|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Co do szyjki, mój gin nie mierzy w ogóle, mówi tylko że zamknięta i trzyma, i że łożysko daleko od szyjki (= nie napiera na nią = sytuacja stabilna). I że na tym etapie ciąży może się już skracać, ale nie mówił jak bardzo.
Czkawkę widziałam jak dotąd raz (takie lekkie podskakiwanie brzucha), pewnie jest częściej ale jak się nie przyglądam to nie wiem (u mnie to bardziej widać niż czuć). Wróciłam z 3 km spaceru, a teraz zalegnę na kanapie i zacznę składać koszyk na gemini. Chociaż nie wiem czy po zakupach Monikmi zostało im cokolwiek w magazynie
|
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dorka ja piore wszystko i prasuje. Nowe bardziej szkodzi niz uzywane. W tych fabrykach nie wiadomo kto paluchami dotyka, a wczesniej jeszcze produkcja materialu. Koniecznie trzeba wyprac.
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki to model? Ja po wizycie w hurtowni i po przeglądnięciu wózków totalnie zmieniłam moje typy. Bebetto odpadają, nie chcę oczywiście nic nikomu sugerować, bo to indywidualna kwestia, ale mi źle się je prowadziło. Za to baby design dotty ![]() Poza tym kupiłam 10 pieluch tetrowych tych podwójnie tkanych, koszulę i szlafrok, białe, gładkie bez żadnych zwierzątek butelki antykolkowe tommee tippee, majtki siateczkowe, paczkę bella mama i wkładki laktacyjne. Zapomniałam tylko o przewijaku przed wyjściem, chociaż juz był wybrany.---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Kallina, dużo zdrowia, szczęścia i radości! |
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
a pierzecie ręcznie czy do pralki wszystko (mam na myśli rożki, kombinezony itp nie ubranka) ?
![]() moja ma czkawki jakby cyklicznie - kilka razy w jeden dzień potem przez kilka dni nie czuje i potem znowu. Raz miała czkawkę jak miałam ktg to śmiesznie było słychać ![]() czasami jak ma mocna czkawkę to cały brzuch skacze a czasami delikatnie - najbardziej nie lubię jak się ustawi tak że mi pęcherz skacze |
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoneczko to uzywany z olx
ja nic nowego nie kupuje oprócz apteki i kosmetyków no i lozeczka bo nikt mi białego nie oferuje heheh---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Nadia kolorek kocyka to beżowy ![]() Fasolka standardowe łóżeczko to 120x60 mysle ze wystarczy nie ma co zagracac pokoju ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Fasolka spacerek chetnie ale jak będzie cieplej dzis nie wychodzę z domu i jeszcze księdza dzis mamy:/ mam nadzieje ze przyjdzie nowy nie kumaty bo probosz wypytke robi straszna :/ kiedys sie dziwil ze jeszcze tu mieszkacie? Bo wie ze dom budujemy pasuje mu powiedziec no nam sie cala wies na dom nie zrzuca jak księdzu :/ |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
będę prała wszystko, nie wiem kto to dotykał w sklepie, przy produkcji a i przy produkcji materiału też nie wiem w jakich warunkach było. Swoje wszystkie nowe rzeczy piorę wiec tym bardziej wszystko dla dziecka przepiorę.
Kiedyś w Polsce sąsiadka opowiadała, jak jej znajoma pracowała w jakiejś fabryce ciuchów i mówiła, że zwierzęta (koty to chyba były) normalnie chodziły po materiałach i siusiały na nie i nikt się tym nie przejmował ![]() Cytat:
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Dorka piore wszystko w 60 stopniach w pralce. Potem wkladam do suszarki elektrycznej na poziom 2 i na koniec prasuje na trojce. Maz mi kupil proszki do prania i plyn do plukania formy Yelp i jedziemy
|
#3039 |
|
Rozeznanie
|
Darolka są 3 sklepy we Wrocławiu nazywa się http://askot.home.pl/Nasze-sklepy ja byłam w tym największym ul. Zakrzowska
![]() Moonunit dzięki kochana ![]() Chyba jakiś wirus panuję mój M też chory leży i marudzi... Boziuuu daj mi siły i cierpliwości![]() Fasolka kurcze chyba też zdecyduje się na szarą wersje tak widzę wizualnie do wszystkiego będzie pasowało ![]() Nadia doskonale Cię rozumiem też tak mam muszę chociaż na jakieś 45 wyjść na świeże powietrze ![]() Dziewczyny gratulację kolejnych tygodni!!! ![]() Neesea mocne kciuki za wizytę ![]() Ktoregos_dnia!!! Ja mam to samo!!!! Wczoraj zobaczyłam ten wózek i się zakochałam!!! Baby desing dotty |
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powrzucam na program dziecięcy. Trochę mi szkoda, bo nowiutkie to takie ładne, ale wiem że trzeba. |
|
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
No w sumie opcja przerobienie lozeczka na takie luźne dla starszego jest fajna
gorzej jak drugie wyskoczy to wtedy trzeba kolejne kupować a lozka dla większego dziecka sa śliczne moja koleżanka dla zachęty młodemu kupiła taki samochod lóżko zachwycony spal bez placzu i kiwnięcia palcem
|
|
|
|
#3042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natalka 25.05.2009 Edytowane przez darolka Czas edycji: 2016-01-05 o 15:31 |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coś Ty czyli jednak to nie tylko moje wrażenie w sklepie był ten różowo-szary ale TŻ kręcił nosem na róż, drugi był beżowy? Jasno brązowy? też mi się podobał i szary. Ten ostatni najmniej. Chciałabym zobaczyć szaro-turkusowy na żywo, bo wydaje mi się ładny Na ten moment chyba brałabym beż
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Boli mnie brzuch jak na okres.. I już sama nie wiem, czy boli bo boli mnie wszystko - głowa, żebra, kręgosłup, czy coś jest nie tak. Tż wychodzi zaraz do pracy a nie chce siać paniki i go fatygować na ip. Nie mam nospy, a nie wiem czy jeden apap mi pomoże :-/
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Firma El-Jot, kolor granatowo-niebieski, trójkołowiec. To już 5-letni staruszek
wtedy mi się podobał. Coś podobnego do tego tyle, że przednie koła jedno przy drugim i inne kolory.![]() Będzie stał u moich rodziców w domu. Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Może przestać boleć ale nospa jest rozkurczowa, to nie to samo co apap. Może weź dwa apapy? Odpoczywasz? Jaką masz temperaturę? Mnie dziś okropnie bolało podbrzusze ale przeszło bez niczego. Mała była wtedy bardzo aktywna i miałam wrażenie, że szykuje się do wyjścia..
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-01-05 o 15:48 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pranie dzieciece ten program ma 95 ` wiekszosc rzeczy prac w takiej temp nie wolno. Ja czytam metki i piore w 40 ` zazwyczaj ale zostawiam ten program dzieciecy tam jest wtedy dlugie plukanie itp.
Wrocilismy z hurtowni Jakie macie rozmiary wanienek? Kupilismy wszystko w sumie dla dzidzia oprocz kocyka bo z tego wzoru co mi sie podobalo byly ino rozowe :p |
|
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dark
a nie masz jak sama skoczyc do apteki po nospę czy deespę?weź ciepły prysznic albo kąpiel Cytat:
![]() Cytat:
chciałabym widzieć jego minę ![]() Zrobiłam milky waya, popakowałam prezenty na jutro, powiesiłam pranie i jestem tak przyjemnie zmęczona ![]() W piatek idziemy na chrzciny, do kuzynostwa. Myślicie, że sama kasa wystarczy? Byliśmy już w odwiedzinach i zanieśliśmy ciuch i zabawkę. Nie chce mi się znowu myśleć nad jakims rzeczowym prezentem, tym bardziej że maluch ma wszystko, a nie chcę nieść im 10tego kocyka itp. |
||
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee, nie jest źle chociaż po ramie widać, że teraz zupełnie inna jest konstrukcja
|
|
|
|
|
#3050 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja oglądałam, ale Riko Nano, jest moim nr 2 w kategorii wózkowej. Na żywo bardzo mi podpasował
![]() No ten Krystian to nawet nie najgorsza opcja Tż się przyznał że myślał o Cristiano Ronaldo ale powiedział że to też ładne imię dla chłopca chociaż ja pierwsze skojarzenie mam z Christianem Greyem Cytat:
daj znać po wizycie! ![]() Cytat:
ale mega jest ta apteka, wszystko takie ekstra zabezpieczone i dostałam próbki z ziaji, na pewno wrócę jeszcze do zakupów tam Apap chyba nie działa tak jak nospa, weź magnez większą dawkę jak masz, wypij meliskę i się połóż na lewym boku, będzie dobrze tylko nie panikuj Kuriera-Bolka zwolnili przed świętami Zamówiłam przewijak żeby włożyć go w tą ramkę na komodzie i oczywiście się nie mieści! Myślałam że się rozwyję, tak bardzo podoba mi się wzór że na pewno go nie odeślę, trzeba będzie przerobić tą ramkę na niego ![]() Uprałam kolejną partię ubranek ale powooooli idzie... piorę w 60 stopniach, do prania mam Jelp proszek i płyn. Właczam drugie płukanie bo nie mam takiego programu dla dzieciaczków niestety. Zaraz pochwalę się zakupami, tylko niech mnie twardnienie brzucha puści -dziś nie współpracuje ze mną w ogóle ![]() Mooooniaaaa pieniądze to zawsze najlepszy prezent szczególnie jak Maluch ma już wszystko co mu do szczęścia potrzebne
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2016-01-05 o 16:06 |
||
|
|
|
#3051 |
|
Konto usunięte
|
Nie upadlam ale tak mnie wygielo ze teraz boli mnie krzyż u dołu i jak wstaje to podbrzusze tak jakbym miała zakwasy czy coś. Jak lecialam to aby myslalam żeby nie na brzuch. Ale mała się wierci wiec chyba jest ok
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Najlepiej by było coś rozkurczowego, nie może tż skoczyć do apteki przed pracą? Albo ciepła kąpiel na rozluźnienie mięśni..
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie co moja siostra upolowała w lumpku na lato dla Oliwki
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Pojeździłam wózkami.
i mój typ na chwilę obecną to Expander Mondo. Wahałam się między nim, a Bebetto Torino, ale płynniej się prowadzi Expander.![]() I kupiłam tylko ręcznik dla małej. Wszystko inne dorwę taniej na Allegro.
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie robię projekt przemeblowania w pokoju i stwierdzam, że jedyne wyjście to przesunąć ścianę albo w magiczny sposób powiększyć pokój
Już wiem, że nasze łóżko musi iść pod okno, ale jak pomieścić w nim jeszcze szafę, komodę, przewijak, fotel do karmienia i łóżeczko dla dziecka? Wykituję. Komoda się już nie zmieści na bank. Ewentualnie wcisnę do pokoju tak: nasze łóżko, łóżeczko dziecka, szafa nasza, przewijak, fotel do karmienia. Po ciuszki będę latała obok do pokoju, przewijak mam inny jeszcze taki na komodę to będzie awaryjnie w drugim pokoju (drugi pokój docelowy dzidka jak podrośnie i będzie sam zasypiał), tam będę jego wszystkie ciuszki i gadżety, ale masakra. Osłabia mnie już to wszystko. ![]() Lecę do Tesco, mąż zawsze dzwoni "będę za 10 minut , bądź już gotowa" Ten to ma poczucie humoru
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piona! W końcu ktoś oprócz mnie docenił expandera jaki kolor się Wam spodobał ? i jak cenowo tam u Was wychodzi? -tak w ramach porównania pytam
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
Ktoregos_dnia ja miałam okazję tym pojezdzic po sklepie i tym kolorku się zakochałam bo na żywo jeszcze ładniejszy!!!
http://nodik.pl/wozek-wielofunkcyjny...FaXOcgodNO4INw Ja wczęsniej nie miałam żadnego faworyta wszystkie były dla mnie ok wózki najbardziej zastanawiałam się nad x-landerem ale cenowo drogo i bez amortyzacji. Baby design prowadziłam jedną ręką kółeczka eleganco skręcały mięciutki pierwszy raz zakochałam się w wózku ![]() Lecę do SR do później Dark weź no spe i magnez Moniaaaa kasa ok możesz dokupić jakąś ładną łyżeczkę z grawerą lub książeczkę teraz są fajne opisowe i na zdjęcia
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2w 1 kosztował 1400zł. ![]() Co do koloru, to nie mogę się zdecydować. Podoba mi się Navy Blue i Scarlet. A Ty jaki brałaś?
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam 5 pieluch flanelowych za 20 zl
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2016-01-05 o 16:38 |
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

butelki antykolkowe tommee tippee, majtki siateczkowe, paczkę bella mama i wkładki laktacyjne. Zapomniałam tylko o przewijaku przed wyjściem, chociaż juz był wybrany.

Boziuuu daj mi siły i cierpliwości

daj znać po wizycie!
Już wiem, że nasze łóżko musi iść pod okno, ale jak pomieścić w nim jeszcze szafę, komodę, przewijak, fotel do karmienia i łóżeczko dla dziecka? Wykituję. Komoda się już nie zmieści na bank. Ewentualnie wcisnę do pokoju tak: nasze łóżko, łóżeczko dziecka, szafa nasza, przewijak, fotel do karmienia. Po ciuszki będę latała obok do pokoju, przewijak mam inny jeszcze taki na komodę to będzie awaryjnie w drugim pokoju (drugi pokój docelowy dzidka jak podrośnie i będzie sam zasypiał), tam będę jego wszystkie ciuszki i gadżety, ale masakra. Osłabia mnie już to wszystko.