|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cytat:
|
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
no to git, nie czytalam dalej bo chcialam wam szybko napisac
swoją drogą jak głupia kreska potrafi namieszać nie?
|
|
|
|
#3183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://www.google.pl/search?q=star+...G3R50luhWCM%3A
|
||
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez to poważnie zaczęłam się zastanawiać czy na allegro zamawiać za pobraniem, bo paczka minimum 100zł będzie kosztowała.![]() Cytat:
Mi się spodobał, chętnie bym się nim karnęła. I wypróbowała ten amortyzatory.
|
|
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
Emma jeszcze Tobie nie odpowiedziałam, otóż zamówiłam: rożek, ręcznik, zestaw pielęgnacyjny, butelkę, smoczek, laktator, podkłady, pieluchy tetrowe i flanelowe, szczoteczkę do zębów, szczotkę do butelek, poduszkę do karmienia, wkładki lakt., przewijak i coś tam jeszcze :P w sumie to moje pierwsze zakupy dla małej więc nie jest to aż tak dużo
![]() pospałam w dzień i teraz nie chce mi się spać... słoń ma już głowę, tułów trąbę i uszy. jeszcze kończyny i będzie gotowy idę przed tv, może jeszcze coś stworzę przed snem.dobrej nocki wszystkim |
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
dlaczego tak dużo? ja zapłaciłam około 250 za zamówione rzeczy i około 18zł za przesyłkę. No chyba, że zamawiasz meble albo inne ciężkie rzeczy? nie znam się na cennikach ale 100 za przesyłkę to jednak dużo
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
To wszystko tłumaczy.
![]() Cytat:
![]() Zawsze mam stracha przy większych zamówieniach.
|
|
|
#3189 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
misia dzięki za listę
dobranoc |
|
|
|
#3191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a no to zmienia postać rzeczy ja też miałam stracha nie raz nie dwa, ale teraz można dochodzić swoich praw łatwiej niż kiedyś, no a poza tym zawsze sprawdzam komentarze (ilość i treść ) i jak mi się ktoś wydaje wątpliwy to od niego nie zamawiam, jeszcze się nie nacięłam w życiu ![]() teraz już na prawdę uciekam do łóżka
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc
wyśpijcie sie
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
JAK LECI KREW Z NOSA GLOWE DAĆ NA DOŁ CZY DO GORY?
pomocy |
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja tutaj zostałam? Wszystkie uciekły?
|
|
#3195 |
|
Rozeznanie
|
Dark prywatnie
![]() Moonunit to model STRANDMON FOTEL, NORDVALLA SZARY 899 zł (troszkę drogo) ![]() Ja nigdy nie jadłam takich rzeczy a teraz to pochłaniam Tak od jutra dość ale nie teraz poważnie muszę M powiedzieć żeby żadnych chipsówDark coś w tym jest z tymi myszami Kumpela kosmetyczka odmówiła mi wizyty bo nie miała gdzie mnie wsadzić i zadzwoniła do mnie na drugi dzień że miała mysz w domu![]() Polly pierwsze słyszę o takim materacu ![]() Fasolka jakby tak było to nawet i dwie paczki jadłabym dziennie a tu w cycek Waśnie szukam jakieś używki bo fotel naprawdę mega wygodny do tego fajny bo można oprzeć głowę o ten zagłówek śłiczny też jest w żółtym kolorze ale pokój chcę robić w szarościach i dodatki w różu ![]() Faith to super waga jak ne ten tydzień ![]() Misia fajna lista bo jakaś taka dla mnie bardziej zrozumiała kopiuje![]() Moonunit no właśnie ta cena troszkę przeraża... ![]() Uciekam spać bo M już z sypialni krzyczy ![]() Spokojnej i sennej nocy Wam życzę!!! |
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
misia
w dół delikatnie pochyl Polly a żona idealna? kiedyś zaczęlam oglądac, ale nie miałam czasu dokonczyć.
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam, zamówienie na allegro złożone, więc mogę spokojnie usnąć. Pewnie pieluchy, wózki i prześcieradła mi się przyśnią
![]() Dobranoc |
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też i mnie koleżanka zaskoczyła tym.
![]() Cytat:
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
w dół albo normalnie i przyłóż coś zimnego. nie do tyłu bo się krwi nałykasz tylko niepotrzebnie.
Widzę, że w czas napisałam pewnie już przestała krew lecieć ![]() Idę też do spania. Mąż coś tam rozkminia jeszcze z sąsiadem, a ja ślęczę nad projektem pokoju i wychodzi mi, że wszystkie rzeczy dzidka się idealnie mieszczą w pokoiku dla niego przeznaczonym obok ![]() może go wsadzę w ten kosz mojżesza na noc obok naszego łóżka, a całodobowo będzie obsługiwany dzidek w pokoju obok? karmiłabym w pokoju obok bo i tak na siedząco nie wyśpię się karmiąc,a te dwa metry obok w pokoju chyba mu nie zrobi różnicy- pokój ściana w ścianę chyba wszystko wyjdzie w praniu Najlepiej byłoby wsadzić wszystko do jednego pokoju ale nie mam takich wielkich pomieszczeń w swoim małym M
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2016-01-06 o 00:25 |
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Głowa w doł i zimny okład na okolice nosa
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka
ja mam taki sam rozkład, czyli dziecięcy pokój jakieś 2metry idąc od naszego lóżka do Tośkowego i nawet nie brałam pod uwagę upychania jej u nas. To nie 10m albo inne piętro, a jedynie kawałek ściany ![]() No i nie wiem jak miałby funkcjonować tż z niemowlakiem śpiącym obok. Wolę wstać, nakarmić, przewinąć i ululać za drzwiami w drugim pokoju niż nad uchem tż, który potem wstaje do pracy. |
|
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
|
|
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się wciągnęłam teraz w "nie z tego świata", ale nie każdemu bedie fabula odfpowiadala Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- dzień dobry ![]() 32 tydzień czas zacząć
|
|
#3204 | |||
|
przyczajony tygrys
|
Wbijaj, wbijaj. Mój dom zawsze otwarty ![]() Cytat:
Szybko ci ten rok zleciał, co? Udanych przygotowań ![]() Cytat:
Mi wstępnie z allegro wyszło ok 180 zł + przesyłka ![]() Cytat:
--- Dzień dobry! 1. Skopiowałam sobie Wasze zamówienia na aptekę: tzn Malinki, 32, Fasolki i Mooonii. Dziś zrobię rozeznanie co zamówię z apteki a co z allegro (mam sprzedawę sprzedającego np podkłady/ wkładki laktacyjne, itp) 2. Wyprasowałam wszystko, poprzebierałam rzeczy. Spakowałam 1 duży wór ciuchów. chciałam oddać np do domu samotnej matki, ale nie ma u mnie w okolicy. Mam pytanie: czy to mi wystarczy na początek (bo nie wiem czy nie przesadziłam z oddawaniem rzeczy - to są te najmniejsze z najmniejszych):12 body z krótkim rękawem 5 kaftanów malutkich 9 śpioszków 2 pajace małe? Bo na później mam więcej tych rzeczy (ilościowo i rodzajowo). Ale czy to nie za mało? 3. Brzuch mnie wczoraj powoli puszczał (jak Wam pisałam), ale dziś boli bożena. Ale tż się nie przyznaję, bo znów by się martwił ![]() 4. Ech zazdroszczę Wam wybierania wózków, na prawdę. Ja sobie nie mogę teraz na to pozwolić. wstyd mi będzie tym moim hefalumpem gdzieś jechać Ogólnie humor dziś z
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry! Pisze dopiero dzisiaj bo wczoraj nie mialam weny juz na nic za bardzo. Dziekuje za kciuki. Bylam na wizycie i myslalam ze bede miala wizyte z gin i diabetykiem, ale okazalo sie ze z diabetykiem mam co 2 tyg, a z gin co 4. Troche bylam zawiedziona, ale wytrwam te kolejne 2 tygodnie zeby zobaczyc co u mojej corci. Diabetolog natomiast zalecil insuline. Dla niego cukier podwyzszony o jedna dzieciata jest juz niedobry, a takich wiekszych roznic w wynikach mialam tylko kilka, no ale jak jego zdaniem musze brac insuline to bede
Troche mnie to przybilo, bo juz wystarczajaco tych dolegliwosci jak na jedna ciaze Nastroj mialam super z rana bo Tz wyciagnal mnie na zakupy dla corci. Przyznam ze ostatnio tylko w necie szukam rzeczy, bo chodzenie po sklepach mnie meczy, ale wczorajszy wypad bardzo mi sie przydal. Zrelaskowalam sie i kupilismy kilka rzeczy: caly zestaw butelkowy, 4 reczniki (byla promocja w Tk Maxx), 2 urocze pojemniki na rzeczy, 2 duze pieluszki tetrowe, spiworek i poduszke do karmienia, ale zastanawiam sie czy jej nie oddac bo jest dosc miekka. Jutro rano mam byc na czczo w szpitalu i dowiem sie wiecej o tej insulinie. A dzisiaj ide na cotygodniowe mierzenie cisnienia i badanie moczu w przychodni. A jesli bede miala dobre wyniki z badan watroby, to jeszcze dojdzie do tego badanie krwi co tydzien w tym kierunku. Przyznam ze po tych niusach nastroj mi siadl ale juz nie bede smecic Wam. Gratuluje udanych wizyt, zakupow, za kolejne wizyty. Ide sie ogarnac i niedlugo bede wychodzic do przychodni. Milego dnia
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o Supernatural? Uwielbiam, jestem na bieżąco i Dean to moja miłość. ![]() Ja się zatrzymałam przy 100 zł, bo się przeraziłam, że już tyle, a najdroższych rzeczy nie włożyłam do koszyka. ![]() Spadł u mnie śnieg.
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieznajoma poszukaj na olx sa naprawde fajne używki! Bebetto nico nawet za 400zl dziewczyny sprzedają
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Fasolka snilo mi sie ze zalatwialas mojej siostrze kocyk z Krakowa na prezent dla Leosia haha tak jakby to u nas nie bylo i Trzebabylo ZALATWIAC haha
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że nie tylko ja mam takie odczucia odnośnie Sama.:P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

sprawdźcie dobrze jak wpisujecie nazwę ile kresek dolnych tam jest.
swoją drogą jak głupia kreska potrafi namieszać nie?

Najlepiej byłoby wsadzić wszystko do jednego pokoju ale nie mam takich wielkich pomieszczeń w swoim małym M