy.
Klementyna u mnie tez ogien i woda. Oliwia od poczatku przesupiala noce, dziecko ideal, jadlo i spalo. Wiecej chorowala, ba duzo chorowala... bawila sie sama, nie musialam.przy niej byc, kazde czytanie od poczatku przyjemnoscia bylo. Zostala z babcia, dziadkiem, spacery to byl raj. A kaszalocik na odwrot, npc to czas zabawy, kolki, wybredna w jedzeniu, do dzis z nikim nie zostanie, do dzis uwieszona nogi. Pottzebna jej asysta. Pozniej raczkowala siadala, pozniej miala zeby. Spacery byly koszmarem, odpowiednie tempo, dlugosc i recytacja. Za to mowi lepiej i wiecej i bardziej rexolutniejsza. Mam nadzieje ze w wieku nastoletnim tez beda rozne bo bunty dwulatkow przy buntach nastolatkow to Pan Pikus. Pamika macie ogrzewanie, bo ponoc na Krowodrzy awaria powazna? Sorce, juz Ci mowilam, ze Twoj Fi to aniol, a mam porownanie....
#4227 | |||
Zakorzenienie
|
BYou co zamowilas fajnego Zosi?
Mnie sie na razie w przedziale dla wiekszych chlopcow nic nie podoba ![]() ![]() W tym roku chyba na wiosne/lato bede zamawiac w next lub w zarze, chyba, ze h&m jeszzce cos ladnego dorzuci - dla maluszkow nie mialam tego problemu ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() brr U nas -5 i mnie sie wydaje, ze juz zimniej byc nie moze ![]() M. tylko na chwilke wyjdzie i chce wracac do domu ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- ![]() male dzieci maja delikatniejsza skore - teraz jest okres grzewczy, na dworze mrozy, w domu cieplo, skora bardzo szybko sie wysusza i reaguje mocniej na zmiany temperatury. Na dwor smaruj buzke wazelina po prostu, czy innym tluscioszkiem i kup tem mediderm, on natlusci, ale delikatniej bo to krem i skora bedzie miala ochrone z zewnatrz. Bedzie dobrze! ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() jak zyc? ![]() dziewczyny i co robic z tym smogiem? myslalyscie o zmianie miejsca zamieszkania poza Krakow? Czy miasto ma jakies plany, by ten smog sie zmiejszyl czy szans brak? ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- JolanT, klementyna kciuki za postanowienia noworoczne bez slodyczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() mnie wystarczy, ze Was poczytam, co robia wasze dzieci ![]() Ostatnio widzialam dwulatka na placu zabaw jak gral w pilke z tatusiem, na bramce odbieral pilke na noge, idelanie ja wykopujac - a ja se jaralam jak M. biegal i pilke kopal po trawie ![]() ![]() ![]() ![]() kibicuje mocno wszystkim maluchom, ale wlasne dziecko zawsze bedzie naj naj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- jaka to? ![]() (wlasnie zlapalam sie na tym, ze odpowiadajac panice na posty czesciej zastanawiam sie nad poprawnoscia formy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-04 o 07:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek - uważaj z przykrywaniem buzi kocykiem/pielucha na mrozie. Jak dziecko nachucha może przymarznac i masakra ze skórą gotowa.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Siedziały dzieciaki teraz w domu, już lepiej było to tż stwierdził że on ma tylko katar i kaszel i leczyć się nie będzie, i tak już ponad miesiąc i znowu J. bardziej chory. Do tego oczy zaczęły mu ropiec ![]() ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O widzicie czyli dzieci jednak rózne- z pozoru sie tylko wydaje, że podobne. Ja niedawno tez zaczęłam pisac z telefonu i masakra0 pisze na kompie i ni ładu ni składu, a na tel to juz w ogóle jeden, wielki bełkot;p Tż się ze mnie smieje, ze ćwiczę i mówi, ze jestem juz "Mama chude nózki" ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna chyba tylko sobie ulzyc, lykajac syropki, ze wydzielina bedzie sie rozrzedzac i szybciej schodzic - ale to raczej tyle, ja nie widze zwiazku z leczeniem i ponownym chorowaniem dzieci. Katar leczony i nieleczony podobno trwa tyle samo ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-04 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.