|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Casaa - wiesz gdyby to dotyczyło dzieci zdrowych to bym moment miała.. A to mają być rodzice dzieci z autyzmem. Pewnie w ostateczności same podrobimy po 3 ankiety i tyle
Tylko trafiłam do dość nadgorliwej grupy i same robią problemy
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
No taaak, nadgorliwosc... Jeszcze sie nie nauczyly studiowania Tak swoja droga to coraz ciekawsze rzeczy wymyslaja zamiast egzaminu... |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Casaa ja zastrzyków przy żadnym do domu nie dostawałam... W szpitalu był ale nie aż tyle...
Co do L4 to na opiekę mozna dostac po wyjściu ze szpitala. W szpitalu jestes pod opieka wiec sie to nie należy... Któraś z was miała problem przy karmieniu- bo za szybko sie leje- proponuje wiecej mleczka sciągnąć z piersi- tak zeby luźniejsza była bo dziecku moze byc trudno złapać to raz, a inna kwestia ze moze nie nadążyć przełykać i sie krztusić... DOTKA jesli nie byłaś jeszcze przy badaniu w kierunku retinopatii to jesli masz możliwość zostawić dziecko pielęgniarce przy okulistce to zostaw i wyjdź zeby tego nie widzieć... Gratuluje tym nowo rozpakowam mamusiom MALWI No to nas wszystkich zaskoczyłaś... Nie zazdroszcze tych nerwów... Bo tam swoje przeszłaś przy tym... Ja tez dostałam mała dawkę znieczulenia i na koniec cc juz płakałam z bólu :/BABY ta sytuacja wymaga od ciebie strasznych nerwów... Wydaje mi sie- tak jak dziewczynom ze musisz w koncu postawić na swoim... A moze z drugiej strony jesli mama tak bardzo wyręcza siostrę przy dziecku to i tobie teraz bardziej pomocna bedzie niż do tej pory... Choć i tak dla mnie to poroniony pomysł w tyle ludzi sie zwalać do ciebie... Mam wrażenie ze w "ciepłe kraje" w zimie sie chcą wyrwać po prostu... A jak jeszcze nocleg za free... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka - ale po porodzie może facet dostać 2 dni urlopu okolicznościowego z okazji urodzenia dziecka
ale to już w pracy załatwia sam chyba
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Przerąbane z tą papierologią
Najchętniej bym wszystko zrobiła przez internet gdyby się dało
|
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Tak okolicznościowe jak najbardziej sie należy- do wykorzystania po porodzie w terminie jaki mu odpowiada. I to juz bezpośrednio w pracy- jak większa firma to trzeba jakieś papiery złożyć- w mniejszych czasem "na gębę" sie to odbywa
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
to moje dziecko to ma mega zachcianki
Ziemniaków mu się chce od paru dni
|
|
|
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oni twierdza ze przylatuja zeby pomoc,natomiast ja juz wole zeby sobie na plaze chodzili przynajmniej glowy nie beda mi zawracac.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Magda dobrze ze ziemniaki a nie czekolada- albo chałwa- jak to ja ostatnio namiętnie jem... A d*** zamiast spadać rosnie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Na słodkie to swoją drogą
ale po czekoladkach, cukierkach, ciastkach z nadzieniem mam zgagę więc zostają mi suche ciacha i owoce Jedyny (!) plus tej całej zgagi ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Punktualność moich rodziców i Tż... Mama dzwoniła o 12 z tekstem "wpadniemy o 15". Tż dzwonił o 14.45 z tekstem "no 5 min i jestem" Nie muszę dodawać, że siedzę sama ? |
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Buahaha
Jak bym o moim tz słyszała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
A ja dziś skopałam koncertowo - nie ogarnęłam że dziś jest dzień wolny od pracy a powinnam zrobić morfo i mocz na jutrzejsza wizytę więc chyba się zwlokę rano jutro to może wyniki będą już na wizytę....
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Magda, szynkę konserwowa można w tej salatce zastapic każda inna wedlina, ale najlepszy jest kurczak wędzony. Tylko nie wiem czy dziś coś Ci to pomoże jak wsio pozamykane...
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam nie mam jak nadrobić, rodzice przyjechali. Czy ktoś dziś dziś już urodził?
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co z uaooA z wesołych rzeczy klinęłam sobie dziś torbę ze Skip Hopu wyczaiłam chyba największa promo w necie na nią I leci już do mnei zamówienie z Gemini
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edit: doczytałam, że tak kolorowo nie było Trzymaj się dzielnie i zdrowo, nabieraj sił. Mam nadzieję, że ból szybko minie ![]() Zuken będzie wszystko dobrze ! z tego wszystkiego lepiej, że wiesz co i jak niż by się miały jakieś złe lub niepokojące rzeczy podziać podczas porodu... Edit: ooo doczytałam, że to już jutro to cc... Pewnie jesteś mega zaskoczona ![]() Uaoo biedna Baby - jak dla mnie Twoja Mama gada głupoty sorki, ale kobietę w ciąży to przynajmniej własna matka powinna wspierać w 100%, a nie dodatkowo ją nakręcać takim głupim gadaniem ![]() Kasiulenkowo
Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-01-06 o 18:11 |
|
|
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak Malwi się czuje
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3833 |
|
Konto usunięte
|
Melduje się dziewczyny.
O 12 pojechaliśmy z tż do szpitala na kolejne ktg, wykres był w porządku, ale czekaliśmy na niego 4 godziny! Nie poważni lekarze w tym szpitalu:/ skurcze na poziomie około 50% i w końcu macica zaczęła reagować na ruchy dzieciaczka, rozwarcie na całą 0.5cm ... Trochę mi jeszcze brakuje. W każdym bądź razie jutro mam się na godzinę 9.00 zgłosić do szpitala na przyjęcie. Z tego wszystkiego nie zapytałam czy od razu będą wywoływać czy czekać na rozwój sytuacji. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
nie mogę się doczekać jak dostanę ją do łapek ![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;54031248]Melduje się dziewczyny. O 12 pojechaliśmy z tż do szpitala na kolejne ktg, wykres był w porządku, ale czekaliśmy na niego 4 godziny! Nie poważni lekarze w tym szpitalu:/ skurcze na poziomie około 50% i w końcu macica zaczęła reagować na ruchy dzieciaczka, rozwarcie na całą 0.5cm ... Trochę mi jeszcze brakuje. W każdym bądź razie jutro mam się na godzinę 9.00 zgłosić do szpitala na przyjęcie. Z tego wszystkiego nie zapytałam czy od razu będą wywoływać czy czekać na rozwój sytuacji. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Również przyłączam się do kciuków
|
#3836 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurczakiem Maz dzis ma ostatni dzien urlopu, ale wiadomo pracuje z domu. Za to od piatku do niedzieli Go nie bedzie ma wyjazd sluzbowy do Szczecina i ja sie chyba zaplacze.. Z dobrych wiadomosci to z dnia na dzien coraz lepiej sie czuje po cc, dlatego malwi,mglowa do gory. Przechodzilam to tak strasznie jak Ty i pociesze Cie,ze bedzie lepiej ![]() Baby,ta sytuacja rodzinna dla mnie jest nie do pomyslenia totalnie.. Zawsze laczyly Ciebie inrodzine takie relacje? Moze Rodzice chca dobrze? Jezu no ja nie wiem,nie moge tego ogarnac wszystkiego.. |
|||
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...
Skip Hop jest koszmarnie drogie... W tk maxie widziałam za 180... Ale mi kolor średnio leżał... Kupiłam z marv za 70 i jak dla mnie jest ekstra. Mały przewijak, nieskończona ilośc kieszonek, siateczek i przegrudek i dodatkowe rzepy do zawieszenia na wozek. Jak na razie super sie sprawdza
Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2016-01-06 o 19:03 |
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
Joanna, zuken, kciuki za Was ogromne!
* i za wszystkie dziewczyny![]() My dzis termin porodu wg usg a tu maly na juz 15 dni! Pepuszek mu troche podkrwawil dzis, ale przemywam octeniseptem i widze poprawe,, to chyba strupek mu odpadl.. Mowilam juz,ze nie znosze swojje poloznej? czy moglabym do niej zadzwonic np i powiedziec "nie chce i nie potrzebuje juz Ciebie wstretna babo"?
|
|
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mozesz też chyba ją sobie zmienić jesli Ci nie odpowiada
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Tylko trafiłam do dość nadgorliwej grupy i same robią problemy

MALWI No to nas wszystkich zaskoczyłaś... Nie zazdroszcze tych nerwów... Bo tam swoje przeszłaś przy tym... Ja tez dostałam mała dawkę znieczulenia i na koniec cc juz płakałam z bólu :/
Najchętniej bym wszystko zrobiła przez internet gdyby się dało

ale po czekoladkach, cukierkach, ciastkach z nadzieniem mam zgagę więc zostają mi suche ciacha i owoce
Jedyny (!) plus tej całej zgagi
Mama dzwoniła o 12 z tekstem "wpadniemy o 15". Tż dzwonił o 14.45 z tekstem "no 5 min i jestem"
Nie muszę dodawać, że siedzę sama ? 
21.06.2014r.
Trzymaj się dzielnie i zdrowo, nabieraj sił. Mam nadzieję, że ból szybko minie 

sorki, ale kobietę w ciąży to przynajmniej własna matka powinna wspierać w 100%, a nie dodatkowo ją nakręcać takim głupim gadaniem 
ma wyjazd sluzbowy do Szczecina i ja sie chyba zaplacze..