Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 15:46   #2641
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Mnie bolało cały czas

Ja nigdy nie używałam tych kosmetyków, jak była malutka to bubchen używałam, potem nivea i bambino i było dobrze, a po tym kremie wystarczyło raz posmarować , dziecko wygląda fatalnie z tak opuchniętą buzią , umyła dokładnie buzie z pozostałosci kremu i dałam już wapno .

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ja szczerze powiedziawszy nie spodziewałam się takiej reakcji, tym bardziej, ze to pierwszy raz w życiu- uczulenie
ojjj czasem tak bywa, że jakiś 1 składnik felerny taką reakcję powoduje. Widzisz ja jestem dorosła baba, a kupiłam sobie raz żel pod prysznic o zapachu coca-coli dla dzieci z Ziaji ...i normalnie 1wszy raz w życiu dostałam mega uczulenia... myślałam, że oszaleję tak mnie wszystko swędziało, a najgorsze, że nic nie pomagało i lekarka dopiero za 3 razem trafiła z jakąś maścią wyrabianą w aptece, która mi pomogła.
I oczywiście trochę trwało zanim doszłyśmy do tego, co spowodowało tą reakcję
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:47   #2642
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Melduje się dzisiaj zasmarkana, zakichana i ogólnie mocno przeziębiona także dzisiaj z daleka od telefonu i kompa Buziaki dla Was I Dzidziusiów
Mnie zaraz po świętach dzień gardło pobolało i przeszło, ale mąż mówi, ze czuje, że coś go łapie .
Zdrówka Esorku
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:47   #2643
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No, wydęło cię Super

Moja mama takie coś robi i od dziecistwa wszyscy się tym w domu zachwycali, tylko ja jakoś nie
Potem sobie to odsmażali na patelni na drugi dzien i niby taaaaakie pycha

U mnie nic nowego. Dalej boli tak samo jak bolało. Kłuje, rwie i nic z tego nie wynika Szlag mnie trafi chyba, tak jeszcze ileś tygodni z tym
Zasadziłam sobie probiotyk w kuciapę i poszłam do wanny. Ciepła woda złagodziła. Chwilowo rwie mniej.
Mąż złożył leżaczek małemu, teraz się mrozi. A tak poza tym nuda w ten wolny dzien
W ramiach odmiany codziennej prozy życia zmieniłam serial Z Ranczo na Kasię i Tomka
Cóż za drastyczne zmiany wprowadzasz oszczędzaj się kobieto
Stary 2016-01-06, 15:49   #2644
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
a ja właśnie zaczęłam wstępnie przygotowywać artefakty z listy wyprawkowej... i tak sobie myślę, że upchnę to do największej torby podróżnej, mam nadzieję, że się zmieści
Ja z pakowaniem jestem w czarnej dziurze , 8 mam wizytę, jak powie, że nadal szyja długa, twarda i zamknięta, to ni hu hu wcześniej, jak pod koniec stycznia się spakuję . Walizę już mam, tylko wypchać ją trzeba
Stary 2016-01-06, 15:50   #2645
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
ojjj czasem tak bywa, że jakiś 1 składnik felerny taką reakcję powoduje. Widzisz ja jestem dorosła baba, a kupiłam sobie raz żel pod prysznic o zapachu coca-coli dla dzieci z Ziaji ...i normalnie 1wszy raz w życiu dostałam mega uczulenia... myślałam, że oszaleję tak mnie wszystko swędziało, a najgorsze, że nic nie pomagało i lekarka dopiero za 3 razem trafiła z jakąś maścią wyrabianą w aptece, która mi pomogła.
I niby kosmetyk dla dzieci gdzie skład powinien być delikatniejszy, antyalergiczny.
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:50   #2646
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny (szczególnie te z tp z początku lutego): czy miałyście mierzone w jakiś sposób miednicę? Nie wiem juz czy to jest plotka czy fakt, że takie coś się robi?
ja też nie miałam
Stary 2016-01-06, 15:51   #2647
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Amb ja o tym rozmawiałam z gin i mi powiedziała, że to się na porodówce mierzy że dużo wcześniej nie ma sensu bo kości szczególnie teraz, pod koniec ciąży nam się rozchodzą przygotowując do porodu. Owszem jakieś predyspozycje można wcześniej zmierzyć, ale nawet jak ktoś miał w sierpniu mały rozstaw kości to w momencie porodu raz, że dziecko może mieć mała główkę, dwa, że kości mogły się mocno rozejsc i nie będzie problemu z sn

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ciekawe od czego jest zależne czy się dostanie krzyżowych, czy nie...
Nie wiem, ale ja już nie chcę się z nimi kolegować
Stary 2016-01-06, 15:52   #2648
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam, jakie cuda pisałyście o tych majtkach po porodzie i nie wiem, czy śmiać się czy płakać .
Mam nadzieję, że mnie taki los ominie, bo chyba sajgon im zrobię na oddziale, jak zaczną sie czepiać .
Nie wiem, jakie są zwyczaje w "moim" obecnym szpitalu, ale tam, gdzie wcześniej rodziłam, nikomu nic do tego było, nikt nie sprawdzał itd. , ja akurat miałam te jednorazowe fizelinowe, bo takie kupiłam, ale nikt mnie nie pytał ani nie zaglądał pod koszulę .
Położne skupiały się na opiece nad niemowlakiem, nauką karmienia, a nie sprawdzaniu czy mam majty czy nie .
Czyli jeszcze nie wszystkie polskie szpitale zeszły na psy
A ja sobie dzisiaj otworzyłam pakę tych największych podkładów z Hartmana, które kupiłam... i normalnie mi się słabo zrobiło jak je zobaczyłam nie wiem jak ja przeżyję ten cały połóg
Stary 2016-01-06, 15:55   #2649
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam taki dzień do dupy. ..

Ale to przechodzi

A jak się zajmę czymś to czas szybko leci i tż juz jest w domku

No włąśnie ja mam codziennie takie dni z dooopy, bo nie mogę nic robić. A jedynie jak coś robię to jestem happy...

Jeszcze byli tu brat z bratową i jak zwykle mi bratowa ciśnienie podniosła Malkontentka

Cytat:
Hej hej
wczoraj już nie dałam rady siedzieć przed laptopem, bo mały dęba stawał i nie dałam rady siedzieć .
Za to noc super- spałam prawie 12 godz. z jedną tylko pobudką na siku , wstaliśmy przed 9:00 .

Upiekłam rurki z bitą śmietaną i ugotowałam kapuśniak , reszta dnia- czyste lenistwo .

Aha- nie wiem, jak u was sprawdzają się kosmetyki BD z rossmanna- ja teraz kupiłam pierwszy raz (i na pewno ostatni)- i co doopa- posmarowałam córce buzie tym kremem od wiatru i mrozu i tak ją uczuliło, ze głowa mała- jest nie tylko zaczerwieniona i ma wysypkę, to na dodatek opuchła .
Tragedia, nigdy po żadnym kosmetyku tak nie miała- wracam do nivei i bambino .
i
I tu pytanie- czy mam jej podać wapno, czy czekać, aż samo zejdzie?
Ja tu kiedyś pisałam,że właśnie po tym z BD młoda miała uczulenie.I kiedyś jak go małż kupił to wydaje mi się,że miał jeszcze alkohol w skłądzie, teraz nie wiem. Ale od tego czasu używamy z Nivei albo masło shea.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:55   #2650
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Hej, dawno mnie nie było. Pewnie i tak mnie nie pamiętacie. Mam nadzieje że u Was wszystko w porządku. Ja jestem na antybiotyku bo od poniedziałku zeszłego dusi mnie pół nocy i nie mogę spać przez to.
Wesela brata w sylwestra się udało, do 6.00 rano wytrwałam, Pola do 23, ale przewidziała to mała bestyjka bo dzień wcześniej poszła spać o 23 i wstał przed 11 Były animatorki dla dzieci, wiec nie przeszkadzały rodzicom. Kieckę i płaszcz ostatecznie pożyczyłam.
Kiedy masz termin? Torba juz spakowana?
Stary 2016-01-06, 15:55   #2651
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
O widzisz, jakie te alergeny podstępne są .

Jak rano do nas przyszła budzić to mąż mówi, gdzie sobie tak policzki obtarła, a ja mówię- oj chyba za długo się spało, bo aż cała zapuchnięta - dopiero jak sie dobudziliśmy, to zobaczyliśmy, o co chodzi .
Na szczęście jutro mają wolne w szkole, to mam nadzieję, że zdąży dojść do siebie.
Stary 2016-01-06, 15:56   #2652
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia , ale to na pewno ten krem, bo w tym czasie ani nie zjadła nic nowego ( zresztą nie ma uczuleń na jedzenie), ani nie zmieniłam płynu, proszku do prania,no nic zupełnie . Mam nadzieję, że mały dobrze zareaguje, bo mam dla niego wszystko BD .
Na razie zaczyna troszkę to zaczerwienienie schodzić, chociaż baaardzo powoli, opuchlizna ciągle sie utrzymuje i skóra taka chropawa .
a tylko buźkę jej posmarowałaś ?
Stary 2016-01-06, 15:59   #2653
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja sobie dzisiaj otworzyłam pakę tych największych podkładów z Hartmana, które kupiłam... i normalnie mi się słabo zrobiło jak je zobaczyłam nie wiem jak ja przeżyję ten cały połóg
Nie musi być źle, nie przejmuj się na zapas, każda przechodzi inaczej- mi jakieś podkłady dali w szpitalu, ale i tak normalnie latałam ta jak kot z pęcherzem- ot okres i już w domu normalne cienkie podpaski, nie czułam, żeby było inaczej jak podczas normalnego okresu, tylko ciut dłużej a i to niewiele.
Stary 2016-01-06, 16:00   #2654
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z pakowaniem jestem w czarnej dziurze , 8 mam wizytę, jak powie, że nadal szyja długa, twarda i zamknięta, to ni hu hu wcześniej, jak pod koniec stycznia się spakuję . Walizę już mam, tylko wypchać ją trzeba
Ja mam tp na 22.02., ale tż mnie pogonił, żebym się spakowała już
Stary 2016-01-06, 16:01   #2655
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż za drastyczne zmiany wprowadzasz oszczędzaj się kobieto

Hahah

E laski jak któraś nie oglądała to polecam obejrzeć " jak urodzić i nie zwariowac "

Aninis

Właśnie odebrałam obiektyw

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:05   #2656
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
I niby kosmetyk dla dzieci gdzie skład powinien być delikatniejszy, antyalergiczny.
ojjj zdziwiłabyś się, co potrafią pakować do takich niby dziecięcych kosmetyków

Ja tą przygodę miała kilka lat temu, chyba z 4 albo 5... ale od tamtego czasu unikam kosmetyków z Ziaji jak ognia.
Aaaa i żeby było śmieszniej, uczuliło mnie nie po 1 razowym zastosowaniu, tylko po około 5 m-cach, dlatego tak długo trwało dotarcie do tego, co wywołało tą reakcję. Jak lekarka mnie pytała, czy mam jakiś nowy kosmetyk to mówiłam, że nie. Dopiero później jak jeden lek nie pomógł i kolejny... i była rozważana opcja, że alergia na koty, albo świerzb... i lekarka mnie zaczęła znowu wypytywać i męczyć i męczyć, że musiało coś być nawet kilka miesięcy wstecz, to mnie nagle olśniło. Ale nie spodziewałam się, że uczulenie może wyjść po takim czasie. A dla lekarki to żadna nowość... teraz już nie pamiętam jak ona to tłumaczyła, ale właśnie mi to jakoś wyjaśniała, dlaczego po takim czasie dopiero reakcja.
Stary 2016-01-06, 16:05   #2657
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No włąśnie ja mam codziennie takie dni z dooopy, bo nie mogę nic robić. A jedynie jak coś robię to jestem happy...

Jeszcze byli tu brat z bratową i jak zwykle mi bratowa ciśnienie podniosła Malkontentka

Ja tu kiedyś pisałam,że właśnie po tym z BD młoda miała uczulenie.I kiedyś jak go małż kupił to wydaje mi się,że miał jeszcze alkohol w skłądzie, teraz nie wiem. Ale od tego czasu używamy z Nivei albo masło shea.
Ja też na bezrobociu flak jestem, do niczego się nie nadaję , jak się porządnie narobię, nalatam, to czuję, że żyję. W ogóle jestem taki typ, co najlepiej i najwydajniej pracuje pod presja czasu, stresu i adrenaliny . trochę spokoju- to niewydajna jestem .

Motylku, nie doczytałam tego, co pisałaś . Zresztą przyznaję się- wszystkie tak zachwalają kosmetyki BD, więc kupiłam bez czytania składu, zresztą za bardzo nie znam się na tych chemicznych nazwach .
Ale tak sobie teraz myślę, że jak krem na mróz i zimę może być dobry, kiedy na pierwszym miejscu w składzie ma wodę , kiedyś pani w aptece mówiła, żeby takie omijać.
Stary 2016-01-06, 16:05   #2658
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Hej dziewczynki Melduje się dzisiaj zasmarkana, zakichana i ogólnie mocno przeziębiona także dzisiaj z daleka od telefonu i kompa Buziaki dla Was I Dzidziusiów
Esorku zdrowiej nam szybciutko
Stary 2016-01-06, 16:07   #2659
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
a tylko buźkę jej posmarowałaś ?
Tak i tylko tu ją uczuliło, a chciałam dobrze, chronić cerę przy -17 stopniach.
Stary 2016-01-06, 16:10   #2660
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Amb ja o tym rozmawiałam z gin i mi powiedziała, że to się na porodówce mierzy że dużo wcześniej nie ma sensu bo kości szczególnie teraz, pod koniec ciąży nam się rozchodzą przygotowując do porodu. Owszem jakieś predyspozycje można wcześniej zmierzyć, ale nawet jak ktoś miał w sierpniu mały rozstaw kości to w momencie porodu raz, że dziecko może mieć mała główkę, dwa, że kości mogły się mocno rozejsc i nie będzie problemu z sn

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ciekawe od czego jest zależne czy się dostanie krzyżowych, czy nie...

W USA w ogóle nie mierzą miednicy.

A bóle krzyżowe mówili nam ze najcześciej jesli akcja sie zaczyna a dziecko jesXze nie jest obrócone pleckami do brzucha mamy (buzia do kręgosłupa). Sa specjalne ćwiczenia ktore juz można robic zeby dziecię sie tak obróciło ale ile one dają to ja nie wiem

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:10   #2661
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musi być źle, nie przejmuj się na zapas, każda przechodzi inaczej- mi jakieś podkłady dali w szpitalu, ale i tak normalnie latałam ta jak kot z pęcherzem- ot okres i już w domu normalne cienkie podpaski, nie czułam, żeby było inaczej jak podczas normalnego okresu, tylko ciut dłużej a i to niewiele.
Z jednej strony wolę się nastawić na mega intensywne krwawienie i później się mile zaskoczyć, niż odwrotnie.
Ale prowadząca na SR się śmiała jak jej powiedziałam ile podkładów kupiłam mówiła, że mogę je teraz odsprzedać innym uczestniczkom SR
Na jej liście wyprawkowej jest info, że powinnam zabrać do szpitala 10 szt. podkładów. A ja kupiłam 2 opakowania z Hartmana po 30 sztuk... mam 30 w rozmiarze maxi i 30 w rozmiarze midi Rozbebeszyłam opakowania i wyjęłam połowę... także do szpitala wezmę 15szt. maxi i 15szt. midi, ale wolę mieć za dużo, niż żeby mi brakło
Stary 2016-01-06, 16:10   #2662
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzien dobry u nas noc tragiczna, pola miała chyba jakieś koszmary wie w sumie zasnęłam dopiero przed 4. O 7 pobudka ale tz przejął młoda i pospalam do 8 bo tz pozniej do pracy. Pozniej zaliczyliśmy sanki i tyle radosci mimo ze śniegu tylko odrobinka

Juz jutro wizytujemy marciar i motyl! do mojej wizyty równe 24h
A wczesniej jade jeszcze dokupić kilka sztuk ubranek 56 rozmiar bo praktycznie nic z tego ne mam. I to juz bedzie koniec zakupów - nawet fotelik juz mamy

Ja o 15 pewnie dopiero pojadę, a kiedy wizyta to zależy ile babek przede mną.Pewnie mogłabym do niej zadzwonić,żeby mnie bez kolejki wzięła ale po takim czasie leżenia wyjście do lekarza i ploty z babkami to nie lada rozrywka, więc jeśli będę się czuć ok to sobie posiedzę

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny (szczególnie te z tp z początku lutego): czy miałyście mierzone w jakiś sposób miednicę? Nie wiem juz czy to jest plotka czy fakt, że takie coś się robi?
U mnie mierzyli przy przyjęciu do szpitala, chociaż chłolera wie po co jak ja na cc

Stary 2016-01-06, 16:10   #2663
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak samo

Stary 2016-01-06, 16:11   #2664
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam tp na 22.02., ale tż mnie pogonił, żebym się spakowała już
Ja mam tydzień przed Tobą.
Mój tez mnie goni , a ja mam jego poganianie w .... wszystko jest pokupowane, więc w razie czego tylko powrzucać .
Może podświadomie się boję, że jak już spakowana będę, to zaraz tak poleci , że nawet się nie obejrzę i na porodówkę pojadę i odwlekam nieświadomie ten moment ?

A przypadkiem nasza forumowa mama od bliźniaczek nie ma mieć jutro cc?
Stary 2016-01-06, 16:12   #2665
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah

E laski jak któraś nie oglądała to polecam obejrzeć " jak urodzić i nie zwariowac "

Aninis

Ze dwa miechy temu odgrzebałam ten film i tu zdawałam relację na bieżąco

Stary 2016-01-06, 16:12   #2666
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie użyłam ani jednego podkładu jedyne co używałam to podpaski takie jak na noc tylko bardziej przewiewne od tych zwykłych - wlasnie do połogu. Krwawienie jak miesiączka mocna przez kilka dni a pozniej tk juz plamienie tak do 2 tyg maks.
Także bez stresu nie kazdy ma przesrany połóg

Stary 2016-01-06, 16:13   #2667
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Pewnie masz na myśli te maxi? sa olbrzymie, tez je mam jedna pake 30 szt ale na pierwsze 2 dni mi sie dobrze sprawowaly 1.5 r temu. A pózniej przeszłam na miejsze ale ogólnie sa wygodne z tej firmy bo sa anatomiczne
Stary 2016-01-06, 16:13   #2668
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah

Aninis

super czekam na pierwsze wrażenia

a film obejrzałam jakiś czas temu... rozwaliła mnie ta babka, co miała publiczne przemówienia i jakąś tam książkę wydała hahaha
Stary 2016-01-06, 16:14   #2669
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też na bezrobociu flak jestem, do niczego się nie nadaję , jak się porządnie narobię, nalatam, to czuję, że żyję. W ogóle jestem taki typ, co najlepiej i najwydajniej pracuje pod presja czasu, stresu i adrenaliny . trochę spokoju- to niewydajna jestem .

Motylku, nie doczytałam tego, co pisałaś . Zresztą przyznaję się- wszystkie tak zachwalają kosmetyki BD, więc kupiłam bez czytania składu, zresztą za bardzo nie znam się na tych chemicznych nazwach .
Ale tak sobie teraz myślę, że jak krem na mróz i zimę może być dobry, kiedy na pierwszym miejscu w składzie ma wodę , kiedyś pani w aptece mówiła, żeby takie omijać.
No dokładnie, dlatego kupuję z Nivei, tam nie ma wody.

WTedy też chciałam,żeby małż kupił Niveę, ale jej nie było lub nie mogł znaleźć i przyniósł ten z BD. I o ile lubię ich kosmetyki, to akurat jest niewypał. Tak samo krem z filtrem (taka żółta tubka).

Stary 2016-01-06, 16:15   #2670
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja o 15 pewnie dopiero pojadę, a kiedy wizyta to zależy ile babek przede mną.Pewnie mogłabym do niej zadzwonić,żeby mnie bez kolejki wzięła ale po takim czasie leżenia wyjście do lekarza i ploty z babkami to nie lada rozrywka, więc jeśli będę się czuć ok to sobie posiedzę

U mnie mierzyli przy przyjęciu do szpitala, chociaż chłolera wie po co jak ja na cc

Ja jade na 15 wlasnie tyle ze u mnie na godziny wiec od razu pewnie wejdę bo akurat jestem pierwsza na liście

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości