Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 09:20   #1981
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Współczuję nocki dziewczyny. U nas w miarę ok, 3 pobudki i obudzenie się o 6.40 więc fajnie, a jednak czuję, że jestem nieprzytomna Czasem mam więcej pobudek a tryskam energią...
Kasiaaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 09:22   #1982
MsLullaby
Zakorzenienie

Mms a na dzień dziadka zrobimy z Bartusiem jakieś laurki i kupie rafaello dla obojga, a będzie to dość dziwna sytuacja bo mój tata przywozi mi mame z lotniska pod koniec stycznia bo i tak jedzie po mojego brata i moi rodzice będą w tym samym pomieszczeniu w mojej obecności pierwszy raz od 4 lat brzydal:

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2016-01-05 o 09:23
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 09:22   #1983
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzien dobry.
U nas Maly zasnal o 19 a o 21 obudzil sie wyspany i dopiero z nami po 22 usnal . Za to w nocy tylko dwie pobudki.

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
U nas noc tragedia.
Maly caly czas wisiał na cycu, a jak mu "zabrałam" to płacz...cały czas przytulony mocno do mnie
W pewnym momencie obrócił się sam na brzuszek i zasnął w sekunde i spal 2 godz...

Czy on moze wogole na brzuszku spac czy to niebezpieczne?

moj bardzo czesto tak spi.

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
hello

mravkaPrzybijam piatkę kochana chociaz jak sobie pomyslę to Ty masz jeszcze gorzej przez to ulewanie Adasia u mnie było serio źlę jak młody miał skok czyli dwa tygodnie robił sobie ze mne jaja dosłownie gdy udało mu sie tydzien temu przewrocic z pleców na brzuch nagle przypomniał sobie,że na noc idzie się spac do swojego łożeczka urodziny mam wczesniej ale wychodzimy 16 mam nadzieję,że się wykuruję do tego czasu

Dziewczyny i wiecie co? wczoraj odpoczywałam gdy mąż przyszedł z pracy (pomimo podani aantybiotyku to na razie jeszcze tak średnio pomaga)i mały zaczął płakac. Słyszałam jak mąż bierze moje mleko w butelce. Pomyslałam sobie no jasne,że wypije i już prawie szłam z podciagnieta bluzk.ą. Trochę się zdziwiłam gdy nagle usłsyzaąm ciszę Wypił całe 120 mlz butli Wnioske taki,że jak dziecko głodne to zje z wszystkiego

mirabelkaa kiedy te panienskie? kochana ja jestem w podobnej sytuacji bo wychodzę za 11 dni a mały jeszcze tydzien temu przez 9 h nie pił z butli bo czekał na mnie!! oczywiscie gdy podałam piers to chetnie ciągnął sprobuj go nauczyc już teraz z butelki pić bo będzie coraz gorzej a Ty nie bedziesz mogła nigdzie wyjśc na razie mały ma 5 miesięcy i ąz tak siedzenie w dmu nie męczy ale za jakiś czas może się to stać męczące. Zrób to dla siebie ja mojemu małemu nie odpuszcze, musi sie nauczyć.. po prostu musi!
Za tydzien. Ale Ona w ciazy i sie teraz gorzej czuje wiec nie wiadomo czy wypali..
Dziewczyny budzicie rano dzieci ? Bo poznien niby po 120 godzibach sen nocny niby. Maly spi jeszcze...
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 09:24   #1984
MsLullaby
Zakorzenienie

Mirabelka nigdy nie budze, będziesz podwójna mama to zrozumiesz

Adrianek
30.07.2015
Stary 2016-01-05, 09:24   #1985
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
hello

mravkaPrzybijam piatkę kochana chociaz jak sobie pomyslę to Ty masz jeszcze gorzej przez to ulewanie Adasia u mnie było serio źlę jak młody miał skok czyli dwa tygodnie robił sobie ze mne jaja dosłownie gdy udało mu sie tydzien temu przewrocic z pleców na brzuch nagle przypomniał sobie,że na noc idzie się spac do swojego łożeczka urodziny mam wczesniej ale wychodzimy 16 mam nadzieję,że się wykuruję do tego czasu

Dziewczyny i wiecie co? wczoraj odpoczywałam gdy mąż przyszedł z pracy (pomimo podani aantybiotyku to na razie jeszcze tak średnio pomaga)i mały zaczął płakac. Słyszałam jak mąż bierze moje mleko w butelce. Pomyslałam sobie no jasne,że wypije i już prawie szłam z podciagnieta bluzk.ą. Trochę się zdziwiłam gdy nagle usłsyzaąm ciszę Wypił całe 120 mlz butli Wnioske taki,że jak dziecko głodne to zje z wszystkiego

mirabelkaa kiedy te panienskie? kochana ja jestem w podobnej sytuacji bo wychodzę za 11 dni a mały jeszcze tydzien temu przez 9 h nie pił z butli bo czekał na mnie!! oczywiscie gdy podałam piers to chetnie ciągnął sprobuj go nauczyc już teraz z butelki pić bo będzie coraz gorzej a Ty nie bedziesz mogła nigdzie wyjśc na razie mały ma 5 miesięcy i ąz tak siedzenie w dmu nie męczy ale za jakiś czas może się to stać męczące. Zrób to dla siebie ja mojemu małemu nie odpuszcze, musi sie nauczyć.. po prostu musi!
Wspolczuje strasznie samopoczucia wysylam cieple fluidy
Cytat:
aaaa i u nas nocka w porządku poszedl spac na noc Uwaga o 19 30! wybudził sie o 20 z usmiechem, więc do męża mówie to była drzemka i teraz bedziemy się bujac do 23 probowalam go ululac ale wszystko konczyło sie jego śmiechem. odłożyłam do łożeczka i poszlam do lazienki z myślą,że zaraz mnie zawoła. Wracam a on usnał sam Pozniej pobudka o 23 30 na mleko.. przy okazji go ogazowałam ( nie czakałam az sam bedzie piszczal z bolu w nocy) no i kolejna pobudka o 4 30 nawet nie wicie ile to mi dało- spałam jak zabita! Nawet nie słyszłam jak mąż się szykował do pracy P.s pozniej spaliśmy jeszcze do 8 i wiecie co jestem niewyspana, niepotrzebnie sie kładłam ten drugi raz

jess u nas takie zachowanie w nocy wiązało sie bólem brzuszka z powodu gazów. Z tego co jednak opisujesz nie potrzebował wypierdziec się? aaaa i jak włąsnie tyle sie meczyłam nad uspypianiem na noc ( po 40min a od rauz dawal mi znak ,że nie chce ) to zasypial na 20 min i budził sie pełen mocy i przez to chodził spac o 24 czasem. Pozniej pozwałałam mu iśc spac "kiedy chce" czyli jeżeli usypianie miało by trwa wiecej niż 10 min odpuszczałam bo wiedziałąm,że sie skonczy krótka drzemką. Jak uspyiał w miare szybko dłuzej spal
Mam kilka opcji. Albo brzuszek, bo kupy wczoraj nie zrobil, ale jak podginalam nozki to moze z dwa razy pierdnal, druga opcja susza w pokoju. Zakrecilam grzejnik na noc, ale nie wywietrzylam pokoju, jak wstal to odciagnelam mu z noska wydzieline i z jednej dziurki byla az krew, podejrzewam, ze mial tak sucho, ze az sie podraznilo, albo naczynko peklo. Trzecia opcja- juz tak zostanie. Oby nie rosi: zrobil przed chwila kupe, na noc wywietrze, postawie miske z woda i zobaczymy czy to cos pomoze. rosi:

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-05, 09:27   #1986
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mms a na dzień dziadka zrobimy z Bartusiem jakieś laurki i kupie rafaello dla obojga, a będzie to dość dziwna sytuacja bo mój tata przywozi mi mame z lotniska pod koniec stycznia bo i tak jedzie po mojego brata i moi rodzice będą w tym samym pomieszczeniu w mojej obecności pierwszy raz od 4 lat brzydal:
o kurcze a mają ze sobą jakiś kontakt, czy w ogóle nic?

ja swoim rodzicom i teściom chyba kupię tak:
babciom - kompozycje z kwiatów (w jednej kwiaciarni kobietka fajnie dobiera 3-4 kwiaty doniczkowe i wkłada je np w jakiś koszyk, lub ozdobną skrzynkę i przystraja )
a dziadkom - pewnie jakiś zestaw do golenia, no bo co innego

a dziadkom tż tak jak pisałam - szaliki, czapkę i czekoladki

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 09:28   #1987
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
U nas Maly zasnal o 19 a o 21 obudzil sie wyspany i dopiero z nami po 22 usnal . Za to w nocy tylko dwie pobudki.

Za tydzien. Ale Ona w ciazy i sie teraz gorzej czuje wiec nie wiadomo czy wypali..
Dziewczyny budzicie rano dzieci ? Bo poznien niby po 120 godzibach sen nocny niby. Maly spi jeszcze...
Jeszcze mi się nie zdarzyło budzić Igora, to zawsze on mamę budzi
Kasiaaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 09:28   #1988
Jess922
Zakorzenienie

Pojechalam dzis zarejestrowac malego do kardiologa w koncu ! Bo od listopada jakos to przeoczylam przez tel termin na luty, a wcisnela nas na czwartek teraz i to za darmo

Stary 2016-01-05, 09:28   #1989
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
o kurcze a mają ze sobą jakiś kontakt, czy w ogóle nic?

ja swoim rodzicom i teściom chyba kupię tak:
babciom - kompozycje z kwiatów (w jednej kwiaciarni kobietka fajnie dobiera 3-4 kwiaty doniczkowe i wkłada je np w jakiś koszyk, lub ozdobną skrzynkę i przystraja )
a dziadkom - pewnie jakiś zestaw do golenia, no bo co innego

a dziadkom tż tak jak pisałam - szaliki, czapkę i czekoladki
Kontaktują się tylko w sprawie mojego brata, potrafią ze sobą rozmawiać tylko gdy w pobliżu nie ma ojca żonki

Adrianek
30.07.2015
Stary 2016-01-05, 09:33   #1990
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Wspolczuje strasznie samopoczucia wysylam cieple fluidy

Mam kilka opcji. Albo brzuszek, bo kupy wczoraj nie zrobil, ale jak podginalam nozki to moze z dwa razy pierdnal, druga opcja susza w pokoju. Zakrecilam grzejnik na noc, ale nie wywietrzylam pokoju, jak wstal to odciagnelam mu z noska wydzieline i z jednej dziurki byla az krew, podejrzewam, ze mial tak sucho, ze az sie podraznilo, albo naczynko peklo. Trzecia opcja- juz tak zostanie. Oby nie rosi: zrobil przed chwila kupe, na noc wywietrze, postawie miske z woda i zobaczymy czy to cos pomoze. rosi:

ja na noc zawsze wietrzę pokój, zostawiam wanienkę z wodą i dodatkowo mokrą tetrę wieszam na grzejniku (który ustawiony jest na najsłabsze grzanie) a i tak powietrze jest suche... cały czas myślę czy warto kupić nawilżacz, bo jak na razie rozmawiałam z 2 osobami, które kupiły nawilżacze, ale w sezonie grzewczym nie zdają u nich egzaminu...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Kontaktują się tylko w sprawie mojego brata, potrafią ze sobą rozmawiać tylko gdy w pobliżu nie ma ojca żonki
to taka wredna macocha z niej ? kurcze, to musi być dla Was wszystkich dziwna sytuacja, nie?

ja Małego nie budzę nigdy, bo raczej nie śpi dłużej niż 3h dawniej zdarzało Mu się przespać 4-5h, ale tylko w nocy...

Igorek

Stary 2016-01-05, 09:35   #1991
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja na noc zawsze wietrzę pokój, zostawiam wanienkę z wodą i dodatkowo mokrą tetrę wieszam na grzejniku (który ustawiony jest na najsłabsze grzanie) a i tak powietrze jest suche... cały czas myślę czy warto kupić nawilżacz, bo jak na razie rozmawiałam z 2 osobami, które kupiły nawilżacze, ale w sezonie grzewczym nie zdają u nich egzaminu...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

to taka wredna macocha z niej ? kurcze, to musi być dla Was wszystkich dziwna sytuacja, nie?

ja Małego nie budzę nigdy, bo raczej nie śpi dłużej niż 3h dawniej zdarzało Mu się przespać 4-5h, ale tylko w nocy...
Szczerze mówiąc lepiej jest tak, niż gdy byli małżeństwem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2016-01-05, 09:35   #1992
Jess922
Zakorzenienie

Ja musialam dzisiaj malego obudzic, bo jak na zlosc zasnal po 6 i sie nie budzil, a musielismy jechac do przychodni. Serce mi pekalo, jak go budzialam

Stary 2016-01-05, 09:43   #1993
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja musialam dzisiaj malego obudzic, bo jak na zlosc zasnal po 6 i sie nie budzil, a musielismy jechac do przychodni. Serce mi pekalo, jak go budzialam

tzn w takich "wyjątkowych" sytuacjach, jak muszę to też budzę Igorka

Igorek

Stary 2016-01-05, 09:50   #1994
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kasiaaaa23 Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się nie zdarzyło budzić Igora, to zawsze on mamę budzi
Oki, oki. Sam wstal. I juz piszczy;d a czy Wasze dzieci tez tak piszczaco udaja ze kaszla? Moj ostatnio tak piszczy i kaszle ze mi glows peka.
My damy fotokalendarze. O ile bede miala chwile zeby zdjecia wybrac.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 09:52   #1995
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Oki, oki. Sam wstal. I juz piszczy;d a czy Wasze dzieci tez tak piszczaco udaja ze kaszla? Moj ostatnio tak piszczy i kaszle ze mi glows peka.

Igorek ostatnio miał fazę na piszczenie przez 3-4 dni piszczał tak, że własnych myśli nie słyszałam... przedwczoraj już mniej, a wczoraj cały dzień był smutny i markotny, dopiero wieczorem się rozweselił...

Igorek

Stary 2016-01-05, 09:55   #1996
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Współczuje Wam dziewczyny nocek... ciekawe dlaczego tak sie dzieje... Julia spała cała noc, nawet nie jąknela ale za to ja czuje sie jakby mnie walec przejechał (przedwczoraj powiedziałam do tż, ze moge dostać najgorszy w życiu okres ale, zeby przyszedł!! No i przylazł dzis w nocy, jeden z najgorszych jakie miałam. No ale z drugiej strony... JEST )

majka ja tez uwielbiam książki w formie papierowej i długo nie mogłam sie przekonać do tabletu ale pozniej raz, drugi jechaliśmy gdzieś na wczasy i kupiłam na tablet, zeby mniej miejsca zajmowało (czasami na wakacje brałam 5-6 książek) i sie w koncu przekonałam. Nie jest to szczyt marzeń ale w drodze kompromisu przynajmniej mam wiecej miejsca w domu ale obiecałam sobie, ze jak kiedys bede miała domek to na pewno bedzie w niej miejsce na spora biblioteczkę i wtedy juz sie ograniczać nie bede
Mi też sie marzy biblioteczka oj niech tylko ten domek kupimy ;-) zawale się sterta książek a dzieci moga chodzić głodne i usr#ne (zarcik oczywiście)

Na wakacje nigdy nie biorę ani książek ani telefonu spedzam czas tylko z rodzinką, więc no nie... nie przekonalabym się do czytania na tablecie. Nawet chyba nie chce Ale faktycznie, masz biblioteczkę w jednym miejscu, mozesz robić zakładki itd... Fajna sprawa.
Ja kiedyś kupilam tak kilka książek, posciagalam darmowe, no i na tym się skończyło, nie przeczytalam ani pół strony.

Cytat:
Dołączam się do czytelniczek! Miłość do książek odziedziczyłam po tacie i tez ratuje mnie czytnik, jeden mi się zepsuł to dostałam na urodziny nowy i kiedy mogę to czytam macie jakieś fajne pozycje w wersji elektronicznej? Również chętnie się podzielę tym co mam

ja na czytnik nie mam nic. Ale chętnie godne uwagi tytuły sobie spisze

Cytat:
Dzien dobry.

nie budzę. Nigdy. Niech sobie śpi.

Cytat:

taaak hahaha

Cytat:
Pojechalam dzis zarejestrowac malego do kardiologa w koncu ! Bo od listopada jakos to przeoczylam przez tel termin na luty, a wcisnela nas na czwartek teraz i to za darmo

o to super sie wam trafiło. Jeny my tez musimy iść...

Cytat:

Nam sie bardzo sprawdzal nawilzacz. Na pewno bardziej niż mokra pieluszka przewieszona itd ale puszczal pare która niestety osiadala wszędzie a juz najgorzej gdy dodawalam aromat gdy np Maja moala katar. Bardzo szybko wylądował w koszu.
Ja na noc zawsze malemu kropie nosek disnemar baby.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Po tym wczesniejszym skoku mały tak sie nauczył kaszlec. I czasem tak zaczepia do rozmowy.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 09:59   #1997
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:

Super! U nas niestety terminy byly na czerwiec, poszliśmy prywatnie 240zl
Stary 2016-01-05, 10:03   #1998
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość

Nam sie bardzo sprawdzal nawilzacz. Na pewno bardziej niż mokra pieluszka przewieszona itd ale puszczal pare która niestety osiadala wszędzie a juz najgorzej gdy dodawalam aromat gdy np Maja moala katar. Bardzo szybko wylądował w koszu.
Ja na noc zawsze malemu kropie nosek disnemar baby.

też mam disnemar baby (ten niebieski) i aplikuje Go do noska kilka razy dziennie (co najmniej 5) a i tak nie pomaga...

a jakiej firmy mialas nawilżacz? pamiętasz? jeśli chodzi o parę, to akurat mi nie zależy może osiadać na ścianach...

Igorek

Stary 2016-01-05, 10:05   #1999
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
U nas lizanie to jest na porządku dziennym. Mój mąż nauczył ją dawać buziaki i każdy kto do nas przyjdzie musi zostać oblizany. Rano wstanie, przylatuje do nas do łóżka i daje "buziaki" na prawo i lewo, wracamy skądś to samo, a jak coś nabroi to wcale... tylko by się tulił i tulił.

Rano, jak Michał śpi to też mówie jej, że ma pilnować Michała. Idzie grzecznie na próg sypialni i czeka. Jak Mały się obudzi pies do mnie przylatuje i wiem, że czas iść powiedzieć dzien dobry mojemu Szkrabowi

Cytat:

Jej! zapomniałam Wam się pochwalić! Dostałam dziś bluzkę od teściowej! Ot tak, bez okazji

Zapomniałam dodać, że 2 rozmiary za dużą
No wieeesz.... oversize nadal w modzie

Cytat:
Ooo nie! Kota bym do dziecka nie dopuscila. Dla mnie kot rowna sie choroba, toksoplazmoza. Moze przesadzam, ale tak sie zeschizowalam na tym punkcie i ich nie lubie
Myślę, ze zeschizowałś, bo ich nie lubisz...
A toxo łatwiej złapać z nie umytych owoców

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Vea Witaj Kochana! miło Cię "widzieć". Widzę,że u Was wszystko jak zwykle na wysokich obrotach. I doczytałam,że będziecie "stadnie" chodzili na basen. Suuuuper! u nas póki co Rob chodzi z przedszkola raz w tyg,ale jakby mógł byłby na basenie codziennie.
Ambitne plany przeprowadzkowe już macie,ale z Twoim ogarnięciem pewnie bez problemu zdążycie! trzymam mocno kciuki.

Chciałabym obroty trochę zwolnić... w sumie od wczoraj - od kiedy chłopaki poza domem - jest jakby trochę wolniej
Ano stadnie, basen na drugim końcu miasta, więc dwa razy w tygodniu by mi się nie chciało przebijać. Poza tym chłopaki i tak zawsze dłużej zostają - w karnecie są dwie godziny pobytu w aquaparku z czego zajęcia zabierają tylko pół godziny, więc spokojnie Janek popływa, pobawi się z tatą, a ja z Natką
Plany to my sobie możemy mieć... drugi odbiór się nie udał, najpóźniej 14 stycznia będzie trzeci... ciekawe czy się tym razem uda najgłupsze jest to, że mam już info, że drzwi przyszły... ciekawe co ja z nimi zrobię, skoro nie mam mieszkania No i promo na kuchnie z Ikei tylko do 20

Super, że choroby odpuściły

Cytat:
Dołączam się do czytelniczek! Miłość do książek odziedziczyłam po tacie i tez ratuje mnie czytnik, jeden mi się zepsuł to dostałam na urodziny nowy i kiedy mogę to czytam macie jakieś fajne pozycje w wersji elektronicznej? Również chętnie się podzielę tym co mam
I ja, i ja
Kocham czytać i wreszcie mogę Czytam na spacerach, przy karmieniu i po położeniu Szarańczy spać. Ale tylko papierowe wersje, od czytników po dłuższym czasie zaczynają mnie boleć oczy

Dobra, Natka mi się na nowo ustawiła - fakt, że wolałam poprzednią wersję, ale...
1900 wycie na spanie, ok. 2230-2300 jemy, gdzieś w nocy jeszcze z raz albo i dwa, 6.30-7 wstaje Janek do przedszkola, wstaje Natka, wali kupę, przewijanie i jedzenie i albo potem dosypia do 10 albo buszuje i 9.30-10 karmienie i w kimę... a w dzień jest różnie.

Właśnie się przewróciła na brzuch, pomarudziła, pomarudziła, machnęła noga i obróciła się z powrotem na plecy i w śmiech Teraz próbuje pożreć lwa z maty

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 10:07   #2000
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

jess u nas wczorajsza noc wyglądała tak jak Twoja. Ciagle szukał piersi a wcale nie pił, rzucał sie trochę przy tym az zaczełam mu robić masaż brzuszka( cały czas rzucal się, ruszał głowa na boki) podciągnełam nozki i puscił dwa bączki. Uwierz ,że po tym padł i usnał jakby ktoś nagle wyjął z niego wtyczke
majka udało sie pobrac aplikacje?
Stary 2016-01-05, 10:11   #2001
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze udaje, że ziewa i wszyscy się zarażają
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 10:11   #2002
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Co za okropna noc!!! Alan budzil sie niezliczona ilosc razy i nie wiem o co chodzi. Zasnal o 21:30 po 10 minutach obudzil sie wyspany, zadowolony, skory do zabawy. Po godzinie zasnal z wielkim trudem na 5 min, znowu chetny do zabawy. Kolejna proba zasypiania, cyc, nie umie zasnac. W koncu w akcie desperacji przebieram mu pampersa i body z dlugim, ma odkryte nogi. Klade go bokiem obok siebie, zasypia wtulony we mnie. I tak budzi sie co chwile, po to zeby mu wlozyc smoczek, jakby mogl to by mi wlazl spowrotem do brzucha. Ma tak ktores z waszych maluchow? Ja nie wiem o co chodzi jestesmy juz po skoku.

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

A teraz zjadl i spi jak gdyby nigdy nic, sam. Jestem zalamana i niewyspana. Nigdy wczesniej nic takiego nie mialo miejsca. Dodam jeszcze, ze za kazdym razem nie chcial jesc. Zjadl kolo 23 i dopiero przed chwila kolejny raz.

mój co prawda miał jedna pobudkę, ale spał wtulony we mnie. W ogóle, mimo że obudził sie tylko raz na cyca (pił ) i raz bo mu smoczka brakowało to jestem mega niewyspana. Miałam dzis w nocy koncert! Jak nie jeden to drugi chrapał. I o ile u meza to normalne, o tyle Michałowi zdarzyło sie to pierwszy raz. I tu moje pytanie czy jest to powód abym już leciała do laryngologa czy poczekać i obserwować?
Aha, a zasnął 23.20 i obudził się o 8.55 A teraz już kładzie się na pierwszą drzemkę

Majka - ja Coelho polubiłam jak w LO pisałam prace maturalna z jego ksiazki

O spanie na brzuszku chciałam zapytać wczoraj. Michał coraz częściej się obraca na brzuszek w wózku i tak śpi (w wózku, ale na macie, łóżku, itp nie ). W dzien pozwalam bo cały czas doglądam, ale w nocy sie boje....

Śniegu nawalilo, mężulek mi oświadczył, że wraca dziś później z pracy bo jedzie po sanki dla Michała. Patrze na niego i mu mówie, że nasze dziecko nie umie jeszcze samo siedzieć to wiecie co mi powiedział? że on zrobi tak, że będzie umiał i poza tym jak nosił Go na barana to mu nie spadl więc umie się utrzymać (zapomniałam Wam wczoraj zdjęcia wrzucić, jak wróci i bede miała dostęp do jego tel to wysle) Ostatni raz byłam chora i mąż się zajmował cały dzień Michałem!
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 10:17   #2003
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
mój co prawda miał jedna pobudkę, ale spał wtulony we mnie. W ogóle, mimo że obudził sie tylko raz na cyca (pił ) i raz bo mu smoczka brakowało to jestem mega niewyspana. Miałam dzis w nocy koncert! Jak nie jeden to drugi chrapał. I o ile u meza to normalne, o tyle Michałowi zdarzyło sie to pierwszy raz. I tu moje pytanie czy jest to powód abym już leciała do laryngologa czy poczekać i obserwować?
Aha, a zasnął 23.20 i obudził się o 8.55 A teraz już kładzie się na pierwszą drzemkę

O spanie na brzuszku chciałam zapytać wczoraj. Michał coraz częściej się obraca na brzuszek w wózku i tak śpi (w wózku, ale na macie, łóżku, itp nie ). W dzien pozwalam bo cały czas doglądam, ale w nocy sie boje....

Śniegu nawalilo, mężulek mi oświadczył, że wraca dziś później z pracy bo jedzie po sanki dla Michała. Patrze na niego i mu mówie, że nasze dziecko nie umie jeszcze samo siedzieć to wiecie co mi powiedział? że on zrobi tak, że będzie umiał i poza tym jak nosił Go na barana to mu nie spadl więc umie się utrzymać (zapomniałam Wam wczoraj zdjęcia wrzucić, jak wróci i bede miała dostęp do jego tel to wysle) Ostatni raz byłam chora i mąż się zajmował cały dzień Michałem!
jak "na barana"??? Serio?

Igorek

Stary 2016-01-05, 10:21   #2004
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
też mam disnemar baby (ten niebieski) i aplikuje Go do noska kilka razy dziennie (co najmniej 5) a i tak nie pomaga...

a jakiej firmy mialas nawilżacz? pamiętasz? jeśli chodzi o parę, to akurat mi nie zależy może osiadać na ścianach...
Nie pamietam już :-( a nie zalezy ci bo u tesciowej mieszkasz hehe

Cytat:
jess u nas wczorajsza noc wyglądała tak jak Twoja. Ciagle szukał piersi a wcale nie pił, rzucał sie trochę przy tym az zaczełam mu robić masaż brzuszka( cały czas rzucal się, ruszał głowa na boki) podciągnełam nozki i puscił dwa bączki. Uwierz ,że po tym padł i usnał jakby ktoś nagle wyjął z niego wtyczke
majka udało sie pobrac aplikacje?

nie pobieram jej bo dziala na zasadzie skype. Wiec bez sensu a za godziny trzeba dopłacać... Przynajmniej w tej aplikacji babysitter co ja znalazlam. Wczytalam sie w opis i jest wyraźnie napisane ze nawet 56zl miesiecznie pobiera... Dzis ogarne skype w tabletach i zobacze, czy sie sprawdzi. A za darmo będzie. Zadzwonię tylko z tableta na tablet i mam to samo co w tej apce.

Cytat:

O! Wczoraj,, Pani Gadżet,, w ddtvn pokazywala super sanki właśnie w pozycji półleżącej z grubym spiworem itd. Super byly i nadaly by sie juz dla naszych maluchow. Tylko mi sie wydaje ze sa za mali. Nie kumaja zimy, sniegu i nie sadze ze Adam mialby frajde z ciagania na sankach by powiew wiatru w buzie mu leciał.
Stary 2016-01-05, 10:23   #2005
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo "odpowiedzialny" ten twój mąż nie ma to jak szkodzić dziecku dla własnej frajdy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2016-01-05, 10:24   #2006
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
jak "na barana"??? Serio?
Wiesz co, a spałam więc co on z nim wyrabiał to ja nie wiem. W każdym razie jak się obudziłam to wracał z kuchni - Michała miał na karku (wiesz, tak jak się starsze dzieci nosi), jedną ręką podtrzymywał Go za plecki, Michał trzymał tatę za uszy, a drugą niósł kawę! Prawie zawału dostałam! Obicuje, jak wróci z pracy dorwę telefon i pokaże Wam zdjęcie.

Dziś wielki dzień mojej koleżanki Urodziła 12.08, wcześniaczka. Oliwka ważyła wówczas nieco ponad 600g. Dziś w końcu wychodzi ze szpitala
Stary 2016-01-05, 10:32   #2007
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Nie pamietam już :-( a nie zalezy ci bo u tesciowej mieszkasz hehe
No dokładnie

Cytat:
Wiesz co, a spałam więc co on z nim wyrabiał to ja nie wiem. W każdym razie jak się obudziłam to wracał z kuchni - Michała miał na karku (wiesz, tak jak się starsze dzieci nosi), jedną ręką podtrzymywał Go za plecki, Michał trzymał tatę za uszy, a drugą niósł kawę! Prawie zawału dostałam! Obicuje, jak wróci z pracy dorwę telefon i pokaże Wam zdjęcie.

Dziś wielki dzień mojej koleżanki Urodziła 12.08, wcześniaczka. Oliwka ważyła wówczas nieco ponad 600g. Dziś w końcu wychodzi ze szpitala
o masakra... a ja robię nieziemską awanturę mojemu mężowi jak przyłapię Go na puszczaniu piosenek na laptopie Małemu... Kiedyś podsunęłam Mu pod nos artykuł o tym, ze dziecko do 1 r.ż nie powinno oglądać TV, to jak tylko nie widzę puszcza Mu piosenki dla dzieci po angielsku na laptopie Spoko, cieszę się, że z jednej strony Mały słucha tych piosenek, ale kurcze oglądać ich nie musi a Igor siedzi wpatrzony w laptopa jak nie wiem... a jak wejdę i go zamknę to jest krzyk niesamowity... ale nie ma... chociaż teraz widzę, że te moje awantury są o nic w porównaniu z zabawą Twojego męża :p
no ale wracając do Twojego męża, to ja bym swojemu za takie coś dziecka na ręce nie dała i wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć... ja od samego czytania dostałam gęsiej skórki....

a i super, że koleżanka wychodzi z Maleństwem do domu a nie wiesz ile teraz waży?

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2016-01-05 o 10:33
Stary 2016-01-05, 10:33   #2008
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo "odpowiedzialny" ten twój mąż nie ma to jak szkodzić dziecku dla własnej frajdy
Wiesz co, to nie do końca jest tak. Fakt, czasem ma pomysły, że nie wiem skąd on je wziął, ale za Michała dałby się zabić, a Młody? Jak tata wraca z pracy to mnie mogłoby nie być. Jest prze szczęśliwy. Szczerze mówiąc to mam wrazenie, ze to ja bardziej Mu szkodzę jak np. trzymam Go na jednej ręce, a drugą zmywam naczynia albo odkurzam. A to, że Go tak trzymał? OK, zmroziło mi krew w żyłach, ale wiem, że by mu nie ukrzywdzil, Michał aż piszczał, a w porównaniu do mojego kuzyna to on obchodzi się z dzieckiem jak z jajkiem
(dla porównania mój kuzyn wsadził swojego 4,5mies syna do chodzika, jak nie było jego żony, jeszcze bym zrozumiała jakby nie wiem... opatulił go poduszkami albo kocem, a on nie... jak widziałam jak to dziecko leci to już miałam wizję złamanego nosa i mega guza)
A co do sanek to Rafał własnie takie chciał kupić jak były w pani Gadżet. Już je kiedyś razem oglądaliśmy. Też twierdzę, że Michał z tego frajdy mieć nie będzie, ale mój chłop chciałby synowi nieba uchylić. Jak poszliśmy do jego rodzinnego Kościoła w święta to dawno nie widziałam, żeby tak wysoko i dumnie trzymał głowę niosąc przy okazji Miśka.
Stary 2016-01-05, 10:39   #2009
mms_22
Zakorzenienie

a właśnie - zabieracie do kościoła Maluchy?
Bo Igorek był tylko 2x - na swoim chrzcie i tydzień później na mszy z okazji rocznicy naszego ślubu... ale to było we wrześniu, więc całe msze przespał... teraz Go nie zabieram, bo boję się, że się wystraszy np organisty i zrobi mi taki koncert, że chórku kościelnego nie trzeba będzie

Igorek

Stary 2016-01-05, 10:43   #2010
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

Ło jeny do tej pory w szpitalu. Masakra. Ile dziś malutka waży?

Cytat:
Wiesz co, to nie do końca jest tak. Fakt, czasem ma pomysły, że nie wiem skąd on je wziął, ale za Michała dałby się zabić, a Młody? Jak tata wraca z pracy to mnie mogłoby nie być. Jest prze szczęśliwy. Szczerze mówiąc to mam wrazenie, ze to ja bardziej Mu szkodzę jak np. trzymam Go na jednej ręce, a drugą zmywam naczynia albo odkurzam. A to, że Go tak trzymał? OK, zmroziło mi krew w żyłach, ale wiem, że by mu nie ukrzywdzil, Michał aż piszczał, a w porównaniu do mojego kuzyna to on obchodzi się z dzieckiem jak z jajkiem
(dla porównania mój kuzyn wsadził swojego 4,5mies syna do chodzika, jak nie było jego żony, jeszcze bym zrozumiała jakby nie wiem... opatulił go poduszkami albo kocem, a on nie... jak widziałam jak to dziecko leci to już miałam wizję złamanego nosa i mega guza)
A co do sanek to Rafał własnie takie chciał kupić jak były w pani Gadżet. Już je kiedyś razem oglądaliśmy. Też twierdzę, że Michał z tego frajdy mieć nie będzie, ale mój chłop chciałby synowi nieba uchylić. Jak poszliśmy do jego rodzinnego Kościoła w święta to dawno nie widziałam, żeby tak wysoko i dumnie trzymał głowę niosąc przy okazji Miśka.
Super tatuś moj też dałby sie pokroić za małego. Normalnie tryska jadem jak go mu ktoś z rąk chce zabrać a jak się posprzeczalismy raz o jakąś ☠☠☠☠☠☠☠e a potem Adam sie obudził to lecial do niego jakby mu chcialo nogi pourywac i mówi do niego że dziś to z tatusiem sie bedzie bawił. A mama może sobie na zakupy jechać ;-)

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
a właśnie - zabieracie do kościoła Maluchy?
Bo Igorek był tylko 2x - na swoim chrzcie i tydzień później na mszy z okazji rocznicy naszego ślubu... ale to było we wrześniu, więc całe msze przespał... teraz Go nie zabieram, bo boję się, że się wystraszy np organisty i zrobi mi taki koncert, że chórku kościelnego nie trzeba będzie
My nie zabieramy. Teraz jest i tak za zimno ale u nas organy jak rykną to i umarłego obudza wiec bez sensu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości