![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() leczenia raczej sie nie przyspieszy, co najwyzej syropy przyniosa ulge (mnie na poczatku infekcji zawsze pomagala flegamina i faktycznie suchy kaszel trwa wtedy kilka dni tylko, natomiast na mokry juz nie ma nic wplywu, zawsze trwa u mnie dobre 2-3 tygodnie, czy cos robie czy nie) Marcel od kilku tygodni tez juz kaszle, najpierw na sucho, teraz na mokro, powoli mu to schodzi, ale w nosie nadal wydzielina i za cholere tego sie nie mozemy pozbyc - co z tego, ze inhalujemy, syropki dostaje, najpierw na suchy kaszel, i rozrzedzenie wydzieliny, teraz dorzucilam jeszcze sinupret na zatoki - maz tez od 2 tygodni kaszle, bierze przerozne leki i dopiero po 2 tygodniach suchy kaszel puscil, tak jak u M. i pewnie kolejne 2-3 tygodnie bedzie jeszcze kaszlal mokro. Z doswiadczenia juz przy kaszlu mokrym pozostaje tylko czekac, az wydzielina zejdzie, ewentualnie sie inhalowac, dla wlasnego lepszego samopoczucia. Moze klimat/pogoda tez ma jakis wplyw na dlugosc trwania takiej infekcji? Taki magiczny srodek by sie przydal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zadomowienie
|
Monika ale to nie bylo nawet 100m. Tyle co z domu do samochodu. Moze z 10-15 sekund ten kocyk miala na buzi i to nie bezposrednio na buzi bo za zaglowek brzegi powciskalam.
Co do choroby tz to niech sobie walnie grzanca przed snem. Przyjemne z pożytecznym ![]() Zuzia dobrze ponad miesiac ma jakby przypchany nos. Psikam, inhaluje ale ani jej z nosa nie leci, ani ostatnio nic sie nie da odciagnac Ide w czwartek do lekarza. Niech zajrzy w nos, obejrzy skore i oczy, bo troszke ropieja. Jak wpuszcze trochę mleka przechodzi a za pare dni wraca. Moderna ja mam nadzieję, że Pani nie dostaje trzesawki z nerwów jak czyta moje haotyczne wypociny. Ty wg mnie ładnie piszesz o ile można tak powiedzieć ![]() Klementyna chude nóżki ![]() Ja w ramach niejedzenia słodyczy zjadłam już dziś tabliczkę czekolady z orzechami ![]()
#4234 |
Wtajemniczenie
|
U nas BYŁO tak, że każdy niedoleczony katar kończył sie dużą chorobą. Za każdym razem to był jakiś katar oskrzelowy, który robił pogrom.
Teraz, odpukać, katary u Filipka jak u dorosłego, kilka dni i koniec, bez żadnych powikłań. Jestem zdania, że jak sie jest z dzieckiem w domu to "może sobie ono chorować", można go powoli leczyć, przynosić ulgę. Co innego kiedy jest "uczniakiem". Kiedy musiny iść np do pracy. Bogu dzięki u nas choroby się skończyły bo to było bardzo trudne - nie mieliśmy nikogo do pomocy, tylko opieka lub urlop u mnie lub u tż. Klementyna-pajęczyna ![]() Kwiatku, oby było lepiej ze skórą! Despa, anioł Filip? Apostoł chyba hihihi. Aż tak zimno było? Dobrze że tz autem jeździ teraz do pracy to Filipka zawozi do żlobka. Wczoraj Filip zażyczył sobie dwie kolędy "Pasterze i na wysokości kała" oraz "Hulajże Jezuniu".
