Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 15:04   #3031
MilkaPlus1
Raczkowanie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Co do szyjki, mój gin nie mierzy w ogóle, mówi tylko że zamknięta i trzyma, i że łożysko daleko od szyjki (= nie napiera na nią = sytuacja stabilna). I że na tym etapie ciąży może się już skracać, ale nie mówił jak bardzo.

Czkawkę widziałam jak dotąd raz (takie lekkie podskakiwanie brzucha), pewnie jest częściej ale jak się nie przyglądam to nie wiem (u mnie to bardziej widać niż czuć).

Wróciłam z 3 km spaceru, a teraz zalegnę na kanapie i zacznę składać koszyk na gemini. Chociaż nie wiem czy po zakupach Monikmi zostało im cokolwiek w magazynie
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:06   #3032
verrerie
Rozeznanie

Dorka ja piore wszystko i prasuje. Nowe bardziej szkodzi niz uzywane. W tych fabrykach nie wiadomo kto paluchami dotyka, a wczesniej jeszcze produkcja materialu. Koniecznie trzeba wyprac.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:12   #3033
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Mamy go nadal ale co ja się z nim namęczyłam.:

A jaki to model?

Ja po wizycie w hurtowni i po przeglądnięciu wózków totalnie zmieniłam moje typy. Bebetto odpadają, nie chcę oczywiście nic nikomu sugerować, bo to indywidualna kwestia, ale mi źle się je prowadziło. Za to baby design dotty Parkowałam jednym palcem między innymi wózkami. Dla mnie idealny

Poza tym kupiłam 10 pieluch tetrowych tych podwójnie tkanych, koszulę i szlafrok, białe, gładkie bez żadnych zwierzątek butelki antykolkowe tommee tippee, majtki siateczkowe, paczkę bella mama i wkładki laktacyjne. Zapomniałam tylko o przewijaku przed wyjściem, chociaż juz był wybrany.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Kallina, dużo zdrowia, szczęścia i radości!
Stary 2016-01-05, 15:14   #3034
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

a pierzecie ręcznie czy do pralki wszystko (mam na myśli rożki, kombinezony itp nie ubranka) ?

moja ma czkawki jakby cyklicznie - kilka razy w jeden dzień potem przez kilka dni nie czuje i potem znowu. Raz miała czkawkę jak miałam ktg to śmiesznie było słychać
czasami jak ma mocna czkawkę to cały brzuch skacze a czasami delikatnie - najbardziej nie lubię jak się ustawi tak że mi pęcherz skacze
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:22   #3035
Bonku
Wtajemniczenie

Słoneczko to uzywany z olx ja nic nowego nie kupuje oprócz apteki i kosmetyków no i lozeczka bo nikt mi białego nie oferuje heheh

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Nadia kolorek kocyka to beżowy

Fasolka standardowe łóżeczko to 120x60 mysle ze wystarczy nie ma co zagracac pokoju

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Fasolka spacerek chetnie ale jak będzie cieplej dzis nie wychodzę z domu i jeszcze księdza dzis mamy:/ mam nadzieje ze przyjdzie nowy nie kumaty bo probosz wypytke robi straszna :/ kiedys sie dziwil ze jeszcze tu mieszkacie? Bo wie ze dom budujemy pasuje mu powiedziec no nam sie cala wies na dom nie zrzuca jak księdzu :/
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:23   #3036
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
czy pierzecie też nowe kocyki, rożki itp?
będę prała wszystko, nie wiem kto to dotykał w sklepie, przy produkcji a i przy produkcji materiału też nie wiem w jakich warunkach było. Swoje wszystkie nowe rzeczy piorę wiec tym bardziej wszystko dla dziecka przepiorę.
Kiedyś w Polsce sąsiadka opowiadała, jak jej znajoma pracowała w jakiejś fabryce ciuchów i mówiła, że zwierzęta (koty to chyba były) normalnie chodziły po materiałach i siusiały na nie i nikt się tym nie przejmował

Cytat:
Jeśli masz dość miejsca to weź większe, wystarczy na dłużej fajne są łóżeczka ze ściąganym bokiem, a dokłada się tylko niską barierkę żeby dziecko nie wypadło.
Właśnie takie zamówiliśmy
Stary 2016-01-05, 15:24   #3037
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
pasuje mu powiedziec no nam sie cala wies na dom nie zrzuca jak księdzu :/

To by chyba zakończyło wywiad
Stary 2016-01-05, 15:25   #3038
verrerie
Rozeznanie

Dorka piore wszystko w 60 stopniach w pralce. Potem wkladam do suszarki elektrycznej na poziom 2 i na koniec prasuje na trojce. Maz mi kupil proszki do prania i plyn do plukania formy Yelp i jedziemy

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:27   #3039
gosza82
Rozeznanie

Darolka są 3 sklepy we Wrocławiu nazywa się http://askot.home.pl/Nasze-sklepy ja byłam w tym największym ul. Zakrzowska

Moonunit dzięki kochana

Chyba jakiś wirus panuję mój M też chory leży i marudzi...Boziuuu daj mi siły i cierpliwości

Fasolka kurcze chyba też zdecyduje się na szarą wersje tak widzę wizualnie do wszystkiego będzie pasowało

Nadia doskonale Cię rozumiem też tak mam muszę chociaż na jakieś 45 wyjść na świeże powietrze

Dziewczyny gratulację kolejnych tygodni!!!

Neesea mocne kciuki za wizytę

Ktoregos_dnia!!! Ja mam to samo!!!! Wczoraj zobaczyłam ten wózek i się zakochałam!!! Który kolor Ci się podoba najbardziej??!!
Baby desing dotty
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:28   #3040
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
a pierzecie ręcznie czy do pralki wszystko (mam na myśli rożki, kombinezony itp nie ubranka) ?

Ja powrzucam na program dziecięcy. Trochę mi szkoda, bo nowiutkie to takie ładne, ale wiem że trzeba.
Stary 2016-01-05, 15:28   #3041
Bonku
Wtajemniczenie

No w sumie opcja przerobienie lozeczka na takie luźne dla starszego jest fajna gorzej jak drugie wyskoczy to wtedy trzeba kolejne kupować a lozka dla większego dziecka sa śliczne moja koleżanka dla zachęty młodemu kupiła taki samochod lóżko zachwycony spal bez placzu i kiwnięcia palcem
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:29   #3042
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Fjolek masz jakąś maść na blizny na oku? Ja bliznę będę chyba tylko psikała Octeniseptem, na to jakiś opatrunek silikonowy może, jak się zagoi to spróbuję Cepan i alatan
Ja po blizny po cc niczym nie smarowalam i mam ja bardzo cienką i niewidoczna ale Natalce blizny po operacji na główce jak była malutka smarowalam mascia CONTRATUBEKS. Lekarz polecił

Edytowane przez darolka
Czas edycji: 2016-01-05 o 15:31
darolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:34   #3043
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Ktoregos_dnia!!! Ja mam to samo!!!! Wczoraj zobaczyłam ten wózek i się zakochałam!!! Który kolor Ci się podoba najbardziej??!!
Baby desing dotty

No coś Ty czyli jednak to nie tylko moje wrażenie w sklepie był ten różowo-szary ale TŻ kręcił nosem na róż, drugi był beżowy? Jasno brązowy? też mi się podobał i szary. Ten ostatni najmniej. Chciałabym zobaczyć szaro-turkusowy na żywo, bo wydaje mi się ładny Na ten moment chyba brałabym beż Bardzo ładnie wyglądał. A Tobie? Też Ci się tak lekko go prowadzilo? Ja jak tylko na sklep wyjechałam to poczułam różnicę, później pierwszy zakręt i już wiedziałam, że jest miłość
Stary 2016-01-05, 15:39   #3044
Darkanddark
Zakorzenienie

Boli mnie brzuch jak na okres.. I już sama nie wiem, czy boli bo boli mnie wszystko - głowa, żebra, kręgosłup, czy coś jest nie tak. Tż wychodzi zaraz do pracy a nie chce siać paniki i go fatygować na ip. Nie mam nospy, a nie wiem czy jeden apap mi pomoże :-/
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:44   #3045
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A jaki to model?
Firma El-Jot, kolor granatowo-niebieski, trójkołowiec. To już 5-letni staruszek wtedy mi się podobał. Coś podobnego do tego tyle, że przednie koła jedno przy drugim i inne kolory.
Będzie stał u moich rodziców w domu.
Cytat:
Bo wie ze dom budujemy pasuje mu powiedziec no nam sie cala wies na dom nie zrzuca jak księdzu :/

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Nie mam nospy, a nie wiem czy jeden apap mi pomoże :-/
Może przestać boleć ale nospa jest rozkurczowa, to nie to samo co apap. Może weź dwa apapy? Odpoczywasz? Jaką masz temperaturę? Mnie dziś okropnie bolało podbrzusze ale przeszło bez niczego. Mała była wtedy bardzo aktywna i miałam wrażenie, że szykuje się do wyjścia..

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2016-01-05 o 15:48
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:50   #3046
misia880
Zakorzenienie

U mnie pranie dzieciece ten program ma 95 ` wiekszosc rzeczy prac w takiej temp nie wolno. Ja czytam metki i piore w 40 ` zazwyczaj ale zostawiam ten program dzieciecy tam jest wtedy dlugie plukanie itp.

Wrocilismy z hurtowni
Jakie macie rozmiary wanienek?

Kupilismy wszystko w sumie dla dzidzia oprocz kocyka bo z tego wzoru co mi sie podobalo byly ino rozowe :p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:51   #3047
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dark
a nie masz jak sama skoczyc do apteki po nospę czy deespę?weź ciepły prysznic albo kąpiel

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Dorka ja piore wszystko i prasuje. Nowe bardziej szkodzi niz uzywane. W tych fabrykach nie wiadomo kto paluchami dotyka, a wczesniej jeszcze produkcja materialu. Koniecznie trzeba wyprac.
W fabryce jak w fabryce, ale w sklepie tyle brudnych paluchów maca

Cytat:
[/COLOR]Fasolka spacerek chetnie ale jak będzie cieplej dzis nie wychodzę z domu i jeszcze księdza dzis mamy:/ mam nadzieje ze przyjdzie nowy nie kumaty bo probosz wypytke robi straszna :/ kiedys sie dziwil ze jeszcze tu mieszkacie? Bo wie ze dom budujemy pasuje mu powiedziec no nam sie cala wies na dom nie zrzuca jak księdzu :/
Powiedz powiedz! chciałabym widzieć jego minę

Zrobiłam milky waya, popakowałam prezenty na jutro, powiesiłam pranie i jestem tak przyjemnie zmęczona
W piatek idziemy na chrzciny, do kuzynostwa. Myślicie, że sama kasa wystarczy? Byliśmy już w odwiedzinach i zanieśliśmy ciuch i zabawkę. Nie chce mi się znowu myśleć nad jakims rzeczowym prezentem, tym bardziej że maluch ma wszystko, a nie chcę nieść im 10tego kocyka itp.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:53   #3048
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Firma El-Jot, kolor granatowo-niebieski, trójkołowiec. To już 5-letni staruszek wtedy mi się podobał. Coś podobnego do tego tyle, że przednie koła jedno przy drugim i inne kolory..

Eee, nie jest źle chociaż po ramie widać, że teraz zupełnie inna jest konstrukcja
Stary 2016-01-05, 16:00   #3049
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, nie jest źle chociaż po ramie widać, że teraz zupełnie inna jest konstrukcja
Nie jest to "namiot" ale tak jak mówisz rama nie z tej epoki
Stary 2016-01-05, 16:01   #3050
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś zdanie na temat wózków Rico Brano ?
Ja oglądałam, ale Riko Nano, jest moim nr 2 w kategorii wózkowej. Na żywo bardzo mi podpasował

Cytat:
I jeszcze według mnie Krystian to ładne imię
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Mi się też podoba imię Krystian
Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
imieKrystian jest sliczne
No ten Krystian to nawet nie najgorsza opcja Tż się przyznał że myślał o Cristiano Ronaldo ale powiedział że to też ładne imię dla chłopca chociaż ja pierwsze skojarzenie mam z Christianem Greyem

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
tymczasem zmykam do diabetologa na 13, proszę o kciuki! wracając zahaczę o tesco
daj znać po wizycie!

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Wlasnie jade na wizyte. Nadrobie Was pozniej Prosze o kciuki.

Cytat:
Napisane przez MilkaPlus1 Pokaż wiadomość
Chociaż nie wiem czy po zakupach Monikmi zostało im cokolwiek w magazynie
Coś tam dla Was zostawiłam ale mega jest ta apteka, wszystko takie ekstra zabezpieczone i dostałam próbki z ziaji, na pewno wrócę jeszcze do zakupów tam

Cytat:
Boli mnie brzuch jak na okres..
Apap chyba nie działa tak jak nospa, weź magnez większą dawkę jak masz, wypij meliskę i się połóż na lewym boku, będzie dobrze tylko nie panikuj

Kuriera-Bolka zwolnili przed świętami nowy Pan był bardzo miły i wszyściutko wniósł mi do domu jak zobaczył moj brzucho, dostał napiwek bo zasłużył

Zamówiłam przewijak żeby włożyć go w tą ramkę na komodzie i oczywiście się nie mieści! Myślałam że się rozwyję, tak bardzo podoba mi się wzór że na pewno go nie odeślę, trzeba będzie przerobić tą ramkę na niego

Uprałam kolejną partię ubranek ale powooooli idzie... piorę w 60 stopniach, do prania mam Jelp proszek i płyn. Właczam drugie płukanie bo nie mam takiego programu dla dzieciaczków niestety.

Zaraz pochwalę się zakupami, tylko niech mnie twardnienie brzucha puści -dziś nie współpracuje ze mną w ogóle

Mooooniaaaa pieniądze to zawsze najlepszy prezent szczególnie jak Maluch ma już wszystko co mu do szczęścia potrzebne

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2016-01-05 o 16:06
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:02   #3051
201610051940
Konto usunięte

Nie upadlam ale tak mnie wygielo ze teraz boli mnie krzyż u dołu i jak wstaje to podbrzusze tak jakbym miała zakwasy czy coś. Jak lecialam to aby myslalam żeby nie na brzuch. Ale mała się wierci wiec chyba jest ok
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:11   #3052
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Nie upadlam ale tak mnie wygielo ze teraz boli mnie krzyż u dołu i jak wstaje to podbrzusze tak jakbym miała zakwasy czy coś. Jak lecialam to aby myslalam żeby nie na brzuch. Ale mała się wierci wiec chyba jest ok
Pewnie naciągłaś mięśnie skoro boli jak zakwasy

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Boli mnie brzuch jak na okres.. I już sama nie wiem, czy boli bo boli mnie wszystko - głowa, żebra, kręgosłup, czy coś jest nie tak. Tż wychodzi zaraz do pracy a nie chce siać paniki i go fatygować na ip. Nie mam nospy, a nie wiem czy jeden apap mi pomoże :-/
Najlepiej by było coś rozkurczowego, nie może tż skoczyć do apteki przed pracą? Albo ciepła kąpiel na rozluźnienie mięśni..
Stary 2016-01-05, 16:13   #3053
_emma
Zakorzenienie

Zobaczcie co moja siostra upolowała w lumpku na lato dla Oliwki h&m i next 12312497_971315869597066_834777416_n.jpg
Stary 2016-01-05, 16:24   #3054
_polly_
Zakorzenienie

Pojeździłam wózkami. i mój typ na chwilę obecną to Expander Mondo. Wahałam się między nim, a Bebetto Torino, ale płynniej się prowadzi Expander. I do tego w spacerówce tam gdzie są nogi, jest osłonięte folią, co się będzie łatwo czyściło, a taka skóra nie wiem czy się nie zacznie kruszyć.
I kupiłam tylko ręcznik dla małej. Wszystko inne dorwę taniej na Allegro.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:26   #3055
fasolka1987
Zadomowienie

A ja właśnie robię projekt przemeblowania w pokoju i stwierdzam, że jedyne wyjście to przesunąć ścianę albo w magiczny sposób powiększyć pokój Już wiem, że nasze łóżko musi iść pod okno, ale jak pomieścić w nim jeszcze szafę, komodę, przewijak, fotel do karmienia i łóżeczko dla dziecka? Wykituję. Komoda się już nie zmieści na bank. Ewentualnie wcisnę do pokoju tak: nasze łóżko, łóżeczko dziecka, szafa nasza, przewijak, fotel do karmienia. Po ciuszki będę latała obok do pokoju, przewijak mam inny jeszcze taki na komodę to będzie awaryjnie w drugim pokoju (drugi pokój docelowy dzidka jak podrośnie i będzie sam zasypiał), tam będę jego wszystkie ciuszki i gadżety, ale masakra. Osłabia mnie już to wszystko.

Lecę do Tesco, mąż zawsze dzwoni "będę za 10 minut , bądź już gotowa" Ten to ma poczucie humoru
Stary 2016-01-05, 16:28   #3056
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Zobaczcie co moja siostra upolowała w lumpku na lato dla Oliwki h&m i next Załącznik 6115568
Śliczności

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Pojeździłam wózkami. i mój typ na chwilę obecną to Expander Mondo.
Piona! W końcu ktoś oprócz mnie docenił expandera jaki kolor się Wam spodobał ? i jak cenowo tam u Was wychodzi? -tak w ramach porównania pytam

Stary 2016-01-05, 16:30   #3057
gosza82
Rozeznanie

Ktoregos_dnia ja miałam okazję tym pojezdzic po sklepie i tym kolorku się zakochałam bo na żywo jeszcze ładniejszy!!!

http://nodik.pl/wozek-wielofunkcyjny...FaXOcgodNO4INw

Ja wczęsniej nie miałam żadnego faworyta wszystkie były dla mnie ok wózki najbardziej zastanawiałam się nad x-landerem ale cenowo drogo i bez amortyzacji. Baby design prowadziłam jedną ręką kółeczka eleganco skręcały mięciutki pierwszy raz zakochałam się w wózku

Lecę do SR do później

Dark weź no spe i magnez

Moniaaaa kasa ok możesz dokupić jakąś ładną łyżeczkę z grawerą lub książeczkę teraz są fajne opisowe i na zdjęcia
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:35   #3058
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Piona! W końcu ktoś oprócz mnie docenił expandera jaki kolor się Wam spodobał ? i jak cenowo tam u Was wychodzi? -tak w ramach porównania pytam

2w 1 kosztował 1400zł. Do soboty mam czas żeby się namyśleć.
Co do koloru, to nie mogę się zdecydować. Podoba mi się Navy Blue i Scarlet. A Ty jaki brałaś?

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:37   #3059
misia880
Zakorzenienie

Kupilam 5 pieluch flanelowych za 20 zl

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2016-01-05 o 16:38
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:49   #3060
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość

2w 1 kosztował 1400zł. Do soboty mam czas żeby się namyśleć.
Co do koloru, to nie mogę się zdecydować. Podoba mi się Navy Blue i Scarlet. A Ty jaki brałaś?
Ooo cena ekstra, bardzo się opłaca ale biały stelaż z budką z ekoskóry, tak? Ja wybrałam kolor Grey Fox ale na szarym stalażu, więc tapicerka materiałowa, taki full szaraczek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości