Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 23:50   #3721
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Baby - nie rozmawiaj może z mamą do porodu bo gada takie głupoty, że głowa mała
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 23:57   #3722
Eleo765
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Baby, ech, ty to masz z tą mamą. Poczekaj na wizytę u lekarza, nie bierz nic samA, dziewczyny dobrze radzą. To końcówka ciąży, niektóre wyniki mogą się pogorszyć...
Stary 2016-01-06, 00:00   #3723
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Baby co rozumiesz poprzez niezbyt dobre wyniki krwi? Anemia?
A Twojej mamie się w głowie chyba poprzewracalo, żeby zamiast Cie wesprzeć i podniesc na duchu to takimi tekstami straszyć (przepraszam że tak to ujelam, mam nadzieję że się nie pogniewasz). Nie słuchaj takie glupot.
Esterazy cholinowe i mocznik dwukrotnie poniżej normy. A internety strasza konsekwencjami :-P

Aaa i jeszcze gorzej...Bo jak matka tu byla to powiedzialam ze maja przyleciec wszyscy jednoczesnie jesli chca i max dwa tygodnie... A teraz sie dowiaduje ze ona zostaje MIESIAC!!!! I z siostrzeńcem caly czas!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 00:01   #3724
uaoo
Zakorzenienie

small tak bo i tak tu siedze wiec próbuje cos wydziergać.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 00:01   #3725
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Nie wiem czy juz pisalam, moze sie bede powtarzac. Tak w wielkim skrocie. Malemu spadlo tetno, ja sie uparlam na sprawdzenie go, okazalo sie ze jest za niskie, duzo za niskie. Szybkie wypsanie papierow. Nawet nie wiem co podpisalam, bo sie rozryczalam na calego, nie moglam sie uspokoic. Znieczulenie dostalam w kregoslup. Tak szybko mi zrobili to cc, ze nawet nie zaczelo dzialac znieczulenie. Normalnie czulam jak mnie rozcinaja, jak Malego szarpia. Okropne uczucie i to czekanie na pierwszy placz. Masakra, chyba trwalo to wiecznosc. Pokazali mi Wojtusia, ze zyje i go zabrali. Zobaczylam go dopiero po 3h.
Sama stan po cc znosze kiepsko, nawet bardzo kiepsko. Boli mnie, dostalam juz 4 dawki znieczulenia i dalej Zasnac nie moge, obrocic sie na bok nie moge, ech. Jutro maja mnie pionizowac zobaczymy co to bedzie. Najgorsze bylo to, ze nawet nie mialam jak powiadomic rodziny. Masakra. Dobrze, ze Wojtus jest zdrowy. Cholernie sie balam, zeby nie byl niedotleniony.
Nie wiem czy odpisalam wyczerpujaco. Jutro odpisze wiecej, telefon mi zdycha.

Uaoo powodzenia mowilam, ze musisz poczekac na mnie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 00:17   #3726
baby montana
Zakorzenienie

Malwi,nieprzyjemnie sie to czyta,strasznie mi smutno jak czytam takie relacje "naszych" mam :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2016-01-06, 00:19   #3727
Eleo765
Zadomowienie

Malwi, trzymaj się tam dzielnie, ważne że z małym wszystko ok, byłaś czujna! Dojdziesz do siebie niebawem, oby jak najszybciej. Tż już pewnie do was jedzie, co?

Baby, chyba za mało dałaś popalić swojej mamie ostatnim razem bo przecież klocilyscie sie, narzekala, padly przykre słowa a ona wraca na miesiac możesz się nie zgodzic? Chcesz?
Stary 2016-01-06, 00:20   #3728
small_
Raczkowanie

Baby ja bym nic nie brała, zaczekaj co powie lekarz bo sama możesz sobie tylko zaszkodzić.
Co do pobytu mamy to raczej kiepska pomoc jak przyjedzie z siostrzencem.

Uaoo to pochwal się potem co udało się udziergac

Malwi biedactwo też miałaś przeżyć. Najważniejsze, że Wojtusiowi nic nie jest. Trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie.
A co do znieczulenia to podobno normalne, że wszytko czujesz co robią tyle, że Cie to nie boli. Przynajmniej tak mi anestezjolog mówiła, a Ciebie to bolało?

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 00:23   #3729
uaoo
Zakorzenienie

jakbym miała taką matkę to nie wiem jak bym postąpiła.. nie potrafię sobie wyobrazić takiej sytuacji.

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

small zrobię to na pewno

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

malwi, dlaczego na mnie nie poczekałaś

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-06, 00:46   #3730
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Malwi, trzymaj się tam dzielnie, ważne że z małym wszystko ok, byłaś czujna! Dojdziesz do siebie niebawem, oby jak najszybciej. Tż już pewnie do was jedzie, co?

Baby, chyba za mało dałaś popalić swojej mamie ostatnim razem bo przecież klocilyscie sie, narzekala, padly przykre słowa a ona wraca na miesiac możesz się nie zgodzic? Chcesz?
nie mogę się nie zgodzić niestety, poza tym nie chcę uniemożliwiać kontaktu dziadków z córką. chciałabym żeby przyjechali ale na 2 tygodnie i wszyscy jednocześnie, a nie najpierw siostra matka siostrzeniec a później wyjeżdża siostra i przyjeżdża ojciec. problem jest taki że będą mieszkać tu gdzie ja teraz i tutaj jest straszny problem z zaparkowaniem - na ulicy rzadko są miejsca i jest płatny parking, a podziemny w budynku...cóż, ujmijmy to tak - trzeba najprawdę dobrze umieć parkować i manewrować żeby wjechać i wyjechać, moja matka i siostra nie potrafią, dlatego chciałam wszystkich razem, ojciec robiłby za szofera. aktualnie jestem rozgoryczona że mnie okłamali, bo powiedziałam matce w grudniu że chcę ich wszystkich razem i powiedziała że tak będzie. a teraz się okazuje że KAŻDA KOBIETA PO PORODZIE POTRZEBUJE POMOCY NA OKRES POŁOGU i ona nie zostawi mnie samej. litości, to się skończy tym że tydzień po porodzie będę ich wozić we wszystkie strony.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
jakbym miała taką matkę to nie wiem jak bym postąpiła.. nie potrafię sobie wyobrazić takiej sytuacji.

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

small zrobię to na pewno

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

malwi, dlaczego na mnie nie poczekałaś
to nie to że ona nie poczekała, to ty po prostu masz ochotę czekać

Stary 2016-01-06, 03:34   #3731
niezdara
Rozeznanie

Dziewczyny gratuluje udanych porodów! Uaoo, trzymam kciuki, moze zamiast kryzysu 7cm Ty masz 6 cm i potem ruszy...

U mnie brzuch twardy, ale nic sie nie dzieje. Czasem ćmiące bóle w dolnym odcinku kręgosłupa i tyle. Choć małą czuję juz bardzo nisko, pod brzuchem. Dziwie sie ze nie wyłazi

Wcześniej któraś mówiła że boi sie porodu i nie chce rodzic. Ja tez czasem jestem gotowa do dzialania i chce mieć to z głowy, a czasem po prostu boje się tego wyczerpania, bólu, niewiadomej... W nocy kiepsko śpię, w dzień pobolewa głowa. We czwartek wizyta i zobaczymy co dalej...

Czy ktoś ze mną nie śpi?

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 03:35   #3732
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć
chyba nieświadomie się stresuje spałam z 4h tylko i od godziny nie mogę zasnąć. .
któraś pytała czy wywołanie czy cc... okaże się jak przyjmę się na oddział pewnie zrobią ktg i będę pytać lekarza co robimy na 07.01 mam termin z usg...

malwi gratulacje!!

zuken może nie będzie tak zle z ta cc grunt żeby nie zaczęło się wcześniej i współczuję zapalenia
lune grzeczne ci się dziecko trafiło
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2016-01-06 o 03:36
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 05:42   #3733
kinga1701
Zakorzenienie

Uaoo jak tam, mam nadzieje ze juz od kilku godzin się przytulacie
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 07:39   #3734
russiandoll
Raczkowanie

Dzień dobry
kasiulenkowo ogromne kciuki
uaoo za Ciebie tez
malwi 3 majcie sie cieplo najważniejsze ze jestesce juz razem...
zuken bedzie dobrze juz jutro wszystko sie wyjasni
baby ciezko nawet uwierzyć w to co piszesz szczerze wspolczuje bo coz innego moge zrobic...

Dzięki za info o kurierach dziewczyny chyba ja po prostu mam pecha albo wy takie ladne i wystrojone czekacie przy furtkach i wysylacie dobre fluidy....

a u nas pierwszy porzadniejszy śnieg na szczęście w domu cieplutko

Kochane dobrego dnia dla wszystkich:ro za:
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 07:49   #3735
Dotka90
Zakorzenienie

Malwi to podobna sytuacja jak u mnie z tym tetnem i cc.

Daj sobie czas, wiadomo ze na poczatku boli. Pros o przeciwbolowe jak tylko potrzebujesz.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 08:32   #3736
uaoo
Zakorzenienie

jestem załamana, na ktg nie zapisał się żaden skurcz! dodatkowo wszystkie dziewczyny z pokoju sie rozpakowaly wczoraj i w nocy i teraz zostałam sama

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

malwi, ty olejek rycynowy wypiłaś? czy to było co innego? bo ja już z tego wszystkiego zapomniałam.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-06, 08:33   #3737
candyyfloss
Zadomowienie

Witam na świecie nowych kolegów

Malwi - hmm... strasznie dziwne z tym znieczuleniem. U nas w takich przypadkach robią znieczulenie ogólne, bo nie ma czasu na odczekanie aż znieczulenie zacznie działać. Tak miała bratowa - wody jej odeszły, okazało się że małemu tętno spada i od razu decyzja o CC i pełna narkoza. Trzymaj się dzielnie

Baby - no szok.... Nie ma to jak wsparcie mamy

Uaoo - biedactwo... Trzymaj się dzielnie
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 08:36   #3738
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Uaoo w koncu chyba i tak zrobia Ci cc jak nic nie ruszy nie?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Mnie boli brzuch z nerwow, rano dostalam smsa od mojego gina ze cesarke mozemy zrobic.jutro i mnie scielo calkowicie... napisal ze mam sie stawic przed 7 na porodowke naczczo i powiedziec ze mam skurcze co 10 minut zeby mnie przyjeli... boje sie!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 08:39   #3739
Dotka90
Zakorzenienie

Zuken nie bój się! Będziesz miec za sobą
Stary 2016-01-06, 08:45   #3740
candyyfloss
Zadomowienie

Zuken - idź za ciosem Ja się szykuję na CC w piątek.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 08:47   #3741
tygrysek83
Zadomowienie

Zuken, dasz radę.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 08:59   #3742
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry

Uaoo Za dzisiaj urodź w końcu

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mnie boli brzuch z nerwow, rano dostalam smsa od mojego gina ze cesarke mozemy zrobic.jutro i mnie scielo calkowicie... napisal ze mam sie stawic przed 7 na porodowke naczczo i powiedziec ze mam skurcze co 10 minut zeby mnie przyjeli... boje sie!
Dasz radę Tak samo mamy termin a to już całkiem blisko, pewnie lepiej jest zrobić cc zanim zacznie się akcja Masz jeszcze chwilkę żeby oswoić się z myślą Pomyśl, że już jutro poznasz synka
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:12   #3743
small_
Raczkowanie

Uaoo żeby coś dzisiaj ruszylo jednak.

Zuken może tak i lepiej bo czy to będzie jutro czy za tydzień strach raczej nie zmaleje a tak odejdzie Ci dodatkowy stres, że nie doczekasz terminu cc. I już jutro będziesz tulicie synka.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:14   #3744
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Baby współczuję sytuacji z mamą, nie ma to jak wsparcie
Malwi najważniejsze że się dobrze skończyło, trzymajcie się
Uaoo obyś dzisiaj urodziła
Zuken to chyba dobrze ze będziesz już po wszystkim tak szybko oswajaj się dziś z tą myślą

Konradek po karmieniu zasnął słodko na mnie i żal mi go ruszać więc tak siedzę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:22   #3745
uaoo
Zakorzenienie

zuken, ja mam jeszcze czas takze czekam aż cis ruszy. Cc nie chce, choć nie wykluczam. Dzięki dziewczynki, ale ja nie czuje by coś miało dziś ruszyć.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-06, 09:46   #3746
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Zuken wszystko będzie ok. Mniej czasu na stresowanie sie tak jak dziewczyny piszą już jutro rano będziesz tulic malenstwo

Uaoo mogliby coś zacząć robić. Bo strasznie długo już to wszystko trwa

Baby nie wiem nawet jak skomentowac sytuację z mama. Przepraszam ale troszkę dziwna jest. Zamiast wspierać to jeszcze Cie nakręca :-(

Ewusia słodko to musi wygladac

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:58   #3747
lune1992
Zadomowienie

Uaoo kciukasy w koncu sie doczekałas powodzenia!

A ja mam nawał mleczny, jeden sutek płaski mały nie umie z niego ssac (
Z drugim ok ale cyce mam jakbym miała sylikony i strasznie bola ;/
Leje sie z nich strasznie.
Odciagam ten jeden laktatorem, z drugiego jakos ciagnie choc tez sie robi płaski sutek powoli, nie wiem juz co robic...
Całą noc nie spałam bo mały 2 godziny płakał strasznie nie wiadomo czemu. Potem mąż włączył suszarke i mu przeszło.
Teraz chodzi wentylator w okapie i jest spokojniejszy
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 09:59   #3748
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Ja chyba z Was wszystkich urodze ostatnia przedwczorajsze skurcze ucichły, wczoraj pojawiły się bóle krzyża (ale wcale nie jakieś mega ciężkie, tylko takie o), dzisiaj są jeszcze lżejsze niż wczoraj. Moje dziecko chyba nie chce się urodzić
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:06   #3749
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry
Noc jako tako przespana, ale dlatego, że poszliśmy późno spać

Zuken o mamo już jutro będziesz tulić! Choć rozumiem zdenerwowanie, bo ja bym chyba spanikowała jakbym dostała wiadomość, że jutro rodze.. Ale dasz radę
Malwi - straszne... ale rana się zagoi, tabletki w końcu zaczną działać i będzie dobrze
Uaoo - olej rycynowy dziewczyny piły
Baby - szczypiesz się z mamą, siostrą i w ogóle. Teraz kiedy piszemy Ci, żebyś jej napisała, że pomysł z przyjazdem na miesiąc (gdzie przedtem po 2 dniach Cię coś trafiało, a nie szalały Ci hormony po porodzie) to zapierasz się i ją tłumaczysz. A jak mama przyjedzie będziesz pisać o tym co Ci matka powiedziała, że jesteś beznadziejna itd. Ja rozumiem, że chcesz, żeby Olivka miała dziadków itd. Dziadków niech pozna, ale jak tobie przejdzie pierwsze szaleństwo hormonów, bo skończy się ta sytuacja depresją zwłaszcza, że sama pisałaś, że jesteś słaba psychicznie. A Olivka nie potrzebuje dziadków zaraz po porodzie - dziecko sra, śpi i je + płacze w międzyczasie. Jak już zacznie się uśmiechać to niech przyjadą. Ja bym postawiła się mamie i całej rodzince. Zwalą Ci się na głowę i będziesz płakać, że nie masz siły, że ciągle trzeba ich wozić, ze trzeba wokół nich skakać, że siostrzeniec będzie hałasował i budził małą itd. W ogóle poroniony pomysł z siostrą i siostrzeńcem. Ultimatum - albo mama z tatą albo wcale i miałabym gdzieś, że się obrażą! Jak złapiesz depresję to będzie o milion razy gorzej niż to, że oni się obrażą.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Lune - a z nakładkami próbowałaś?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:11   #3750
Dotka90
Zakorzenienie

Magda popieram w 1000% to co napisalas do Baby!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości