|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Pakując się nawet nie rozważałam czy mi coś w butli pachnie czy nie pachnie. Ot wzięłam pierwsze lepsze z brzegu jakie mam. Jak się coś nie nada (choć nie wiem niby czemu), to mi mąż przyniesie inne.
Kurde mogłam wcześniej telewizję śniadaniową pooglądać, głupia ja
|
#2252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam jak w biednych czasach PRLu rodzina z Kanady nawiozła różnych pyszności, nie znanych wtedy dla mnie, ale najbardziej zauroczyły mnie banany( cała skrzynka!)- zjadłam kilkanascie na raz i dłuuugo banany omijałam szerokim łukiem- do tej pory to nie są moje ulubione owoce ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak patrzę na zachowanie teściowej, to też mam spore obawy czy jej dziecko pod opiekę powierzać kiedykolwiek... ale z drugiej strony mam nadzieję, że raczej będzie przyjmowała i przestrzegała moich sugestii jak jej powiem , że np. ma nie dawać mojemu dziecku Kinderków przed obiadem... Mam nadzieję, że nie będzie aż taka" zawzięta" w tych swoich przyzwyczajeniach dziwnych, których nauczyła Tż-a siostry dzieciaka... A i z moją własną matką też się będę bała małą zostawiać, bo moja jak sobie coś wymyśli to tak czy siak będzie robiła po swojemu bo ona wie najlepiej
|
|
#2254 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny... Ja tylko na chwile bo mi klawiatura w laptopie padła i jadę na ekranowej.
Dziewczyny śliczne macie brzucholki Lucy oby maluch szybko się zdecydował., niech oszczędzi matce atrakcji. Trzymam kciuki ![]() Widzę, że lecicie już z badaniami przed porodem A dopiero co latałyśmy na usg pierwszego trymestru Ja zlecenia na badania dostanę dopiero 25. Zresztą na Kopernika i tak biorą na oddział dzień wcześniej, żeby właśnie badania porobić. GBS mój gin pobierze normalnie podczas wizyty więc uniknę ganiania po laboratoriach.Z rozszerzaniem diety u Michała to były przeboje, bo nie bardzo chciał gotowane- pluł na kilometr. Jechaliśmy na słoiczkach. Dopiero koło roczku, jak złapał rotawirusa to się odblokował i zaczął jeść normalne gotowane. Ale z sąsiadki mojej mamy to dopiero była agentka- półroczne dziecko karmiła wiejską i schabowymi z kapustą. Roczne dziecko ważyło 15 kg a ona zachwycona,że taki pulchniutki i dorodny U mnie włączył się syndrom wicia gniazda. Od dwóch dni TŻ na meblach jeździ próbując ustawić wszystko tak jak chcę- tyle że koncepcja mi się zmienia co 5 minut...
|
|
|
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w cc podoba mi się to, ze są tak dokładnie zaplanowane- data, godzina a w sn wielka niewiadoma
|
|
|
|
|
#2256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lucy-oj oj... na początku dla wnusia a potem będzie: za mamusię, za tatusia, za babcię .... Mama pewnie dobrze chciała tylko czasami jak to mówią: nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu... Z resztą powiem Wam, że np. u mojego brata Natalka ma 1,5 roku i skrajnie mało je (ledwo ostatnio wskoczyła w siatkę centylową) i każde ciasteczko czy coś słodkiego cieszy, że w ogóle coś zjadła...bo jej pół bułki potrafi na cały dzień-co dzień wystarczyć a szaleje jak opętana. Więc naprawdę to się wydaje bardzo mało a coś słodkiego zawsze z tą energią się kojarzy.
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z mamą, no nie oszkujmy się. Mam ją pod nosem. Na pewno będę zostawiać często. Będzie trzeba temperować
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-01-04 o 13:46 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja teściowa chwalilam a mąż dziś wrócił od niej i mi mówi ze teściowa razem z jego ciotka rozprawialy o tym gdzie powinnam rodzic ze nie tam gdzie chce tylko bliżej. A on na to do nich czy może chcą jeszcze za mnie urodzić heheh mi powiedział ze zawiezie mnie gdzie tylko chce nawet do Zakopanego jak zdążymy heheh
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas teściowa długo nie chciała karmić wnuczki, bo się bała
że ją zakrztusi, ogólnie stosowała się do naszych poleceń, tylko nie mogła zrozumieć podawania samej wody, ale szybko załapała . Gorzej z moimi rodzicami- są niezbyt reformowalni, uważają , ze sa od rozpieszczania wnuków i dość rzadko się widujemy ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Moja teściowa wie, gdzie będę rodzić, zresztą u nas tylko 1 szpital jest, ale tylko spytała, czy ma załatwić położną dla mnie , żeby lepiej się mna zaopiekowała .
|
|
|
|
|
#2260 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to czekamy do czwartku ![]() [QUOTE=figa84;53997 Dobra dziewczyny to robimy zakłady która pierwsza urodzi? Miałam pisać, że zaczniemy rozpakowywanie pewnie za 7-10 dni, ale widzę, że możemy nie dotrwać [/QUOTE]myślałam o Lucy jako pierwszej ale życie potrafi zaskoczyć więc...nie obstawiam marudź ile potrzeba Cytat:
![]() Cytat:
ciągle mów że musi Ci pomagać bo jest niezbędna, nie poradzisz sobie bez niej itd myślę że szybko zakuma Cytat:
Cytat:
Cytat:
nienawidzę takiego zachowania łatwo mu powiedzieć...Cytat:
|
|
#2261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te Kubusie też mnie niezmiennie dziwią, wszyscy myślą,że to taaaaakie zdrowe. Moi rodzice swojego czasu też kupili Kubusia i Leonka, na szczęście zanim jej dali to im kazałam przeczytać skład i już nie kupują. Teraz czasem jakiś sok jej kupią z tych bezcukrowych, ale tak jak mówię-mocno rozcieńczam. A oni też chcą ją w jakiś sposob "porozpieszczać" wiec skoro patrzą na to,żeby był ok skład to już nie krzyczę Jak jesteśmy u siebie to w ogóle nie daję, tylko woda i kompot![]() Cytat:
Tak myślałam,że to o taką teorię chodzi, jednak ja czegoś takiego nie doświadczyłam ![]() I jeszcze dają do tych obiadkó sól jodowaną, taki szajs
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-04 o 14:22 |
||
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
|
#2263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze w Bobofrutach jabłko-gruszka jest tylko wit.c. Cytat:
no to super Ale faktycznie, strasznie szybko Cię kładą. Ja mam być dzień wcześniej![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
MI też pobierała moja ginka, ale sama sobie zawiozłam i moje koleżanki też tak zawsze miały
|
|
#2264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też tak wyglądała jak małyt zdechlaczek..a teraz ma 10 lat i zdecydowanie tak już nie wygląda Kawał baby ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Mówi, że ma od tego kuriera. Ja akurat pobierałam w szpitalu na oddziale, to sama w szpitalnym labie zostawiałam. Ale planowo miałam pobierac u gina w gabinecie 12.01. Ale że sprawy się przyśpieszyły to trzeba było zrobić wcześniej. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Poczytałam i wygrzebałam że kiłe i hiv powtarza się przed porodem jeśli wymaga tego lekarz / szpital. Nie każdy wymaga. Wedle uznania.
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Wogo le wyraz twarzy mial taki ze boże co wy tu robicie :-P ale mam to w pupie wazne ze sie na cc zgodzil itd
|
|
#2266 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Tak mówicie o tym zostawianiu dzieci np z Tesciowa to moja podobno dużo siedzi z moja córka tak mnie wcxoraj słuchy doszły a raptem była 4 razy po max 2 h i wielce opiekunka opowiada głupoty w rodzinie ze to jej zasługa ze mała była u neurologa itd . Ale jestem wściekła normalnie cos jej powiem, nie potrzebuje łaski
|
|
|
|
#2267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać jak się będzie sprawował ![]() Cytat:
ale denerwuje mnie takie zachowanie no jasne trochę miałaś tych przejść więc mnie nie dziwi że się obawiasz
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Bylam na basenie, extra jak studenci mają przerwe swiateczna bo wszystkie tory puste ![]() Zjadlam obiad i dlaje jestem glodna.. Chyba zaczynam ostatnio wiecej zarcia potrzebowac bo powtarza sie to juz ktorys raz ze po tej porcji co zwykle jestem dalej glodna |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle kompletując wyprawkę dla Małej i kupując kosmetyki dla niej szczerze mówiąc byłam pewna, że zima w tym roku będzie bardzo ciepła( taka jak w zeszłym, przynajmniej u mnie w mieście było ciepło... ), no i kupiłam krem do twarzy taki zwykły pielęgnacyjny, a tu kurde przyszły mrozy i się zastanawiam, czy nie kupić jakiegoś specjalnego kremu na mróz. I jeszcze sobie myślę, czy w razie mrozu takiego noworodka przy wyjściu ze szpitala już smarować takim kremem???
Alicja----> 2.02.2016 Edytowane przez nursii Czas edycji: 2016-01-04 o 15:15 |
|
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My mieliśmy w nocy z soboty na niedzielę pierwszy fałszywy alarm ![]() Złapały mnie bóle, poszłam na kanapę do salonu, wypiłam z 3 herbaty ćwiczyłam oddechy i przeszło Przy czym mały tak kopał że normalnie myślałam że mi rozwali nerki... TŻ mnie zastał tam o 5 i się sfoszył że go nie obudziłam, że powinniśmy jechać do szpitala. Po czym auto nie odpaliło i zostaliśmy w domu Dziś lecimy na wymaz i po ostatnie zakupy apteka, rossman i paczuszka z poczty do odebrania. W środę przewozimy komodę dla małego od moich rodziców. I zaczynamy 9 miesiąc, ale zleciało... Zaczynam pić herbatę z liści malin, łykać wiesiołka i za jakiś tydzień zaczynamy okładać się kawą
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny taki offtop- Mała mi naderwała pieprzyka (taki duży rodzynek) na środku pleców, krew się lała, jakoś dałam radę zakleić to plastrem- coś powinno się z tym dalej robić poza plastrem?
|
|
#2272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z wszystkimi wymazami tak miałam...
|
|
|
|
|
#2273 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dokładnie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak już mu większość kropek pozasychała, to był najszczęśliwszy, że może być z nami.Cytat:
Liście malin też kupiłam, ale zastanawiam się czy konsultować je z lekarzem, czy po prostu pić. A wiesiołek od kiedy się bierze i w jakiej dawce? |
||||
|
|
|
#2274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy czy ona przyjmuje od godz. 16 do ostatniej pacjentki wiec raczej kiepsko,żeby sama zawoziła do labu. A o kurierach nigdy nie słyszałam![]() Cytat:
I jakoś tak człowiek tam się lepiej nastawia na to,że na następny dzień cc. Przynajmniej ja tak miałam Bo wiem,że na niektórych to działa odwrotnie-wpadają w panikę![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy od razu się smaruje nie wiem ale wrzucę zapytam na miejscu i zobaczymy jak z zimą będzie Cytat:
Cytat:
ale może jak jest bardzo naderwany pokaż to chociaż rodzinnemu Cytat:
![]() mamusiaczek polecam tabeleczkę http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...jny-porod.html
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2016-01-04 o 15:54 |
||||
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusiaczek wiesiołka w kapsułkach można hmmm pisze ze nawet od 32tc my zaczniemy od 36 tc 2x2 kapsułki dziennie. Można też stosować dopochwowo ale to już po 38tc. Maliny pić będę na razie przez jeden tydzień 2xdziennie, potem tydzień przerwy i już 3xdziennie.
Okrycie kąpielowe mamy takie plus myjka http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...334294467.html dostałam i wydaje się ok Polecam ![]() Badzia z pieprzykiem to dermatolog lub przynajmniej internista.
|
#2278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|
#2279 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
moja od poczatku nurkowala pieknie glowka w dol a tu nagle taki numer. A ja bedac szczera tak sie boje cc ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2280 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmnm w sumie nie wiem jak przy wyjściu ze szpitala. Mozesz kupić masło shea i co zostanie a na pewno zostanie pozniej sama używać ono jest dobre na niepogodę na maluszka rownież a na 15 stopni mrozu pewnie i tak nie będziesz wychodzić Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Ja tez zCzynam te rytuały za tydzien o ile młoda sie obrocila w co głęboko wierze ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Raczej nie, ale jesli on taki drażliwy to pokaz dermatologowi i zaproponuj usunięcie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Ja bym chyba wpadła w panikę no ale co nie bedzie trzeba to sie zrobi Jeju jakbym chciała zeby młoda była juz na świecie cała i zdrowa tzn nie teraz ale zeby juz był luty ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Ty masz juz doświadczenie w szpitalach wiec jesteś zaprawiona w bojach i 2 dni to bez szału ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Moja na połówkowym koło 20 tc była główkowo jeszcze a pozniej od 24 juz tyłkiem w dół siedzi łobuz. Ja tez sie boje cc i marze o SN, szczególnie ze to drugie i powinno juz szybciej pójść ale jak sie nie zechce obrócić to cóż począć. Juz sie oswoiłam z ta myślą ze cc moze byc i nie panikuje choć z Lilka rozmawiam codziennie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Jeju jutro mamy parapetówkę i taaaaak mi sue nie chce isc ze szok. Ale to fajni znajomi wiec trzeba sie zmobilizować i ruszyć tyłek chociaz na pare godzin. W sumie pozniej wyjścia towarzyskie to nie wiem kiedy beda wiec moze to i dobrze ze teraz jest ich sporo ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Piorę wlasnie druga pralkę i juz nie wiele zostało. Trzecia nawet niepełna bedzie wiec w sumie nie ma tego tak duzo. Ale na 56 nir mam prawie nic, za to 62 i 68 cała masa. I zobaczyłam poli czapeczki takie maciupkie co w szpitalu dostała (wszystkie dzieci tam dostają takie same od razu po urodzeniu) i az sie łezka w oku kręci.. Jak zleciały te dwa lata ze taka duża juz moja córa i zaraz druga bedzie Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

)

Zmierzę cukier za godzinę, jak będzie niski to spróbuję.
Ja zlecenia na badania dostanę dopiero 25. Zresztą na Kopernika i tak biorą na oddział dzień wcześniej, żeby właśnie badania porobić. GBS mój gin pobierze normalnie podczas wizyty więc uniknę ganiania po laboratoriach.

heheh mi powiedział ze zawiezie mnie gdzie tylko chce nawet do Zakopanego jak zdążymy heheh
.
ale bardziej z nastawieniem na pobyt w szpitalu niż wcześniejsze rozpakowanie:P
.

Ślub