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-01-04 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku żeby nie było nic poważnego
![]() Mam czytnik z podświetleniem ![]() ![]() Moderna mam podobnie, dla mnie Zoś jest najbardziej naj. Jedne rzeczy robi wolniej inne szybciej więc ok ![]() Leczony katar trwa 7 dni, nieleczony tydzień ![]() Monika ja Ciebie z jednej strony podziwiam, że dajesz rady bez porządnego wsparcia męża. Z drugiej dziwię się, że nie zrobiłaś mu terapii szokowej na ogarnięcie. Z Twoich wypowiedzi kojarzy mi się on jako wieczny kawaler, którego Ty z jednym dzieckiem w chuscie, adrugim przy nodze ogarniasz. Dużo siły!!!!przepraszam jeśli Cię urazilam ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2016-01-04 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzieki mam nadzieje ze w koncu sie uda rzucic to swintwo i bd zaoszzedzona konkretna kasa miesiecznie ![]() ![]() Klementynka moj Milus tez dzis diabel w szatni uciekal plakal kladl sie pod szafke na buty za nic nie chcial sciagnac kurtki. W koncu pani przedszkolanka mowi do mnie idz pani do oracy i co wyszlam z szatni polazlam 30metrow do wozka cos spr a ten juz leci przez pokoj do okna i mi macha z usmi3chem na ustach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
MBZ♥
|
Kasia kup sobie ten desmoxan
Moderna zamówiłam głównie bluzki białe bawełniane, tylko różne fasony, bluzkę dzinsowa, spodnie sindbadki, rękawiczki mitenki i wieszaczek ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Zosia powachala a raczej wciągnęła nosem przyprawe do kawy między innymi z kardamonem i policzki oraz broda w swedzacej wysypce plus zaczerwienienie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech... Dominiki mi szkoda.. Ciągle zaglucony niemowlak to nic fajnego... A i ja od długiego czasu tylko siedzę z nią w domu bez możliwości wyjścia gdziekolwiek :/ Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
MBZ♥
|
Rękawiczki takie z obcietymi końcówkami palców, a wieszak z dwoma serduszkami, biały bo chce sama kurtkę.
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Umylam Jej buzię, posmarowalam fenistilem i dałam wapno. Jaki to w kropelkach? Mam tylko taki żel :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
a to zmienia postac rzeczy, myslalam, ze ma katar i kaszel, ale sobie radzi, na koncowce - to baty dla meza
![]() Monia, wy jeszcze rozmawiacie ze soba, czy walczycie? ![]() decyzja o drugim dziecku byla Wasza wspolna? Moj maz czasami rzuci haslo, ze dobrze by bylo, gdyby M. mial siostre ![]() Diminika ma tylko katar? Pytalas lekarza o mozliwosc wyjscia na spacery? Mnie lekarz pozwalal na spacery, jezeli dziecko nie ma goraczki powyzej 37,5. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
zimne oklady przynosza tez ulge, jezeli to swedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
O rety Byou . Biedna Zosia. Tak od razu wyskoczylo po powachaniu?
Trzymam kciuki zeby szybko przeszlo
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U M. zauwazylam, ze infekcja infekcji nierowna. W zeszlym roku jak mial kilka razy katar to po 2-3 dniach minal i nic sie nie wywiazalo. A teraz od czasu pobytu w klinice, jak zachorowal to zeszlo mu w dol i kaszlal, i tak ten kaszel z jedna przerwa sie caly czas ciagnie. Moze to jakis inny wirus? Moze inne warunki atmosferyczne? Moze jak infekcja nastepuje po jednej infekcji za szybko, trwa to tak dlugo, bo jedna sie nie skonczyla, a zaczela kolejna? ![]() Mnie chodzilo o to, ze jak ma sie tylko katar i kaszel, i zadnych innych objawow, nic nie boli, nie przeszkadza to co robic? Wedlug mnie to tylko czekac. (ale okazalo sie, ze jednak narzeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
MBZ♥
|
Dziękuję Moderna, spytam w aptecE. Narazie nie postępuje to cholerstwo :/ na policzkach zbladlo, na brodę się skarży i tam widać najwięcej.
Kwiatuszku dziękuję, obstawiam to bo tylko to była jako taka nowość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
panika widze, ze i ty lubisz torebki Zuzi Gorskiej - wybralas jakas?
http://zuziagorska.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
monika.g podziwiam, nie zazdroszcze, nie znam sytuacji na co dzień, ale chyba bym nie wytrzymała na dłuższą metę... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zadomowienie
|
Klementyna a co to ten świetlik?
Wpuszczam krople mleka z cycka do oka. Przechodzi jak ręką odjal tylko mała ma teraz etap grzebania sobie i innym w twarzy i co chwile sie dziabie w te oczy
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Wtajemniczenie
|
Mleko z cycka do oka??? Ło jeju... ja przed karmieniem jak sobie ściskam piersi, żeby mleko już zaczęło wypływać (żeby aż tak nie wyć z bólu) to czasami strumieniem takim trafię w oko małej
![]() Wczoraj pisałam o 12 karmieniach. Dzisiaj idziemy na rekord ![]() ![]() Ze świetlikiem są też maści/kremy. Na pewno dla dorosłych, jak z dziećmi nie wiem.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-01-04 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
Klementyna dzięki. Kupię tego swietlika. Chociaż już widzę jak Zuzia daje sobie zrobić oklad kiedy jak tylko przemywam oczka albo buzie platkiem kosmetycznym to zachowuje się jakbym co najmniej ją topila
Sorce niepotrzebnie. Mi to położna powiedziała. Też się najpierw zdziwiłam ale dr Google mówi, że mleko cyckowe najlepszy antybiotyk i dużo ludzi tak robi no i co najważniejsze działa. Zuzia tez ma dziś cyckowy dzień. Dlatego tyle mnie tutaj. 3 razy próbowałam prasowac i całe 10 rzeczy wyprasowalam. Taka moja panna rozpuszczona po świętach. A właśnie! Hulajze Jezuniu mnie ubawilo ![]()
#4254 |
MBZ♥
|
Hulajze Jezuniu zrobiło mi dzień
![]() Zoś śpiewa jeżuniu i jeszcze mnie poprawia. Klementyna ja nie wiem co z Ciebie zostanie po 2 msc ćwiczeń ![]() Czyli kp dobre na wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Ja O mleku slyszalam i czytalam, ze zarowno na oczy jak i na katar. Tak ze mamy kp testujcie.
Sorce, tak bylo zimno teraz cieplej, na szczescie tendencja wzrostowa temperatur. Krakowskie mamy, przy wplacie za zlobek sprawdzcie konta bo od stycznia gmina zmienila bank. Klementyna ??????
#4256 |
Zakorzenienie
|
słucham despuniu??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
Mlekiem po karmieniu smaruję same cyce - wierzę, że to pomaga
![]() Despa, myśmy nową umowę podpisywali, albo aneks sam w związku ze zmianą nr. konta. Chyba popierdzielę te słodkości- wcisnęłam się w jeansy ![]() Mało tego - pomalowałam oko i idę do przychodni ![]() ![]() Hulający Jeżuś też nas rozbawił. Tak samo jako ostatnio Fi się kłócił, że 31.12 jest Sylwestor ![]() ![]()
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Sorrce
![]() Choc dzis mnie rozbawil - wstal o 6.15 podszedl do kuchni gdzie ja sobie herbate robilam swiatlo go razilo po oczach mruzyl zakrywal reka i 1wsze slowa " czesc mama Miko HaloHalo" co oznaczala heja matka dawj mleko i tableta 😈😇 |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hehe. dlatego w nocy nie liczę ![]() Olka ma to samo na buzi. łączę to z mrozem, kaloryferami. i genami ![]() oficjalnie jestem: Prądnik Biały. ciepło mamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() póki co mi kupno torby nie grozi. i na elegancko, i na dresiarsko, i na luzacko - mam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle postuluję foty Pchełki do k.!!!!!! dziś byłam z dwójką cały dzień (nie chcę z Olą wychodzić na taki mróz i taki smog... coś musi odpuścić. a dziś chłop nie odebrałby T. ze żłoba o ludzkiej porze). jak koń po westernie jestem. Olka spała 25 minut. jest jaaaaazdddaaaa i dalej jedziiiieeemmmy. na szczęście tż ma dyżur ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||
Zakorzenienie
|
BYou jak Zosienka?
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hehe.. to jaka ta czekolada byla? ![]() ohh jaka ladna, ciekawe jak prezentuje sie na zywo ![]() mnie sie podoba z serii nordic - sack i shopping leather, i ta military glam cudna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.