Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 10:21   #3751
ahnessy
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze gorzej...Bo jak matka tu byla to powiedzialam ze maja przyleciec wszyscy jednoczesnie jesli chca i max dwa tygodnie... A teraz sie dowiaduje ze ona zostaje MIESIAC!!!! I z siostrzeńcem caly czas!!!!
Baby sorry ale ja się zgadzam z Magdą, nie pozwoliłabym zwłaszcza na siostrzeńca bo będzie to samo on bedzie w centrum zainteresowania a ty jako znów jako sprzataczka i szoferka - ja sobie tego nie wyobrażam połóg, karmienie, noworodek i do tego wszystkiego 3 osoby na twojej głowie...... Jeśli mama uwaza ze kobiecie w pologu potrzebna jest pomoc to niech przyjedzie sama na 2 tygodnie a pozniej niech dojedzie reszta razem z tata, zreszta u nas jest zima skad masz miec pewność ze siostrezniec ci jakiegos chorubska nie przywiezie.....
Zuken rozumiem Twój strach do wczoraj jeszcze myslałaś o sn a teraz nie dość ze cc to jeszcze jutro!!! ale głowa do góry bedzie z głowy - o tydzień mniej stresu
Malwi nie wiem jak przy tym znieczuleniu w kregosłup ale jak mi z cycka guza wycinali to tez wszytsko czułam ale nie bolało, ktoras juz pisała ze tez czuła naciaganie i szarpanie wiec jesli nie bolało to wszystko było ok powodzenia w dojsciu do siebie
Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Wcześniej któraś mówiła że boi sie porodu i nie chce rodzic. Ja tez czasem jestem gotowa do dzialania i chce mieć to z głowy, a czasem po prostu boje się tego wyczerpania, bólu, niewiadomej... W nocy kiepsko śpię, w dzień pobolewa głowa. We czwartek wizyta i zobaczymy co dalej...
mam to samo bardzo bym chciała już ale z drugiej strony w nocy jak cos zaboli to panikuje ze jeszcze nie wybudzam się co chwile, nie wygodnie mi no masakra
Uaoo nie wiem czego ci życzyć bo widzę że życzenia szybkiego porodu spełniają się na odwrót, cierpliwości, musisz wyluzować bo nakrecasz się od dawna i jak widać zle to na ciebie działa
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:22   #3752
lune1992
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Lune - a z nakładkami próbowałaś?
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:29   #3753
ahnessy
Rozeznanie

Lune podobno płaskie brodawki ćwiczy się taką strzykawką, że sie je zasysa, a co na to połozna?
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 10:45   #3754
kasia01987
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Uaoo w koncu chyba i tak zrobia Ci cc jak nic nie ruszy nie?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Mnie boli brzuch z nerwow, rano dostalam smsa od mojego gina ze cesarke mozemy zrobic.jutro i mnie scielo calkowicie... napisal ze mam sie stawic przed 7 na porodowke naczczo i powiedziec ze mam skurcze co 10 minut zeby mnie przyjeli... boje sie!
Kochana nastaw się pozytywnie na to wszystko i gwarantuje Ci ze będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
zuken, ja mam jeszcze czas takze czekam aż cis ruszy. Cc nie chce, choć nie wykluczam. Dzięki dziewczynki, ale ja nie czuje by coś miało dziś ruszyć.
Cholernie Ci współczuję tyle dni w tym szpitalu :/
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Uaoo kciukasy w koncu sie doczekałas powodzenia!

A ja mam nawał mleczny, jeden sutek płaski mały nie umie z niego ssac (
Z drugim ok ale cyce mam jakbym miała sylikony i strasznie bola ;/
Leje sie z nich strasznie.
Odciagam ten jeden laktatorem, z drugiego jakos ciagnie choc tez sie robi płaski sutek powoli, nie wiem juz co robic...
Całą noc nie spałam bo mały 2 godziny płakał strasznie nie wiadomo czemu. Potem mąż włączył suszarke i mu przeszło.
Teraz chodzi wentylator w okapie i jest spokojniejszy
Lune to początki piersi się przyzwyczaja. A nasze dzieci poprostu lubią nocą marudzić miejmy nadzieje ze im przejdzie bo czuję się jak zombi jak mnie wybudza płaczem
Musze z ta suszarka spróbować tez
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 11:03   #3755
mojakaren
Zakorzenienie

zuken dziecko daja na salę od razu, połozna dużo pomaga no i chyba w wiekszosci szpitali ojciec może normalnie z Wami siedzieć żeby pomagać przy dzieciaku

baby ale nie rozumiem kompletnie tego czemu Twój organizm miałby zatruwać dziecko?
Chyba każda z nas ma w ciąży jakieś badania niezbyt dobre, jakieś wyniki za niskie / za wysokie, stany zapalne. przeziębienia, przecież tego nie da się uniknąć, a po to jesteśmy pod kontrolą lekarza żeby sobie i dziecku pomóc a nie zaszkodzić.

Co do przyjazdu mamy i reszty rodziny to już dziewczyny napisały, szkoda Twojego zdrowia i nerwów, bo taka fatalna atmosfera to dopiero może się na dziecku odbić.

malwi biedna, ale przeszłaś stresów wyobrażam sobie jak musiałas się bać i jeszcze taka nieprzyjemna cesarka brr, mam nadzieję, że leki przeciwbólowe w końcu zaczną działać

zuken czyli już jutro? i dobrze, lepiej teraz szybciej niż czekać niewiadomo ile i odliczać dni. Dasz radę

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 11:08   #3756
Eleo765
Zadomowienie

Baby, ciężka sytuacja, zadecyduj tak, żebyś potem nie żałowała i żeby nie ucierpiala na tym opieka nad Oliwka. bardzo współczuję takich dylematów.

Zuken, tzn ze lekarz zaproponowal jutro czy wyznaczył termin na jutro?

Lune, dzidziuś nie zna innych sutków niż twoje. Skorzystaj z porady dobrej poloznej albo doradcy, słyszałam że wiele kobiet z wkleslymi skutkami karmi.

Uoaa, pokaż co dotąd udziergalas
Stary 2016-01-06, 11:35   #3757
baby montana
Zakorzenienie

Ja jak najbardziej zgadzam sie z Magda:-/ Ale co mam zrobic? I Powiedzialam ze nie Zgadzam sie zeby przyjezdzali w taki sposób tym bardziej ze wczesniej matka mnie oklamala ze przyjada na dwa tygodnie razem ale oni i tak przyjada,jestem tego 100% pewna,bo już maja bilety inuwazaja ze wiedza lepiej niż ja czego potrzebuje. Niech sobie przyjezdzaja i chodza na plaze,ja sie zamkne w domu na klucz.
Co do watroby,to matka mi powiedziala ze lekarz powiedzial ze moja watroba aktualnie juz praktycznie nie pracuje i wszystkie swinstwa trafiaja przez krew do malej,w polsce powinnam leżeć na obserwacji w szpitalu.

Zuken-brrr nie wiem co bym myslala jakby tak nagle z dnia na dzien powiedzieli Cesarka, chyba bym uciekla :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 11:53   #3758
mojakaren
Zakorzenienie

Baby ale tez ciezko zeby lekarz na odległość wystawił diagnozę...

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2016-01-06, 12:06   #3759
Casaa
Zakorzenienie

Witam sie srodowo i snieznie wreszcie i u mnie ciut sypnelo

Baby, no coz tez sie zgadzam z Magda.... Powiedzialas mamie, a i tak przyjada.... To jakas masakra :| znajac siebie nawet bym do niej juz wiecej nie dzwonila, nawet z info o urodzeniu. Straszna jest taka toksycznosc :-/ co do opinii lekarza to na odleglosc to sobie mozna paczke zamowic.

Uaoo, jak tam sytuacja? Moze jakby pecherz przebili to by sie rozkrecilo? no ale lekarzem nie jestem wiec nie ma co dywagowac

Dzis tescia urodziny wiec obiad mam z glowy maz wzial sie za klejenie frontow

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 12:12   #3760
baby montana
Zakorzenienie

Ja dzisiaj fasolke po bretonsku robie :-D

Z wiadomoscia o porodzie na pewno nie bede dzwonić, ona byłaby gotowa przyjechac na porodówke,sama mi zreszta mówiła że musi byc obecna w szpitalu.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2016-01-06, 12:14   #3761
russiandoll
Raczkowanie

No nie wiem baby... wspolczuje relacji i ich zagmatwania... a nie mozesz pogadac z siostrą moze ona bedzie rozsadniejsza....

a ja ledwo zipie tak mnie naszlo ze dzien wolny to moze ktos wpasc i takie mam przeczucie ze tak bedzie no to rach ciach z rana wanna, regulacja brwi, pazury, tona szpachli na twarz ( konturowanie = 2kg w dół) i hyc w kiecke dobrze ze szal z ogarnianiem byl wczoraj .... a jak nikt nie wpadnie to posiedze sobie taka w lepszym wydaniu przed tv
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 12:18   #3762
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Lekarz zaproponowal ze mam przyjechac jutro wiec sie podporzadkuje i nie bede juz dluzej czekac... tymbardziej ze z tych nerwow to mam dzisiaj brzuch jak skała i krocze zaraz mi chyba pęknie :/

Ale nastawiam sie juz pozytywnie bedzie co ma byc, nie mam na to wplywu

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Baby nie obraz sie ale Twoja mama to toksyczna osoba i ja raczej wolalabym ograniczyc z nia kontakt szczegolnie zaraz po porodzie... uwierz mi ze pierwsze dni z noworodkiem to niezla psychiczna przeprawa i niepotrzebne Ci sa dodatkowe stresy.
Zadzwon do niej i po prostu powiedz ze maja nie przyjezdzac, ze ich nie wpuscisz i tyle. Niech sobie zorganizuja hotel jak sobie chca wczasy Twoim kosztem fundowac...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 12:18   #3763
mojakaren
Zakorzenienie

Casaa my tez dzis idziemy na obiad do rodzicow
I moj Tż tez sie wziął za prace porządkowo remontowe - w pokoju Mlodego wreszcie widac podłogę

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2016-01-06, 12:19   #3764
russiandoll
Raczkowanie

zuken my wszystkie kciuki trzymamy to juz sie martwic nie musiasz masz tylko myslec pozytywnie i stosowac sie do tego co lekarz powie bedzie dobrze
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 12:26   #3765
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość

Z wiadomoscia o porodzie na pewno nie bede dzwonić, ona byłaby gotowa przyjechac na porodówke,sama mi zreszta mówiła że musi byc obecna w szpitalu.

Jeszcze tam Ci ona potrzebna....

Zuken, bedzie wszystko dobrze I zobaczysz, ze szybko bol minie

Karen, fajnie mamy
Stary 2016-01-06, 12:29   #3766
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Lune podobno płaskie brodawki ćwiczy się taką strzykawką, że sie je zasysa, a co na to połozna?
Mały znow bardzo płakał wiec dałam mu to co odciągnęłam i słodko śpi
Ja nie mam takich płaskich sutków naturalnie tylko od tego ze mam za duzo tego pokarmu, az mi strzela mu w buzie ;/
dlatego on nie chce jest bo jest za duzo.
Mam po prostu nawał i bede odciagac co 2 godz z kazdej po 25ml i tak go narazie bede karmic.
Czyli w nocy plakal 2 godz z głodu a ja myslalam ze poprostu tak ma
Stary 2016-01-06, 12:30   #3767
mojakaren
Zakorzenienie

Casaa bardzo fajnie zwłaszcza ze u mnie w lodowce swiatlo tylko jutro w koncu zwleczemy sie na zakupy

Dziewczyny z tym cc to po prostu chyba jest tak ze w większości nastawialysmy się na porody naturalne a tu nagle wiadomości o ciecu trochę podcinaja nam skrzydła. Ale i z ta myślą trzeba sie po prostu oswoic

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2016-01-06, 12:30   #3768
lune1992
Zadomowienie

Jak odciągam pokarm to sutek sie bardziej wykupły robi ale on nie chce jesc bo za duzo truska mu. Biedaczek
Stary 2016-01-06, 12:35   #3769
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Lekarz zaproponowal ze mam przyjechac jutro wiec sie podporzadkuje i nie bede juz dluzej czekac... tymbardziej ze z tych nerwow to mam dzisiaj brzuch jak skała i krocze zaraz mi chyba pęknie :/

Ale nastawiam sie juz pozytywnie bedzie co ma byc, nie mam na to wplywu

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Baby nie obraz sie ale Twoja mama to toksyczna osoba i ja raczej wolalabym ograniczyc z nia kontakt szczegolnie zaraz po porodzie... uwierz mi ze pierwsze dni z noworodkiem to niezla psychiczna przeprawa i niepotrzebne Ci sa dodatkowe stresy.
Zadzwon do niej i po prostu powiedz ze maja nie przyjezdzac, ze ich nie wpuscisz i tyle. Niech sobie zorganizuja hotel jak sobie chca wczasy Twoim kosztem fundowac...
Niezła psychiczna przeprawa..pięknie ujęte...ciekawe ile ta przyprawa potrwa

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-06, 12:38   #3770
mojakaren
Zakorzenienie

A dziewczyny po porodach jak tak Was czytam to chyba wszystkie macie i korzystacie z laktatorow prawda? Ja na razie nie kupilam ale czytając o różnych przejściach to widzę ze bez laktatora.to chyba ani rusz...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2016-01-06, 12:39   #3771
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć

melduje się z oddziału na ktg bez skurczu jutro rano mam być na głodzie pobiera krew i będę mogła zjeść szyja miękka od czasu do czasu boli jak na okres jutro rano będę wiedzieć czy wywolujemy liczę ze do niedz będziemy w trójkę w domku

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

czy za dłuższy pobyt w szpitalu ciężarnej ubezpieczalnia coś wypłaca?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 12:40   #3772
baby montana
Zakorzenienie

Na szczęście tutaj w planie porodu sklada sie oswiadczenie kto jest nasza osoba towarzyszaca wiec nikogo innego nie wpuszcza :-D i nawet ojcu cos odbilo i mówi ze bez pomocy nie dam sobie rady-wielka mi pomoc zwalenie sie na miesiac na glowe... Wrr :-D

Jestem straszna,powiedzialam takie rzeczy mezowi kilka dni temu a dzisiaj mi z 6 prezentow na trzech kroli przyniosl mimo ze ustalilismy ze nic nie kupujemy....

Stary 2016-01-06, 12:45   #3773
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby - jesteś dorosła i ty decydujesz o swoim życiu, a nie matka która mieszka trochę km dalej Porozmawiaj z tatą, że nie chcesz, żeby przyjeżdżali po porodzie i żeby wytłumaczył mamie. Jeśli by to nie poskutkowało to bym jej powiedziała w ostrzejszych słowach, żeby się nie pokazywała. Baby będziesz mamą i będziesz musiała być silna psychicznie po porodzie, bo jak Ci się trafi marudny noworodek to przy matce wysiądziesz. Ja bym poruszyła niebo i ziemię, żeby nie przyjeżdżali.

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mały znow bardzo płakał wiec dałam mu to co odciągnęłam i słodko śpi
Ja nie mam takich płaskich sutków naturalnie tylko od tego ze mam za duzo tego pokarmu, az mi strzela mu w buzie ;/
dlatego on nie chce jest bo jest za duzo.
A może zrób tak, że jeśli wiesz, ze mały zaraz się obudzi głodny to odciągnij pierwsze 10 min z cycka, żeby zeszło to takie mega ciśnienie i dopiero mu daj?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Kasiulenkowo - trzymam żeby samo ruszyło
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 12:46   #3774
Eleo765
Zadomowienie

Baby, a mąż dostanie kilka dni wolnego po porodzie czy nie ma szans? Pisałaś coś ze to nowa praca i słabo z wolnym, dobrze pamiętam?
Stary 2016-01-06, 12:49   #3775
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

A może zrób tak, że jeśli wiesz, ze mały zaraz się obudzi głodny to odciągnij pierwsze 10 min z cycka, żeby zeszło to takie mega ciśnienie i dopiero mu daj?[COLOR="Silver"]
Dzieki, sprobuje tak jak sie obudzi
Stary 2016-01-06, 12:49   #3776
kasia01987
Wtajemniczenie

Ja trochę odciągam żeby pobudzić laktacje. Docelowo chce odciągnąć i zostawiać młodego na 3-4 godz z tesciami

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-06, 12:50   #3777
Casaa
Zakorzenienie

Kasiulenkowo za szybka akcje

Baby, no kazdy ma wady Twoj maz tez ale stara sie mimo wszystko

Dziewczyny po cc, ponawiam pytanie bo w sumie malo sie o tym mowi, a dla mnie to wazne czy przy wypisie dostajecie recepte i zalecenie na zastrzyki p/zakrzepowe?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-06, 12:54   #3778
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z męża L4 po.porodzie? To wydaje szpital czy musi isc zalatwic do rodzinnego? Ktoras pisala ze po cc jest 3 tygodnie? Nie ma o tym nigdzie mowy, wszedzie pisza ze 2...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 12:57   #3779
candyyfloss
Zadomowienie

Ja sobie pożyczyłam od bratowej laktatora i będę z niego korzystać - właśnie żeby rozhulać laktację. Ona go nie używała. Trochę mnie to przeraża, ale cóż...

Baby - brak słów... Szkoda, że to Twoja mama i nie masz wsparcia

Lune - mam nadzieję, że wszystko się unormuje.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kasiulenkowo za szybka akcje

Baby, no kazdy ma wady Twoj maz tez ale stara sie mimo wszystko

Dziewczyny po cc, ponawiam pytanie bo w sumie malo sie o tym mowi, a dla mnie to wazne czy przy wypisie dostajecie recepte i zalecenie na zastrzyki p/zakrzepowe?

Wyslane z Lumia920.
Moja bratowa dostała. A że rodzimy w tym samym szpitalu, to na pewno i ja dostanę.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 13:00   #3780
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z męża L4 po.porodzie? To wydaje szpital czy musi isc zalatwic do rodzinnego? Ktoras pisala ze po cc jest 3 tygodnie? Nie ma o tym nigdzie mowy, wszedzie pisza ze 2...

Dotka pisala o 3tyg, ja nie znalazlam potwierdzenia tego. Szpital wystawia opieke nad Toba albo gin albo pierwszy kontakt. Moze sie zdarzyc, ze szpital wystawi np tydzien, a po reszte maz idzie do pierwszego kontaktu.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Candy, thx

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości