|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
|
|
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Dostaną listę i sami wybiorą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że mały tak ładnie rośnie Naczyniak zniknie ![]() |
|||
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga ja karmię z lewej piersi tylko spod pachy i zazwyczaj na siedząco z poduszką (na leżąco jest nam niewygodnie), a z prawej piersi albo na leżąco albo na siedząco klasycznie ale też na poduszce, no więc nie wiem jakbym miała karmić w jakimś miejscu publicznym np
no ale na razie o tym nie myślę bo nigdzie nie chodzę i nie podnoszę Małego do odbicia bo on nie lubi być w pozycji pionowej położona powiedziała ze przy kp nie ma potrzeby odbijać. Ja zawsze po jedzeniu go pilnuję żeby albo sobie odbił na leżąco, albo żeby chociaż mu sie w brzuszku ułożyło
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
hmm to znowu tylko ja mam problem z karmieniem na siedząco
![]() tzn mały może i by jadł tylko ja go nie trzymam jak na tych wszystkich filmikach w Lini prostej bo on mi sie wygina zwija i cuduje. Ogólnie wszystkie te dzieci na filmikach to takie grzeczne bez ruchu prawie. A mój musi tymi rączkami sie umachac muszę mu trzymać główkę, pierś zgniatać. Kurde no rak mi brakuje.
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, to potwierdza, ze kazde dziecko jest inne
ale mysle, ze powinnas mimo wszystko probowac, moze w koncu ogarniecie kazda pozycje ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3579 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niepozorna Śliczny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uaoo za Ciebie też
|
||||
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lubie tak czytac relacje na żywo :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
ewula
![]() Niepozorna jakie malenstwoooo ale mamy szczescie sliczne te watkowe dzieciaczki Aha tak z kacika porad kulinarnych jesli chcecie zrobic roznokolorowe eleganckie galaretki to laczenie odcieni czerwieni na zasadzie wisnia malina poziomka to nie jest dobry pomysl bo kolory tylko na obrazku sie roznia ![]() to samo tyczy sie brzoskwiniowej i pomaranczowej |
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Russian - bo to się bierze cytrynową, agrestową, malinową, pomarańczową i jagodową i wtedy masz tęczę
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko jeszcze dokończenie remont i możesz pędzić rodzic ![]() Cudenko Cytat:
Ewusia zatem powodzenia jutro. Oby Konradek polubił spacery
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna - cudoooo!! I faktycznie szumiś wygląda jak gigancik
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
magda mnie powiedzieli w szpitalu, że jeśli wody nie są zielone, to na spokojnie można się ogarnąć, prysznic, coś zjeść i dopiero jechać.
Nebula mam nadzieje, że jeszcze się trochę uda ponosić w dwupaku. ewula powodzenia! kogiel a Ty to ktg chcesz na NFZ zrobić i takie są terminy, tak? niepozorna jaki kochany |
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojakaren ostatnio pytalas o pranie ochraniacza. Też mam mały problem i narazie nie pralam. Boję się żeby wklad się nie "zbił" bo on nie jest przeszyty a taki dość sztywny. I tak sobie myślę czy by go teraz nie "przemrozic" i zostawić bez prania.
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak mysle o tych naszych rozterkach ochraniaczowych to nie rozumiem dlaczego nie produkuja ich ze zdejmowanym materialem :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie. To by było chyba najlepsze rozwiązanie...
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niepozorna a Oluś słodziak jest
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruda wstawila zdjęcie Kornelki na fb. Śliczna dziewczynka
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Ciekawe co u Uaoo???
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie co znalazłam:
1000 złotych miesięcznie na dziecko przysługuje więc tym, którzy nie otrzymują zasiłku macierzyńskiego, czyli - mówiąc inaczej - tym rodzicom, z których żadne nie pracuje na umowę o pracę ani nie ma własnej firmy i nie płaci tym samym składek ZUS. http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...osek,id,t.html czyli jeśli ja jestem bezrobotna a mój mąż ma umoe o prace to nie nalezy nam sie to? przeciez w takim wypadku nie mam prawa do zasiłku macierzyńskiego. Ktoś wie o co tu chodzi? ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Też jestem ciekawa... |
|
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
magda no ja wiem bo tecze zaawsze robie ale chcialam tak elegancko i subtelnie
baby ja pralam ochraniacze mam z motherhood super wyhladaja po praniu i przy prasowaniu tak reka ukladalam wypelnienie tak rozprostowywalam przez poszewke ale fakt byla to najciezsza rzecz do prania duzo zabawy z tym.. Edytowane przez russiandoll Czas edycji: 2016-01-05 o 17:20 |
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia no jeszcze remont :P ale juz widze swiatelko w tunelu
![]() Siedzimy z mezem pod gabinetem ciekawe ile szacunkowo mlody wazy ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Stawiam bardzo odkrywczo że dziec jest pod granicą 3 kg
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...
Cytat:
Ja mam ze zdejmowanym ![]() U mnie baby blues na calego. Maly w nocy tak ulal pierwszy raz,ze poszlo mu noskiem i potem nie wiedzialam co sie z nim dzieje tak mi krzyczal.. Cala noc nie spalam potem tylko czuwalam czy oddycha i czy nie ulewa. Wasze dzieciaczki odbijaja po kazdym posilku? Bo u mnie bywa roznie, ale zawsze go do gory w pionie trzymam albo sobie na brzuchu klade.. Nakladki jednak sie nie sprawdzily,bo mimza szybko mleko z cyca leci i malemu polowa mleka przecieka gdzies kolo ust przez co odparza Mu sie buzka z tym silikonem. Wiec ciagle odciagamy, ale mam stracha,ze kiedys mi sie laktacja zatrzyma ![]() Polozna mamy do dupy na calego. Dzis przyszla jak karmilam malego, to nawet sie nie rozebrala z kurtki, nie obejrzala pepka malego, mimo ze widziala go jeszcze z kikutem i poszla uwaga, po rowno 4 minutach przypominajac,ze za tydzien musze jej podpisac,ze byla dzis (bo dzis jak karmilam nie mialam rak).. Z dobrym wiesci: maly dzis konczy 2 tygodnie i pulaski Mu sie slicznie zaokraglily ) rosnie w oczach kazdy dzien z moim mlekiem jest na wage zlota ![]() Za wszystkie z Was trzymam kciuki,staram sie czytac na biezaco, ale nie mam kiedy cytowac, bo jak nie karmie to odciagam albo spie ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- I czy wasze dzidzie tez tak szybko oddychaja czasem? Bo ja mam czasem jakies schizy,ze mlody ma problemy z oddychaniem, ale internety pisza, ze to normalne? Ciaza byla duzo mniej stresujaca niz opieka na bobasem serio :p matka wariatka, drżę o wszystko i doszukuje sie nieprawidlowosci.. I polozna powiedziala,ze jest troche zoltawy, ale on taki byl jak wychodzil ze szpitala z dobra bilirubina wiec tylko mnie zestresowala i powiedziala,ze zobaczymy za tydzien,bo na moim mlekiem lekka zoltaczka na buzce moze sie utrzymywac, stwierdzila jedynie,ze to nie soltaczka do leczenia szpitalnego.. Czyli do jakiego? Jezu.. :p Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2016-01-05 o 17:31 |
|
|
|
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na innej stronie znowu pisze, że nie liczą się dochody drugiego rodzica. I bądź tu mądry. Edytowane przez koktajlowa7 Czas edycji: 2016-01-05 o 17:34 |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak obstawiam ![]() Jerzyczka.... No brak slow na ta polozna, po co w ogole takie pracuja skoro im sie nie chce :| Co do karmienia to ja Ci nie pomoge ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Jerzyczka, moze wiecej wystawiaj Mlodego do okna zeby ta zoltaczka schodzila. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
Czarnula już nie chodzi nawet o ten NFZ, bo bym odzalowala ta kasę tylko ze nie ma miejsc na ktg w szpitalu w którym chcę rodzić, najwcześniej 19 stycznia.
Idę do innego szpitala, ale lekarz mówił ze lepiej pójść tam gdzie vhce się rodzić, bo tu po ocenie ktg mówią kiedy trzeba przyjść znowu albo każą zostać na oddziale, no ale cóż zrobię muszę iść tam gdzie wolne miejsce. |
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
jerzyczka najważniejsze ze rosnie jak na drożdżach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

się pośpieszył urwis. W nocy czułam że tak jakbym popuszczala mocz a to były wody. Rano jak chlusnelo to masakra. założyłam podkład poporodowy i zanim mnie lekarz przyjął to cały przesiąkł. 

tylko jeszcze dokończenie remont i możesz pędzić rodzic