Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 16:15   #2671
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
W USA w ogóle nie mierzą miednicy.

A bóle krzyżowe mówili nam ze najcześciej jesli akcja sie zaczyna a dziecko jesXze nie jest obrócone pleckami do brzucha mamy (buzia do kręgosłupa). Sa specjalne ćwiczenia ktore juz można robic zeby dziecię sie tak obróciło ale ile one dają to ja nie wiem

Sent from my iPhone using Tapatalk
mi tez miednicy nie mierzyli . Pamiętam, że lekarz powiedział, że jestem szczuła, to będzie lepiej mi rodzić ( akurat!), paniom otyłym jest trudniej .

moja była ułożona prawidłowo, więc jestem innym przypadkiem
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:16   #2672
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
super czekam na pierwsze wrażenia

a film obejrzałam jakiś czas temu... rozwaliła mnie ta babka, co miała publiczne przemówienia i jakąś tam książkę wydała hahaha
no to był dobry moment

A ja zawsze najbardziej ryczę jak Lopezka jedzie do Afryki po tego chłopca

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:17   #2673
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Z jednej strony wolę się nastawić na mega intensywne krwawienie i później się mile zaskoczyć, niż odwrotnie.
Ale prowadząca na SR się śmiała jak jej powiedziałam ile podkładów kupiłam mówiła, że mogę je teraz odsprzedać innym uczestniczkom SR
Na jej liście wyprawkowej jest info, że powinnam zabrać do szpitala 10 szt. podkładów. A ja kupiłam 2 opakowania z Hartmana po 30 sztuk... mam 30 w rozmiarze maxi i 30 w rozmiarze midi Rozbebeszyłam opakowania i wyjęłam połowę... także do szpitala wezmę 15szt. maxi i 15szt. midi, ale wolę mieć za dużo, niż żeby mi brakło
Ja mam jedno opakowanie bella mama ( 10 szt.) i jakieś opakowanie 10 szt. podkładów od siostry, bo jej została nie zaczęta paczka .
Duży masz zapas rzeczywiście
Stary 2016-01-06, 16:18   #2674
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja też na bezrobociu flak jestem, do niczego się nie nadaję , jak się porządnie narobię, nalatam, to czuję, że żyję. W ogóle jestem taki typ, co najlepiej i najwydajniej pracuje pod presja czasu, stresu i adrenaliny . trochę spokoju- to niewydajna jestem .

Motylku, nie doczytałam tego, co pisałaś . Zresztą przyznaję się- wszystkie tak zachwalają kosmetyki BD, więc kupiłam bez czytania składu, zresztą za bardzo nie znam się na tych chemicznych nazwach .
Ale tak sobie teraz myślę, że jak krem na mróz i zimę może być dobry, kiedy na pierwszym miejscu w składzie ma wodę , kiedyś pani w aptece mówiła, żeby takie omijać.
Dołączam do klubu Mam tak samo. Presja czasu i stres zawsze działały na mnie aktywizująco i dawały mi mega kopa do działania. I wszystko miałam zawsze pospinane na ostatni guzik i ogarnięte i pod kontrolą... i nic mi nie umknęło i o wszystkim pamiętałam... a jakie samozadowolenie
A spokój i bezruch sprawia, że zamieniam się w jakąś galaretowatą człowiekopodobną formę życia zalegającą w bezruchu na kanapie.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:19   #2675
butterfly20
Zakorzenienie

Aninis też poprzednio pod wpływem SR kupiłam podkłady z Hartmanna w zastraszającej ilości. I w sumie jak wyszłam ze szpitala to żal mi było ich używać do tak skąpego krwawienia, więc i tak szybko przeszłam na zwykłe Alwaysy

Stary 2016-01-06, 16:20   #2676
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Tak i tylko tu ją uczuliło, a chciałam dobrze, chronić cerę przy -17 stopniach.
Z jednej strony dobrze, że tylko buźkę posmarowałaś.
Cholercia a miałam ten krem ostatnio kupić w Rosku, tylko go nie było
Stary 2016-01-06, 16:20   #2677
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja o 15 pewnie dopiero pojadę, a kiedy wizyta to zależy ile babek przede mną.Pewnie mogłabym do niej zadzwonić,żeby mnie bez kolejki wzięła ale po takim czasie leżenia wyjście do lekarza i ploty z babkami to nie lada rozrywka, więc jeśli będę się czuć ok to sobie posiedzę

U mnie mierzyli przy przyjęciu do szpitala, chociaż chłolera wie po co jak ja na cc
Pewnie z rozpędu i ciebie zmierzyli .

U mojego w poczekalni mało rozmów, może dlatego, ze gościu ma kamerę zamontowaną i to jakoś odstrasza?! jak jest położna( bo czasem ma dyżur) to można fajnie pogadać, bo to równa babka, ale dziewczyny same miedzy sobą to nie bardzo rozmawiają .
Stary 2016-01-06, 16:27   #2678
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tydzień przed Tobą.
Mój tez mnie goni , a ja mam jego poganianie w .... wszystko jest pokupowane, więc w razie czego tylko powrzucać .
Może podświadomie się boję, że jak już spakowana będę, to zaraz tak poleci , że nawet się nie obejrzę i na porodówkę pojadę i odwlekam nieświadomie ten moment ?

A przypadkiem nasza forumowa mama od bliźniaczek nie ma mieć jutro cc?
A mi się coraz bardziej marzy urodzić 29.02. chociaż pewnie ocipieję od tego czekania

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Pewnie masz na myśli te maxi? sa olbrzymie, tez je mam jedna pake 30 szt ale na pierwsze 2 dni mi sie dobrze sprawowaly 1.5 r temu. A pózniej przeszłam na miejsze ale ogólnie sa wygodne z tej firmy bo sa anatomiczne
Tak właśnie te największe
A może i to dobrze, że są takie duże, bo jak Motyl pisała w tym szpitalu, w którym będę rodzić to modne wietrzenie magazynów bez majtek a jakiś tam mały podkład bez majtek, to chyba by mi się zaraz gdzieś zawieruszył i przesunął nie tam, gdzie trzeba

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
no to był dobry moment

A ja zawsze najbardziej ryczę jak Lopezka jedzie do Afryki po tego chłopca
wzruszający moment i te bobaski takie słodkie
a mnie jeszcze rozwala moment wkroczenia po raz pierwszy do parku tych tatuśków... i ich zasady
Stary 2016-01-06, 16:27   #2679
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
No dokładnie, dlatego kupuję z Nivei, tam nie ma wody.

WTedy też chciałam,żeby małż kupił Niveę, ale jej nie było lub nie mogł znaleźć i przyniósł ten z BD. I o ile lubię ich kosmetyki, to akurat jest niewypał. Tak samo krem z filtrem (taka żółta tubka).
w takim razie powrót na łono nivei . Ja mam jeszcze z BD taki różowy krem ochronny extra sensitive i też nie powala, wprawdzie uczulenia nie ma, ale równie dobrze mogłabym się niczym nie smarować- ten akurat kupiłam sobie ( córkę raz czy dwa smyrnęłam).
Reszty z BD nie próbowałam , stoją nie zaczynane.
Stary 2016-01-06, 16:31   #2680
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis też poprzednio pod wpływem SR kupiłam podkłady z Hartmanna w zastraszającej ilości. I w sumie jak wyszłam ze szpitala to żal mi było ich używać do tak skąpego krwawienia, więc i tak szybko przeszłam na zwykłe Alwaysy
Alwaysy też mam 2 opakowania takich największych na noc
Przygotowałam się jak na armagedon ale zostawiam je w domu, w razie czego tż dowiezie.

A nigdy nie zapomnę jak kiedyś miałam taki hardcorowy okres i zwijałam się z bólu... na samym początku jak zamieszkałam z tż. I skończyły mi się podpaski, więc tż musiał pojechać do sklepu mi kupić... wybrał się ze swoim bratem i pół godziny wspólnie debatowali przy regale z podpaskami w markecie

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:

U mojego w poczekalni mało rozmów, może dlatego, ze gościu ma kamerę zamontowaną i to jakoś odstrasza?! jak jest położna( bo czasem ma dyżur) to można fajnie pogadać, bo to równa babka, ale dziewczyny same miedzy sobą to nie bardzo rozmawiają .
hmmm... dziwna reakcja. U mnie też są kamerki w poczekalni, a ostatnio z taką fajną babeczką sobie klachałam w najlepsze
Stary 2016-01-06, 16:32   #2681
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jade na 15 wlasnie tyle ze u mnie na godziny wiec od razu pewnie wejdę bo akurat jestem pierwsza na liście

Przypomniało mi się , jak miałam na początku grudnia wizytę, u mnie też zapisy na godzine, przez internet, więc zapisałam się jako pierwsza i zadowolona wchodzę do poczekalni, że szybko pójdzie a tu moje zdziwko, bo już tam siedzi 7-8 kobiet - okazało się, że gin pozapisywał przez telefon i przyjmuje od godz. 10ej (na stronce cisza o tym)- zamiast wejść o 12, weszłam po 14ej, ale w☠☠☠☠a miałam, bo cały plan na potem się rozpadł .
Stary 2016-01-06, 16:35   #2682
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez miednicy nie mierzyli . Pamiętam, że lekarz powiedział, że jestem szczuła, to będzie lepiej mi rodzić ( akurat!), paniom otyłym jest trudniej .

moja była ułożona prawidłowo, więc jestem innym przypadkiem

Oni sami pewnie nie wiedza skąd te bóle tak naprawdę
Mnie na szczęście ominęły choć przy okresie mam krzyżowe bóle mocne

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:36   #2683
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dołączam do klubu Mam tak samo. Presja czasu i stres zawsze działały na mnie aktywizująco i dawały mi mega kopa do działania. I wszystko miałam zawsze pospinane na ostatni guzik i ogarnięte i pod kontrolą... i nic mi nie umknęło i o wszystkim pamiętałam... a jakie samozadowolenie
A spokój i bezruch sprawia, że zamieniam się w jakąś galaretowatą człowiekopodobną formę życia zalegającą w bezruchu na kanapie.
O to to właśnie , ja wtedy czuję, że żyję i jakoś problemu nie mam z pamięcią, żeby na raz dużo rzeczy ogarnąć .
Teraz siedzę i dziczeję w domu, regularnie łapię doły i straaasznie chce mi się do pracy , patrzę z okien mieszkania na budynek mojej firmy ( blisko mam do pracy)i czasem az wyć się chce, że ja się kiszę w domu, a moi koledzy rabotają .
Stary 2016-01-06, 16:37   #2684
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniało mi się , jak miałam na początku grudnia wizytę, u mnie też zapisy na godzine, przez internet, więc zapisałam się jako pierwsza i zadowolona wchodzę do poczekalni, że szybko pójdzie a tu moje zdziwko, bo już tam siedzi 7-8 kobiet - okazało się, że gin pozapisywał przez telefon i przyjmuje od godz. 10ej (na stronce cisza o tym)- zamiast wejść o 12, weszłam po 14ej, ale wa miałam, bo cały plan na potem się rozpadł .

U mojej babeczki to niemożliwe chyba

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:38   #2685
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Z jednej strony dobrze, że tylko buźkę posmarowałaś.
Cholercia a miałam ten krem ostatnio kupić w Rosku, tylko go nie było
Na szczęście .
Ale może on nie dla wszystkich jest be? chociaż i u motylka się nie sprawdził
Stary 2016-01-06, 16:38   #2686
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie np 6 tygodni temu poczekalnia pełna, ja jakoś 7 w kolejce, ale babki przednie. Jedna taka z którą często się spotykamy i jestem już na ty + kilka innych akurat wszystkie w ciąży, młode, więc miałyśmy super spotkanko, a śmiałyśmy się ciągle, że tylko ginka wychodziła też z nami pogadać I najlepsze, to 4 laski pracują w bankach, ja kiedyś pracowałam w czterech wiec też był kolejny wspólny temat
A jedna z nich miała tp na 14 grudnia i się martwiła czy może jechać tydzień wcześniej do babci pod Rzeszów, a spotkałam ją na oddziale 23 grudnia i ją przyjmowali na oddział bo nic nie ruszyło)

Moja też ma kamerkę, no ale co jej z tego ,że widzi skoro nie słyszy:P

Cytat:
Alwaysy też mam 2 opakowania takich największych na noc
Przygotowałam się jak na armagedon ale zostawiam je w domu, w razie czego tż dowiezie.

A nigdy nie zapomnę jak kiedyś miałam taki hardcorowy okres i zwijałam się z bólu... na samym początku jak zamieszkałam z tż. I skończyły mi się podpaski, więc tż musiał pojechać do sklepu mi kupić... wybrał się ze swoim bratem i pół godziny wspólnie debatowali przy regale z podpaskami w markecie

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

hmmm... dziwna reakcja. U mnie też są kamerki w poczekalni, a ostatnio z taką fajną babeczką sobie klachałam w najlepsze

mnie zawsze rozczulał taki widok, tak samo facetów szukających czegoś dla dzieci

Stary 2016-01-06, 16:40   #2687
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi się coraz bardziej marzy urodzić 29.02. chociaż pewnie ocipieję od tego czekania

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Tak właśnie te największe
A może i to dobrze, że są takie duże, bo jak Motyl pisała w tym szpitalu, w którym będę rodzić to modne wietrzenie magazynów bez majtek a jakiś tam mały podkład bez majtek, to chyba by mi się zaraz gdzieś zawieruszył i przesunął nie tam, gdzie trzeba

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

wzruszający moment i te bobaski takie słodkie
a mnie jeszcze rozwala moment wkroczenia po raz pierwszy do parku tych tatuśków... i ich zasady
Dla mnie może być i w tp i kilka dni później, bo już będą ferie u nas
Stary 2016-01-06, 16:40   #2688
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście .
Ale może on nie dla wszystkich jest be? chociaż i u motylka się nie sprawdził
Na pewno nie wszytskie dzieciaki będzie uczulał, jednak tak jak pisałyśmy- krem na mróz nie powinien mieć w skłądzie wody i samo to go jak dla mnie skreśla.

Stary 2016-01-06, 16:42   #2689
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jestem gaduła, ale monologu nie uśmiecha mi się prowadzić , czasem któraś o coś spyta, to półgłosem i tyle .
Stary 2016-01-06, 16:45   #2690
butterfly20
Zakorzenienie

Hmm ciekawie, mąż się jednak przestawił już na nową wersję imienia

Tusi póki co nie chcemy przyzwyczajać aż nie będzie pewności, bo do Zuzi sie przyzwyczaiła i cały czas sie upiera,że siostrzyczka to Zuzia i tyle. Z tym,ze ona wszystkie lalki nazywa Zuzia. A nie - jedną nazwała Madzia, nie wiem czemu akurat tę jedną.

Za to misie mają różne imiona wymyślone przez nią: Andrzej, Tadek, Chlebek...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Ja jestem gaduła, ale monologu nie uśmiecha mi się prowadzić , czasem któraś o coś spyta, to półgłosem i tyle .
aaaaleee drętwo. U nas rzadko tak jest, dlatego lubię sobie tam siedzieć i klechać. Aż żal pomyśleć,że jutro ostatnia lub przedostatnia wizyta...

Stary 2016-01-06, 16:49   #2691
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U mojej babeczki to niemożliwe chyba

u mojego kiedyś było wszystko zgrane w czasie- często, jak byłam zapisana pierwsza, i przychodziłam nawet pół godz. przed, to już przyjeżdżał i szybciej byłam załatwiona, ale od jakiegoś czasu wprowadził zapisy również przez telefon i czasem po 2-3 osoby, jak słyszałam są zapisane na jedną godzinę- wchodzi ta pierwsza, w jakiej kolejnosci przyszła.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
U mnie np 6 tygodni temu poczekalnia pełna, ja jakoś 7 w kolejce, ale babki przednie. Jedna taka z którą często się spotykamy i jestem już na ty + kilka innych akurat wszystkie w ciąży, młode, więc miałyśmy super spotkanko, a śmiałyśmy się ciągle, że tylko ginka wychodziła też z nami pogadać I najlepsze, to 4 laski pracują w bankach, ja kiedyś pracowałam w czterech wiec też był kolejny wspólny temat
A jedna z nich miała tp na 14 grudnia i się martwiła czy może jechać tydzień wcześniej do babci pod Rzeszów, a spotkałam ją na oddziale 23 grudnia i ją przyjmowali na oddział bo nic nie ruszyło)

Moja też ma kamerkę, no ale co jej z tego ,że widzi skoro nie słyszy:P

mnie zawsze rozczulał taki widok, tak samo facetów szukających czegoś dla dzieci
a może mój ma i podsłuch? tylko ja o tym nie wiem...
też bym wolała pogadać, bo nie dość, że czas szybciej i milej leci, to ile ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć .
A nie, raz gadaliśmy, ja, mój mąż, położna i jedna dziewczyna( bo tylko tyle nas było) o patologii, pomocy społecznej i polityce prorodzinnej państwa
Stary 2016-01-06, 16:52   #2692
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
u mojego kiedyś było wszystko zgrane w czasie- często, jak byłam zapisana pierwsza, i przychodziłam nawet pół godz. przed, to już przyjeżdżał i szybciej byłam załatwiona, ale od jakiegoś czasu wprowadził zapisy również przez telefon i czasem po 2-3 osoby, jak słyszałam są zapisane na jedną godzinę- wchodzi ta pierwsza, w jakiej kolejnosci przyszła.
Moja nie zapisuje na godziny bo niekiedy na pacjentkę schodzi 10 minut, a niekiedy godzina. Potem każda by się pluła,że była na jakąś godzinę a czeka. No ale pacjentkom jak widać to odpowiada, przynajmniej żadnej nie zbywa, bo ma już w grafiku następną. I mi to pasi,że sobie jadę kiedy mi pasuje-ona po prostu przyjmuje od wtorku do czwartku od 15 do ostatniej pacjentki.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

a może mój ma i podsłuch? tylko ja o tym nie wiem...
też bym wolała pogadać, bo nie dość, że czas szybciej i milej leci, to ile ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć .
A nie, raz gadaliśmy, ja, mój mąż, położna i jedna dziewczyna( bo tylko tyle nas było) o patologii, pomocy społecznej i polityce prorodzinnej państwa

nie no bez sensu, on sie zajmuje pacjentkami to jakby miał coś podsłuchiwać?

A nam się czasem zdarza i naszą ginkę obgadać, ale szptem hehe no ale ona tam nie ma polożnej, to się da

Stary 2016-01-06, 16:56   #2693
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno nie wszytskie dzieciaki będzie uczulał, jednak tak jak pisałyśmy- krem na mróz nie powinien mieć w skłądzie wody i samo to go jak dla mnie skreśla.
i do tego woda dumnie figuruje na pierwszym miejscu .
Obawiam się, że więcej szkody dla cery córki mogłam wyrządzić smarując ją takim kremem na taki duży mróz, niż nie smarując wcale

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Moja nie zapisuje na godziny bo niekiedy na pacjentkę schodzi 10 minut, a niekiedy godzina. Potem każda by się pluła,że była na jakąś godzinę a czeka. No ale pacjentkom jak widać to odpowiada, przynajmniej żadnej nie zbywa, bo ma już w grafiku następną. I mi to pasi,że sobie jadę kiedy mi pasuje-ona po prostu przyjmuje od wtorku do czwartku od 15 do ostatniej pacjentki.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

nie no bez sensu, on sie zajmuje pacjentkami to jakby miał coś podsłuchiwać?

A nam się czasem zdarza i naszą ginkę obgadać, ale szptem hehe no ale ona tam nie ma polożnej, to się da
Ja żartuję z tym podsłuchem . U nas na godziny, ale to różnie bywa, bo żadna nie przebywa określonego czasu, czasem jedna wyjdzie po 10 min. a innej więcej trzeba czasu, poza tym te z wynikami i ktg wchodzą bez kolejki, więc i tak te zapisy na godz. to raczej fikcja ., choć nie raz zdarzyło się wejść o czasie
Stary 2016-01-06, 16:58   #2694
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam, jakie cuda pisałyście o tych majtkach po porodzie i nie wiem, czy śmiać się czy płakać .
Mam nadzieję, że mnie taki los ominie, bo chyba sajgon im zrobię na oddziale, jak zaczną sie czepiać .
Nie wiem, jakie są zwyczaje w "moim" obecnym szpitalu, ale tam, gdzie wcześniej rodziłam, nikomu nic do tego było, nikt nie sprawdzał itd. , ja akurat miałam te jednorazowe fizelinowe, bo takie kupiłam, ale nikt mnie nie pytał ani nie zaglądał pod koszulę .
Położne skupiały się na opiece nad niemowlakiem, nauką karmienia, a nie sprawdzaniu czy mam majty czy nie .
Czyli jeszcze nie wszystkie polskie szpitale zeszły na psy
U mnie to położnym nie przeszkadza, nawet same radziły mi aby wziąć
Tylko ponoć ordynator taki durny że krzyczy
Ale ja już go znam, on jest taki zryty i straszny despota. Chociaż specjalista dobry.

Cytat:
Cóż za drastyczne zmiany wprowadzasz oszczędzaj się kobieto
No co, lubię dreszczyk emocji

Tak piszecie o kamerkach w poczekalni. U mojego gina też są, głosu raczej nie ma.Jak jestem w gabinecie a on coś wypisuje to sobie patrzę w te monitorki co tam mąż na korytarzu robi
A żeby nie było niezręcznej ciszy i żeby nie podsłuchiwać spod drzwi to leci zawsze włączona muzyczka. Taka specificzna, ni to jazz, ni to latino Zawsze rżymy z tej muzy i znam już ta płytę na pamięć, bo wiecznie leci ta sama

Kolejna miejscówka synkowa gotowa Jak pachni mrozem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1190379.JPG (73,7 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-01-06 o 17:00
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:59   #2695
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj zdziwiłabyś się, co potrafią pakować do takich niby dziecięcych kosmetyków

Ja tą przygodę miała kilka lat temu, chyba z 4 albo 5... ale od tamtego czasu unikam kosmetyków z Ziaji jak ognia.
Aaaa i żeby było śmieszniej, uczuliło mnie nie po 1 razowym zastosowaniu, tylko po około 5 m-cach, dlatego tak długo trwało dotarcie do tego, co wywołało tą reakcję. Jak lekarka mnie pytała, czy mam jakiś nowy kosmetyk to mówiłam, że nie. Dopiero później jak jeden lek nie pomógł i kolejny... i była rozważana opcja, że alergia na koty, albo świerzb... i lekarka mnie zaczęła znowu wypytywać i męczyć i męczyć, że musiało coś być nawet kilka miesięcy wstecz, to mnie nagle olśniło. Ale nie spodziewałam się, że uczulenie może wyjść po takim czasie. A dla lekarki to żadna nowość... teraz już nie pamiętam jak ona to tłumaczyła, ale właśnie mi to jakoś wyjaśniała, dlaczego po takim czasie dopiero reakcja.
Zwykle to działa tak, że za pierwszym kontaktem nie ma reakcji alergicznej, a dopiero za drugim lub którymś kolejnym.

Wściekła jestem.... grałam sobie pół dnia w Faraona i co? Nie umiałam wyjść z długu i mi faraon miasto zmiótł z powierzchni ziemi, bo nie płaciłam daniny

Tak piszecie o tych podkładach... ja tym razem kupiłam więcej, bo ostatnio musiałam dokupywać Jak nie zużyje, to komuś dam i już
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 17:01   #2696
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm ciekawie, mąż się jednak przestawił już na nową wersję imienia

Tusi póki co nie chcemy przyzwyczajać aż nie będzie pewności, bo do Zuzi sie przyzwyczaiła i cały czas sie upiera,że siostrzyczka to Zuzia i tyle. Z tym,ze ona wszystkie lalki nazywa Zuzia. A nie - jedną nazwała Madzia, nie wiem czemu akurat tę jedną.

Za to misie mają różne imiona wymyślone przez nią: Andrzej, Tadek, Chlebek...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

aaaaleee drętwo. U nas rzadko tak jest, dlatego lubię sobie tam siedzieć i klechać. Aż żal pomyśleć,że jutro ostatnia lub przedostatnia wizyta...
moja nie nadaje imion, tylko przedrostek Pan , czyli jest Pan Miś, Pan Pomponik ( mały prawdziwy pomponik od bambosza babci) itd. . Lalki leżą gdzieś porzucone i bezimienne, lubi zwierzaki LPS .

Drętwo, siedź godzinę-dwie i patrz w ścianę , dobrze, że jest ze mną mąż, to albo gadamy, albo stajemy pod oknem i obserwujemy co tam się dzieje ja się cieszę, ze to już zaraz koniec wizyt .
Stary 2016-01-06, 17:03   #2697
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Wściekła jestem.... grałam sobie pół dnia w Faraona i co? Nie umiałam wyjść z długu i mi faraon miasto zmiótł z powierzchni ziemi, bo nie płaciłam daniny
I to ja podobno sobie emocje funduję

Aninis, patrz jaki tu hardkor
Stary 2016-01-06, 17:04   #2698
figa84
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też boleśnie wykręcają sobie wszystko co macie w brzuchu? Ja już nie daję rady... w poprzedniej ciąży przeszłam jedynie wypychanie żeber, a teraz... ostatnio miałam wrażenie, jakby mi ktoś coś w okolicy wątroby obracał... dziś żołądek i okolice pęcherza... do tego co jakiś czas bożena...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 17:10   #2699
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
U mnie to położnym nie przeszkadza, nawet same radziły mi aby wziąć
Tylko ponoć ordynator taki durny że krzyczy
Ale ja już go znam, on jest taki zryty i straszny despota. Chociaż specjalista dobry.

No co, lubię dreszczyk emocji

Tak piszecie o kamerkach w poczekalni. U mojego gina też są, głosu raczej nie ma.Jak jestem w gabinecie a on coś wypisuje to sobie patrzę w te monitorki co tam mąż na korytarzu robi
A żeby nie było niezręcznej ciszy i żeby nie podsłuchiwać spod drzwi to leci zawsze włączona muzyczka. Taka specificzna, ni to jazz, ni to latino Zawsze rżymy z tej muzy i znam już ta płytę na pamięć, bo wiecznie leci ta sama

Kolejna miejscówka synkowa gotowa Jak pachni mrozem
Ja jak leżałam na ginekologii, i patologii (ordynator ten sam, bo to są pododdziały położniczego) to mnie znajome straszyły, że jak on wzywa na jakieś badanie lub na obchodzie, to trzeba byc w koszuli i bez majtek- i wcale nie prawda- miałam kilka poleżeń na jego oddziale, zawsze legginsy, bluzka i majtki a nie koszuliny z gołą d...pą pod spodem i nigdy słowem się na ten temat nie odezwał , normalnie rozmawiał, żartował, czekał aż się rozbiorę do badania.
zobaczymy jak będzie teraz po porodzie.
Czasem ludzi rozsiewają takie niepotrzebne plotki .

U nas gra radio, ale cicho, i tak w gabinecie słychac wszystko, jak ktoś wchodzi do poczekalni np. więc moze dlatego?

Strasznie podoba mi sie ten bujaczek, tez taki planuję kupić, żadnego innego nie chcę. W ogóle widziałam, ze ceny zależą też od koloru
Przez jakiś czas myślałam, zeby kupić wózek używany ( bo mam po córce, ale niezbyt piękny, chociaż w super stanie, ale to sprzed 6 lat, wtedy inne produkowali, chociaż takie jak mój nadal sie sprzedają ), ale stwierdziłam, ze po co mi to- skoro jakiś mam, wolę te pieniądze wydać na taki właśnie leżaczek .
Stary 2016-01-06, 17:11   #2700
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też boleśnie wykręcają sobie wszystko co macie w brzuchu? Ja już nie daję rady... w poprzedniej ciąży przeszłam jedynie wypychanie żeber, a teraz... ostatnio miałam wrażenie, jakby mi ktoś coś w okolicy wątroby obracał... dziś żołądek i okolice pęcherza... do tego co jakiś czas bożena...
Tak, to jest bardzo bolesne. Chwilami wydaje mi się że zaraz pęknę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości