Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 14:16   #2041
ja1003
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
ja cos slyszalam, ale nie wczytywalam sie w szczegoły... niestety...coraz czesciej jest tak, ze ksiadz nie jest juz sluzba z powolania, a zwyklym zawodem... tylko niestety przez to coraz wiecej mlodych ludzi przestaje chodzic do kosciola...
mój brat jest ministrantem. Jak mieliśmy poprzedniego proboszcza chodził na każdą mszę służyć, zdarzało się, że jak w tyg były rano i wieczorem to na obie szedł. Teraz mamy nowego, innego. Młodym się podoba bo robi krótkie msze i bardzo krótkie kazania, starsi go z błotem równają, ale fakt faktem dzieci do kościoła przyciągnąć nie umie. Dawniej na roraty, nawet ja, a miałam juz wtedy skończone 18lat, latałam z uśmiechem na ustach i ciekawością co to dziś będzie. Na prawdę dzieci się pchały drzwiami i oknami, teraz na roratach było tyle dzieciaków, że na palcach obu rąk szło policzyć. Z dawnym proboszczem cała wieś robiła stajenkę bożonarodzeniową (zrobił ulice, każdego dom był, jakieś fontanny, cuda wianki), a teraz? 5 figurek na krzyż, do tego powieszonych gdzieś wysoko pod sufitem, że dzieciaki tego nie widzą.
Ja na obecnego proboszcza nie narzekam. Poszedł mi nie raz na rękę i nie zaszkodził, ale np moi sąsiedzi wolą jechać do innej miejscowości niż iść do nas.
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 14:19   #2042
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
ja cos slyszalam, ale nie wczytywalam sie w szczegoły... niestety...coraz czesciej jest tak, ze ksiadz nie jest juz sluzba z powolania, a zwyklym zawodem... tylko niestety przez to coraz wiecej mlodych ludzi przestaje chodzic do kosciola...

tak to prawda...ja własnie przez nich nie chodzę do kościoła... a raczej chodzę gdy ich tam nie ma W chodzę z Boryskiem do kościoła gdy jestesmy na spacerze, pomodle się, podziękuję za to co mam i wychodzę

Zabierają głos we wszystkim a nie powinni..
Stary 2016-01-05, 14:37   #2043
Jess922
Zakorzenienie

Moim zdaniem glupota jest to,ze ksieza nie moga miec rodzin. Mogliby wchodzic w zwiazki jak pastorzy i wiedzieli by wiecej o tym co na tych kazaniach prawia.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-05, 15:03   #2044
Mirabelka_90
Zadomowienie

U nas jak bylam mala byla msza dla dzieci. Stalismy z przodu, spiewalismy, pokazywalismy spiewajac. Na tej mszy nie bylo organisty tylko nasze katechetki i jednej z.noch maz gral na gitarze. Ksiadz nie robil typowego kazania tylko chodzil i zadawal pytania kto chcial mowil. Na roratach zbieralismy obrazki i kto mial wszystkie w nagrode jechal na wycieczke za darmo. Bylam w wadowicach. Uwielbialan chodzic do kosciola. Ale z czasem sie to zmienilo i juz tak fajnie nie jest.
A ana przygotowaniach do bierzmowania ogladalismt w kosciele na projektorze szkole uczuc
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:07   #2045
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem glupota jest to,ze ksieza nie moga miec rodzin. Mogliby wchodzic w zwiazki jak pastorzy i wiedzieli by wiecej o tym co na tych kazaniach prawia.

Znam tylko jednego księdza o ktorym nie słyszałam by miał kobiete.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Wyjezdzilismy sie po sklepach a mały jak zasnął w aucie tak śpi nadal pomimo rozbierania w domu i przekladania do łóżeczka. Kupiłam w końcu wszystkie,, szklanki,, do nowej zastawy bo wszystko wymieniam. Lampki do szampana, szklanki do kawy, whisky itd itd i obrus, podkładki, i dla Adasia kilka rzeczy wiec zadowolona z zakupów .
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:13   #2046
ja1003
Zadomowienie

Cytat:

Ja też się z tym zgadzam.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Znam tylko jednego księdza o ktorym nie słyszałam by miał kobiete.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Wyjezdzilismy sie po sklepach a mały jak zasnął w aucie tak śpi nadal pomimo rozbierania w domu i przekladania do łóżeczka. Kupiłam w końcu wszystkie,, szklanki,, do nowej zastawy bo wszystko wymieniam. Lampki do szampana, szklanki do kawy, whisky itd itd i obrus, podkładki, i dla Adasia kilka rzeczy wiec zadowolona z zakupów .
ja się wybieram na takie zakupy w sobotę
Stary 2016-01-05, 15:14   #2047
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Ja też się z tym zgadzam.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

ja się wybieram na takie zakupy w sobotę
Jedz, jedz, tylko najpierw jak sie,, udobrycha,, Tz to zauważyłam że nie psioczy na zakupach Nawet sam latał, wybierał, dobieral itd ;-)
Stary 2016-01-05, 15:27   #2048
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:

O dokladnie!

Ja z Zosia nie chodze do kosciola z przyczyn oczywistych, ale jakbym byla wierzaca to bym sobie zdecydowanie w taka pogode darowala. Tym bardziej, ze szybko sie wkurzam jak jakas "mocherowa babcia" krzywo spojrzy jak mi dziecko placze, a po co mam sie denerwowac, no po co
Ogolnie tak odnosnie starszych to przypomniala mi sie anegdotka na temat mojej pozal sie boze babci. Gdy moja mama zaszla w ciaze z siostra miala 36 lat. Od babci nasluchala sie, ze kto to widzial, w tym wieku rodzic itd. A w jakim wieku szanowna babcia rodzila moja mame? A no 35 lat! Kocham te hipokryzje ♡

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:33   #2049
MsLullaby
Zakorzenienie

U mnie w mieście w jednej parafii proboszcz miał kobietę i z nią dwójkę dzieci, pewnego dnia po koledzie zwinął kasę i tyle go widzieli policja oczywiście wezwana została ale wiadomo jak to w KK wszystko zostało zatajone

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

No i my do kościoła nie chodzimy, Bartek był raz na swoim chrzcie miał 1,5 roku a później juz w uk z koszyczkiem

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:22   #2050
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_mufinka Pokaż wiadomość
My nie chodzimy z małym do kościoła po pierwsze jest tam strasznie zimno i boję się żeby mały się nie przeziębił, po 2 jest to bardzo mały kościół, a ludzi dużo i z wózkiem pewnie bym musiała prawie pod ołtarzem stać :/ po 3 nasz wikary nie lubi dzieci! Jeszcze jak byłam w ciązy poszłam do kościoła z kuzynką i jej rocznym synkiem który w połowie mszy zaczął się zwyczajnie nudzić więc wyszłyśmy z nim na dwór pech chciał, że akurat szedł wikary i stwierdził że dzieci nie powinny przychodzić do kościoła, bo nie rozumieją przesłania Boga... Przecież to jest roczne dziecko! Jak mam mi tak samo powiedzieć to wole sobie darować msze, wiem że do kościoła chodzi się dla Boga nie dla księdza ale bardzo mnie zraził tym do siebie. I jeszcze nie chciał się zgodzić na msze z okazji roczku, chciałam aby była to msza z okazji pierwszych urodzin Kacpra i urodzin Tż bo ma tydzień po nim i się nie zgodził! Tż pewnie będzie chciał latem zabierać małego więc będziemy chodzić
My też nie chodzimy do kościoła, Igor z tych dzieciaków, że nie będzie mi chciał siedzieć w foteliku grzecznie, poza tym te wszystkie mochery, które tylko komentują jak któreś dziecko płacze, nie dziękuję... zaczniemy od wiosny, jak w razie potrzeby będzie na tyle ciepło żeby postać na zewnątrz
Kasiaaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:44   #2051
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Jedz, jedz, tylko najpierw jak sie,, udobrycha,, Tz to zauważyłam że nie psioczy na zakupach Nawet sam latał, wybierał, dobieral itd ;-)
no to ja dzis tak udobruchałam, że najpierw poleciał ze skargą do Michała jaka ma zła mame, ze nie chce zeby babcia z nim została i w ogóle to jak może powiedzieć, że usypianie dziecka to czasem koszmar, jak on to złote dziecko, a jak mu przeszło i przyszedł przeprosić to mu oznajmiłam, ze mam okres poleciało kilka słówek na k i h pod nosem, poszedł do małego i na nowo, że mama nie chce mu dać braciszka albo siostrzyczki, że przecież mówiła, ze dopiero 7 bedzie miała burze hormonów, itd. Poużalał się, przyszedł z kwaśną miną, zjadł obiad i przemówił "dobre Ci to wyszło"
A teraz gdyby nigdy nic siedzi i mnie naciąga dalej na tą zabawę Oszaleje
Stary 2016-01-05, 16:48   #2052
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie

o masakra... a ja robię nieziemską awanturę mojemu mężowi jak przyłapię Go na puszczaniu piosenek na laptopie Małemu... Kiedyś podsunęłam Mu pod nos artykuł o tym, ze dziecko do 1 r.ż nie powinno oglądać TV, to jak tylko nie widzę puszcza Mu piosenki dla dzieci po angielsku na laptopie Spoko, cieszę się, że z jednej strony Mały słucha tych piosenek, ale kurcze oglądać ich nie musi a Igor siedzi wpatrzony w laptopa jak nie wiem... a jak wejdę i go zamknę to jest krzyk niesamowity... ale nie ma... chociaż teraz widzę, że te moje awantury są o nic w porównaniu z zabawą Twojego męża :p
no ale wracając do Twojego męża, to ja bym swojemu za takie coś dziecka na ręce nie dała i wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć... ja od samego czytania dostałam gęsiej skórki....

a i super, że koleżanka wychodzi z Maleństwem do domu a nie wiesz ile teraz waży?

Masz jeszcze ten artykuł o oglądaniu tv ???

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
a właśnie - zabieracie do kościoła Maluchy?
Bo Igorek był tylko 2x - na swoim chrzcie i tydzień później na mszy z okazji rocznicy naszego ślubu... ale to było we wrześniu, więc całe msze przespał... teraz Go nie zabieram, bo boję się, że się wystraszy np organisty i zrobi mi taki koncert, że chórku kościelnego nie trzeba będzie

My w święta byliśmy w jeden dzień w ewangelickim, w drugi w katolickim

W ewangelickim taaak głośno grali, że byłam przerażona...
Mały 30 min leżał, po czym zasnął
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:56   #2053
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja dzis tak udobruchałam, że najpierw poleciał ze skargą do Michała jaka ma zła mame, ze nie chce zeby babcia z nim została i w ogóle to jak może powiedzieć, że usypianie dziecka to czasem koszmar, jak on to złote dziecko, a jak mu przeszło i przyszedł przeprosić to mu oznajmiłam, ze mam okres poleciało kilka słówek na k i h pod nosem, poszedł do małego i na nowo, że mama nie chce mu dać braciszka albo siostrzyczki, że przecież mówiła, ze dopiero 7 bedzie miała burze hormonów, itd. Poużalał się, przyszedł z kwaśną miną, zjadł obiad i przemówił "dobre Ci to wyszło"
A teraz gdyby nigdy nic siedzi i mnie naciąga dalej na tą zabawę Oszaleje
Hehehe
A ja pobieglam jeszcze po owoce, właśnie wróciłam i od progu słyszę jak moje dziecko krzyczy na cały głos i szarpie zabawkami... Wchodzę, patrzę a Tz rozłożył mate pod nią dwa koce co by mały nie zmarzl przypadkiem i pozawieszal milion zabawek i siedzą zadowoleni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452009360418.jpg (71,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2016-01-05, 17:01   #2054
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Hehehe
A ja pobieglam jeszcze po owoce, właśnie wróciłam i od progu słyszę jak moje dziecko krzyczy na cały głos i szarpie zabawkami... Wchodzę, patrzę a Tz rozłożył mate pod nią dwa koce co by mały nie zmarzl przypadkiem i pozawieszal milion zabawek i siedzą zadowoleni

mój kołdre z naszego łóżka pod matę rozkłada

i jak jest z tata? taaaak fajnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg PART_1452007080442.jpeg (73,7 KB, 47 załadowań)
Stary 2016-01-05, 17:37   #2055
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

Alee słodziaczek malutki
Stary 2016-01-05, 17:41   #2056
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
Hehehe
Ale słodkooo

Cytat:

Hehe mój też do TZ się uśmiecha jak szalony

My własnie jesteśmy po kolędzie, szybko sprawnie i po sprawie
Adaś oczywiście przespał całe zamieszanie

Byliśmy dziś na spacerku, bo było ciut cieplej niż ostatnio i mały tak pięknie się prezentuje w kombinezonie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12483794_1095423790489652_170873152_n.jpg (89,6 KB, 44 załadowań)
niziolek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:19   #2057
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Napisane przez niziolek86 Pokaż wiadomość
Ale słodkooo

Hehe mój też do TZ się uśmiecha jak szalony

My własnie jesteśmy po kolędzie, szybko sprawnie i po sprawie
Adaś oczywiście przespał całe zamieszanie

Byliśmy dziś na spacerku, bo było ciut cieplej niż ostatnio i mały tak pięknie się prezentuje w kombinezonie
Super kombinezon Ty mu zakładasz dwie pary rękawiczek? :p
Stary 2016-01-05, 18:26   #2058
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Super kombinezon Ty mu zakładasz dwie pary rękawiczek? :p
Haha, nie, te z kombinezonu ściągał bez problemu, wiec ubrałam mu na szybko inne, a tych nie odpięłam
Stary 2016-01-05, 18:35   #2059
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
nie chcą dzieci bo one nie dają na tacę u nas w miescie jedna zakonnica złamała miednice i jak zrobili przeswietlenie to wyszło,że ma spiralę

Wychodzicie w takie mrozy????
U nas dzis w dzien -14st, nie bylismy na spacerze chyba juz 5dni, ja w takie mrozy nie chodzę,Jasiek lubi sie wydzierać a na takim mrozie boje sie ze byłyby problemy z gardłem
Stary 2016-01-05, 18:36   #2060
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Haha, nie, te z kombinezonu ściągał bez problemu, wiec ubrałam mu na szybko inne, a tych nie odpięłam
No właśnie tak mi się wydawało, chociaż mróz taki, że wszystko możliwe

Dobranoc! ♡

Stary 2016-01-05, 19:07   #2061
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość

Wychodzicie w takie mrozy????
U nas dzis w dzien -14st, nie bylismy na spacerze chyba juz 5dni, ja w takie mrozy nie chodzę,Jasiek lubi sie wydzierać a na takim mrozie boje sie ze byłyby problemy z gardłem
My nie wychodziliśmy jak było poniżej -10, ale że dziś ok -5 to poszliśmy wreszcie, szczególnie że młody z gatunku śpiących na spacerze ( i jak widać na zdjęciu po także )

Cytat:

Dobranoc! ♡

Ale cudnie śpi!
Stary 2016-01-05, 19:30   #2062
MsLullaby
Zakorzenienie

Nie ma złej temperatury na spacer, jest ewentualnie zły ubiór ja nie wychodzę tylko gdy leje

Adrianek
30.07.2015
Stary 2016-01-05, 19:54   #2063
roxana_lu
Zakorzenienie

My nie wychodziliśmy jak było tak bardzo zimno ale to tez ze wzgledu na Julki "chorobę", dzis było -4/-5 , tż z Juniorem szli na dwór odśnieżać wiec zabrali Julię ze soba na jakies 30 minut, gdybyśmy mieli czas dzis to pewnie poszlibyśmy na spacer

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie ma złej temperatury na spacer, jest ewentualnie zły ubiór ja nie wychodzę tylko gdy leje

No niby tak ale jak jest -18 jak ostatnio u nas było to wiadomo, ze dziecko mozna ciepło ubrac ale mi bardziej chodzi o to zimne powietrze wdychane. Mi sie ciezko wtedy oddycha takim mroźnym powietrzem a co dopiero takiemu maleństwu...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:55   #2064
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Każdy robi jak uważa, ja uważam ze jak jest powyżej -10 to nie wychodzę bo jest za zimno, jakby sie człowiek nie ubrał to przy takiej temp jak sie położy i bedzie leżał to zmarznie
Stary 2016-01-05, 19:55   #2065
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
My nie wychodziliśmy jak było tak bardzo zimno ale to tez ze wzgledu na Julki "chorobę", dzis było -4/-5 , tż z Juniorem szli na dwór odśnieżać wiec zabrali Julię ze soba na jakies 30 minut, gdybyśmy mieli czas dzis to pewnie poszlibyśmy na spacer

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

No niby tak ale jak jest -18 jak ostatnio u nas było to wiadomo, ze dziecko mozna ciepło ubrac ale mi bardziej chodzi o to zimne powietrze wdychane. Mi sie ciezko wtedy oddycha takim mroźnym powietrzem a co dopiero takiemu maleństwu...
No ja taka mądra bo w UK rzadko jest poniżej zera

Adrianek
30.07.2015
Stary 2016-01-05, 20:05   #2066
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Masz jeszcze ten artykuł o oglądaniu tv ???
Nie mam, gdzieś w necie go znalazłam, ale nie zapisałam

Cytat:
i
Cytat:

Cytat:
Cytat:
N

Dziewczyny ale słodkie Maluszki Chociaż nie takie Maluszki już Wszystkie do zacałowania!

to ja Wam też wrzucę mojego Misia, ale wcześniej opiszę Po południu przyszła paczka kurierem do mojego męża... zdziwiłam się, bo nic nie mówił, że coś zamawia, więc zanim zabrałam się za otwieranie zadzwoniłam do męża, żeby zapytać co to... Powiedział mi, że absolutnie mam tego nie otwierać. Myślę sobie : ok.
Mąż wrócił z pracy i zanim się rozebrał dopadł paczkę Okazało się, że zamówił sobie koszulki na siłownię i (uwaga!) Igorowi zamówił opaskę i frotki na nadgarstki że niby na siłownię Oczywiście za duże, więc opaskę musiałam zwęzić, a frotek się nie dało, bo brzydko wyglądały, więc czekają aż podrośnie
Wrzucam fotkę w opasce, którą miał na sobie dosłownie 3 min, po czym tak się wnerwił, że musiałam Mu zdjąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12483568_937352209674868_581798783_n.jpg (57,8 KB, 34 załadowań)

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:08   #2067
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
mi pediatrzy mówili, że można wychodzić jak jest do -10 stopni, ale jeśli mam być szczera, to jeszcze nie byłam z nim na spacerze jak było poniżej 0... dzisiaj wietrzyliśmy się przy otwartym oknie, no i jak jedziemy na zakupy, to wychodzimy z domu (ale to tylko do samochodu)... spacery jakoś sobie odpuściłam... tzn myślę z nim wychodzić, ale jak chociaż będzie słoneczko delikatnie się przebijało, a u nas nie dość, że mroźno, to pochmurnie... brrr

Igorek

Stary 2016-01-05, 20:15   #2068
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc! ♡

Słodziuchny

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

my dziś byliśmy... -6 było ale maly tylko tyle co na parkin do auta i potem z parkingu do sklepu. Juz sie ponoc ma ocieplac i byc blisko 0 w stopni

Cytat:
Noo. Jak bys miala tak jak my -18 to sama byś pod pierzyna siedziała

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Nie mam, gdzieś w necie go znalazłam, ale nie zapisałam

Dziewczyny ale słodkie Maluszki Chociaż nie takie Maluszki już Wszystkie do zacałowania!

to ja Wam też wrzucę mojego Misia, ale wcześniej opiszę Po południu przyszła paczka kurierem do mojego męża... zdziwiłam się, bo nic nie mówił, że coś zamawia, więc zanim zabrałam się za otwieranie zadzwoniłam do męża, żeby zapytać co to... Powiedział mi, że absolutnie mam tego nie otwierać. Myślę sobie : ok.
Mąż wrócił z pracy i zanim się rozebrał dopadł paczkę Okazało się, że zamówił sobie koszulki na siłownię i (uwaga!) Igorowi zamówił opaskę i frotki na nadgarstki że niby na siłownię Oczywiście za duże, więc opaskę musiałam zwęzić, a frotek się nie dało, bo brzydko wyglądały, więc czekają aż podrośnie
Wrzucam fotkę w opasce, którą miał na sobie dosłownie 3 min, po czym tak się wnerwił, że musiałam Mu zdjąć
Hahaha nieźle... Moj juz patrzy na kimona do dju jiu-jitsu. Sam ćwiczy (a raczej cwiczyl do póki Adam sie nie urodził) choc ma zamiar wrócić, jego chrzesniak również ćwiczy. Ma jakis tam pas, zgarnia kupę medali.
Stary 2016-01-05, 20:22   #2069
Kitsi
Zadomowienie

No tak, u was w UK rzeczywiście. Ja mam nadzieje ze u nas teraz jak sie ociepli, to juz tak zostanie nienawidze zimy, czekam tylko na wiosnę, jak bedzie tak 15st

Dziewczyny, śliczne wasze dzieciaczki

Edytowane przez Kitsi
Czas edycji: 2016-01-05 o 20:24
Kitsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 20:24   #2070
mms_22
Zakorzenienie

mój mąż od 1,5 godz bawi się na opłatku firmowym, a Iguś o dziwo zasnął dziś o 19:40... Przed momentem zaliczył pobudkę na cyca i śpi dalej... i mam taką cichą nadzieję, że do rana... tzn pewnie na cyca będzie się budził, byleby zaraz zasypiał i wstał dopiero rano

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
No tak, u was w UK rzeczywiście. Ja mam nadzieje ze u nas teraz jak sie ociepli, to juz tak zostanie nienawidze zimy, czekam tylko na wiosnę, jak bedzie tak 15st
ja też

Igorek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości