|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
pietrusiowata, ale ekspresowy spadek wagi! dobrze, że położna mądra babeczka doradziła Ci to karmienie na leząco
Casaa za wizyte! magda oby się udało wbić do fryzjera! Ja jak już poznam ostatczenie termin cc to planuję się kilka dni wcześniej wybrać do fryzjera i na paznokcie oczywiście ![]() Ja jestem chyba najwiekszy ewenement bo okres miałam 7 kwietnia, a owu 14 maja
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Tygrysku- współczuję, mam nadzieję, że Laura szybko wyzdrowieje
![]() Kasia ja sobie takiego dziecka nie wyobrażam - rozmiar 68 odrazu po urodzeniu Cieszę się że nasza mała około 3 kg będzie miała ![]() Magdusiaaa też tak mam. Brzuch jest, wszystko dla dziecka jest, ale ze ono wyjdzie sobie na świat i zamieszka z nami to do mnie nie dociera :P ![]() Magda nam na SR mówili żeby się nie spieszyć po odejściu wód bo często to jeszcze dużo czasu trzeba. Mówiła położna żeby się zrelaksować, zjeść, wziąć długa kompiel i do szpitala przyjechać jak już skurcze są regularne (co ok 8-6 min) i trwają ok 60 sek. Ale też wiadomo że to nie reguła bo każda kobieta jest inna no i że na skurcze nie czekać dłużej niż 6 godzin. Chyba że wody zielone to odrazu do szpitala.Ahnessy nam położna mówiła że wody praktycznie nigdy nie odchodzą w całości i że tam cały czas się dodatkowo produkują niewielkie ilosci dopóki porod się nie zakończy i dziecku nic się nie stanie i dziecko się nie udusi bo tlen dociera do niego przez pepowine przecież. Pierwszy oddech jest dopiero po wyjściu na zewnątrz. Russian czyzby syndrom wicia gniazda? Ewula powodzenia
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Ja tez mam taki plan by w przyszlym tygodniu ogarnac farbowanie, ciecie i jakas kosmetyczke
|
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pobiadoliłam już na fejsie, to jeszcze Wam napiszę, że dziś mam ultra udany poranek. a czara się przelała, gdy pieczołowicie zrobiłam sobie kanapeczkę, z pieczoną szyneczką i plasterkami ogórka. byłam leniwa, nie wzięłam talerzyka. idąc do dużego pokoju straciłam dwa plasterki ogórka. zbieram teraz siły by się schylić i je sprzątnąć... stan błogosławiony, myślałby kto. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Natomiast odejdą na pewno dodatkowo, gdy się położyć i wstać. Bo wtedy główka się przemieszcza. |
||
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Ewula, kciuki za szybki, bezbolesny poród
![]() Casaa powodzenia na wizycie. Magda, oby fryzjerka była wolna. Mojakaren to nieźle masz z tymi cyklami, Ja miałam okres dzień później od Ciebie a termin na 14 no ale ja mam regularne okresy. Od rana mam mega doła. .. dzwoniłam o to ktg i pierwszy wolny termin 19 stycznia, czyli 5 dni po moim TP, a oni już po TP nie przyjmują Jak rozmawiałam z położną to wszystko cacy, terminy Góra 2-3 dni oczekiwania a tu Znalazłam w innym szpitalu termin na czwartek, no ale to wyjątek bo babka mi powiedziała ze powinnam chodzić tam gdzie chcę rodzić Cała ciążę nawet jednego badania nie zrobiłam na NFZ , na koniec nawet z glupim ktg jest problem. Eh to sobie ponarzekalam, wybaczcie ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Eh Nebula to smutna piateczka, też mam dzisiaj dzień doła. |
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Haha nebula padlam
nie masz jakiego zwierzaka który by sprzatnal za Ciebie? :P Mnie w takich sytuacjach bardzo wspierają moje psy - są zawsze w gotowości i coraz częściej na tym korzystają.Gorzej jak spanie coś, co się nie nadaje do jedzenia. BTW. Narobilas mi ochoty na ogórka.
Nasz Wielki Dzień 08.09.2012 Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę Edytowane przez small_ Czas edycji: 2016-01-05 o 12:26 |
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam 4.04 i urodziłam 30.12
Co do wagi to mam 7 kg w dół. Ale ja dużo wody nabrałam pod koniec i w sumie 20 kg wyszło razem.
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula mocne kciuki zeby sie samo rozkrecilo
|
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Pocieszacie mnie tym spadkiem wagi. Istnieje prawdopodobieństwo, że szybko stracę nadrobione kilogramy. Mam nadzieję, że się nie łudzę tylko
Ja miałam 6.04 i jeszcze nie urodziłam. Cykle w miarę regularne, tj. 27-30 dni. |
|
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak się dogadujecie z synkiem ? |
|
|
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyrzucić mnie chyba nie wyrzucą... trzeba być trochę wyrachowanym, bo nikt sam z siebie nam nie pomoże i spojrzeć na to tak - walczysz o swoje i dziecka zdrowie. To nie ma ceny. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- ja to ja, ale Ty i inne dziewczyny co mają teraz zjazdy i sesje. Wam to ja współczuję... |
||
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
oj Nebula nebula taka duza dziewczynka a tłumaczyć trzeba... jakbys dala na szyneczke majoneziku albo sosu czosnkowego... to nic by nie zlecialo
malla mi uwierz mi lepiej polezec niz jak ja jak wariat robic szmata dziury w blacie bo moze cos da sie zetrzec
Edytowane przez russiandoll Czas edycji: 2016-01-05 o 12:39 |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula - przeraża mnie ta sobota i zjazd 16-17 bo są od 8:30 - 18:45
Jak ja to wysiedzę to nie mam zielonego pojęcia |
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Casaa powodzenia na wizycie. Magda, mam nadzieje że uda Ci sie z fryzjerką. Opowiem wam historie mojego nocnego karmienia. Godzin 22:50 karmię małego normalnie, jadła 20 min, skończył wypluł pierś i leży, przytulamy się chwilkę i odkładam do kołyski i płacz podnoszę, szuka piersi, daję jeszcze raz, ale tylko mamla nie możne złapać, myślę dam mu drugą, złapał je 10 min. usnoł, mąż zabrał go do kołyski, a mnie cos tknęło, wzięłam laktator i pustka po prostu pustka w tej pierwszej piersi nawet kropla nie poleciała. Ja w płacz, że nie mam mleka, odciągam z drugiej a tam 20 ml. Jeszcze większy płacz, że przecież mi sie Szymek za godzinę obudzi i co ja mu dam jeść. I że jak to że ja nie mam mleka, mąż wsiadł w samochód pojechał kupić jakieś mm. Za godzinę się obudził i zjadł normalnie z piersi. Ale ile się upłakałam i zestresowałam zanim mąż z tym mlekiem wrócił. Dlatego warto mieć dla własnej psychiki jedną paczkę mleka ja tak uważam. Ile byłam spokojniejsza, że w razie w będzie miał co jeść. No to tyle
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-01-05 o 12:43 |
||
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- nie lubię majonezu :P chyba że w jakiejś sałatce, ale też nie za wiele :P |
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie mm wzielyscie w koncu na poczatek? Nie chcialam kupowac ale chyba jednak poszukam czegoś na wszelki wypadek...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3528 |
|
Rozeznanie
|
Nebula powiedzieli mi ze jak coś się dzieje to na ip tam zrobią ktg,ale ja czuje się dobrze a boję się ze jak nasciemniam to mnie zostawia na patologii ...
Ale jak odczuwasz skurcze to ja bym pojechała na Twoim miejscu |
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, niezlego stresa przezylas.... Ja wzielam z rossmanna dwie saszetki bebilon1
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Baby, 18h od odejscia wod? Cos dlugo :/ a tlen dzidziuś bierze pępowina '
Magda, zdecydowałas co chcesz na prezent? Mojakaren, to @ miałaś tak jak ja z tym że ja 21.04 miałam transfer, a na początku maja juz test ciążowy wychodzil dodatni.Kogiel, idź na jakas ip i powiedz ze martwisz się, bo dzidziuś się słabo rusza. Powinni zrobić ktg. Nie można po dobroci to trzeba sposobem.... Nie musisz się zgadzać na pozostanie w szpitalu. Nebula, dobry pomysł żebyś sprawdziła, co się tam u ciebie dzieje. Ewula, kciuki!
|
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dziewczyn z okolic Bydgoszczy. http://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgosz...#BoxLokBydLink
dobry news oby więcej lekarzy miało takie podejście.
|
|
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
3 majcie się w tych szpitalach !! Czytam na bieżąco ale mam natłok prac w domu. Cieszcie się ze macie tzetow!!
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
U nas już położna była, pokazała ćwiczenia i mam ćwiczyć mięśnie. Mały przybrał 100 g.
Kasia Ty chyba pytałaś o zlewanie mleka. Pytałam położnej bo ja na piątek muszę przyszykować. I z jednego dnia można zlewać do jednego. W lodówce może 24h a w zamrażalce mówiła że takiego noworodka to tak miesiąc nie więcej. Później im dziecko starsze to ten czas się wydłuży. |
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
kogiel jak masz możliwość to celuj w inny szpital byle tylko załapac się no kurde w końcu Ci się nalezy!
kinga to faktycznie miałaś stresu, ale drugi wniosek jest taki, że mleko to sie jednak szybko produkuje! baby ja biorę Enafamil dziewczyny gdzie kupowałyście te kosze na pranie dziecia / kosze na zabawki?
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki kochana. Cenne informacje
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3537 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-01-05 o 14:08 |
|||||
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Poprasowalam kolejna partie w rozmiarze 62, ostatnia konczy sie prac i juz wszystko dzieciowe bedzie ogarniete
zrobilam jeszcze porzadek w papierach ciazowych, wszystko mam poukladane chronologicznie i gotowe do rodzenia, torba zreorganizowana i dopieta Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne ze tak
![]() A powiedzcie jakie bralyscie (jak w ogole bralyscie) herbatki z kopru wloskiego? Specjalne dla niemowlakow czy moze byc taki najzwyklejszy apteczny?
|
#3540 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale gdzie tu go wykorzystać, jak codziennie musimy gdzieś jechać = wstajemy rano i szybo-szybko i nie ma czasu na wypasione śniadanka ![]() Cytat:
Dlatego raz jest przerwa 3h, a raz 2h, zależy kiedy się obudzi. On w nocy je mniej, dlatego budzi się za 2h,bo jest mniej najedzony.Cytat:
Niby tak, ale moja tolerancja innych ludzi przewiduje nie więcej niż 3 osobowe sale ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziecko stymuluje produkcję i masz tyle mleka,ile dziecko potrzebuje. Jak dziecko ma dni wiszenia na cycku, to po prostu sobie 'składa zamówienie' na większą ilość ![]() Ja jak KP to jestem zadowolona, bo karmie co 3h i po tych 3h piersi są dość nabrzmiałe, ale nie tak jak przy laktatorze, że po 2h jak się nie odciągnęłam, to mi cycki rozrywało - bo laktator nie wie, ile ja tego mleka potrzebuję. A dziecko wie ![]() Cytat:
My po wizycie. Generalnie wsio okej, mlody wazy 2890 Przybrał 290g w tydzień. Jedyne zastrzeżęnie, to na nóżce i karku mamy naczyniaka. Ale ma zniknąć.
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

za wizyte! 

no i że na skurcze nie czekać dłużej niż 6 godzin. Chyba że wody zielone to odrazu do szpitala.
08.09.2012 

Jak ja to wysiedzę to nie mam zielonego pojęcia