|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Cytat:
pWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
![]() Co do pierwszej strony - niepozorna jest w oczekujących i mających dzidziusia już
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
Uaoo a co na tą sytuację lekarze?
Zuken u mnie w szpitalu mąż może być przy cc- koszt 200 zł. I maluszek na po operacyjnym leży cały czas razem z mamą. Sprawdź na stronie szpitala albo zadzwoń tam. Ewentualnie może być jeszcze info na stronie gdzierodzic.
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, nie ma wpisanej rudej i malwi, i widzę kilka błędów których na telefonie nie mogę zmienić, niepozorna jest wpisana do urodzonych.
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co z Czarną radzisz Ty kobitko w końcu?? |
|
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
Uaoo i nic Ci nie pomaga? Piłka, spacery, schody itd?
Kochana już tyle czasu tam się starasz
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-01-05 o 22:05 |
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niepozorna jest w urodzonych i oczekujących - jest tu i tu Ja tylko tak organizacyjnie kochana, nie że mam pretensje przecież wiem, że właśnie rodzisz |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz będzie 7 cm i to już idzie najszybciej Oby się ruszyło
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka a co u Was???
|
#3700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O matko ale porodowe emocje na wątku!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po porodzie dziecko od razu jest dawane mamie na kilka minut zeby moglo choć poczuć cyca i juz zacząć stymulowac laktacje. Potem jest kangurowanie na ojcu skora do skory pod lampami nawet godzina czasu. To dla nas bardzo ważne praktyki dlatego zdecydowaliśmy sie na szpital ktory choc starszy i mniej atrakcykny wizualnie zapewnia takie akcje Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale będzie ok :kciuki; słodziak Cytat:
![]() u mnie np mąż od razu dostaje dziecko do kangurowania, a matka jak tylko zostanie ogarnięta jak najszybciej jest też do dziecka zawożona, jeśli oczywiście stan obydwojga jest dobry Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo, no to nie wiem co Ci poradzic, wody odeszly? Bo w sumie juz nie wiem :|
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, Uaoo, może to u Ciebie kwestia napięcia? że chcesz, że już, że musisz... że coś CIę psychicznie blokuje? wiem, że to brzmi jak czary mary, ale może tak jest. Może musisz coś z siebie wyrzucić, jakiś nierozwiązany problem...?
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, cale szczescie ze poszlas do lekarza! CC się nie martw,wcale nie jest tak źle
![]() Co do taty przy CC,to musisz u siebie zapytać, bo w niektórych szpitalach może być przy operacji, w niektórych dopiero po CC dostaje dziecko do kangurowania, a w niektórych nie może nawet kangurować. Ua00 - ale 6cm bez skurczy to w sumie już chyba jest wskazanie do CC? Może niepotrzebnie się tak upierasz na SN? Co mówią lekarze? |
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Juz mi lepiej jak tak czytam ile z Was jest zadowolone mimo wszystko z cc
Wypytam o wszystko gina na wizycie, mam tylko nadzieje ze zdaze Co do meza to on przy operacji nie chce byc, raczej by padl :P ale takie kangurowanie byloby dla niego pewnie wyjatkowe A jak daja dziecko od razu na sale z mama to jak sie nim zajmowac jak nie mozna sie ruszyc :P? |
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz jeszcze 4 cm wiec trzymam mocno kciuki aby się pożądane skurcze pojawiły. |
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga o kurde nie wiedzialam ze porod bez skurczy jest mozliwy
to nic nie bolalo??
|
|
|
|
#3708 |
|
Raczkowanie
|
Zuken położne się zajmują przystawiaja Ci do piersi, przewija a Ty tylko lezysz.
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Lekkie bardzo lekkie były. Wiesz co było min wszystko jedno, chciałam juz urodzić. Na początku były skurcze bez rozwarcia to był najgorszy ból na świecie. Wiec to wypuchanie to pikuś. Miałam super położne które bardzo motywowaly i chwalił to mi bardzo pomogło.
|
|
|
|
#3710 |
|
Rozeznanie
|
Nebula mam ten http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...809618283.html I jestem zadowolona.
Uaoo biedactwo oby coś ruszyło z tymi skurczami!
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga no to super ze mimo wszystko dobrze wspominasz porod
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
iola piłka jest na rozwarcie nie na skurcze
Casaa, wody nie odeszły, a czop odchodzi cały czas. Dotka, lekarze dadzą mi jeszcze i pewnie ostatnia dawke oxy ale za dwa dni żeby macica troche odpoczela. Polozne są tutaj kochane, pomagają, podpowiadają nawet mówią żeby męża do łazienki zaprosić zobaczymy co z tego wyjdzie.Kinga, mi dzisiaj dali najwyższą dawkę oksy i nic Nie mam pojęcia czemu ona na mnie nie działa, przy Lenie działa i to dobrze, bo wyłam z bólu.
|
#3713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale numer...ale tak jak dziewczyny pisza lepiej ze teraz sie okazalo niz w trakcie porodu Cytat:
nie wybrałam chcialabym długa biala sukienke taks w stylu hippi ale nie ma nic w sklepach :-( w czwartek jeszcze pojde poszukac,jak nie znajde nic sensownego to mam jedna czarna obcisla a druga ciazowa granatowa i tyle...tyle ze obie krótkie.Cytat:
o tym samym myślałam,dużo dzisiaj narodzin na watku Cytat:
Uaoo-wspolczuje...już kilka ladnych dni lezysz i ciagle takie zawieszenie :-( Potrzebuje wsparcia...nie wiem po co podzielilam sie z mama informacja o niezbyt dobrych wynikach krwi,poszla dzisiaj do jakiegos lekarza i mnie straszy ze Olivia umrze albo urodzi sie uposledzona,że jestem patologiczna bo nie ide do lekarza (ide,w piatek),że to moja wina ze mam takie a nie inne wyniki krwi...chcialabym juz urodzic bo jesli to prawda ze mój organizm zatruwa moja corke to mam w pupie niegotowe mieszkanie,chce miec corke juz po tej stronie. Jutro i w czwartek musze sie spiac,dokonczyc szykowac pokoj malej i nasza sypialnie,może nawet uda sie lazienke ogarnac-i wpiatek sprobuje wymusic jakies rozwiazanie na lekarzu. Aaaa i dużo u nas cesarek na watku...mnie troche przeraża to zw tutaj w prawie zadnym z przypadkow nie robiliby cesarki :-( bo szpital bardzo sie chwali tym ze ma max 13% cesarek i nawet jak sa komplikacje to daza do sn.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Baby ale po co Ty sluchas takich glupot?
Przeciez jestes pod stala kontrola lekarza, malej nic u Ciebie w brzuchu nie grozi i na pewno urodzi sie zdrowa jak ryba! Nie wkrecaj sobie znowu jakis glupot! |
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
To nie ja tylko moja matka,nie wiem dlaczego zanim cos powie to nie pomysli...doskonale wie jak tu wyglada opieka zdrowotna i wie ze mam wizyte w piatek,a mowienie kobiecie w 37 tygodniu ciazy ze zabija swoje dziecko jest no...jakby to ujac...malo delikatne :-(
Z tego wszystkiego pojechalam do apteki dyzurnej szukaja czegoś co wspiera prace watroby i można brac w ciazy,podalam nazwe skladnikow babce ona powiedziala ze nic takiego nie kojarzy,zapytalam o cos innego co regeneruje watrobe a ta mowi zebym jechala na ostry dyzur i lekarz stamtad mi da leki...z 10 minut spedzilam klocac sie z nía ze mam prawo kupic lek i go brac na moja odpowiedzialnosc i ze nie wymagam zeby mnie leczyla tylko zeby mi sprzedala pastylki na watrobe...chyba pierwszy raz tak sie wkurzylam w tej ciazy na kogos poza mezem.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
co z tego wyjdzie to nie wiem :
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2016-01-06 o 14:00 |
|
|
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
Baby co rozumiesz poprzez niezbyt dobre wyniki krwi? Anemia?
A Twojej mamie się w głowie chyba poprzewracalo, żeby zamiast Cie wesprzeć i podniesc na duchu to takimi tekstami straszyć (przepraszam że tak to ujelam, mam nadzieję że się nie pogniewasz). Nie słuchaj takie glupot.
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Uaoo, biedulko, juz bliżej niż dalej. Staraj się nie stresowac, nie nakrecac w miarę możliwości, jesteś pod opieką. Jeśli nic cie nie boli, poczytaj jakąś wciągająca książkę, obejrzyj film na lapku, żeby czas szybciej zlecial. 6 cm to już blisko!
|
|
|
|
#3719 |
|
Raczkowanie
|
Uaoo coś dla corci planujesz stworzyć?
![]() Baby może wstrzymaj się z brakiem czegokolwiek na własną rękę i zobacz co Ci powie lekarz
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Baby a co konkretnie Ci wyszlo w tych wynikach? Wydaje mi sie ze niepotrzebnie sie nakrecasz teraz a branie lekow na wlasna odpowiedzialnosc nie jest dobrym pomyslem w zaawansowanej ciazy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

mam nadzieje ze do jutra sie z tym jakos oswoje, poki co boje sie zeby sie do tej cesarki samo nie zaczelo bo jednak u mnie juz tylko troche ponad tydzien to tp zostalo...
p

Rozwarcie 6 cm, oksy na mnie nie działa, jestem bez skurczy 
08.09.2012 

Zaraz będzie 7 cm i to już idzie najszybciej
Oby się ruszyło

to nic nie bolalo??