|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak 96h może być, ale położna mówiła, że nie zaleca aby niemowlaczka stało tak długo, tak po miesiącu może stać. Mi chodziło tylko o ten piątek jak będziemy musieli jechać. |
|||
|
|
|
#3542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
![]() przystawiaj jak najczyściej i rozkręci się laktacja, zobaczysz śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to nas wzięłaś z zaskoczenia ja miałam OM 31 marca i miałam rodzić dziś ![]() no ale Mały miał inne plany i już dawno jest z nami Cytat:
![]() ja mam 7,5 kilo n minusie, czyli 1,5 kg mniej niż przed ciążą ![]() Za to mój mały Królewicz idzie na masę ostro. Dziś była położna, zważyła go i waży już 3710 a tydzień temu przy wyjściu ze szpitala ważył 3110, więc ponad 0,5 kg w tydzień służy mu mleczko mamusi Malwi ale kisza z tym szpitalem wyszła a czemu akurat te Mysłowice? Nie mogłaś do któregoś szpitala w Katowicach pójść? u nas są same fajne
|
||||
|
|
|
#3543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak mały jest najedzony i ma suchą pieluchę a płacze to tż go przejmuje i się tulą
|
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
Hej, po dwóch godzinach wkoncu mnie zbadał lekarz, zajęłam ostatnią salę ale przyjechała dziewczyna że skurczami co 5 min i wzięli ją bo u mnie dopiero 3cm rozwarcia, więc jej szybciej pójdzie.narazie jestem na przedporodowej i pod ktg. Skurcz największy był na 65 i bolały wtedy plecy. A tak to spokojnie. Załapałam się na dobry obiad ale burczy mi nadal w brzuchu bo właściwie bez śniadania byłam. Mąż też to mi cześć oddałam. W razie czego mam biszkopty i czekoladę
zobaczymy co to będzie. Martwię się że Dawid będzie okruszkiem bo wg. Usg nie ma 3kg. się pośpieszył urwis. W nocy czułam że tak jakbym popuszczala mocz a to były wody. Rano jak chlusnelo to masakra. założyłam podkład poporodowy i zanim mnie lekarz przyjął to cały przesiąkł. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy co 3 godziny jemy,w dzień zazwyczaj częściej Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, to sporo tak mi się wydaje, mój średnio przybierał po 30 g dziennie a dziś 100 tez jestem z niego dumna.---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Ewula wagą się nie przejmuj, pamiętaj że USG się myli, a nawet jak będzie troszkę poniżej 3kg to nic złego. Będzie jadł i nadrobi.
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nom dużo, nawet położna się zdziwiła no ale on takie ssak mały jest ![]() A Ty ważysz swojego codziennie? masz wagę specjalną? |
|
|
|
|
#3548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, Ewcia gratki ladnie przybierajacych chlopakow
Ewula dalej ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna, staraj się też wysypiać. Laktacja może być spowolniona, bo jesteś po prostu zmęczona
Nie stresuj się niepotrzebnie.---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
poza tym usg mogło się pomylić.
|
|
|
|
|
#3551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze chwilkę wytrzymajcie. Odpoczywaj dużo i będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Ogromne kciuki za Was! ![]() Cytat:
Mów mi tak jeszcze Cytat:
Takie dają tu w szpitalu, żebym mogła go dokarmić i też takie mam zamiar kupić do domu ![]() Współczuję Ci nocnych atrakcji. Ja miałam nie lepszą nockę dzisiaj więc świetnie rozumiem. Teraz już trochę mi przeszedł dół o to mleko. Gadałam z pediatrą i z położną i powiedziały, że jest okej. W ogóle do Olusia nie ma żadnych zastrzeżeń - jest zdrowiutki i dzisiaj wychodzimy Położna też mi pomogła, sprawdziła czy mam pokarm i przystawiałyśmy go razem i sprawdzała jak ssie i wszystko jest w porządku. Po prostu ciut mu brakuje i trzeba na razie dokarmiać. |
||||
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Tak miałam receptę na wagę z apteki i miałam ważyć małego codziennie bo dużo stracił na początku. Teraz jak przychodzi juz położna to wagę oddaliśmy i ona go waży swoją
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ja tu mialam tylko na porod przyjechac, tu pracuje kolezanka mojej mamy.
Po badaniach u mnie podwozie caly czas zamkniete, wiec nawet na oxy mnie nie wezma. W sumie po usg nic nowego mi nie powiedzieli. Do czwartku mam czekac i prosic, zeby mi sie podwozie obnizylo. Czekam na mame czy cos udalo jej sie zalatwic. Jedyna pozytywna kwestia, to lekarze sa super, ordynator cudowny. Zbadal mnie, usiadl i wytlumaczyl na spokojnie. Pozniej przyszla inna p. dr ktora byla przy badaniu i tez mowila co robic, zeby skrocic szyjke.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...
Ewusia super Młody przybiera
![]() Nebula dzisiaj w domku sobie odeśpię, bo po pierwszej nocy z Młodym sam na sam padam na twarz. On spał ładnie, a ja niby coś podrzemałam, ale to takie czuwanie było bardziej, bo co się ruszył to ja zerkałam czy wszystko okej... Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2016-01-05 o 14:54 |
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuję Was cały dzień, ale dopiero teraz mam czas odpisać.
Ewula powodzenia! Trzymam kciuki ![]() A ja pojechałam z tż do szpitala i wracam do domu. Jeszcze przed badaniem spojrzały na moje terminy, sprawdziły co u jak i z powodu szalinych cykli oraz tego, że termin 5.01 się powtarzał na usg uznały (lekarka i położna) że uznamy dzień dzisiejszy za ptp. Sprawdziły podwozie, 1 cm rozwarcia więc "nic", sprawdziły zapis ktg i wszystko było ok i mam się zgłosić na ktg 8.01, póżniej jeszcze raz i jak nadal nie urodzę to dopiero na 13.01 zgłosić się na leżenie (8 doba po ptp). Także miałam rację!
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
Niepozorna super ze wychodzicie
![]() Ewula trzymamy kciuki cały czas ![]() Ciekawe jak idzie Uaoo.
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-01-05 o 15:13 |
|
|
|
#3559 |
|
Raczkowanie
|
Niepozorna
Btw. ale ten szumis wydaje się duży :P
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() ja tak na chwilę w przerwie na karmienie mam pytanie bo nie wiem co robic. Jak teraz załatwić mam becikowe te jednorazowe i ten 1000zł mies przez rok dla bezrobotnych? Jestem zameldowana 200km od Warszawy i nie zarejestrowana w Urzędzie Pracy, tylko ubezpieczona w męża w pracy. Czy musze jechac tak daleko w miejsce zameldowania czy moge to załatwic w Warszawie na miejscu? Do tego macierzyńskiego dla bezrobotnych to musze byc w UP? Bo jesli tak to musze dymac tyle km sie zarejestrowac :/ ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz..
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Niepozorna - śliczności
Czy Szumiś się sprawdza? Bo zastanawiam się i zastanawiam... Ewula - kciuki zaciśnięte Ewusia - super, że mały przybiera ładnie
|
|
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
Dobra ostatni wpis na, żywo, podłączyli oksy bo rozwarcie nadal tylko na 3cm. Skurcze co 4min na 100%....mam nadzieje że szyjka pójdzie. Bolesne buziaki przesyłam.
|
|
|
|
#3566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku zawsze sa lekkie problemy z kp, ale ogarniecie mój w dniu wyjścia ze szpitala nie chciał jeść, a już od następnego dnia jadł pięknie i cyce zaczęły produkować tyle ile trzeba Cytat:
My jutro idziemy na pierwszy spacerek, bo położna pozwoliła, więc dziś robimy próbę generalną i TŻ siedzi z Małym na balkonie podoba mu się chyba bo grzeczniutko śpi ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wy najczęściej karmicie? Trzymajcie na ręce w pozycji klasycznej czy jak? Dlaczego ja nie umiem w klasycznej w ogóle w każdej mi ciężko. Ja nawet wyjść bym nie mogła bo inaczej niż na leżąco mam problem wiec karmienie na krześle odpada.
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Szumiś wydaje się ogroooomny jak leży obok niego
Candy u nas jak na razie się sprawdza (odpukać). Jak Oluś jest najedzony to odpływa w trzy sekundy i ma gdzieś czy mu Szumiś szumi czy nie, ale np. jak był taki mega markotny, bo nie dojadł sobie z cyca i go odłożyłam do łóżeczka to się patrzył na niego i słuchał i przestał płakać. Usnąć nie usnął dopóki nie dałam mu butli, ale może to będzie fajna opcja żeby w razie czego go odłożyć do łóżeczka z Szumisiem i mieć chwilę względnego spokoju na podgrzanie mleka czy zrobienie czegoś na szybkości. |
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze chciałam zapytać podnosicie na prosto do odbicia po każdym jedzeniu
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna
![]() Ewula Edit: Juz odpowiedzialas na moje pytanie
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-01-05 o 15:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Zjadł z butli i od razu usnął.

a tydzień temu przy wyjściu ze szpitala ważył 3110, więc ponad 0,5 kg w tydzień

Nie stresuj się niepotrzebnie.