|
|
#2041 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Ja na obecnego proboszcza nie narzekam. Poszedł mi nie raz na rękę i nie zaszkodził, ale np moi sąsiedzi wolą jechać do innej miejscowości niż iść do nas. |
|
|
|
|
#2042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak to prawda...ja własnie przez nich nie chodzę do kościoła... a raczej chodzę gdy ich tam nie ma W chodzę z Boryskiem do kościoła gdy jestesmy na spacerze, pomodle się, podziękuję za to co mam i wychodzę![]() Zabierają głos we wszystkim a nie powinni..
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem glupota jest to,ze ksieza nie moga miec rodzin. Mogliby wchodzic w zwiazki jak pastorzy i wiedzieli by wiecej o tym co na tych kazaniach prawia.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
U nas jak bylam mala byla msza dla dzieci. Stalismy z przodu, spiewalismy, pokazywalismy spiewajac. Na tej mszy nie bylo organisty tylko nasze katechetki i jednej z.noch maz gral na gitarze. Ksiadz nie robil typowego kazania tylko chodzil i zadawal pytania kto chcial mowil. Na roratach zbieralismy obrazki i kto mial wszystkie w nagrode jechal na wycieczke za darmo. Bylam w wadowicach. Uwielbialan chodzic do kosciola. Ale z czasem sie to zmienilo i juz tak fajnie nie jest.
A ana przygotowaniach do bierzmowania ogladalismt w kosciele na projektorze szkole uczuc
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Wyjezdzilismy sie po sklepach a mały jak zasnął w aucie tak śpi nadal pomimo rozbierania w domu i przekladania do łóżeczka. Kupiłam w końcu wszystkie,, szklanki,, do nowej zastawy bo wszystko wymieniam. Lampki do szampana, szklanki do kawy, whisky itd itd i obrus, podkładki, i dla Adasia kilka rzeczy wiec zadowolona z zakupów .
|
|
#2046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet sam latał, wybierał, dobieral itd ;-)
|
|
#2048 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Ja z Zosia nie chodze do kosciola z przyczyn oczywistych, ale jakbym byla wierzaca to bym sobie zdecydowanie w taka pogode darowala. Tym bardziej, ze szybko sie wkurzam jak jakas "mocherowa babcia" krzywo spojrzy jak mi dziecko placze, a po co mam sie denerwowac, no po co ![]() Ogolnie tak odnosnie starszych to przypomniala mi sie anegdotka na temat mojej pozal sie boze babci. Gdy moja mama zaszla w ciaze z siostra miala 36 lat. Od babci nasluchala sie, ze kto to widzial, w tym wieku rodzic itd. A w jakim wieku szanowna babcia rodzila moja mame? A no 35 lat! Kocham te hipokryzje ♡ Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście w jednej parafii proboszcz miał kobietę i z nią dwójkę dzieci, pewnego dnia po koledzie zwinął kasę i tyle go widzieli
policja oczywiście wezwana została ale wiadomo jak to w KK wszystko zostało zatajone---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- No i my do kościoła nie chodzimy, Bartek był raz na swoim chrzcie miał 1,5 roku a później juz w uk z koszyczkiem
|
#2050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poleciało kilka słówek na k i h pod nosem, poszedł do małego i na nowo, że mama nie chce mu dać braciszka albo siostrzyczki, że przecież mówiła, ze dopiero 7 bedzie miała burze hormonów, itd. Poużalał się, przyszedł z kwaśną miną, zjadł obiad i przemówił "dobre Ci to wyszło" A teraz gdyby nigdy nic siedzi i mnie naciąga dalej na tą zabawę
|
|
|
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jeszcze ten artykuł o oglądaniu tv ??? ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
My w święta byliśmy w jeden dzień w ewangelickim, w drugi w katolickim W ewangelickim taaak głośno grali, że byłam przerażona... Mały 30 min leżał, po czym zasnął
|
||
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja pobieglam jeszcze po owoce, właśnie wróciłam i od progu słyszę jak moje dziecko krzyczy na cały głos i szarpie zabawkami... Wchodzę, patrzę a Tz rozłożył mate pod nią dwa koce co by mały nie zmarzl przypadkiem i pozawieszal milion zabawek i siedzą zadowoleni
|
|
#2054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój kołdre z naszego łóżka pod matę rozkłada i jak jest z tata? taaaak fajnie
|
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2056 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My własnie jesteśmy po kolędzie, szybko sprawnie i po sprawie ![]() Adaś oczywiście przespał całe zamieszanie ![]() Byliśmy dziś na spacerku, bo było ciut cieplej niż ostatnio i mały tak pięknie się prezentuje w kombinezonie |
||
|
|
|
#2057 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Ty mu zakładasz dwie pary rękawiczek? :p
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wychodzicie w takie mrozy???? U nas dzis w dzien -14st, nie bylismy na spacerze chyba juz 5dni, ja w takie mrozy nie chodzę,Jasiek lubi sie wydzierać a na takim mrozie boje sie ze byłyby problemy z gardłem
|
|
|
#2060 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
#2061 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma złej temperatury na spacer, jest ewentualnie zły ubiór
ja nie wychodzę tylko gdy leje
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
My nie wychodziliśmy jak było tak bardzo zimno ale to tez ze wzgledu na Julki "chorobę", dzis było -4/-5 , tż z Juniorem szli na dwór odśnieżać wiec zabrali Julię ze soba na jakies 30 minut, gdybyśmy mieli czas dzis to pewnie poszlibyśmy na spacer
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
No niby tak ale jak jest -18 jak ostatnio u nas było to wiadomo, ze dziecko mozna ciepło ubrac ale mi bardziej chodzi o to zimne powietrze wdychane. Mi sie ciezko wtedy oddycha takim mroźnym powietrzem a co dopiero takiemu maleństwu...
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Każdy robi jak uważa, ja uważam ze jak jest powyżej -10 to nie wychodzę bo jest za zimno, jakby sie człowiek nie ubrał to przy takiej temp jak sie położy i bedzie leżał to zmarznie
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam, gdzieś w necie go znalazłam, ale nie zapisałam
![]() Dziewczyny ale słodkie Maluszki to ja Wam też wrzucę mojego Misia, ale wcześniej opiszę Po południu przyszła paczka kurierem do mojego męża... zdziwiłam się, bo nic nie mówił, że coś zamawia, więc zanim zabrałam się za otwieranie zadzwoniłam do męża, żeby zapytać co to... Powiedział mi, że absolutnie mam tego nie otwierać. Myślę sobie : ok. Mąż wrócił z pracy i zanim się rozebrał dopadł paczkę Okazało się, że zamówił sobie koszulki na siłownię i (uwaga!) Igorowi zamówił opaskę i frotki na nadgarstki Wrzucam fotkę w opasce, którą miał na sobie dosłownie 3 min, po czym tak się wnerwił, że musiałam Mu zdjąć
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
mi pediatrzy mówili, że można wychodzić jak jest do -10 stopni, ale jeśli mam być szczera, to jeszcze nie byłam z nim na spacerze jak było poniżej 0... dzisiaj wietrzyliśmy się przy otwartym oknie, no i jak jedziemy na zakupy, to wychodzimy z domu (ale to tylko do samochodu)... spacery jakoś sobie odpuściłam... tzn myślę z nim wychodzić, ale jak chociaż będzie słoneczko delikatnie się przebijało, a u nas nie dość, że mroźno, to pochmurnie... brrr
|
#2068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my dziś byliśmy... -6 było ale maly tylko tyle co na parkin do auta i potem z parkingu do sklepu. Juz sie ponoc ma ocieplac i byc blisko 0 w stopni Noo. Jak bys miala tak jak my -18 to sama byś pod pierzyna siedziała ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
No tak, u was w UK rzeczywiście. Ja mam nadzieje ze u nas teraz jak sie ociepli, to juz tak zostanie
nienawidze zimy, czekam tylko na wiosnę, jak bedzie tak 15st ![]() Dziewczyny, śliczne wasze dzieciaczki
Edytowane przez Kitsi Czas edycji: 2016-01-05 o 20:24 |
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż od 1,5 godz bawi się na opłatku firmowym, a Iguś o dziwo zasnął dziś o 19:40... Przed momentem zaliczył pobudkę na cyca i śpi dalej... i mam taką cichą nadzieję, że do rana... tzn pewnie na cyca będzie się budził, byleby zaraz zasypiał i wstał dopiero rano
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

W chodzę z Boryskiem do kościoła gdy jestesmy na spacerze, pomodle się, podziękuję za to co mam i wychodzę

policja oczywiście wezwana została ale wiadomo jak to w KK wszystko zostało zatajone