|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
. Pamiętam, że lekarz powiedział, że jestem szczuła, to będzie lepiej mi rodzić ( akurat!), paniom otyłym jest trudniej .moja była ułożona prawidłowo, więc jestem innym przypadkiem
|
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zawsze najbardziej ryczę jak Lopezka jedzie do Afryki po tego chłopca
|
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Duży masz zapas rzeczywiście
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo. Presja czasu i stres zawsze działały na mnie aktywizująco i dawały mi mega kopa do działania. I wszystko miałam zawsze pospinane na ostatni guzik i ogarnięte i pod kontrolą... i nic mi nie umknęło i o wszystkim pamiętałam... a jakie samozadowolenie ![]() A spokój i bezruch sprawia, że zamieniam się w jakąś galaretowatą człowiekopodobną formę życia zalegającą w bezruchu na kanapie. |
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis też poprzednio pod wpływem SR kupiłam podkłady z Hartmanna w zastraszającej ilości. I w sumie jak wyszłam ze szpitala to żal mi było ich używać do tak skąpego krwawienia, więc i tak szybko przeszłam na zwykłe Alwaysy
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mojego w poczekalni mało rozmów, może dlatego, ze gościu ma kamerę zamontowaną i to jakoś odstrasza?! jak jest położna( bo czasem ma dyżur) to można fajnie pogadać, bo to równa babka, ale dziewczyny same miedzy sobą to nie bardzo rozmawiają .
|
|
|
|
|
#2678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż pewnie ocipieję od tego czekania ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
A może i to dobrze, że są takie duże, bo jak Motyl pisała w tym szpitalu, w którym będę rodzić to modne wietrzenie magazynów bez majtek a jakiś tam mały podkład bez majtek, to chyba by mi się zaraz gdzieś zawieruszył i przesunął nie tam, gdzie trzeba ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() a mnie jeszcze rozwala moment wkroczenia po raz pierwszy do parku tych tatuśków... i ich zasady
|
|||
|
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja mam jeszcze z BD taki różowy krem ochronny extra sensitive i też nie powala, wprawdzie uczulenia nie ma, ale równie dobrze mogłabym się niczym nie smarować- ten akurat kupiłam sobie ( córkę raz czy dwa smyrnęłam).Reszty z BD nie próbowałam , stoją nie zaczynane.
|
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przygotowałam się jak na armagedon A nigdy nie zapomnę jak kiedyś miałam taki hardcorowy okres i zwijałam się z bólu... na samym początku jak zamieszkałam z tż. I skończyły mi się podpaski, więc tż musiał pojechać do sklepu mi kupić... wybrał się ze swoim bratem i pół godziny wspólnie debatowali przy regale z podpaskami w markecie ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, jak miałam na początku grudnia wizytę, u mnie też zapisy na godzine, przez internet, więc zapisałam się jako pierwsza i zadowolona wchodzę do poczekalni, że szybko pójdzie a tu moje zdziwko, bo już tam siedzi 7-8 kobiet - okazało się, że gin pozapisywał przez telefon i przyjmuje od godz. 10ej (na stronce cisza o tym)- zamiast wejść o 12, weszłam po 14ej, ale w☠☠☠☠a miałam, bo cały plan na potem się rozpadł .
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni sami pewnie nie wiedza skąd te bóle tak naprawdę ![]() Mnie na szczęście ominęły choć przy okresie mam krzyżowe bóle mocne Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ja wtedy czuję, że żyję i jakoś problemu nie mam z pamięcią, żeby na raz dużo rzeczy ogarnąć .Teraz siedzę i dziczeję w domu, regularnie łapię doły i straaasznie chce mi się do pracy , patrzę z okien mieszkania na budynek mojej firmy ( blisko mam do pracy)i czasem az wyć się chce, że ja się kiszę w domu, a moi koledzy rabotają .
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej babeczki to niemożliwe chyba ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I najlepsze, to 4 laski pracują w bankach, ja kiedyś pracowałam w czterech wiec też był kolejny wspólny temat![]() A jedna z nich miała tp na 14 grudnia i się martwiła czy może jechać tydzień wcześniej do babci pod Rzeszów, a spotkałam ją na oddziale 23 grudnia i ją przyjmowali na oddział bo nic nie ruszyło )Moja też ma kamerkę, no ale co jej z tego ,że widzi skoro nie słyszy:P Cytat:
mnie zawsze rozczulał taki widok, tak samo facetów szukających czegoś dla dzieci
|
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie wszytskie dzieciaki będzie uczulał, jednak tak jak pisałyśmy- krem na mróz nie powinien mieć w skłądzie wody i samo to go jak dla mnie skreśla.
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ciekawie, mąż się jednak przestawił już na nową wersję imienia
![]() Tusi póki co nie chcemy przyzwyczajać aż nie będzie pewności, bo do Zuzi sie przyzwyczaiła i cały czas sie upiera,że siostrzyczka to Zuzia i tyle. Z tym,ze ona wszystkie lalki nazywa Zuzia. A nie - jedną nazwała Madzia, nie wiem czemu akurat tę jedną. Za to misie mają różne imiona wymyślone przez nią: Andrzej, Tadek, Chlebek... ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
|
#2691 | |
|
Wtajemniczenie
|
u mojego kiedyś było wszystko zgrane w czasie- często, jak byłam zapisana pierwsza, i przychodziłam nawet pół godz. przed, to już przyjeżdżał i szybciej byłam załatwiona, ale od jakiegoś czasu wprowadził zapisy również przez telefon i czasem po 2-3 osoby, jak słyszałam są zapisane na jedną godzinę- wchodzi ta pierwsza, w jakiej kolejnosci przyszła.
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
tylko ja o tym nie wiem...też bym wolała pogadać, bo nie dość, że czas szybciej i milej leci, to ile ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć .A nie, raz gadaliśmy, ja, mój mąż, położna i jedna dziewczyna( bo tylko tyle nas było) o patologii, pomocy społecznej i polityce prorodzinnej państwa
|
|
|
|
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
nie no bez sensu, on sie zajmuje pacjentkami to jakby miał coś podsłuchiwać? ![]() A nam się czasem zdarza i naszą ginkę obgadać, ale szptem hehe ![]() no ale ona tam nie ma polożnej, to się da
|
|
#2693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Obawiam się, że więcej szkody dla cery córki mogłam wyrządzić smarując ją takim kremem na taki duży mróz, niż nie smarując wcale ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
. U nas na godziny, ale to różnie bywa, bo żadna nie przebywa określonego czasu, czasem jedna wyjdzie po 10 min. a innej więcej trzeba czasu, poza tym te z wynikami i ktg wchodzą bez kolejki, więc i tak te zapisy na godz. to raczej fikcja
|
||
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ponoć ordynator taki durny że krzyczy Ale ja już go znam, on jest taki zryty i straszny despota. Chociaż specjalista dobry. No co, lubię dreszczyk emocji Tak piszecie o kamerkach w poczekalni. U mojego gina też są, głosu raczej nie ma.Jak jestem w gabinecie a on coś wypisuje to sobie patrzę w te monitorki co tam mąż na korytarzu robi A żeby nie było niezręcznej ciszy i żeby nie podsłuchiwać spod drzwi to leci zawsze włączona muzyczka. Taka specificzna, ni to jazz, ni to latino Zawsze rżymy z tej muzy i znam już ta płytę na pamięć, bo wiecznie leci ta sama ![]() Kolejna miejscówka synkowa gotowa Jak pachni mrozem
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-01-06 o 17:00 |
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wściekła jestem.... grałam sobie pół dnia w Faraona i co? Nie umiałam wyjść z długu i mi faraon miasto zmiótł z powierzchni ziemi, bo nie płaciłam daniny Tak piszecie o tych podkładach... ja tym razem kupiłam więcej, bo ostatnio musiałam dokupywać Jak nie zużyje, to komuś dam i już
|
|
|
|
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, czyli jest Pan Miś, Pan Pomponik ( mały prawdziwy pomponik od bambosza babci) itd. . Lalki leżą gdzieś porzucone i bezimienne, lubi zwierzaki LPS .Drętwo, siedź godzinę-dwie i patrz w ścianę , dobrze, że jest ze mną mąż, to albo gadamy, albo stajemy pod oknem i obserwujemy co tam się dzieje ja się cieszę, ze to już zaraz koniec wizyt |
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aninis, patrz jaki tu hardkor
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też boleśnie wykręcają sobie wszystko co macie w brzuchu? Ja już nie daję rady... w poprzedniej ciąży przeszłam jedynie wypychanie żeber, a teraz... ostatnio miałam wrażenie, jakby mi ktoś coś w okolicy wątroby obracał... dziś żołądek i okolice pęcherza... do tego co jakiś czas bożena...
|
|
|
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, normalnie rozmawiał, żartował, czekał aż się rozbiorę do badania.zobaczymy jak będzie teraz po porodzie. Czasem ludzi rozsiewają takie niepotrzebne plotki .U nas gra radio, ale cicho, i tak w gabinecie słychac wszystko, jak ktoś wchodzi do poczekalni np. więc moze dlatego? Strasznie podoba mi sie ten bujaczek, tez taki planuję kupić, żadnego innego nie chcę. W ogóle widziałam, ze ceny zależą też od koloru ![]() Przez jakiś czas myślałam, zeby kupić wózek używany ( bo mam po córce, ale niezbyt piękny, chociaż w super stanie, ale to sprzed 6 lat, wtedy inne produkowali, chociaż takie jak mój nadal sie sprzedają ), ale stwierdziłam, ze po co mi to- skoro jakiś mam, wolę te pieniądze wydać na taki właśnie leżaczek |
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

. Pamiętam, że lekarz powiedział, że jestem szczuła, to będzie lepiej mi rodzić ( akurat!), paniom otyłym jest trudniej

. Zresztą przyznaję się- wszystkie tak zachwalają kosmetyki BD, więc kupiłam bez czytania składu, zresztą za bardzo nie znam się na tych chemicznych nazwach

.